ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2021 18:00
*ΛΑΡΙΣΑ Αεροπορία  Συμμαχία. Ζ. *ΛΑΡΙΣΑ Αεροπορία Συμμαχία. Ζ.

Καναδυό μέρες
*ΕΧΕΙ σκοπό λένε να το φρενάρει λιγάκι ο Μάρτιος αποχωρώντας. Μια συννεφιά,

μια βροχούλα, λίγο κρυουλάκι ακόμα, λίγο. Καναδυό μέρες. Κι ύστερα θα εισβάλλει ο Απρίλης, ανοιξιάτικος, ζεστός και με ήλιους λαμπρούς.
Ζ.

Μπείτε Ιατρική
*ΜΕ μάτι παιχνιδιάρικο σχολιάζουν οι Λαρισαίοι την κατάσταση.
- Πολύ σκληρό λοκντάουν βρε παιδιά, μόνο καναπέδες δεν έχω δει έξω.
- Το συντομότερο ελληνικό ανέκδοτο: Λοκντάουν.
***
*- ΘΑ ανοίξουν τα καφενεία και θα χωριστούν τα παλικαράκια σε ομάδες της AstraZeneca και της Pfizer.
***
*- ΣΕ λίγο θα μας πουν, κάθεστε που κάθεστε σπίτι, δεν στρώνεστε να διαβάσετε να μπείτε Ιατρική, να σωθείτε μόνοι σας;
Ζ.

Τρέχοντας
*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι αντιδρούν ποικιλοτρόπως.
- Τηλεεργασία, τηλεεκπαίδευση, τηλεέρωτας. Τι λε ρε...
***
*- ΠΟΥ είσαι;
- Έχω βγει για τρέξιμο.
- Αφού σε βλέπω από το μπαλκόνι με καφέ στο παγκάκι.
- Ναι, αλλά πήγα τρέχοντας να τον πάρω.
***
*- Η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, λέει, μεταδίδεται και με τη γύρη. Με τον γύρο μόνο μη μεταδοθεί γιατί δεν θα απομείνει ούτε ένας.
Ζ.

Καλαθάκια
*ΠΟΛΥΣ κόσμος ανακάλυψε το Μεζούρλο με την καραντίνα. «Βρε εδώ είναι δάσος...», έχουν πει κάποιοι από εκείνους που πήγαν για περπάτημα στον λόφο δίπλα στη Νεάπολη. Κι όπου κινούνται άνθρωποι, προκύπτουν αυτομάτως και σκουπίδια. Χρειάζεται λένε να μεριμνήσει η δημοτική υπηρεσία και να τοποθετηθούν κάποια καλαθάκια απορριμμάτων κατά μήκος της διαδρομής και οπωσδήποτε εκεί που έχουν μπει παγκάκια και κάθεται κόσμος.
Ζ.

Εξοπλισμός
*- ΡΩΤΗΣΕ δημοσιογράφος στην τηλεόραση τον λοιμωξιολόγο, αν ο ιός μεταδίδεται και με τα κουνούπια. Βάλτε τους ιδέες να κυκλοφορούμε και με σίτα. (Τους έχουν πάρει από φόβο οι Λαρισαίοι).
***
*Ο Ελασσονίτης πάλι, είχε τα δικά του.
- Λίγο άβολο βέβαια να κοιμάμαι με το καινούργιο κράνος που πήρα για περίπτωση σεισμού, αλλά πρέπει να το κάνω απόσβεση.
***
*- ΓΥΑΛΙΑ, ακουστικά, σκουλαρίκια και τώρα μάσκα. Αυτό δεν είναι αυτιά, καλόγερος είναι.
Ζ.

Ώρα σκύλου
*- ΑΛΛΑΞΕ η ώρα και χάσαμε μία ώρα καραντίνας...
- Εγώ πάλι λέω ότι χάσαμε και μία ώρα δίαιτας.
Με χιούμορ η προσέγγιση στη συντροφιά των Λαρισαίων. Όπου κάποιος διηγήθηκε τη φάση με τα σκυλιά, τη σημαία και την αλλαγή της ώρας.
***
*ΕΚΤΟΣ λοιπόν από την ώρα Γκρήνουιτς και την ώρα Λονδίνου, υπάρχει και η ώρα σκύλου. Εδώ και χρόνια λέει, μια ομάδα σκυλιών, φροντίζει να βρίσκεται σχετικά κοντά στον ιστό στης σημαίας της 1ης Στρατιάς κι όταν το πρωί ακούγονται τα μεγάφωνα με τη σάλπιγγα και τον Εθνικό ύμνο τρέχουν και στέκονται μπροστά ακίνητα, λες και τιμούν την έπαρση της σημαίας. Ίσως και να τα τάισαν κάποια φορά μετά, πάντως το είχαν έθιμο. Με το που ξεκινούσε η σάλπιγγα, σφεντόνα τα σκυλιά να βρεθούν μπροστά στη σημαία.
***
*ΤΟ πρόβλημα προκύπτει με την αλλαγή της ώρας των ανθρώπων. Κι ένα ωραίο πρωί στα τέλη Μαρτίου η σάλπιγγα ξεκινάει μία ολόκληρη ώρα νωρίτερα. Και τρελαίνονται τα σκυλιά που πιάνονται απροετοίμαστα και μακριά, «μα ποιος έκανε το λάθος και ξεκίνησε σήμερα νωρίτερα;». Τρέχουν ασθμαίνοντας, αλλά αδύνατον να βρεθούν εγκαίρως στο πόστο τους. Άλλο τα ανθρώπινα ρολόγια κι άλλο τα βιολογικά των ζώων.
Ζ.

Πώς αλλάζει;
*- ΔΕΝ μπορεί να προσαρμοστεί στην καινούργια ώρα, λέει η άλλη. Λες και προσγειώθηκε στη Νέα Υόρκη.
***
*Η αλλαγή της ώρας απασχολεί τους Λαρισαίους εδώ και δύο μέρες. Από αύριο όλοι θα το έχουν ξεχάσει.
Η ώρα λοιπόν αλλάζει: Στο κινητό μόνη της. Στο smart watch με συγχρονισμό. Στο ρολόι στον τοίχο με μία καρέκλα ή έναν ψηλό άντρα στο σπίτι. Στην κουζίνα όμως με ένα διδακτορικό στη μηχανολογία, θυσία παρθένας, να είναι ημέρα Πέμπτη αφού έχεις ρίξει στη θάλασσα στάχτες νυχτερίδας και πάλι δηλαδή... Στο αυτοκίνητο; Εκεί το αφήνεις έτσι χειμώνα καλοκαίρι και τον μισό καιρό είσαι εντάξει.
Ζ.

Ορεξάτοι
*ΚΑΙ καραντίνα και εκπομπές μαγειρικής διαρκώς στην τηλεόραση και όρεξη μεγάλη, τι να κάνουν κι οι Λαρισαίοι.
- Έναν σεφ να ακούσω να πει «έφτιαξα ένα ταψί»... Όλοι ένα πιάτο φτιάχνουν, οι τσιγκούνηδες.
***
*- Η κανέλα είπαν αδυνατίζει. Ας ρίξω κι άλλη στην μπουγάτσα.
***
*- ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ γιατί τρώω πολύ κι όταν αγχώνομαι τρώω.
Ζ.

ΣΥΡΙΖΑ Λαρίσης
*ΠΟΥ σε πονεί και πού σε σφάζει. Τσίμπα με να σε τσιμπώ. Ούτε γραμματέας, ούτε αναπληρωτής, μήτε τίποτε ο Γ. Σφήκας στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας. Αλλά και η νίκη Ζωγράφου πύρρειος. Καθώς οι 11, που είχαν γίνει κάποια στιγμή και 12, σταθεροί κι ακλόνητοι στις ψηφοφορίες, κόκαλο, μπορεί και κοκαλένιοι. Η Ν.Ε. κομμένη στα δύο. Θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα πορευτούν.
***
*ΜΕ τον Σφήκα απέναντι, αλλά κι έναν Μίγα ανάμεσα. Καλά που δεν υπάρχει δηλαδή και κάνας Ακρίδας στη σύνθεση των 25 μελών, ούτε Μελίσσης ή άλλος της εντομολογίας.
Οι σχετικά καινούργιοι στο κόμμα, ο Χρ. Αθανασιάδης και ο Άρης Αγραφιώτης λέγεται ότι συντονίζουν την αντιπολίτευση στη Νομαρχιακή, παρότι οι ίδιοι δεν μετέχουν σ’ αυτήν και δεν θεωρούνται στελέχη ολκής.
Οι μισοί σχεδόν της μειοψηφήσασας ομάδας λέει προέρχονται από Ελασσόνα, συν κάποιοι αγρότες.
Ζ.

ΣΥΡΙΖΑ Λαρίσης (ΙΙ)
*ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ δείχνει αλλιώτικος ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Εξέλιξη μάλλον αναμενόμενη. Στη νέα Νομαρχιακή δεν εκλέχθηκαν φερειπείν ο Παν. Νταής, αντιδήμαρχος και στενός συνεργάτης του Απ. Καλογιάννη, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή Νίκου, η Χρυσούλα Χρήστου υποψήφια βουλευτής, ο επίσης υποψήφιος βουλευτής Βαγγέλης Δημητρακόπουλος και υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων, μήτε κανένας άλλος Φαρσαλινός.
***
*ΕΙΔΙΚΟ ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμβίωση των προερχομένων από τον εκπαιδευτικό χώρο στη Νέα Νομαρχιακή. Η Ελένη Αναστασοπούλου από τη μία και η Ερμίνα Μαγαλιού κι ο Γιάννης Τσακνάκης από την άλλη, που μόνο συντροφικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι σχέσεις τους εδώ και χρόνια.
Εν προκειμένω δεν θα μιλούν για έντομα, αλλά για κόμπρες και κροταλίες.
***
*ΚΑΤΑ τα άλλα, ελπιδοφόρα θεωρείται η παρουσία της Μαρίας Λυροπούλου, η οποία εκλέχθηκε αναπληρώτρια γραμματέας της Νομαρχιακής. Η μοριακή βιολόγος, που δούλεψε ως ερευνήτρια στο εξωτερικό, στη Γερμανία, συνταξιούχος τώρα, παντρεμένη με τον Λαρισαίο φιλόλογο Δημ. Γιαλαμά.
Από πολύ παλιά στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, μπορεί να τα καταφέρει να ηρεμήσει τα πνεύματα.
Ζ.

Με περικεφαλαία
*ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ τα ψυχολογικά του οι Λαρισαίοι. Και το χιούμορ τους.
- Μσόχαζους σας άφησα, χαζομσόχαζους σας βρίσκω.
***
*- ΕΙΔΑ περικεφαλαία και σε θυμήθηκα.
- Με είπες βλάκα;
- Δεν πρόλαβα.
***
*- ΠΗΓΑ στον ψυχίατρο.
- Και τι σου είπε;
- Που ’σαι ρε τρελέ;
Ζ.

Καταμεσής
*ΔΕΙΧΝΕΙ μικρό, αλλά για τους ντόπιους είναι εξαιρετικά χρήσιμο το έργο της Περιφέρειας, με την επισκευή τμήματος οδού 3 χιλιομέτρων μεταξύ Αγ. Αναργύρων και Αγ. Γεωργίου. Τόσοι Άγιοι μαζεμένοι, αλλά η επικίνδυνη οδική εκκρεμότητα παρέμενε δεκαετίες καταμεσής του κάμπου, να ταλαιπωρεί πηγαινοερχόμενους προς 7 χωριά της περιοχής. Τώρα ξεκίνησε και προχωράει, δι’ ευχών των Αγίων. Ο Κ. Αγοραστός ικανοποιεί αίτημα του Θαν. Νασιακόπουλου.
***
*ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ της Νίκαιας, έργα στον δρόμο από την πλατεία έως την έξοδο προς Φάρσαλα. Έργα που πρέπει να επισπευσθούν, καθώς οι γειτονιές δέχονται βαριά κυκλοφορία με την παράκαμψη. Έργα αποχέτευσης λένε, κι όλοι ελπίζουν ότι μετά θα αποκατασταθεί το οδόστρωμα.
Με αυτό που συνέβη την προηγούμενη φορά δεν το θεωρούν και τόσο αυτονόητο. Λογικά απ’ τον Δήμο Κιλελέρ θα έχουν τον νου τους, δίπλα είναι το Δημαρχείο.
Ζ.

Ψεύτικο εννιάρι
*- ΑΥΤΟΣ είναι εννιαμισάρι...
- Αυτός δεν δείχνει να είναι εξοχτάρι;
Δεν έλεγαν για σεισμό, είναι και μεγάλα τα νούμερα δηλαδή, αλλά για αριθμούς στις φανέλες ποδοσφαιριστών ή καλύτερα θέσεις στις οποίες αγωνίζονται στο γήπεδο.
Παλιά, όλοι ήξεραν πως ο άσος ήταν του τερματοφύλακα, με το 2 έπαιζε στάνταρ το δεξί μπακ, το 9 το είχε αδιαπραγμάτευτα ο σεντερφόρ, κ.ο.κ. Τώρα όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, έγιναν πιο σύνθετα.
***
*ΝΑ, προέκυψε το εννιαμισάρι ή και ψεύτικο εννιάρι. Μια θέση στην οποία καθιερώθηκε λένε πρώτος ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, όταν ο Μαρτσέλο Λίπι διείδε ως προπονητής τις προοπτικές που διανοίγονται στον Ιταλό μπαλαδόρο με την έφεσή του στο σκοράρισμα. Κι έτσι το κλασικό δεκάρι, πήγε λίγο πιο διαγώνια και μπροστά. Ούτε δεκάρι, ούτε εννιάρι δηλαδή, αλλά να παίζει πίσω από τον στράικερ.
Κάπως σαν τον Φορτούνη δηλαδή στην Ελλάδα ή σαν τον Πινακά στη Λάρισα.
(Κι ύστερα ήρθε ο Φίλιπ Κερ κι έγραψε το σπουδαίο αστυνομικο ποδοσφαιρικό μυθιστόρημα Ψεύτικο Εννιάρι).
***
*ΑΝΑΛΟΓΩΣ και το λεγόμενο εξοχτάρι, το πολυεργαλείο στο γήπεδο. Είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει και ως καθαρός αμυντικός μέσος, εξάρι, ο κόφτης μπροστά απ’ τους στόπερ ή και μαζί τους δηλαδή, αλλά άμα χρειαστεί παίζει και ως οχτάρι, πιο μπροστά να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας.
(Πολύ ειδικοί δεν ήταν, αλλά είχαν να λένε ως προπονητές της κερκίδας).
Ζ.

Λακκούβα-κίνδυνος
*ΧΑΣΚΕΙ εδώ και καιρό, μία ευμεγέθης λακκούβα, στην παλιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, ένα χιλιόμετρο περίπου πριν τους σηματοδότες στη διασταύρωση του Κιλελέρ. Όπως σημειώνει συμπολίτης που κάνει συχνά τη διαδρομή από Λάρισα προς Βόλο και αντίστροφα, τη νύχτα συνιστά κίνδυνο-θάνατο ιδιαίτερα για δικυκλιστές.

Των ρολογιών οι δείκτες
*ΓΙΑ κάποιον που πέθανε και πήγε στον Παράδεισο, διηγιόταν ο Λαρισαίος.
Όπως στεκόταν λέει στην Πύλη, είδε έναν τεράστιο τοίχο με ρολόγια.
Ρώτησε τι είναι αυτά. Κι ο Άγιος Πέτρος του εξήγησε ότι είναι κάτι σαν ρολόγια, μετρητές αλήθειας.
- Όποιος πέρασε από τη Γη έχει ένα τέτοιο. Κάθε φορά που λες ένα ψέμα, οι δείκτες του ρολογιού σου κινούνται.
- Ναι; Και ποιανού είναι εκείνο το ρολόι;
- Αυτό είναι της Μητέρας Τερέζας, τέκνον μου. Οι δείκτες δεν κινήθηκαν ποτέ, που σημαίνει ότι ποτέ δεν είπε ψέματα.
- Απίστευτο... Και ποιανού ρολόι είναι εκείνο;
- Είναι το σαν ρολόι, είναι ο μετρητής του Αβραάμ Λίνκολν. Βλέπεις ότι οι δείκτες του κινήθηκαν μόνο δύο φορές, που σημαίνει ότι είπε μόνο δύο φορές ψέματα στη ζωή του.
- Και μιας που είπαμε για πολιτικό. Τα ρολόγια των Ελλήνων πολιτικών που είναι Άγιε πατέρα;
- Α... Αυτά τα έχουμε μέσα, τα χρησιμοποιούμε για ανεμιστήρες.
Ζ.

 

 ELASSONA CIU

*ΠΟΛΛΟΥΣ και καλούς φίλους και στην Ελασσόνα ο Νίκος Λιούπας. Με τη λήξη του εορτασμού της Εθνικής επετείου, ο φακός της «Ε» αντάμωσε τον αντιπεριφερειάρχη σε κουβέντα «στο πόδι» με τους προέδρους της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Ελασσόνας, Θωμά Κίτση και Παναγιώτη Μωϋσίδη και τον γραμματέα του Εμπορικού Κέντρου, Στέλιο Κιτσούλη.
Ι.Μ.

 

SKOYPIDIA KASTRI CIU

*ΠΑΝΩ από έναν μήνα έχουν να δουν απορριμματοφόρο του Δήμου Τεμπών στο Καστρί Λουτρό. Τόσο ο κεντρικός και ο παραλιακός, όσο και οι κάθετοι δρόμοι, βρίθουν σκουπιδιών, με τον οικισμό να έχει μετατραπεί σε κανονικό σκουπιδότοπο. Οι κάδοι, με τη «βοήθεια» και των αδέσποτων, σκορπίζουν παντού περιεχόμενο και οσμές...

 

LADOPOULOS CIU

*ΤΟ πάλεψε πολύ ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος και τα κατάφερε τελικά. Στα χέρια του βρέθηκε το θυμιατό για να το ανάψει, ώστε να τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Αγρότη, όμως ο αναπτήρας δεν συνεργαζόταν. Μέχρι που αστειευόμενος ο Μητροπολίτης τού είπε: «Μου φαίνεται δεν έκανες παπαδάκι μικρός για να ξέρεις να το ανάβεις» και ως εκ θαύματος ο αναπτήρας λειτούργησε...
Ν.Π.

 

SOYEZ CIU

*ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ η ελληνική συμμετοχή για την αποκόλληση του Ever Given στη διώρυγα του Σουέζ. Ιδιαίτερος ο ρόλος του κουμανταδόρου αριστερά, «Πάρτο αλλιώς...».
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass