Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2021 18:00
*ΧΙΟΥΜΟΡ, ολίγον μπλακ, από Λαρισαίο που πήγε τη μάνα του για εμβόλιο στο Πανεπιστημιακό. Είδε τις πινακίδες και σκέφτηκε ότι δείχνουν τον δρόμο αν δεν πετύχει το εμβόλιο. Τρίτη και τέταρτη εναλλακτική, την κοπανάς απ’ το ασανσέρ ή από τις σκάλες. Ζ. *ΧΙΟΥΜΟΡ, ολίγον μπλακ, από Λαρισαίο που πήγε τη μάνα του για εμβόλιο στο Πανεπιστημιακό. Είδε τις πινακίδες και σκέφτηκε ότι δείχνουν τον δρόμο αν δεν πετύχει το εμβόλιο. Τρίτη και τέταρτη εναλλακτική, την κοπανάς απ’ το ασανσέρ ή από τις σκάλες. Ζ.

Τρομακτική
*ΕΡΧΕΤΑΙ η Μήδεια... Μα Μήδεια; Δε βρήκαν κάποιο πιο καθησυχαστικό όνομα για την επερχόμενη κακοκαιρία;


Διάλεξαν την πρώην του Ιάσονα, που έμεινε στην ιστορία του μύθου επειδή σκότωσε τα παιδιά τους γιατί την παράτησε εκείνος, είναι δυνατόν;
Όλοι θα δηλώσουν τώρα ότι ανήκουν σε άλλη οικογένεια. (Και βάζουν και ιδέες στις μανάδες τώρα που τα παιδιά δεν θα πηγαίνουν πάλι σχολείο και τις τρελαίνουν στο σπίτι).
***
*ΙΣΩΣ όμως να επέλεξαν τη Μήδεια, ως εκείνη που βοήθησε να αποκτήσει ο δικός της το ανεκτίμητο Χρυσόμαλλο Δέρας.
Άρα αντιστοίχως κάνα εμβόλιο στη σύγχρονη εποχή; Αλλά και πάλι, η θλιβερή το πέτυχε αυτό προδίδοντας τον πατέρα της, τον καημένο τον Αιήτη της Κολχίδας.
***
*ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ οπωσδήποτε γυναικείο από Μ κι όνομα αρχαίο; Εντάξει πιο γνωστή απ’ όλες η Μήδεια, κομμάτι τρομακτική όμως.
Υπήρχαν τουλάχιστον καμιά δεκαπενταριά ακόμα για να διαλέξουν οι μετεωρολόγοι: Μαντώ, Μεγαλόστρατη, Μεγάρη, Μελανθώ, Μελικέρτη, Μελίτη, Μελπομένη, Μηριόνη, Μήτις, Μοσχίνα, Μυκήνη, Μυρίνη και βέβαια Μύρτις.
Σύνηθες γυναικείο όνομα στην αρχαιότητα κι έτσι ονόμασαν οι αρχαιολόγοι την εντεκάχρονη Αθηναία, της οποίας έχουν ανασυστήσει το πρόσωπο με βάση τα οστά του κρανίου της που βρέθηκαν στον Κεραμεικό.
Ζ.

Παράταση 2020
*ΔΙΜΗΝΗ στενωπός που οδηγεί στην ελευθερία, ενθάρρυνε ο Πρωθυπουργός.
Την ελευθερία του ομώνυμου εμβολιαστικού προγράμματος βασικά.
Αναγγέλλοντας λοκντάουν μέσα στο λοκντάουν για τρεις βδομάδες, αναφερόταν στον προσεχή Απρίλιο. Και περνούσαν οι βδομάδες, περνούσαν οι μήνες...
***
*ΚΙ άρχισαν τα δικά τους οι Λαρισαίοι.
- Δεν έπιασαν τα μέτρα ακορντεόν, πάμε τώρα σε μέτρα κλαρίνο;
***
*- Η επιτυχία στα μέτρα της κυβέρνησης είναι εμφανής από το γεγονός ότι φοβόμαστε ότι θα μας κλείσουν μέσα, ενώ μας έχουν ήδη κλεισμένους μέσα.
***
*- ΤΟ πρώτο λοκντάουν, το θυμάστε; Είχε γίνει «για να θωρακίσουμε το ΕΣΥ». Το ΕΣΥ φταις.
***
*- ΑΥΤΟ που νιώθω εγώ είναι ότι απλώς το 2020 πήρε παράταση για ακόμα 6 μήνες.
Ζ.

Ειλικρινής
*ΚΙ όμως υπάρχει καθηγητής Πανεπιστημίου που δήλωσε άγνοια ή τουλάχιστον απέφυγε να τοποθετηθεί για το τι θα γίνει με την πανδημία, δεν ενέδωσε στον πειρασμό να κάνει τον παντογνώστη. Την ώρα που ένα σωρό συνάδελφοί του παρελαύνουν καθημερινά από τα κανάλια και λένε, λένε, λένε, όλα τα ξέρουν κι όλοι οι υπόλοιποι μπερδεύονται. Αλήθεια υπάρχει, δεν είναι αστικός μύθος.
Καθηγητής της Ιατρικής Λάρισας, βρέθηκε με το μικρόφωνο και την κάμερα μπροστά του, να κάνει δηλώσεις σε αθηναϊκό κανάλι για άλλο θέμα. Δραττόμενος της ευκαιρίας ο δαιμόνιος ρεπόρτερ ρώτησε.
- Ευχαριστούμε κύριε καθηγητά. Με την ευκαιρία όμως, μπορείτε να μας πείτε τι θα γίνει με τον κορονοϊό; Πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση;
- Όχι δεν μπορώ.
- Γιατί;
- Διότι δεν ξέρω, δεν είμαι προφήτης, γιατρός είμαι. Θα δούμε... (Γιατρός και μάλιστα καθηγητής και δεν ξέρει; Σπάνιο είδος, όπου η σπανιότητα αγγίζει τα όρια της ανυπαρξίας).
Ζ.

Ραντεβού
*Ο νεαρός Λαρισαίος πήρε πρωτοβουλία: Μάνα μπήκα ίντερνετ και σου έκλεισα ραντεβουδάκι της λέω, πώς τον λένε με ρωτάει, Αστραζένεκα της λέω, αν δε μιλάει ελληνικά ακύρωσέ το, μου λέει.
Ζ.

Φρεναρισμένα
*ΑΝΕΜΕΛΟΙ οι κυβερνητικοί αρμόδιοι ανακοινώνουν πανηγυρικά ότι επίκειται η πρόσκληση για εμβολιασμό και της ηλικιακής ομάδας 75-80. Λησμονώντας τις σοβαρές εκκρεμότητες που αφήνουν πίσω τους. Τους το θύμισαν από την Αγιά, όπου δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε οι άνω των 85 που ήταν οι πρώτοι στην κρατική λίστα, διαμαρτύρεται και ο Δήμος εκεί.
Στη Λάρισα πάλι περιμένουν πολλοί άνω των 80, δεν υπάρχουν ραντεβού, τα λέει και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών, ο Δήμος απέφυγε να εμπλακεί. Ούτε οι βουλευτές, κυβερνητικοί και μη είπαν κάτι, δεν αναδεύτηκαν. Κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθει η σειρά υπερηλίκων που αδυνατούν να μετακινηθούν εκτός σπιτιού, αλλά και άλλων καθηλωμένων ασχέτως ηλικίας, κατηγορίες που τυγχάνουν και πιο ευπαθείς. Οι τοπικοί εντεταλμένοι της κυβέρνησης αδιαφορούν, σε κανέναν δεν απαντούν, μόνο διοικούν καμαρωτοί.
Ζ.

Μόνο Αθήνα
*ΣΙΓΑ το νέο... Δεν είναι η πρώτη φορά που τους ξανασυμβαίνει. Τα μέτρα για το σκληρό λοκντάουν στην Αττική διατυμπανίζουν τα αθηναϊκά κανάλια, λησμονώντας εντελώς να ενημερώσουν ότι ισχύουν μονάχα για την Αττική. Γι’ αυτό τα λένε και αθηναϊκά.
Ζ.

Απελπιστίκ
*ΑΡΧΙΖΟΥΝ να χάνουν το κουράγιο τους κι οι Λαρισαίοι.
- Θυμηθείτε πως όλα αυτά με την πανδημία ξεκίνησαν μετά τον αντικαπνιστικό νόμο. Τυχαίο;
***
*- ΞΕΧΑΣΤΕ τις Απόκριες. Ξεχάστε το Πάσχα. Αγίου Πνεύματος θα βγείτε, για να μη φαινόμαστε «άδειοι» στους τουρίστες.
***
*- ΠΛΗΡΩΜΗ τελών κυκλοφορίας εν μέσω ολικού λοκντάουν; Καλά θα πάει αυτό...
Ζ.

Σε όλα υπέρ
*ΚΑΙ ο τρίτος Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ υπέρ του νομοσχεδίου Κεραμέως για τα ΑΕΙ. Μιλώντας στη Βουλή ο Μ. Χαρακόπουλος τάχθηκε κι εκείνος αναφανδόν υπέρ όλων των επίμαχων διατάξεων, απαντώντας υπό μία έννοια και στις ενστάσεις του Γιώργου Σουφλιά, ηγετικού στελέχους της παράταξης και υπουργού Παιδείας παλιά. Και για τους «αιώνιους» και για τις βάσεις εισαγωγής και για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, υπερασπίστηκε όλες τις επιλογές της Ν. Κεραμέως. Επαινώντας την Υπουργό ότι επιχειρεί να βάλει τέλος σε παθογένειες δεκαετιών, διορθώνοντας όλα αυτά που άλλοι απέφευγαν.
- Θα λησμόνησε ίσως τον νόμο Διαμαντοπούλου, σχολίαζε Λαρισαίος διαβάζοντας χθες στην εφημερίδα την ομιλία Χαρακόπουλου.
- Παλιός βουλευτής είναι, την είχε υπερψηφίσει κι αυτός προ δεκαετίας, μαζί με όλη τη ΝΔ, τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. (Άλλο που έναν χρόνο μετά ο νόμος ανεστάλη κι ας τον είχαν ψηφίσει 251 βουλευτές).
Ζ.

Με στρες
*ΑΓΧΩΜΕΝΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές.
- Για να νιώσεις καλύτερα λέει, γράψε τις σκέψεις που σε βασανίζουν σ’ ένα χαρτί. Και κοντεύω ρε σεις να γεμίσω τετράδιο τεσσάρων θεμάτων.
***
*- ΕΧΟΥΜΕ φτάσει στο σημείο, που όταν μας συμβαίνει κάτι καλό, ψάχνουμε να δούμε πού είναι η παγίδα.
***
*- ΛΕΝΕ τώρα ότι το στρες μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια. Βρε σεις, θα φωτίσω όλη την πόλη...
Ζ.

Αναρωτιέται
*«ΛΕΓΑΝ και ξαναλέγαν ότι το λοκντάουν θα είναι η «ύστατη λύση», αφού νωρίτερα θα έχει εξαντληθεί κάθε διαθέσιμο όπλο. Είδε κανείς να εξαντλείται κανένα όπλο;» αναρωτιέται γλαφυρά η Άννα Βαγενά. «Ξανάνοιξαν τα σχολεία με δύο μαθητές ανά θρανίο ή όχι; Είδε κανείς να πυκνώνουν τα δρομολόγια και να αραιώνουν οι επιβάτες στα μέσα μεταφοράς; Είδε κανείς να γίνονται μαζικά προληπτικά τεστ στις μεγάλες βιομηχανίες και σε όλους τους χώρους που αναγκάζονται να συνωστίζονται οι εργαζόμενοι; Είδε κανείς να γίνονται προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών στο ΕΣΥ;» (Ρητορικά τα ερωτήματα).
Ζ.

Θεομηνίες
*ΕΙΝΑΙ συνήθεια παλιά, συνεχίζεται η χιουμοριστική συζήτηση περί γκαντεμιάς.
- Μητσοτάκης, ο πρώτος Πρωθυπουργός στην ιστορία που επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές πριν ακόμη αυτές πληγούν.
Ζ.

Καλάθια
*Ο ολίγον υπερβολικός, «όλοι οι Λαρισαίοι ανεξαρτήτως κόμματος», πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ, επισκέφθηκε τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου. Μετά από τους δύο γαλάζιους βουλευτές, τον είδε κι εκείνον κατά μόνας ο πρωθυπουργός, έστω για λίγο στο πόδι. Κι επιβεβαιώθηκε έτσι ότι ο Χρ. Καπετάνος θα είναι κι αυτός υποψήφιος βουλευτής; Ότι το θέλει, το θέλει σαν τρελός. Αποκαλύφθηκε πάντως πως σύμφωνα με το νεοδημοκρατικό σχέδιο, ο καιρός γαρ εγγύς, στήνονται κάλπες.
***
*ΟΠΩΣ ο ίδιος είπε, πήγε στον Πρωθυπουργό ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. Κι άλλο ένα που του πήγε πριν λίγες μέρες, αλλά αυτό δεν το είπε, ο Κ. Μπρέλλας στη συνάντηση της εστίασης, γέμισε το Μαξίμου καλάθια λαρσινά. Δε θα χρειαστεί να μαγειρέψει η Μαρέβα τούτη τη βδομάδα.
Ζ.
Της σχολής
*ΑΣΚΗΣΕΙΣ στη σχολή διερμηνέων Λαρίσης.
- Πήγε ένας Λαρισαίος σε μια πόλη της Ιταλίας και τον είχαν στην αναμονή.
- Πού βρε;
- Στο πιΡίμινι.
***
*«ΛΑΒΙ αν γοζ», όπα πγοφογά, αν είσαι απ’ τη Γαλλία έτσι, σ’ Λάρσαζ πας το ματσαφλάρ’ι κι πασαλειβζ.
***
*- ΕΜΠΑΣΣΥ είναι η πρεσβεία στα αγγλικά και στα λαρσινά η ευγενική παραχώρηση της σειράς στην είσοδο.
Ζ.

Πιο αργά
*ΑΚΟΜΗ και νεοδημοκράτες τρολάρουν τη φάση, τι άλλο να κάνουν. Να όπως ο Λαρισαίος Θ. Ρ.
- Λόγω της βραδύτητας του χρόνου στην Ικαρία, αναμένεται να δούμε το υγειονομικό αποτύπωμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού σε 24 μέρες. (Κι όχι σε 14 όπως παντού αλλού).
Ζ.

Μόνο επιδόρπιο
*«Η υπουργική διαβεβαίωση στον βουλευτή ότι θα υπάρχει Τοπικό Συμβούλιο σε χωριά άνω των 300 κατοίκων μας ικανοποιεί, αλλά το ξέρουμε από μέρες αφού το είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών». Κοινοτάρχης της Συντονιστικής δεν έδειξε να χαίρεται μαζί με τον Μ. Χαρακόπουλο που το είχε ανακοινώσει. «Το θέμα είναι τι θα γίνει με πιο ουσιώδη ζητήματα, όπως είναι τα αυτόνομα ψηφοδέλτια στις κοινότητες, χωρίς εξάρτηση από τους δημοτικούς συνδυασμούς. Αλλά και τη συμμετοχή μας στις ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ». Επαναλαμβάνει δηλαδή τις ενστάσεις που από χθες γράφτηκαν στα «Ψ» και καταλήγει με νόημα. «Καλό το επιδόρπιο, αλλά το βασικό μενού είναι που μας ενδιαφέρει». (Μη φας θα βγάλω γλάρο, θα μπορούσε να του πει ο Μ. Βορίδης).
Ζ.

Μονίμως βλάβη
*ΓΙΑ δεύτερη εβδομάδα χαλασμένα, λέει, τα φανάρια στην οδό Καρδίτσης στο ύψος του Κλειστού. Χαώδης η κατάσταση που δημιουργείται. Και επικίνδυνη. Έντονη κυκλοφορία και μεγάλες ταχύτητες. Έχει και μαθητές απ’ το παρακείμενο σχολείο. Το πρόβλημα διαρκές. Κάθε τρεις και λίγο τα ίδια. Θα το διορθώσουν ή θα περιμένουν πότε θα φτιάξει ο Αγοραστός κυκλικό κόμβο και εκεί;
Ζ.
Υπναράς
*ΕΙΧΑΝ να λένε για τα μπερδέματά τους οι νεαρές Λαρισαίες.
- Και στο κρεβάτι πώς είσαι;
- Στριφογυρίζω λιγάκι στην αρχή, αλλά άμα με πάρει ο ύπνος δεν κουνιέμαι όλη νύχτα.
***
*- ΕΧΩ θυμώσει πάρα πολύ με τον δικό μου, που μου είπε ψέματα...
- Δηλαδή;
- Ότι ήταν χθες το βράδυ με τον κολλητό του τον Τάκη.
- Και πώς είσαι σίγουρη;
- Αφού ήμουν εγώ με τον Τάκη.
***
*- ΜΩΡΟ μου, κάνε με να νιώσω ταύρος...
- Αγόρι μου εσύ... Έχεις κάτι κέρατα, να...
Ζ.

Χρέωση
* ΚΑΙ μετά είναι να αναρωτιέται κανείς για την εικόνα των τραπεζών (και) στην τοπική κοινωνία. Την προηγούμενη Παρασκευή λοιπόν συμπολίτισσα πήγε σε υποκατάστημα συστημικής τράπεζας για να εκδώσει κάρτα ανάληψης μετρητών από τον λογαριασμό της. Ευγενέστατη η υπάλληλος την ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ότι η κάρτα θα της αποσταλεί ταχυδρομικά σε 15 ημέρες εκτός και αν επιθυμούσε την αυθημερόν παράδοση της κάρτας με κόστος 28 ευρώ. Ποσό που θεώρησε υπερβολικό με αποτέλεσμα να απορρίψει την πρόταση της υπαλλήλου.
***
*Η χρέωση ήταν φυσικό να προκαλέσει το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, με τη στήλη να απευθύνεται στον διευθυντή του υποκαταστήματος υποβάλλοντας το ερώτημα αν προβλέπεται χρέωση 28 ευρώ για αυθημερόν παράδοση κάρτας. Τρεις ημέρες αργότερα ο διευθυντής απάντησε ότι ...δε μιλά σε δημοσιογράφους (!) παραπέμποντας στον Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος δέχθηκε αμέσως να απαντήσει για χρέωση που δεν αφορούσε επανέκδοση κάρτας -αυτή κοστίζει 5 ευρώ είτε ταχυδρομικά, είτε με αυθημερόν παράδοση, αλλά ασφαλιστικό πρόγραμμα που προωθεί η τράπεζα.
Αλλά το ερώτημα που προκύπτει από την ιστορία είναι απλό: έπρεπε να ασχοληθεί ο Περιφερειακός Διευθυντής της τράπεζας για μία απάντηση που είναι επιπέδου υπαλλήλου, πολύ δε περισσότερο διευθυντή υποκαταστήματος που δε μιλά στους δημοσιογράφους; Και να φανταστεί κανείς ότι το ασφαλιστικό πρόγραμμα των 28 ευρώ είναι προωθούμενο από την τράπεζα!
Δ.Κ.

Ανταποδοτικά
* ΔΕΝ έχει στύλους και συνεπώς δεν ηλεκτροδοτείται η οδός Φιλελλήνων στον Πλαταμώνα και ας πληρώνουν δημοτικά τέλη οι κάτοικοι, παραπονιέται ο Δ.Μ. εξ Αμπελακίων με εξοχικό στον Πλαταμώνα. Τι και αν έγιναν παραστάσεις, στάλθηκαν γραπτά αιτήματα στον Δήμο Δίου Ολύμπου, ο δρόμος παραμένει στα σκοτάδια. Τι είναι άραγε το ποσό των 2.500 ευρώ, που κοστολογήθηκε ένα έργο δημοτικού φωτισμού για έναν Δήμο που αποτελεί τουριστικό προορισμό για τη χώρα;
Αλλά δεν είναι μόνο ο φωτισμός. Πλημμελή καθαριότητα και απουσία κάδων συμπληρώνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας για τον δρόμο, που λύσεις δε βρίσκουν. Είπαμε, και ας πληρώνουν οι κάτοικοι ανταποδοτικά τέλη για υπηρεσίες που δεν τους προσφέρονται!
Δ.Κ.

 

ARXAIO

*ΑΡΧΑΙΟ θέατρο βράδυ...
Εκεί που κάνει πάρτι ο κορονοϊός. Ούτε πανηγύρι Ικαριώτικο δηλαδή. Με τις Αρχές να παρακολουθούν, επισημαίνει ο Χ.Τ. Θαρραλέοι νεαροί, απροστάτευτη κοινωνία.
Ζ.

 

MHNYMA CIU

*ΚΑΙ να μην ξεχνιόμαστε: μένουμε ...ασφαλείς!

 

KELLAS SIKAEL CIU

*ΜΕ τα καλύτερα λόγια για τους διοικούντες του ΣΙΚΕΑΛ μίλησε ο Χρήστος Κέλλας στον αν. υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση στη συνάντηση που είχαν για τη στήριξη της εστίασης. Τον ενημέρωσε για τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες του Συνδέσμου, όπως η προσφορά εξοπλισμού στο ΓΝΛ, για τις χιλιάδες κόσμου που απασχολεί στις επιχειρήσεις του καθώς και για τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό που διακρίνει τα μέλη του.
Γ.Ρ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass