Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2021 18:00
*ΕΙΝΑΙ η υπό κατασκευή οδός Ηλιοδώρου, στο ύψος της Τρίγωνης πλατείας. Ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλαδή δεν έχει παραδοθεί ακόμη σε κυκλοφορία, λόγο για τον οποίο απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων από την πλευρά των οδών Μανδηλαρά και Μεγ. Αλεξάνδρου. Από την οδό Ηπείρου ωστόσο δεν... ισχύει καμία απαγόρευση, εξέλιξη που αντιλήφθηκαν οδηγοί οι οποίοι εισέρχονται παράνομα, μετατρέποντας έναν δρόμο ήπιας κυκλοφορίας σε έναν κεντρικότατο... χώρο ελεύθερης στάθμευσης όπως σημειώνουν οι περίοικοι, ακόμη και μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων. Στάθμευση ενόσω το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη... Β.Κ. *ΕΙΝΑΙ η υπό κατασκευή οδός Ηλιοδώρου, στο ύψος της Τρίγωνης πλατείας. Ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλαδή δεν έχει παραδοθεί ακόμη σε κυκλοφορία, λόγο για τον οποίο απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων από την πλευρά των οδών Μανδηλαρά και Μεγ. Αλεξάνδρου. Από την οδό Ηπείρου ωστόσο δεν... ισχύει καμία απαγόρευση, εξέλιξη που αντιλήφθηκαν οδηγοί οι οποίοι εισέρχονται παράνομα, μετατρέποντας έναν δρόμο ήπιας κυκλοφορίας σε έναν κεντρικότατο... χώρο ελεύθερης στάθμευσης όπως σημειώνουν οι περίοικοι, ακόμη και μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων. Στάθμευση ενόσω το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη... Β.Κ.

Κατά κύματα
*ΟΛΟ έρχεται και έρχεται... Κι η Λάρισα περιμένει την κακοκαιρία που δεν φτάνει.

Κι άιντε να χειμωνιάσει στο πρώτο κύμα τη Δευτέρα που θα έβρεχε, άιντε η επιδείνωση του καιρού στο δεύτερο κύμα που θα έσφιγγαν τα κρύα από την Πέμπτη, και τώρα όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους, να δουν μια άσπρη μέρα, στο τρίτο κύμα του Σαββάτου που θα χιονίσει, είπαν.
Κατά κύματα η κακοκαιρία, σαν τον κορονοϊό, μόνο που αυτός δεν αστειεύεται.
Ζ.

Ψήστες
*Ο κορονοϊός, η κακοκαιρία κι η ψησταριά. Κι όμως τον κάνουν τον συνδυασμό οι Λαρισαίοι.
- Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία, λέει, κάτσε να φέρω ένα κοπάδι προβατίνες στο διπλανό λιβάδι μην ξεμείνουμε.
***
*- ΤΑ ανθοπωλεία ανοίγουν του Βαλεντίνου.
Να μη ζητήσουμε να ανοίξουν την Τσικνοπέμπτη οι ταβέρνες;
***
*- ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ τυχερά τα αρνιά. Γλίτωσαν το περσινό Πάσχα θα γλιτώσουν και το φετινό, αγελάδες θα γίνουν.
Ζ.

Είπε ότι θέλει
*ΕΝΑ μάλλον αθώο σχολιάκι στην εφημερίδα την Κυριακή, όπου πρόσθετε τις δύο ‘’τετραετίες’’ Καλογιάννη με άθροισμα κοντά μια δεκαετία, καθώς αλλάζουν οι νόμοι για την αυτοδιοίκηση σαν τα πουκάμισα μεγάλου εραστή, μαζί και η υπενθύμιση ότι ο νυν δήμαρχος μπορεί να πλησιάσει το ρεκόρ του προκατόχου του εφόσον βάλει ξανά στις επόμενες εκλογές και αν τις κερδίσει φυσικά, ένα ασήμαντο σενάριο προκάλεσε εξελίξεις.
Μιλώντας στο ράδιο TRT την Τρίτη, ο Απ. Καλογιάννης ανακοίνωσε πως επιθυμεί να διεκδικήσει εκ νέου τη Δημαρχία. Όχι επειδή σκοπεύει να σπάσει το ρεκόρ Τζανακούλη, όχι. Αυτό θα μείνει απείραχτο καθώς διευκρίνισε πως η τρίτη, αν κερδίσει, «θα είναι η τελευταία του θητεία με στόχο να ολοκληρώσει το όραμά του για τη Λάρισα».
(Βέβαια, μέχρι το 2023 θα κυλήσει πολύ νερό κάτω από τις γέφυρες του Πηνειού.)
Ζ.

Υποκριτές
*ΕΧΟΥΝ μπει στο κλίμα οι Λαρισαίοι. Φέτος άλλωστε βολεύει κιόλας τους υποκριτές.
- Ο κορονοϊός μας έσωσε από του Αγίου Βαλεντίνου, γλιτώσαμε τα έξοδα.
***
*- ΕΧΕΤΕ καρτούλες για του Αγίου Βαλεντίνου σε σχήμα καρδιάς, που να γράφουν «Στη Μοναδική μου Αγάπη»;
- Βεβαίως.
- Ωραία, δώστε μου καμιά δεκαριά...
***
*- ΤΟΥ Αγίου Βαλεντίνου στείλτε στη γυναίκα σας λουλούδια ανώνυμα. Αν σας πει ότι τα έλαβε έχει καλώς...
Ζ.Το σήμα
*ΤΟ συνδυάζουν με την προγραμματισμένη αλλαγή της Digea την περασμένη εβδομάδα και τον επανασυντονισμό των καναλιών. Λαρισαίοι διαμαρτύρονται ότι «τα κανάλια κολλάνε» συχνά, ότι οι οθόνες των τηλεοράσεών τους πλημμυρίζουν αναδευόμενα χρώματα. Ενημερώνουν και ζητούν βελτιωτική παρέμβαση της εταιρείας.
Ζ.

Μπερδέματα
*ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ θέματα στη συζήτηση της νεανικής συντροφιάς Λαρισαίων.
- Ρε συ, από πότε φοράς σκουλαρίκια;
- Από τότε που τα βρήκε η δικιά μου στο αμάξι.
***
*- ΕΚΟΨΕ λέει τα γεννητικά όργανα του συντρόφου της με κλαδευτήρι. Έλα Παναγία μου... Γίνονται κλαδέματα τον Φεβρουάριο;
***
*- Ε ναι, χωρίσαμε.
- Γιατί ρε συ;
- Ήταν εργασιομανής.
- Δηλαδή;
-Με δούλευε μέρα νύχτα.
Ζ.

Ο Τρύφωνας
*«ΜΕ το νομοσχέδιό σας έρχεται και ο ηλεκτρονικός χαφιές. Έτσι λέγεται αυτό, όσο κι αν προσπαθείτε να το πείτε διαφορετικά.» Ένα από εκείνα που επέκρινε εντόνως η Άννα Βαγενά μιλώντας στη Βουλή εναντίον του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ ήταν οι κάμερες και τα προβλεπόμενα συστήματα παρακολούθησης. «Θα νοσταλγήσουμε τον Τρύφωνα», συμπλήρωσε.
Η Λαρισαία βουλευτής ήταν κατατοπιστική στη συνέχεια και αρκούντως γλαφυρή. Διηγούμενη ότι τότε, δεκαετία του ‘60 στη Λάρισα ήταν περιβόητος ο Τρύφωνας. Ένας μεγαλόσωμος γκριζομάλλης ασφαλίτης που τριγυρνούσε με ένα θορυβώδες ποδήλατο, γκράτζα-γκρούτζα, τον οποίο όλοι οι παρακολουθούμενοι τον ήξεραν.
Γραφικές, κατά κάποιο τρόπο, καταστάσεις. Τους ακολουθούσε, λέει, δεκαπέντε-δεκαέξι χρονών παιδιά, από το Γυμνάσιο ως το σπίτι, να δει μην πάνε σε τίποτε κομμουνιστικά μάλλον.
Εν τέλει, οι έφηβοι κινούνταν με ασφάλεια, κυριολεκτικά. «Τον ξέραμε, τον χαιρετούσαμε», θυμάται η Α. Βαγενά. «Φώναζα‘’ γεια σου, Τρύφων’’ και έμπαινα στο σπίτι μου». (Η αυθάδεια της νιότης. Που δεν χάνεται σε καμιά γενιά και σπρώχνει τον κόσμο μπροστά).
Ζ.
Δεν ξέρουν;
*ΜΠΟΡΕΙ να μην το ξέρουν στο υπουργείο; Αφού τα βλέπουν στο Ψηφιακό Σύστημα. Τον κοροϊδεύουν; Δεν τον προστατεύουν, που λέει κι η Ντόρα, και βγαίνει ολόκληρος πρωθυπουργός να εκτίθεται λέγοντας ότι οι εμβολιασμοί κοντεύουν τις 500.000, όταν εμβολιάστηκαν περί τους 350.000 και όσοι εξ αυτών ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό κάνοντας και τη δεύτερη δόση είναι 100.000 άνθρωποι. Το λέει και επισήμως η πλατφόρμα του υπουργείου, οι συνολικοί εμβολιασμοί είναι 450.000, αυτόν τον ενάμιση μήνα. Το 4% του πληθυσμού περίπου.
***
*ΕΧΟΥΜΕ δρόμο μακρύ μπροστά αλλά πουλάνε ασυστόλως ελπίδα. «Φέτος το Πάσχα θα κάνουμε Ανάσταση», υπόσχονται υπουργοί. Ξέρουν ότι κανείς δεν θα το θυμάται τότε, αφού έχουμε ακόμα καιρό κι ως τις Απόκριες. Το κομμάτι τους το κάνουν όμως.
Ζ.

Της ηλικίας
*ΟΡΘΙΟΙ, παρότι μεγάλοι άνθρωποι, αφού δεν γίνεται αλλιώς, τα έλεγαν εκεί στον καφέ, οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Σου κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού, λέει, να σε ενημερώσουν για τα ακουστικά βαρηκοΐας. Ανήκουστο, κυριολεκτικά.
***
*- ΔΕ μου λες; Εσύ τα κρύβεις τα χρόνια σου;
- Όχι βέβαια, αντίθετα προσθέτω και μια δεκαετία.
- Γιατί;
- Γιατί μου αρέσει πολύ όταν μου λένε ‘’Σώπα βρε συ... Μα δεν σου φαίνεται καθόλου’’.
***
*- ΣΤΗΝ ηλικία μου τα προκαταρκτικά στο σεξ ξεκινούν με τρίψιμο με βολταρέν.
Ζ.

Συντροφογράφηση
*ΕΦΑΡΜΟΓΗ εύρεσης συντρόφου προσθέτει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις υπηρεσίες του gov.gr όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κοάζει το Βατράχι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα υπηρεσία τίθεται σε λειτουργία ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου προκειμένου να διευκολύνει όσους εξαιτίας του λοκντάουν δεν έχουν σύντροφο, αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί για όσο ισχύουν τα μέτρα για τον κορονοϊό.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, η είσοδος στην εφαρμογή θα γίνεται μέσω των κωδικών taxisnet, το οποίο ως γνωστόν διαθέτει ήδη όλα τα απαραίτητα στοιχεία όπως ηλικία, ζώδιο, επάγγελμα, φύλο και τόπο κατοικίας, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να συμπληρώσουν και άλλα στοιχεία αν το επιθυμούν.
Η εφαρμογή στη συνέχεια θα τους προτείνει συμβατούς συντρόφους με τους οποίους θα μπορούν με ένα κλικ να ξεκινήσουν βιντεοκλήση, δηλαδή όπως γίνεται ήδη για την επικοινωνία με υπαλλήλους του Δημοσίου. Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γραφτούν και στην άυλη συντροφογράφηση, και έτσι να λαμβάνουν αυτόματα sms στο κινητό όταν το σύστημα βρίσκει συμβατό χρήστη.
Ζ.

Ανεξέλεγκτα
*«ΑΛΛΑΖΟΥΝ τα γράμματα» με τα έντυπα μετακίνησης που χορηγούν ανεξέλεγκτα οι εργοδότες στους υπαλλήλους τους και οι αυτοπασχολούμενοι ασυστόλως στον εαυτό τους. Η κυβέρνηση συσκέφθηκε, σι σκέφτηκι κι σένα φουκαρά, ναι, κι αποφάσισε να σφίξει τα λουριά. Τέρμα, λέει, το όλοι έχουν μια βεβαίωση στην τσέπη και κινούνται πηγαίνοντας όπου θέλουν, τελείωσαν αυτά.
Το θεματάκι που έχουν να λύσουν είναι ότι κανείς, μα κανείς δεν ελέγχει αυτές τις βεβαιώσεις, ούτε καν αν κάποιος την έχει όντως στην τσέπη, κανένας δεν σταματάει κανέναν στον δρόμο εδώ και πάρα πολύ καιρό, στη Λάρισα τουλάχιστον.
Κι αυτή η πραγματικότητα απέχει πολύ, μα πάρα πολύ απ’ αυτό που είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι δεν γίνεται να έχουν έναν αστυνομικό για κάθε έναν πολίτη. Ενώ δεν έχουν κανέναν για κανέναν πολίτη. Einmal ist keinmal που έλεγε κι ο Μίλαν Κούντερα, ένα ίσον με κανένα. Πολύ αβάσταχτη η ελαφρότητα της ύπαρξης, του είναι, όντως...
Ζ.

Ρεαλίστριες
*ΝΕΑΡΕΣ Λαρισαίες της ρεαλιστικής σχολής, ενόψει Βαλεντίνου.
- Αν αγαπάς κάποιον άστον να φύγει. Δεν θα πάει μακριά. Θα φάει πρόστιμο αν το κάνει.
***
*- ΝΕΕΣ έρευνες αναφέρουν ότι όσοι έχουν πολλά νεύρα έχουν και ανεβασμένη λίμπιντο. Άρα δεν είμαι υστερική, σέξι είμαι. (Κι όποιος σ’ αντέξει.)
***
*- ΟΛΟΥΣ τους χτυπάει ο έρωτας κατακούτελα. Εμένα πάλι ο απορροφητήρας όταν σκύβω και τρώω πάνω απ’ την κατσαρόλα.
Ζ.

Δεν έχει...
*«ΣΥΜΦΩΝΑ με τον ΑΜΚΑ σας, μπορείτε να εμβολιαστείτε την τρέχουσα περίοδο. Παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να κλείσετε το ραντεβού σας». Η πλατφόρμα του υπουργείου emvolio.gov.gr είναι κατατοπιστική και σαφέστατη. Μένει όμως, μέχρις εκεί, στην ελπιδοφόρα ενημέρωση.
Διότι από κει και μετά ‘’πριτς’’, τι κι αν είσαι εκατό χρονών... Δεν έχει για σένα ραντεβού, «δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό» προς το εμβολιαστικό. Βρε δεν πας και στον φαρμακοποιό...
Σιγά μη φοβηθεί η εφαρμογή του υπουργείου το ΚΕΠ, δεν έχει ραντεβού παιδάκι μου λέμε, θα περιμένεις. Πότε; Θα δούμε. Ούτε στο ΓΝΛ μήτε στο Πανεπιστημιακό, στον ορατό ορίζοντα, ως τον Απρίλιο δεν έχει. Στην άλλη ζωή; Μπρρρ... Άσε παππού, δεν έτρεξες γρήγορα να πιάσεις θέση.
Κι έμεινες με την παρηγοριά ότι δικαιούσαι να εμβολιαστείς αυτή την περίοδο, δικαιούσαι αλλά...
Ζ.

Βάλε- βγάλε
*ΜΠΗΚΕ ο Λαρισαίος σε ένα κατάστημα οπτικών για να αγοράσει γυαλιά ηλίου. Δοκίμασε πολλά σχέδια που είχε το μαγαζί αλλά δεν του άρεσε κανένα. Στο τέλος βλέπει στην άκρη της βιτρίνας ένα εντυπωσιακό ζευγάρι. Ζητάει από την πωλήτρια να του το δώσει για να το δοκιμάσει.
-Αυτά είναι πολύ ακριβά γυαλιά. Κάνουν τέσσερις χιλιάδες ευρώ;
-Τέσσερις χιλιάδες; Γιατί;
Διότι είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Φορώντας τα αφαιρούν τα ρούχα σ’ αυτούς που κοιτάτε.
-Ναι; Για φέρε να τα δοκιμάσω.
-Θα σας τα δώσω αλλά δεν θα κοιτάξετε εμένα.
***
*ΒΑΖΕΙ ο άλλος τα γυαλιά. Κοιτάει προς τα έξω και πράγματι. Όποιος κι όποια περνούσε απ’ το πεζοδρόμιο τους έβλεπε γυμνούς. Ενθουσιάζεται, βγάζει τη χρυσή πιστωτική πληρώνει και τα παίρνει. Τηλεφωνεί στη γυναίκα του βγαίνοντας απ’ το μαγαζί.
-Θ’ αργήσω να γυρίσω σπίτι, δεν θα έρθω για μεσημέρι.
Και βγήκε περίπατο, να απολαύσει το απόκτημά του. Όλα ήταν διαφορετικά στην πόλη με τα καινούργια θαυματουργά γυαλιά. Τα φορούσε κάθε που έβλεπε μια ωραία γυναίκα. Και την έβλεπε χωρίς ρούχα. Λίγο αργότερα όμως βαρέθηκε να γυρίζει στους δρόμους και σκέφτηκε να επιστρέψει. Μπαίνοντας στο σπίτι, φοράει τα γυαλιά για να τα δείξει στη γυναίκα του, αλλά τη βλέπει στον καναπέ με τον κουμπάρο γυμνούς. Βγάζει τα γυαλιά αλλά τους ξαναβλέπει γυμνούς. Τα ξαναφοράει, τα ξαναβγάζει και πάλι γυμνοί. Απογοητεύτηκε.
-Και το φαντάστηκα... Βάλε-βγάλε τόσες ώρες, τα χάλασα ο ηλίθιος. Παν’ τα τέσσερα χιλιάρικα.
Ζ.

 

 FRAOYLES

*ΔΕΝ είναι μονάχα ο καιρός που μπέρδεψε τον καιρό. Ο Λαρισαίος είδε τις κατακόκκινες φράουλες στο μανάβικο, εκεί μαζί με τα πορτοκαλένια εσπεριδοειδή. Απ’ το Άργος ως τα θερμοκήπια της Μανωλάδας ένα τελάρο δρόμος. Και μετά σου λέει χειμώνας... (Βάστα μην έρθουν και κεράσια).
Ζ.

 

KAFES CIU

*ΚΙ εκεί που περπατάς στην πρωτεύουσα του καφέ ανεβαίνοντας το πεζοδρόμιο της Παναγούλη, καλείσαι να απαντήσεις σε καίριο ερώτημα. Σκεπτόμενος ότι αυτοί την έχουν ψάξει τη δουλειά με τον καφέ.
Ζ.

 

MAUHMA CIU

*ΑΝΤΕ πάλι... Ξανά μάθημα πρωί-πρωί.
Ζ.

 

NTOMATES

*ΤΟΝ εντόπισε ο Γ.Σ. προχθές στη λαϊκή της Τετάρτης. Απηύδησε ο άνθρωπος με όσους και όσες νομίζουν ότι οδηγούν ανάμεσα στους πάγκους.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass