Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2021 18:00
* Ευάλωτοι συμπολίτες μας εμβολιάστηκαν χθες για τον κορωνοϊό, στο οικοτροφείο «Ορφέας». Για τους ψυχικά ασθενείς ο εγκλεισμός είναι ακόμα πιο δύσκολος. Οπότε το εμβόλιο λειτουργεί ως «πολλαπλή» θεραπεία. * Ευάλωτοι συμπολίτες μας εμβολιάστηκαν χθες για τον κορωνοϊό, στο οικοτροφείο «Ορφέας». Για τους ψυχικά ασθενείς ο εγκλεισμός είναι ακόμα πιο δύσκολος. Οπότε το εμβόλιο λειτουργεί ως «πολλαπλή» θεραπεία.

Σκιερά
*ΚΙ άρχισαν οι Λαρισαίοι να περπατούν απ’ τον ίσκιο. Ο ήλιος επανήλθε και καίει, είναι και

χαμηλά η γωνία του ακόμη στον ορίζοντα θαμπώνει περισσότερο τα μάτια, η ατμόσφαιρα ζεστή, οπότε ο κόσμος προτιμάει τις σκιερές πλευρές των δρόμων, Φλεβάρη μήνα.
Ζ.

Χωρίς
*ΣΤΟΝ ρυθμό της επικαιρότητας χιουμορίστες Λαρισαίοι.
- Κάποιοι που θεωρούν ότι το εμβόλιο μπορεί να τους αλλάξει το DNA μπορούν να το δουν και ως ευκαιρία βελτίωσης.
***
*- ΤΕΛΙΚΑ όλα είναι θέμα συνήθειας, πέμπτη μέρα σήμερα και δε μου λείπει καθόλου, επιτέλους κατάφερα να το κόψω.
- Το τσιγάρο;
- Όχι, το ρεύμα.
***
*- ΕΝΤΟΣ του 2021 θα έχουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
- Με τι ρεύμα;
Ζ.

Πάλι
*ΑΡΧΙΣΕ ξανά πάλι το ίδιο βιολί με τα πρωτοσέλιδα. «Αναδρομικά συνταξιούχων έως 13.000 ευρώ. Τα ποσά που θα καταβληθούν το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου. Τα τέσσερα πακέτα των δικαιούχων».
Πακέτα; Ήταν η ρελάνς των «Νέων» χθες στο προχθεσινό του «Ελ. Τύπου». «Αναδρομικά έως 14.300 για συνταξιούχους. Πληρωμή τέλος Φεβρουαρίου για Δημόσιο, ακολουθούν τα άλλα Ταμεία».
Ζ.
Τους εκθέτουν
*ΜΑΛΛΟΝ δεν του τα λένε όπως έχουν τα πράγματα και εκτίθεται ο Πρωθυπουργός που επιμένει να διαβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά.
Πιθανόν ούτε τον υπουργό Υγείας ενημερώνουν πλήρως, οπότε πέφτει σε αντιφάσεις.
Έπρεπε να θέσει το ζήτημα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο Μ. Χαρακόπουλος μπροστά στον Κυρ. Μητσοτάκη, κοίταξε εκείνος τον υπουργό και ο Β. Κικίλιας απάντησε ότι «θ’ ανοίξουμε περισσότερα Εμβολιαστικά Κέντρα στον νομό σας». Θα; Το πότε άγνωστο, το γιατί δεν έχουν ήδη μεριμνήσει, επίσης.
Μπορεί και να μην το ήξεραν καν ότι υπάρχει πρόβλημα.
Για τον Βόλο, όπου ισχύουν τα ίδια, μάλλον δεν το ξέρουν ακόμη.
***
*ΤΟΥΣ τα είπε χύμα και ο Ντ. Γιαννακόπουλος, στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου χρεώνει στους τοπικά αρμόδιους «καθυστερήσεις, ανεπάρκειες, ελλείψεις και παραλείψεις» και καλώντας τους «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς σοβαρά λάθη, με ευελιξία και ρεαλιστικό τρόπο σκέψης...». Εν ολίγοις, ρόιδο τα έχετε κάνει, τους λέει. (Ατάραχοι όμως οι κύριοι διοικητές).
Ζ.

Δεν κατέρρευσε
*«ΔΕΝ κατέρρευσε και τίποτα, μειώσαμε κατά 400.000 τον αριθμό των εργαζομένων και το Δημόσιο δεν κατέρρευσε», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης. Και το ΜέΡΑ 25 του Γ. Βαρουφάκη κάνει την άθροιση. Των ερειπίων: Κι όμως, οι 400.000 υπάλληλοι έλειψαν από τους πολίτες της χώρας.
 Έλειψαν από το υποστελεχωμένο ΕΣΥ, όπου οι λιγοστοί νοσηλευτές και γιατροί προσπαθούν να καλύψουν τα τεράστια κενά κι όχι μονάχα στην εποχή του Covid-19. Έλειψαν από τις υπηρεσίες έκδοσης συντάξεων, αλλά και γενικότερα από τα Ταμεία όπου ο κόσμος συνωστίζεται σε ουρές για να εξυπηρετηθεί. Έλειψαν από τα σχολεία όπου δεν καλύπτονται βασικές ειδικότητες, ενώ οι μαθητές συνωστίζονται στις αίθουσες.
Βέβαια όλα αυτά επ’ ωφελεία του αντίστοιχου ιδιωτικού τομέα, που ανθίζει ευνοούμενος από τα κενά του Δημόσιου. Που μάλλον αυτό είναι κι ο στόχος.
(Και φυσικά ελλιπές το προσωπικό στον ΕΛΓΑ και πάνε πίσω οι αποζημιώσεις αγροτών, οι δημοτικές υπηρεσίες χωρίς υπαλλήλους να λειτουργούν με εναλλασσόμενους συμβασιούχους, κ.ο.κ.).
Ζ.

Ορεξάτοι
*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας πάντα έχουν όρεξη.
- Μην αφήσω τις σκέψεις μας ελεύθερες, αμέσως τρέχουν στα σουβλάκια.
***
*- ΘΑ έχανα κάποια κιλά ρε ’σεις, αλλά δε μ’ αρέσει να χάνω.
***
*ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ η διατροφολόγος.
- Καλά, έφαγες για πρωινό τρία τοστ, τέσσερις μπάρες, δύο τορτίγιες και πέντε αυγά;
- Εεε, έτσι έγραφε το χαρτί...
- Ήταν για όλη την εβδομάδα.
Ζ.

Για τη φωτογραφία
*ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ εξέλιξη, το δίχως άλλο, η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης στη ΔΕΥΑΛ, όφελος για τους εργαζόμενους και σήμα προς άλλες επιχειρήσεις.
Εκείνο που δεν κατάλαβαν οι αναγνώστες της εφημερίδας ήταν η διαδικασία της υπογραφής.
Και την επέκριναν βλέποντας τη συνωστισμένη φωτογραφία, με δέκα άτομα τριγύρω απ’ τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη, με τις μάσκες μεν, αλλά κολλητά μεταξύ τους, σε κλειστό χώρο.
Διευθυντές, στελέχη και συνδικαλιστές, όλοι να πάρουν μερίδιο της επιτυχίας;
Ζ.

Ξιφομαχίες
*ΣΙΓΑ που δε θα αντιδρούσε η ΔΑΚΕ δασκάλων στο χθεσινό σχόλιο του Ν. Φασφαλή για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Στο πλαίσιο της κλασικής αέναης αντιπαράθεσης έφτασε το γαλάζιο μπιλιετάκι. «Η ΔΑΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγελλε την υπουργό Παιδείας για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Την ίδια άποψη εξέφρασε με άρθρο του (1-10-2020) και ο πρώην αιρετός της ΔΗ.ΣΥ. Δημήτρης Μπράτης και προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ, τον οποίο διαδέχτηκε ο κ. Φασφαλής.
Μάλιστα τόνιζε ότι: «Η καθιέρωση, δε, της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που πρώτος ψήφισε ο κ. Βρούτσης για τις απεργίες, αφυδατώνει εντελώς την εκλογική διαδικασία, που είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία. Είναι μια διαδικασία διαλόγου, ανάδειξης θέσεων κι αντιθέσεων κι ελεύθερης δημοκρατικής επιλογής.
Κι αυτή δεν αντικαθίσταται από έναν υπολογιστή κι ένα πληκτρολόγιο. Πέρα, όμως, από αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το αδιάβλητο των εκλογών και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Άραγε ποιο λάθος έκανε η ΔΑΚΕ;».
Ζ.

Μελλοντολόγος
*- ΛΟΙΠΟΝ νομίζω έχω μια καλή ιδέα για να μην ξαναπάθουμε τέτοια ζημιά με το χιόνι, ανακοίνωσε χθες ο Π.Σ.: Προτείνω να αρχίσουμε να πληρώνουμε μέσω του λογαριασμού ρεύματος τέλη σε μία τοπική υπηρεσία αιρετών, ας την πούμε «Δήμο», που θα έχει υπ’ ευθύνη της τη συντήρηση των δρόμων και το κλάδεμα των επικίνδυνων δέντρων δίπλα σε ηλεκτροφόρα καλώδια όλο τον χρόνο και όχι μόνο δύο ημέρες πριν την κακοκαιρία.
Παράλληλα, θα μπορούσαμε να κατευθύνουμε ένα ποσοστό των φόρων μας σε μία ακόμα μεγαλύτερη δομή εκλεγμένων αρχόντων, ας την πούμε «Περιφέρεια», που θα αναλάβει να αγοράσει επαρκή ειδικά μηχανήματα για το άνοιγμα των εθνικών οδών σε περίπτωση χιονόπτωσης, ας τα πούμε «εκχιονιστικά».
Τέλος, ίσως είναι καλή ιδέα να ιδρύσουμε κι έναν κρατικό φορέα πρόβλεψης των καιρικών φαινομένων, ας τον πούμε «Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία», που θα προειδοποιεί αρκετές ημέρες νωρίτερα τον «Δήμο» και την «Περιφέρεια» για την όποια κακοκαιρία. Το ξέρω ότι σας ακούγονται αλλόκοτα και εξωπραγματικά όλα αυτά, αλλά αν το προσπαθήσουμε και μας το επιτρέψει η μελλοντική τεχνολογία, τότε θα ζούμε κάποτε σε μία καλύτερη χώρα που δε θα παραλύει το κράτος μέχρι να λιώσουν οι πάγοι.
Ζ.

Στον καναπέ
*ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ φοιτητές σε νέες περιπέτειες.
- Μάνα, μου χύθηκε ο καφές...
- Δεν πειράζει λεφτά θα πάρεις.
- Στον καναπέ.
- Είσαι ηλίθιο παιδάκι μου;
***
*- ΑΥΤΟΣ που έφτιαξε το ματάκι στην εξώπορτα, πόσους μήνες κοινόχρηστα να χρωστούσε άραγε;
***
*- ΜΕΡΙΚΕΣ φορές κάθομαι και σκέφτομαι, άλλες μόνο κάθομαι.
Ζ.

Ατύχησε
*ΛΙΓΟΙ στο ίντερνετ στη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με τον Γιάννη Δραγασάκη. Όχι ότι έπαψε να είναι ελκυστικός ο λόγος του πρώην κορυφαίου υπουργού και αντιπροέδρου του Τσίπρα.
 Ήταν που έχει να ανταγωνιστεί τον πρόεδρό του. Την ίδια ώρα υπήρχε διαδικτυακή εκδήλωση στην Αθήνα, η οποία φυσικά μεταδιδόταν παντού, με τον Αλ. Τσίπρα να μιλάει με ηθοποιούς, συζητώντας το καυτό θέμα:
«Οι ηθοποιοί στον καιρό του Covid-19 και του #metoo». Φυσικά και οι Λαρισαίοι συριζαίοι, αλλά και εξωκομματικοί εκεί θα προσηλώνονταν.
Όχι μόνο για τον Τσίπρα, το θέμα ήταν που μαγνήτιζε.
***
*ΚΑΙ το οποίο συζητούνταν με τη συμμετοχή του αρχηγού της Αντιπολίτευσης. Που τα είπε χύμα στον Μητσοτάκη για τον φίλο του Λιγνάδη, καλώντας τον να βγει δημοσίως και να απεγκλωβιστεί από τον σφιχτό εναγκαλισμό του, αλλά και απαιτώντας την παραίτηση της υπουργού Λ. Μενδώνη.
Της μόνης από τους υπουργούς, όπως είπε, που έχει αδειάσει τον Πρωθυπουργό. Καθότι συγκάλυπτε για μέρες τον διευθυντή του Εθνικού, λέγοντας ωστόσο μετά ότι:
«Εγώ τρεις μέρες πριν τον γνώρισα». Πριν υπογράψει τον διορισμό του στο κορυφαίο πόστο. Άρα άλλος είχε αποφασίσει και το παρασκήνιο βοά.
Και βοούσε ακόμη και πριν τον διορισμό, ακόμη και πριν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές. (Εν τέλει, άτυχος ο Γ. Δραγασάκης στην εξ Αθηνών Λαρισαϊκή του εμφάνιση).
Ζ.Με τα ζώα
*Ο Ταρζάν πάει διακοπές στην Ελλάδα, διηγιόταν ο Δ. Γ. Καθώς γυρίζει από δω κι από κει κάποια στιγμή βρίσκεται σε ένα χωριό κι έρχεται φάτσα κάρτα με έναν τσοπάνη.
Καθώς τον βλέπει ο τσοπάνης με το τιγρέ πανί γύρω απ’ τη μέση τον ρωτά.
Τι είσαι συ;
Ο Ταρζάν, του απαντάει.
Και τι κάνεις εδώ, ορέ;
Διακοπές.
Και τι δουλειά κάνεις, ορέ;
Εγώ; Μιλάω με τα ζώα.
Σοβαρά; Μωρέ τι μας λες;
Δεν προλαβαίνει καλά-καλά να το πει και έρχεται μπροστά από τον Ταρζάν ο σκύλος του τσοπάνη. Γουφ, γουφ, κάνει ο σκύλος.
Γουφ, γαβ, γαβ, γουβ, κάνει ο Ταρζάν. Γαβ, γαβ, γαβ, γουβ, κάνει ο σκύλος. Τι γίνεται μωρέ εδώ; Ρωτάει ο τσοπάνης τον Ταρζάν.
Ο σκύλος σου φίλε μου έχει παράπονα.
Τι παράπονα, ορέ;
Μόλις μου είπε ότι τον κακομεταχειρίζεσαι, τον αφήνεις νηστικό, τον βρίζεις, τον πετάς έξω τον χειμώνα με το κρύο.
***
*ΤΣΑΤΙΖΕΤΑΙ ο τσοπάνης αποφεύγει όμως να απαντήσει. Καθώς προχωράνε προς τη στάνη σκάει μύτη η γάτα του τσοπάνη.
Νιάου, νιαρρρρρ, νιάου, η γάτα... Νιαρ, νιαρ, νιαρ, νιάοουουουου, ο Ταρζάν... Ξανά νιάου, νιάου, νιάου, η γάτα...
Πετάγεται πάλι ο τσοπάνης και ρωτάει.
Τι έγινε πάλι; Κι η γάτα σου φίλε μου έχει παράπονα.... Τι παράπονα; Μου είπε ότι την κακομεταχειρίζεσαι, την κλωτσάς, την αφήνεις νηστική, τη βρίζεις, σκουπίζεις τα πόδια σου πάνω της....
Ορέ τον κιαρατά πώς τα βρίσκει όλα αυτά, αναρωτιέται ο τσοπάνης.
Τέλος πάντων μπαίνουν στο μαντρί και βλέπουν την κατσίκα: Μπεεεεεεεε, κάνει η κατσίκα.... Μπεεεεε, ο Ταρζάν... Μπεε, η κατσίκα.... Μπεεεεε, ο Ταρζάν... Πετάγεται κι ο τσοπάνης και βάζει τις φωνές. Μην την ακούς αυτήν, είναι ψεύτρα. Αυτή μου την έπεσε πρώτη.
Ζ.

 

 ARHS CIU

*TΟ όχημα της ομάδας ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΑΣΑ, το «Perseverance», μόλις προσεδαφίστηκε με ασφάλεια στον πλανήτη Άρη. Μία από τις πρώτες εικόνες, από το παράθυρο του σκάφους.
Ζ.

 

AYSTRALIA CIU

*ΣΤΟΝ έλεγχο της αυστραλιανής πτήσης.
Ζ.

 

KERAMIDIA CIU

*ΚΑΠΟΤΕ αυτό ήταν το πιο σοβαρό πρόβλημα. Και το μοναδικό.
Ζ.

 

MAKARONADA CIU

*Η λεγόμενη αστικομακαρονάδα. Ένα γραμματάκι διαφορά και χωρίς φυσικά το θαλασσινό αρθρόποδο.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass