ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2021 18:15
*ΣΤΟΝ Χρ. Κέλλα, διά ζώσης, οι «μικροί» αυτοδιοικητικοί, παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους και ζήτησαν την υποστήριξή του για τη μη κατάργηση των Συμβουλίων Κοινότητας. Για να εισπράξουν την άμεση συμπαράταξή του, καθώς -όπως είπε ο γιατρός- είναι απαραίτητο να υπάρξει ιεράρχηση των αναγκών για την εύρυθμη λειτουργία του ΟΤΑ υπέρ των πολιτών. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των ΤΚ: Κώστας Λυγούρας-Φαλάνης, Στάθης Ψωμιάδης-Δομένικου, Νίκος Γούσιος-Μ.Ευυδρίου, Βασίλης Βασιλόπουλος-Κατωχωρίου, Αποστόλης Βογιατζής-Αργυροπουλίου, Δημήτρης Φωτίου-Συκιάς και Σπύρος Λιούρας-Ευαγγελισμού. *ΣΤΟΝ Χρ. Κέλλα, διά ζώσης, οι «μικροί» αυτοδιοικητικοί, παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους και ζήτησαν την υποστήριξή του για τη μη κατάργηση των Συμβουλίων Κοινότητας. Για να εισπράξουν την άμεση συμπαράταξή του, καθώς -όπως είπε ο γιατρός- είναι απαραίτητο να υπάρξει ιεράρχηση των αναγκών για την εύρυθμη λειτουργία του ΟΤΑ υπέρ των πολιτών. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των ΤΚ: Κώστας Λυγούρας-Φαλάνης, Στάθης Ψωμιάδης-Δομένικου, Νίκος Γούσιος-Μ.Ευυδρίου, Βασίλης Βασιλόπουλος-Κατωχωρίου, Αποστόλης Βογιατζής-Αργυροπουλίου, Δημήτρης Φωτίου-Συκιάς και Σπύρος Λιούρας-Ευαγγελισμού.

Κοντεύει χρόνος


*ΚΑΙ σε λίγες μέρες... γενέθλια...
Ένας χρόνος πανδημίας, ένας χρόνος που οι ζωές μας έχουν πάρει αναστολή.
Σε σύγχυση οι ειδικοί, κουρασμένος ο κόσμος, αναπολεί τι θα έκανε αν... Είναι κι αυτές οι διαβολεμένα όμορφες, ανοιξιάτικες μέρες, που τονίζουν αντιθετικά ακόμη πιο έντονα την κλεισούρα και σε οδηγούν σε ψυχολογική κατάρρευση.
Όλα δείχνουν πως στην Κυβέρνηση υπάρχει ένας σχεδιασμός του τύπου «κλείνουμε τώρα για να σώσουμε το Πάσχα», οπότε και οι πιέσεις για άνοιγμα (γενικώς) θα είναι αφόρητες.
(Και όσον αφορά τις Απόκριες; Να σας πω κι ένα με τον Τοτό;).

Ακράτητος
*ΔΕΝ είναι ανέκδοτο, πάντως ότι πολύς κόσμος ξεχύθηκε χτες, κυριακάτικα, στα πάρκα της Λάρισας για μια... «ανάσα». Ειδικά μικρομπαμπάδες και μικρομαμάδες βρήκαν πραγματικά διέξοδο. Όποιο κωδικό κι αν χρησιμοποίησε, η ουσία είναι πως όλον αυτόν τον κόσμο δύσκολα τον κρατάς πια στο σπίτι σαν τον περασμένο Μάρτιο που είχε ακόμη αντοχές.

Χωρίς νόημα
*ΕΠΙΑΣΑ το εαυτό μου – έλεγε ο νομοταγής Λαρισαίος- να έχει βγει έξω δίχως να στείλει μήνυμα στο 13033 για μετακίνηση. Λογικό... Αφού ποτέ κανείς δεν τα ελέγχει, ποιο το νόημα; (Αλήθεια, ποιο; Σε δουλειά να βρισκόμαστε;).

Ήπιος και βροχερός
*ΤΕΛΙΚΑ όσοι στοιχημάτιζαν ότι δεν θα έχουμε έντονο χειμώνα φέτος μάλλον κερδίζουν το στοίχημα. Στον κάμπο άνθισαν κιόλας οι πρώτες απάνεμες αμυγδαλιές, ενώ στη Λάρισα πήραν σειρά οι... μανόλιες που κανονικά ανθίζουν Μάρτη καιρό.
Στα θετικά είναι πως ο χειμώνας εκτός από ήπιος ήταν και βροχερός. Ακούσαμε μάλιστα δηλώσεις του μετεωρολόγου κ. Τακούδη, σύμφωνα με τις οποίες το υδατικό απόθεμα της Θεσσαλίας κινείται γενικά σε θετική κατεύθυνση. Έχει πέσει αρκετό νερό, πιο πάνω από τον συνήθη μέσο όρο. Μόνο τον Ιανουάριο έβρεξε όσο τρεις μήνες πέρυσι. Οπότε... καλά ποτίσματα!

Παρενοχλήσεις
*ΙΙΙΙΙ χαααα... Α ρε χαμός γιένιται... Τι Κιμούλτς, τι Φιλιππίδ’ς, τι Σπυρόπουλους, κι αυτός ου Λιγνάδ’ς πάλι ποιος είναι; Η άλλους πάλι, η Χαϊκάλτς βγήκε κι τα μολόγησε πριν τον πάρει ντιπ η μπάλα.
Με δύο λόγια, βρήκε θέμα να συζητάει όλη η Ελλάδα, με όρους... κλειδαρότρυπας. Διότι, εδώ που τα λέμε, πέραν μιας γενικής αποδοκιμασίας πιο πολύ για τις... γαργαλιστικές λεπτομέρειες ενδιαφερόμαστε και συζητάμε. Το γνωστό στερεότυπο που πάντα συνόδευε το θέατρο, ότι δηλαδή «άμα δεν περάσεις από τα κατάλληλα κρεβάτια δεν ανεβαίνεις», έρχεται τώρα να ισχυροποιηθεί με... «μεγάλη διασπορά στην Κοινότητα» – για να μιλήσουμε... κοροναϊκά – Αδηφάγα η «αγέλη», πάντα θα ψάχνει να... «κατασπαράξει» όσους πέσουν κάτω.
Δύσκολο
*ΠΑΝΤΩΣ χθες ο Κούγιας – ως δικηγόρος μιλώντας- «γνωμάτευσε» ότι όλες αυτές οι εκτοξευθείσες δημοσίως κατηγορίες δεν μπορούν να σταθούν εύκολα ενώπιον δικαστηρίων. Ο λόγος; Στις πιο πολλές περιπτώσεις ελλείπουν οι αποδείξεις.
Μπορεί ο Φιλιππίδης π.χ. να έπαθε ζημιά (δύσκολο π.χ. να επανέλθει καλλιτεχνικά), όμως έτσι και μηνύσει τις «καλλιτέχνιδες»- όπως τις αποκάλεσε- για συκοφαντική δυσφήμιση, στο τέλος μάλλον... αυτές (οι «καλλιτέχνιδες») θα την πληρώσουν αν δεν αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.
Μυστήριο πράγμα η Δικαιοσύνη...

Σωστά...
*ΠΟΛΥ σωστά πάντως, παρατήρησε διαδικτυακός φίλος:
«Ρε σεις, σε λίγο θ’ ανοίξουν τα θέατρα και οι ηθοποιοί θα λείπουν στα... δικαστήρια!».

Η Μαριορή
*ΟΛΑ τα ’χε η Μαριορή (ΑΕΛ) οι δικαστικές εμπλοκές της έλειπαν. Και οι Λαρισαίοι αναπολούμε τα ωραία εκείνα χρόνια που η ομάδα είχε κάθε Κυριακή... κανονικά ματς και οι ποδοσφαιροκουβέντες μας είχαν ως μοναδικό αντικείμενο ότι πονάει ο... αστράγαλος του Πατσιαβούρα και πως κρυολόγησε ο Μαλουμίδης, γεγονός που καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή τους.
Σήμερα, για να καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται στην ΑΕΛ, πρέπει να έχεις τουλάχιστον πτυχίο... Νομικής και να είσαι- οπωσδήποτε- βαθύς γνώστης της ψυχιατρικής επιστήμης...

Νέο δεξιό κόμμα;
*ΑΠ’ ό,τι φαίνεται η ΝΔ του Κυριάκου φοβάται όχι τον... Τσίπρα, αλλά τα... δεξιά της! Η ιστορία είναι χαρακτηριστική. Ο Χρήστος Ζώης, πρώην βουλευτής Λαρίσης, συνυπέγραψε μετά των κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου και Ευάγγελου Αντώναρου δήλωση κατά της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Αποτέλεσμα; Φιλομητσοτακικές εφημερίδες να τους επιτεθούν και να τους εντάξουν σε σενάρια πως μαζί με κάτι άλλα «καλόπαιδα» της Δεξιάς πάνε να φτιάξουν καινούργιο δεξιό κόμμα.
* * *
*ΚΑΙ γιατί παρακαλώ να φτιάξουν... πιο δεξιό κόμμα; Διότι, λένε, ο Κυριάκος το ’στριψε προς Κέντρο και έχει αφήσει ακάλυπτο χώρο στα δεξιά του. Τον οποίο «υποεκπροσωπεί» ο πωλητής κηραλοιφών (Βελόπουλος) που τον θεωρούν «φθαρμένο», μη σοβαρή περίπτωση, άρα χωρίς πολιτικό μέλλον.
Εμείς δεν ξέρουμε βέβαια τι έχουν κατά νου όλα αυτά τα «παλικάρια» της «πατριωτικής δεξιάς» που τα έχουν σπάσει με τον Κυριάκο, αλλά νομίζουμε ότι η επίσημη ΝΔ μπορούσε να τους αντιμετωπίσει με ένα απλό ερώτημα:
-Δεν θέλετε Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Ωραία. Και τι προτείνετε;
(Κι εκεί τελειώνει το αστείο. Διότι από... προτάσεις... τσου. Μόνο γενικόλογες διαπιστώσεις...).

Παρενέργειες
*ΙΔΟΥ και μια παρενέργεια της πανδημίας που δεν λάβαμε υπόψη.
Το κλείσιμο της εστίασης και γενικότερα ο περιορισμός συναθροίσεων είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν κάμποσες βαπτίσεις και στη Λάρισα.
Αποτέλεσμα, να υπάρχει σήμερα ένας μεγάλος αριθμός μωρών που, ενώ έχουν χρονίσει και... βάλε, παραμένουν... αβάπτιστα! Με την ελπίδα μήπως μπουν στην κολυμβήθρα το καλοκαίρι.
Το οποίον καλοκαίρι είναι «πίτα» από κοινωνικές εκδηλώσεις και δη αναβληθέντες γάμους. Δηλαδή, έτσι και είσαι από μεγάλο σόι ή κανένας κάπως... κοινωνικός άνθρωπος, μάλλον δεν σε κόβω να κάνεις διακοπές. Κάθε Σαββατοκύριακο θα έχεις γάμο, βαφτίσια, γαμοβαφτίσεις και όλα τα καλά...

Καταδικάζει
* «ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ και ρητή, η καταδίκη της επίθεσης στο γραφείο του βουλευτή Λάρισας, Χρήστου Κέλλα», αναφέρει ανάρτηση της Λίτσας Λιακούλη.
«Κανείς Δημοκράτης και καμία Δημοκράτισσα, δεν μπορεί να ενθαρρύνει, να συμμετέχει ή να συγκαλύπτει πράξεις βίας, από όπου κι αν προέρχονται.
Στη Δημοκρατία συζητάμε, μοιραζόμαστε, διαφωνούμε, μπορεί να είμαστε πολλές φορές και «απέναντι», αλλά δεν εκφράζουμε την αντίθεσή μας, με βία.
Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία, είναι η ανοχή και η επιλεκτική καταδίκη της βίας», καταλήγει το post της Λαρισαίας βουλευτή.

Οστική πυκνότητα
*ΕΔΩ και πολλές εβδομάδες δεν λειτουργεί το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας στο Πανεπιστημιακό, οδηγώντας πολλούς ασθενείς με οστεοπόρωση σε αδιέξοδο, καθώς δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τις εξετάσεις τους.
Η στερεότυπη απάντηση των αρμοδίων είναι ότι δεν γνωρίζουν πότε θα επισκευαστεί ή πότε θα έρθουν τα ανταλλακτικά που περιμένουν, με αποτέλεσμα πολλοί να στρέφονται σε ιδιωτικά εργαστήρια για να τις κάνουν. Επί πληρωμή φυσικά.
Μια κάποια εξήγηση για το εάν και πότε, μάλλον κρίνεται απαραίτητη. Με όλη την κατανόηση για τις καθημερινές δυσκολίες διαχείρισης της «πρώτης γραμμής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass