Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2021 18:00
*ΔΕΝ είναι πολύ διαφορετικά άμα δουλεύει κάποιος σε τράπεζα... Ζ. *ΔΕΝ είναι πολύ διαφορετικά άμα δουλεύει κάποιος σε τράπεζα... Ζ.

Ως εδώ...
*ΑΥΤΟ ήταν ο χειμώνας; Πέρασε και πάει μάλλον. Έκλεισε η εποχή μ’ ένα κρεσέντο χιονιά, να έχουμε να τον θυμόμαστε.


Επανέκαμψε ο ήλιος θριαμβευτής, το θερμόμετρο τραβάει την ανηφόρα κι ο κόσμος επανέρχεται στην κανονικότητα. Στο ζόρι του κορονοϊού δηλαδή.
Ζ.

Παιδιά της
*ΑΠΟ τη μία Πανδημία, από την άλλη μ’ έναν αναγραμματισμό Πανμήδεια. (Έπαιζαν οι Λαρισαίοι, εκτός απ’ το χιόνι και με τις λέξεις και με τους μύθους).
***
*ΤΟ Επιτελικό Κράτος, η ΔΕΗ, ο ΠΑΘΕ, τα Μέσα Μεταφοράς. Ήταν όλοι τους παιδιά της, παιδιά της Μήδειας. Η οποία κ.λπ., κ.λπ. γνωστή ιστορία απ’ τη Μυθολογία, για το τι τους έκανε.
***
*ΑΥΤΟ που συμβαίνει στην Ελλάδα με τις κακοκαιρίες, αλλά και με την πανδημία, μοιάζει με το ανέκδοτο όπου ο Πόντιος βλέπει μία μπανανόφλουδα δέκα μέτρα μπροστά του και στενοχωριέται «πω ρε συ... Πάλι θα πέσω».
Ζ.

Δεν είναι εχθρός
*ΟΤΑΝ μιλούν οι άνθρωποι του βουνού και του χιονιού, αυτοί που ξέρουν. «Το χιόνι δεν είναι εχθρός μας. Προσοχή, υπομονή και καλή προετοιμασία χρειάζεται, επισημαίνει o πρόεδρος της Σπηλιάς, Νίκος Σελήνης.
Ευχαριστώντας, τώρα που πέρασε κι αυτός ο χιονιάς, τον δήμαρχο Γ. Μανώλη και τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διάνοιξη των δρόμων Συκουρίου - Σπηλιάς - Κισσάβου - Καρίτσας.
Με ιδιαίτερη μνεία «στους χειριστές των μηχανημάτων αποχιονισμού που δούλευαν σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, ειδικά την Κυριακή το βράδυ μέσα σε σφοδρή χιονοθύελλα».
(Να λέγονται κι αυτά).
Ζ.

Διακοπές
*- ΝΕΑ δημοσκόπηση λέει. Το 87% των ψηφοφόρων της ΝΔ συμφωνεί με τις διακοπές ρεύματος.
(Σιγά που δε θα άρχιζε το «λαναρείο»).
***
*- ΤΩΡΑ ξέρουν. Την επόμενη φορά βάσει επιτελικού σχεδίου θα διακόψουν εκ των προτέρων την ηλεκτροδότηση για να μην εκτεθούν από διακοπές ρεύματος. Όπως με τον ΠΑΘΕ.
Ζ.

Είναι δυνατόν;
*ΔΕΥΤΕΡΟ περιστατικό με σοβαρές παρενέργειες απ’ το εμβόλιο, μετά τη νοσηλεύτρια και γιατρός με συμπτώματα παράλυσης. Κι αυτό επίσης στην Κέρκυρα.
Κι άρχισαν κάποιοι ν’ αναρωτιούνται μήπως στάλθηκε σκάρτη παρτίδα φαρμάκου στο νησί. Μα τέτοια σύμπτωση, μόνο εκεί; Τελικά φάνηκε ότι άλλα ήταν τα σκάρτα Κερκύρας, κάτι γιατροί, κάτι δημοσιογράφοι...
Ζ.

Αυτοί και οι άλλοι
*ΣΤΗΝ αντεπίθεση πέρασε χθες η κυβέρνηση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ που τους κατηγορούσε για τα χάλια του χιονιά στην Αθήνα. Για να θυμίσει η ΝΔ πως επί ΣΥΡΙΖΑ, το 2017 χιλιάδες εγκλωβισμένοι έμειναν επί 8 ώρες στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.
Κύριοι, μα γι’ αυτό ο λαός επέλεξε τη ΝΔ ή τιμώρησε στις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό εκλεγήκανε οι... άριστοι για να διορθώσουν τα χάλια των άλλων. Όχι για να λένε, ποιος ταλαιπώρησε περισσότερο τους πολίτες με τα χιόνια. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον αποδεικνύονται.
Ωστόσο για να μην ξεχνιόμαστε, σήμερα επί ΝΔ, το κράτος και όχι τα καιρικά φαινόμενα έκλεισαν την εθνική οδό. Σήμερα επί ΝΔ λόγω κακοκαιρίας οι πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς συγκοινωνίες.
Για το πόσο ακριβώς θα ρωτήσουμε τον κ. Στέφανο Μάνο, αυτός κρατάει χρόνο...
Β.Κ.

Ελάχιστοι
*«ΟΧΤΩ ταχυδρόμοι για όλη τη Λάρισα απέμειναν, τι να πρωτοπρολάβουν... Και μάλιστα σε εποχή λοκντάουν...». Ήταν καμιά σαρανταριά παλιότερα και πάλι υπήρχαν προβλήματα στα ΕΛΤΑ. Τώρα που είναι να πουληθούν, μάλλον έπρεπε πρώτα να ξεπουπουλιαστούν.
Ζ.

Υπεράσπιση
*ΣΤΟ στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ η διοίκηση της ΕΡΤ, με αφορμή το τραγικό μπιλιετάκι για την γκάφα της Ικαρίας και την υπόθεση Λιγνάδη, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και την τοποθέτηση νέας κοινής αποδοχής. Στην αντεπίθεση η ΝΔ με όλα τα όπλα της. Να, προ τριημέρου, ο βουλευτής από τη Λάρισα, Χρ. Κέλλας, έσπευσε στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, εξαίροντας το έργο του. Δύο μέρες μετά ο βουλευτής από τη Λάρισα, Μ. Χαρακόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, υπερασπίστηκε σθεναρά τις επιλογές της κυβέρνησης στην ΕΡΤ επικρίνοντας ταυτόχρονα σφοδρά την περίοδό της επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
(Δίδυμο πυροβόλο...).
Ζ.

Ικανοποιημένοι
*«ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ κράτος», το νέο πιο σύντομο ανέκδοτο.
Και σχολιάζει ο Γ. Κ.: Το «επιτελικό» κράτος συνετρίβη από τον Στέφανο Μάνο μέσα σε λίγες λέξεις: 36 ώρες χωρίς ρεύμα και 12 χωρίς νερό. Στην Εκάλη.
Και να σταματήσουν, επιτέλους -όλοι- να δηλώνουν διαρκώς «ικανοποιημένοι» από την «κινητοποίηση». Στο τέλος θα πιστέψουν και οι ίδιοι ότι έχουν διαρκώς επιτυχίες. Αλλά οι πολίτες κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι η πολλή επικοινωνία τρώει την ουσία. Ο Γούντι Άλεν το είχε πει πολύ ωραία: «Το 80% της επιτυχίας είναι να κάνεις φιγούρα» (Ψέματα;).
Ζ.

Του χιονιά
*- ΜΠΑΡΜΠΑ Γιώργους απ’ τη Σπηλιά είμι γιεμ... Όξου γιώμισε η αξώπορτα χιον’ι κι έχω τη γριά που ξεμισιάσκι να σκάβει, δε λες του δήμαρχου να μας στείλ’ει κάνα δυο αργαλεία...
Ζ.

Ντουγρού
*ΔΕΝ ήταν μόνο η στάση της στις μη εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ούτε η αυθαιρεσία με την τροποποίηση του ωραρίου στα νηπιαγωγεία.
Η Ν. Κεραμέως τρελαίνει τους εκπαιδευτικούς, ιδίως τους δικούς της, τους δεξιούς, τώρα και με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, εν μέσω πανδημίας μάλιστα. Και προφανώς γι’ αυτό το κάνει, όπως και με τον νόμο για τα ΑΕΙ, με τον κορονοϊό οι αντιδράσεις ελαχιστοποιούνται.
***
*ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΑ δηλώνουν τα στελέχη της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών από τη σκληρή στάση της υπουργού Παιδείας. Και για το άκαιρο του χρόνου δημοσιοποίησης της απόφασή της, αλλά και επειδή δεν έδειξε ελάχιστη εξυπνάδα, καμία δυνατότητα ελιγμού.
Θα μπορούσε, λένε, να αφήσει την αυτοαξιολόγηση που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, η οποία δεν έχει και πολλές διαφορές με την τωρινή. Και τότε, λένε οι νεοδημοκράτες, θα είχε ενδιαφέρον η στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε σιώπησε.
 (Δεν αφήνει κανέναν να της πάρει τη δόξα η Ν. Κεραμέως, ούτε κανέναν καβγά να μην τον στήσει).
Ζ.

Μαύρο χάλι
*ΕΝΤΟΝΕΣ διαμαρτυρίες για την οικτρή κατάσταση του κεντρικού δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων, στο τμήμα του μέσα στη Νίκαια. Ένας δρόμος με έντονη κυκλοφορία, που ναι μεν κάποια στιγμή θα αντικατασταθεί από την Παράκαμψη, προς το παρόν όμως εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει το μαύρο του το χάλι. Και μέχρι να φτάσει αυτή η στιγμή, μετά από χρόνια, κάτι πρέπει να γίνει. «Χειρότερος κι από αγροτικούς δρόμους.
Ο δρόμος που περνάει κι ο Δήμαρχος για να πάει στο χωριό του», έλεγε κάτοικος της περιοχής. Μα μέσα στην πρωτεύουσα του Δήμου;
Ζ.

Και κινητά
*ΤΟΝ ήξερε φυσιογνωμικά ο Λαρισαίος, τον συνάντησε τυχαία στον παραλιακό δρόμο, σε άλλη πόλη άλλης χώρας. Τον είχε ακούσει να μιλάει ελληνικά κι άρχισε να τον πολιορκεί πιεστικά, να του πουλήσει κινητό. Του λέει «να το κάμω τσεκ πρώτα και ύστερα να το αγοράσω», επιμένει ο πωλητής, «φίλος είναι το τιλευταίο μοντέλος της αϊπάν». Τον ρώτησε πόσο. «Για σένα φίλος 300 ευρώ», του απάντησε ότι είναι πολλά. «Πόσο δίνεις;» ρώτησε κι ο άλλος ξέκοψε το παζάρι λέγοντάς του 20 ευρώ. Θίχτηκε εκείνος «Άιντε ρε... Για γύφτο με περνάς;». Και τότε ο άλλος του έριξε τον άσο: από τη Γιάννουλη της Λάρισας δεν είσαι; Μόλις άκουσε Γιάννουλη πάτησε γκάζι κι έγινε καπνός.
Ζ.

Υπεραστικά
*ΣΤΟΝ δικό τους ρυθμό οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Δύο τύποι με έχουν σώσει στη ζωή. Ο Μπαινάκης κι ο Βγαινάκης.
***
*- ΟΤΑΝ ένα ΚΤΕΛ είναι άρρωστο, ένα άλλο του εύχεται υπεραστικά;
***
*- Η βλακεία που μας δέρνει, αλήθεια, τι πολεμικές τέχνες ξέρει;
Ζ.

Ταιριαστά
*ΑΠΟΛΥΤΩΣ λογικό μέρες που ’ναι. Αντικαταστάθηκε ο αντιδήμαρχος Τρικάλων Ψύχος. Μη έχοντας διαθέσιμο κάποιον Ζέστα, ο δήμαρχος Παπαστεργίου όρισε στη θέση του τον Βασταρούχα. Ταιριαστός κι αυτός, ως βοηθός Δημάρχου.
Ζ.

Άλλη σύμπτωση
*«ΒΡΙΣΚΩ πολύ ταιριαστή την προσθήκη στην ΑΕΛ παίχτη ονόματι Στίφλερ. Έτσι που μας έχουν κάνει φέτος...». Άλλη μια σημαδιακή επισήμανση, από τον Λαρισαίο Γ. Μ., που θυμήθηκε την προ εικοσαετίας γνωστή αμερικάνικη νεανική ταινία, τη σεξοκωμωδία «American Pie», που μεταξύ άλλων άφησε ως σημαντική ανάμνηση την ιστορική έκφραση «Stifler’s mom», για τη μάνα του Στίφλερ, ενός εκ των πρωταγωνιστών, απλή συνωνυμία φυσικά με τον Γερμανό ποδοσφαιριστή. Όλα φέτος τυχαίνουν στην ομάδα...
Ζ.

Θέλει μαστοριά
*ΣΤΗ νεανική συντροφιά των Λαρισαίων συζητούσαν τα δικά τους.
- Πότε θα φτιάξεις τη ζωή σου;
- Όταν βρω καλό μάστορα.
***
*- ΜΠΟΡΕΙ να σε έχω γραμμένη, αλλά κάνω ωραία γράμματα.
***
*- ΓΑΜΟΣ είναι όταν δύο άνθρωποι μοιράζονται τα προβλήματα, τα οποία δε θα υπήρχαν αν δεν παντρεύονταν.
Ζ.

Σοβαρή εμπλοκή
*ΚΑΙ στη Μαγνησία τα ίδια προβλήματα με την έλλειψη ραντεβού για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων που κατά τα άλλα έχουν κληθεί να σπεύσουν. Και πληρώνει και διαφήμιση με την κυρία Κοκοβίκου η κυβέρνηση, για να τους παρακινήσει. Μα να πάνε πού;
Δεν είναι μεμονωμένο το πρόβλημα στη Λάρισα, θα είχε βγει αλλιώς να το πει ο διοικητής Φ. Σερέτης, θα καλούσε σε αυτοκριτική τους διοικητές Κατσικονούρη και Βλαχάκη, όμως είναι γενικευμένη η προβληματική κατάσταση στην περιοχή. Κατά τα άλλα στην Αθήνα πανηγυρίζουν ότι «προχωράμε κανονικά». Για πού προχωράμε, όταν δεν μπορούν να δώσουν ραντεβού ούτε τον Απρίλιο ακόμη και σε ηλικίες άνω των 85; Καλά, οι 75άρηδες έχουν να περιμένουν... Να μεγαλώσουν λίγο. (Και οι αρμόδιοι δε μιλούν, δεν εξηγούν κιόλας. Δεν τους νοιάζει και καθόλου μάλλον).
Ζ.

Όχι ξανά
*ΕΒΔΟΜΗΝΤΑΡΙΖΕΙ σιγά-σιγά ο Τρικαλινός βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όπως γράφει ο Απ. Ζώης, δηλώνει ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Μπορεί να δημιουργήσει και μόδα;
Ζ.

Τον καθυστέρησε
*- ΦΙΛΕ μου, αδερφέ μου, θέλω μία χάρη από σένα...
Ο Γ.Γ. διηγείται τον διάλογο των δύο Λαρισαίων.
- Άμα γίνεται... Τι θες να κάνω;
- Θέλω να πας στον παπά και να τον καθυστερήσεις να πάει στο σπίτι του.
- Γιατί ρε φίλε; Τι τρέχει;
- Να, ξέρεις... Έχω πάρε δώσε με την παπαδιά και σκέφτηκα μήπως μπορείς να με βοηθήσεις.
- Εγώ τέτοια πράγματα δεν κάνω και να μου κάνεις τη χάρη...
***
*ΜΕ τα πολλά όμως πείθεται και πάει στην εκκλησία να καθυστερήσει τον παπά. Τον πετυχαίνει την ώρα που κλείδωνε την πόρτα.
- Πάτερ...
- Τι είναι τέκνο μου; Τι σου συμβαίνει;
- Παπά, θέλω να εξομολογηθώ.
- Τέτοια ώρα βρήκες να έρθεις; Έλα αύριο καλύτερα...
- Όχι παπά μου, εγώ τώρα νιώθω την ανάγκη να το κάνω.
Τι να κάνει ο παπάς, άνοιξε την εκκλησία.
- Λοιπόν σε ακούω, του λέει, αφού έβαλε το πετραχήλι. Μα κάπου σε ξέρω. Μήπως είσαι ο γιος του φίλου μου του Σταμάτη από το διπλανό χωριό;
- Ναι.
- Βρε, τι κάνουν οι δικοί σου;
- Καλά είναι πάτερ...
***
*ΜΕ την κουβέντα βγήκαν συγγενείς, υποστήριζαν και την ίδια ομάδα, ψήφιζαν και το ίδιο κόμμα.
- Για πες μου λοιπόν, τι θες να εξομολογηθείς;
- Παπά, δεν μπορώ να σου πω ψέματα. Ο φίλος μου κυνηγάει την παπαδιά και με έβαλε να σε καθυστερήσω για να πάει να τη βρει. Τρελάθηκε ο παπάς, άφρισε, άρχισε να φέρνει βόλτα την εκκλησία μουρμουρώντας. Στο τέλος, ηρεμεί λίγο, και γυρνά πάλι στον χωριανό του.
- Βρε βλάκα, είσαι παντρεμένος;
- Ναι παπά μου...
- Τράβα, βρε ηλίθιε, γρήγορα σπίτι σου, γιατί η παπαδιά έχει πεθάνει εδώ και χρόνια.
Ζ.

Τι άλλαξε;
ΑΛΗΘΕΙΕΣ από το Διαδίκτυο:
Μας ζαλίσατε με το δεν βγαίνουμε, δεν βγαίνουμε...
Και τότε που βγαίνατε τι κάνατε; Πάλι στο κινητό καθόσασταν

...Προβλέψεις
ΠΡΟΒΛΕΨΗ της «Κομισιόν»: Η Ελλάδα θα επιστρέψει οικονομικά στα προ της πανδημίας επίπεδα το 2022.
Καλό είναι αυτό; Δηλαδή τι; Θα μας ξαναμπάσουν σε τίποτε ... Μνημόνια;

 

 KLAOYS CIU

*«ΒΡΗΚΕ ξανά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ο Κλάους». Λογικό να μην  καταλαβαίνει ο άλλος, άμα δεν είναι Λαρισαίος και δη Φιλιππουπολίτης. (Είχαν έμπνευση οι Κουβανέιρος, οι αυτοσαρκαζόμενοι μονιμάδες στον στοιχηματικό κουβά).
Ζ.

 

PINAKIDA CIU

*ΑΛΛΟ έγραφε η πινακίδα, πάνω, άλλο διάβαζε ο Λαρισαίος φοιτητής, κάτω. Πεινούσε πάλι.
Ζ.

 

KAROTO CIU

*ΠΟΥΛΑΕΙ μεταχειρισμένο χιονάνθρωπο ο Χ.Γ. Χρειάζεται όμως συναρμολόγηση.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass