ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2021 18:00
Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και δήμαρχος Τυρνάβου έχουν κάνει δεύτερο σπίτι τους τα σεισμόπληκτα χωριά. Η γενική αίσθηση είναι ότι ο μηχανισμός της Πολιτείας (Κράτους και Αυτοδιοίκησης) λειτούργησε και ανταποκρίθηκε στον ρόλο του. Κάποιος θα ισχυριστεί ότι «έκανε το αυτονόητο», αλλά πότε στην Ελλάδα κι αυτό ήταν δεδομένο, μετά από μια φυσική καταστροφή; Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και δήμαρχος Τυρνάβου έχουν κάνει δεύτερο σπίτι τους τα σεισμόπληκτα χωριά. Η γενική αίσθηση είναι ότι ο μηχανισμός της Πολιτείας (Κράτους και Αυτοδιοίκησης) λειτούργησε και ανταποκρίθηκε στον ρόλο του. Κάποιος θα ισχυριστεί ότι «έκανε το αυτονόητο», αλλά πότε στην Ελλάδα κι αυτό ήταν δεδομένο, μετά από μια φυσική καταστροφή;

Αλλη Άνοιξη
*20 ΜΑΡΤΙΟΥ. Εαρινή ισημερία και πρώτη μέρα της Άνοιξης.


Διαφορετική η φετινή.
Πέρυσι τέτοιες μέρες, η Λάρισα, η χώρα, έμπαινε στο βαθύ τούνελ της πανδημίας, ψηλαφώντας στα τυφλά, καθώς τα ερωτήματα ήταν πολύ περισσότερα από τις απαντήσεις, για τον κορονοϊό. Η κοινωνία φοβισμένη κλείνονταν στα σπίτια της, η οικονομία σταματούσε κάθε δραστηριότητα, τα νοσοκομεία γέμιζαν με νοσούντες, οι πρώτοι νεκροί, κυρίως όμως ο τρόπος με τον οποίο αυτοί «έφευγαν», μια τραυματική εμπειρία. Για όλους.
Η ζωή θα άλλαζε, απλά δεν ξέραμε ακόμη πόσο...
Σήμερα ένα χρόνο μετά, ο ιός είναι ακόμη εδώ, αφού στο μεταξύ έχει πάρει εκατομμύρια ζωές. Και όπως όλα δείχνουν θα μείνει για πολύ. Ωστόσο ξέρουμε πολύ περισσότερα, κι αυτή η γνώση μας κάνει πιο αισιόδοξους.
Δεν είναι μόνο τα εμβόλια που αποτελούν μια απάντηση, αλλά και τα ίδια τα μέτρα αυτοπροστασίας που ξέρουμε πια ότι είναι αποτελεσματικά. Αρκεί να τα τηρούμε σωστά.
Φυσικά θυσιάσαμε πολλά αυτό τον χρόνο. Κόστισε όλο αυτό, σε όλη την κοινωνία και στον καθένα μας προσωπικά. Δεν είναι μόνο εκείνοι που έφυγαν και δεν μπορέσαμε να αποχαιρετίσουμε. Είναι οι κοινωνικές, οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες που βιώσαμε και βιώνουμε.
Ας κρατήσουμε όμως κάτι και από τα θετικά της υπόθεσης. Εκτιμήσαμε πολλά πράγματα, όπως, την οικογενειακή ζωή και τους ανθρώπους μας, αποκτήσαμε ελεύθερο χρόνο και του δώσαμε αξία, ανακαλύψαμε την πολύτιμη συντροφιά ενός κατοικίδιου, φρενάραμε τη ζωή μας και γενικά είδαμε αλλιώς την καθημερινότητα και φιλοσοφήσαμε τη ζωή.
Οπωσδήποτε με υψηλό τίμημα και τη βάσιμη ίσως υπόθεση ότι μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα επιστρέψουμε ξανά στις παλιές συνήθειες.
Ή μήπως όχι;
Δ.Χ.

Λύση;
*ΝΑ συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για όλο το σχολικό έτος στη Λάρισα -για όλες τις βαθμίδες πλην της Γ΄ Λυκείου-πρότεινε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ως λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με τα ακατάλληλα σχολικά κτίρια λόγω σεισμού. Λογικά η πρόταση αυτή αφορά τους μαθητές των σχολείων που κρίθηκαν ακατάλληλα και όχι το σύνολο των σχολείων, αλλά και πάλι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα. Οι γονείς αντιδρούν και όχι άδικα, αφού ένα χρόνο τώρα για να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους στην τηλεκπαίδευση είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, είτε παίρνουν συνέχεια άδειες ειδικού σκοπού. Ποιος θα επωμιστεί αυτό το κόστος; Οι δε μαθητές πια κλεισμένοι στα σπίτια πίσω από μια οθόνη βρίσκονται στα όριά τους και φυσικά όπως όλοι υποστηρίζουν η εξ αποστάσεως είναι μια λύση ανάγκης και καμία σχέση δεν έχει με τη διά ζώσης εκπαίδευση.
Πάντως έχουν πέσει και άλλες λύσεις στο τραπέζι όπως οι βάρδιες πρωί-απόγευμα στα σχολεία και η μεταφορά-μοίρασμα μαθητών σε άλλα σχολεία, όπως πληροφορούμαστε.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος πιέζει και η λύση θα πρέπει να βρεθεί άμεσα.
Ν.Π.

Υποχρέωση
*ΕΙΝΑΙ υποχρέωση της πολιτείας να φροντίσει για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Το είπε και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή πριν λίγες μέρες σε ημερίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας. Ας φροντίσει λοιπόν η κυβέρνηση να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Αν δεν είναι προτεραιότητα ένα σχολείο, τι μπορεί να είναι; Πολλοί αναρωτιούνται πόσοι θα έστελναν το παιδί τους σε ένα σχολείο που κρίθηκε ακατάλληλο, επισκευάσιμο μεν αλλά ακατάλληλο, καθώς έχει κλείσει τον κύκλο ζωής του; Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, που καλούνται να εργαστούν μέσα σε αυτά τα σχολεία.
Ν.Π.

Περιοριστικά
*ΣΤΑ κάτω της αν μη τι άλλο η αγορά της Λάρισας όλη την εβδομάδα, που φθάνει στο τέλος της.
Άντε την Τρίτη και την Τετάρτη, σκέφθηκαν οι έμποροι, οι Λαρισαίοι παρέτειναν την έξοδό τους (αυτή που εν πάση περιπτώσει απαγορεύεται) λόγω Καθαράς Δευτέρας. Την Πέμπτη μάλλον προβληματίστηκαν αρκετά, για να φθάσουν χθες στην ξεκάθαρη και χωρίς περιστροφές διαπίστωση: οι Λαρισαίοι ούτε λεφτά έχουν ούτε όρεξη για αγορές-ιδιαίτερα μετά τους σεισμούς.
Και πώς να έχουν δηλαδή με εκείνη την ταλαιπωρία, τηλεφώνησε στο κατάστημα, περίμενε μήνυμα στο κινητό για την ώρα, πήγαινε την ώρα του μηνύματος και πολλά άλλα τραγελαφικά πολλές φορές.
Όπως για παράδειγμα να περάσεις όλη αυτή την αλυσίδα μπροστά στο κατάστημα που θέλεις να επισκεφθείς έστω και αν είναι ...άδειο!
Δ.Κ.

Συνήθειες ετών...
*ΤΟ μόνο που κρατάμε παραδοσιακά εδώ και 200 χρόνια είναι το φέσι.
Γ.Γ.

Γκρίνια
*ΚΑΙ γκρίνια για τη διανομή της βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς; Ναι συνέβη και αυτό! Αφού δεν υπήρξε λόγος για γκρίνιες για τον κρατικό μηχανισμό, που αποδείχθηκε έτοιμος να αντιμετωπίσει τα μετασεισμικά προβλήματα των πληγέντων κάνοντας το αυτονόητο, έστω και αν στο παρελθόν αποτελούσε ζητούμενο, ήρθαν οι γκρίνιες για τη βοήθεια που έρχεται από όλη την Ελλάδα ακόμα και σε τρόφιμα.
Δεν διανέμεται η βοήθεια ακόμα και των τροφίμων, είπαν κάποιοι, με τα βέλη να στρέφονται κατά των δήμων.
Μόνο που απέκρυψαν ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, διανομής τροφίμων στους άστεγους σεισμοπαθείς γιατί καλύπτονται από τα συσσίτια των δήμων. Και γιατί ακόμα και να μοιραστούν οι ποσότητες τροφίμων από τις βοήθειες, οι σεισμοπαθείς στις σκηνές δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό για να μαγειρέψουν.
Ωστόσο κάτι ίσως να θέλουν να πουν με την γκρίνια. Ίσως ότι πρέπει να μοιραστεί η βοήθεια όχι μόνο στους άστεγους αλλά σε όλους τους κατοίκους θεωρώντας τους με την ευρύτερη έννοια του όρου σεισμόπληκτους.
Είναι και αυτή μια άποψη που θα κριθεί...
Δ.Κ.
Προθεσμίες
*ΑΝΕΣΤΑΛΗΣΑΝ όλες οι δραστηριότητες της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων, με 40 μηχανικούς τους να βρίσκονται στους δρόμους για αυτοψίες κτισμάτων, υποστήριξε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.
Φυσικά αυτό έχει το τίμημά του, «Κινδυνεύουμε να χάσουμε τις προθεσμίες για την κατάθεση προτάσεων χρηματοδότησης έργων στο πρόγραμμα «Τρίτσης» είπε.
Λ.Κ.

ΣΔΙΤ
*ΤΗ στήριξη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη βρήκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην πρότασή του να προγραμματιστεί η δημιουργία νέων σχολικών υποδομών, με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Αυτή η κοινή θέση σχολιάστηκε θετικά...
Ακολούθως, εμφανίστηκαν πολλοί υποστηρικτές της πρότασης του περιφερειάρχη, που δήλωσαν ότι είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες ανέγερσης νέων υποδομών και η ιδέα αυτή όσο πάει και ισχυροποιείται...
Λ.Κ.

ΚΤΥΠ
*ΚΛΙΜΑ δυσαρέσκειας με τα κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ, που έφυγαν από την περιοχή μας, πριν ολοκληρώσουν το έργο τους με τους δευτεροβάθμιους ελέγχους στα σχολεία, επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων.
Τόσο η δημοτική αρχή, όσο και φορείς της εκπαίδευσης «έριξαν τα καρφιά τους».
Λ.Κ.
Κλομπιές Ι
*«ΤΟ κράτος είστε εσείς...». Η φράση αυτή του Κων/νου Μητσοτάκη, την οποία απηύθυνε σε αστυνομικούς, την περίοδο της πρωθυπουργίας του (1990-93), ακολουθεί έκτοτε τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της.
Όχι βεβαίως ως μια ατυχή δήλωση. Ούτε καν αχρείαστη. Αντίθετα για πολλούς στη γαλάζια παράταξη, ο Μητσοτάκης εξέφρασε με θάρρος αυτό που πάντα πίστευαν και πιστεύουν για τον ρόλο της Αστυνομίας.
Ως εκ τούτου οι εκφράσεις στήριξης και υποστήριξης προς τους αστυνομικούς, από τους σημερινούς βουλευτές και κομματικά στελέχη της Κυβέρνησης δε συνιστούν είδηση. Ακόμη κι όταν αυτές γίνονται με αφορμή περιστατικά τα οποία κάθε άλλο παρά τιμούν την Ελληνική Αστυνομία. Άλλωστε, αυτές οι εκφράσεις, υπακούουν και σε μια ελάχιστη υποχρέωση προς την εκλογική τους πελατεία. Έτσι, αντί ένας βουλευτής ή ο πρόεδρος ενός κομματικού οργάνου να φροντίσει να τηρήσει μια στοιχειώδη απόσταση, μεταξύ μιας κατακριτέας πράξης ενός αστυνομικού οργάνου και της αστυνομίας γενικότερα, διαπιστώνουμε ότι διαγκωνίζονται ποιος θα εκφράσει με θερμότερα λόγια την «πίστη» του στο Σώμα.
Μοιραία λοιπόν, φράσεις από συνδικαλιστικά χείλη του τύπου «την πάτησαν οι συνάδελφοι λόγω απειρίας. Για τρεις γκλοπιές απολογούμασταν γονατιστοί σε όλο το απλυταριό», που στην ουσία σημαίνουν «ρίξτε τις γκλοπιές, αλλά βεβαιωθείτε ότι δε σας παίρνουν βίντεο», περνάνε κυριολεκτικά στο ντούκου. Και ουσιαστικά γίνονται ανεκτές.
Αλλά είπαμε: το κράτος είστε εσείς...
Δ.Χ.
Κλομπιές ΙΙ
*...ΚΑΙ τι είναι η αστυνομία, ευαγές ίδρυμα; Θα αναρωτηθεί κάποιος.
Προφανώς όχι. Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς για τα αυτονόητα: μια οργανωμένη κοινωνία, ακριβώς για να λειτουργεί οργανωμένα πρέπει να έχει κανόνες.
Που να ισχύουν για όλους και να εφαρμόζονται σε όλους. Χωρίς εξαιρέσεις.
Κάπου εδώ αρχίζουν οι ενστάσεις και οι διαφοροποιήσεις.
Επιφορτισμένη με τη συλλογική ασφάλεια και την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών του πολίτη, η Αστυνομία δε λειτουργεί μόνο ως μηχανισμός προστασίας. Αλλά -συχνά- και ως κατασταλτικός. Και στο πλαίσιο αυτό, τα όργανά της, φτάνουν και σε πράξεις βίας, οι οποίες ως έναν βαθμό έχουν νομιμοποιηθεί.
Βλέπετε, η βία που εκδηλώνει ένας άνθρωπος ή ένα σύνολο ανθρώπων (π.χ. σε μια διαδήλωση), μπορεί να εκπορεύεται από το -υποκειμενικό και άρα αμφισβητούμενο- αίσθημα του δίκιου.
Εκείνη όμως που ασκείται από τον ένστολο ή το Αστυνομικό Σώμα, εδράζεται στο -αντικειμενικό- δίκαιο. Το οποίο όμως είναι τεχνητό, κατασκευασμένο, όπως αυτό νομοθετείται κάθε φορά από μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η οποία σήμερα βάζει τα όρια εδώ και αύριο εκεί, ανάλογα με τη φιλοσοφία και τους σκοπούς εκείνου που τη διαθέτει.
Πώς λοιπόν, θα προστατευτεί ο πολίτης από την αυθαιρεσία του αστυνομικού οργάνου; Πώς θα προστατευτεί ο ίδιος ο αστυνομικός από τον «κακό» εαυτό του;
Ο πολίτης δεν αισθάνεται μόνο ανασφάλεια απέναντι στο έγκλημα, αλλά και ανήμπορος απέναντι στην εξουσία του κράτους και του «μακρύ χεριού» του, δηλαδή του αστυνομικού.
Γι’ αυτό και δεν εμπιστεύεται θεσμούς, όπως «εσωτερικές υποθέσεις» ή «ένορκες διοικητικές εξετάσεις», που, διατάσσονται και εκτελούνται από το ίδιο το Σώμα και συνήθως καταλήγουν στην αθώωση του οργάνου ή στο κουκούλωμα υποθέσεων. (Δείτε τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες με το θανατηφόρο δυστύχημα έξω από τη Βουλή).
Από την άλλη ο κακά εκπαιδευθείς, χωρίς τεχνολογική υποστήριξη, αλλά και ψυχολογική στήριξη και γαλουχηθείς με νοοτροπίες ξεπερασμένες αστυνομικός, θα σηκώνει με ευκολία το κλομπ του. Και όποιου το κεφάλι πάρει...
Δ.Χ.
Χαλάρωση
*ΞΕΚΑΘΑΡΟ το χθεσινό μήνυμα του Ντίνου Γιαννακόπουλου για τα περιοριστικά μέτρα. Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να βγει από τα σπίτια όπου υπάρχει διασπορά.
Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει επιτέλους τους κυνηγούς να βγάλουν τα σκυλιά για τρέξιμο (τον είπε τον πόνο του), τους ψαράδες να ψαρέψουν και τους ορειβάτες να εξορμήσουν στα βουνά.
Όσο ο κόσμος (παρα)μένει κλεισμένος στα σπίτια του με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε, τόσο θα συνεχίζεται η διασπορά και τα κρούσματα θα αυξάνονται έλεγε ο πρόεδρος. Τι σημαίνει αυτό; Ε, δεν θέλει και πολλή σκέψη για να συμπεράνει κανείς την ένταξή του στην ομάδα εκείνη των γιατρών που τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων, γιατί απλά η συνέχισή τους είναι ένα χαρτί που πρακτικά δεν αποδίδει.
Δ.Κ.

Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ
*ΩΡΑ μηδέν σήμερα για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η νεοεκλεγείσα Νομαρχιακή Επιτροπή του, καλείται να εκλέξει τον νέο συντονιστή-γραμματέα της. Ο «παλιός» Βασ. Ζωγράφος και ο «νέος» Γ. Σφήκας, κονταροχτυπήθηκαν τις τελευταίες μέρες σε δύο επαναληπτικές ψηφοφορίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία. Χθες, σε μια ύστατη προσπάθεια διεξόδου, ο κεντροεπίτροπος Κ. Ξυνογαλάς -σε άτυπη τηλεδιάσκεψη των 25 εκλεκτόρων- υιοθετώντας σχετική πρόταση του αγροτοσυνδικαλιστή Χρ. Παπαδημητρίου, πρότεινε την παραίτηση των δύο απ’ τη διεκδίκηση της θέσης του γραμματέα και τη στήριξη, απ’ όλες τις πλευρές, του γνωστού συνδικαλιστή Βασίλη Τσιούτρα, ως μια συναινετική και μεταβατική λύση ως το συνέδριο του κόμματος.
Πρόταση -που όπως μαθαίνουμε- φέρεται να αποδέχθηκε ο υγειονομικός, μελισσοκόμος Γ. Σφήκας, αλλά όχι και ο εκπαιδευτικός Βασ. Ζωγράφος.
Οπότε, η σημερινή ψηφοφορία -από τις 3.30 έως τις 6 το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στη Λάρισα- αποκτά τον χαρακτήρα εσωκομματικού ντέρμπι.
Που, ασχέτως αποτελέσματος, αναδεικνύει ήδη τη δυναμικότητα των ομάδων...

Απόγνωση
*ΘΕΣΣΑΛΟΙ σε απόγνωση από την καραντίνα...
- Θανάση, πλήττω...
- Ντύσου καραγκούνα, μωρό μου!
- Θέλω και τσαντάκι πουγκί σαν της Γιάννας.
- Έχω ένα λιμοτάγαρο από τη γιαγιά μου. Βολεύεσαι;
Γ.Γ.

Δημοκρατία
*ΚΑΙ τώρα που ο Κουφοντίνας διέκοψε την απεργία πείνας και οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης υποχώρησαν, όλες οι πλευρές οφείλουν να κάνουν τον δικό τους απολογισμό για τα κέρδη και τις ζημιές από τις κινήσεις τους.
Πολιτικά όμως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την επικράτηση της δημοκρατίας, αφού κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει τους θεσμούς και τους κανόνες της χώρας.
Και είναι ευτύχημα που ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση πανηγύρισαν με τις εξελίξεις στην υπόθεση του αρχιτρομοκράτη, έστω και αν κάποιες συλλογικότητες συνεχίζουν ακόμα αφήνοντας τον Κουφοντίνα και πιάνοντας την αστυνομική βία.
Δ.Κ.

Ραντεβού...
*ΤΙΣ τελευταίες ημέρες στην «Ε» έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών τηλεφωνημάτων από πολίτες που προσπαθούν να βρουν άκρη με τον ΕΦΚΑ. Οι προσπάθειες ασφαλισμένων και συνταξιούχων και ιδιαίτερα ΑμεΑ, για να κλείσουν ένα ραντεβού με τους αρμόδιους υπαλλήλους ήταν προβληματικές... καθώς δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.
Βέβαια τις τελευταίες ημέρες λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού ορισμένα από τα τμήματα του Ασφαλιστικού Οργανισμού υπολειτουργούσαν, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα η λειτουργία όλων των διοικητικών του υπηρεσιών έχει ανασταλεί. Όταν ανοίξει όμως ο ΕΦΚΑ ας δουν το θέμα με τα τηλέφωνα, γιατί δεν έχουν όλοι οι πολίτες τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν υποθέσεις ηλεκτρονικά. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες...
Γ.Ν.

Φτου φτου
*ΤΡΕΙΣ φορές σκόνταψε χθες ο Τζο Μπάιντεν ανεβαίνοντας τη σκάλα του Προεδρικού αεροπλάνου.
Πετάχτηκε η Κατίνα από το χωριό.
-Μπα παναθεμά ντε, τι μάτι είναι αυτό που έχει ο Βλαδίμηρος.
Γ.Γ

 

PHNEIOS

Πρώτη μέρα της Άνοιξης σήμερα. Ας την προϋπαντήσουμε, τουλάχιστον με καλή ψυχική διάθεση.
Η μέρα παίρνει τα πάνω της και εφεξής θα μεγαλώνει διαρκώς σε βάρος της νύχτας. Μακάρι την ίδια τροχιά να ακολουθήσει και το φως της ελπίδας απέναντι στο σκότος της πανδημίας. Έναν χρόνο μετά το έχουμε ανάγκη...

 

EUELONTES DAMASI

Σύμφωνοι, ο μηχανισμός του Κράτους έχει τον πρώτο λόγο και την υποχρέωση να βοηθήσει τους πληγέντες. Μεγάλο βάρος όμως σηκώνουν αυτές τις μέρες και οι εθελοντικές οργανώσεις (όπως η ομάδα ειδικών αποστολών της Λάρισας), που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στα χωριά που χτύπησε ο Εγκέλαδος. Και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass