Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2021 18:00
*ΟΠΟΤΕ βρίσκονται μαζί αυτοί οι δύο, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης, πάντοτε κάτι καλό προκύπτει για την πόλη. Ζ. *ΟΠΟΤΕ βρίσκονται μαζί αυτοί οι δύο, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης, πάντοτε κάτι καλό προκύπτει για την πόλη. Ζ.

Αν φλεβίσει
*Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει... Κοντεύει ο ερχομός του καινούριου μήνα,

ο οποίος έρχεται να αναλάβει με τις καλύτερες των προϋποθέσεων. Των καιρικών εννοείται. Διότι κατά τα άλλα, ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καραντίνα θα μυρίσει.
Ζ.

Ξεποδάριασμα
*ΜΕ κάθε τρόπο επιχειρούν να εκτονώσουν την κατάσταση οι Λαρισαίοι.
- Πού θα με πας όταν τελειώσει η καραντίνα μωρό μου;
- Στον δικηγόρο.
***
*- ΝΑ απαγορευτεί η κυκλοφορία μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Στην κουζίνα.
***
*- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ν’ ανοίξουν οι καφετέριες.
Έχουμε ξεποδαριαστεί μ’ αυτήν την καραντίνα, όλη μέρα στους δρόμους.
***
*- ΒΛΕΠΩ ότι θ’ ανοίξουν τα μπαρ και θα ζητάμε κολχικίνη με πάγο.
Ζ.

100%
*- ΜΕ απόφαση της ηγεσίας της πολυχρονεμένης μας Αστυνομίας, και μέχρι νεωτέρας, θα απαγορεύεται σε γενέθλια η ευχή να τα εκατοστήσεις. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με αυστηρό πρόστιμο...
***
*ΦΥΣΙΚΑ και θα άρχιζε το ιντερνετικό πάρτι και στη Λάρισα.
- Αν σου ευχηθούν να τα χιλιάσεις, θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στο αυτόφωρο.***
*- ΤΑ 101 σκυλιά της Δαλματίας πρέπει να διώξουν 1 για να είναι νόμιμα; (Μάλλον τα 2, για σιγουριά...).
***
*- ΠΑΝΩ από τα 100 like, θα κλείνει ο λογαριασμός σου.
***
*- ΠΑΛΙ καλά δηλαδή που δεν απαγόρευσαν τη συνάθροιση άνω των 100 κιλών. Θα υπήρχε θέμα.
***
*- ΝΑΙ, 100 εκεί;
- Μάλιστα
- Για μετρηθείτε μην κι είστε 101...
Ζ.

Από οργάνωση...
*ΕΙΝΑΙ γιατρός και μάλιστα του νοσοκομείου, είναι και πολιτικός, κάτι περισσότερο θα ξέρει ο Κώστας Μπαργιώτας: «Έχω κουραστεί να το λέω. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο ρυθμός παράδοσης των εμβολίων από τις εταιρείες. Είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να ανοίξει αρκετά εμβολιαστικά κέντρα. Εμβόλια έχουμε, εμβολιαστικά κέντρα δεν έχουμε». (Διαφωνούν; Έχουν να του απαντήσουν κάτι οι τοπικοί διοικητές εντεταλμένοι του υπουργείου Υγείας;).
Ζ.

Το διέπραξε
*- Ε όχι και αγωγή... Από διατελέσαντα πρωθυπουργό, που θέλει και να ξαναγίνει κιόλας... Τι συμβούλους έχει άραγε ο Αλ. Τσίπρας;
Έκπληκτος ο Λαρισαίος, που μόνο αντιΣΥΡΙΖΑ δεν τον λες, από την κίνηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης κατά αντιπάλων δημοσιογράφων.
- Πρακτικά, εναντίον Μαρινάκη οι αγωγές, είναι σαφέστατο αυτό, από αυτόν τα διεκδικεί ουσιαστικά. Κι αν ακόμη του πάρει ο Τσίπρας 1 εκατομμύριο, αν κάποτε μετά από πολλά χρόνια, που δεν είναι πιθανό δηλαδή, κι αν καταφέρει να κερδίσει κάποτε τη δίκη, σιγά τα ωά... Ένα εκατομμύριο ευρώ, τα μισά του Ελ Αραμπί.
-Σωστά... Και που η ποδοσφαιρική μπίζνα του εφοπλιστή είναι οικονομικά η πιο ισχνή όλων των υπολοίπων.
Ζ.

Περιφερειακό;
*ΔΕΝ ήταν που αντί να τη στηρίξει, ο Πρόεδρος της γαλάζιας νομαρχιακής με τη δήλωσή του αποδοκίμασε εμμέσως τη Λένα Αξιόγλου, εκείνο που την πίκρανε πιο πολύ ήταν που επιχειρήθηκε από τον Χρ. Καπετάνο η υποβάθμισή της. «Ακούς εκεί περιφερειακό στέλεχος... Περιφερειακό στέλεχος είναι και φαίνεται. Βεληνεκούς Φαρσάλων και ούτε...». Θυμωμένη η Λαρισαία δικηγόρος που θεωρεί εαυτόν της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ως υποψήφια βουλευτής ξανά και ξανά, μέχρι πρότινος μοναδικό μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ στη Λάρισα και προσωπική φίλη του Κυρ. Μητσοτάκη σημαιοφόρος στην προσπάθεια της επικράτησής του. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δηλώσεις της φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος.
***
*«Ο κ. Καπετάνος έχει το σχέδιό του γι’ αυτό τα κάνει αυτά. Θέλει να αποκτήσει την πρωτοκαθεδρία, αλλά...», ανέφερε με νόημα η Ε. Αξιόγλου. Αλλά, μόλις απέκτησε άλλη μία εχθρό εσωκομματικά, που μόνο βοήθεια δε θα του δώσει στην επιδιωκόμενη βουλευτική του υποψηφιότητα.
Ο οποίος Χρ. Καπετάνος, ακολούθησε τον τυφλοσούρτη και στη συγκεκριμένη δήλωσή του. Και στην υπόθεση Μπεκατώρου και στο ζήτημα Αξιόγλου, ποιος φταίει λοιπόν; Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, ο οποίος δεν κ.λπ., κ.λπ., οι Μαδούροι που κ.ο.κ., κανονικά η κασέτα. Κλείνοντας με τη μόνιμη επωδό του, τον έπαινο για τον υφυπουργό Αθλητισμού, αλήθεια, με κάποιον αριστοτεχνικό τρόπο κατάφερε και κόλλησε και τον φίλο του Λευτ. Αυγενάκη.
Ζ.
Ποίημα
*ΕΙΧΑΝ όρεξη ακόμη και για ποίηση πεινασμένοι Λαρισαίοι φιλόλογοι.
- Όταν η μαγεία της θράκας συναντά την ψυχολογία της ύλης, ρίχνεις στη σχάρα δύο κιλά πανσέτες.
***
*- ΠΑΙΔΙΑ προσέξτε τη διαφορά ανάμεσα στο τρώμε αργά και στο τρώμε μέχρι αργά... Εγώ εκεί την πατάω.
***
*- ΠΡΕΠΕΙ εν τέλει να κρύβω καλύτερα τις σοκολάτες στο σπίτι. Όλο τις βρίσκω και τις τρώω.
Ζ.

Φταίει το νερό;
*«ΤΑ καφέ του Κολωνακίου και τα κυβερνητικά γραφεία είναι πολλές φορές θερμοκήπια απίθανων θεωριών. Προσπαθώ χρόνια να καταλάβω αν γι’ αυτό φταίει το νερό στο κέντρο της Αθήνας ή κάτι άλλο. Σίγουρα πάντως κάτι τοξικό παρουσιάζεται στους περιστασιακούς θαμώνες και ενοίκους τους. Περίεργο πράγμα». Δε θα μπορούσε να τ’ αφήσει να πέσει κάτω, ο Αλ. Παπαχελάς, μετά από όσα ενδονεοδημοκρατικά ακούστηκαν εις βάρος του, ύστερα από τη συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά που φιλοξένησε στην εφημερίδα του. (Λιγάκι φαρμακερό αυτό το «περιστασιακοί»).
***
*ΩΣΤΟΣΟ ο διευθυντής της «Καθημερινής» φρόντισε να ξεκαθαρίσει το με ποιον είναι: «...αλλάξαμε γενιά στο τιμόνι. Ήταν μια συνειδητή επιλογή της ελληνικής κοινωνίας που κόστισε σε κάποιους. Ωστόσο η Ιστορία προχωράει και δεν μπορεί να έχει ρόλους για όλους... Η κυβερνώσα παράταξη έχει υποφέρει από υπερβολικούς εγωισμούς, καμώματα και προσωπικές συγκρούσεις χωρίς ίχνος πολιτικής ουσίας. Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται παρά μόνο σαν φάρσα. Απαιτούνται ασύλληπτα αποθέματα βλακείας και ανασφάλειας για να την ξαναζήσουμε». (Ευκολάκι αν κι αυτό με την «ανασφάλεια» αφήνει κι ένα παραθυράκι και στον άλλο).
Ζ.

Κληρονομικότητα
*H 43χρονη Κάγια Κάλας, έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Εσθονίας. Είναι, λέει, επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος και κόρη του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Σιίμ Κάλας, ενώ από το 2014 έως το 2018 είχε διατελέσει ευρωβουλευτής. Συμβαίνουν κι αλλού, όχι μόνο στην Ελλάδα, τα κατά μάνα κατά κύρη...
Ζ.

Λαρισορωσικά
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ με τηλεκπαίδευση και τα μαθήματα Λαρισαϊκής διαλέκτου.
- Και πού είναι το εξοχικό σας;
- Ελάτη.
- Θα έρθουμε, αλλά πού είναι;
***
*- ΣΒΑΡΝΙΣΚΑ κι γρατσουνίσκα. Έτσι λέει στα Ρωσικά ο Λαρισαίος ότι έπεσε και χτύπησε.
Ζ.

Αθηναϊκή ανησυχία
*ΑΥΡΙΟ Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέπτεται το Υπουργείο Γεωργίας και οι Αθηναίοι αγροτοδημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για να πληροφορήσουν τον κάμπο. «Κρίσιμο θεωρεί το Μαξίμου τον πρωτογενή τομέα και σε επίπεδο εκλογικού σχεδιασμού, όποτε αυτός προχωρήσει και γίνει πράξη». (Είναι με τα καλά τους; Χαρακτηρίζουν ιδιοτελές το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, ότι έχει τον νου του στην κάλπη και πως φοβάται τον αγροτικό κόσμο;).
***
*ΜΟΝΟΙ τους τα λένε. Και μετά σου λέει φιλικός Τύπος.... «Έτσι, αν και η επίσημη ατζέντα της επίσκεψης Μητσοτάκη φέρεται να σχετίζεται με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, εντούτοις μάλλον έχει σχέση με την ανησυχία των αγροτών και την πρόθεσή τους να βγουν στους δρόμους για μια σειρά από λόγους. Μια ανησυχία, που έχει να κάνει κυρίως με τις χαμηλές τιμές των βασικών αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής, τα προγράμματα των αγροτών που δεν περπατάνε, κ.λπ. Αλλά και οι πληρωμές των επιδοτήσεων, καθώς έχουν παρουσιαστεί αρκετές αρρυθμίες, τους τελευταίους μήνες, έπειτα από πολλά χρόνια». (Άριστοι στην καταγραφή των προβλημάτων, στην επίλυση κουμπούρες, καθώς δέχονται ότι τα έχουν κάνει ρόιδο).
***
*ΚΑΙ προσθέτει το αθηναϊκό ρεπορτάζ: Το ενδιαφέρον του Μαξίμου για τα τεκταινόμενα στον αγροτικό χώρο προδίδεται και από κάτι άλλο. Η απόφαση Μητσοτάκη να επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες Τρίκαλα και Καρδίτσα, δύο περιοχές καθαρά αγροτικές, στις οποίες ήδη παρατηρείται κινητικότητα εκ μέρους των αγροτών για κινητοποιήσεις, παρά τις απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού. (Θα βάλουν άραγε ξανά το ακροατήριό του να καθίσει σε μπάλες από σανό;).
Ζ.

Τα podcasts της «Ε»
*Η νέα σειρά podcasts της εφημερίδας είναι από χθες στον αέρα, με ιστορίες, πρόσωπα και συζητήσεις που αξίζει ν’ ακουστούν. Στο πρώτο φωνητικό επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Για όλες τις Σοφίες», η δημοσιογράφος Νατάσα Πολυγένη, συζητά με την ψυχολόγο - παιδοψυχολόγο Ασπασία Τσολάκη για το μείζον και κυρίως βουβό θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ η δικηγόρος Έρρικα Λόραμ, παρεμβαίνει με άρθρο της και αναλύει το νομικό πλαίσιο που υφίσταται σήμερα.Απόψεις
*ΔΕΝ ήταν ότι απέφυγαν επειδή έκανε λιγάκι «τζιζ», η Ρ. Καραλαριώτου εξήγησε τη στάση της όταν το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου υποχρεώθηκαν να μιλήσουν όλοι: «Στις πολεμικές ανακοινώσεις ανάμεσα στον δήμαρχο και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, δεν τοποθετηθήκαμε συνειδητά γιατί δε θέλαμε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά...». Δεν πρυτάνευσε η αντιπολιτευτική λογική αλλά εκείνη του «βγάλε τα κάστανα απ’ τη φωτιά μόνος σου».
***
*ΠΡΩΤΗ φορά στα χρονικά, σύμπτωση απόψεων, από διαφορετικές αφετηρίες βεβαίως. Και το δεξί εξτρέμ Κ. Βαϊούλης, που προκάλεσε τη συζήτηση στο Δ.Σ. και ο αριστερός χαφ Π. Κρίκης, συνέπεσαν ζητώντας να προχωρήσει η ΔΕΥΑΛ σε κατασχέσεις εις βάρος της εταιρείας Πηλαδάκη, για τις οφειλές της.
***
*«ΤΑ τελευταία χρόνια βαίνουν μειούμενα τα ανεξόφλητα της ΔΕΥΑΛ», πληροφόρησε ο διοικών την επιχείρηση την τελευταία διετία Δημ. Μαβίδης. «Συμμαζεύουμε τη ΔΕΥΑΛ...», είπε. Ξεχνώντας όμως ότι η διοίκηση Καλογιάννη, με άλλον ισχυρό άνδρα πριν στην επιχείρηση, διαρκεί ήδη μια εφταετία.
Ζ.

Μεγάλη γλώσσα
*ΠΗΓΕ ο Λαρισαίος μεσήλικος στον γιατρό, ανήσυχος ήταν.
- Τι έχεις αγαπητέ μου, τι νιώθεις;
- Να γιατρέ μεγαλώνει η γλώθθα μου.
Κι όντως, όπως μιλούσε εξείχε απ’ το στόμα του, γι’ αυτό και δεν τα έλεγε και θωθτά.
Έκπληκτος ο γιατρός, τον βάζει να καθίσει, τον εξετάζει, γλώσσα μεγάλη και σκληρή, πάει δίπλα, ανοίγει ένα βιβλίο, ένα δεύτερο, ψάχνει και στο ίντερνετ.
- Συγγνώμη, μπορώ να κάνω μία ερώτηθη; ακούει τον ασθενή από δίπλα.
- Περίμενε, με σένα ασχολούμαι...
***
*ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ και δύο συναδέλφους του γιατρούς από εκεί κοντά, το συζητούν άκρη δε βρίσκουν.
- Συγγνώμη, μπορώ να κάνω μία ερώτηθη; ακούγεται ο ασθενής από δίπλα.
- Περίμενε βρε άνθρωπε, η περίπτωσή σου πρώτη φορά εμφανίζεται στα ιατρικά χρονικά, αυτό ψάχνουμε.
Μαζεύεται εκείνος αρχίζει να φοβάται πια. Η γλώσσα σταθερά έξω απ’ το στόμα του. Σε λίγη ώρα ξαναδοκιμάζει.
- Συγγνώμη, μπορώ να κάνω μία ερώτηθη;
- Ναι βρε άνθρωπε κάνε, συμφωνεί ο ένας γιατρός. Τι θες να μάθεις;
- Το βιάγκρα γιατρέ είναι υπογλώθθιο;

Ζ.

 

DESPOT RAVIN CIU

*ΟΙ διαφορετικές θρησκείες ποτέ δεν ήταν εμπόδιο για τους Λαρισαίους. Ο Χριστιανός Επίσκοπος κι ο Εβραίος Ραβίνος διαπνέονταν από αλληλοκατανόηση και σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς.
Ζ.

 

PITA CIU

*ΑΠΟ την κοπή της πίτας του Ομίλου Ψυχαναγκαστικών Ελλάδας. Για να είναι όλα τα κομμάτια οπωσδήποτε ίσα.
Ζ.

 

SHMAIES VDEIO CIU

*ΛΑΡΙΣΑ Ελλάδα, Λάρισα Ευρώπη... Δεν το άδουν στου Ωδείου την ταράτσα. Η βυσσινί του Δήμου, η γαλανόλευκη κι η ευρωπαϊκή αστερόεσσα, όλες τους κουρελιασμένες. Εμ, φυσάει εκεί ψηλά.
Ζ.

 

TRIKALA CIU

*ΚΑΠΟΙΟΣ θα πρέπει να πάει να τις αλλάξει αυτές τις πινακίδες επί της Ηρώων, στο ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Και δεν μπορεί να περιμένουν να πάει ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης. Πάντως, για Τρίκαλα και Ιωάννινα δεν πάει πλέον στρίβοντας αριστερά προς την οδό Ιωαννίνων. Τώρα πρέπει να πας ευθεία, στη Λαγού, μέχρι να συναντήσεις παρακάτω τη «ροτόντα» στη ΔΕΥΑΛ κι από κει έφτασες στη Γεωργική Σχολή αμέσως, χωρίς φανάρια και συνοικιακή κυκλοφορία. Γιατί έγινε ο καινούριος δρόμος άμα είναι να συνεχίζουν τα οχήματα μέσα απ’ την πόλη...       

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass