Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2021 18:00
*ΚΙ ύστερα σου λέει σκυλίσια ζωή, Φλεβάρη μήνα στη Λάρισα. Ζ. *ΚΙ ύστερα σου λέει σκυλίσια ζωή, Φλεβάρη μήνα στη Λάρισα. Ζ.

Εξελίχθηκε
*Ο φθινοπωρινός καιρός εν μέσω χειμώνα εξελίχθηκε πλέον σε ανοιξιάτικο.


Έχει διαφορά όσο να ’ναι.
Το φθινόπωρο προηγείται κι η άνοιξη έπεται του χειμώνα, αυτή προετοιμάζει το καλοκαιράκι κι είναι σαφώς πιο γλυκιά.
Σαν τη χθεσινή λιακάδα των είκοσι βαθμών.
 Το ημερολόγιο μάλλον είναι που μπερδεύτηκε κι έδειχνε αρχές Φλεβάρη.
Ζ.

Κοντεύει
*ΑΝΤΙ για Καραντίνα ο άλλος ακούει πλέον Κατερίνα.
Κοντεύουν οι μέρες, συντονίζονται και φέτος οι Λαρισαίοι, αν και ασκόπως.
- Σαν τρελός περιμένω τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
- Πολύ ερωτευμένος;
- Πολύ ανθοπώλης.
***
*ΦΕΤΟΣ του Βαλεντίνου θα γιορτάσουμε τη γιορτή των ερωτευμένων ή των μεταλλαγμένων.
***
*- ΔΕΝ θέλω να σας απογοητεύσω αλλά να θυμίσω σε όσους είστε παντρεμένοι ότι εκτός του λοκντάουν, 14 Φλεβάρη πέφτει φέτος Κυριακή οπότε θα το γιορτάσετε με τη σύζυγο και ενδεχομένως να φάτε και με τα πεθερικά.
(Για την αποφυγή του τελευταίου μπορεί να γίνει επίκληση των μέτρων προστασίας.)
***
*- ΤΡΙΑ ευρώ το τριαντάφυλλο; Δεν της παίρνεις ένα πιτόγυρο να της πιαστεί κιόλας...
***
*-ΜΩΡΟ μου τι θα μου πάρεις για του Βαλεντίνου;
-Θα σου πάρω κάτι για τον λαιμό.
-Αχ, πες μου, τι;
-Καραμέλες Halls.
Ζ.

Εμβόλια τέρμα;
*ΙΣΧΥΕΙ άραγε μόνο στην περιοχή, να είναι τοπικό το θέμα; Τίποτε δεν έχουν πει οι αρμόδιοι, διοικητές και λοιποί σιωπούν.
Και νομίζουν πως άμα κρύβουν κάποιο πρόβλημα, τότε αυτό παύει και να υπάρχει. Τα είπε όμως ο Σύλλογος Φαρμακοποιών, που ανησυχεί εντόνως, με τα μέλη του να δέχονται την πίεση του κόσμου που αδημονεί να εμβολιαστεί.
Δεν υπάρχουν λένε οι φαρμακοποιοί καθόλου διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμούς στη Λάρισα, παντελής η έλλειψη εμβολίων ή και εμβολιαστικών κέντρων.
Δεν μπορούν να εμβολιαστούν ούτε οι άνω των 80 ετών, πόσο μάλλον ευπαθείς ομάδες νεότερων ηλικιών.
***
*ΤΙΠΟΤΕ, καμία δυνατότητα. Και ταυτόχρονα σιωπή. Πριν δύο εβδομάδες κάλεσαν τους υπερήλικες σε εμβολιασμό κι ύστερα πολλούς τους ξέχασαν στον αέρα. Δεν υπάρχουν ραντεβού. Μην τάξεις σ’ άγιο κερί, και σε παιδί κουλούρι... Σάμπως σε παππού εμβόλιο; Το βλέπουν και τα παιδιά τους, που αδυνατούν να βρουν άκρη και καταλαβαίνουν ότι η δικιά τους σειρά θ’ αργήσει πάρα μα πάρα πολύ.
Εν τω μεταξύ εξελίσσεται η ακριβοπληρωμένη διαφημιστική καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών.
Ζ.

Οι βουλευτές
*ΜΕ αφορμή χθεσινό σχόλιο και το ερώτημα για το πώς αντιμετωπίζουν οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ τα όσα είπε ο Γ. Σουφλιάς σχετικά με το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια και ιδίως τη δημιουργία αστυνομίας στα ΑΕΙ, την απάντηση έδωσε Λαρισαίος που απλώς διαβάζει την εφημερίδα.
- Η Στέλλα Μπίζιου συντάσσεται απολύτως, το είπε άλλωστε η ίδια αυτοπροσώπως στη Ν. Κεραμέως σε συνάντηση που είχε μαζί της. Ο Χρ. Κέλλας επίσης αναφανδόν υπέρ, μίλησε κιόλας σε τηλεδιάσκεψη στη διαδικασία της Βουλής επιχειρηματολογώντας σχετικά υπέρ όλων των εισαγόμενων ρυθμίσεων.
- Κι ο Χαρακόπουλος;
- Αυτές τις μέρες διαβάζω ότι έχει επικεντρώσει στο μεταναστευτικό και το δημογραφικό. Θα δούμε...
- Κι απ’ την αντιπολίτευση;
- Η μόνη που βγαίνει ποικιλοτρόπως και αντιστέκεται σθεναρά και με πάθος είναι η Άννα Βαγενά.
(Τον νόμο τον προτείνουν οι υπουργοί, οι βουλευτές όμως έχουν την ευθύνη να τον εγκρίνουν και να τον κάνουν πραγματικότητα. Αν δεν συμφωνούν, πολλές φορές οι υπουργοί αποσύρουν διατάξεις ή τις τροποποιούν).
Ζ.

Στο σπίτι τους
*ΑΠΟΛΥΤΩΣ εναντίον της αστυνομίας στα πανεπιστήμια τάσσεται και το Τμήμα Ιατρικής της Λάρισας.
Όλοι αυτοί οι αναρχικοί καθηγητές Ιατρικής, οι πανεπιστημιακοί του περιθωρίου με τις μολότοφ και τη μόνιμη παρανομία, οι ακραίοι κομμουνισταί, αντιτίθενται κι εκείνοι στο σχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη.
Κι είναι για το σπίτι τους που μιλούν, ξέρουν καλύτερα απ’ τον καθένα τι χρειάζεται να γίνει. Ποιος τους ακούει όμως... (Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατικές κυβερνήσεις;).
Ζ.

Άλλη γενιά
*-ΤΙ μπορώ να κάνω για σας;
-Λίγο πιο κει, απάντησε ο σύγχρονος Διογένης ο Λαρισαίος. (Οι μαθητές ξαναβγήκαν στην κυκλοφορία).
***
*-ΠΕΣ μου για σένα με δύο λόγια.
-Δεν περιγράφομαι.
***
*- ΚΙ όμως, υπάρχουν άνθρωποι που λένε «ξέχασα να φάω» και «δεν μπορώ να κοιμηθώ». Υπάρχουν.
Ζ.
Ποιοι αιώνιοι...
*ΜΙΛΗΣΕ η Ν. Κεραμέως για τους αιώνιους φοιτητές. «Κάποιος που είναι τόσα χρόνια στο πανεπιστήμιο», είπε, «δεν πρόκειται να πάρει ποτέ πτυχίο. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να σταματήσει να κοροϊδεύει τον εαυτό του και τον Έλληνα φορολογούμενο».
Ο Γ.Α. όμως, είχε εντελώς διαφορετική άποψη: Για το αν κάποιος κοροϊδεύει τον εαυτό του, δεν της πέφτει λόγος. Κάθε ενήλικας έχει το απαράβατο δικαίωμα να κοροϊδεύει τον εαυτό του, αρκεί να μην προξενεί κακό σε κανέναν άλλον. Αναφορικά με την κοροϊδία του φορολογούμενου όμως, υπάρχει ένα θέμα.
Οι «αιώνιοι φοιτητές» δεν στοιχίζουν στον «Έλληνα φορολογούμενο» ούτε μισό ευρώ, ούτε ένα λεπτό του λεπτού, δεν στοιχίζουν τίποτα. Δεν έχουν πρόσβαση σε επιδόματα, δεν έχουν πρόσβαση σε παροχές, δεν δικαιούνται έκπτωση στα λεωφορεία, τα πλοία και τα τρένα, δε μένουν σε φοιτητικές εστίες, δεν στοιχίζουν τίποτα. Ο μόνος που κοροϊδεύει τον «Έλληνα φορολογούμενο» εν προκειμένω είναι η Κεραμέως, η οποία του λέει εν γνώση της ψέματα. Κι όποιος λέει ψέματα πέφτει μέσ’ τα αίματα και πάει και στην Κόλαση.
***
*ΓΙΑΤΙ όμως λέει ψέματα η Κεραμέως; Αυτή η ιστορία με τους «αιώνιους φοιτητές» είναι ένα παλιό παραμυθάκι. Υπονοεί ότι στα πανεπιστήμια υπάρχει ένας στρατός από 30άρηδες, οι οποίοι δεν έχουν σκοπό να πάρουν πτυχίο, δεν «πάνε να δουλέψουν», αλλά κάθονται εκεί και κάνουν δουλειά για τις «παρατάξεις» τους και τα «κόμματα». Το 1980 αυτό ήταν ένα επιχείρημα για να επιτεθεί κανείς στον δημοκρατισμό και τον συνδικαλισμό στα πανεπιστήμια, όχι ευθέως γιατί η χούντα ήταν πρόσφατη, αλλά υπόγεια. Φυσικά αρκεί να είναι κανείς ελάχιστα πάνω από ηλίθιος για να καταλάβει -αν κάτσει να το σκεφτεί- ότι στην ελληνική κοινωνία που μαστίζεται από οικονομική κρίση εδώ και 12 χρόνια και όπου λίγοι πλέον είναι οι φοιτητές που δεν είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν ταυτόχρονα, το προτεινόμενο μοντέλο του «αιώνιου φοιτητή» είναι παντελώς ανύπαρκτο. Οι μόνοι πιθανοί «αιώνιοι φοιτητές» είναι άνθρωποι που εργάζονται και προσπαθούν αργά-αργά να τελειώσουν τις σπουδές τους. Επειδή ακριβώς οι «αιώνιοι φοιτητές» είναι κατά βάση ανύπαρκτοι, δεν υπάρχει και καμία κρίσιμη μάζα που να διαμαρτυρηθεί γι’ αυτό το μέτρο.
Ζ.

Ανατρεπτικές
*ΣΤΗ δική τους διάσταση οι νεαρές Λαρισαίες.
- Ένα βαζάκι μερέντα περιέχει λέει 8.000 θερμίδες. Και τι με νοιάζει εμένα... Εγώ τη μερέντα τρώω, όχι το βαζάκι.
***
*- ΕΥΤΥΧΩΣ γι’ αυτόν, ο Πίτερ Ο’ Τουλ δεν ήταν Έλληνας. Με όνομα «Πέτρος το εργαλείο» είναι προφανές σε τι ταινίες θα έπαιζε.
***
*- ΕΜΕΙΣ κορίτσια, δεν θα γίνουμε από τις γριές που τις πάνε στο γηροκομείο επειδή έχουν προβλήματα. Θα γίνουμε από τις γριές που τις διώχνουν από το γηροκομείο επειδή δημιουργούν προβλήματα.
Ζ.
Βρεγμένα
*- ΤΙ έγινε, έβρεξε το βράδυ;
Ο Λαρισαίος έφτασε στην Ταχυδρομείου κρατώντας καφέ και για τον φίλο του που τον περίμενε στο παγκάκι. Όρθιος όμως.
- Ναι, τοπική βροχή, μόνο στην πλατεία.
Είχε περάσει το δημοτικό συνεργείο με τη μάνικα και τα είχε κάνει όλα μούσκεμα, ακόμη και τα παγκάκια, σαρώνοντας τη νυχτερινή παραγωγή απ’ τα καλιακούδια που φωλιάζουν στα δέντρα.
- Ε μα, τους βλάκες, έβρεξαν και τα παγκάκια, πού θα πιούμε καφέ...
(Προτιμούσε να κάθεται στις κουτσουλιές; Μπα, θα ήθελε να τα περάσει το συνεργείο και με στεγνή πετσέτα).
Ζ.

Δύο αγελάδες
*ΤΑ είχαν βάλει κάτω στη συντροφιά των μεσηλίκων Λαρισαίων και ανέλυαν συστήματα με βάση τους κανόνες της πολιτικής οικονομίας. Χρόνο είχαν, η καταγραφή απέδωσε.
Σοσιαλισμός: Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στον γείτονά σου.
Κομμουνισμός: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα.
Φασισμός: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα.
Ναζισμός: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε τουφεκίζει.
Γραφειοκρατία: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο, σφάζει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα.  Παραδοσιακός Καπιταλισμός: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις έναν ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά.
 Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα.
***
*ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα ψόφησε.
Γαλλική Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις να έχεις 3.
Γιαπωνέζικη Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα.
Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.
Γερμανική Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά τον μήνα και να αυτοαρμέγονται.
Ιταλική Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες αλλά δεν ξέρεις πού είναι, έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.
Ρωσική Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.
Κινεζική Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που δημοσιεύει αυτούς τους αριθμούς.
***
*ΕΛΛΗΝΙΚΗ Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες, τις πουλάς όσο-όσο, με τα λίγα χρήματα που σου δίνουν δίνεις προκαταβολή για να πάρεις αυτοκίνητο, το οποίο αποπληρώνεις σε 783 δόσεις.
Ινδική Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες και απλά τις λατρεύεις.
Βρετανική Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές.
Αυστραλιανή Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες. Οι δουλειές πάνε καλά. Κλείνεις την επιχείρηση και πας για μπύρες να το γιορτάσεις.
Οικονομία Ν. Ζηλανδίας: Έχεις 2 αγελάδες. Η αριστερή φαίνεται αρκετά σέξι.
Ιρακινή Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες. Όλοι όμως νομίζουν ότι έχεις πολλές αγελάδες. Τους λες ότι δεν έχεις αλλά δεν σε πιστεύουν και σου βομβαρδίζουν τον στάβλο. Πάλι δεν έχεις πολλές αγελάδες αλλά τώρα σου λένε ότι έχεις δημοκρατία.

Ζ.

 

 APENANTI CIU

*ΤΟ λες και στάση αντιπαλότητας. Ή μήπως πρόκειται για ασκήσεις ακριβείας...
Ζ.

 

EXEKRATIDA CIU

*ΝΑ πρόκειται άραγε για θέμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας ή του Πρασίνου. Μήπως πρέπει να γίνει σύσκεψη για να δουν στον Δήμο αν θα κλαδέψουν την πρασινάδα ή αν θα καθαρίσουν το ρείθρο στην Υπόγεια της Εχεκρατίδα;
Ζ.

 

SELIONHS CIU

*ΤΙΜΑ λέει την επέτειο των 200 χρόνων του ‘21, ο Ηλίας Σελιώνης: «Είπα κι εγώ να ανατρέξω στους προγόνους μου εκείνης της περιόδου, ανεβάζοντας μία φωτογραφία από τον προπροπάππο μου καπετάν Λιάκουρα Σελιώνη, που έδρασε στα χωριά του Ασπροποτάμου, με έδρα το Δραγουβίστι. Πολύ μεγάλη ομοιότητα δεν έχουμε;» (Kαι συμφώνησαν γελώντας όλοι οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ. Βέβαια εκείνος φορούσε φουστανέλα κι όχι σορτσάκι).
Ζ.

 

KELLAS CIU

*ΓΙΑ δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Κέλλας. Αυτή τη φορά στην εκδήλωση παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που διοργάνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στο σχέδιο, άλλωστε, που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός συμπεριελήφθησαν πολλές από τις δράσεις και τις προτάσεις του Λαρισαίου προέδρου της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας. Ο Χρήστος Κέλλας, ως γιατρός, τόνισε για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα ψυχολογικής στήριξης των θυμάτων τροχαίων και των οικογενειών τους και ενίσχυσης των προγραμμάτων αποκατάστασης των τραυματιών.
Γ.Ρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass