Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2021 18:00
*ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ η συνεργασία και η αλληλοεκτίμηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ελευθερία». Λίγες μέρες μετά τις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος στην πόλη μας, το Δ.Σ. της Κοινότητας επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας, όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο του Οργανισμού κ. Δανάη Δημητρακοπούλου. Από πλευράς Ισραηλιτικής Κοινότητας στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος Ηλίας Καμπελής, ο αντιπρόεδρος Μωυσής Μανουάχ, η γεν. γραμματέας Μπέττυ Μαγρίζου, ο ταμίας Σίμων Μαγρίζος και το μέλος Ζακ Φρανσές. *ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ η συνεργασία και η αλληλοεκτίμηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ελευθερία». Λίγες μέρες μετά τις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος στην πόλη μας, το Δ.Σ. της Κοινότητας επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας, όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο του Οργανισμού κ. Δανάη Δημητρακοπούλου. Από πλευράς Ισραηλιτικής Κοινότητας στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος Ηλίας Καμπελής, ο αντιπρόεδρος Μωυσής Μανουάχ, η γεν. γραμματέας Μπέττυ Μαγρίζου, ο ταμίας Σίμων Μαγρίζος και το μέλος Ζακ Φρανσές.

Εναλλαγές
*ΜΕΣΑ σε λίγες μόνο ώρες, στη διάρκεια της ίδιας ημέρας, χθες, ο καιρός τραμπαλίστηκε

σε όλες του τις εκφάνσεις του φετινού χειμώνα.
Από συννεφιά, σε βροχή και μετά αέρας και κατόπιν λαμπρή λιακάδα με εντυπωσιακή θερμοκρασία περίπου 20 βαθμών κι ύστερα κρύο μέχρι κοντά 0. Κι αν χιονίσει έως το Σάββατο και στα πεδινά, που λένε, τότε μέσα σε μια εβδομάδα μόλις ο Φλεβάρης θα έχει επιδείξει τα πάντα όλα του χειμώνα.
Ζ.

Ξεσαλώνω
*ΚΑΝΟΥΝ τους συνδυασμούς τους οι Λαρισαίοι, στις παρούσες συνθήκες.
- Νέες σημασίες σε παλιές λέξεις. Ξεσαλώνω: βγαίνω από το σαλόνι.
***
*- ΑΣ κοιμηθούμε λίγο τώρα, να είμαστε φρέσκοι μετά τις 6 στον καναπέ.
***
*- ΟΙ άντρες κυνηγούν, οι γυναίκες ψαρεύουν, είχε πει ο Βίκτορ Ουγκό. Κι ύστερα ήρθε ο Νίκος Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται και το κυνήγι και το ψάρεμα.
Ζ.

Με αισιοδοξία
*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να αυτοσαρκαστούν οι άνθρωποι και στη Λάρισα.
- Καλημέρα γείτονα, καλή εβδομάδα να έχουμε, με αισιοδοξία. Τι φτιάχνεις στην αυλή;
- Καταφύγιο.
***
*- ΣΙΓΑ που μου θέλετε και Άγιο Βαλεντίνο. Άγιος Σώστης και πολύ σας είναι.
***
*- ΜΕΧΡΙ το καλοκαίρι θα έχουν τελειώσει όλα...
- Ποια;
- Τα ψυχοφάρμακα.
Ζ.

Καθόλου συμπτώματα
*ΠΡΟΕΚΥΨΕ αυτομάτως η απορία, οι Λαρισαίοι άρχισαν να αναρωτιούνται για διάφορα, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι: Αν είναι όντως ασφαλή τα «πρόχειρα υπαίθρια γεύματα με χρήση μάσκας», όπως δήλωσαν τώρα οι κυβερνητικοί, γιατί δεν ανοίγουν την εστίαση για τους εξωτερικούς μόνο χώρους με χρήση μάσκας και αντ’ αυτού κυνηγούν ακόμη και τα «πηγαδάκια» έξω από τα καφέ;
***
*ΣΤΟ Μέγαρο Μαξίμου αρχικά προσέγγισαν το συμβάν στην Ικαρία ως «μη-είδηση». Όπως άλλωστε και τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο «κόκκινο» νησί. Έτσι και τo γεύμα στη βεράντα. Βοηθούντων κλασικά των ισχυρών Μέσων Ενημέρωσης. Όμως οι αντιδράσεις και ο σχολιασμός στο διαδίκτυο πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις. Ενώ το ζήτημα απασχόλησε και κορυφαία ΜΜΕ του εξωτερικού. Άλλαξε η γραμμή πλεύσης.
***
*ΕΝ τω μεταξύ βγήκε και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, και μίλησε για τους εμβολιασθέντες ή όσους έχουν περάσει κορονοϊό. «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο. Μπορούν να προσβληθούν, οι ίδιοι δε θα έχουν σοβαρά συμπτώματα ή καθόλου συμπτώματα, αλλά μπορούν να τη μεταδώσουν.
Εδώ φαίνεται ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη γι’ αυτό πρέπει, ενώ οι ίδιοι δεν κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, να συνεχίσουν να τηρούν όλα τα μέτρα, να δείξουν συμπεριφορά αλληλεγγύης και αγάπης». (Τα συμπτώματα σ’ αυτό πρέπει να είναι έντονα).
Ζ.

Περιζήτητοι πρόεδροι
*ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ αντί να ενισχύσει τις κοινότητες το νομοσχέδιο για την Τ. Α. Οι πρόεδροι κοινοτήτων αντιδρούν και στη Λάρισα.
Πριν λίγες μέρες, μεταξύ των άλλων ενεργειών τους, συζήτησαν με τη βουλευτή Λίτσα Λιακούλη, η οποία τυγχάνει και τομεάρχης Εσωτερικών του ΚΙΝΑΛ. Προχθές, την ίδια μέρα, προέκυψαν αλλεπάλληλες ανακοινώσεις των βουλευτικών γραφείων για συναντήσεις της Συντονιστικής των κοινοταρχών με Χρ. Κέλλα και Μ. Χαρακόπουλο.
(Είναι γνωστό πως ο πολιτικός που έχει δικό του τον πρόεδρο, ασχέτως κόμματος, έχει και σταυροδοτικό πλεονέκτημα στο χωριό).
***
*ΦΑΝΗΚΕ όμως ένα ζητηματάκι με τις συμμετοχές. Και με Κέλλα και με Χαρακόπουλο, και με τους δύο τα είπαν αλληλοδιαδόχως, οι πρόεδροι του Δομένικου Στάθης Ψωμιάδης, του Ευύδριου Νίκος Γούσιος, του Ευαγγελισμού Σπύρος Λιούρας και του Κατωχωρίου Βασίλης Βασιλόπουλος.
Αντιθέτως, μόνο με Χαρακόπουλο συζήτησαν οι πρόεδροι των Γιαννωτών Κώστας Κώτσιας, της Σπηλιάς Νίκος Σελήνης και η τοπική σύμβουλος Δομένικου Ελένη Τσιάρα. Ενώ μόνο με Κέλλα τα είπαν οι πρόεδροι της Φαλάνης Κώστας Λυγούρας, του Αργυροπουλίου Αποστόλης Βογιατζής και της Συκιάς Δημήτρης Φωτίου. (Προφανείς οι λόγοι των απουσιών;).
***
*ΚΙ ένα μάλλον σοβαρότερο. Η συνάντηση Μ. Χαρακόπουλου με τους κοινοτάρχες έγινε με τηλεδιάσκεψη, από μακριά μέσω ίντερνετ. Όπως είχε συμβεί και με τη Λ. Λιακούλη. Αντιθέτως, με τον Χρ. Κέλλα έγινε με τον κλασικό τρόπο, με διά ζώσης επίσκεψη. Εντάξει με μάσκες και τηρουμένων των μέτρων, αλλά ποιων μέτρων; Έκπληκτοι κοίταζαν οι Λαρισαίοι τις δημοσιευθείσες φωτογραφίες με δέκα άτομα συνωστισμένα στο βουλευτικό γραφείο, σε κλειστό χώρο. Και αναρωτιούνταν τι τελικά επιτρέπεται και τι όχι. (Και μάλιστα σε ένα γραφείο που δεν ήταν καν στην Ικαρία, όπου ως γνωστόν δεν μεταδίδεται).
Ζ.

Με τα ξυλάκια
*ΕΛΕΓΑΝ τα δικά τους, στα ψώνια του Σαββάτου, οι Λαρισαίες.
- Το καλό του να πηγαίνεις στη δουλειά, είναι ότι κάποια στιγμή φεύγεις.
***
*- ΓΕΛΑΜΕ με τους Ασιάτες που πιάνουν το φιδέ με τα ξυλάκια, ενώ εμείς που κυνηγάμε την ελιά με την οδοντογλυφίδα είναι φυσιολογικό.
***
*- ΤΙ φαγητό έχουμε σήμερα;
- Τίποτα.
- Και χθες δεν είχαμε τίποτα.
- Είχα φτιάξει αρκετό για δύο μέρες.
Ζ.

Λυτή ομάδα
*Η ομάδα της ΑΕΛ λέει θα εμπνέονταν στο γήπεδο «Αθανάσιος Διάκος» της Λαμίας από τον ήρωα του ’21. Γι’ αυτό εμπνεύστηκε κι η ηγεσία βάζοντας μέσα τη Λεγεώνα των Ξένων, όλους όσοι μόλις είχαν προσγειωθεί Ελλάδα απ’ τις τέσσερις γωνιές της γης.
***
*ΠΕΡΑΝ του τι θα γίνει τελικά μετά την εμπλοκή, η ΑΕΛ θα έπαιζε μεγάλη μπάλα στη Λαμία. Άμα οι εννέα στη βασική ενδεκάδα προέρχονταν από τους νεομεταγραφέντες, ποιος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την ομάδα και τα συστήματά της; Άσε... Πόσο πιο λυτή, υπό την έννοια καθόλου δεμένη. Μα 9 βασικοί;
***
*ΩΣΤΟΣΟ η ΠΑΕ έχει στη φαρέτρα της και μυστικό όπλο. Βουντού, μάγια και τα συναφή: «Εγώ θα τους υπενθυμίσω ότι όποιος πήγε να μου κάνει κακό διαχρονικά στο ποδόσφαιρο και στη ζωή μου καταστράφηκε και εγώ αυτή τη φορά δεν κάνω πίσω, ούτε για να πάρω φόρα». (Παν αυτοί, χάθηκαν...).
***
*ΜΕΤΑ από όσα ακολούθησαν στη Λαμία φαντάζει πλέον ασήμαντο συμβάν η κόκκινη και αποβολή του Γιώργου Μπασδέκη στο ΑΕΛ-Βόλος και η τιμωρία του από τον αθλητικό δικαστή. Εκτός από τον διερμηνέα αποβάλλεται τώρα κι ο γιατρός; Έχει ξανασυμβεί αυτό στα χρονικά; Ποια άλλη ειδικότητα απομένει; Εκείνον που κουρεύει το χορτάρι στο Αλκαζάρ πότε θα τον αποβάλλουν;
Ζ.

Βουλευτές στα ερτζιανά
*ΣΕ οικείο περιβάλλον βρέθηκε να μιλά για τα αντανακλαστικά του Πρωθυπουργού για το φράγμα της Σκοπιάς ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, φιλοξενούμενος από τη Ραδιοφωνική Λέσχη Τρικάλων 97,6, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ συνομίλησε με τους συντελεστές της εκπομπής, οι οποίοι έχουν θητεύσει μαζί του στο Κοινοβούλιο.
Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Ηλία Βλαχογιάννη και τον πρώην συνάδελφό του στον ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σιμορέλη.
Οι τρεις τους είχαν μία ενδιαφέρουσα συζήτηση, ενώ οι Τρικαλινοί, αν και διαφωνούν μεταξύ τους για τον Αχελώο, στη συζήτηση φρόντισαν να μην εκτραπούν από τον πολιτικό πολιτισμό. Εξάλλου αμφότεροι διακρίνονται για το ύφος και το ήθος τους.
Γ.Ρ.

Αμυντικός
*ΕΓΙΝΕ διάσημος κι ο γιατρός, στο νοσοκομείο της Ικαρίας, που κράτησε τα χέρια του δεμένα πίσω από τη μέση μη ανταποκρινόμενος στη χειραψία που του έτεινε ο Πρωθυπουργός, έστω με την κλειστή γροθιά.
Προφανώς ήθελε να αποφύγει το πέναλτι, άμυνα παίζει τόσο καιρό στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, όπου τον επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας να σώσει ανθρώπους κι όχι να κάνει δημόσιες σχέσεις.
 (Τον παίνεψαν πολλοί, από όσους λίγους το είδαν).
Ζ.

Αστειευόμενοι
*ΣΤΟ Ικάριο πέλαγος είχε πέσει κι ο ανέμελος Ίκαρος που δεν πρόσεχε και δεν άκουγε τις συμβουλές για ορθή συμπεριφορά.
***
*ΚΙ η υπόθεση συνεχίστηκε ως αστείο πια και στη Λάρισα.
- Τις Απόκριες θα ντυθώ πρωθυπουργός μπας και πάω καμιά εκδρομή ανενόχλητος να ξεσκάσω λίγο.
- Τελικά ο μόνος τρόπος να πάω στο χωριό για να δω τη μάνα μου είναι να γίνω πρωθυπουργός.
Ζ.

Διακοπές
*ΟΤΑΝ αρχίζουν τα περιπαικτικά δεν είναι καλά τα πράγματα για τους πολιτικούς. Βούιξε το ίντερνετ.
- Τα κλειδιά απ’ τα μαγαζιά σας στον Άδωνη κι απ’ τα εξοχικά σας στον Κυριάκο.
***
*- ΛΥΣΣΑΞΑΤΕ που πήγε στην Ικαρία ο Πρωθυπουργός. Γύρισε και μείνατε χωρίς ρεύμα.
Τι καταλάβατε εκεί στην Αθήνα;
- Μόνο η ΔΕΗ κι ο Πρωθυπουργός κάνουν διακοπές σ’ αυτήν τη χώρα.
***
*Η διακοπή συνδυάστηκε και με το άλλο επίκαιρο.
- Αν σκεφτείς ότι «ηθοποιός σημαίνει φως» είναι πολύ σημαδιακή η στιγμή που έμεινε στα σκοτάδια η Αθήνα.
Ζ.
Τον αναζήτησαν
*ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ο Χρ. Κέλλας στον Γιώργο Σουφλιά και συζήτησε μαζί του σχετικά με το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, μετά τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην υπουργού Παιδείας και τις αντιρρήσεις που διατύπωσε, ιδίως για την αστυνομία στα ΑΕΙ.
Ο βουλευτής της ΝΔ έχει πληροφορηθεί ότι με τον Σαρακατσάνο θα μιλούσε και η Ν. Κεραμέως. Όπως έχει γραφεί σ’ αυτό ακριβώς το σημείο, «τον Σουφλιά τον ακούνε οι Μητσοτάκηδες». Μάλλον δε θα ήταν προσωπική πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας. Άγνωστο βέβαια αν κάποιος έπεισε τον άλλο και ποιος. Θα φανεί όμως.
Ζ.

Καημός...
*ΑΛΛΑ, ποιος Φιλιππίδης, ποιος Κιμούλης και λοιποί...
Το θέμα που απασχολεί την Ελλάδα είναι άλλο και είναι πολύ πιο σοβαρό.
Τι θα γίνει λοιπόν; Θα καταδικαστεί επιτέλους αυτό το... τομάρι ο Βόσκαρης που βίαζε τη Σταμίραινα ή θα τον αφήσουμε να διακορεύσει και τη μικρή και άμυαλη Σοφούλα; Υπάρχει Κράτος ή όχι κύριοι;

Έξαλλοι
*ΤΟΝ δήμαρχο Απ. Καλογιάννη επισκέφθηκε χθες η βουλευτής της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου, στο πλαίσιο των συναντήσεών τους με τους δημάρχους του νομού. Η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως θεωρεί καθήκον της να βρίσκεται δίπλα στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή προωθώντας τα σημαντικά ζητήματα, κ.λπ., κ.λπ., τα κλασικά και πολύ ορθά.
Δε ρώτησε όμως τη Ρένα Καραλαριώτου και τη δημοτική ομάδα της, που είναι λέει έξαλλοι με τη βουλευτή. Επειδή πήγε και είδε τον Δήμαρχο παραμονή της «μητέρας των μαχών», όπως θεωρούν τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς θεωρούν ότι έχουν στριμώξει τη Δημοτική Αρχή. Δημοσίως βέβαια δε βγήκε κανένας να πει τίποτε, μόνο θυμωμένοι «ψίθυροι». Προφανώς όχι απ’ όλους, αφού ο δημοτικός σύμβουλος Βασ. Παπαδημητρίου είναι στενός συνεργάτης της Στέλλας Μπίζιου.
Ζ.

Ποτέ, πουθενά
*ΜΟΥ φαίνεται απίθανο να υποστηρίζει κανείς ότι για να έχουμε καλύτερα πανεπιστήμια, θα έπρεπε να προσλάβουμε περισσότερους από 1.000 αστυνομικούς. Ποτέ και πουθενά δεν έχουν προσλάβει αστυνομικούς για να αναβαθμίσουν την ανώτατη εκπαίδευση. Έχει τις ενστάσεις του ο Γ. Α. Αντιστοίχως, θα ήταν εξίσου δύσκολο να προτείνει κάποιος ότι για να γίνουν πιο αποτελεσματικά τα ΚΤΕΟ θα έπρεπε να προσλάβουν κοινωνιολόγους. Ενδεχομένως, η πρόσληψη κοινωνιολόγων στα ΚΤΕΟ να έκανε πιο ενδιαφέροντα τα πηγαδάκια στην αναμονή του ελέγχου των αυτοκινήτων. Δε βλέπω όμως με ποιον τρόπο θα βελτίωνε τον ίδιο τον έλεγχο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμώ τις δεξιότητες των κοινωνιολόγων.
Ζ.

Δυο-δυο
*- ΗΜΟΥΝ πάρα πολύ χάλια κι έφτασα στο σημείο να κάνω απόπειρα αυτοκτονίας. Αποφάσισα να πάρω δυο κουτιά ασπιρίνες...
Ανησύχησε η φίλη της Λαρισαίας ακούγοντάς την.
- Και τι συνέβη;
- Μετά τις δύο πρώτες, ένιωσα πολύ καλύτερα.
Ζ.

Αν φτερνιστείς...
*ΟΥΤΕ να αυτοπαρηγορηθούν δεν τα καταφέρνουν οι Λαρισαίοι.
- Φτερνίστηκα 4 φορές συνεχόμενα. Ποιος να με σκέφτεται άραγε;
- Ο ΕΟΔΥ.
***
*- ΔΕ θα γεμίσουν οι εντατικές, τα ψυχιατρεία θα γεμίσουν όπως πάμε...
***
*- ΣΕ λίγο θα μας πουν ότι για να μην αισθανόμαστε φυλακισμένοι σε τέσσερις τοίχους, θα πρέπει να νοικιάσουμε πολύγωνα σπίτια.
***
*- ΥΠΟΜΟΝΗ παιδιά, όλα περνάνε. Κι έρχονται χειρότερα.

Ζ.

 

 TRAKTER SHMERA CIU

*ΔΥΝΑΜΙΚΗ η κάθοδος των Τυρναβιτών αγροτών στη Λάρισα. Στάση με νόημα στον εμβληματικό Πύργο στο Κτήμα Χαροκόπου. Μια ανάσα και γρήγορα στην Περιφέρεια για να επιδώσουν τα αιτήματά τους και ουσιαστικά να πουν τον πόνο τους. Τηρώντας όλες τις επιβεβλημένες προφυλάξεις. (Απάντηση από την Πολιτεία στην πράξη θα πάρουν άραγε;).
Κ.Τσ.

 

MPOTAKIA CIU

*ΕΙΝΑΙ πολύ καινούρια για να έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια και μάλιστα μπροστά στη βιτρίνα του παπουτσάδικου στην Παπαναστασίου.
Ζ.

 

SKYLOS SHMERA CIU

*ΨΟΦΙΑ πράγματα, τσαγκαροδευτέρα χθες στο κέντρο της Λάρισας, με σύμβολο το τεμπέλικο σκυλί να μαζεύει τη ζέστη που αναδύονταν ακόμη απ’ τα τσιμέντα.
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass