Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2021 18:00
*ΜΑΖΙ στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού μετώπου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μαζί απολαμβάνουν και τους καρπούς των κόπων τους. Ο λόγος για τον διοικητή του ΓΝΛ Γρηγόρη Βλαχάκη και τον υποδιοικητή Χάρη Τσιλιάκο, οι οποίοι το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκαν στο ΣΕΦ και παρακολούθησαν τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού- Λάρισας, –εκπροσωπώντας τους ήρωες του Νοσοκομείου- που στηρίχθηκε από την ομάδα του Πειραιά.  Γ.Ρ. *ΜΑΖΙ στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού μετώπου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μαζί απολαμβάνουν και τους καρπούς των κόπων τους. Ο λόγος για τον διοικητή του ΓΝΛ Γρηγόρη Βλαχάκη και τον υποδιοικητή Χάρη Τσιλιάκο, οι οποίοι το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκαν στο ΣΕΦ και παρακολούθησαν τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού- Λάρισας, –εκπροσωπώντας τους ήρωες του Νοσοκομείου- που στηρίχθηκε από την ομάδα του Πειραιά. Γ.Ρ.

Προς ανατροπή
*ΜΕ τόσο ζεστό αέρα, αφρικάνικης προέλευσης, πώς να μη χτυπάει εικοσάρια το θερμόμετρο

μέσα στον χειμωνιάτικο Φλεβάρη. Σε καναδυό μέρες όμως έρχεται λέει στα ίσα του, σταματάει να φλεβίζει. Έχει σχέδιο να θυμώσει, οπότε...
Ζ.

Ματριόσκα Ψαθά
*AN μη τι άλλο υπάρχει ποικιλία περιγραφών. Γενικό λοκντάουν. Σκληρό λοκντάουν. Ολικό λοκντάουν. Χιτσκοκικό λοκντάουν. Γκρανγκινιολικό λοκντάουν.
***
*ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ μέσα στο λοκντάουν μέσα στο λοκντάουν. Κάτι σαν ματριόσκα.
***
*ΑΝΟΙΓΕΙ το μεγάλο λοκντάουν βγάζει το μικρό λοκντάουν, κλείνει το μεγάλο λοκντάουν ανοίγει το μικρό λοκντάουν, βγάζει έξω το κλικ αγουέι κλείνει το μικρό λοκντάουν, κλείνει το μικρό λοκντάουν ανοίγει το μεγάλο λοκντάουν, βάζει μέσα το μικρό λοκντάουν και κλείνει το μεγάλο λοκντάουν. (Όλα τα είχε προβλέψει ο Δημ. Ψαθάς.)
***
*- ΜΗΝ αγχώνεστε με τη διακοπή ρεύματος. Απλώς με τα τρία λοκντάουν μας έδωσαν κι ένα μπλακ άουτ δώρο.
Ζ.

Διάγγελμα
*- ΘΑ μιλήσει ο Μητσοτάκης στις 7.30.
Ο Λαρισαίος ενημέρωνε τη γυναίκα του.
- Τι να μας πει...
- Ξέρω γω; Πώς τα πέρασε το Σαββατοκύριακο.
- Τώρα με το λοκντάουν θα απαγορευτούν και τα ταξίδια στα νησιά, ε;
***
*ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Μητσοτάκη στις 7.30.
- Ετοιμάστε τις ατομικές σας ευθύνες.
Ζ.

Σύντροφος Πιτσούνης
*ΕΙΔΙΚΑ εκπαιδευμένα περιστέρια του ΚΚΕ πίσω από τη φωτογράφιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία. Λογικό να έχει το Αποκλειστικό το Βατράχι.
Αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες περιστέρι του ΚΚΕ τράβηξε τις επίμαχες φωτογραφίες που εμφανίζουν τον πρωθυπουργό να γευματίζει σε σπίτι βουλευτή στην Ικαρία χωρίς, όπως υποστηρίζεται, τις απαραίτητες προφυλάξεις, είδαν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε από επίλεκτη μονάδα περιστεριών του ΚΚΕ στο νησί, κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα σε ανακοίνωση του Περισσού.
«Επιβεβαιώνουμε ότι ο σύντροφος Πιτσούνης του σμήνους «Βλαντίμιρ Ουλιάνωφ» της Ικαρίας τράβηξε τη φωτογραφία», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτογραφία από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία, όπου ακόμα και τα αβάπτιστα μωρά ψηφίζουν ΚΚΕ, προκάλεσε αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια, καθώς αναζωπυρώθηκε για εκατομμυριοστή φορά από την αρχή της πανδημίας η συζήτηση για το πού κολλάει και πού δεν κολλάει ο ιός.
Ζ.

Απέφυγαν
*ΑΓΡΟΤΕΣ με τρακτέρ στη Λάρισα, όμως ούτε κλήσεις της Τροχαίας για παρακώλυση, ούτε επέμβαση της αστυνομίας για διαδήλωση χωρίς άδεια μα ούτε και πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση λόγω κορονοϊού. Λέει η κυβέρνηση, λέει αλλά μόνο όπου την παίρνει...
Με τον Στέλιο Τσικριτζή και τους Τυρναβίτες, θα έμπλεκε άσχημα.
Ήταν παρών κι ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, από κει μεν τυπικά αλλά επί της ουσίας από δω μεριά.
Ζ.

Εν τάχει
*ΝΑ μην διαδηλώνουν οι φοιτητές κι οι εκπαιδευτικοί. Να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας. Σωστό. Όμως κι η κυβέρνηση; Μπορεί να εκμεταλλεύεται ασυστόλως τον κορονοϊό και το λοκντάουν, τα κλειστά πανεπιστήμια και σχολεία, για να νομοθετεί ανενόχλητη κατά το δοκούν; Καθόλου σωστό. Τι την κυνηγάει;
Ζ.

Εντός
*- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ΑΕΛ, ο ιδιοκτήτης της δηλαδή, θα παίξει εντός έδρας...
Ανακουφισμένος ο Λαρισαίος φίλαθλος.
-Στο γήπεδο των δικαστηρίων. Με μηνύσεις, αγωγές, ενστάσεις, προσφυγές, εφέσεις και τριτανακοπές, αντί για μπάλα.
Ζ.

Μεγάλη θυσία
*«ΠΟΛΥ μεγάλη θυσία έχω κάνει για τη Λάρισα, η μεγαλύτερη που έκανα για το νοσοκομείο μας...».
Τον χόρτασαν καζούρα χθες τον Φίλιππο Τρυποσκιάδη οι φίλοι του, απ’ το πρωί πειράγματα, που είχαν δει στην εφημερίδα φωτογραφία του στο ΣΕΦ σε αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού, μαζί με τον Β. Σπανούλη και άλλους ερυθρόλευκους. Σπλήνα βάζελος και μπασκετικός, ο Λαρισοαθηναίος καθηγητής Καρδιολογίας, εκπροσώπησε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στον φιλανθρωπικό φιλικό αγώνα που οργάνωσε ο Ολυμπιακός, φιλοξενώντας την ΚΑΕ Λάρισα, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των δύο νοσοκομείων της πόλης. Τουλάχιστον υποστήριζε τη Λάρισα στη διάρκεια του ματς, παρότι ήξερε πως δεν είχε τύχη.
Ζ.

Χωρίς πάτο
*ΜΕΡΑ με την ημέρα, χάνεται όλο και περισσότερο η αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και μεγάλης μερίδας δημοσιογράφων που όχι μόνο δεν είδαν τίποτα στην Ικαρία αλλά κουνάνε και το δάκτυλο στους πολίτες, ότι αυτοί ευθύνονται, πως παραβιάζουν τα μέτρα, περί ατομικής ευθύνης κλπ.
Ναι, είναι τα ίδια Μέσα Ενημέρωσης τα οποία στην περίπτωσης της Ικαρίας ξεπέρασαν τον «αόμματο» Μίμη Φωτόπουλο, αλλά μετά μεγάλης αντιπολιτευτικής χαράς θα χάλαγαν τον κόσμο αν ο «χ» κύριος Πολάκης συνέτρωγε με καμιά δεκαριά νοματαίους. Η χαμένη εδώ και χρόνια αξιοπιστία της δημοσιογραφίας αλλά και ο επικίνδυνος «συμψηφισμός» των πολιτικών αμαρτιών...
Β.Κ.

Πάμε θέατρο;
*ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ τ’ ανείπωτα και οι Λαρισαίοι.
- Όχι τίποτ’ άλλο, θα έρθει η ώρα ν’ ανοίξουν ξανά τα θέατρα κι οι ηθοποιοί θα είναι χαμένοι στα δικαστήρια.
***
*- ΠΑΛΙΑ για να διαλέξει κάποιος παράσταση κοιτούσε το «Αθηνόραμα». Τώρα θα ψάχνει στο πινάκιο στην Ευελπίδων.
***
*ΚΑΠΟΤΕ πλήρωναν για να πουν το όνομά τους στα κανάλια και τώρα πληρώνουν δικηγόρους για να το απαγορεύσουν.
Ζ.

Διπλή επικοινωνία
*ΕΙΔΑΝ φυσικά και την τρίτη των κυβερνητικών βουλευτών, οι υπό κατάργηση πρόεδροι των κοινοτήτων, τους υποσχέθηκε και η Στέλλα Μπίζιου ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό Μ. Βορίδη. Κι αυτή η συνάντηση διά ζώσης. Τι, άψυχες και άνοστες τηλεδιασκέψεις; Ήταν όμως λιγότεροι οι συμμετέχοντες στην επίσκεψη στο βουλευτικό γραφείο, μόλις τέσσερις, είχε προηγηθεί και ο Ικαριώτικος χαμός που έδωσε το πράσινο φως.
***
*ΤΗΝ επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών την είχαν πάντως οι πρόεδροι και μάλιστα εις διπλούν. Παρότι αρμόδιος για την αυτοδιοίκηση είναι ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Πέτσας, ο πληθωρικός Μ. Βορίδης δεν αφήνει περιθώριο. Σημειωτέον ότι τον επίμαχο νόμο τον βρήκαν έτοιμο στο υπουργείο, από τον ανασχηματισθέντα προκάτοχο Τάκη Θεοδωρικάκο. Είχαν δει λοιπόν Κέλλα στο γραφείο του, σήκωσε εκείνος το τηλέφωνο και μίλησαν με τον υπουργό. Πήγε μετά Χαρακόπουλος και συνάντησε Βορίδη, σήκωσε ο Λαρισαίος το τηλέφωνο και μίλησε αυτός ξανά με τον συντονιστή των προέδρων Στάθη Ψωμιάδη. Τον κούρασε ο Κέλλας, τον κατάφερε ο Χαρακόπουλος; Πες, πες, όλο και κάτι κατάφεραν, θα κινούνται πιέζοντας αναλόγως και οι πρόεδροι άλλων περιοχών. Όχι και τίποτε σπουδαίο όμως...
Ζ.

Προς τι;
*ΠΑΡΟΤΙ εμφανίστηκε πανηγυρίζων ο Μ. Χαρακόπουλος, μάλλον επουσιώδεις οι αλλαγές. Διότι δέχτηκε λέει ο Βορίδης να μην υποβαθμιστούν ονομαζόμενοι εκπρόσωποι κοινοτήτων, αλλά να παραμείνουν πρόεδροι, που έχει κι ένα κύρος ο τίτλος, ιδίως στην Ελλάδα. Τι, να πετάξει κάποιος πέτρα, κατά το κοινώς λεγόμενο να σε πετύχει και να μην συμπεριλαμβάνεσαι στην πολυπληθή χορεία των προέδρων; Για αύξηση αρμοδιοτήτων που είναι και το ουσιώδες, θα δούμε, όπως και για τα υπόλοιπα αιτήματα.
***
*ΟΜΩΣ θα έχουν τοπικά συμβούλια κι όχι μόνο έναν εκπρόσωπο ή έστω πρόεδρο, τα χωριά με πάνω από 300 κατοίκους. Υποχώρησε ο υπουργός, από το όριο των 500 που είχε θέσει. Είναι αυτό όμως για καλό; Επειδή στα μικρότερα χωριά, κάτω των 300 πια κι όχι των 500 κατοίκων, ο πρόεδρος εκλέγεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο ανεξάρτητων υποψηφίων. Άρα θα είναι αυτός που ψηφίστηκε από τον κόσμο κι επομένως πιο ισχυρός.
***
*ΔΙΟΤΙ την κυρίαρχη αλλαγή δεν τη διαπραγματεύεται ο Μ. Βορίδης. Το πρώτο και βασικό που ζητούν οι πρόεδροι είναι να παραμείνει, όπως τώρα, η εκλογή τους με αυτόνομα ψηφοδέλτια στις κοινότητες, χωρίς εξάρτηση από τον δημοτικό συνδυασμό. Ενώ το υπουργείο θέλει να επιστρέψουν οι υποψήφιοι κάθε χωριού στα παραταξιακά ψηφοδέλτια των δημάρχων κι εκείνος που κερδίζει στην πόλη να επιβάλλει πλειοψηφία δικών του σε όλα τα χωριά, ασχέτως τι θα ψηφίσει το καθένα απ’ αυτά. Αυτό θα ισχύσει και για τα άνω των 300 πια.
***
*ΤΙ χαίρεται λοιπόν ο Λαρισαίος βουλευτής; Όχι κύριοι, δεν θα πάρουν θάρρος οι χωριάτες, να βγάζουν τους δικούς τους, τους ικανότερους ως ανεξάρτητους. Όχι πρώτος στο χωριό, κάλλιο δεύτερος, φυτευτός απ’ την πόλη. Ακούς εκεί «των Ελλήνων οι κοινότητες...» και άλλες αναρχοαυτόνομες αηδίες. Όλοι στο παραταξιακό μαντρί, το κατά τα άλλα αυτοδιοικητικό και δήθεν ανεξάρτητο.
Ζ.

Συνήθειες
*ΜΕΤΡΙΑ η αγοραστική κίνηση χθες στα Φάρσαλα και με λαϊκή αγορά μάλιστα. Έμπειρος επαγγελματίας εξηγούσε ότι αυτό οφείλεται στο ότι μερίδα του κόσμου αποφεύγει την πολυκοσμία της Τρίτης, επιλέγοντας μία άλλη μέρα μέσα στην εβδομάδα για τα ψώνια του.
***
*ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ σχεδόν μετά από τρεις μήνες και οι πλανόδιοι λαχειοπώλες, οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί με την έναρξη του δεύτερου lockdown από την πιάτσα. Μαύρα μάτια... Επιστρέφουν σιγά-σιγά οι παλιές συνήθειες, το θέμα είναι να μην έχουμε εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων και στην περιοχή μας.
Γ.Γ.

Δημοκρατικά
*ΜΕ δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργούν στον Δήμο Τεμπών. Ενδεικτικό παράδειγμα η κατάθεση στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, εκ μέρους του δημάρχου Γιώργου Μανώλη, των προτάσεων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση. Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον έμπειρο διευθυντή της ΠΕΔ Δημήτρη Τσούμα.
Κ.Τσ.

Για το νερό
*ΔΥΝΑΜΙΚΗ και πάντα διεκδικητική, η Μαρία Κωστή, συμμερίζεται την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων του Κυψελοχωρίου, προς τη ΔΕΥΑ αλλά και τη δημοτική αρχή Τεμπών, καταγγέλλοντας «τη συνεχιζόμενη αδιαφορία τους για την επίλυση σοβαρού προβλήματος στην ύδρευση εδώ και μήνες».
Η επικεφαλής της «Λα.Συ.» προσάπτει στον δήμαρχο Γιώργο Μανώλη, που είναι και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, «εμπαιγμό προς τους κατοίκους της μικρής αυτής κοινότητας» διαμαρτυρόμενη για «την έκθεσή τους σε κίνδυνο, καθώς χρησιμοποιούν νερό που ενδέχεται να είναι ακατάλληλο». (Αναμένονται απαντήσεις, προφανώς μετά από αναλύσεις.)
Κ.Τσ.

Πολλή κούραση
*- ΟΥΦ... Αφτιές ιά τσμέρις, παρατόρσα. Ούλου δλιές, δλιές, δλιές...Μπιζιέρσα. (Υπάρχουν άραγε πολλοί στη Λάρισα που χρειάζονται υπότιτλους;)
***
*ΚΙ όπους έλιγι κι μανιά μ’, «Κατσίτι φρόν’μα μη μπάρου καμιά λούρα».
Ζ.

Σύμπτωση
*ΤΟ επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 32χλμ. νοτιοανατολικά της Ικαρίας, όπως ανακοινώθηκε χθες. Δεν το λες και σύμπτωση. Ούτε μπορεί να ήταν εκδηλώσεις αγάπης του λαού που έσεισαν το νησί.
- Θ’ αρχίσει να το πιστεύει κι ο ίδιος στο τέλος, είπε η Λαρισαία.
- Πρόεδρε, συμπλήρωσε ο νεοδημοκράτης, πας στην Ικαρία, σεισμός. Επιστρέφεις στην Αθήνα, μπλακ άουτ. Μήπως να το ρεγουλάρεις λίγο; Έχω την αίσθηση ότι έχεις αυξήσει τη δόση.
Ζ.

Κωμικοτραγικά
*ΥΠΑΡΧΕΙ ένα μικρό, τόσο δα θεματάκι στην οργάνωση της Δημόσιας Υγείας. Δεν είναι τα σοβαρότερα προβλήματα, ιδίως σε καιρό πανδημίας, ωστόσο αποτελούν ενδείξεις ανοργανωσιάς, όσα ενδεικτικά αναφέρει σε ερώτησή του προς τον υπουργό ο Γ. Λαμπρούλης. Τα Κέντρα Υγείας Ελασσόνας και Τυρνάβου διαθέτουν νεοπροσληφθέντες οδοντιάτρους σε οδοντιατρεία που δεν λειτουργούν. Θέλει και οδοντιατρική έδρα ο οδοντίατρος για να δουλέψει; Γιατί δεν δέχεται τα περιστατικά στο κοντινό κουρείο, όπως τα παλιά χρόνια;
Υπάρχει όμως και το αντίστροφο, όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΚΚΕ, τα ξέρουν χρόνια οι αρμόδιοι. Στα Κέντρα Υγείας της Ελασσόνας και των Γόννων υπάρχουν ακτινολογικά εργαστήρια αλλά όχι γιατροί ακτινολόγοι, ούτε τεχνολόγοι, να τα λειτουργήσουν. Στα δε Φάρσαλα υπάρχει τεχνολόγος, δίχως όμως μηχάνημα, που είναι χαλασμένο και χωρίς γιατρό. (Για κωμωδία είναι η κατάσταση).
Ζ.

Πού;
*ΚΙ αυγά και πασχάλια χαμένα κι ο Λαρισαίος ρωτούσε το μεσημέρι στο γραφείο.
- Θυμάσαι το πρωί που με ρώτησες πού πάρκαρα;
- Ναι...
- Μήπως θυμάσαι και τι σου απάντησα;
Ζ.

 

ARGYRO CIU

*ΤΗΝ ξέρουν όλοι την Αργυρώ, σημειώνει ο N.Τ. στο «skiathoslife.gr». Όλοι όσοι έχουν επισκεφτεί το Μοναστήρι της Παναγίας Εικονίστριας της πολιούχου της Σκιάθου, πάνω από τρεις δεκαετίες εκεί. Ακούγοντας τον Κ. Αγοραστό να μιλάει για το έργο αναστήλωσης και προστασίας της Παναγίας, η Αργυρώ ξέσπασε σε δάκρυα συγκίνησης ανάκατα με ευχαριστίες.
Ζ.

 

MANOLIA CIU

*Η μανόλια η φυλλοβόλος, ανθίζει λέει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο. Πριν ακόμη ξεπεταχτούν τα νέα φύλλα της πλημμυρίζει από τα ροζ λουλούδια της. Μη λογαριάζοντας ότι μπορεί και να χιονίσει στα μέσα του Φλεβάρη, έχει ανθίσει η πρώτη μανόλια επί της Ηρώων στο ύψος της Παναγούλη. Φυτεμένη σε απάγκιο αυτή, προστατευμένη από τον κρύο βοριά, σε μέρος ηλιόλουστο, ξεπέρασε όλες τις υπόλοιπες.

Ζ.

 

TAXI TRAKTER CIU

*ΛΑΡΙΣΑ τώρα και με ταξί τρακτέρ; Εκεί βρήκαν, εκεί στάθηκαν, στην πλατεία Νομαρχίας.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass