ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2021 18:10
*ΠΟΛΥ χιόνι είχε να κουβαλήσει το μυρμήγκι-Μυρμιδόνας στην είσοδο των Φαρσάλων. Δουλειά του το πηγαινέλα, θα τα καταφέρει.  Γ. Γ. *ΠΟΛΥ χιόνι είχε να κουβαλήσει το μυρμήγκι-Μυρμιδόνας στην είσοδο των Φαρσάλων. Δουλειά του το πηγαινέλα, θα τα καταφέρει. Γ. Γ.

Γενναία αλλά...


*ΚΑΛΑ τα λέει η ποιήτρια.
Πώς σε θαυμάζω να ‘ξερες, γενναία αμυγδαλιά μου,
θάρρος ποτίζεις και ζωή, στολίζεις τα όνειρά μου,
ατέρμονο το σθένος σου, γελάς και με το χιόνι,
παρέα με τη φίλη σου, την όμορφη ανεμώνη.
***
*ΕΝΤΑΞΕΙ με το χιόνι, με τον παγετό τι γίνεται... Και καλά οι εκ φύσεως άμυαλες αμυγδαλιές, με τους αμυγδαλοπαραγωγούς τι θα γίνει; Και με τους υπόλοιπους καλλιεργητές δηλαδή, που μια αγωνία την έχουν με τον σκληρό Φλεβάρη. Στις πόλεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βολεύονται τα καιρικά προβλήματα.
Ζ.

Αρνητές
*- ΑΝ είχαν χιούμορ οι μετεωρολόγοι, θα έλεγαν οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι κρίσιμες.
***
*ΚΙ ο M. I. τα συνδυάζει κι αναρωτιέται:
- Εμείς που δεν πιστεύουμε στην κακοκαιρία «Μήδεια», μπορούμε να κυκλοφορούμε στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο χωρίς αλυσίδες; (Ελεύθερα, έχουμε ψεκάσει).
Ζ.

Τώρα πια...
*ΑΜΑΝ βρε... Η διαδικασία της εκπαίδευσης δεν θα σταματούσε στα σχολεία σε όλη την Επικράτεια, που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια». Όπως προβλέπεται σχετικά από το Υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που διακόπτουν τη διά ζώσης λειτουργία τους θα συνεχίζουν μέσω τηλεκπαίδευσης. (Από δω και πέρα, με τίποτε έκτακτες διακοπές).
Ζ.

Αστικό
*ΜΠΟΡΕΙ οι συγκοινωνίες της Αθήνας με τις πρώτες νιφάδες χθες να τράβηξαν χειρόφρενο, δεν ίσχυσε το ίδιο με το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, το οποίο πραγματοποίησε κανονικά όλα τα δρομολόγια. Ο πρόεδρος του Αστικού, Μιχ. Σακελλαρίου, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον αντιδήμαρχο Γ. Ζαούτσο, ρύθμισε όλες τις εκκρεμότητες που υπήρχαν, με αποτέλεσμα να εξυπηρετηθεί κανονικά το επιβατικό κοινό. «Το Αστικό της Λάρισας και οι οδηγοί του μας απέδειξαν ότι είναι παντός καιρού» δήλωσε στην «Ε» ο κ. Σακελλαρίου.
Γ.Ρ.

-6
*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να εκτονωθούν χιουμορίζοντας οι Λαρισαίοι.
- Για να παίξεις με το χιόνι βγαίνεις με κωδικό μείον 6;
***
*- ΦΟΒΕΡΟ κι αυτό με τη Μήδεια. Μα να μας κλείσει τα σχολεία...
***
*- ΕΥΤΥΧΩΣ ανοιχτός παραμένει ο δρόμος σαλόνι-κουζίνα.
Ζ.

Τρώγοντας
*- ΠΡΟΧΘΕΣ τούρτα σε σχήμα καρδιάς, χθες φακές. Να, αυτά δεν μπορώ... (Παραπονιάρης ο νεαρός Λαρισαίος).
***
*- ΝΑ τελειώσει η καραντίνα να σε πάω για προβατίνα, υποσχέθηκε ο ρομαντικός.
***
*ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και συνέπειες.
- Με small μπήκα στο πρώτο λοκντάουν με extra large θα βγω απ’ το τρίτο.
Ζ.

Ούτε χθες
*ΟΠΟΤΕ το ’χωσε ο Χοσίνο, αμέσως μόλις τον έβαλε αλλαγή ο προπονητής, διαλύοντας στο ’90 το όνειρο της ισοπαλίας. Τι ξεκίνημα κι αυτό... Με αυτογκόλ.
- Φιρί-φιρί το πάει η ΑΕΛ για την πρώτη της νίκη, προέβλεπε χθες Λαρισαίος φίλαθλος.
- Τώρα που ο Ολυμπιακός έχασε το αήττητο, μπορεί άνετα να τον κερδίσει στο Αλκαζάρ στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. (Σιγά-σιγά θα στρώσει η ομάδα με τη νέα, την ολοκαίνουρια ενδεκάδα, θα είναι έτοιμη στα πλέι οφ).
Ζ.

Πενηνταράκια
*ΖΗΤΟΥΣΕ πενηνταράκια για τη Γεωργία ο Μ. Χαρακόπουλος στο κυριακάτικο άρθρο του στην εφημερίδα. Αρκούντως προκλητικός ο τίτλος, ελκυστικός. Και όχι, ο διατελέσας στο Υπουργείο Γεωργίας Λαρισαίος πολιτικός, δε ζητούσε να μοιράζονται σε ψιλά οι επιδοτήσεις στους αγρότες. Μεταφορικά το έλεγε, αναφερόμενος στην πολυσυζητημένη Έκθεση Πισσαρίδη, το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία, που «με το κύρος του νομπελίστα καθηγητή και των συνεργατών του θα μπορούσε να αποτελέσει τον οδοδείκτη και για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία».
***
*ΔΕΝ του αρκούν και δικαίως οι γενικόλογες προτάσεις: «Το ζητούμενο, κατά τη γνώμη μου είναι αυτές να γίνουν πενηνταράκια. Να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις και κυρίως δράσεις με αντιστοίχιση στα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αλλά και πέραν αυτής». Εξειδίκευση γυρεύει, πράγμα που για να επιτευχθεί χρειάζεται πολλή δουλειά. Το κάνει λιανά ο βουλευτής: «Και επειδή πολλοί στη γραφειοκρατία του δημοσίου μπορεί να χαθούν στη μετάφραση, μια «Έκθεση Πισσαρίδη 2» που θα κάνει «πενηνταράκια» τις προτάσεις θα έγραφε ιστορία στον πρωτογενή τομέα». (Α να δούμε...).
Ζ.

Κι ο εχθρός;
*«ΣΕ αυτό το κομμάτι ο Κούγιας έχει δίκιο». Εξέπληξε με την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Μπέος». Αχ, αχ, αχ, ως πρόεδρος μιλώντας για την υπόθεση της Λαμίας. «Θα πω και το άλλο όμως», ήρθε αμέσως στα ίσα του. «Ρε Κούγια ας είχες πληρώσει. Ποιος σου φταίει; Υπάρχει κάποιο κενό, δεν είμαι κατά του Κούγια, είμαι κατά της ΕΠΟ σε αυτό. Δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. Εδώ 800 ευρώ δεν πλήρωσε το ξενοδοχείο στην Τρίπολη. Είχε παίξει στη θεατρική παράσταση δεν πληρώνω, δεν πληρώνω, δεν πληρώνω. Αυτός είναι ο Κούγιας. Εν τέλει δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς Κούγια. Το Σαββατοκύριακο τον λυπήθηκα γιατί προσπαθούσε να κάνει το άσπρο-μαύρο. Έβγαινε παντού, να πει τι; Πλήρωσέ τα ρε...».
***
*ΣΤΗ Λάρισα πάντως μιλούν για παράγοντα, άλλον παράγοντα, λίρα εκατό. Που υπόσχεται σε όλους ότι θα πληρωθούν απ’ τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά... Χαλάει το τάξιμο; Όχι βέβαια.
Ζ.

Βρυσούβλες
*ΣΤΑΘΕΡΑ ορεξάτοι, οι ορεξάτοι Λαρισαίοι.
-Γιατρέ, πόσο είναι το ιδανικό ύψος για τα κιλά μου;
-Δώδεκα μέτρα.
***
*-ΜΟΛΙΣ έμαθα ότι 6 πόντοι λίπους μπορούν να σταματήσουν μία σφαίρα από το να πλήξει ζωτικά όργανα. Δεν είμαι χοντρός ρε, αλεξίσφαιρος είμαι.
***
*-ΕΜΕΝΑ πάλι μ’ αρέσει το τραγούδι, «Έχετε γεια βρυσούβλες...».
***
*-Η γριά η ντομάτα έχει το ζουμί.
-Η κότα θες να πεις.
-Είμαι βίγκαν.
Ζ.

Υπερβολές
*- ΤΟΝ Μητσοτάκη λογικά τον έχουν αλυσοδεμένο από χθες και τον φυλάνε οι σύμβουλοι επικοινωνίας με καραμπίνες για να μην πάει για σκι και εκείνος χτυπιέται... (Εμ έχει δώσει και κείνος δικαιώματα).
***
*ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ για την κακοκαιρία οι Λαρισαίοι.
- Με παίρνει η μάνα μου. «Εδώ χιονίζει, χαμός, τι γίνεται εκεί;» με ρωτάει, «ήσυχα ακόμα» της λέω, «ετοιμαστείτε, έρχεται», μου λέει. Εν τω μεταξύ μένει 200 μέτρα πιο πάνω.
Ζ.

Το αυτονόητο
*- ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ότι οι τοπικές αρχές με τόση φόρα που πήραν, εκτός από τους δρόμους, ξεκίνησαν να ρίχνουν αλάτι και στα προφίλ των δημοτών σε Instagram και Facebook...
Τι άλλο να πει ο Λαρισαίος... Βλέποντας τους κατά τόπους δημάρχους κι άλλους αρμόδιους σε συνεχείς ηρωικές ανακοινώσεις και δηλώσεις αυτοθαυμασμού για το πόσο καλά τα πήγαν πράττοντας το αυτονόητο.
- Εντυπωσιασμένοι οι Βορειοευρωπαίοι βγήκαν στα μπαλκόνια και χειροκροτούν τους Έλληνες που αντιμετώπισαν το χιόνι.
Ζ.

Μισή περιουσία
*ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ θέματα είχαν να αντιμετωπίσουν στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.
- Πήρε η δικιά μου διάφορα για την κουζίνα. Πλάστη πήρε τον πιο χοντρό, τηγάνι πήρε το πιο βαρύ, φοβάμαι να πάω να δω τι μαχαίρια πήρε.
***
*ΣΤΟ πάρκο καθόταν πριν ένα πιτσιρίκι στενοχωρημένο.
- Τι έχεις μικρέ, τον ρώτησα.
- Να, με την καραντίνα έχασα τη μισή μου περιουσία, μου απάντησε.
- Ποια περιουσία... Πώς;
- Είμαι μοναχοπαίδι και τώρα η μάνα μου έμεινε έγκυος.
***
*- ΓΙΑΓΙΑ από δω η κοπέλα μου...
- Δεν μπορούσες να βρεις τίποτα καλύτερο;
- Ρε γιαγιά, ντροπή... Τι μιλάς έτσι;
- Στην κοπέλα μιλάω...
Ζ.

Κέρδος
*ΚΑΙ ξαφνικά προέκυψε διαφωνία στην παρέα των Λαρισαίων και στη συζήτηση για το φαρμακείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου:
- Μα είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με τα διαχειριστικά και του νοσοκομείου; Έχουμε άλλα πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε. Τον κορονοϊό, τα κρούσματα, τα εμβόλια, το Σύστημα Υγείας...
- Μα και τα φάρμακα δεν είναι σοβαρό θέμα; Ερώτηση στη Βουλή έγινε, η εφημερίδα έγραφε τρεις μέρες πρωτοσέλιδα, οι κλινικές δεν είχαν φάρμακα, μικρό και ασήμαντο το θεωρείς;
- Ε, και λοιπόν; Βγήκε άκρη, είδες κανένα αποτέλεσμα;
- Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι κάποιοι άνθρωποι ασχολήθηκαν παρότι το πρόβλημα χρονίζει. Ντόρος, έγινε, φάνηκαν και οι κακές πρακτικές, είδαμε υγειονομικούς που θέλουν και άλλους που δε θέλουν να προσφέρουν επικαλούμενοι νόμους, εγκυκλίους και εθιμικό δίκαιο. Και στο κάτω-κάτω προσλήφθηκαν και δύο επικουρικοί βοηθοί φαρμακείου...
- Και το θεωρείς λύση στο πρόβλημα;
- Όχι φυσικά, αλλά το κάτι είναι περισσότερο από το τίποτε. Γι’ αυτό και όλο αυτό είχε για το φαρμακείο ένα κέρδος!
Δ.Κ.

Δημόσιο...
*«ΟΥΤΕ αδιαφορία, ούτε αποσιώπηση, ούτε μεθόδευση...».
Την αντίδραση παραγόντων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Τεμπών, προκάλεσε η επιστολή του γεωπόνου κ. Χρ. Τσαντίλα, για την πολύπαθη έκταση στο «Γεντίκι» Συκουρίου.
Και διευκρίνιζαν: Καθόλη τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του Κων. Κολλάτου (1-1-2011 έως 31-8-2019), ουδέποτε κοινοποιήθηκε ένσταση τού Ελληνικού Δημοσίου προς τον νεοσύστατο Δημ. Τεμπών.
Μάλιστα στον φάκελο του πρώην Δήμου Νέσσωνα που παρέλαβε ο «διάδοχος» Δήμος υπήρχε βεβαίωση της Γραμματείας τού Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας με ημερομηνία 16-7-2010 (ενάμιση μήνα δηλαδή μετά την επίδοση της πρωτόδικης απόφασης) του Δήμου Νέσσωνα προς το ελληνικό Δημόσιο, που πιστοποιούσε ότι δεν ασκήθηκε ένδικο μέσο από το Ελληνικό δημόσιο στον Δήμο Νέσσωνα.
Και όχι μόνο αυτό.
Ουδέποτε επίσης κοινοποιήθηκε η απόφαση του Εφετείου προς τον Δήμο Τεμπών με αποτέλεσμα να απωλέσει αυτός το δικαίωμα της αναίρεσης.
Ενδεικτικό μάλιστα της άγνοιας, το γεγονός ότι ο Δήμος Τεμπών δήλωνε ανελλιπώς από το 2011 στο Ε9 την εν λόγω έκταση, συμπεριλαμβάνοντάς την στην απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, ενώ την είχε δηλώσει και στο Κτηματολόγιο το 2017 χωρίς να υπάρξει μέχρι σήμερα καμία ένσταση.
Σχόλιο στήλης: Μα αν δεχτούμε ότι το Δημόσιο γενικώς ταλαιπωρεί τον πολίτη, γιατί να μην ταλαιπωρεί ....και το Δημόσιο!
Δ.Χ.

Σιωπούν
*- ΔΕΝ υπάρχουν ραντεβού για τους 75-80 που μας κάλεσαν να εμβολιαστούμε, γράψτε κάτι, μας κοροϊδεύουν;
Θυμωμένη η Λαρισαία που ματαίως έψαχνε να κλείσει για εμβόλιο. Κατά τα άλλα πληρώνουν ακριβά καμπάνια να προσελκύσουν τον κόσμο.
- Γράφουμε, γράφουμε... Εδώ δεν υπάρχουν ραντεβού στη Λάρισα, από καιρό, ούτε για τους άνω των 80, ούτε για τους ακόμα πιο προηγούμενους τους άνω των 85.
- Ναι; Και τι λένε οι αρμόδιοι;
- Αυτοί; Κάνουν ασκήσεις σιωπής. Απλώς διοικούν.
Ζ.

Ποντικός
*ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ένοικοι πολυκατοικίας στη διασταύρωση των οδών Ταγμ. Βελησσαρίου και Καραϊσκάκη. Ο χιονιάς έφερε απρόκλητο επισκέπτη σε μπαλκόνι. Έναν «τουρτουρίζοντα» ποντικό, που ανατρίχιασε όσους τον αντιλήφθηκαν.
Μετά την έκπληξη άρχισε ένας τηλεφωνικός μαραθώνιος μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΛ, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να ψεκαστούν τα φρεάτια των υπονόμων....

Ζήτηση
*ΠΑΕΙ ο Λαρισαίος μια μέρα στο περίπτερο, απ’ αυτά τα μεγάλα που είναι σαν μίνι μάρκετ και ρωτάει.
- Σαρδέλες έχετε;
Του λένε όχι και φεύγει. Ξαναπάει όμως την άλλη μέρα.
- Σαρδέλες μήπως έχετε;
Ξανά αρνητική απάντηση, φεύγει πάλι. Μετά από καναδυό μέρες ξαναπήγε όμως.
- Συγγνώμη μήπως έχετε σαρδέλες;
- Όχι δεν έχουμε του απαντά ο περιπτεράς, ο οποίος όμως άρχισε να το σκέφτεται. Αφού μου της ζητάνε, γιατί να μη βάλω και σαρδέλες; Λίγες στην αρχή και βλέπουμε.
***
*ΞΑΝΑΠΑΕΙ ο ενδιαφερόμενος μια άλλη μέρα.
- Σαρδέλες έχετε;
- Βεβαίως κύριε. Πόσες θέλετε;
- Να, εγώ θα ήθελα, αν δεν σας είναι κόπος, άμα τελειώσουν να μου φυλάξετε το σαρδελοκούτι, που το χρειάζομαι.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass