Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2021 18:00
* Ελλείψεις, ελλείψεις, ελλείψεις... Γι’ αυτές όμως δεν υπάρχει εμβόλιο. Μόνο μεγάλα λόγια! * Ελλείψεις, ελλείψεις, ελλείψεις... Γι’ αυτές όμως δεν υπάρχει εμβόλιο. Μόνο μεγάλα λόγια!

Και μη χειρότερα...
*-ΤΙ χρονιά κι αυτή φέτος...


Ο φίλος του, τον καταβαράθρωσε αμέσως τον Λαρισαίο που βαρυγκωμούσε.
-Βιάζεσαι. Ούτε δύο μήνες της δεν είδαμε ακόμη...
Ζ.

Μη κυκλοφορία
*ΕΙΝΑΙ λιγάκι αστείο, έως τραγελαφικό που πρέπει να πληρωθούν και φέτος.
- Λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας.
- Της ποιας;
Ζ.

Την μπλόκαραν;
*ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ άραγε για θεωρία συνωμοσίας; Αυτό που ακούγεται στη Λάρισα ότι η πλατφόρμα των εμβολιαστικών ραντεβού έκλεισε στην περιφέρεια μα και σε άλλες ώστε να επωφεληθούν κάποιες περιοχές της χώρας και ιδίως Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ότι παραβιάστηκε η ισοκατανομή εμβολίων στη χώρα. Πράγμα παράνομο αλλά και ποικιλοτρόπως επικίνδυνο για όποιον το αποφάσισε. Μια ιστορία που την έπλασε ο νους ευφάνταστων Λαρισαίων ή μήπως πραγματικότητα αρκούντως καμουφλαρισμένη; Ποιος θα εξηγήσει τι συνέβη; Οι διοικητές των νοσοκομείων ή ο δήμαρχος;
Η ηγεσία επίσης των γιατρών και των φαρμακοποιών κάτι περισσότερο θα ξέρει.
(Το γεγονός είναι πάντως ότι οι αριθμοί εμβολιασμών στην περιοχή είναι πολύ μικρότεροι από αλλού στη χώρα).
***
*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και όμως αληθινό. Λαρισαίοι άνω των 75 ετών κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο στην Αθήνα ή και στη Θεσσαλονίκη. Αφού εκεί μπορούν να βρουν. Αλλάζουν τον Ταχυδρομικό Κώδικα στα στοιχεία τους και περνιούνται για πρωτευουσιάνοι.
Όσοι βέβαια αντέχουν το ταξίδι. Συνήθως συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους. Για το εμβόλιο, ναι, αυτό που δεν υπάρχει στη Λάρισα. (Κάνουν και βόλτα εν μέσω καραντίνας, οι αχάριστοι).
***
*ΚΙ είπε στον Μ. Χαρακόπουλο, ο Β. Κικίλιας όταν στριμώχτηκε ενώπιον του πρωθυπουργού, ότι θ’ ανοίξουν κι άλλα εμβολιαστικά κέντρα στη Λάρισα.
Το πότε δεν είπε ο υπουργός Υγείας. Ίσως του αγίου ποτέ, ανήμερα. Ποιος θα τους πρεσάρει άραγε; Οι νεοδημοκράτες διαφόρων επιπέδων ισχύος και όποιου βεληνεκούς, πώς το ανέχονται άραγε;
Ζ.
Πάλι ψηλά
*ΑΝΤΕ πάλι ξανά μανά τα ίδια, να σκαρφαλώνει το βαρομετρικό των νέων εντοπισμένων περιστατικών κορονοϊού και στη Λάρισα.
-Μωρέ λοκντάουν που μας χρειάζεται...
- Μήπως να μας επιβάλλουν καλύτερα χειμερία νάρκη;
Ζ.

Διπλή μάσκα
*ΤΑ θέματα επικαιρότητας σχολίαζαν με τον δικό τους τρόπο στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Υποχρεωτική η διπλή μάσκα μετά από τόσους μήνες πανδημίας.
Είναι σαν να ξεκινάς τα αντισυλληπτικά αφού έχεις μείνει έγκυος.
***
*- ΜΙΚΡΟ χωριό η χώρα. Υπάρχουν κάποιοι δικηγόροι λέει που άμα τους προσλάβει κάποιος ως υπερασπιστές του, τότε όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν αυτομάτως ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος. Έτσι διατυπώνεται πια το τεκμήριο της αθωότητας;
Ζ.

Αναλογικά
*ΣΕ τετράδες κινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας; Ένας στα τέσσερα μέλη, τόσο ορίστηκε το μέτρο, εκλέχθηκε από τις οργανώσεις αντιπρόσωπος στη Συνδιάσκεψη, όπου από τους 200 αντιπροσώπους έβαλαν υποψηφιότητα 46 για τη νέα Νομαρχιακή.
Πάλι περίπου ένας στους τέσσερις.
***
*ΥΠΗΡΞΕ ζήτηση για τις 25 θέσεις της Νομαρχιακής. Και στην εκλογή θα ισχύσουν δύο ποσοστώσεις.
Η κλασική του 30% για τις γυναίκες, άρα θα εκλεγούν υποχρεωτικά τουλάχιστον 8 από τις 12 που έχουν εκθέσει υποψηφιότητα.
Πιο εύκολα από τους άντρες υποψήφιους αφού από τους 34 θα εκλεγούν οι 17.
***
*ΚΑΙ μια δεύτερη ποσόστωση, αφού το 25% όσων εκλεγούν πρέπει να είναι νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτούς που έχουν γραφτεί στο κόμμα μετά την εκλογική ήττα τον Ιούλιο του 2019, τότε που μετά ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα.
Η ποσόστωση για να μην παρεμποδιστούν αυτοί από το κομματικό κατεστημένο. Είναι 12 οι υποψήφιοι εκ των νεοεισελθόντων και θα εκλεγούν οπωσδήποτε οι 6 εξ αυτών. Και μάλιστα 2 απ’ αυτούς θα είναι γυναίκες. Η ποσόστωση στην ποσόστωση.
Ζ.

Καλύτερα μονάχος
*ΜΕ τα έτσι και με τ’ αλλιώς, την είχαν κομματικοποιήσει τη συζήτηση οι Λαρισαίοι.
- Βρε θα τα παρατήσω όλα και θα πάω να μαζεύω άχυρο. Καλύτερα να το μαζεύω παρά να το τρώω.
***
*- ΕΓΩ πάντως ξέρω ότι είναι ωραία φάση να μιλάς μόνος σου. Ούτε τσακωμοί, ούτε τίποτα.
***
*- ΒΡΕ πού θα βρούμε έναν τρελό να συνεννοηθούμε, αφού με τους νορμάλ δεν μπορούμε;
Ζ.

Υπαρκτά ή όχι
*ΙΣΤΟΡΙΚΟ στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, από εκείνους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη στήριξη του Απ. Καλογιάννη στις περασμένες εκλογές, με αφορμή χθεσινό σχόλιο, περί μουρμούρας για παραμέληση της συνεργασίας από τον δήμαρχο, έκανε διορθωτική παρέμβαση:
«Αυτά τα ζητήματα, υπαρκτά ή όχι, αντιμετωπίζονται σε πολιτικό επίπεδο και όχι σε επίπεδο διάθεσης των διαφόρων παραγόντων». (Εν αναμονή της όποιας συνέχειας...)
Ζ.

Εκτός κυκλοφορίας
*ΘΑ μείνει για μεγάλο διάστημα, για μήνες εκτός, η γνωστή Άννα Παναγιωταρέα, δεξί χέρι της Λίνας Μενδώνη. Στο πόδι χτύπησε και θα μείνει σπίτι, αυτές τις ιδιαιτέρως κρίσιμες στιγμές για την πανταχόθεν βαλλόμενη υπουργό. Σύμπτωση αλλά ο Γ. Γ. δεν το είδε έτσι.
- Άννα τι έπαθες;
- Χτύπησα το ποδαράκι μου...
- Πώς το χτύπησες;
- Πήδηξα από το καράβι που βούλιαζε και στραβοπάτησα.
Ζ.
Εναλλασσόμενοι
*Η βυσσινί ομάδα... Πόσες ομάδες είναι φέτος η ΑΕΛ; Αλλιώς ξεκίνησε στην αρχή, διαφορετική ήταν στη μέση και να δούμε και στο τέλος του πρωταθλήματος.
Άλλοι και μετά άλλοι παίκτες κι ύστερα άλλοι και βλέπουμε, ένα αέναο φύγε συ-έλα συ.
Μεγαλύτερη ποικιλία από κάθε άλλη χρονιά, που και πέρσι, πρόπερσι δεν ήταν και πολύ διαφορετικά. Φέτος όμως έσπασαν όλα τα ρεκόρ εναλλαγής. Ποιος θυμάται ποιοι είχαν μαζευτεί το καλοκαίρι στην προετοιμασία;
Ζ.

Ολάκερη
*ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ φιλοσοφία και εκ τούτης συνήθειες Λαρισαίων φοιτητών.
- Πήγα στον φούρνο να πάρω ψωμί, φεύγω, ήταν ζεστό, τρώω λίγο, μετά τρώω λίγο ακόμα, κι ακόμα λίγο, φτάνω στο σπίτι και ξαναφεύγω να πάω στον φούρνο να πάρω ψωμί.
***
*- ΠΗΡΑ ένα πιτόγυρο, το άνοιξα και έδωσα στον σκύλο μου όλα όσα ήταν μέσα εκτός από την πίτα. Έτσι είναι και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο.
***
*- ΑΝ δεν φας εσύ θα πεινάσουμε κι οι δύο, έλεγε η διαφημιστική πινακίδα στο σουβλατζίδικο.
Ζ.

Οι σημαίες
*ΜΕ αφορμή χθεσινή επισήμανση, ο Γ. Κ. ενημερώνει ότι «στον ναό τής Αγίας Αικατερίνης έχουν παραγγελθεί εδώ και καιρό, σήμερα τις παραλάβαμε, και το Σάββατο θα τοποθετηθούν οι καινούριες σημαίες». (Ωστε να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένες που υπάρχουν τώρα).
Ζ.

Το «αεράκι»
*ΓΙΑΤΙ θεωρήθηκαν πολύ σημαντική εξέλιξη τα γεγονότα στο ΑΠΘ; Με την επέμβαση της Αστυνομίας, τα επεισόδια και τις συλλήψεις φοιτητών μέσα στο Πανεπιστήμιο.
Ο Α.K. επισημαίνει ότι «η Αστυνομία δεν εισήλθε για να αντιμετωπίσει «μπαχαλάκηδες», «εμπόριο ναρκωτικών», «βιασμούς», όπως λένε τα μόνιμα και διαχρονικά «επιχειρήματα» για την αναγκαιότητά της.
Προσκλήθηκε για να αντιμετωπίσει φοιτητές και συμπαραστάτες τους που διεκδικούσαν το άνοιγμα των Πανεπιστημίων και την απόσυρση ενός σχεδόν αποκλειστικά αστυνομικού νόμου για την Παιδεία». (Πρώτη φορά στα χρονικά).
***
* ΚΙ ο Α.Π. σατιρίζει συγκρίνοντας:
«Τι έφαγαν χθες τη νύχτα οι προσαχθέντες φοιτητές του ΑΠΘ στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης; Ποιο βιβλίο διάβασαν; Ήταν καλομαγειρεμένο το δείπνο τους; Τι πρωινό θα πάρουν; Το μεσημέρι; Θα φάνε φακές ή γιουβέτσι;
Μισές δουλειές θα κάνουμε; Μόνο για τον Λιγνάδη θα μάθουμε το πλήρες μενού της φιλόξενης ΓΑΔΑ; Και ότι διαβάζει τον «Μάγο» για να περνάει η ώρα; Για τους φοιτητές; Τίποτα; Δεν υπάρχει ρεπορτάζ; Δεν τους είπαν οι «πηγές» τους πώς πέρασαν τη νύχτα τους;
Και εξηγεί: «Υπάρχει δικαιολογία βέβαια για αυτό το ελλιπές ρεπορτάζ των «λειτουργών της ενημέρωσης». Το είχε πει προκαταβολικά ο Υπουργός: Οι φοιτητές θα φάνε το «αεράκι της Δημοκρατίας που μπήκε, επιτέλους, στα Πανεπιστήμια».
Το ίδιο «αεράκι» που πνέει εδώ και χρόνια στη γειτονική Τουρκία».
(Γεγονός ότι οι άγριες εικόνες που ταξιδεύουν διεθνώς με τους χτυπημένους φοιτητές μοιάζουν πολύ).
Ζ.

Πρώτη φορά
*«ΜΗΠΩΣ είναι λίγο ταραγμένοι εκεί στην κυβέρνηση και σπρώχνουν κάτω από το χαλάκι ό,τι δεν «προλαβαίνουν» να συμμαζέψουν για να τα βρει η επόμενη κυβέρνηση;» Ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές, πρώτη φορά η Άννα Βαγενά με πρόταγμα νίκης στις επόμενες.
Η Λαρισαία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το ξεστόμισε χθες ευθέως: «Ευχαρίστως θα συμμαζέψουμε τον χαμό που θα αφήσει το καταστροφικό πέρασμά τους και σε αυτόν τον τομέα. Διαβεβαιώνουμε τον αγροτικό κόσμο ότι σύντομα, ως κυβέρνηση, θα δώσουμε λύση...» κλπ κλπ (Απέκτησαν άλλη ψυχολογία;)
Ζ.

Συκούριο
*ΔΕΝ κρύβει την ικανοποίησή του ο πρώην κοινοτάρχης Συκουρίου, Γιώργος Καλότυχος για την ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού σχολείου της κοινότητας.
Ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, εντάχθηκε στα χρηματοδοτούμενα έργα της Περιφέρειας, αγκαλιάστηκε και από τη νέα και παραδίδεται τώρα έτοιμο και ενεργειακά σημαντικά πιο οικονομικό στην τοπική κοινωνία, όχι μόνο για εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και για άλλες δραστηριότητες. Με νέα εξωτερική μόνωση, αλλαγή των φωτιστικών με λάμπες led, καινούρια μονάδα καύσης φυσικού αερίου, αυτόνομη θέρμανση στην αίθουσα εκδηλώσεων, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ, αλλαγή κουφωμάτων, μια σειρά εργασιών δηλαδή που άλλαξαν εντελώς τη δομή και τη χρήση του κτιρίου.
Ένα έργο που, ως αίτημα ξεκίνησε από την τοπική κοινωνία, κάτι που στέλνει ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.
Όπως σημειώνει ο κ. Καλότυχος, καταδεικνύεται η διατήρηση και ενδυνάμωση των αρμοδιοτήτων των προέδρων και των τοπικών συμβουλίων των χωριών ενόψει των επικείμενων αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Την πάτησε
*ΠΕΘΑΙΝΕΙ ο Λαρισαίος και πάει στην κόλαση, τέτοιος που ήταν. Τον υποδέχεται ο σατανάς και του εξηγεί ότι μπορεί να διαλέξει σε ποιο τμήμα θα φιλοξενηθεί, γι’ αυτό και τον ξεναγεί στους χώρους. Στον πρώτο ο κόσμος είναι μέσα σε καζάνια με απαίσιες βρωμιές που τους φτάνουν ως το στήθος.
Στον δεύτερο χώρο πάλι οι ίδιες αηδίες που φτάνουν όμως μέχρι τον λαιμό των ανθρώπων. Στον τρίτο χώρο όμως οι κολασμένοι έχουν τις βρωμιές μέχρι τα γόνατα και πίνουν καφεδάκι κουβεντιάζοντας χαλαρά. «Στο γάμα, στο γάμα», διαλέγει ο νεοφερμένος. Ωραία του λέει ο διάολος, πέρνα.
Κι όταν κλείνει η πόρτα πίσω τους ακούγεται μια φωνή απ’ τα μεγάφωνα. «Τέρμα το διάλειμμα για καφέ. Μέσα τα κεφάλια τώρα».
Ζ.

 

ALOGO CIU

*OYTE ζωολογικός κήπος, ούτε ράντσο είναι η όχθη του Πηνειού και το Αλκαζάρ δεν είναι λιβάδι. Ωστόσο στην οδό Υγείας βόσκουν άλογα. Ε, ψυχή έχουν κι αυτά, ας βγουν μια βόλτα, δε δαγκώνουν κιόλας...
Ζ.

 

GATA CIU

*ΣΤΟΥΣ 23 βαθμούς έφτασε χθες η θερμοκρασία σε περιοχές της χώρας. Ακριβώς μια βδομάδα μετά τη «Μήδεια». Όσο κρύο κι αν κάνει στην Ελλάδα, σύντομα ανήκει στο παρελθόν. Έτσι, για να λέμε ότι έκανε και χειμώνα...

 

KODIKOS CIU

*ΑΥΤΟΣ τώρα, τι sms να έστειλε, με τι κωδικό να βγήκε;
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass