Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2021 18:00
Δεν έγινε μόνο ήπιας κυκλοφορίας το τμήμα της οδού Κοραή (μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου και Λ. Κατσώνη), αλλά και αντίθετης φοράς. Πολλοί όμως οδηγοί συνεχίζουν να «εισβάλουν», ωσάν να μην έχει αλλάξει τίποτε... Δεν έγινε μόνο ήπιας κυκλοφορίας το τμήμα της οδού Κοραή (μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου και Λ. Κατσώνη), αλλά και αντίθετης φοράς. Πολλοί όμως οδηγοί συνεχίζουν να «εισβάλουν», ωσάν να μην έχει αλλάξει τίποτε...

Τοκ τοκ
*ΧΤΥΠΑΕΙ την πόρτα της Λάρισας αυτές τις μέρες.
- Άνοιξη.
- Ποιος είνι;


***
*- ΑΝΟΙΞΗ πάντως είναι η εποχή που το πρωί βάζεις μπουφάν, το μεσημέρι κοντομάνικο, το απόγευμα ζακέτα και το βράδυ θερμόμετρο.
***
*- ΚΑΙ τι είναι δηλαδή ο Μάρτιος; Ένας ακόμη μήνας με τέσσερις κρίσιμες βδομάδες.
***
*- ΑΚΟΜΑ σήμερα... Και φτάνουμε στην πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου. Τα κάρβουνα παιδιά...
Ζ.

Άσκηση
*ΑΝ γίνονταν έλεγχοι στις μετακινήσεις, λέμε αν...
- Κυρία μου, εδώ στο μήνυμα γράφετε φυσική άσκηση. Με τις γόβες ασκείστε εσείς;
- Πήγαινε κυρ αστυνόμε ως το περίπτερο με τις γόβες κι έλα και πες μου μετά αν δεν είναι άσκηση...
***
*- ΕΔΩ κυρία μου, στο sms, γράφετε συνοδεία ανηλίκου. Πού είναι το ανήλικο;
- Να, ο άντρας μου. Εντελώς ανώριμος. Ελάτε μια μέρα να ζήσετε στο σπίτι μας να δείτε. Συμπεριφορά δωδεκάχρονου, σας λέω.
Ζ.

Κανονικότητα
*- ΤΟΝ κατηγορείτε τον Κυριάκο, αλλά παρά την πανδημία, όλα λειτουργούν κανονικά...
Στην υπεράσπιση ο Λαρισαίος πασοκτζής Κ. Ζ.
- Κοιτώντας το ημερολόγιο, και φέτος η Τσικνοπέμπτη πέφτει Πέμπτη, η Πρωταπριλιά και φέτος πέφτει την 1η Απρίλη, το ίδιο κι η Πρωτομαγιά κανονικά και ο Δεκαπενταύγουστος. Αυτά να τα λέμε...
Ζ.

Ελεύθερα
ΟΤΑΝ το facebook λογοκρίνει ακόμα και αναρτήσεις ειδησεογραφικού περιεχομένου, όπως φωτορεπορτάζ από κινητοποιήσεις, με την αιτιολογία ότι αυτές οι αναρτήσεις «παραβιάζουν τους όρους σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις» τότε τα περί ελευθερίας στα social media, αποδεικνύονται παραμύθι.
Καραμπινάτη λογοκρισία και δεν είναι η πρώτη φορά.
Β.Κ.

Δυστροπούν;
*ΔΕΝ είναι μόνο στα ειδικά σχολεία όπου ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού εκπαιδευτικών και προσωπικού με το παράδοξο να εμφανίζει ενδιαφέρον μόνον 1 στους 3. Ατρόμητοι, αρνητές ή ανεύθυνοι;
Οι συνδικαλιστές ενημερώνουν έκπληκτοι κι εκείνοι ότι στο πρόγραμμα για τα δωρεάν τεστ από τους 160.000 εκπαιδευτικούς συμμετείχαν πανελληνίως μόνο 25.000.
Απίστευτο, 1 στους 6, στους 7; Ή μήπως δεν είχε οργανωθεί καλά το πρόγραμμα; Αλλιώς «σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας;»
Ζ.

Άλλοι καιροί
*ΕΙΧΑΝ δεν είχαν την κομματικοποίησαν τη συζήτηση οι Λαρισαίοι στο παγκάκι.
- Δεν μου λέτε; Όταν απαγορεύεται να δουλεύω, πώς επιτρέπεται να χρωστάω;
***
*- ΘΑ έχτιζα και ‘γω κορμί, αλλά δεν θέλω μωρέ να πληρώσω ΕΝΦΙΑ.
***
*- ΚΑΠΟΤΕ τα ΜΜΕ σου έλεγαν την είδηση κι εσύ προσπαθούσες να διαμορφώσεις μια άποψη γι’ αυτήν. Τώρα, τα ΜΜΕ σου λένε την άποψή τους κι εσύ προσπαθείς να βρεις την είδηση.
Ζ.

Θα, θα, θα...
*ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ο υπουργός Υγείας στον ένα Λαρισαίο κυβερνητικό βουλευτή, υποσχέθηκε και στον άλλο, αναγνώρισε λένε ο Β. Κικίλιας ότι υπάρχει καθυστέρηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Λάρισας, συγκριτικά με άλλες περιοχές, δεν εξήγησε όμως τι έφταιξε, ποιος έκανε λάθος αλλά αυτό είναι μάλλον το λιγότερο.
Διότι οι υποσχέσεις δεν στοιχίζουν. Ελπίδα μόνον δίνουν, φωτογραφίες και δημοσιότητα χαρίζουν.
***
*ΜΠΟΡΕΙ άραγε κάποιος πολιτικός παράγοντας, από αυτούς που ενεπλάκησαν ή και τους άλλους που αδιαφόρησαν επειδή δεν το θεώρησαν και τόσο σοβαρό, μπορεί κάποιος, όχι μόνο βουλευτής, να εξηγήσει στους Λαρισαίους ογδοντάχρονους γιατί δεν θα έχουν εμβολιαστεί ως το Πάσχα;
Γιατί ειδικά στη Λάρισα, δεν μπορούν οι ηλικιωμένοι να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο; Που δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες ούτε μετά από δύο μήνες...
(Με τον ιό να καλπάζει στην περιοχή.)
***
*ΚΙ όμως οι αρμόδιοι κάνουν ό, τι είναι δυνατόν. Τόσο μπορούν όμως μάλλον. Το νέο τους επίτευγμα;
Στη διάθεση των Λαρισαίων άνω των 75 που καλούνται να εμβολιαστούν, δίχως όμως να μπορούν, εκτός από το Γενικό Νοσοκομείο και το Πανεπιστημιακό, τέθηκε τώρα και το Κέντρο Υγείας Παλαμά, ναι πέρα στον κάμπο της Καρδίτσας. Μόνο που ούτε εκεί υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες.
Ζ.

Μένουμε
*ΥΠΑΡΧΕΙ πρόγραμμα, σχέδιο εις βάθος.
«Μένουμε Σπίτι», Μάρτιο και Απρίλιο.
«Μένουμε Ασφαλείς», Μάιο και Ιούνιο.
«Μένουμε Ελλάδα», Ιούλιο και Αύγουστο.
«Μένουμε Άφραγκοι», Σεπτέμβριο και μετά όσο πάει.
Ζ.
Δίχως κόστος
*«ΜΑ με ξένα κόλλυβα;» Όλοι δίνουν δίκιο στους Φαρσαλινούς που ανησυχούν και διαμαρτύρονται. Και οι γιατροί και υπόλοιποι του Κέντρου Υγείας και ο δήμαρχος Μ. Εσκίογλου και ο κόσμος της επαρχίας.
Αφού προδιαγράφεται περαιτέρω υποβάθμιση του Κ. Υ. που καλείται να αιμοδοτήσει σε προσωπικό προς το ιδρυόμενο Πολυδύναμο Ιατρείο Νίκαιας, με τη μεταφορά κενών οργανικών θέσεων εκ Φαρσάλων. Ναι, ένα ιατρείο που απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από τη Λάρισα και το Πανεπιστημιακό, απ΄ τη βεράντα του φαίνεται το νοσοκομείο, εντούτοις υπάγεται στο Κ. Υ. Φαρσάλων. Η αποθέωση του ανορθολογισμού.
***
*ΚΙ έρχεται ο υπερδιοικητής Φ. Σερέτης να ικανοποιήσει τον δήμαρχο Θαν. Νασιακόπουλο, δυσαρεστώντας τον Φαρσαλινό συνάδελφό του.
Πάρε απ΄ τον έναν, δώσε στον άλλο, φτιάχνεις Ιατρείο στη Νίκαια τάκα-τάκα και δίχως κόστος.
Εν προκειμένω θα είναι δύσκολη η θέση των παραγόντων της ευρύτερης περιοχής. Τι θα πουν για παράδειγμα οι βουλευτές; Ιδίως εκείνοι της ΝΔ, με ποιον θα ταχθούν;
Ζ.

Νευράκια
*ΠΕΡΙ νευρικότητας η κουβεντούλα των Λαρισαίων.
- Εσείς που κρατάτε μούτρα, βάλτε τα στο ψυγείο να μην ξινίσουν.
***
* - ΣΟΥ πέρασαν τα νεύρα από χθες;
-Ναι καλέ, σήμερα έχω καινούρια.
***
*- Ο νεοέλληνας όταν οδηγάει βρίζει τους πεζούς κι όταν περπατάει βρίζει τους οδηγούς.
Ζ.

Κανένας
*ΑΔΕΙΕΣ οι κερκίδες του Αλκαζάρ αφού απαγορεύεται η προσέλευση φιλάθλων στα ματς. Αν και αρκετοί παράγοντες ή περίπου παράγοντες αδιαφορούν και πάνε στα υποτίθεται επίσημα του γηπέδου, δωρεάν εννοείται.
Το παράδοξο είναι ότι στα τηλεοπτικά πλάνα φαίνονται εντελώς άδειες οι ταράτσες και οι βεράντες των γειτονικών σπιτιών, αυτές οι περιζήτητες άλλους καιρούς πίσω απ΄ το γήπεδο, όπου μαζεύονταν τσαμπιά ο κόσμος. Σχεδόν κανένας τζαμπατζής θεατής πια. Είναι και τα απαγορευτικά μέτρα της καραντίνας, αλλά μέχρι 9 επισκέπτες θα μπορούσαν σε κάθε σπίτι.
Δεν είναι μήπως η ΑΕΛ διόλου ελκυστική ή αφού δεν έχει κόσμο μέσα δεν μαζεύεται κι απ’ έξω; (Εκτός κι αν φοβούνται οι ιδιοκτήτες καμιά αγωγή για διαφυγόντα κέρδη. Αλλά πάλι, εισιτήρια δεν κόβονται αυτό τον καιρό).
Ζ.

Ο ανεμιστήρας
*ΒΑΤΡΑΧΙ άρα στο στοιχείο του: Τον εκνευρισμό του για το γεγονός ότι οι πολιτικοί της χώρας τού πετάνε συνέχεια λάσπη με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να λειτουργήσει εξέφρασε σήμερα ένας ανεμιστήρας. Σε δηλώσεις του, ο ανεμιστήρας εμφανίστηκε έξαλλος για το γεγονός ότι είναι μόνιμα καλυμμένος με λάσπη, επειδή το ένα ή το άλλο κόμμα θέλει να πλήξει τον αντίπαλό του. «Κάπου λίγο έλεος δηλαδή. Είμαι λες και έχω πάει μόνιμα διακοπές στα λασπόλουτρα...».
Ζ.

Φανάρι
*ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ για τη μη λειτουργία του σηματοδότη στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Θεσσαλονίκης στο ύψος της διασταύρωσης Κουλουρίου, από τον Ν. Ο. ο οποίος περνάει από κει σχεδόν καθημερινά λόγω εργασίας. Εδώ και χρόνο δε λειτουργεί πορτοκαλί παλλόμενο προειδοποιητικό φανάρι. Και καλά οι υποψιασμένοι που το γνωρίζουν, οι άσχετοι διερχόμενοι αιφνιδιάζονται με το ξαφνικό κόκκινο και φρενάρουν απότομα με ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Μια λάμπα είναι που πρέπει να αντικατασταθεί.
Ζ.

Οι σαραντάρες
*ΕΙΧΑΝ ξεκαρδιστεί μ΄ αυτά που έλεγαν μεταξύ τους οι Λαρισαίες.
- Απόψε θα σε κάνω ευτυχισμένη.
- Αχ ναι; Φεύγεις;
***
*- ΜΕ ρωτάει γιατί του κρατάω μούτρα. Ήμουν σίγουρη ότι είχα κάποιο λόγο αλλά δεν τον θυμάμαι.
***
*- ΟΙ σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες. Κι οι σαραντάρηδες; Ίσον με τέσσερα δεκάχρονα.
Ζ.

Άλλη διάσταση
*ΥΠΑΡΧΕΙ κι η διατροφική παρενόχληση. «Mee too» σε νέα διάσταση κι η Α. Κ. ξεσπαθώνει: Τα Χριστούγεννα φάγαμε μελομακάρονα με στέβια. Τις Απόκριες θα φτιάξει κανταΐφι και δίπλες με στέβια. Το Πάσχα, μας απείλησε, θα πασπαλίζει το αρνί στην ψησταριά με στέβια και τη μαγειρίτσα.
- Σπάστε τη σιωπή σας, ακόμα κι αν πρόκειται για το ίδιο σας το αίμα. Στηρίξτε την ελεύθερη, σωστή διατροφή, κι όχι αυτή που σας επιβάλλει η αδερφή σας. Θέλουμε πίσω τα δικαιώματά μας. (Αλληλεγγύη! Να σταματήσουμε τώρα, το κακό που έρχεται).
Ζ.

Ιστορικά γεφύρια
ΤΗΝ αναγκαιότητα στην πολύ σημαντική εργολαβία της Περιφέρειας για την κατασκευή του δρόμου Ρoδιά –Γόννοι να προστατευτούν δύο ιστορικά γεφύρια που υπάρχουν εκατέρωθεν του οδικού δικτύου των 11 χιλιομέτρων που θα ασφαλτοστρωθούν, επισημαίνει κάτοικος της περιοχής. «Πρόκειται για δύο σημαντικά ιστορικά γεφύρια, τα οποία είναι σε καλή κατάσταση, μαζί με τα στηθαία.
Καλό θα είναι ο εργολάβος με τον νέο δρόμο που θα φτιάξει να μην τα υπερκεράσει αλλά να τα αναδείξει. Ναι στην ασφαλή μετακίνηση, ναι στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Γ.Ρ.

Πράσινοι τσακωμοί
*ΦΥΣΙΚΑ και συνεχίζουν να τρώγονται στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ όπως θέλει το λέει ο καθείς κι όπως κάθε φορά βολεύει.
Είναι συνήθεια παλιά οι εσωκομματικοί καυγάδες, τα συντροφικά μαχαιρώματα έχουν παράδοση, ο όρος αποτελεί πασοκικό εφεύρημα, πόσο μάλλον τώρα με την πολιτική φτώχεια, εντείνεται η γκρίνια.
Τσακώνονται για τον αρχηγό του κόμματος, όσοι δεν ήταν με τη Φώφη εξακολουθούν να μην την προτιμούν, διαφωνούν και για τον Δήμο Λάρισας, εκείνοι που δεν είχαν συνταχθεί με τη Συμπαράταξη Καλογιάννη συνεχίζουν να παραφυλάνε στη γωνία.
***
*ΠΟΙΟΣ νοιάζεται βέβαια... Ιδίως όταν η κοινωνία ταλανίζεται από τόσα προβλήματα. Ωστόσο σε ομάδες και παρέες βασικά, οι οποίες δεν βρίσκονται κιόλας τόσο πολύ πια λόγω καραντίνας, στον μικρόκοσμό τους η αντιπαράθεση συνεχίζεται, τους βοηθάει και το ίντερνετ σ΄ αυτό. Με διαφωνίες όμως ανάμεσα σε μπαρμπάδια και παππούδες, όλοι σχεδόν άνω των 60.
Οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι, καθώς δεν τους πιάνει ούτε η «αστροζενέκα» ειδική μεταχείριση. Κι όπως έχει ειπωθεί ξανά, η κατάσταση μοιάζει όλο και πιο πολύ, με την Ένωση Κέντρου μετά το 1974. Και ως γνωστόν η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν... (Είναι γνωστές οι δύο επιλογές για την εν λόγω επανάληψη).
Ζ.

Τους ακύρωσε
*ΤΡΕΙΣ ναυαγοί έχουν εγκλωβιστεί σ΄ ένα ερημικό νησί, όπου όμως ανακαλύπτουν μετά από καιρό ένα μαγικό λυχνάρι με το τζίνι που τους χαρίζει από μία ευχή.
Ο πρώτος άντρας εύχεται να γυρίσει πίσω στο σπίτι του. Την ίδια ευχή κάνει και ο δεύτερος. Έρχεται κι η σειρά του τρίτου, ο οποίος αναστενάζει. «Νιώθω τόσο μόνος πια εδώ. Μακάρι να γύριζαν οι φίλοι μου πίσω».
Ζ.

 

KAROTSI CIU

*ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ έρχεται, ο Β.Τ. δίνει την ιδέα για ψησταριά εκ των ενόντων. Ένα κομμάτι σίτα πάνω στο καρότσι, από κάτω τα κάρβουνα.
Ζ.

 

PEZODROMOS CIU

*ΗΤΑΝ η κολώνα πάνω στο πεζοδρόμιο, πού να πάει κι αυτή... Πολυσύχναστη η οδός 1ης Μεραρχίας στη Νεάπολη. Έρχεται όμως ο άλλος και κολλάει το προστατευτικό κάγκελο, σφίγγουν τα πράγματα. Μετά κάποιος άλλος βάζει ακριβώς εκεί και το STOP, αρχίζουν τα «δεν περνάς κυρά Μαρία...». Κι έρχεται κι ένας τρίτος να βάλει τον ιστό για τη σημαία, «συγγνώμη να περάσω» τώρα, μόνο οι βεργολυγεροί περνούν, ποιο καροτσάκι και ποια μανούλα. Λογικά χωράει κι ένα καλαθάκι απορριμμάτων, για να γίνει το μπλόκο τέλειο. (Η δημοτική υπηρεσία έχει δουλίτσα, ξήλωμα, μετακινήσεις κ.λπ.).
Ζ.

 

PSARAS CIU

*ΦΑΤΕ μάτια ψάρια... Αν και στα ψαράδικα της Λάρισας κάτι ρίχνουν και στις ψιψίνες, γι’ αυτό μαζεύονται.
Ζ.

 

VEGAN CIU

*ΑΡΑΚΑΣ σε πίτα με απ’ όλα, πρόταση Τσικνοπέμπτης για βίγκαν.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass