Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2021 18:00
*Ο Αλέξης και η Γιώτα, κομμωτές από την Ελασσόνα, περιποιήθηκαν αφιλοκερδώς αρκετούς κατοίκους στο σεισμόπληκτο Πραιτώρι. Η αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο... *Ο Αλέξης και η Γιώτα, κομμωτές από την Ελασσόνα, περιποιήθηκαν αφιλοκερδώς αρκετούς κατοίκους στο σεισμόπληκτο Πραιτώρι. Η αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο...

Έρχεται ζέστη
*ΚΑΛΑ, σε σύγκριση με Γαλλία, εντάξει συμβαίνει και φυσικά με Ισπανία.


Αλλά όχι να δείχνει το δελτίο καιρού μέγιστες θερμοκρασίες στην Ελλάδα χαμηλότερες από την Αγγλία κι απ’ τη Γερμανία... Συμπέρασμα;
Έρχεται ζέστη απ’ τη Δύση, καταφθάνει ανοιξιάτικο καλοκαιράκι.
Ζ.

Το αρνητικό
*ΑΝΗΣΥΧΟΙ, ζορισμένοι οι Λαρισαίοι ωστόσο δεν χάνουν το χιούμορ τους.
- Καλημέρα... Ένα τεστ θα ήθελα.
- Ποιο θα θέλατε;
- Το αρνητικό.
***
*- ΠΑΩ βόλτα με τον καφέ στο χέρι και κατεβάζω τη μάσκα για να πιώ, κοιτάζοντας γύρω μου λες και κατέβασα το φερμουάρ να κατουρήσω.
***
*- ΕΒΑΨΑ μαλλί, έκανα πιστολάκι, ντύθηκα, βάφτηκα, φόρεσα σκουλαρίκια κι άντε γεια. Πάω να τηγανίσω κεφτέδες.
***
*- ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ τόσα χρόνια να φτιάξουμε σώματα και τώρα μας λένε φτιάξτε αντισώματα.
Ζ.

Ταξιδάκι
*ΦΥΣΙΚΑ και κάποιοι κάνουν σχέδια στη Λάρισα.
Τουλάχιστον εκφράζουν επιθυμίες.
- Πεθύμησα ένα ταξιδάκι.
-Βάλε το κινητό σε λειτουργία πτήσης.
***
*- ΜΕ 4.340 κρούσματα σίγουρα θα πάμε ταξίδι.
Ταξίδι μακρινό.
Ζ.


Και τότε
*ΚΙ αφού μέσα στον χαμό και με τα ζόρικα νούμερα να καλπάζουν, οι κυβερνώντες αισιοδοξούν για Πάσχα, για τουρισμό και για άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων, ο καχύποπτος Λαρισαίος προβλέπει ότι θα υπάρξουν αισιόδοξα μηνύματα κι άμα φτάσουμε και τα 10.000 περιστατικά.
- Θα λένε τότε ότι έτσι θα φτάσουμε νωρίτερα στην επιδιωκόμενη ανοσία της αγέλης. (Γιατί όχι; Άμα υπάρχει ανοησία της αγέλης...).
Ζ.

Για τους τουρίστες
*ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ν’ αρχίσουν να περιπαίζουν οι Λαρισαίοι με όσα ακούνε.
- Μήπως να φεύγαμε κιόλας για να έρθουν οι τουρίστες; Μήπως ενοχλούμε βρε παιδιά...
***
*- ΑΛΗΘΕΙΑ, αν βάλω πέδιλο με κάλτσα μπορώ ν’ αλλάξω νομό;
***
*- ΘΑ έρθουν οι τουρίστες να απολαύσουν θάλασσες και παραλίες κι εμείς κλεισμένοι στο σπίτι. Μου θυμίζει αυτό παλιά της μάνας μου με τα σοκολατάκια «μην τα πειράζεις είναι για τους επισκέπτες».
***
*- ΜΙΑ καλή επιχειρηματική ιδέα για φέτος το καλοκαίρι είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια με φορητό αναπνευστήρα.
Ζ.

Είναι σοβαρό
*«ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι έχουν εμβολιαστεί, εκτός σειράς, όλοι οι βουλευτές της ΝΔ;» Πολύ σοβαρή η καταγγελία της Άννας Βαγενά. Πάρα πολύ... Κι εξίσου σοβαρό το δικό της ατόπημα αν διαψευστεί. Επειδή δε, δύσκολα θα της δοθεί κεντρικά απάντηση από τη ΝΔ, μάλλον οφείλουν οι αμέσως εμπλεκόμενοι να δώσουν εξηγήσεις.
Οι δύο από τους τρεις βουλευτές Λαρίσης της ΝΔ δεν βρίσκονται σε ηλικία που να έχει επιτρέψει τον εμβολιασμό τους ως τώρα.
Επομένως ή θα απαντήσουν εκθέτοντας τη συνάδελφό τους του ΣΥΡΙΖΑ ή θα σιωπήσουν επιβεβαιώνοντάς την.
Ζ.

Προ-μελετημένα
*ΠΑΕΙ η εμπιστοσύνη... Μ’ αυτά και με τούτα έχει χαθεί. Να, ο Λαρισαίος δάσκαλος Α. Κ. αναφέρει δημοσίως: «Η επιτροπή λοιμωξιολόγων περιμένει να μελετήσει η κυβέρνηση το νέο γκάλοπ του ΣΚΑΙ και μετά να της εισηγηθεί τι μέτρα να αποφασίσει να της προτείνει εκείνη κατόπιν».
Ζ.

Αστειεύονται;
*ΠΟΥΘΕΝΑ δεν τους πιάνει κανείς τους εκπαιδευτικούς. Εδώ και ένα χρόνο φωνάζουν και διαμαρτύρονται ζητώντας να παρθούν μέτρα για ασφαλή σχολεία με μέτρα για τον κορονοϊό, προτάσσοντας τον εμβολιασμό τους κατά προτεραιότητα και όταν η κυβέρνηση τους δίνει τη δυνατότητα τουλάχιστον να εμβολιαστούν από αδιάθετες δόσεις εμβολίων, η Διδασκαλική Ομοσπονδία, με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας, ζητά να μάθει το όνομα της εταιρείας που θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί καθώς και παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων, αφού λέει ότι είναι «βεβιασμένη ενέργεια εκ μέρους του Υ.ΠΑΙ.Θ.» που «φανερώνει, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει οργανωμένος και μελετημένος σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών όλων των εκπαιδευτικών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο που επιθυμούν και για την, ουσιαστική, προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας».
Μα είναι δυνατόν;
Ποιος πολίτης επιλέγει σήμερα ποιο εμβόλιο θα κάνει;
Τελικά μάλλον ψάχνουν για δικαιολογίες.
Ας έβρισκαν όμως κάτι καλύτερο...
Ν.Π.

Σχολεία
*ΤΗΝ ανάγκη για άμεση ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, αναφορικά με τον δευτεροβάθμιο έλεγχο της ΚτΥΠ στα σχολικά κτίρια και τον προγραμματισμό για τη στέγαση των μαθητών και τις επισκευές, επισημαίνει με έγγραφό της προς τους δημάρχους του νομού, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικ. Καραγιώργου.
Στο έγγραφο που απέστειλε, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν υφίσταται καμιά περαιτέρω επίσημη ενημέρωση για τον δευτεροβάθμιο έλεγχο της ΚτΥΠ ή κοινοποίηση του Προγραμματισμού σας για τη στέγαση όλων των μαθητών-τριών μετά το σεισμικό φαινόμενο της 3ης Μαρτίου 2021. Με το παρόν έγγραφο δηλώνεται η ανάγκη για άμεση έγγραφη ενημέρωση της Δ/νσης ΠΕ Λάρισας σχετικά με:
-την καταλληλότητα ή μη καθώς και τον “χαρακτηρισμό” όλων των διδακτηρίων της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, μετά τον δευτεροβάθμιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα κλιμάκια της ΚτΥΠ,
-τη διαθεσιμότητα κτηριακών υποδομών (άλλα όμορα διδακτήρια, παιδικοί σταθμοί, άλλοι δημόσιοι χώροι ή οικίσκοι κ.λπ.) για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των μαθητών που τυχόν εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, στην περίπτωση που οι σχολικές μονάδες τους κρίθηκαν εκ νέου ακατάλληλες προς άμεση χρήση,
- τον ακριβή προσδιορισμό της κτηριακής υποδομής που διατίθεται από τον οικείο Δήμο για τη μεταστέγαση εκάστης σχολικής μονάδας,
-χρονικό προσδιορισμό για την αποκατάσταση των ζημιών -εκάστης σχολικής μονάδας». Πάντως ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς μπορεί τώρα τα σχολεία να είναι κλειστά, όμως αναμένεται μέσα στον Απρίλιο να ξεκινήσουν και πάλι τη διά ζώσης λειτουργία τους. Οπότε καλό θα είναι οι αρμόδιοι να ανεβάσουν ταχύτητα, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως.
Ν.Π.

Το 23ωρο
*- ΚΑΙ με την καινούρια ώρα πεινάω το ίδιο. (Έχουν σχεδόν προσαρμοστεί στην αλλαγή ώρας οι Λαρισαίοι, όχι εντελώς ακόμα).
***
*- ΑΦΕΝΤΙΚΟ θα έρχομαι μία ώρα αργότερα στη δουλειά, είμαι παλαιοωρολογίτης.
***
*- ΜΙΑ ανάσα χαράς και αισιοδοξίας αισθάνθηκαν την Κυριακή οι άνθρωποι που ανήκουν στη ζώνη ώρας που μετακίνησε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά.
Η μία ώρα λιγότερη, βοήθησε σημαντικά ώστε να περάσει μία ημέρα λοκντάουν και μιζέριας πιο γρήγορα, με τα χαμόγελα να επιστρέφουν διστακτικά στους ανθρώπους, οι οποίοι μιλώντας μεταξύ τους, εύχονταν το 23ωρο να καθιερωθεί και γιατί όχι, να μη γίνει και 20ωρο ή 15ωρο, ώστε η πανδημία να φτάσει στο τέλος της μια ώρα αρχύτερα.
Ζ.


Όποιος προλάβει
*ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΙ για το ποιος θα φέρει πρώτος τα λεφτά του ΕΛΓΑ στους δικαιούχους. Λες και τα μοιράζουν οι ίδιοι, σαν να είναι ο ταχυδρόμος. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζο η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου ενημερώνει ότι «αύριο πρόκειται να καταβληθεί το ποσό των 10.803.435 ευρώ σε παραγωγούς του νομού Λάρισας...».
Επίσης, σε τηλεφωνική επικοινωνία ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ αυτός, τον Νίκο Δούκα, πληροφορεί πως «αύριο θα πιστωθούν στους δικαιούχους του Δήμου Τυρνάβου και όλου του Νομού Λάρισας 10.803.434,90 ευρώ». (Ακόμη πιο ακριβής ο δήμαρχος, στο δεκάλεπτο).
***
*ΠΡΕΠΕΙ όμως μάλλον να βελτιώσουν τα αντανακλαστικά τους. Ή τα κανάλια επικοινωνίας.
Διότι συνήθως οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται από την προηγούμενη μέρα το απόγευμα.
Έτσι οι παραγωγοί ίσως και να είχαν δει φως από χθες, μόνοι τους. Να προσπαθήσουν ώστε να φέρνουν τα μαντάτα καμιά βδομάδα πριν.
(Μέχρι το βράδυ μπορεί να έβγαινε με ενημέρωση και κάνας άλλος παράγοντας της ΝΔ).
***
*ΚΑΛΑ έκανε η Στέλλα Μπίζιου κι επικοινώνησε με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ μετά τον πρόσφατο νέο παγετό που χτύπησε τα δέντρα σε κρίσιμη φάση, όμως παρουσιάζει ενδιαφέρον η εκτίμηση που διατύπωσε: Σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ επισημαίνει πως «η δουλειά που γίνεται αυτή τη στιγμή στον ΕΛΓΑ είναι εξαιρετική και τα αποτελέσματά της φαίνονται καθημερινά στους παραγωγούς». (Όταν είναι πολύ πρόσφατα «τα καντήλια» που έριξε δημοσίως μάλιστα στην υπηρεσία του ο διοικητής Α. Λυκουρέντζος, παραξενεύοντας τότε τους πάντες με τη συμπεριφορά του.
Τι ισχύει τελικά, εξαιρετική ή χάλια η δουλειά του ΕΛΓΑ;).
Ζ.

«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ
*ΔΙΠΛΗ ικανοποίηση για τον βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη από τις απαντήσεις που έλαβε από τον ΥΠΑΑΤ Σπ. Λιβανό για την ανασυγκρότηση της εθνικής επιτροπής για την καταπολέμηση της ερημοποίησης. Αφενός γιατί οι προτάσεις του Λαρισαίου βουλευτή προς την κατεύθυνση αυτή έγιναν δεκτές από την ηγεσία του Υπουργείου, αφετέρου γιατί ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Λιβανός, ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι «η κυβέρνηση έκλεισε την πόρτα της ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ, προωθώντας ταυτόχρονα την αλλαγή του αναχρονιστικού Κανονισμού του Οργανισμού».
Ο κ. Κόκκαλης χαιρέτισε τις υπουργικές ανακοινώσεις για τον ΕΛΓΑ...
Γ.Ρ.

Την πάτησε
*- ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ναι αλλά...
Είχε τις ενστάσεις του ο Λαρισαίος.
- Ποιος πήρε στον λαιμό του τον Τσίπρα και τον κρέμασε με τα «self tests» και το φαιδρό όπως προέκυψε σενάριο με τη Siemens, το οποίο κατέρρευσε; Θα την καταλήξουν σαν τον τσομπάνο με το «λύκος στα πρόβατα»...
Ζ.


Τα προσχήματα;
*ΚΙ έσκασε κι αυτή η φοβερή υπόθεση με την αντιδήμαρχο Καρδίτσας και την αποθήκη τροφίμων, των πλημμυροπαθών, των φτωχών δεν έχει σημασία, δικά της δεν ήταν πάντως. Ε, δεν έγινε και πρώτο θέμα στις ειδήσεις, ΝΔ ήταν άλλωστε η αντιδήμαρχος «Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης». Από τίτλο, σούπερ.
Στην αρχή, δεν... Τίποτε μωρέ, διαδόσεις... Ύστερα αμηχανία... Και κατόπιν παραίτηση, που της ζητήθηκε απ’ τον δήμαρχο. Για να αγωνιστεί, όπως είπαν, για τη δικαίωσή της. Παίζοντας στα ίσα, τίμια, χωρίς αξίωμα να τη βοηθάει. Ναι, γι αυτό. Πάντως, άμα παραιτούνταν οι παράγοντες «για λόγους ευθιξίας μετά από αναληθή δημοσιεύματα», όπως εξήγησε η Καρδιτσιώτισσα, δεν θα υπήρχε ρουθούνι δημάρχου, βουλευτή και υπουργού.
Ζ.

Διακοπή
*ΜΙΚΡΟ «έμφραγμα» προκάλεσε κυρίως στην αγορά των Φαρσάλων, λόγω Τρίτης και λαϊκής, η χθεσινή διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε στις 11:30 π.μ. επηρεάζοντας την ηλεκτροδότηση σχεδόν στη μισή πόλη και σε αρκετά χωριά. Η διακοπή οφειλόταν σε βλάβη που παρουσιάστηκε σε μετασχηματιστή στο Βασιλί Φαρσάλων, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να επιδιορθώνουν τη βλάβη πολύ γρήγορα.
Γ.Γ.

Κοντά έπεσε
*- ΤΙ δουλειά κάνεις;
- Βάζω σε μια κόλλα χαρτί αγάπη, απόλαυση και χαρά.
- Κατάλαβα, ποιητής.
- Όχι, σουβλατζής.
Ζ.

 

 AGORASTOS IERONYMOS CIU

*- ΔΕΝ μπορώ να κάνω πίσω με τίποτα Σεβασμιότατε... Δεν παρακάμπτεται ο Νασιακόπουλος.
Ζ.

 

GEITONIA CIU

*«ΜΙΚΤΗ της Ανθίμου Γαζή», την ονόμασε ο Χ.Τ. που απουσιάζει απ’ τη σύνθεση σε ρόλο φωτογράφου. Πολύχρωμη ομάδα κρούσης, όσον αφορά πολιτική και ποδόσφαιρο, ομάδα γειτονιάς με όλα τα καλά μα και τις αδυναμίες της, διαχρονική ασχέτως κορονοϊού. Καμιά φορά προσκολλάται, λέει, και κανένας βουλευτής.
Ζ.

 

EMPODIO CIU

*ΑΛΜΑ εις ύψος στο σκάμμα της Κεντρικής πλατείας, με τον πήχη στο παγκόσμιο ρεκόρ ηλικιωμένων. Κι όποιος περάσει, πέρασε...
Ζ.

 

KOKKALHS LIAKOYLH CIU

*ΑΝ εξαρτώνταν απ’ αυτούς, θα τα είχαν βρει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Παρεμφερές ταπεραμέντο για Λ. Λιακούλη - Β. Κόκκαλη, τυγχάνουν και δικηγόροι αμφότεροι...
Ζ.