Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2021 18:00
*ΤΗΝ ευκαιρία να ευχαριστήσει τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, για τη συμβολή του στη δρομολόγηση της κατασκευής νέου οδικού άξονα που θα συνδέει τα Φάρσαλα με τη Λάρισα», είχε ο δήμαρχος Φαρσάλων, κ. Μάκης Εσκίογλου, κατά την επίσκεψή του πρώτου, στο σεισμόπληκτο Δαμάσι. Δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα για την αποφασιστικότητα του περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστού, ώστε να τρέξει το έργο. *ΤΗΝ ευκαιρία να ευχαριστήσει τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, για τη συμβολή του στη δρομολόγηση της κατασκευής νέου οδικού άξονα που θα συνδέει τα Φάρσαλα με τη Λάρισα», είχε ο δήμαρχος Φαρσάλων, κ. Μάκης Εσκίογλου, κατά την επίσκεψή του πρώτου, στο σεισμόπληκτο Δαμάσι. Δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα για την αποφασιστικότητα του περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστού, ώστε να τρέξει το έργο.

Ανέμελη
*ΣΤΟ ύπαιθρο λόγω σεισμού ο Λαρισαίος Θ. Κ., βρήκε τρόπο να πολιτικοποιήσει και τον ερχομό της άνοιξης:


Εσύ κυρά αμυγδαλιά δεν έχεις καθόλου έγνοιες;
Δε σε ζορίζει ο κορονοϊός;
Μήτε ο σεισμός, ούτε ο Κουφοντίνας;
Ζ.

Ωχ αμάν
*ΠΕΡΑΝ της Αττικής, ο ΕΟΔΥ διαπιστώνει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη, ενώ πολλά είναι τα κρούσματα σε περιοχές όπως η Κορινθία, η Λάρισα και τα Ιωάννινα.
Το μειονέκτημα της Λάρισας είναι ότι λόγω σεισμού εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός σκληρού λοκντάουν. Κι αλλού θα αρχίσει να περιορίζεται, ο ιός θα καλπάζει στον νομό.
(Όπως έχει αποδειχθεί μόνο με καραντίνα παρεμποδίζεται η διασπορά. Και μάλιστα όταν αυτή επιβάλλεται εγκαίρως).
Ζ.

2 χλμ.
*ΤΑ νέα μέτρα σε άλλες περιοχές, τα λεγόμενα έξυπνα, προκάλεσαν κύμα από εξυπνάδες.
- Στις 2 κρίσιμες εβδομάδες, προστέθηκαν τώρα και τα 2 χιλιόμετρα.
- Ωραία κοπέλα, αλλά μένει 2.5 χιλιόμετρα μακριά.
- Θα βγαίνετε απ’ το σπίτι, αλλά δε θα απομακρύνεστε. Να σας βλέπω.
- Αν πας βόλτα με το παιδί σου και στα 2 χιλιόμετρα σου φύγει, άστο θα κάνεις άλλο.
Ζ.
Του πληκτρολογίου
*ΕΚΤΑΚΤΟ Δελτίο από τον Λαρισαίο Α.Α.: Το ρήγμα της Ελασσόνας συνάντησε το ρήγμα του Τυρνάβου και έδωσαν ραντεβού με το ρήγμα της Λάρισας να βρεθούν στη Σαντορίνη να γιορτάσουν την επανένωσή τους. Μου το είπε λαμπρός επιστήμονας του πληκτρολογίου που μιλάει με εξωγήινους κάθε μέρα και έχει ειδικότητα σεισμολόγου-λοιμωξιολόγου-εντερολόγου.

Ζ.

Πατήρ και υιός
*ΣΕ δίδυμο Κέλλα, επισκεπτόμενος χθες τα σεισμόπληκτα χωριά, ο υπουργός Κ. Καραμανλής. Από τη μία ο βουλευτής Χρήστος, από την άλλη ο γιος, ο μηχανικός και γ.γ. του ΤΕΕ, ο Αχιλλέας Κέλλας.
Ζ.

Αν θέλει ο Δαφέρμος
*ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ πρέσινγκ άσκησαν στον Κώστα Καραμανλή για τον κόμβο του Πυργετού παράγοντες της περιοχής, με τον υπουργό Υποδομών να το ξεκόβει προσώρας. «Είναι άλλες οι προτεραιότητές μας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο για να ελαφρύνει κάπως την ατμόσφαιρα, αστειευόμενος συμπλήρωσε: Αν όμως το ζητήσει ο Δαφέρμος, τότε ίσως το τρέξουμε το θέμα. Κι αμέσως τα πειράγματα προς τον εκπρόσωπο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας έπεσαν βροχή από τους παριστάμενους, οι οποίοι έμαθαν στη συνέχεια για την πολύ καλή σχέση του Αγιώτη δημοσιογράφου με τον Υπουργό.
Γ.Ρ.
Καθησυχαστικός ο Κέλλας
*«ΚΥΡΙΕ υπουργέ κάντε κάτι και με τους εμβολιασμούς. Όπως φαίνεται θα είμαστε όλοι μαζί στο γήπεδο του Δαμασίου για πολύ καιρό. Αλίμονό μας αν αρρωστήσει κάποιος» είπε στον Κώστα Καραμανλή, κάτοικος του Δαμάσιου, για να πάρει θετική απάντηση από τον -αναρμόδιο- υπουργό Υποδομών. «Μην ανησυχείς, ήμουν ο πρώτος που το ζήτησε, μιλάω με το Υπουργείο, θα γίνει» συμπλήρωσε ο Χρήστος Κέλλας, που άκουγε τη συζήτηση.
Εξίσου σίγουρος εμφανίστηκε ο Λαρισαίος πολιτικός και για τη μοριοδότηση των σεισμοπλήκτων μαθητών, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς την επομένη του σεισμού το αίτημά του είχε προωθηθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Γ.Ρ.

Χουριάτκους σεισμός
*ΤΡΕΜ’ΕΙ γης Θισσαλία, δε ξέρουμι σα που να πάμι. Κοιτάμι σα παν’ τα λάμπις αν είμαστι μέσα, κι τα καλώδια απ’ τα στύλια αν είμαστι όξου.
Περιγράφει η Καραγκούνα Artista Α. Κ., απολύτως ψύχραιμη. Κρατάτι αδέρφκια. Ούλα θα γιεν... Μεις να είμαστι καλά.
***
*ΚΙ γω δω έχου:
- Τ’ θκειaμ’ Τασιούλα, απ’ έχ’ει ζαλάδα, ν’ έρτι χαμνουσύν’η κι απ’ του φόβου τς θαρρεί πως δεν μπουρεί να σταθεί τα λόρθα κι νταϊκώνιτι απ’ όπ’ βρει μην πέσ’ ει.
- Του Μαράκ’ ι, απ’ λαχτάρσικι σιλιέει δεν προλαβαίνου να κατέβου απ’ τουν τέταρτουν, θα κάτσου μέσα κι ότ’ ι γιέν’ ει. Έκατσι κι τσάκουνιν’ τηλιόρασ’η μην πέσ’ει κι σπάσ’ει.
- Τουν Μητσιάκου τ’ αξάδιρφου μ’, απ’ δε βγήκι ντιπ όξου, γιατί έπχιανι τ’ γυάλα, μη γιέν’ει λίμπα κι γιουμόσ’ει του σαλόν’ι πουρτουκαλιά ψάργια. (Κάπως έτσι πήγε κι ήρθε ο σεισμός στον κάμπο).
Ζ.

Όλοι κατά
*ΕΚΤΟΣ από κάτι ανυποψίαστους της παρατάξεως, τώρα τα φορτώνουν στον Χρυσοχοΐδη, «τον αδιάβαστο του Μνημονίου» τον στέλνουν αδιάβαστο οι δεξιοί και στη Λάρισα. Όπως ο Λαρισαίος Η. Σ. με την παρέα του.
- Επειδή έκλεισε μαζί με κάποια συντρόφια του το προηγούμενο μαγαζί, ντε και καλά να κλείσει και το παρόν; Να φύγουν άμεσα.
- Τόσα γαλάζια στελέχη ανεκμετάλλευτα. (Όπως περίπου και με τη Λ. Μενδώνη, πασοκικής εισαγωγής επίσης).
***
*- ΚΑΙ τι δουλειά είχαν οι Νεοσμυρνιώτες στη Νέα Σμύρνη;
- Πώς άλλαξαν οι εποχές, παλιά πηγαίναμε στις πλατείες να φάμε καλαμπόκι ή μαλλί της γριάς, τώρα τρώμε ξύλο. Που δεν έχει και θερμίδες δηλαδή.
***
*ΕΚ γενετής ΝΔ ο Λαρισαίος δικηγόρος Φ.Γ., καταπέλτης: Η άσκηση -σε κάθε περίπτωση- υπέρμετρης αστυνομικής βίας πρέπει να βρίσκει «απέναντι» κάθε δημοκρατικό πολίτη, ιδίως όσους αυτοχαρακτηριζόμαστε «φιλελεύθεροι».
Τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης, δεν μπορώ να φανταστώ ποιος λόγος θα μπορούσε να τα καταστήσει δικαιολογημένα.
Πρέπει δε να είναι φωστήρας από τους λίγους όποιος σκέφθηκε ότι αυτό είναι που έλειπε από τη φαρέτρα της Πολιτείας για την πιο πιστή συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό. (Εκείνοι που έχουν φρενιάσει με τα γεγονότα φαίνεται να είναι οι Λαρισαίοι πασοκτζήδες. Ξεπερνούν συριζαίους και κουκουέδες).
***
*ΔΕΝ είναι μόνο το τι έκανε η αστυνομία και με τον αέρα που έδωσε ποιος... Είναι που το έκρυψαν με ψέματα ενσυνειδήτως, τα οποία τα ΜΜΕ τα υιοθέτησαν.
Κι αν δεν ήταν τα βίντεο των περαστικών, θα απέμενε ότι τριάντα άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και τραυμάτισαν και δύο.
Ζ.

Μέτρα ματσούκι
*ΤΩΡΑ τους έχουν πάρει στο ψιλό. Παρότι χοντρό το ξύλο που έπεσε.
- Αποχαιρετάμε τα έξυπνα μέτρα και υποδεχόμαστε τα μέτρα ματσούκι.
***
*- ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ σε πλατεία έχω προτεραιότητα;
- Αυτό δεν το ξέρω, αλλά λογικά θα φας ξύλο.
***
*- ΠΩΣ τα πέρασες χθες στην πλατεία, μαυρισμένο σε βλέπω. Σε βάρεσε ο ήλιος;
- Μπα... Δίας ήταν.
***
*- ΠΟΥ πας παιδί μου;
- Στην πλατεία μάνα.
- Κράνος να πάρεις.
***
*- ΜΑΜΑ, πάω πλατεία.
- Φάε τίποτα μην πας νηστικός.
- Θα φάω εκεί ρε μάνα.
***
*- ΜΑΝΑ πάω πλατεία.
- Το 166 να πάρεις.
***
*- ΜΑΜΑ πάω πλατεία.
- Δικηγόρο να πάρεις.
Ζ.

Οι εαυτούληδες
*ΠΙΟ πιθανό είναι ν’ αλλάξει χούι κάποια στιγμή ο ήλιος και να ανατείλει εκεί που ορίστηκε να δύει, παρά να μη βρεθεί πονηρούλης σε οποιαδήποτε ουρά για να κλέψει, εκτιμά ο Π. Μπ. Θα τρυπώσει, θα σπρώξει, μπορεί και να μασήσει ένα «συγγνώμη, βιάζομαι», βέβαιος ότι εσύ ξεροσταλιάζεις στη στάση του λεωφορείου από πάθος συλλογής εμπειριών.
Οι αγενείς εαυτούληδες σπάνε την αλυσίδα της υπομονής, ακόμη κι αν μπήκαν στην ουρά για να πάρουν αντίδωρο απ’ του παπά το χέρι. Καβάλα πάνε άλλωστε και αυτοί. Παντού. Καβάλα στη γαϊδουριά τους. Δε χάθηκε ο κόσμος αν σε κλέψουν στην ουρά της τράπεζας, του ταχυδρομείου, του βενζινάδικου, του φέρι-μποτ.
***
*ΟΥΤΕ και με την κλοπή σειράς στην αναμονή του εμβολίου χάνεται ο κόσμος όλος. Χάνεται όμως, μπορεί να χαθεί, ένας άνθρωπος. Ή πέντε ή πενήντα. Το κακό συνεχίστηκε, και ας μην το παραπήραν είδηση τα κανάλια μας, τα οποία όμως είναι άκρως ενημερωμένα και ενημερωτικά για όσα ανάλογα συμβαίνουν στην Αργεντινή. Κάποια βούκινα, ωστόσο, ήχησαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χάλκη. Βούκινα της ντροπής και της κατάντιας.
Όσοι στενοχωρούνται με την πολλή ισότητα είπαν να κόψουν δρόμο. Να εμβολιαστούν πρώτοι, ακόμη και εις βάρος παιδιών με χρόνιες παθήσεις ή ειδικές ανάγκες. Τη δικαιολογία την είχαν στο τσεπάκι: «Θα χάνονταν τα εμβόλια». Παρά να χαθεί η ανθρωπιά και η εμπιστοσύνη, ας χαθούν κάποια λίγα εμβόλια. (Δεν τους αφορά το «κι αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας». Επειδή νιώθουν δεσποτάδες...).
Ζ.

Σαραντάρηδες
*ΚΑΙ τώρα, μετά τον ΟΦΗ, «φέρτε μας τον Άγιαξ», έστω τη Λαμία άμα δεν ευκαιρούν οι Ολλανδοί.
Σιγά την ομάδα δηλαδή. Στη Λαμία παίζουν ο Βύντρα και ο Πίτι, είχε περάσει κι από ΑΕΛ αυτός, αμφότεροι γεννηθέντες το 1981, με πατημένα τα σαράντα και κανείς τους τερματοφύλακας. Επομένως, αν δεν παίξει ο ίδιος, ο Φέστα μπορεί να βάλει τον διερμηνέα, να τον σηκώσει απ’ τον πάγκο για ζέσταμα, κάνοντας πράξη το όνειρό του να παίξει σε ομάδα Α’ Εθνικής, κρίμα όμως που είναι τιμωρημένος, με κόκκινη ξανά. Αυτά είναι τα λάθη. Των διαιτητών εννοείται, ποιανού άλλου.
Ζ.
Φανάρια
*ΕΚΤΟΣ λειτουργίας αρκετοί σηματοδότες στη Λάρισα. Καραγάτση και Ηρ. Πολυτεχνείου «νεκρό» εδώ και μέρες το φανάρι, ενώ χθες επιδιορθώθηκε το αντίστοιχο της οδού Καρδίτσης που ρυθμίζει την κίνηση οχημάτων δεξιά προς την Ηρ. Πολυτεχνείου.

Ταμπέλα
*ΡΙΓΜΕΝΗ στο έδαφος ταμπέλα «Στοπ» στον κυκλικό κόμβο της Ηρ. Πολυτεχνείου και Αεροδρομίου, προφανώς μετά από παράσυρση αυτοκινήτου. Είναι όμως μέρες έτσι...

Κάδοι
*ΓΕΜΑΤΟΙ, εδώ και μέρες οι κάδοι σκουπιδιών στον χώρο του γηπέδου, στην οδό Τσιτσάνη.
Και να θέλει κάποιος να αποθέσει σκουπίδια δεν μπορεί, ελλείψει χώρου, παρατηρούν κάτοικοι της περιοχής.

Δεν υπάρχει
*ΚΡΑΤΙΚΗ τηλεόραση μεν, ρεπόρτερ ΠΑΟΚ δε. Ο Γ. Μίνος μονίμως ο ΠΑΟΚ, του ΠΑΟΚ, τον ΠΑΟΚ, ακόμη και δύο φορές στην ίδια πρόταση. Από αυτούς που θεωρούν ότι ακόμη και οι θεοί του Ολύμπου είναι 11, Άρης δεν υπάρχει.
Οπότε στην ανάλυσή του για το προχθεσινό ματς ήταν εφευρετικός στις αναφορές του, η ομάδα του Άκη Μάντζιου, ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ, κ.ο.κ., πάντα περιφραστικά.
Ζ.

 

KKE PAPAS CIU

*ΜΕ τον σεισμό όλοι πήγαν στον παπά. Κι εκείνος τους δέχτηκε όλους. (Ακόμη και τα στελέχη του ΚΚΕ).
Ζ.

 

GEORGAKHS CIU

*ΕΠΙ τόπου και το κομάντο, δε θα μπορούσε να λείψει. Και δεν είναι κάνας τυχαίος ο συνταγματάρχης. Στο Δαμάσι με τον περιφερειάρχη Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Κόκουρα. (Ημιανάς...).
Ζ.

 

FARMAKIDOY CIU

*ΣΕ μια στιγμή, η Λάρισα γύρισε προσώρας μισό αιώνα πίσω. Ο σεισμός έδιωξε τον κόσμο εκτός, ελάχιστα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης, να, εύγλωττη η όπως πολύ παλιά εικόνα της Φαρμακίδου. Λύθηκε και το πρόβλημα της στάθμευσης.
Ζ.

 

KNOSOS CIU

*ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ο Λαρισαίος Θ.Β. Ανεβάζει ο άλλος την Κνωσό και πάνε από κάτω και του γράφουν: Κουράγιο, ελπίζω να σταματήσουν οι σεισμοί.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass