Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2021 18:00
*«ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ όλοι», διαπιστώνει ο Στ. Ρ. Ο χώρος βρίσκεται ανάμεσα στο Γαία και το κτίριο της πρώην ΕΑΣ Λάρισας. Θα μπορούσε να είναι χώρος για ξεκούραση και διάλειμμα, αντί για σκουπιδότοπος που είναι σήμερα. (Θα επιληφθούν  από τον Δήμο;). Ζ. *«ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ όλοι», διαπιστώνει ο Στ. Ρ. Ο χώρος βρίσκεται ανάμεσα στο Γαία και το κτίριο της πρώην ΕΑΣ Λάρισας. Θα μπορούσε να είναι χώρος για ξεκούραση και διάλειμμα, αντί για σκουπιδότοπος που είναι σήμερα. (Θα επιληφθούν από τον Δήμο;). Ζ.

«Χειροτερεύει»
*ΜΠΗΚΕ με άγριες διαθέσεις ο Φλεβάρης. Κι απ’ ό,τι δείχνει θα χειροτερέψει. Μπορεί

να φτάσει και στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία. Για αρχή, έχει φλεβίσει, ξεκάθαρα.
Ζ.

Για θάλασσες
*ΜΕ τέτοιον καιρό ο νους των Λαρισαίων στη θάλασσα.
- Με τόσα κύματα κορονοϊού που έχουμε, μάλλον θα γίνουμε σπουδαίοι σέρφερ.
***
*- ΑΥΤΟΥΣ πάντως, τους έχω ικανούς να βγουν την ερχόμενη Παρασκευή και να κλείσουν τα σχολεία για να ανοίξουν την εστίαση στις παραλίες.
***
*- ΠΑΛΙ έκτακτη σύσκεψη λέει στο Μαξίμου; Κοίτα να δεις που θα μας πουν στο τέλος να πέσουμε και σε χειμερία νάρκη. Και δεν ευνοεί κι ο καιρός.
Ζ.

Προτιμήσεις
*ΛΟΓΙΚΟ οι δήμαρχοι να συμφωνούν, με τις νέες ρυθμίσεις για την (επαν)εκλογή τους. Κατά κανόνα ηγούνται ισχυρών συνδυασμών, υποστηριζόμενοι από μεγάλα κόμματα. Όσο δημοκρατική νοοτροπία και να έχουν ορισμένοι, η απλή αναλογική τούς ενοχλεί διότι ευνοεί την πολυδιάσπαση στις εκλογές, την εμφάνιση μικρών σχημάτων, την άνθηση προσωπικών φιλοδοξιών.
***
*ΕΠΙΣΗΣ, τους ευνοεί η εκλογή «με τη μία» και το 43%, τους νυν δημάρχους. Διότι το αξίωμα τους προσδίδει μια ισχύ, τέτοια που να ελπίζουν ότι μπορούν να περάσουν το όριο και να εκλεγούν την πρώτη Κυριακή. Τι πειράζει που δεν θα έχουν την επικύρωση του 50% του λαού, γνωρίζουν ότι αυτό είναι λίγο «μανίκι». Το πιθανότερο, αυτό που θα επιθυμούσε ένας εν ενεργεία δήμαρχος θα ήταν να οριστεί με νόμο να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές μόνο ο ίδιος και ο αντίπαλός του που τον είχε κερδίσει στις προηγούμενες, άντε να κάνουν δεκτό κι έναν τρίτο συνδυασμό, από το ΚΚΕ.
***
*Η απλή αναλογική βέβαια, ταλαιπώρησε πολύ τους δημάρχους. Φαίνεται έντονα και στη Λάρισα και τριγύρω. Αφού ούτε οι ίδιοι, ούτε οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις εμφάνισαν διάθεση συνεργασίας και κουλτούρα δημοκρατίας.
Έμπλεξαν, κι αν δεν μεριμνούσε ο προηγούμενος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος για μεταφορά αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου στις ελεγχόμενες από την πλειοψηφία επιτροπές, οι Δήμοι θα είχαν γίνει κουλουβάχατα.
Ζ.

Γκαφατζήδες
*ΟΠΟΙΟΣ βιάζεται σκοντάφτει. Και μπορεί να γίνει και περίγελος. Φαίνεται λοιπόν ότι στα εκλογικά η κυβέρνηση βιάζεται πολύ. Ο υπουργός Μ. Βορίδης κι ο αναπληρωτής αρμόδιος για την αυτοδιοίκηση Στ. Πέτσας έδωσαν στη δημοσιότητα το νέο νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό νόμο σε Δήμους και Περιφέρειες. Δεν επρόκειτο για προφορικό λάθος, γραπτή ήταν η ανακοίνωση και μάλιστα μετά το Υπουργικό Συμβούλιο που είχε δώσει την έγκριση. Εκεί λοιπόν ορίζουν τις εκλογές Παρασκευή και 13, ναι.
***
*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ θριαμβευτικά ότι οι επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν στις 13 και 20 Οκτωβρίου του 2023.
Το κοίταξαν, από περιέργεια μάλλον, στην ιστοσελίδα airetos.gr. Και διαπίστωσαν ότι και οι δύο ημερομηνίες πέφτουν ημέρα Παρασκευή. Αδύνατον να στηθούν κάλπες Παρασκευιάτικα, γκάφα έκαναν. Να περιέχει κι άλλες πατάτες άραγε το νομοσχέδιο;
Ζ.

Τι λέει ο Σουφλιάς
ΑΙΣΘΗΣΗ και συζητήσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα και την εκπαιδευτική κοινότητα, προκάλεσε το άρθρο του Γιώργου Σουφλιά για τα τεκταινόμενα στην Παιδεία, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή. Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού ο Λαρισαίος πολιτικός, έχει κατακτήσει ένα προνόμιο, σπάνιο στις μέρες μας: αποφεύγει να μιλά, αλλά όταν το πράττει, ακούγεται από όλους.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας (υπηρέτησε στο κυβερνητικό αυτό πόστο την περίοδο 1991-1993, ενώ έχει διατελέσει ακόμα υπουργός Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων), επέλεξε την εφημερίδα «Ελευθερία» και «Το Βήμα» της Κυριακής, για την ταυτόχρονη δημοσίευση του άρθρου του, με το οποίο παίρνει, ανοικτά και με επιχειρήματα, σαφή θέση σε τρία καίρια ζητήματα:
- Την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο των πτυχιούχων και η επαγγελματική τους διέξοδος, με ταυτόχρονη αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, η οποία θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό τελειοφοίτων των Λυκείων.
- Την αντίθεσή του στη σύσταση Πανεπιστημιακής αστυνομίας, αντιτείνοντας την ουσιαστική εφαρμογή του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας των Πανεπιστημίων (κάτι που και ο ίδιος είχε θεσμοθετήσει με διατάξεις του ν. 2083/92), ώστε να εμπεδωθεί κλίμα ευθύνης στα Πανεπιστήμια. Τον βρίσκουν όμως σύμφωνο τα άρθρα εκείνα του σχεδίου νόμου που αφορούν τη φύλαξη και την προστασία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
- Ενώ στο θέμα της αντιμετώπισης των «αιωνίων φοιτητών», υπενθυμίζει και πάλι άρθρο του ν. 2083/92, που καταργήθηκε, που προέβλεπε δύο κύκλους σπουδών (ο πρώτος αφορά τα 2 πρώτα χρόνια φοίτησης όπου διδάσκονται οι βάσεις της επιστήμης, τα μαθήματα των οποίων οφείλεις να περάσεις για να συνεχίσεις στο δεύτερο κύκλο τα επόμενα χρόνια), ώστε να επιτυγχάνεται συνοχή και αλληλουχία των σπουδών. Ο δεύτερος αυτός κύκλος είναι τα προβλεπόμενα χρόνια σπουδών αυξημένα κατά δύο (το γνωστό ν+2), μετά την παρέλευση των οποίων ο φοιτητής χάνει τις πάσης φύσεως παροχές που δικαιούται, αλλά δεν διαγράφεται.Αυτές είναι οι θέσεις του: Διαυγείς και εμπεριστατωμένες με μοναδικό στόχο να προσφέρουν στον δημόσιο διάλογο, από έναν έμπειρο πολιτικό.
Δ.Χ.

Η ανησυχία των εμπόρων
ΚΛΕΙΣΤΑ ήταν την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα της Λάρισας, αλλά και πανελλαδικά, σύμφωνα με υπουργική απόφαση. Γενικότερα η εμπορική κίνηση τις τελευταίες μέρες είναι αυξημένη, ωστόσο ο φόβος των Λαρισαίων καταστηματαρχών είναι μην πληρώσουν οι ίδιοι τη …νύφη για τις ουρές που δημιουργούνται κυρίως από νεαρής ηλικίας άτομα, έξω από τα πολυκαταστήματα. «Εκεί προφανώς δεν μπορεί να επιβληθεί τάξη, είναι φανερό ότι δεν τηρούνται οι αποστάσεις κι αν προκύψει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο είναι κρίμα να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Μπάμπης Παπαδόπουλος και καταλήγει: «Όλες οι τοπικές επιχειρήσεις τηρούν με ευλάβεια τα προβλεπόμενα μέτρα. Στα καταστήματά μας μπαίνει ένας, το πολύ δύο πελάτες, ανάλογα με το εμβαδόν». Υπενθυμίζεται ότι οι εκπτώσεις λήγουν στις 5 Μαρτίου.

Γ.Ρ.


Τυχαίο;
*ΤΟ περασμένο Σάββατο ο Α. Ο. Τρίκαλα απώλεσε το αήττητο. Ε, κάποτε θα συνέβαινε, μέχρι κι η Λίβερπουλ το έχασε. Οι Τρικαλινοί αθλητικογράφοι πάντως εντόπισαν τη σύμπτωση: «Στο Δημοτικό Στάδιο των Τρικάλων προσγειώθηκε το πρωί του Σαββάτου το ελικόπτερο με τον πρωθυπουργό της χώρας και λίγες ώρες μετά η ομάδα της πόλης υπέστη βαριά εντός έδρας ήττα με 1-3 από τον Λεβαδειακό».
Ζ.

Της λεγεώνας
*- ΜΕΤΑ τον Κολομπίνο, τους Χουσίνο και Χατίρα φέρνει και τον Γκράου, ο Στρατός της Σωτηρίας...
- Σαν να πρόκειται για κάστινγκ ταινίας μοιάζει. Κωμωδίας.
***
*ΟΛΟ κάτι τέτοια συζητούν στα παγκάκια οι Λαρισαίοι φίλαθλοι.
-Δε θα πάει τελικά για Ευρώπη φέτος η ομάδα;
-Μάλλον. Αν και επισήμως δεν έγινε ακόμη αναπροσαρμογή στόχων. (Άλλωστε τι να θυμούνται οι φίλαθλοι, τα χρυσόψαρα...).
Ζ.

Έλεγχοι
*«ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ έλεγχοι για τήρηση των μέτρων», πανηγυρίζει και αυτοσυγχαίρεται η ΕΛ.ΑΣ. Κι ύστερα γίνεται πιο συγκεκριμένη: Οι αστυνομικοί λοιπόν διενήργησαν σε ολόκληρη τη χώρα προχθές 63.934 ελέγχους εντοπίζοντας 1.612 παραβάσεις. Σε επιχειρήσεις, καταστήματα, σπίτια αλλά και μετακινούμενους πολίτες, πεζούς και εποχούμενους. Με την ανάλυση που παρατίθεται γίνεται πιο αντιληπτός ο «σαρωτικός» χαρακτήρας των ελέγχων. Σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, λοιπόν, καταγράφηκαν 43 παραβάσεις, ήτοι καμιά δεκαπενταριά στον νομό Λάρισας. Όπου, ως γνωστόν, είναι κι από κανένας που τα τηρεί τα μέτρα.
Κι αυτή ήταν η καλή μέρα της ΕΛ.ΑΣ., που είχαν να ανακοινώσουν. Κατανέμοντας τις παραβάσεις κατά περιοχή, για μη χρήση μάσκας, κ.λπ. κατελήφθησαν λέει 13 άτομα στη Θεσσαλία, 19 σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, κ.ο.κ. Κι έτσι περιμένουν να τηρηθούν τα μέτρα...
Ζ.

Στενή σχέση
*ΣΤΟΝ Χρ. Κέλλα τηλεφώνησε προχθές ο Κυρ. Μητσοτάκης, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την τραγική απώλεια των δύο συναδέλφων του γιατρών του ΓΝΛ ζητώντας του να τα διαβιβάσει στις οικογένειές τους. Για τις οποίες ζήτησε επίσης και τα τηλέφωνά τους, από τον Λαρισαίο βουλευτή.
***
*ΑΛΛΩΣΤΕ έχουν αναπτύξει στενή σχέση τελευταία οι δυο τους. Το αναφέρει Κυριακάτικα κι η «Καθημερινή», στη δημοφιλή στήλη «Θεωρείο» που παρακολουθεί τους κοινοβουλευτικούς: «Στον τελευταίο ανασχηματισμό ο Κάμπος παρέμεινε χωρίς υπουργό. Αυτό δε σημαίνει ότι τα θέματα που έχει αυτή η μεγάλη και σημαντική Περιφέρεια της χώρας δε φτάνουν στην εξουσία. Τον ρόλο αυτόν φαίνεται πως έχει αναλάβει ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, ο οποίος επίσης συναντήθηκε πρόσφατα με τον Πρωθυπουργό. Μετά την επίσκεψη στο Μαξίμου ακολούθησε μπαράζ συναντήσεων του Κέλλα με υπουργούς. Προφανώς η συνάντηση με τον Μητσοτάκη τού άνοιξε ακόμα περισσότερο τις πόρτες».
***
*ΤΟ «επίσης» που αναφέρει η εφημερίδα σχετίζεται με το ότι γράφει πριν πως ο Πρωθυπουργός συνάντησε κατά μόνας και «έναν βέρο Μεσσήνιο, τον Περικλή Μαντά, παλαιό πρόεδρο ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και κανονικό δεξιό». Απ’ την Καλαμάτα, ε; Και συνεχίζει δήθεν αδιάφορα: «Οι δυο τους μίλησαν για τα θέματα του νομού και ακολούθως ο Μαντάς εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για να δοθούν λύσεις στα θέματα της Μεσσηνίας, με έμφαση στα οδικά δίκτυα». (Ο πονηρεμένος με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, αναρωτιόταν μήπως ο Μητσοτάκης αποφλοιώνει τον Αντ. Σαμαρά).
Ζ.

Άδωνις ...ταβερνιάρης!
*ΣΑΦΗΣ και ...εξοργιστικά ειλικρινής χθες το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό («Σκάι») ο υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης: Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης λέει ότι θα παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησής του γιατί καταστρέφεται, ας τα φέρει σε μένα, θα τη λειτουργήσω εγώ...
Ταβερνιάρη να τον δούμε...
...Υπάρχουν άλλοι κλάδοι, εξηγούσε, οι οποίοι βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από την εστίαση, όπως τα γυμναστήρια, τα θέατρα, τα νυχτερινά κέντρα. Η εστίαση πρόσθεσε, δεν πληρώνει παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό ενοικίων, τους εργαζόμενους τούς έχει αναλάβει η Πολιτεία, τώρα θα καλύψουμε και πάγια έξοδα...
Γιατί σκούζουν λοιπόν; (Δεν το είπε, αλλά πολύ θα το ήθελε).
Δ.Χ.

Μεταλλάξεις
*- ΓΙΑΤΙ οδηγείτε αριστερά κύριε;
- Έχω τη βρετανική μετάλλαξη.
Στο κλίμα των ημερών ο Λαρισαίος.
- Αν κολλήσω τη γερμανική μετάλλαξη του κορονοϊού, θα ξυπνήσω με κάλτσα και πέδιλο;
Ζ.

Τον εξαφάνισε
*ΣΤΟΝ διδασκαλικό χώρο εκτιμήθηκε ότι η Βάσω Ζιάκα τού το «κρατάει Μανιάτικο» του Δημ. Παπαποστόλου από την εποχή που ήταν περιφερειακή διευθύντρια, λόγω της στάσης του ως προέδρου του «Κ. Κούμα» και των τριβών που είχαν προκληθεί. Πώς μπορεί όμως τώρα να ενοχλήσει τον πρόεδρο των δασκάλων-νηπιαγωγών αφού είναι διευθύντρια Δευτεροβάθμιας; Όλα γίνονται, σε ασήμαντα πράγματα. (Βέβαια, όταν οι διορισμένοι τα βάζουν με τους αιρετούς είναι σαφές ποιος κερδίζει).
***
*ΝΑ, η Β. Ζιάκα είχε φέτος την ευθύνη της εκδήλωσης για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, εξέδωσε και δελτίο Τύπου κατόπιν. Από το οποίο απουσιάζει το όνομα του Δημ. Παπαποστόλου, ο οποίος παρέστη προσκεκλημένος της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Κατερίνας Καραγιώργου. Μα κι αυτή δε ρώταγε... Κι από τις διανεμηθείσες φωτογραφίες απουσιάζει ο πρόεδρος των δασκάλων, μάλλον θα έτυχε. Εν τω μεταξύ λόγω των μέτρων, τέσσερις ήταν όλοι κι όλοι οι παρόντες εκπαιδευτικοί: O περιφερειακός Γ. Δοδοντσάκης, οι δύο προαναφερθείσες διευθύντριες κι ο πρόεδρος. (Είναι να μη γίνει σούσουρο).
Ζ.

Όπως είπε
*ΠΩΣ κατέληξε την ομιλία του προχθές στα Τρίκαλα ο Κυρ. Μητσοτάκης; «... παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη όλων των μεγάλων έργων, τα οποία θα τα ολοκληρώσουμε όπως ακριβώς έχουμε δεσμευτεί, διότι όπως είπε και ο περιφερειάρχης σας, ο κύριος Αγοραστός, τα καλύτερα λόγια είναι τα έργα και μας αρέσει πάντα να μιλάμε με τα έργα μας». (Παρακολουθεί και τον Αγοραστό εκτός απ’ έργα).
***
*ΗΤΑΝ σαφέστατος ο Πρωθυπουργός: «Θα προχωρήσουμε, λοιπόν, στην ολοκλήρωση του έργου της Μεσοχώρας και θα εξετάσουμε τα ζητήματα της μερικής εκτροπής του Αχελώου, είναι ζητήματα εξαιρετικά σύνθετα, με πάρα πολλές δικαστικές εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η Μεσοχώρα, όμως, αποτελεί το πρώτο βήμα είναι αναγκαία όχι κατ’ ανάγκη ικανή συνθήκη για να επανεξετάσουμε το έργο της μερικής μεταφοράς υδάτων από τη Δυτική Ελλάδα στη Θεσσαλία». Και τα είπε μπροστά στον Σπήλιο Λιβανό, τον Αιτωλοακαρνάνα υπουργό του που αντιτίθεται σθεναρά στο έργο. (Τι να πει κι αυτός τώρα επιστρέφοντας στην εκλογική του περιφέρεια;).
Ζ.

Για ...τύλιγμα
Μικρές Αγγελίες της «Ελευθερίας» (στήλη προσφοράς εργασίας):
«Ζητείται τυλίχτρια με εμπειρία για κεντρικό οβελιστήριο».
(Θα μπορούσε, εδώ που τα λέμε να έχει μπει άνετα και στη στήλη ... «Συνοικεσίων»).

Μελλοντικώς
Η ΕΙΔΗΣΟΥΛΑ πέρασε στα ψιλά, αλλά έχει τεράστιο μέλλον. Μία ελληνική εταιρεία καινοτομίας (startup) εφηύρε σύστημα σκαναρίσματος του ποδιού, ώστε ο πελάτης που παραγγέλνει παπούτσια μέσω e-shop να βρίσκει ακριβώς το κατάλληλο μέγεθος. Για την καινοτομία ενδιαφέρθηκαν ήδη δέκα πολύ μεγάλες αλυσίδες παπουτσιών παγκοσμίως, αφού αν πιάσει, θα γλιτώνουν το τεράστιο κόστος που προκαλούν οι επιστροφές. Κι όχι μόνο. Θα αυξηθούν κατά πολύ οι πωλήσεις καθώς ο βασικός λόγος μη παραγγελίας παπουτσιού από e-shop είναι ο φόβος του πελάτη ότι δεν θα παραγγείλει το σωστό παπούτσι. Πού πάμε; Όλο και πιο ... μέσα στο σπίτι, όλο και λιγότερο στην αγορά. Τεράστιες ανατροπές επέρχονται στον τρόπο ζωής μας. Για καλό είναι; Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ...

ΑΕΛ - ΟΗΕ
ΚΑΛΑ, έτσι και υπήρχαν φίλαθλοι στις κερκίδες του «Αλκαζάρ» δεν θα φώναζαν ... ΑΕΛ - ΑΕΛ, αλλά ... ΟΗΕ- ΟΗΕ.
Διότι ένας μικρός ... ΟΗΕ είναι πια η ομάδα. Σημειώστε χώρες από τις οποίες προέρχονται οι σημερινοί παίχτες: Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία, Ουγγαρία, Κροατία, Φινλανδία, Ουκρανία, Τυνησία- Γερμανία, Καμερούν, Βολιβία και Ουρουγουάη- μη μετράς, δεκατρείς είναι. Και όλοι αυτοί με ... Ιταλό προπονητή!
Έντεκα αετοί του Ολύμπου; Μάλλον αετοί των ... οροσειρών όλου του πλανήτη! Κοσμοπολιτισμός...

ΚΕΠ
* ΑΥΣΤΗΡΑ και μόνο με ραντεβού θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων τα Άτομα με Αναπηρία για την έκδοση καρτών μετακίνησης. Αυτό αναφέρει ρητά υπουργική εγκύκλιος που στάλθηκε στους Δήμους και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
«Καμία αντίρρηση, αλλά γιατί ΚΕΠ εξυπηρετούν πολίτες χωρίς να έχουν ραντεβού, για άλλες διαδικασίες και θέματα;», διαμαρτυρόταν συμπολίτισσα που τηλεφώνησε χθες στην «Ε».
Εξ όσων πληροφορηθήκαμε αυτό μπορεί να συμβεί μόνο για το γνήσιο της υπογραφής, που δεν απαιτεί δικαιολογητικά και για λόγους διευκόλυνσης, καθώς και τα τηλεφωνικά ραντεβού «ουρές» δημιουργούν...
Δ.Χ.

 

KTISTAKHS CIU

*ΕΝΑ όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη, ο οποίος από χθες ανήκει στο Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Διεύθυνση Μικτής Χορωδίας». Συγχαρητήρια μαέστρο.

Χ.Β.

 

MISUOS CIU

*ΜΙΣΘΟΣ, το μυστήριο με τους λαγούς και τις χελώνες. Ευτυχώς που υπάρχει και το Παράδοξο του Ζήνωνα, αλλιώς θα τα είχαν τινάξει όλοι απ’ την πείνα.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass