ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2021 18:15
*Ο υφυπουργός Γ. Στύλιος εξηγεί στη Λάρισα πώς θα επιτευχθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας. Το πότε, είναι ένα θέμα... Ζ. *Ο υφυπουργός Γ. Στύλιος εξηγεί στη Λάρισα πώς θα επιτευχθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας. Το πότε, είναι ένα θέμα... Ζ.

Φθινοπωράκι;


*ΑΠΟ σήμερα ανεβαίνουν κι άλλο λέει οι ελάχιστες θερμοκρασίες. Κι ο καιρός συνεχίζει, στον ορατό ορίζοντα των προβλέψεων, με λιακαδίτσα εναλλασσόμενη με συννεφούλα-βροχούλα. Μια αίσθηση μάλλον φθινοπωρινή, καθόλου χειμωνιάτικη.
Ζ.

Εκτονωτικά
*ΜΕΣΑ στα ζόρια προσπαθούσαν για εκτόνωση οι Λαρισαίοι.
- Κόκκινη η Αττική, λένε. Ούτε στα πιο τρελά όνειρα του Κουτσούμπα.
***
*- ΓΕΜΑΤΟ το αεροπλάνο στην πτήση προς Αθήνα αλλά εντάξει μωρέ,
μας έβγαζαν λίγους-λίγους από το αεροπλάνο, να μην συνωστιστούμε στο αεροδρόμιο.
***
*-ΦΡΟΝΤΙΣΕ να πάρεις τα σωστά τεστ γιατί κυκλοφορούν και κάτι κωλοτέστ...
-Δεν είναι αξιόπιστα ε;
-Δεν κατάλαβες.
Ζ.

Κυκλοφορία
*ΚΙ ο σαρκασμός πλέον στο φουλ.
- Πρόταση να κυκλοφορούμε μονά-ζυγά σύμφωνα με τον αριθμό της ταυτότητάς μας. Αν είναι έτσι να περνάμε και ΚΤΕΟ τότε.
- Ναι ρε σεις, μονά-ζυγά και πρωκτικό τεστ covid για κάρτα καυσαερίων, ε;
***
*- ΕΧΩ πρόταση: Να φτιάξουν μια εφαρμογή με ζάρια. Αυτοί που θα φέρνουν ντόρτια ή ασόδυο θα μπορούν να βγουν έξω χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
***
*- ΠΟΙΑ κούκλα με ζυγό νούμερο θέλει να την πάω βόλτα;
***
*- ΥΠΕΡΟΧΑ τα νέα. Δεν θα ξανακυκλοφορήσω έξω με τον άντρα μου, γιατί είχαμε βγάλει μαζί νέες ταυτότητες και έχουμε συνεχόμενους αριθμούς. Μονή γυναίκα μόνη ψάχνει.
Ζ.

Αν, ποιος;
*ΑΝ τελικά περάσει κι απ’ τα Φάρσαλα ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της θεσσαλικής του εξόρμησης, η οποία έτσι κι αλλιώς επί της υπόθεσης του ‘’Ιανού’’ εδράζεται, τότε σε ποιον άραγε θα πιστωθεί η πρωθυπουργική διέλευση από την πληγείσα επαρχία; Ο βουλευτής Χρ. Κέλλας που μόλις προ εβδομάδος έγινε δεκτός απ’ τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου και άρα όλο και κάτι θα συζήτησαν και γι’ αυτό ή ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Χρ. Καπετάνος, ο οποίος είχε πει πως κατά την προηγούμενη επίσκεψη ο πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί φαρσαλινή διέλευση στο επόμενο πέρασμά του; Έχει τη σημασία του καθώς οι δυο τους ίσως βρεθούν αντίπαλοι στις εκλογές. Εάν ευδοκιμήσει η φιλοδοξία Καπετάνου να είναι υποψήφιος βουλευτής.
Ζ.

Ίσως στη Λίμνη
*ΟΛΟΗΜΕΡΟ πρόγραμμα Μητσοτάκη, σήμερα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα. Κι ύστερα; Το βράδυ; Ενδεικτική θα είναι τυχόν παρουσία της Μαρέβας. Αν ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τη σύζυγό του, τότε είναι πιθανόν να διανυκτερεύσει στη Θεσσαλία, Κυριακή είναι αύριο. Εφόσον παραμείνει, πιθανότερος προορισμός η Λίμνη Πλαστήρα. Άγνωστο αν λειτουργούν τα ξενοδοχεία εκεί, καθώς απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό. (Πιθανή εξόρμηση στη Λίμνη Πλαστήρα θα ενισχύσει την προοπτική δημιουργίας άλλης μιας ορεινής λίμνης με την ολοκλήρωση του φράγματος στη Μεσοχώρα).
Ζ.

Ανεξέλεγκτα
*ΜΕΤΑ από τόσο καιρό πρωταθλητισμού στην κούρσα διάδοσης του κορονοϊού, ανησύχησαν χθες στον Δήμο της Λάρισας. Και εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση, καλώντας τον κόσμο να συνδράμει, ήτοι μάσκες, χέρια, αποστάσεις, ώστε να μην περάσει η πόλη στο κόκκινο με τις γνωστές δυσμενείς συνέπειες. Οπότε τώρα όλα τακτοποιήθηκαν, μια ανακοίνωση είναι μεγάλη υπόθεση, μάλλον. Α, επιπλέον, ο Δήμος ανακοίνωσε ότι, από την πλευρά του, «θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας μας σε συνεργασία με τους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς». (Πολλοί χαμογέλασαν. Πολλαπλασιάζεται το μηδέν;)».
Ζ.

Εκπλήξεις
*ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ εκπλήξεων συζητούσαν στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Είπα να φάω λίγη κανέλα. Κι είχε, αν θέλετε το πιστεύετε, μπουγάτσα από κάτω.
***
*- ΣΑΝ να πάχυνες. Τι έφαγες;
- Κεράσια.
- Πού τα βρήκες τέτοια εποχή;
- Μέσα στην τούρτα.
***
*- ΕΙΔΑ τις φωτογραφίες σου στο f/b και θέλω να σε γνωρίσω. Ελεύθερη ή παντρεμένη;
- Μισό λεπτό, να δω κι εγώ τις δικές σου και θα σου πω.
- Ok.
- Έλα. Ναι, παντρεμένη.
Ζ.
Καταγγελίες
*ΚΑΙ με αφορμή το κύμα καταγγελιών που ξέσπασε στον χώρο του θεάτρου, εξ αντανακλάσεως μετά την καταγγελία Μπεκατώρου, που είναι φυσικά πολύ πιο σοβαρή υπόθεση, ο Λαρισαίος δεν κρατήθηκε.
- Τι να πει κι ο Βέγγος για τις σφαλιάρες που έχει φάει απ’ τον Χατζηχρήστο. Καλά που δεν ζουν δηλαδή...
Ζ.

Διασκευή
*ΠΩΣ η μουσική και η ερμηνεία μπορούν ν’ αλλάξουν την τελική εικόνα που δημιουργεί ο στίχος σ’ ένα τραγούδι. Ήταν στην ωραία εκπομπή της ΕΡΤ ‘’Μουσικό Κουτί’’, με τον διαχρονικό Νίκο Πορτοκάλογλου και τη δαιμονία νεαρή Βολιώτισσα Ρένα Μόρφη, όπου παρουσιάστηκε μια διασκευή του προ τριακονταετίας σουξέ της Ρίτας «Εγώ δεν πάω Μέγαρο».
Ένα τραγούδι που όπως διηγείται ο Γιώργος Παυριανός που το έγραψε, ξεκίνησε από ένα δύστυχο-δίστιχο και την ιδέα της Ρίτας Σακελλαρίου να τραγουδήσει κάποια στιγμή μαζί με τον Σάκη Ρουβά, τον παίδαρο όπως χαρακτήριζε η λαϊκή ντίβα τον νεοεμφανιζόμενο τραγουδιστή. «Εγώ δεν πάω, δεν πάω Μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο».
Του ποιοτικού και η Μάρθα Φριτζήλα, που το τραγούδησαν μαζί με τη Ρ. Μόρφη, άφησαν μια εντελώς διαφορετική αίσθηση με την τρυφερή τους ερμηνεία:
Κι άμα θελήσω μουσική πηγαίνω στο κρεβάτι
Εγώ κι ο παίδαρος εκεί ακούμε την Ενάτη. (Το σκληρό λαϊκό μεταμορφώθηκε εντελώς).
Ζ.

Αναμετρήσεις
*«ΝΑΝΟΙ του Βορρά είσαστε, είστε και θα είστε μικρή ομάδα». Φιλάθλους μπορεί να μην έχει στα γήπεδα, τα πανό τους όμως τοποθετούνται. Για το τηλεθεαθήναι. Το προαναφερθέν σύνθημα ήταν των γαύρων στο Καραϊσκάκη, κυρίαρχο στην οθόνη στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Προφανώς με την έγκριση της διοίκησης της ΠΑΕ. Εννοούσαν που τυχαίνει να είναι ο Ιβάν κοντύτερος απ’ τον εύσωμο Μαρινάκη;
- Με το αποτέλεσμα του αγώνα πάντως έρχεται στα ίσα της και η έννοια του ντέρμπι, σχολίαζε Λαρισαίος. Διότι τι θα πει ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ή ΠΑΟ-Άρης... Πόσα είναι τα ντέρμπι;
Ζ.

Κρούσματα
ΑΝΗΣΥΧΙΑ και αγωνία επικρατεί σε τμήμα του πληθυσμού του Δήμου Τεμπών και ιδιαίτερα στον Πυργετό εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται αυξημένα.
Με τηλεφωνικές τους παρεμβάσεις, τις προηγούμενες μέρες, κάτοικοι της περιοχής, ζητούν να υπάρξει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για το ποια ακριβώς είναι η κατάσταση.
Από τη μια διαπιστώνεται αύξηση των κρουσμάτων (ενδεικτικά τα θετικά δείγματα στα «rapid test» και το κλείσιμο του σχολείου), ενώ στην κοινωνία κυκλοφορούν πληροφορίες και φήμες για μεγάλη διασπορά του ιού. Από την άλλη είναι κοινή παραδοχή ότι δεν τηρούνται με ευλάβεια τα μέτρα αποστασιοποίησης και προφύλαξης, όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί ιδίοις όμμασι στην καθημερινότητα. Εκείνο που λείπει, σημείωνε κάτοικος της περιοχής, είναι η υπεύθυνη ενημέρωση από την ιατρική κοινότητα, τη δημοτική αρχή -ενδεχομένως-, η οποία θα έχει και χαρακτήρα σήμανσης ενός «κώδωνα κινδύνου», πέρα από την ενημέρωση.
Το δικαιούνται.
Δ.Χ.

5 χμ...
*ΜΕ έμπνευση οι Λαρισαίοι φοιτητές. Στα μπερδέματα.
- Όταν η μαγεία της νύστας συναντά την ψυχολογία του ροχαλητού τα προβατάκια είναι περιττά.
***
*- ΧΘΕΣ έκανα στο γήπεδο 5 χμ...
- Εσύ; Δηλαδή;
-Χμ, χμ, χμ, χμ, χμ.
***
*- ΑΥΤΟ το εστιατόριο, το θυμάμαι από τότε που ήταν ανοιχτά, θα πρέπει να έχει βραβείο Μισελέν.
- Κι από πού το κατάλαβες;
- Είχαμε φάει μια μπριζόλα σαν λάστιχο.
Ζ.

Προληπτικοί;
*ΝΑ παίζει χάλια ολόκληρη η Λίβερπουλ, όσο μετέδιδε τους αγώνες της ο Χρ. Σωτηρακόπουλος, που θεωρείται ο καλύτερος σπορτκάστερ και είναι και λιβερπουλάκιας, εντελώς άσφαιρη, για καιρό πολύ χάλια απόδοση, ιδίως το δεξί μπακ ο Αλεξάντερ Άρνολντ, που τον έτρωγε σε κάθε ματς, επαναλαμβάνοντας κάμποσες φορές σε κάθε μετάδοση ότι φέτος δεν παίζει καθόλου καλά, μα καθόλου. Μια φορά μετέδωσε τον αγώνα άλλος, ο Πέτρος Δριτσάκος, και οι πρωταθλητές Αγγλίας συνέτριψαν την Τότεναμ του Μουρίνιο, σκόραραν και ξανασκόραραν, μετά από πέντε ματς γκαντέμικα, έβαλε γκολ μέχρι κι ο ντεφορμέ μπακ. (Τι συνέβη, πέταξε μια πεταλούδα στην Ελλάδα και χιόνισε στο Λονδίνο;)
Ζ.

Για τα ΕΛΤΑ
ΤΟΥ ΟΓΑ συνταξιούχος ο συμπολίτης. Έμεινε πιστός στα ΕΛΤΑ, επέλεξε να στηρίξει τον πολύπαθο οργανισμό στην καταβολή της σύνταξης. Τον «διώχνει» όμως ο ίδιος με τη συμπεριφορά του. Και να γιατί: Οι συντάξεις καταβλήθηκαν στις 27 του μήνα, στους δικαιούχους μέσω των Τραπεζών. Δύο μέρες μετά δεν την έχει λάβει, παρότι χρεώνεται με 3 ευρώ προς τα ΕΛΤΑ, χωρίς να υπολογίσει το χαρτζιλίκι στον ταχυδρόμο.
Πήρα τηλέφωνο, λέει, και με ένα απαξιωτικό τρόπο, υπάλληλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, μου είπε, από Δευτέρα και βλέπουμε... Δεν σκέφτονται καν ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη αυτά τα 400-450 της σύνταξης, και ότι μία και δύο μέρες αργότερα, πόσο μάλλον τέσσερις και με Σαββατοκύριακο, προκαλούν πρόβλημα;
Δ.Χ.

Πώς;
*- ΜΕΧΡΙ να ανακοινωθεί η πολυσυζητημένη απαγορευτική απόφαση της αστυνομίας, οι διαδηλώσεις άνω των 100 ατόμων επιτρέπονταν δηλαδή;
Είχαν μπερδευτεί οι Λαρισαίοι συζητώντας.
- Με τι sms δηλαδή πήγαινες σε συγκέντρωση; Και με τι πας τώρα δηλαδή, στις μικρές εννοείται τις επιτρεπόμενες, τις κάτω των 100 ατόμων.
***
*ΝΟΜΙΜΗ λογικά η χθεσινή εποχούμενη διαδήλωση των Φαρσαλινών αγροτών. Αφού τα τρακτέρ που κινήθηκαν ήταν λιγότερα από 100.
***
*ΧΘΕΣ νομιμοποιήθηκε η παρουσία πολιτών σε διαδήλωση, εννοείται χλιαρή κάτω των 100 ατόμων, με αποστολή μηνύματος Μετακίνηση 6, ίδιο sms με την άθληση. Επαναστατική γυμναστική;
Ζ.

Γεροντάματα
*- ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ γεράματα, που να τα πάρει και να τα σηκώσει... Χθες έρχεται η εγγονούλα μου με το βιβλίο της και με ρωτάει: “Τι σημαίνει αυτό που γράφει εδώ παππού;” Και δεν μπορούσα να τη βοηθήσω
γιατί πια δεν βλέπω καλά. Δεν βλέπω... Εγώ που ήμουν αϊτός,
στο κυνήγι πάντα ο καλύτερος δεν έχανα ούτε κοτσύφι... Αααχ... Δεινόν το γήρας... (Τρεις Λαρισαίοι μιας κάποιας ηλικίας αντάλλασσαν τους προβληματισμούς τους).
***
*- ΑΑΑ, να δείτε εγώ τι έπαθα χθες... Πάω να ανέβω τα σκαλιά στο σπίτι γιατί είχε χαλάσει το ασανσέρ και στον πρώτο όροφο λαχάνιασα, άναψαν και τα πόδια μου, δεν με βαστούσαν. Ποιος, εγώ που ήμουν αθλητής μεγάλος και έτρεχα μαραθώνιους έτσι για προθέρμανση και τώρα δεν μπορώ να ανέβω τις σκάλες, που να πάρει...
- Αααχ, να δείτε εμένα τι μου ‘τυχε προχθές... Είχε έρθει σπίτι η Σβετλάνα να καθαρίσει και τη βλέπω να ανεβαίνει στο σκαμπό να ξεσκονίσει τα πάνω ράφια της βιβλιοθήκης... Ε πάω από κάτω και της ζητάω ν’ αρχίσουμε τα παιχνιδάκια και τότε γυρνάει και μου λέει πονηρά. «Κύριο Λεονίντα πάλι; Τρίτη φορά σήμερα;» Ξεχνάω βρε παλικάρια, ξεχνάω...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass