Ψιθυριστά... και άλλα

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2021 18:00
*ΠΟΙΟΣ είπε ότι δεν είχε φέτος παρέλαση στη Λάρισα… Το επίλεκτο σώμα των αρχών του τόπου παρήλασε και μάλιστα υπό σκιάν. Ζ. *ΠΟΙΟΣ είπε ότι δεν είχε φέτος παρέλαση στη Λάρισα… Το επίλεκτο σώμα των αρχών του τόπου παρήλασε και μάλιστα υπό σκιάν. Ζ.

Ανοιξιάτικος
*ΤΗ μια αίθριος καιρός, λιακάδα, την άλλη συννεφιά, ενδιάμεσα και καμιά βροχούλα. Ο Μάρτιος προπονεί εντατικά την Άνοιξη, να την παραδώσει στον Απρίλη έτοιμη να κάνει παιχνίδι.
Ζ.

 

Η κλάση τους
*ΚΑΙ να που οι κλάσεις του Εμφυλίου προελαύνουν θαρρετά προς το εμβόλιο, καλούνται πλέον και κλείνουν ραντεβού και οι ηλικίες 70-75, ήτοι οι γεννηθέντες την περίοδο 1946-1951. Σπεύδουν ατρόμητοι και θα εμβολιαστούν, α’ και β’ δόση μέσα στον Απριλομάη. Με τις υγείες τους.
***
*ΚΙ ύστερα θα απομένει η αδικημένη γενιά των 65άρηδων, οι οποίοι παρακάμφθηκαν από νεότερους με το «Αστραζένεκα» και περιμένουν υπομονετικά. Το επόμενο δεκαήμερο θα κληθούν οι κλάσεις τους, λένε. Οπότε, εμβολιασμός προς τέλη Μαΐου-Ιούνιο. Ειδικά για τη Λάρισα εκκρεμεί η ενίσχυση των εμβολιαστικών κέντρων από 1ης Απριλίου, σαν ψέμα η υπόσχεση του υπουργού Υγείας στους γαλάζιους βουλευτές. (Μετά θα έχει καλοκαιριάσει, όταν θα φωνάξουν τους πενήντα φεύγα…).
Ζ.

 

Θέλει τρόπο
*ΟΛΟΙ τους γεωπόνοι, όλοι δεξιοί αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντοτε απλά. Έντονη ενόχληση στην ηγεσία του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, όταν την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την Ελασσόνα ο γ. γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας Κώστας Μπαγινέτας. Ο εκ Λαμίας γεωπόνος αγνόησε τους συναδέλφους του, δεν τους κάλεσε στη σύσκεψη για τα προβλήματα των σεισμόπληκτων αγροτών και κτηνοτρόφων. Στα κεραμίδια ο πρόεδρος του Γεωπονικού Κώστας Γιαννακός και οι συν αυτώ, εξέδωσαν καταγγελία σκληρή, οι φωνές έφτασαν ως την Αθήνα.
***
*ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ο έτερος γ. γραμματέας του Υπουργείου που βρέθηκε στη Λάρισα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για την εθνική επέτειο, ενημέρωσε τους συναδέλφους του πριν. Ο Γιώργος Στρατάκος, γεωπόνος απ’ τη Σπάρτη, συνάντησε τους εκπροσώπους του Γεωπονικού έστω στο πόδι, αντάλλαξαν δύο κουβέντες, ενημερώνοντάς τους ότι πιθανότατα από βδομάδα θα βρεθεί στην περιοχή κι ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός. (Κι όλοι ευχαριστημένοι).
Ζ.

 

Φόβοι
*ΔΥΟ σχολεία ειδικής αγωγής, έκλεισαν χθες στον Δήμο Λαρισαίων, εξαιτίας της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού.
Οι εκπαιδευτικοί των υπόλοιπων μονάδων ειδικής αγωγής που παραμένουν σε λειτουργία, έχουν θορυβηθεί.
Φοβούνται για την υγεία των παιδιών και τη δική τους, καθώς όπως υποστηρίζουν «σε αυτές τις σχολικές δομές, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και το λοιπό προσωπικό, έρχονται σε άμεση επαφή με τους μαθητές, λόγω των αναγκών τους…».
Ο θάνατος δε, ενός εκπαιδευτικού σε μία από αυτές τις δομές, τους αναστάτωσε περισσότερο και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προς όλους τους αρμόδιους φορείς.
Λ.Κ.

 

Εμπλοκή
*ΕΚΑΝΕ τη διεθνή του ανάλυση ο μεσήλικος Λαρισαίος.
- Θα έχει μια σοβαροφανή δικαιολογία η Φον ντερ Λάιεν, αν αργήσουν κι άλλο τα εμβόλια. Θα μπορεί να λέει ότι κόλλησαν στο Σουέζ. (Κι ο Β. Κικίλιας κατόπιν αναλόγως).
Ζ.

 

Νήστευε
*ΕΙΧΑΝ μια ειλικρίνεια μεταξύ του οι δύο Λαρισαίοι φίλοι.
- Διαβάζω, ρε συ, άρθρο «Οι πιο συχνοί τραυματισμοί στο σεξ». Κι αντιλαμβάνομαι πως έτσι εξηγείται το ότι έχω καιρό να πάθω κάτι.
***
*- ΕΓΩ πάλι θα κρατήσω νηστεία.
- Και από το σεξ;
- Από το σεξ την κρατάω από πρόπερσι.
Ζ.

 

Δεν φτάνουν
*ΟΙ χαμηλές αποζημιώσεις που προβλέπει η κυβερνητική απόφαση για τα σεισμόπληκτα κτίρια του ν. Λάρισας δεν επιτρέπουν τη σύγχρονη αντισεισμική θωράκισή τους. Δεν το λέει κάνας αντιπολιτευόμενος, ούτε κάποιος άσχετος. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ το έθεσε δημοσίως, στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Χρ. Σταϊκούρα. Κι ο Νίκος Παπαγεωργίου δεν είναι αντικυβερνητικός, μηχανικός είναι όμως και ξέρει, διερμηνεύει τα όσα βλέπουν οι συνάδελφοί του που έχουν εμπλακεί. Κι ανοίγει τώρα πεδίο δόξης λαμπρό για τους βουλευτές, ιδίως τους νεοδημοκράτες. Να διεκδικήσουν δικαιοσύνη για τους σεισμόπληκτους.
***
*Ο πρόεδρος των μηχανικών έθεσε στον υπουργό θέμα αύξησης των κονδυλίων για τις αποζημιώσεις στους πολίτες και τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών αποκατάστασης και ενισχύσεων, ιδίως για τις περιπτώσεις των παλαιών, πλινθόκτιστων και λιθόκτιστων κτισμάτων». Με την αποζημίωση που έχει οριστεί για την αποκατάσταση των κτιρίων, καλούνται οι συνάδελφοί μου μηχανικοί να εκπονήσουν μελέτες οι οποίες δεν θα συμβαδίζουν με τις τελευταίες αντισεισμικές προδιαγραφές. Καλούνται να κάνουν μελέτες βάσει του διαθέσιμου προϋπολογισμού και όχι βάσει των απαιτήσεων του ισχύοντος Κανονισμού για σεισμική θωράκιση των κτιρίων, όπως θα έπρεπε κανονικά, ώστε τα κτίρια να μην είναι τρωτά σε σεισμικά φαινόμενα ίσου ή μεγαλύτερου μεγέθους.
Το αποτέλεσμα είναι να καθίστανται όμηροι, τόσο οι μηχανικοί, όσο και οι πολίτες», τόνισε ο Ν. Παπαγεωργίου. Ανοίγοντας ένα πολύ σοβαρό θέμα.
Ζ.

 

Μουσικές
*«ΑΣ κρατήσουν οι χοροί…». Ωραίο το τραγούδι του Διον. Σαββόπουλου για το βιντεοκλίπ του 2021, μια χαρά, ταιριαστό. Πήραν βέβαια και μεγάλο ρίσκο. Ακούς εκεί…
Τι να φταίει η Bουλή
τι να φταιν οι εκπρόσωποι
έρημοι και απρόσωποι βρε
αν πονάει η κεφαλή…
***
*ΕΙΧΕ ένσταση όμως ο Λαρισαίος. Θεωρεί ότι θα ταίριαζε περισσότερο στο πνεύμα της Ημέρας ο «Τσάμικος» του Μάνου Χατζιδάκι σε ποίηση Νίκου Γκάτσου με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά.
Στα κακοτράχαλα τα βουνά
με το σουράβλι και το ζουρνά
πάνω στην πέτρα την αγιασμένη
χορεύουν τώρα τρεις αντρειωμένοι.Δική τους είναι μια φλούδα γης
μα εσύ Χριστέ μου τους ευλογείς
για να γλιτώσουν αυτή τη φλούδα
απ’ το τσακάλι και την αρκούδα.
Δες πώς χορεύει ο Νικηταράς
κι αηδόνι γίνεται ο ταμπουράς.Από την Ήπειρο στο Μοριά
κι απ’ το σκοτάδι στη λευτεριά
το πανηγύρι κρατάει χρόνια
στα μαρμαρένια του χάρου αλώνια.
Κριτής κι αφέντης είν’ ο Θεός
και δραγουμάνος του ο λαός.
***
*- ΓΙΑ βάστα λίγο, τον περιέπαιζε ο φίλος του. Σιγά μην έβαζαν και τον Θούριο του Ρήγα του Βελεστινλή με τον Νίκο Ξυλούρη. Εσύ ο ανατρεπτικός είσαι ικανός να ζητήσεις και Γεώργιο Καραϊσκάκη του Νίκου Καλογερόπουλου, «Όταν γυρίσω» με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Δεν γίνονται αυτά…
Ζ.

 

Φώτης Πομπήιος
*Ο ως τώρα πανίσχυρος διοικητής Φ. Σερέτης εισέπραξε την αποδοκιμασία του προϊσταμένου του Β. Κοντοζαμάνη: «Συγκρουσιακές αντιλήψεις δεν συμβάλλουν ώστε να είναι οι αποφάσεις εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές», είπε ο υπουργός. Μέσα στον πόλεμο του κορονοϊού ο διοικητής ΥΠΕ άνοιξε άγαρμπα και μέτωπο στον κάμπο. Ηγούμενος των ανθρώπων της περιοχής του, ο δήμαρχος Μ. Εσκίογλου έδωσε τη μάχη των Φαρσάλων, στην οποία ο Φ. Σερέτης έπαιξε τον ρόλο του Πομπήιου, βαριές απώλειες και όπου φύγει-φύγει.
***
*- ΤΟΝ Σερέτη, εξηγούσε παράγοντας του χώρου, τον είχαν στείλει στη Λάρισα για να προωθήσει τις ΣΔΙΤ στον χώρο της Υγείας και να προχωρήσει πιλοτικά την ιδιωτικοποίηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τη ναυαρχίδα κι εκείνος έμπλεξε με βαρκούλες, με το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και το Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας. Ήταν να παλέψει με ελέφαντες και τίγρεις και θα τον φάνε οι ψύλλοι;
- Άμα δεν πρόσεχε…
Ζ.

 

«Το Πιεσόμετρο»
*ΕΙΧΑΝ να συζητούν στη συντροφιά των μεσήλικων Λαρισαίων, περιμένοντας το εμβόλιο.
- Είμαι πλέον σε ηλικία που τους γιατρούς μου πρέπει να τους περάσω στις «αγαπημένες» επαφές.
***
*- «ΤΟ παίζεις αρσενικό παλαιάς κοπής κι ας είσαι σε ηλικία συγκοπής». Από τον καινούριο δίσκο των επιτυχιών «Το Πιεσόμετρο».
***
*-ΘΕΛΕΙΣ να πάμε αύριο για πρωινό τρέξιμο;
- θα περιμένεις πρώτα να πιώ τον καφέ μου και μετά εννοείται πως όχι.
Ζ.

 

Και τ’ αποτέλεσμα;
*- ΠΕΡΑΣΑΝ 200 χρόνια απ’ το ξεκίνημα της απελευθέρωσης της πατρίδας αλλά…
Δεν ήταν και πολύ θετικός στον απολογισμό του ο Λαρισαίος Θ. Μ.
- Σήμερα τα αεροδρόμια τα έχουν οι Γερμανοί, τα τρένα οι Ιταλοί, τα λιμάνια οι Κινέζοι, τα ορυκτά οι Καναδοί κοκ…
Ζ.

 

Κλειστά ΑΤΜ
*ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ είχε γυρίσει όλη τη Λάρισα, την 25η Μαρτίου, για να βρει μηχανές ανάληψης χρημάτων σε καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, αλλά μάταια…
Υποστηρίζει ότι ήταν όλα κλειστά και αναρωτιέται: «Τι φοβήθηκαν;»
Λ.Κ.

 

Προσπάθησε
*Ο βουλευτής Β. Κόκκαλης διεμήνυε ότι δεν εμπλέκεται στις εκλογές της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενος άλλωστε εκ δεξιών δεν διέθετε και διασυνδέσεις. Μάλλον τις απέκτησε όμως στην πορεία, τυγχάνει άλλωστε και πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του κόμματος. Γεγονός είναι πάντως ότι παρενέβη, διακριτικά, στο παρασκήνιο, με επαφές και τηλεφωνήματα. Και σίγουρα όχι υπέρ Ζωγράφου. Λογικά, η κακή σχέση του βουλευτή με τον επανεκλεγέντα γραμματέα επιδεινώθηκε. Κι έτσι είναι μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. (Δεν είναι τυχαίο που τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν στο τρίστρατο, Δευκαλίωνος-Πατρόκλου-Μ. Αλεξάνδρου. Ο καθείς κι ο δρόμος του).
Ζ.

 

Επί κοντώ
*ΓΙΑ «απαράδεκτη συμπεριφορά» κατηγορεί τον δήμαρχο ο Ηρ. Γερογιώκας, «για αδιαφορία και αμέλεια προς τα ιδανικά και την ιστορία του ελληνικού λαού». Τέτοια πράγματα χρεώνει στη δημοτική αρχή ο Λαρισαίος κεντροεπίτροπος της ΝΔ. Επικαλούμενος ΦΕΚ με τον νόμο υπ’ αριθμ. τάδε του 1978 και με την ευαισθησία του παλιού λοκατζή, αναφέρει παράλειψη «άνευ κοντού».
Άλλο το άθλημα επί κοντώ, εδώ λέει για την άνευ κοντού μεγάλη ελληνική σημαία που κρέμασαν στο Δημαρχείο της Λάρισας για την εθνική επέτειο.
Δεν επιτρέπεται χωρίς κοντάρι σε εξώστη ή παράθυρο. Και τώρα το έμαθαν όλοι. (Χρήσιμη και κρίσιμη πληροφορία, το δίχως άλλο).
Ζ.

 

Αντίθετα
*«ΕΙΝΑΙ θέμα χρόνου να γίνει ατύχημα στη συμβολή των οδών Καλλιθέας και Αθηνάς» υποστηρίζει Λαρισαίος οδηγός, και αναφέρει πως πάμπολλες φορές έχει βρεθεί μπροστά σε περιστατικά οδηγών, που από την οδό Αθηνάς στρίβουν αντίθετα στην οδό Καλλιθέας με κίνδυνο να προκαλέσουν ατύχημα.
Ο ίδιος εκτιμά ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η σήμανση απαγόρευσης κίνησης στον μονόδρομο, και να τοποθετήσουν οι αρμόδιοι, το ανάλογο σήμα του ΚΟΚ.
Η πινακίδα σήμανσης που υπάρχει σήμερα στο συγκεκριμένο σημείο, της συμβολής των δύο παραπάνω οδών, δείχνει υποχρεωτική πορεία ευθεία. Μάλλον δεν αρκεί…
Λ.Κ.

 

Μασάζ
*ΕΚΤΟΣ λειτουργίας τελούν επαγγελματίες του μασάζ, μιας υπηρεσίας που δεν γίνεται μόνο για λόγους ευεξίας, αλλά πολλοί συνάνθρωποί μας την έχουν ανάγκη για θεραπευτικούς και ανακουφιστικούς λόγους. Και όπως παρατηρούσε συμπολίτισσα, δεν μπορεί να επιτρέπεται το βάψιμο των νυχιών, αλλά να απαγορεύεται το μασάζ που ανακουφίζει από πόνους στον αυχένα ή τη μέση.Το αμάξι
*ΠΑΕΙ ο Λαρισαίος στην αθηναϊκή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ν’ αγοράσει αμάξι.
- Καλημέρα, αμάξ’ ι σι μπιζάκ’ ι έχτι;
- Όχι κύριε.
Πάει σε δεύτερη σε τρίτη τίποτε. Κάποια στιγμή έπεσε όμως σε Θεσσαλό.
-Αμάξ’ ι σι μπιζάκ’ ι έχτι;
-Βιβαίους… Κι σι μπιζάκ’ ι κι σι κουκκινάκ’ ι κι σι πρασνάκ’ ι, πουλλά χρώματα…
***
*ΑΓΟΡΑΖΕΙ λοιπόν το αμάξι σι μπιζάκ’ ι και βγαίνει στο δρόμο. Οδηγώντας έχει ξεχάσει το φλας ανοικτό.
Στη διασταύρωση του λέει κάποιος.
- Κύριε το φλας…
Δεν δίνει σημασία ο Λαρισαίος.
Περνά και δεύτερος και τρίτος το ίδιο, οπότε αντέδρασε.
- Ούλου του φλας κι του φλας, κινούργιου είνι κι του φλάου , τι θέλτι να μη του φλάξου;
Ζ.

 

AEROPORIA_CIU.jpg

*ΟΤΑΝ η εφημερίδα βρίσκεται απέναντι στα ουράνια και τα επουράνια…
Ζ.

 

STRATAKOS_CIU.jpg

*ΓΕΩΠΟΝΟΣ ο ένας, πολιτικός μηχανικός ο άλλος, γεννηθέντες όμως το ’78, αμφότεροι γαλάζια παιδιά, η ΔΑΠ θα τους είχε ενώσει. Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στην επέτειο ο γ. γ. Γ. Στρατάκος συνάντησε στη Λάρισα τον φίλο του Κώστα Κουλώτσιο.
Ζ.

 

GRABATA_MANOLIS.jpg

*ΚΑΙ χωρίς γραβάτα, «κύριος» θα ’ταν

 

KAMHLA_CIU.jpg

*ΠΗΓΕ κι ο άλλος στην 25η με την Καμήλα του…
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass