Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2021 18:00
*ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΟΣ από τους αντιπεριφερειάρχες του, τον Λαρισαίο και τη Βολιώτισσα, ο Κ. Αγοραστός δεν έχει να φοβάται τίποτε. Αφού είναι μαζί του ο στρατηγός της αστυνομίας. Ζ. *ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΟΣ από τους αντιπεριφερειάρχες του, τον Λαρισαίο και τη Βολιώτισσα, ο Κ. Αγοραστός δεν έχει να φοβάται τίποτε. Αφού είναι μαζί του ο στρατηγός της αστυνομίας. Ζ.

Νότιος καιρός
*ΤΙ καιρός κι αυτός... Σαν χειμώνας Κρήτης, ο φετινός λαρισινός. Και μάλιστα της νότιας. Κι εφόσον

ισχύει πως όσο πιο ζεστός, τόσο λιγότερο κορονοϊός, ακόμα πιο επιθυμητή η καλοκαιρία.
Ζ.

Παρανομούντες
*ΦΥΣΙΚΑ και πηγαίνουν οι Λαρισαίοι στα εξοχικά τους τα Σαββατοκύριακα. Ακόμη και στον Πλαταμώνα, που προϋποθέτει μετακίνηση από νομό σε νομό. «Α μωρέ, σιγά... Πας, δεν έχει ελέγχους. Από παράδρομους όμως...». Δεν πληρώνεις και τα διόδια έτσι, συμφέρει. (Περίμενε κανείς ότι θα συμμορφώνονταν ο κόσμος δίχως τον φόβο του προστίμου;).
Ζ.

Ποια καραντίνα...
*ΚΑΙ μετά αναρωτιούνται και δυσφορούν, οι Λαρισαίοι, που ο νομός βρίσκεται σταθερά στα διψήφια και την πορτοκαλί ζώνη, τη στιγμή που όλη σχεδόν η χώρα ανασαίνει πιο αισιόδοξα.
***
*ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι εκείνοι που αναρωτιούνται επί του πρακτέου.
- Δεν ξέρω τελικά τι είναι πιο άχρηστο. Το φλας του αυτοκινήτου ή το sms στο 13033.
- Ποια καραντίνα... Ούτε ο Χαρδαλιάς δε στέλνει πια sms στο 13033.
Ζ.

Ανεξέλεγκτα
*ΠΩΣ έλεγε πολύς κόσμος στη Λάρισα τότε στην αρχή, την περασμένη άνοιξη; «Εγώ δεν ξέρω κανέναν που να έχει κολλήσει κορονοϊό»... Άλλαξαν πολύ τα πράγματα μετά. Ε, τώρα όμως, όλοι αυτοί που τριγυρνούν καθημερινά στην πόλη έχουν να το λένε: «Εμένα δεν με έχουν σταματήσει ποτέ για έλεγχο. Ούτε και κανέναν γνωστό μου δηλαδή...». Κι ο άγιος φοβέρα θέλει, πόσο μάλλον ο Λαρισαίος. (Θα το ξέρουν οι αρμόδιοι και η αστυνομία αυτό, δεν μπορεί...).
Ζ.

Όλοι μαζί
*ΕΙΝΑΙ και γιατρός ο δήμαρχος Φαρσάλων, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Παρά την πανδημία, τηρήθηκαν λέει τα μέτρα ασφαλείας με μάσκες, κ.λπ., έκοψαν και φέτος την πίτα στη δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, δε γινόταν να την αφήσουν. Τον Μάκη Εσκίογλου με το μαχαίρι, πλαισίωναν, κι εδώ αποστάσεις δεν υπήρχαν προφανώς όλοι μαζί πάνω απ’ την πίτα, η πρόεδρος Ευαγγελία Χαμορούσου, η αντιδήμαρχος Σοφία Χατζηπλή και η διευθύντρια Βέρα Κυρίτση. Παρούσες και εργαζόμενες στον Οργανισμό κι όλα καλά, βγήκαν κι οι φωτογραφίες, δημοσιοποιήθηκαν, μια χαρά. Του χρόνου πάλι; (Ό-χί, θα κοπούν αναλόγως πίτες σε όλα τα παραρτήματα).
Ζ.

Οι ανεύθυνοι
*ΑΥΤΟΙ που καπνίζουν στους κεντρικούς πεζόδρομους, προφανώς με κατεβασμένη τη μάσκα, πώς αλλιώς. Αυτοί που τρώνε κουλούρια και σάντουιτς στους κεντρικούς πεζοδρόμους. Αυτοί που κάθονται στα παγκάκια και στις ζαρντινιέρες. Αυτοί που στέκονται όρθιοι στους πάγκους των καφετεριών χωρίς μάσκα. Όλοι αυτοί οι ξερόλες που λύνουν όλα τα θέματα στο κέντρο, πάντα χωρίς μάσκα.
Καθημερινά στιγμιότυπα, κατά τα άλλα καραντίνας, περιγράφει ο πρόεδρος των «Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου», Γιάννης Μότσιος, ο οποίος συστήνει για όλους αυτούς «περιφρόνηση, αποφύγετέ τους». Κόσμο θέλουν στην αγορά οι έμποροι, που να προσέχει όμως. Αλλιώς σύντομα τα μαγαζιά θα κλείσουν για τα καλά. (Κι αυτό θα είναι το λιγότερο απ’ τα άσχημα που θα ’ρθουν).
Ζ.

Ο εξ απορρήτων
*ΟΛΑ έπρεπε να γίνονται πολύ γρήγορα χθες, του Αγίου Γρηγορίου, στο Μαξίμου. Διότι έπρεπε να γίνεται και η δουλειά ενώ γιόρταζε ο Γρ. Δημητριάδης. Κόσμος πολύς να ευχηθεί κι από κοντά, πέραν όλων των άλλων επαφών, τα καλάθια με τα ποτά και τα λουλούδια έφταναν ως έξω. Το μάτι της «Ε» βρέθηκε και εκεί. Ο εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού, ο πιο στενός του συνεργάτης, διότι δεν είναι απλώς ο διευθυντής του γραφείου του Κυρ. Μητσοτάκη, έχει φίλους και επαφές σε όλα τα επίπεδα. Και χθες ήταν η μέρα του.
Ζ.

Εκτονωτικά
*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να εκτονώσουν την πίεση, παντί τρόπω, οι Λαρισαίοι.
- Νιώθω σαν κοτόπουλο εκτροφής. Σβήνει το φως, κοιμάμαι. Ανάβει το φως, τρώω.
***
*-ΕΦΤΑ βήματα για το τέλειο σώμα έλεγε το άρθρο. Έκανα 7 βήματα μέχρι την κουζίνα, για να δούμε τώρα...
***
*- ΤΑ 200 χρόνια από το 1821 θα γιορτάσουμε φέτος ή τον 1 χρόνο του λοκντάουν τον Μάρτιο;
***
*- ΤΟ ξέρεις ότι από όσους έκαναν το εμβόλιο της ευλογιάς, το 1798, δε ζει κανείς;
Ζ.

Παρότι καλός
*ΛΟΓΙΚΟ ήταν να μη δυσκολευτεί στο να βρει ομάδα ο Φιλίπ Στελιάνο. Ο διεθνής Ρουμάνος μπακ επέστρεψε στη Δυναμό Βουκουρεστίου, που δεν είναι δα και ΑΕΛ, όμως κάτι λέει ως ομάδα η 18 φορές πρωταθλήτρια Ρουμανίας. Όπου μάλλον φάνηκε σαν να τον περίμεναν. Και στη Λάρισα είχε δώσει διαπιστευτήρια, παρόλο το γενικότερο χάλι της ομάδας. Ξεχώριζε «σαν τη μύγα» ο παίκτης, καλύπτοντας όλη την αριστερή πλευρά, εκτελώντας εκείνος μόνο όλα τα στημένα χτυπήματα, έδειχνε την ποιότητά του, ωστόσο εκδιώχθηκε κακήν κακώς.
Τι να έφταιξε; Ξέρει κανείς;
Ζ.

Ο τίμιος
*«ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ήθους αποτελεί η πράξη συντοπίτη μας, ο οποίος βρήκε πορτοφόλι και το παρέδωσε στον κάτοχό του. Το πορτοφόλι περιείχε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, με το τηλέφωνο του κατόχου στο εσωτερικό. Ο Λαρισαίος που βρήκε το πορτοφόλι είναι βιοπαλαιστής, δε δέχτηκε να ανταμειφθεί. «Είναι πολλά τα 30 ευρώ τη σήμερον ημέρα», είπε. Με το ήθος, την τιμή και την αξιοπρέπεια δίνει μαθήματα ανθρωπιάς. Αυτό αναφέρει σε σημείωμά του ο Δ. Ντ. που λόγω «ειδικότητας» του έγραψε ένα ποίημα για ανταμοιβή.
«Βρήκε χαρτάκι με τηλέφωνο στη θήκη.
Τριάντα ευρώ κι η τσέπη του αδειανή.
Καλεί αμέσως, το ποσό δεν του ανήκει.
Του ανήκει η υπερηφάνεια η τρανή».
Ζ.

Χαμένο παπούτσι
*Κι αναρωτήθηκε ο Αθηναίος: Ο Ουάρντα πριν αρραβωνιαστεί ενημέρωσε και τους δύο πατεράδες του σε Λάρισα και Βόλο; Συναισθηματικός ο Αιγύπτιος, ήταν λιγάκι υπερβολικός σε κάθε μεταγραφή του. Τον καημένο όμως... Όλοι έψαχναν την Κυριακή, μέσα στη νύχτα το παπούτσι του, που είχε χαθεί στην περιοχή της ΑΕΚ. Στις αθλητικές εκπομπές και στο παοκτσήδικο Open και στο γαύρικο Mega, λόγω κοινής ιδιοκτησίας καναλιού-ομάδας, κατανοητές οι προσεγγίσεις τους, όπως οι οπαδικές εφημερίδες. Στην κρατική τηλεόραση όμως; Μόνο ο Βαρούχας το αγνόησε, δεν έδειξε καν δεύτερη φορά τη φάση.
Ζ.

Αδιέξοδα
*ΟΡΕΞΑΤΟΙ Λαρισαίοι και τα αδιέξοδά τους.
- Οι θερμίδες είναι κάτι μικρά πλασματάκια που πηγαίνουν στην ντουλάπα και στενεύουν τα ρούχα μου.
***
*- ΚΑΝΩ τη δίαιτα του τσίπουρου. Πίνω ταυτόχρονα και δε θυμάμαι μετά αν έφαγα.
***
*- ΔΕΝ πάει άλλο, το πήρα απόφαση θα κόψω τα γλυκά. Φέρτε το μαχαίρι. Ξεκινάω με την τούρτα.
Ζ.

Σταθερός
*ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ βαρυσήμαντη σε ραδιοσταθμό των Τρικάλων του Ν. Καρδούλα, ο οποίος παραμένει πρόσωπο πρώτης γραμμής για την τοπική ΝΔ. Όπου ο Λαρισαίος απόστρατος υπενθυμίζει τον άθλο του
ως τομεάρχης Τρικάλων του κόμματος, καθώς εκεί επιτεύχθηκε λέει η μεγαλύτερη πανελλαδικά μετατόπιση εκλογικής ισχύος, μεγέθους 20 μονάδων, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
Έριξε και τις μπηχτές του: «Έχετε δει να κατέχω κάποια αμειβόμενη θέση στον κρατικό μηχανισμό; Έχετε ακούσει ποτέ ότι επιθυμώ να έχω πολιτική καριέρα; Προφανώς όχι, διότι ποτέ δεν τα επεδίωξα αυτά, ούτε ζήτησα κάτι προσωπικό για την οικογένειά μου. Δεν έχω καμία ανάγκη την πολιτική για τα προς το ζην». Δεν τα λένε αυτά σε νεοδημοκράτες, πληγώνονται. Έκανε και μία αποκάλυψη: «Ήμουν και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επί 8 χρόνια από το 2007 μέχρι το 2015». Έχει γούστο να τον εξεδίωξαν τότε οι συριζαίοι. Κι επειδή «ήδη κάποιοι άρχισαν να με ξεγράφουν από τη ΝΔ», μετά που τον ξήλωσαν απ’ το κομματικό αξίωμα, δηλώνει ότι «σαν απλό μέλος έχω εξοφλημένη τη συνδρομή μου μέχρι το τέλος του 2022». (Δε θα ξεμπλέξουν εύκολα απ’ αυτόν. Υπάρχει συμβόλαιο κύριοι...).
Ζ.

Δεν αρκεί
*ΣΑΦΕΣ και αιχμηρό το υπονοούμενο του Αντ. Γραβάνη για την προωθούμενη ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου: «Οι ασκήσεις δημοσίων σχέσεων επ’ αφορμής της δρομολογούμενης υλοποίησης του έργου είναι κατανοητές και αποδεκτές μέχρις ενός σημείου, διανύουμε έτος αρχαιρεσιών εξάλλου. Δεν μπορούν όμως να υποκαταστήσουν την έλλειψη παραγωγής πραγματικού έργου».
Η αντιπολίτευση του Δικηγορικού Συλλόγου, εκτός από αντιπολίτευση κάνει και προτάσεις, λέει. Διότι «καλώς να ορίσει η ενεργειακή αναβάθμιση, αρκεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα ενόψει της ολικής ανακατασκευής του Μεγάρου». Απαιτείται: «Ολικός εσωτερικός ανασχεδιασμός και ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου, με την εγκατάσταση όλων εκείνων των τεχνολογικών υποδομών που θα του επιτρέψουν στις επόμενες δεκαετίες να ανταποκριθεί με επάρκεια στις προκλήσεις και τις ανάγκες της επερχόμενης Ψηφιακής Δικαιοσύνης, αλλά και να φιλοξενεί με ασφάλεια και άνεση δικαστικές υπηρεσίες, δικηγόρους και πολίτες». (Και μόνο τα αρχαία ασανσέρ του Δικαστικού να σκεφτεί κανείς...).
Ζ.

Κορονοκάλπες
*ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ λόγω του σκανδάλου με τα κοινωνικά επιδόματα εις βάρος φτωχών οικογενειών η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε στην Ολλανδία. Οι υπουργοί παραμένουν ως υπηρεσιακοί, λέει, για να συνεχίσουν τη μάχη κατά του κορονοϊού. Και οι βουλευτικές εκλογές ορίστηκαν για τις 17 Μαρτίου, τώρα κοντά, σε λιγότερο από δύο μήνες. Παρά τον κορονοϊό. Όχι που λένε στην Ελλάδα ότι αυτά δε γίνονται, πως πρέπει να ξεμπλέξουμε πρώτα απ’ την πανδημία. (Εν τω μεταξύ, προχθές Κυριακή οι Πορτογάλοι πήγαν και ψήφισαν κανονικά εκλέγοντας ΠτΔ).
***
*ΕΠΟΜΕΝΩΣ, πώς δε γίνονται... Οι δεξιοί είναι που φοβούνται. Οι ατρόμητοι συριζαίοι στήνουν κάλπες, προετοιμάζουν εκλογές, στη Λάρισα και σ’ όλες τις επαρχίες. Εσωκομματικές, καθώς εντός του Φεβρουαρίου σκοπεύουν να αναδείξουν νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Ο καθένας τον χαβά του. Αισιοδοξούν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί περαιτέρω. (Και να δούμε τι μετακίνηση θα βάλουν για να πάνε στα κομματικά γραφεία να ψηφίσουν).
Ζ.

Στις οικογένειες
*ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ζητήματα Λαρισαίων, καθόλου εύκολη υπόθεση.
- Υπάρχουν βρε σεις κάποιες στιγμές που τα παιδιά μου παίζουν μεταξύ τους γλυκά και αρμονικά. Εκείνη την ώρα τους λέω «έχει μείνει μια σοκολάτα, ποιος τη θέλει;». Και επανέρχονται αυτομάτως στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις.
***
*- ΓΙΑΤΙ σε έδιωξαν από τα διόδια; Καλή δουλειά είχες...
- Να, γιατί έκανα πλάκα στον κόσμο.
- Δηλαδή;
- Όποτε έβλεπα κανένα ζευγαράκι στο αυτοκίνητο έλεγα στον τύπο «Πάλι με καινούρια βρε μπαγάσα;».
***
*- ΜΙΑ γυναίκα ερωτεύτηκα και γω, ρε φιλαράκι, και δε με θέλει η οικογένειά της...
- Η μάνα της ή ο πατέρας της;
- Ο άντρας της και τα παιδιά της...
Ζ.

 

KLADEMA CIU

*ΓΕΡΝΕΙ επικίνδυνα δέντρο στην οδό Τσαρουχά 6 στη Νέα Σμύρνη και οι κάτοικοι ανησυχούν μη συμβεί το κακό. Υποστηρίζουν δε, πως πήγαν στο σημείο υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου και έκριναν πως χρειάζεται κλάδεμα, αλλά ακόμη τους περιμένουν...

 

 NERA CIU

*Κι είναι και Γενάρης ακόμη. Πού να έρθει κι ο Ιούλιος, πώς θα ξεδιψάσει η Λάρισα.
Ζ.

 

STELLA MELISSA CIU

 

*ΣΤΕΛΛΑ η μέλισσα; Τόσο κοντά στη μελισσοκομία η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου... Όχι, δεν τις χάιδεψε τις κυψέλες. Επιπλέον είναι και χειμώνας, δεν κυκλοφορούν οι μέλισσες.
Ζ.

 

KALAGIAS CIU

*ΤΙ άλλο να κάνει ο Γρηγόρης Καλαγιάς προκειμένου να αποδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες του ιαματικού νερού που βγαίνει από την πηγή στο ύψος του κάβου Δερματά στα παράλια της Αγιάς. Μέσα στον χιονιά πήγε με μαγιό στην περιοχή και θερμαίνονταν από το νερό που έτρεχε, το οποίο -όπως υποστηρίζει- δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς από τους αρμόδιους.
Γ.Ρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass