Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2021 18:00
Σοβαρές ρωγμές στα τοιχώματα και στις κολόνες της εκκλησίας στο Πραιτώρι Ελασσόνας προκάλεσαν οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις. Οι κάτοικοι του χωριού εμφανίζονται ανάστατοι και εκφράζουν την αγωνία τους για το αν τελικά ο ναός αντέξει και δεν καταρρεύσει. Οι έλεγχοι που θα πραγματοποιηθούν από κλιμάκια μηχανικών θα αποφανθούν για τη στατικότητα του κτιρίου.  Γ.Ρ. Σοβαρές ρωγμές στα τοιχώματα και στις κολόνες της εκκλησίας στο Πραιτώρι Ελασσόνας προκάλεσαν οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις. Οι κάτοικοι του χωριού εμφανίζονται ανάστατοι και εκφράζουν την αγωνία τους για το αν τελικά ο ναός αντέξει και δεν καταρρεύσει. Οι έλεγχοι που θα πραγματοποιηθούν από κλιμάκια μηχανικών θα αποφανθούν για τη στατικότητα του κτιρίου. Γ.Ρ.

Εναλλαγές
*Μία μέσα, μία έξω φαίνεται ότι θα το πάει ο καιρός για το επόμενο δεκαήμερο. Μπορεί

και δύο βροχερές, μία μέρα με λιακάδα. Διαρκείς εναλλαγές, ανοιξιάτικες, ευνοϊκές για όλους. Εκτός απ’ τους ξεσπιτωμένους των σεισμών.
Ζ.

Εκτόξευση
*Η Λάρισα ξανά σε τροχιά πρωταθλητισμού, στα περιστατικά κορονοϊού. Σταθερά τριψήφιος πια ο ημερήσιος αριθμός τους. Μια βδομάδα μετά τον σεισμό κι ενώ παντού αλλού ελπίζουν σε πτωτική πορεία με το σκληρό λοκντάουν, η περιοχή πιασμένη στα δίχτυα του Εγκέλαδου κινδυνεύει να πληρώσει ακριβά την εξάπλωση της πανδημίας. Εκτός κι αν ο κόσμος τρομάξει απ’ την προοπτική εγκαίρως και συμμαζευτεί αυτοβούλως.
Ζ.

Δωδεκάποντο
*Κανένας δεν θα έχανε τέτοιο κρίσιμο παιχνίδι απέναντι σε αντίπαλο ανάλογης εμβέλειας και παρόμοιων δυνατοτήτων. Μόνο η ΑΕΛ μπόρεσε και το έπαθε τον περασμένο μήνα, χάνοντας απ’ τη Λαμία στο Αλκαζάρ. Πάει εκείνος ο τελικός, όπως οι ίδιοι τον είχαν ονομάσει, οπότε λογικό να χαθεί κι ο χθεσινός. Η Λαμία δε θα συμπεριφερόταν με την ίδια αβροφροσύνη, σίδερα θα έτρωγε. Κι έτσι σε δύο ματς κέρδισε ουσιαστικά δώδεκα πόντους απέναντι στους βυσσινί, με τους οποίους τρέχει μαζί για τη σωτηρία. Κι άντε πιάστην...
Ζ.

Βία στη βία
*ΚΥΡΙΑΡΧΟ θέμα και για τους Λαρισαίους τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη.
- Αν λες ότι είσαι κατά της βίας, αλλά θέλεις να δεις τι προηγήθηκε, δεν είσαι κατά της βίας.
***
*- ΤΟΣΟ μίσος από άνθρωπο για άνθρωπο, είναι ψυχική διαταραχή.
***
*- ΠΟΛΥ καλή η Ελληνική αστυνομία. Μιλάμε, τα σπάει.
***
*- ΚΑΙ εν τέλει, τι δουλειά είχε η πλατεία να βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη;
Ζ.

Για τα κρούσματα
*ΜΟΝΟ με χιούμορ εκτιμούν Λαρισαίοι ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.
- Δεν έχουμε λοκντάουν, έχουμε κλομπντάουν.
- Κοτρονοπάρτι είχαμε στη Νέα Σμύρνη.
***
*- ΠΕΡΙΕΡΓΟ... Με τόσο ξύλο και να μην πέφτουν τα κρούσματα;
***
*- ΠΟΙΟ ποσοστό είναι μεγαλύτερο; Αυτών που έχουν εμβολιαστεί ή εκείνων που έχουν δαρθεί;
Ζ.

Εμπράκτως
*ΔΕ χρειαζόταν να γράψει τίποτα παραπάνω για να συγκινήσει ο Χ.Ρ., ο οποίος πληροφορεί: Κυρία διαθέτει μονοκατοικία 120 τ.μ. στην Κοιλάδα Λάρισας για όποια σεισμόπληκτη οικογένεια με παιδιά της επαρχίας Τυρνάβου-Ελασσόνας το έχει ανάγκη χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Το σπίτι είναι πλήρως επιπλωμένο και άμεσα κατοικήσιμο. Πληροφορίες στο τηλ....
Ζ.

Κράτα τις ελιές
*ΕΙΧΑΝ τα θέματά τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Οι άντρες με ελιές θεωρούνται σέξι λέει... Καλά κάνω εγώ και τις κρατάω στο χωριό και δεν τις πουλάω.
***
*- ΚΑΠΟΙΟΣ έγραψε απέναντι από μια πολυκατοικία «Πάρε με τηλέφωνο όταν φύγει αυτός». Πολλοί άντρες έμειναν παραπάνω στο σπίτι τους, ράφια φτιάχτηκαν, βρύσες επιδιορθώθηκαν, τοίχοι βάφτηκαν, παιδιά μελέτησαν με τον πατέρα τους...
***
*- ΜΕ τη γυναίκα μου έχουμε διαφορετικές απόψεις για τον θάνατο. Εγώ θέλω να με κάψουν όταν πεθάνω κι αυτή θέλει να με κάψει ζωντανό.
Ζ.

Σισύφεια
*ΜΕΤΑ από έναν χρόνο αντιμετώπισης της πανδημίας, στην Ελλάδα έχουμε νιώσει στο πετσί μας αυτήν την αίσθηση αέναης επανάληψης του ίδιου σεναρίου σε καθημερινή βάση, διαπιστώνει ο Α. Κ. περιγράφοντας γλαφυρά: Μόνο που στα μέρη μας, η «μέρα της μαρμότας» είναι Σισύφεια, κουβαλάμε τον βράχο μας μέχρι την κορυφή για να τον δούμε να κατρακυλά και πάλι μέχρι τον πάτο και φτου κι απ’ την αρχή. Απορούμε πώς είναι δυνατόν ο ελεύθερος χρόνος μας να κρίνεται επικίνδυνος και να επιδέχεται ακραίων περιορισμών, αλλά ο χρόνος εργασίας και μετακίνησης προς αυτή να μην είναι αντικείμενο ούτε περιορισμού, ούτε αποσυμφόρησης. Ζούμε σε μία κατάσταση μόνιμου άγχους για τους δικούς μας ανθρώπους, και όσο πιο μακριά τους ζούμε, τόσο περισσότερο μας απαγορεύεται να τους προσφέρουμε βοήθεια. Νιώθουμε γύρω μας το σιγοβράσιμο μιας απελπισίας που γεννάται όχι μόνο από την οικονομική διάλυση, αλλά και από την εξαφάνιση των κοινωνικών επαφών και της συνύπαρξης.
***
*ΔΕΝ υπάρχουν φράγκα για ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά δεν πειράζει γιατί δεν κολλάει ο ιός σε μετακινούμενα κλουβιά. Όπως επίσης δεν κολλάει σε κλειστούς χώρους εργασίας, γραφεία, εργοστάσια, ούτε σε τάξεις γεμάτες παιδιά. Κολλάει όμως σε ανοιχτούς χώρους, σε πλατείες, πάρκα, άλση και παραλίες - τι κι αν οποιοδήποτε μοντέλο αερόβιας μετάδοσης λέει τα αντίθετα.
Η μετατροπή κοινών ΜΕΘ σε ΜΕΘ-Covid και η μετατροπή των νοσοκομείων σε χώρους αντιμετώπισης μίας και μόνο ασθένειας είναι επιτυχία, όχι ομολογία αποτυχίας.
Οι γενναιόδωροι σχεδιασμοί για τον αριθμό εμβολιαστικών κέντρων και εμβολίων δεν έγιναν ποτέ, κι ας τους ακούσαμε με τα αυτιά μας...
Ζ.

Υποκινητής
*ΤΟ συμπέρασμα από τον Λαρισαίο Δ.Κ.: Αν μπορούσε η αντιπολίτευση να κινητοποιήσει τόσο κόσμο και μάλιστα εν μέσω καραντίνας, δε θα ήταν αντιπολίτευση. Άρα μάλλον κάτι άλλο συγκινεί και κινεί.
Ζ.

Πόρτα της καρδιάς
*ΤΟΝ είχε πιάσει το ρομαντικό του τον Λαρισαίο, άρχισε τα τρυφερά διηγούμενος στη συντροφιά.
- Ένας ζωγράφος δημιούργησε έναν πίνακα που τον ονόμασε «Η πόρτα της καρδιάς». Στην έκθεση, ένας από το κοινό παρατήρησε κοιτάζοντας το έργο: «Από την πόρτα λείπει το χερούλι». Κι ο ζωγράφος εξήγησε: «Είναι γιατί η πόρτα ανοίγει μόνο από μέσα».
Ζ.

Σοκολάτες
*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας πάντα με όρεξη. Και για πλακίτσες.
- Μου αρέσει το γαλάζιο της θάλασσας
- Εμένα πάλι, το καφέ της μερέντας.
***
*- ΓΥΜΝΑΖΕΣΑΙ;
- Ναι αμέ... Κάνω σύσφιξη.
- Δηλαδή;
-«Σφίγγω τα δόντια και λέω «δεν πειράζει θα το φάω κι αυτό».
***
*- ΒΑΖΩ τις σοκολάτες μέσα στη φρουτιέρα και μετά τις τρώω για φρούτο.
Ζ.

Πάλι καλά
*- ΤΙ φωνάζετε βρε... Έχουμε 60.000 αστυνομικούς, τι να κάνουν; Να κάθονται;
Δεν τους καταλαβαίνει ορισμένους ο Θ.Κ.
- Για σκεφτείτε να είχαμε προσλάβει 60.000 γιατρούς... Να μας κυνηγούσαν τώρα με καθετήρες και κλύσματα στις πλατείες. Άγιο είχαμε που δεν προσλήφθηκαν γιατροί.
Ζ.

Πονάει πολύ
*ΑΚΡΩΣ προκλητικό το θέμα, αδύνατο να συγκρατηθούν οι χιουμορίστες. Κι αυτά είναι που πονάνε πιο πολύ.
Επίθεση δέχθηκε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ στις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής στο Άλσος Νέας Σμύρνης, αναφέρει το Κουλούρι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα 30 ατόμων ντυμένοι αστυνομικοί επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικού, ο οποίος πραγματοποιούσε ελέγχους για χρήση μάσκας, αποστάσεις και μη νόμιμες μετακινήσεις, παρόλο που ήταν εκτός υπηρεσίας και φορούσε πολιτικά.
Οι αντιεξουσιαστές αφού ξυλοκόπησαν άγρια τον άτυχο αστυνομικό με γκλοπ, τράπηκαν σε φυγή χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ. Το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξετάζει κατά πόσον η ομάδα αυτή σχετίζεται και με άλλες επιθέσεις κατά αστυνομικών με πολιτικά τους τελευταίους μήνες.
***
*ΕΡΕΥΝΑ σε βάθος σχετικά με το γιατί πολίτες επιτίθενται με τα κεφάλια τους στα γκλοπ ανύποπτων αστυνομικών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη, ενημερώνει το Βατράχι. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το περιστατικό, όπου νεαρός επιτέθηκε επανειλημμένα σε γκλοπ αστυνομικού με το κεφάλι του, τα πλευρά του και τα πόδια του, στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί προβληματισμός σε τι μπορεί να οφείλεται, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ηγεσία της Αστυνομίας εμφανίζεται προβληματισμένη από τις επιθέσεις πολιτών με τα σώματά τους στα γκλοπ των αστυνομικών, καθώς αυτό μεταφράζεται σε φθορά τους, με το συνεπακόλουθο κόστος.
Ζ.

Κόκκινοι / Μαύροι
*«ΤΟ ίδιο πράγμα συμβαίνει και στην κοινωνία μας», εκτιμά ο Λαρισαίος Β. Β. διηγούμενος: Αν μαζέψεις 100 κόκκινα μυρμήγκια και 100 μαύρα μυρμήγκια και τα βάλεις μέσα σε ένα γυάλινο βάζο, και το κουνήσεις βίαια, τα μυρμήγκια θα αρχίσουν αυτόματα να σκοτώνονται μεταξύ τους. Οι μαύροι θα πιστεύουν ότι οι κόκκινοι είναι εχθροί και οι κόκκινοι θα πιστεύουν ότι οι μαύροι είναι εχθροί, όταν ο πραγματικός εχθρός είναι αυτός που κουνάει το βάζο.
Ζ.

Διατροφικά
*ΤΟ θύμισε ο Γ.Ο.: Εν αρχή ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά.
Ο σατανάς όμως δημιούργησε τα παγωτά «HaagenDazs» και τα διάφορα μπισκοτάκια «cookies». «Λίγη ακόμα σάλτσα βύσσινου;» και ο άνδρας απήντησε: «Ευχαρίστως» και η γυναίκα πρόσθεσε: «Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με σαντιγύ». Και έτσι πήραν και οι δύο από 5 κιλά.
Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι, ώστε να διατηρήσει η γυναίκα τη σιλουέτα της, όπως άρεσε στον άνδρα. Και ο σατανάς δημιούργησε το αλεύρι και τη ζάχαρη και τα συνδύασε. Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στα ρούχα της και πήγε από το 38 στο 46.
***
*ΚΑΙ είπε ο Κύριος: «Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου». Και ο σατανάς εφηύρε το ντρέσσιγκ και το σκορδόψωμο ως συνοδευτικά. Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτήν την απόλαυση άνοιξαν νέες τρύπες στις ζώνες τους.
Ο Κύριος όμως είπε: «Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, με το οποίο θα μαγειρεύετε υγιεινά». Και ο σατανάς συνόδευσε τα φαγητά με δεύτερο πιάτο από νόστιμες μπουκίτσες ψωμάκια, τυράκια camembert, αστακό, βούτυρο μυρωδάτο και φιλετάκια κοτόπουλου. Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια.
Έτσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει μερικά κιλά με την άθληση. Και ο σατανάς δημιούργησε τη δορυφορική τηλεόραση μαζί με τα τηλεχειριστήρια, για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ. Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά στην οθόνη και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος.
***
*ΕΤΣΙ ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και γεμάτη θρεπτικές ουσίες. Και ο σατανάς αφαίρεσε τη φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε πατατάκια τα οποία τηγάνισε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι. Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμα.
Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν με λιγότερες θερμίδες. Και ο σατανάς έφερε τα φαστφούντ και το τσίζμπουργκερ. Και ρώτησε ο σατανάς: «Θέλεις και τηγανητές πατάτες;» και είπε ο άνθρωπος: «Βεβαίως, μία μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα» και είπε ο σατανάς: «Έτσι μπράβο» και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα.
***
*ΚΑΙ ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό μπαϊπάς της καρδιάς. Και τότε ο σατανάς είπε «είπαμε να παίζουμε τίμια». Και δημιούργησε το ΙΚΑ.
Ζ.

 

OIKISKOI CIU

*ΤΑ τσεκάρισε μέσα - έξω τα σπιτάκια των σεισμόπληκτων ο Αγοραστός, πριν τα κατεβάσουν.
Ζ.

 

PINAKIDA BAUMOLOGIA CIU

*ΣΑΝ βαθμολογικό πίνακα τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, είδε ο Π. Μπ. την πινακίδα. H Καλοσκοπή δύσκολα θα τον γλιτώσει τον υποβιβασμό.
Ζ.

 

KAFE CIU

*ΜΠΟΡΕΙ το λοκντάουν να σκληραίνει, τα καφέ της Λάρισας όμως ετοιμάζονται. «Η μέρα κείνη δε θ’ αργήσει... Kυνηγημένο μου πουλί...» που είπε κι ο ποιητής. Απλώνουν, λοιπόν, τα τραπεζοκαθίσματα που είχαν μαζεμένα σε αποθήκες και περιμένουν.
Ζ.

 

KELLAS XARITVN CIU

*«ΕΝΑ ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε για τη στήριξη των σεισμοπλήκτων είναι λίγο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η παρουσία της εκκλησίας είναι βάλσαμο στην ψυχή των κατοίκων που δοκιμάζονται από τον Εγκέλαδο. Οι σεισμόπληκτοι σάς ευγνωμονούν». Με αυτά τα λόγια ο Χρήστος Κέλλας συνεχάρη τον Μητροπολίτη Ελασσόνας Χαρίτωνα, μόλις τελείωσε η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον καταυλισμό του Δαμάσιου, με τον Ποιμενάρχη να ανταποδίδει τα καλά λόγια στον γιατρό, για το ενδιαφέρον που δείχνει για τους σεισμόπληκτους.
Γ.Ρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass