Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2021 18:00
*ΓΙΑ τα δύσκολα χρειάζεται κι ένας καλός τερματοφύλακας και στην Πυροσβεστική. Καλοί μπαλαδόροι κι οι υπόλοιποι όμως, ομάδα γερή.  Ζ. *ΓΙΑ τα δύσκολα χρειάζεται κι ένας καλός τερματοφύλακας και στην Πυροσβεστική. Καλοί μπαλαδόροι κι οι υπόλοιποι όμως, ομάδα γερή. Ζ.

Το γυρίζει;
*ΤΡΟΧΙΖΕΙ τα μαχαίρια του πάλι ο γδάρτης Μάρτης; Πιθανότατα θα φέρει ξανά τον χειμώνα σταδιακά από την Καθαρά Δευτέρα και μετά.


Προβλέπεται λένε γύρισμα του καιρού με βροχές, μέχρι και χιόνια, ίσως όχι μόνο στα ορεινά.
Α να δούμε...
(Είναι και κόσμος σε σκηνές.)
Ζ.

Σαράντα χρόνια
*ΣΙΓΗΣΕ η «Φωνή». Νωρίς, πρόωρα, όπως και πολύ νωρίς είχε ξεκινήσει. Ο μακροβιότερος εν ενεργεία δημοσιογράφος της περιοχής έπαψε να υπάρχει ξαφνικά.
Σίγησε η δημοσιογραφική Φωνή του Αμπελώνα, του Τυρνάβου μα και Γόννων, Τεμπών και Πλαταμώνος μετέπειτα, το καλοκαίρι δε και Σαμαρίνας και περιχώρων.
Σαράντα γεμάτα χρόνια με την πένα και το μικρόφωνο κατόπιν, δίχως Κυριακές κι αργίες, με χιόνια ή καύσωνες.
Άδειασε ο Κώστας Τσόλας, δεν είχε άλλη ικμάδα, εξαντλήθηκε το γέλιο, που τόσο πολύ έδωσε σε όλους όσους συναναστράφηκε.
Σήμερα το τελευταίο ρεπορτάζ του στον Αμπελώνα.
Ζ.

Σεισμοπληκτρολόγοι
*ΕΙΝΑΙ και οι αυτές οι σεισμοσελίδες στο ίντερνετ που πληροφορούν αυτομάτως για τα στοιχεία των δονήσεων που προκύπτουν...
Παίρνουν κατόπιν τα στοιχεία οι ειδικοί του πληκτρολογίου, για να γίνουν πιο πειστικοί τα φωτογραφίζουν κιόλας κι αρχίζουν τις εκτιμήσεις- προβλέψεις.
Αναλύουν με ύφος καθηγητή το μέγεθος του σεισμού, το βάθος, την απόσταση, την κατεύθυνση, για να προβλέψουν με βεβαιότητα μέντιουμ τις επικείμενες δραματικές κατά κανόνα εξελίξεις.
Πού πήγαιναν χαμένα τόσα χρόνια αυτά τα ταλέντα...
Ζ.

Εκθέτουν
*ΔΕΝ είναι μόνο τι λένε οι αναρχοκομμουνιστές κι οι συριζομαδούροι, είναι που εξεμάνησαν κι οι πασοκοκεντρώοι αλλά και οι φιλελεύθεροι δεξιοί ενοχλήθηκαν πολύ. Οι καραμανλικοί τα λένε έξω απ’ τα δόντια.
Να, στο πρωτοσέλιδο της «Εστίας» χθες, απίστευτες αναφορές:
«Με λύπη διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες πως τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας... Εκθέτοντας πρώτον τη μεγάλη πλειονότητα των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. Και δεύτερον την προϊσταμένη πολιτική αρχή τους, την κυβέρνηση της ΝΔ.
Ο προπηλακισμός οικογενειών και τα πρόστιμα καθώς και ο ξυλοδαρμός της Νέας Σμύρνης, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου...
Όταν υιοθετούνται τρεις διαφορετικές εκδοχές για να αποκρυφθεί η αλήθεια, κάτι είναι πολύ λάθος...».
(Κι ύστερα ήρθαν τα χθεσινοβραδινά άγρια επεισόδια).
Ζ.

ΑΒΓ
*ΜΕ θέμα πανελλαδικών 2021 συνεισφέρει ο Λαρισαίος Τ.Ζ.:
Το σπίτι του Α, της φιλενάδας του Β, και το σουπερμάρκετ Γ, σχηματίζουν ισοσκελές ορθογώνιο τρίγωνο με υποτείνουσα μήκους 3 χιλιομέτρων.
Πόσα και τι είδους SMS πρέπει να στείλει ώστε να προμηθευτεί τρόφιμα και να πάει να σπίτι της;
Ζ.

114
*ΑΡΧΙΣΑΝ από το πρωί πάλι χθες στη Λάρισα τα περιπαικτικά.
- Στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό θα λένε τώρα και πόσους έδειραν;
***
*- ΜΠΡΑΒΟ πάντως στο Κράτος. Ενίσχυσε το σύστημα στη μάχη κατά της πανδημίας, κάνοντας κίνηση ΜΑΤ.
***
*Ο Λαρισαίος δικηγόρος Α. Η. ενημερώνει πάντως τους αρμόδιους υπουργούς ότι για τις εξόδους του θα αποστέλλει sms με τον αριθμό 114. Υπονοώντας το αντίστοιχο άρθρο του Συντάγματος.
Ζ.
Καραμανλής
*Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Κων. Καραμανλής είχε εγκαινιάσει τη γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη, ο Κώστας Καραμανλής έκανε τα άτυπα εγκαίνια της ίδιας γέφυρας μετά την επισκευή της.
Κανένας φυσικά δεν συνταιριάζει την εμβέλεια της προσωπικότητας του θείου και του ανιψιού, ωστόσο είναι το όνομα που προκαλεί τους συνειρμούς αλλά και το αξίωμα. Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ο τωρινός.
Ως υπουργός Δημοσίων Έργων και Συγκοινωνιών είχε ξεκινήσει το 1952, αυτό ήταν το εφαλτήριο για να εκτοξευτεί εν συνεχεία η πολιτική του καριέρα και να αναλάβει πρωθυπουργός το 1955.
***
*ΠΟΛΛΑ μεγάλα έργα στη χώρα, που τότε δεν έμοιαζαν και τόσο αυτονόητα, τα είχε ξεκινήσει ο Καραμανλής ως υπουργός και τα εγκαινίασε μετά ως πρωθυπουργός. Όπως και το τμήμα της εθνικής οδού Λάρισας - Κατερίνης, μέσω Τεμπών, συμπεριλαμβανομένης της εν λόγω μεγάλης γέφυρας.
Δρόμος με 13 μ. πλάτος σε όλο το μήκος του, με εξαίρεση την Κοιλάδα των Τεμπών όπου λόγω γεωμορφολογίας είχε 10 μ. πλάτος. Τα εγκαίνια είχαν γίνει τον Σεπτέμβριο του 1959.
Τώρα δόθηκε απλώς στην κυκλοφορία η επισκευασμένη γέφυρα η οποία είχε καταπονηθεί μετά από τόσες δεκαετίες βαριάς κυκλοφορίας.
Μ’ αυτά και με τούτα και με τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και παρατάσεις, ερευνάται αν η κατασκευή τότε είχε διαρκέσει περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι τώρα η επισκευή.
Ζ.
Παραλίγο πιλότος
*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ να έρθουν στα ίσα τους οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Δεν τα γιατρεύει όλα ο χρόνος παιδιά. Μερικά θέλουν κι λίγο τσίπουρο.
***
*- ΕΓΩ πάλι βλέπω ότι καλά τα λέγαν οι σοφοί: Πετώντας βλακείες δε γίνεσαι πιλότος...
***
*- ΟΣΟ μεγαλώνεις πάντως, καταλαβαίνεις ότι το αλκοόλ δεν φτιάχτηκε τόσο για διασκέδαση όσο για επιβίωση.
Ζ.

Σε κλειστό
*ΔΕΝ χαμπαρίζουν από κορονοϊό, μα ούτε κι από σεισμό καταλαβαίνουν. Η νεοεκλεγείσα Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα συγκαλείται σε συνεδρίαση σε κλειστό χώρο για να εκλέξει νέο γραμματέα. Τα 25 στελέχη θα μαζευτούν μεθαύριο Παρασκευή το απόγευμα σε αίθουσα ξενοδοχείου, θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν.
Λογικά θα επιτρέπονται παρόμοιες εκδηλώσεις, ακόμη και σε περίοδο με τη Λάρισα στο βαθύ κόκκινο, αφού το ξενοδοχείο τους την έδωσε την αίθουσα. (Πάντως καλό παράδειγμα καραντίνας δεν δίνουν. Όπως είχαν κάνει και προ δεκαημέρου, όταν μαζεύτηκαν εκατό-διακόσιοι άνθρωποι να ψηφίσουν στο Αλκαζάρ. Και να πιουν και καφέ, να ψιλοκουβεντιάσουν).
***
*Η συνεδρίαση είπαν δεν μπορούσε να γίνει με τηλεδιάσκεψη. Εδώ συνεδριάζουν έτσι υπουργικά συμβούλια, η Νομαρχιακή Λάρισας δεν μπορεί. Υποψήφιος γραμματέας θα είναι ξανά ο απερχόμενος Βασ. Ζωγράφος. Τελευταία ακούστηκε και το όνομα του ΕΚΑΒίτη Γ. Σφήκα, ο οποίος λέει προτίθεται να τον τσιμπήσει. Δεν είναι γνωστός, πρώτη φορά εκλέγεται στη Ν.Ε. άλλοι τον χαρακτηρίζουν πασοκογενή, άλλοι τον θεωρούν της επιρροής του Β. Κόκκαλη, ο οποίος όμως δεν είχε εμπλακεί στις εσωκομματικές. (Θα δείξει).
Ζ.

Αποτυχίες
*ΕΝ τω μεταξύ δεν έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός της αποτυχίας γνωστών στελεχών. Έκανε αίσθηση επί παραδείγματι που ο στενός συνεργάτης του δημάρχου, ο Παν. Νταής εκλέχθηκε τελευταίος. Και την επομένη έμεινε εντελώς απ’ έξω γιατί δεν είχαν αρχικώς υπολογίσει σωστά την ποσόστωση των γυναικών και των νέων μελών.
Τη θέση του πήρε η Ρούλα Σουρλαντζή, στενή συνεργάτιδα του Τυρναβίτη πρώην δημάρχου.
Οριακά δεν εκλέχθηκε επίσης και ο πατέρας του αντιδημάρχου, ο Διαμαντής Αδαμόπουλος, που τόσα είχε προσφέρει στην απελθούσα Νομαρχιακή κι ο οποίος ήταν το βασικό κανάλι εισροής πασοκογενών εδώ και χρόνια.
***
*ΠΕΡΑ από όποιες εσωκομματικές ή προσωπικές προστριβές, γενικότερα την πάτησαν οι Λαρισαίοι υποψήφιοι. Μετά την εκλογή 10 γυναικών, οι οποίες θριάμβευσαν, τις υπόλοιπες 15 θέσεις στη νέα Νομαρχιακή κατέλαβαν 8 Ελασσονίτες και Τυρναβίτες και μόλις 7 Λαρισαίοι. Φαρσαλινός ή απ’ αλλού κανένας.
***
*ΤΟ τοπικιστικό λέει λειτούργησε, που τάχα μου αυτά δεν ισχύουν στην Αριστερά. Έξι Ελασσονίτες υποψήφιοι εκλέχθηκαν και οι έξι. Οι Λαρισαϊκές υποψηφιότητες είχαν φτάσει τις 32 συνολικά. Οι οργανώσεις της πόλης είχαν 105 αντιπροσώπους που ψήφισαν, όσους ακριβώς και οι επαρχίες.
Ζ.

Οι επί τόπου
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ο συμπολίτης με τη δραστηριότητα βουλευτών, ευρωβουλευτών, αυτοδιοικητικών και άλλων παραγόντων, αυτές τις ημέρες που η περιοχή δοκιμάζεται από τους σεισμούς:
Οι «κατ’ επάγγελμα... επί τόπου», λέει, ας αφήσουν τις φωτογραφίες και τις διαδικτυακές εκδηλώσεις και ας συνδράμουν ενεργά όσους ξεσπιτώθηκαν και αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.
Μπορούν να το κάνουν και ηθικά και υλικά (ας βάλουν, έστω και συμβολικά, το χέρι στην τσέπη τους, σημειώνει) και –κυρίως- χωρίς δημοσιότητα...

Κινητά συνεργεία
*ΑΝΟΙΞΕ η πλατφόρμα για ξυλοδαρμό των ηλικιών 25-35, πληροφορεί ο Λαρισαίος Α. Δ. Για διευκόλυνση των πολιτών θα διενεργείται από κινητά συνεργεία σε πλατείες, άλση και άλλους δημόσιους χώρους.
Ζ.

Ζην επικινδύνως
*ΠΗΓΑΝ να ξεθαρρέψουν κάποιοι Λαρισαίοι μετά την Ημέρα της Γυναίκας.
- Εκείνος που υποχωρεί όταν έχει άδικο είναι σοφός. Εκείνος που υποχωρεί παρόλο που έχει δίκιο είναι παντρεμένος.
***
*- ΕΓΩ δεν είμαι ρομαντική; Που του είπα να έρθει στο μπαλκόνι να δούμε το φεγγάρι... Κι αφού ήρθε του λέω ‘’δίνε και κάνα μανταλάκι, ν’ απλώσω’’.
***
*-ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ με κάποια επικίνδυνη δραστηριότητα;
-Να σας πω γιατρέ. Μερικές φορές αμφισβητώ αυτά που λέει η γυναίκα μου. Όχι συχνά πάντως...
Ζ.

Ανορθόδοξα
* «ΜΕ αίσθημα ευθύνης, οφείλω να μοιραστώ μαζί σας μία σημαντική πληροφορία. Ο φίλος μου ο Μπάμπης ο Σουγιάς, που έχει ένα τριτοξάδελφο που μόλις είχε βρει τσιπάκι sim κάρτας έξω από νοσοκομείο που πάνω έγραφε Covid19-5G, περνούσε έξω από το γραφείο γνωστού σεισμολόγου. Τον άκουσε λοιπόν να τραγουδάει το «Σεισμός Ερωτικός» της Έφης Σαρρή και να λέει στο τηλέφωνο πως ήρθε το τέλος, καθώς θα γίνει σεισμός 25 ρίχτερ για να πέσουν κάτι σπίτια που εμποδίζουν το σήμα και δεν συντονίζει η υγρή σιλικόνη που έχουν τα εμβόλια. Ναι ρε!». Είναι ο Τρικαλινός δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ που υποχρεώθηκε να εκδώσει ανορθόδοξη ανακοίνωση μπας και πολεμήσει τη φημολογία.
***
*ΚΑΙ εξηγείται: «Σοβαρά τώρα... Έλεος με όλη αυτήν την παραφιλολογία των τελευταίων ωρών. Ο καθένας, χωρίς καμία συναίσθηση του κακού που κάνει, γεννά ή αναπαράγει αμάσητη οποιαδήποτε βλακώδη πληροφορία, την οποία τάχα «μυστικά» του είπε κάποιος δικός του «που ξέρει». Ο ένας «κυκλοφορεί» ότι έρχονται κλιμάκια γιατί περιμένουν μεγάλο σεισμό στο ρήγμα της Βασιλικής, άραγε έρχονται να το κολλήσουν με logo; Ο άλλος μου έγραψε σοβαρά πως σεισμοί γίνονται εκεί που έχουμε πρόσφυγες, ο τρίτος ότι οι σεισμοί είναι τεχνητοί, μάλλον γιατί αποφασίσαμε στον Τύρναβο να κάνουμε τις πρώτες πυρηνικές δοκιμές, να διαλύσουν τα καζάνια και να μας κόψουν τα τσίπουρα οι αλήτες...». (Μα πόσοι σοβαροί κυκλοφορούν τελικά...).
Ζ.
Έχουν καεί...
*- ΟΧΙ φωτογραφίες, λένε ευγενικά οι νοσηλεύτριες στα εμβολιαστικά κέντρα. Υπάρχει σχετική οδηγία από το Υπουργείο που δεν το επιτρέπει.
- Γιατί;
- Να, τις ανεβάζουν διάφοροι στο f/b και...
Κανονικά, το Υπουργείο θα έπρεπε να προτρέπει φωτογραφίσεις και αναρτήσεις εμβολιασθέντων για να δημιουργείται κλίμα, εδώ πληρώνει πανάκριβη καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού.
- Ναι αλλά την έχουν πατήσει με τα κομματικά στελέχη τους. Αυτούς που εμβολιάζονται εκτός σειράς και μετά κάνουν και την ηλιθιότητα να το αναρτήσουν και γίνεται ύστερα ο χαμός. Μάλλον γι’ αυτό...
***
*ΕΧΟΥΜΕ ξεπεράσει, καμαρώνουν, το 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς.
- Ναι; Με τόσους νεοδημοκράτες που έχουν εμβολιαστεί, λίγοι μου φαίνονται.
Ζ.

Λούνη
*ΟΤΑΝ ακόμη λειτουργούσαν τα μπαρ στη Λάρισα.
- Πάμε κάπου πιο ήσυχα για ένα ποτό ακόμα; Όχι σπίτι μου όμως, είναι ο άντρας μου.
- Σταμάτα να πίνεις, λούνη έγινες. Εγώ είμαι ο άντρας σου.
Ζ.

 

DENTRO CIU

*O Π.Κ. το τιτλοφορεί «Ελπίδα για το νέο ξεκίνημα». Ελπίδα που μπορεί να καρποφορήσει. Ταιριάζει και με τα μετασεισμικά.
Ζ.

 

EJARSI CIU

*META τον χθεσινό συνωστισμό θα φανεί σε καναδυό βδομάδες.
Ζ.

 

MOLYBI CIU

*ΕΙΝΑΙ εύκολο να δείχνεις τέλειος, διαπιστώνει ο Θ.Τ., καθόλου δύσκολο να φαίνεσαι εξαιρετικός, όταν δεν κάνεις τίποτα.
Ζ.

 

THLEORASH CIU

*ΣΤΗ δεκαετία του ’80, θυμάται ο Λαρισαίος, το τηλεκοντρόλ είχε και πόδια και χέρια.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass