Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2021 18:00
*ΙΣΩΣ αν το σχεδίαζε κάποιος σε χαρτί, σε υπολογιστή θα κατάφερνε αυτό που ο Εγκέλαδος έπραξε. Σχίζοντας τον δρόμο ακριβώς κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής των δύο νησίδων. Αμυδρά στο βάθος διακρίνεται η κλειστή γέφυρα προς Βλαχογιάννι και κάθε μέρα που περνά, με αυτήν τη μετασεισμική ακολουθία, η ρωγμή στην παλιά εθνική οδό προς Ελασσόνα, μεγαλώνει. Το επιφανειακό ρήγμα βαθαίνει ακόμα περισσότερο, αποδεικνύοντας πως τη φύση και τους νόμους της ο άνθρωπος μόνο με σεβασμό θα πρέπει να αντιμετωπίζει. Ενίοτε και με δέος...		           Β.Κ. *ΙΣΩΣ αν το σχεδίαζε κάποιος σε χαρτί, σε υπολογιστή θα κατάφερνε αυτό που ο Εγκέλαδος έπραξε. Σχίζοντας τον δρόμο ακριβώς κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής των δύο νησίδων. Αμυδρά στο βάθος διακρίνεται η κλειστή γέφυρα προς Βλαχογιάννι και κάθε μέρα που περνά, με αυτήν τη μετασεισμική ακολουθία, η ρωγμή στην παλιά εθνική οδό προς Ελασσόνα, μεγαλώνει. Το επιφανειακό ρήγμα βαθαίνει ακόμα περισσότερο, αποδεικνύοντας πως τη φύση και τους νόμους της ο άνθρωπος μόνο με σεβασμό θα πρέπει να αντιμετωπίζει. Ενίοτε και με δέος... Β.Κ.

Γκρέκο μασκαρά
*ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ - λέει - στις Ψαραγορές, πάρτι με καρναβαλιστές παντού, ενώ συνεχίζονται

και οι ανά τη χώρα διαδηλώσεις για Κουφοντίνες, αστυνομική βία και λοιπά συναφή θέματα.
Μασκαραλίκια γενικώς!
(Καλή αντάμωση στο... Νοσοκομείο).

Οι δαιμόνιοι
*ΟΥΦ, πάει κι αυτό. Γλιτώσαμε απ’ τους δαιμόνιους τηλε-ρεπόρτερ που κάθε Καθαρά Δευτέρα πιάνουν τις ψαραγορές να μας δείξουν μύδια και χταπόδια ή τα ζαχαροπλαστεία για να μας δείξουν πώς παρασκευάζεται ο χαλβάς. Άντε παιδιά, ένα κουράγιο ακόμα για τους πασχαλιάτικους οβελίες στη Βαρβάκειο και βγήκε η χρονιά.

Μας λείπει
*ΚΑΙ κανονικά να γίνονταν οι «Τρανές οι Απουκριές» στον Τύρναβο, πάλι λειψές θα ήταν χωρίς τον αγαπημένο μας συνάδελφο Κώστα Τσόλα να τις ενορχηστρώνει ... Αντίο φίλε κι από μας.

Καουμπόικο
*«ΙΝΔΙΑΝΟΣ» είναι το παρατσούκλι του συλληφθέντος στη Νέα Σμύρνη για την επίθεση στον αστυνομικό. Εντάξει παιδιά, Απόκριες είχαμε, καουμπόηδες και ινδιάνους θα έπαιζαν, τι άλλο;

Οι άνθρωποί του
*ΑΠΟ τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι φίλοι στα κινητά: Μια χαρά ο Μητσοτάκαρος. Στα ΜΜΕ, έχει Κοσιώνη, στον Πολιτισμό Μενδώνη, στην Υγεία Παγώνη και εκπρόσωπο Πελώνη. Και τα πάντα ισοπεδώνει...

Λιμός
*ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ από σήμερα. Θα πέσει πείνα (λιμός). Στο μεταξύ οι μετασεισμοί συνεχίζονται.
Τι ζωή κι αυτή... Σεισμός - λιμός και κορονοϊός!

Όλοι έξω
*ΓΕΜΑΤΟ φέιγ βολάν με συνθήματα το Κέντρο της Λάρισας. Ένα από αυτά έγραφε: «Έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας»...  Και μετά γίνεται καμιά διάρρηξη ή κάτι τέτοιο και οι ίδιοι αλλάζουν το τροπάρι: «Πού είναι η Αστυνομία; Μα καλά, δεν υπάρχει Αστυνομία;». (Ό,τι να ναι ...).

Διλήμματα
*ΣΟΒΑΡΕΣ πολιτικές εξελίξεις. Φήμες από Αμερική λένε ότι η Μέγκαν, η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρρυ ετοιμάζεται από τώρα ώστε να διεκδικήσει το αξίωμα του ...Προέδρου των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024.
Πωωωωω ρε φίλε δίλημμα που θα έχει ο μέσος Αμερικανός: Μέγκαν ή Ιβάνκα, η κόρη του Τραμπ που επίσης έχει στόχους; Μιλάς για μάχη προσωπικοτήτων, όχι αστεία!

Τετραήμερο
*ΠΡΟΣΕΞΤΕ είδηση: Η Ισπανία θα γίνει μία από τις πρώτες χώρες του κόσμου που θα δοκιμάσουν την τετραήμερη εργασία, αφότου η κυβέρνηση συμφώνησε να εφαρμόσει ένα μικρό πιλοτικό πρόγραμμα, για τις εταιρείες που ενδιαφέρονται για την ιδέα. (Ας ανακράξομεν λοιπόν αδελφοί μου: «Είμαστε όλοι Ισπανοί!»).

Συνέπεια
*ΚΑΙ νέα ήττα της ΑΕΛ από τον Ολυμπιακό.
Κοιτάξτε, κύριοι. Εμείς χαράξαμε εξαρχής μια πορεία προς τη Β’ Εθνική και δεν είναι δυνατόν να την αλλάξουμε. Έχουμε συνέπεια Κύριοι, δεν θα γίνουμε εμείς Καραγκιόζηδες μία πάνω, μία κάτω. Σταθερά κάτω και βλέπουμε...

Ακριβό σπορ
*ΑΠΟ τα ωραία του Διαδικτύου:
- Μάνα θέλω να γίνω μάγειρας.
- Τι λες παιδί μου; Και πού θα βρούμε τόσα λεφτά για τατουάζ;

Αναθεώρησαν
*ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στα ... θρανία, ή μάλλον στα ... πληκτρολόγια από σήμερα για τους μαθητές της χώρας, και φυσικά και για τους Λαρισαίους που έχασαν κάμποσα μαθήματα λόγω των σεισμών. Αρχικά, το Υπουργείο έκανε λόγο για τηλεκπαίδευση 2 εβδομάδων (έως 29 Μαρτίου). Μετά αναθεώρησαν και ήδη στα επίσημα έγγραφα του Υπουργείου γράφουν ... «και για όσο χρειαστεί». Κι επειδή ο κορονοϊός τραβάει την ανηφόρα, μην το αποκλείεις να σε βρει Μεγάλη Βδομάδα στην οθόνη σου νέε μου... Μπλέξιμο...

Για τη Φαλάνη
*ΠΟΛΛΑ τα προβλήματα σχολικών κτιρίων που άφησε πίσω του ο σεισμός. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο στη Φαλάνη, όπου το μισό διδακτήριο -κτίσμα του 1925- μάλλον βγαίνει οριστικά off. Για να λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο των 300 παιδιών του χρόνου απαιτούνται αμέσως έξι -τουλάχιστον- αίθουσες. Που σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσουν να τις κατασκευάζουν ....χθες. Δεν υπάρχει στιγμή για χάσιμο. Αλλιώς... χαιρετίσματα.

Τα ...«καρφιά»
*«ΚΑΡΦΙΑ» πέταξε και πάλι ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης για κάτι συναδέλφους του σεισμολόγους που τον είχαν προηγουμένως καρφώσει κι αυτοί με αφορμή και μετασεισμούς.
Παρομοίως, καρφιά πετούν πλέον και λοιμωξιολόγοι για συναδέλφους τους που ανταπαντούν κι αυτοί με καρφιά... Γενικά, δε νοείται σοβαρός κλάδος χωρίς καρφώματα. Οπότε καρφώστε ασύστολα, ανελέητα, αβασάνιστα αδέρφια!

Πάλι καλά
*ΤΡΑΒΑΕΙ για ... 100 ευρώ το βαρέλι το πετρέλαιο και στη Λάρισα η βενζίνη έχει πάρει για τα καλά την ανηφόρα. Πω ρε φίλε... Πάλι καλά που δε μας αφήνουν να πάμε πουθενά... Γιατί, άμα λήξει το λοκντάουν τη βάψαμε.

Λευτεριά
*Η ζωή συνεχίζεται αδέρφια, οδεύουμε πια προς το Πάσχα με 3.000 κρούσματα ημερησίως, άρα χωρίς καμιά βεβαιότητα για το πώς θα το γιορτάσουμε και το μόνο θετικό είναι ότι ξεκινά επιτέλους η δίκη του Βόσκαρη με πρόβλεψη να τελειώσουμε με αυτό το παλιόμουτρο τέλη Μαρτίου το πολύ. Διο και ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί: Λευτεριά στο Διαφάνι!*ΚΑΖΑΝΙ που βράζει θυμίζουν τα Φάρσαλα τις τελευταίες ημέρες, στο άκουσμα της είδησης της μεταφοράς έξι κενών οργανικών θέσεων από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, προς το νέο υπό σύσταση Πολυδύναμο Ιατρείο Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του δημάρχου Φαρσάλων, κ. Μάκη Εσκίογλου, της πλειοψηφούσας παράταξης, καθώς και των υπολοίπων παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που πρόσφατα με ψήφισμά τους, δήλωσαν την ομόφωνη στήριξη προς το Κ.Υ. Φαρσάλων. Ενδιαφέρον θα έχει και η στάση των βουλευτών που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους, τόσο των κυβερνώντων, όσο και των υπολοίπων, καθώς επίσης και των εμπλεκόμενων φορέων της 5ης ΥΠΕ αλλά και του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Γ.Γ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass