Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2021 18:00
*ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ «καλλιτεχνικής έκφρασης», τι άλλο ρόλο μπορούν να παίζουν πια, παραμένοντας στη θέση τους πάνω από μια δεκαετία, εκεί Σαρίμβεη και Λάτσιου. Ο Κ.Μ. μετρά άλλες καμιά δεκαριά στην επικράτεια του Δήμου Λαρισαίων. Ο οποίος κάποια στιγμή θα πρέπει να το πάρει απόφαση και να τις αποσύρει. Ζ. *ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ «καλλιτεχνικής έκφρασης», τι άλλο ρόλο μπορούν να παίζουν πια, παραμένοντας στη θέση τους πάνω από μια δεκαετία, εκεί Σαρίμβεη και Λάτσιου. Ο Κ.Μ. μετρά άλλες καμιά δεκαριά στην επικράτεια του Δήμου Λαρισαίων. Ο οποίος κάποια στιγμή θα πρέπει να το πάρει απόφαση και να τις αποσύρει. Ζ.

Τα πάνω κάτω
*- ΔΕ μας φτάνουν όλα όσα ζούμε, μεγαλώνουν και οι μέρες τώρα...


Έτσι όπως έχουν έρθει τα πάνω κάτω, οι Λαρισαίοι δεν αναγνωρίζουν πλέον ποια είναι τα θετικά.
- Θέλω να πάω ένα ταξιδάκι βρε παιδιά. Μου έχουν λείψει ακόμη και τα διόδια.
- Εγώ πάλι θέλω να πάω οπωσδήποτε σε μια εκδήλωση. Ας είναι και για τάπερ.
Ζ.

Άνοιξε
*- ΜΕΧΡΙ και το Τριώδιο ανοίγει. Άντε να δούμε εμάς πότε θα μας ανοίξουν. (Οπότε τι να κάνουν κι οι Λαρισαίοι, κάθονται κι αστειεύονται).
***
*-ΑΝΟΙΞΕ το Τριώδιο.
- Μόνο take away, έτσι;
***
*- ΔΕ σε ακούω, μου λέει. Και κατεβάζει τη μάσκα. Ζούμε μεγάλες στιγμές.
***
*- ΠΟΥ πάτε κύριε;
- Έχω βγάλει τα ζώα βόλτα.
- Μα είστε με τ’ αμάξι.
- Ε ναι, 85 άλογα.
Ζ.

Πολύ άσχημα
*ΑΠ’ το κακό στο χειρότερο η κατάσταση. Πολύ ενοχλημένος ο κόσμος και στη Λάρισα.
- Ίσως τελικά η ιδέα της διπλής μάσκας να μην είναι υπερβολική, καθώς η δυσωδία είναι μεγάλη...
***
*- ΜΩΡΕ τι βρομάει έτσι;
- Η κοινωνία, σαπίζει κι άλλο.
***
*- ΦΟΒΟΜΑΣΤΑΝ τους πρόσφυγες για τα παιδιά μας. Τώρα μαθαίνουμε τι κάνανε κάποιοι Έλληνες στα παιδιά των προσφύγων.
***
*- ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ σύννεφα για πτώσεις. Τιμές λογικές.
Ζ.

Αργότερα
*ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ χρονικά, κατά τι, οι σχεδιαζόμενες πρόωρες εκλογές. Το σημάδι είναι σαφές.
Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος ανήγγειλε ότι η καταβολή των αναδρομικών σε 200.000 συνταξιούχους πάει παραπίσω. Από τον Μάιο και πιο πέρα. (Κι επειδή ισχύει το εν τη παλάμη και ούτω ψηφίσωμεν...).
Ζ.

Να γλιτώσει
*ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ χθες και ο δήμαρχος Τεμπών, είναι κι ο Γ. Μανώλης στην ηλικία των «Αστραζενέκηδων». Ο άλλος έξυνε το κεφάλι του.
- Τον κορονοϊό τον πιάνει το εμβόλιο. Τον Κολλάτο τον πιάνει;
Ζ.
Καμιά επαφή
*ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ του χώρου του ΚΙΝΑΛ, που είχαν στηρίξει στις εκλογές τον Απ. Καλογιάννη, εκφράζουν παράπονα μιλώντας για πλήρη παραγκωνισμό.
Υποτίθεται ότι προεκλογικά είχε συμφωνηθεί πως θα υπήρχε μια συνεργασία, μια κάποια συνεννόηση σε μείζονα ζητήματα. Τώρα ακούγονται μουρμούρες ότι ο χώρος τους αγνοείται εντελώς.
Ζ.

Κομπλέ
*- ΣΤΗΝ αρχή έλεγαν ότι το εμβόλιο της Pfizer βγάζει 5 δόσεις ανά φιαλίδιο. Μετά ότι μπορούμε να το αραιώσουμε περισσότερο και να βγάλει 6 δόσεις...
Ο Λαρισαίος δεν είχε ξεχάσει, τόσες φορές άλλωστε τα είχε ακούσει.
- Είπαν ότι από -70°C που έπρεπε ανυπερθέτως, ότι τελικά συντηρείται και σε πιο ήπιες και εύκολες θερμοκρασίες.
Κι έτσι εύκολα κατέληξε σε συμπέρασμα ο άνθρωπος.
- Σε λίγο θα μας πουν «πρόσθεσε λίγο κόκα κόλα, βάλε και πάγο και είμαστε κομπλέ αδερφέ...».
Ζ.

Μα ομόφωνα;
*ΝΕΑ εμπειρία για τους Λαρισαίους συριζαίους, τηλεσυνδιάσκεψη. Διήμερη συνεδρίαση υπερδιακοσίων εκλεγμένων αντιπροσώπων από απόσταση. Πολύ ευχαριστημένα τα στελέχη της απερχόμενης Νομαρχιακής. Όλα κύλησαν ομαλά.
Ίσως η μοναδική οργάνωση πανελλαδικά, αυτήν της Λάρισας, που δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή τριβή.
Επιπλέον, τα κείμενα που τέθηκαν σε ψηφοφορία, ο απολογισμός και ο προγραμματισμός της Ν.Ε., καθώς και το Σχέδιο Απόφασης, ψηφίστηκαν ομόφωνα. (Ούτε στο ΚΚΕ τέτοια μονολιθικότητα, εκεί υπάρχουν και 2-3 λευκά).
***
*ΕΝΤΟΝΟ το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τις 25 θέσεις της νέας Νομαρχιακής, που θα εκλεγεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με κάλπη.
Οι υποψηφιότητες έφτασαν τις 46, που παλιότερα έτρεχαν να πείσουν κάποιους να βάλουν για να συμπληρώσουν. Αρκετοί νέοι, λέει, μεταξύ των υποψηφίων.
***
*ΑΠΟ την προηγούμενη Νομαρχιακή, δεν ξαναβάζει υποψηφιότητα ο περιφερειακός σύμβουλος Χρ. Γελαλής, που τον είχε πληγώσει η στάση των συντρόφων του όταν είχε αντιπαρατεθεί δικαστικώς με τον παπα Ρίζο.
Ούτε η Άννυ Ψάρρα, που είχε συνηθίσει να εκλέγεται πρώτη στις εσωκομματικές, για οικογενειακούς λόγους η απουσία της.
Επίσης δε θα είναι αυτήν τη φορά υποψήφιοι ο Στ. Γούσιος, η Φιλιώ Μαλτέζου κι η Δήμητρα Ριζούλη.
Ζ.

Όλοι κατά
*«ΗΧΗΡΟ χτύπημα δέχεται η Κεραμέως από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου». Είναι οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που τους χειροκροτούν, παρότι οι συντονιστές είναι λένε κατά κανόνα συριζαίοι, η προηγούμενη κυβέρνηση τους είχε τοποθετήσει, η τωρινή ακόμη μεθοδεύει πώς θα επαναφέρει τους σχολικούς συμβούλους, όπως είχε υποσχεθεί.
Έντεκα συντονιστές, πρακτικά όλων των Περιφερειών της χώρας, ανάμεσά τους και ο Βασ. Κωτούλας του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, συνυπέγραψαν κοινή δήλωση επικρίνοντας το νέο μοντέλο αξιολόγησης. (Σιγά μην ιδρώσει το αυτί της υπουργού Παιδείας).
Ζ.

Σχέση
*ΣΕ οικείο περιβάλλον βρέθηκε, έστω και διαδικτυακά, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων και λόγω ηλικίας κι επειδή το θέμα της εκδήλωσης ήταν η επιχειρηματικότητα.
Από την αρχή της σύστασης του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών βρίσκεται μονίμως σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους νέους, καθώς όπως είπε και στην τοποθέτησή του «είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε, για να οραματιστούμε μαζί σας, να μας δώσετε την ώθηση για να δημιουργήσουμε τη Λάρισα που θέλουμε.
Ως Δημοτική Αρχή επενδύουμε σε σας και μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες θα υλοποιήσουμε όλα τα φιλόδοξα σχέδιά σας».

Θεραπεία
*ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ οι Λαρισαίοι, γενικότερα.
- Μωρό μου, τι θα ντυθείς τις Απόκριες;
- Νύφη αγάπη μου, εσύ;
- Λαγός.
***
*- ΜΕ τι περνάει ο πόνος στον αυχένα;
- Με αιώρα, μαγιό και κοκτέιλ.
Ζ.

Λιγότερα
*- ΑΥΤΕΣ τις μέρες, στις ειδήσεις των καναλιών κυριάρχησε η λέξη «λιγότερα»...
Παρατηρητικός ο Λαρισαίος ή πολύ έντονο το φαινόμενο κι έτσι δεν μπορούσε να μη γίνει αντιληπτό;
Έντονα τα καιρικά φαινόμενα, μεγάλες οι ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστεια, πολύς κόσμος με σοβαρό πρόβλημα για μεγάλο διάστημα.
Πέντε μέρες μετά π.χ., με «λιγότερα» ξεκινούσε η είδηση. «Λιγότερα από 3.500 νοικοκυριά είναι όσα παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτροδότηση...». Ενώ το σύνηθες δημοσιογραφικό θα ήταν: «Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα για πέμπτη συνεχή ημέρα...». Και με φωνή επιθετική, καταγγελτική, εφόσον η κυβέρνηση δεν ήταν και τόσο φιλική.
***
*ΤΗΝ επομένη, παρομοίως. «Λιγότερα από 1.000 νοικοκυριά περιμένουν να επανασυνδεθούν με το δίκτυο ηλεκτροδότησης...». Πολιτισμένα πράγματα, ενθαρρυντικά, μη σκορπίσουμε και τον πανικό. Όμως ο κόσμος είναι πονηρεμένος πια.
- Είναι που για ειδήσεις διαβάζουν όσα δίνουν ως δελτίο τα Υπουργεία. Έτοιμα κι αμάσητα.
Ζ.
Τα Χιονόδεντρα
*«ΤΑ παλιόδεντρα υπάρχουν εκεί που δεν τα «σπέρνεις»... Ή μήπως δεν είναι έτσι;» Απολύτως επίκαιρη η παρέμβαση από έναν ειδικό στο αστικό πράσινο. «Τα χιονόδεντρα» ο τίτλος του άρθρου από τον Κώστα Πρ. Δεληγιάννη, όπου το «Πρ» δίκην πατρωνύμου αντιστοιχεί στο Πρασίνου, ο επί δεκαετίες διευθυντής της δημοτικής υπηρεσίας στη Λάρισα έγραφε για την Αθήνα, προχθές στην εφημερίδα.
Σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Η Αττική ήταν γεμάτη δάση κωνοφόρων και ειδικά πεύκων... Ο «πλούτος» διάλεξε να κτίσει βίλες μέσα στα εναπομείναντα δάση. Χωρίς κτηματολόγιο και δασολόγιο που εξυπηρετούσε τις συντηρητικές πολιτικές, τα πάντα ευνοούσαν την καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων...
Η διαχείρισή τους, αναπόφευκτα, βρέθηκε απέναντι σε μια ρευστή κατάσταση που ανακάτευε ιδιοκτήτες ακινήτων, τοπική αυτοδιοίκηση, δημόσιο, περιφέρεια και οτιδήποτε συνδέονταν με την άτσαλη αστικοποίηση...
Τα παλιά δασικά πεύκα όμως που απέμειναν στις νεόδμητες περιοχές, πολύχρονα και μεγάλου μεγέθους, σε αντίθεση με τα φυλλοβόλα δέντρα που δε συγκρατούν πολύ χιόνι, βρίσκονται σε «μάχη» με μεγάλες μάζες χιονοπτώσεων. Ορισμένα υποκύπτουν λόγω του βάρους χιονιού και ενδεχόμενης χιονοθύελλας, με σοβαρές επιπτώσεις στην ανοργάνωτη επίσης κατάσταση δικτύων που τροφοδοτούν τις αυθαίρετα δομημένες περιοχές. Χαμός....».
(Κ.λπ., κ.λπ. και ποιος φταίει και τι πρέπει ν’ αλλάξει και γιατί επιβάλλεται αυτό).
Ζ.

Με όρεξη
*ΦΑΓΑΝΟΙ Λαρισαίοι, πάντα ορεξάτοι.
- Το μοναδικό ρούχο που δεν τονίζει την κοιλιά μου είναι το πάπλωμα.
***
*- ΤΗ χαρά μου τη μοιράζομαι. Το σουβλάκι ποτέ.
***
*- ΣΤΟΝ Άρη λέει ζυγίζεις λιγότερο. Αυτοί είναι πλανήτες.
Ζ.

Κρίμα δεν είναι;
*ΠΟΙΟΣ τοπικός υγειονομικός παράγοντας θα εξηγήσει σε 90χρονους Λαρισαίους παππούδες γιατί θα εμβολιαστούν δύο μήνες από τώρα, ενώ συνομίληκοί τους σε άλλες περιοχές της χώρας έχουν κάνει εδώ κι έναν μήνα τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Μόνο αστείο δεν είναι αυτό.
Κι επειδή οι αρμόδιοι σιωπούν, μήπως θα μπορούσε άραγε να τους πει κάποιος τοπικός άρχοντας ποιος ήταν που έφταιξε;
Ζ.

Κέντρο Διερχομένων
*ΝΑ και μια εταιρεία που συμβάλει τα μάλα στην αντιμετώπιση της ανεργίας στον κλάδο της. Η ΠΑΕ ΑΕΛ απασχολεί σήμερα πάνω από 35 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα. Δε διαθέτει δύο ενδεκάδες, όπως άλλοι που καμαρώνουν για το επίπεδό τους. Οι βυσσινί μετράνε δύο εικοσάδες, μπορεί να στείλει αποστολή για ματς σε δύο γήπεδα ταυτόχρονα. Η χαρά του προπονητή να μην έχει τι να πρωτοδιαλέξει. Να, ο Φέστα προχθές, πήρε 21 παίκτες στην αποστολή για το ματς στην Αθήνα, αφήνοντας στη Λάρισα, εκτός πλάνων, άλλους δεκαπέντε. Οι οποίοι ήταν λίγο πολύ εκείνοι που σήκωσαν το βάρος στα ως τώρα παιχνίδια και που είχαν φτάσει στη Λάρισα δοξαζόμενοι στις ανακοινώσεις της ΠΑΕ. Τώρα παραπεταμένοι, στα αζήτητα. Συν όλοι εκείνοι που έχουν εξοβελιστεί, μετά από κάθε ματς είχαμε αποπομπές συνήθως προσβλητικές, κέντρο διερχομένων, κυριολεκτικά, η ομάδα. Τι να δέσει, εντελώς λυτή.
***
*ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ που αυτή η ομάδα καταφέρνει και αγωνίζεται επί 90 λεπτά και δεν καταρρέει στο τέλος.
Καθώς τη συγκροτούν λεγεωνάριοι που μαζεύτηκαν από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ένα απόγευμα να παίξουν μπάλα. Κι έτσι αντιμετωπίζεται η ανεργία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Εφόσον βέβαια πληρώνονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι...
Ζ.

Με πρόγραμμα
*ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ δύο Λαρισαίοι φίλοι μετά από χρόνια και αφού τα λένε λίγο αποφασίζουν να βρεθούν να πιουν ένα ποτό και να μιλήσουν.
- Το γοργόν και χάριν έχει. Τι λες για μεθαύριο Τρίτη;
- Α, Τρίτη δεν μπορώ. Θα πάει ο Βάσος για κυνήγι.
- Την Πέμπτη τότε...
- Α δεν μπορώ, τις Πέμπτες πάει πάντα ο Βάσος για κυνήγι.
- Ωραία, να βρεθούμε το Σάββατο.
- Αποκλείεται, κάθε Σάββατο ο Βάσος πάει για κυνήγι και λείπει όλη μέρα.
- Καλά, ποιος είναι αυτός ο Βάσος βρε παιδάκι μου που σου ρυθμίζει τη ζωή;
- Να σου πω, ούτε εγώ τον ξέρω τον Βάσο. Όμως όταν πάει για κυνήγι, εγώ πάω και βρίσκω τη γυναίκα του.
Ζ.

  GEFYRA CIU

* ΞΥΠΝΗΣΕ χθες τυλιγμένη στην ομίχλη η Λάρισα. Κι όχι μόνο στο Ποτάμι, μέχρι κάποια ώρα όλα φαίνονταν πιο αχνά. Αρεσε και έτσι η πεζογέφυρα, η οποία φωτογραφήθηκε από αναγνώστες μας.

Ζ.

 

SHMAIES CIU

*ΧΑΛΙΑ η βυζαντινή με τον δικέφαλο, ξεσκισμένη και η γαλανόλευκη. Εντάξει χειμώνας, σκληρός ο καιρός, το δέχεται ο Χ.Τ., όμως εκείνοι που έβαλαν τις σημαίες στο ξέφωτο της Αγίας Αικατερίνης, έναντι Σταδίου Αλκαζάρ, οφείλουν να τις αντικαταστήσουν.
Ζ.

 

LEOFOREIO CIU

*ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στον εμβολιασμό σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει τέτοιο λεωφορείο. Εφόσον υπάρχουν ραντεβού βέβαια.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass