ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2021 17:52
*- ΔΕΝ ξέρω τι ώρα έχετε εσείς στη Βουλή, κύριοι συνάδελφοι, στην Περιφέρεια είναι πάντα ακριβώς, όλα συντονισμένα. Ζ. *- ΔΕΝ ξέρω τι ώρα έχετε εσείς στη Βουλή, κύριοι συνάδελφοι, στην Περιφέρεια είναι πάντα ακριβώς, όλα συντονισμένα. Ζ.

Απρίλης
*ΤΕΡΜΑ τα ψέματα από σήμερα. Πήγε 2 ο Απρίλιος.


***
*Η Λαρισαία Ο. Κ. τον καλοπιάνει πάντως τον καινούργιο μήνα.
Ένας μικρός απατεώνας
Ερωτευμένος με την άνοιξη
Ζόρικος σαν καταιγίδα
Σαγηνευτικός σαν αρχαίος θεός
Βιαστικός σαν μπουμπούκι του αγρού
Ξανθός και μαυρισμένος
Λίγο απελπισμένος
Μα πάντα χαμογελαστός.
***
*ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ο φετινός Απρίλης.
Φέτος ίσως δεν θέλει να μας ξεγελάσει
Ίσως θέλει να μας κάνει να χαμογελάσουμε
Μαντεύει τα φτερουγίσματα και τις ανησυχίες
Κι εκείνο τον φόβο που δεν λέει να λουφάξει.
Ζ.

Καλό μήνα
*ΜΕΤΑ τον Οδοντωτό των Καλαβρύτων και τον Μουτζούρη του Πηλίου ήρθε η ώρα να αποκτήσει τρένο και το Περτούλι. Χθεσινή ειδησεογραφία από τον Ηλ. Φ. Μία μικρή αλλά πανέμορφη διαδρομή 4 χλμ. περίπου, ανάμεσα στο δάσος και στο ποτάμι, θα αποζημιώνει τους επισκέπτες της περιοχής. Αφετηρία το χιονοδρομικό κέντρο, μία στάση στην Αγία Κυριακή και τερματικός σταθμός το ξυλουργικό εργοστάσιο, που θα επαναλειτουργήσει και θα μετατραπεί σε μουσείο. Ένα έργο πνοής που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα δώσει άλλη ώθηση στην περιοχή και η προβολή της θα είναι τεράστια. Οι εργασίες αρχίζουν σύντομα, ώστε να είναι όλα έτοιμα στα τέλη Οκτωβρίου με την έναρξη της χειμερινής σεζόν. Η μόνη δέσμευση του Δήμου Πύλης είναι ότι οι προσληφθέντες στις θέσεις που θα προκύψουν πρέπει να είναι κάτω των 40 ετών, να γνωρίζουν τουλάχιστον Αγγλικά και να είναι δημότες του. (Έριξε και προσλήψεις στο τραπέζι πριν πει το «καλό μήνα»).
***
*Η Λαρισαία πάλι, πήγε χθες στο βενζινάδικο και είπε στον υπάλληλο «γέμισέ το», τι απάντηση εισέπραξε; «Είπαμε πρωταπριλιά, αλλά και συ μη το ξεφτιλίζεις τελείως…».
Ζ.

Κορωνέικο
*ΖΟΡΙΚΑ τα πράγματα, όμως κάποιοι Λαρισαίοι εξακολουθούν να προσεγγίζουν την κατάσταση με πιο ανάλαφρη ματιά.
-Στα 3.491 τα κρούσματα. Ε, βέβαια, αφού κάνουν αυτές τις βλακείες και ανοίγουν τα μουσεία…
***
*- Ο άλλος πουλάει λάδι στη λαϊκή και διαλαλεί ότι είναι από ποικιλία κορωνέικη. Παραξενευόταν που ούτε καν πλησίαζε κανείς.
***
*- ΑΠΟ την Κατοχή είχαν να μας κλείσουν μέσα οι Γερμανοί για να τριγυρνούν αυτοί στη χώρα.
Ζ.
Τίνος το λάθος;
*ΛΑΘΟΣ, πολύ μεγάλο λάθος του Μ. Χαρακόπουλου και της Στέλλας Μπίζιου. Μεγάλη η αγένειά τους, η δε τελευταία, ως πολύ νέα, είναι και αυθάδης. Κανονικά, οι βουλευτές της ΝΔ έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη από την Άννα Βαγενά, «μας συγχωρείτε πολύ», έπρεπε να της πουν, «και με όλο το θάρρος», ζητώντας συγγνώμη με σκυμμένο το κεφάλι, που δεν είχαν εμβολιαστεί εκτός σειράς, ώστε να την επιβεβαιώσουν που τους είχε καταγγείλει την προηγούμενη ημέρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία τώρα τους κατηγορεί κι από πάνω ότι έχασαν την ψυχραιμία τους, που αντέδρασαν θυμωμένοι διαψεύδοντάς την.
***
*ΒΕΒΑΙΑ, η Άννα Βαγενά είχε καταγγείλει, γραπτώς κιόλας κι όχι εν τη ρύμη του λόγου παρασυρόμενη σε κάποια συζήτηση, ότι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ εμβολιάστηκαν εκτός σειράς. Όχι κάποιοι ή ένας, όπως λέει τώρα. Όλοι, άρα και οι Λαρισαίοι, οι οποίοι και της απάντησαν.
Κι αυτό ήταν πάρα πολύ σοβαρό, ο καθείς καταλαβαίνει πόσο πολύ θα στοίχιζε και στους δύο αν το είχαν διαπράξει. Αλλά και πόσο πολιτικά ανόητοι θα ήταν, αν το έκαναν. Εξίσου σοβαρό ατόπημα για την καταγγέλλουσα αν δεν ίσχυαν τα όσα είπε, είχαν γραφεί αυτά εξαρχής σε τούτο ακριβώς το σημείο της εφημερίδας.
***
*«ΣΥΓΓΝΩΜΗ έκανα λάθος», δεν είπε η Άννα Βαγενά. Αντιθέτως, τους εξήγησε ότι χαίρεται πολύ που δεν εμβολιάστηκαν εκτός σειράς. Την επόμενη φορά δηλαδή μπορεί να τους κατηγορήσει ότι είναι λωποδύτες, ή ό,τι άλλο σκεφτεί κι άμα δεν ισχύει κι αυτό να πάει άνετα στην επόμενη καταγγελία. Βέβαια, καιροφυλακτεί κι αυτή η παροιμία με τον τσομπάνο και το «λύκος στα πρόβατα».
Ζ.

ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου
*ΕΝΑ πρόσφατο δημοσίευμα της «Ε», με αφορμή απάτες, αναζητούσαν προχθές δημοσιογράφοι των Αθηναϊκών ΜΜΕ. Για να επιβεβαιώσουν τις απάτες σε βάρος των πολιτών και μάλιστα για... μικροποσά; Όχι. Για να διασταυρώσουν αν πρόκειται για ανάλογες περιπτώσεις με απάτες που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας; Ούτε.
Απλά για να δούνε αν όσοι καταγγέλλονται ότι εξαπάτησαν πολίτες και περιλαμβάνονται σε δικογραφίες της Ασφάλειας, τυγχάνουν τα ίδια πρόσωπα με αυτούς που ζήτησαν και τυγχάνουν (!) αστυνομικής προστασίας.
Φυλάσσονται δηλαδή από την ΕΛ.ΑΣ. (σ.σ. ως «στόχοι» ) την ίδια ώρα που με βάση την αστυνομική έρευνα, φέρονται ως κατηγορούμενοι;
Πάσα (λογική) εξήγηση δεκτή…
Β.Κ.
Ποιος;
*ΠΑΝΕ πολλές μέρες που είχε καταγγελθεί επισήμως, από αντιδήμαρχο της περιοχής, ότι η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει εννέα περιπολικά και δεκατέσσερις αστυνομικούς για να φυλάνε τον Μένιο Φουρθιώτη. Ναι, τον πρώην μάνατζερ της ένδοξης Τζούλιας Αλεξανδράτου και μετέπειτα τηλεπαρουσιαστή συγκεκριμένης υποστάθμης, επειδή υπήρχε φόβος ότι θα τον χτυπούσε η 17Ν. Κυκλοφορούσε με θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας και μάλιστα προχθές διέταξε και αστυνομικό, ο οποίος υπάκουσε, να συλλάβει φωτογράφο που τραβούσε σκηνές από τη φύλαξή του.
***
*ΒΟΥΗΞΕ το ίντερνετ τις τελευταίες μέρες, όλο και πιο έντονη η αντίδραση του κόσμου. Κι από κει που οι κυβερνητικοί αρχικά μιλούσαν για φήμες και υπερβολές, τελικά χθες με «εντολή Χρυσοχοΐδη», ο Μένιος Φουρθιώτης έμεινε χωρίς αστυνομική φρουρά. Πάλι ωραίος δηλαδή ο υπουργός, το έλυσε το θέμα, επανέφερε την τάξη. Τώρα, το ποιος αποφάσισε να χορηγήσει τους φρουρούς και γιατί, αυτό ξέχασαν να το πουν. Και δεν είναι καθόλου ασήμαντο. (Ούτε που ο υπουργός είχε λησμονήσει να δώσει τόσο καιρό την εντολή απόσυρσης της φρουράς).
Ζ.
Παζλ χαπιών
*ΜΕ κεφάκια και νευράκια στη λιακάδα οι μεσήλικες της τριγωνοπλατειακής παρέας.
- Είμαι σε ηλικία που παίζω παζλ με τα χάπια μου
***
*- ΔΕΝ είμαι νευρικός εγώ. Εσείς με νευριάζετε.
***
- Θα βρεθούμε σήμερα;
- Δεν είδες τον καιρό; Φυσάει σαν τρελός.
- Γιατί, με αερόστατο θα ’ρθεις;
Ζ.

Στο μεγάλο πάρκο
*ΤΟ αναψυκτήριο στο Κηποθέατρο. Διάβαζαν χθες οι Λαρισαίοι το ρεπορτάζ στην εφημερίδα κι αναθάρρησαν. Ανακαίνιση εκ βάθρων, από τον ιδιώτη που το νοίκιασε για δεκαπέντε χρόνια κι ο οποίος ετοιμάζεται για το άνοιγμα της εστίασης. Εκεί κι αν είναι εξωτερικός χώρος. Στο μεγάλο πάρκο Αλκαζάρ, με τα θεόρατα δέντρα και τους βαθείς τους ίσκιους, μια ανάσα απ’ το κέντρο της πόλης, με τη μεγάλη παιδική χαρά, δίπλα στο ποτάμι και στο μεγάλο υπαίθριο θέατρο. Ανεξήγητο ως τώρα που δεν αποτελεί βασικό στέκι των Λαρισαίων, ασχέτως του κορονοϊού. Τώρα, μετά τις εξορμήσεις απ’ την καραντίνα, με το Μετακίνηση 6, άλλαξαν συνήθειες.
Ζ.
Κωλοτούμπες
*ΚΙ όταν μάλιστα οι δημοσιολογούντες επιστήμονες τσακώνονται στο ναρκοπέδιο των τηλεοπτικών παραθύρων ή στους κρεμαστούς κήπους του Facebook, βάζουν και πολύ νερό στον μύλο των συνωμοσιολόγων, σχολιάζει γλαφυρά ο Π. Μ. Ως Έλληνες είμαστε παραδοσιακά μετεωρολόγοι, γίναμε οικονομολόγοι τα χρόνια της κρίσης, σε ειδικές περιστάσεις έχουμε υπάρξει χρηματιστηριακοί αναλυτές και σεισμολόγοι, παραμένουμε σταθερά προπονητές της εξέδρας, ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή να δώσουμε συμβουλές πάνω από το τάβλι. Εδώ κι έναν χρόνο γίναμε κι «έθνος επιδημιολόγων». Δεν μας απέτρεψε και κανείς…
***
*ΜΟΙΑΖΕΙ επόμενο πλέον, να ενθαρρύνονται και οι συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους από το να επιβάλλονται παράλογοι περιορισμοί όπως η απαγόρευση διαδημοτικής μετακίνησης ή το «ΣΚ μέχρι τις 18.00». Όμως για να περάσει αυτή η νέα κατεύθυνση, εκεί που πριν λίγες εβδομάδες η χώρα διχάστηκε ξανά με τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, χρειάζεται στροφή 180 μοιρών. Στην ομορφότερη χώρα του κόσμου, η κωλοτούμπα ποτέ δεν ήταν πρόβλημα.
Τα δελτία ειδήσεων πλημμύρισαν με τίτλους όπως «μικρότερη μετάδοση λόγω έναρξης δραστηριοτήτων», η εξωστρέφεια που μια ανάσα πριν ήταν υπόθεση ατομικής ανευθυνότητας ή/και νεανικής απερισκεψίας τώρα είναι «παράγοντας αποσυμπίεσης». Και οι αστυνομικοί, όπως μας πληροφορούν οι τηλεσυνδικαλιστές τους, δεν θα μας ενοχλούν αφού κάνουν κάτι σαν «μουτράκια» ή «λευκή απεργία». Τα δε self tests μπορεί να φέρουν ως και 10.000 κρούσματα ημερησίως που όμως θα είναι σαν να μην είναι 10.000 κρούσματα. (Των αντιφάσεων το ανάγνωσμα).
Ζ.

Άλλοι καιροί
*- ΕΤΣΙ είχε γίνει και με την Επανάσταση, στην αρχή θρίαμβος, κατόπιν καθίζηση…
Επηρεασμένοι από την επέτειο οι Λαρισαίοι συζητούσαν για τα ματς της Εθνική, με Ισπανία στα ουράνια και εν συνεχεία το στραπάτσο με τη Γεωργία.
- Ένας Τζαβέλλας μόνο τι να σου κάνει…
- Αλήθεια πώς τον αντιμετωπίζουν με τέτοιο όνομα στην Τουρκία όπου παίζει;
- Άλλα χρόνια τώρα. Ωστόσο, οι απανταχού εθνικιστές δεν αλλάζουν μυαλά.
- Για πες όμως… Και στη Λάρισα έχουμε οδό Βουλγαροκτόνου και με τη Βουλγαρία έχουμε άψογες σχέσεις πλέον. Αν υπήρχε οδός Γραικοφονιά σε φιλική γειτονική χώρα, τι θα λέγαμε;
Ζ.
Με επικάλυψη
*ΝΕΑΡΟΙ εύσωμοι Λαρισαίοι σε νέες περιπέτειες.
- Έχω γράμμωση. Με επικάλυψη λίπους όμως.
***
*- ΚΟΙΤΑΩ ένα φυλλάδιο ζαχαροπλαστείου και έχω πάρει ήδη δύο κιλά. Πού να παραγγείλω κιόλας.
***
*- ΓΙΑΤΙ να μη χάνω και τα κιλά μου τόσο εύκολα όσο την υπομονή μου;
Ζ.

Αλλού
*ΣΤΑ 170 έργα και παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης των 57 δισ. ευρώ, περιλαμβάνεται και το ακόλουθο:
Αστικές Αναπλάσεις-Ελαιώνας, Δυτική Αθήνα, Νότιο παραλιακό μέτωπο Αττικής, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, κ.ά., όπου θα διατεθούν περίπου 500 εκατομμύρια. Επιβεβαιώνεται ότι Ελλάδα είναι μόνο Αθήνα, και Παναθηναϊκός που επίσης είναι Αθήνα, καθότι η Ανάπλαση Ελαιώνα. Έχει όμως και Θεσσαλονίκη, μέχρι και Πάτρα φτάνει, ως εκεί. Υπάρχει ενδεχόμενο να χωράει καμιά Λάρισα στο «κ.ά.»; (Μπα, χλωμό).
Ζ.

Τι ώρα;
*ΤΟ διηγιούνταν ο Λαρισαίος στον χθεσινό περίπατο:
Ήταν μια φορά ένας νάνος κι είχε μια αρμαθιά μπανάνες. Σε μια φάση, εντελώς απροσδόκητα, ρώτησαν οι μπανάνες.
- Τι ώρα νάναι;
- Βρε δε μπανάναι…
Ζ.

*ΤΑ γραφεία της «Ε» επισκέφθηκε χθες ο νέος διοικητής της ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων με αφορμή και την πρόσφατη ανάληψη καθηκόντων. Ο κ. Φαλάρας συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ε», Γ. Μιχαλόπουλο, με τον οποίο και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Γ.Ν.

GATOS_CIU.jpg

*ΝΙΩΘΕΙ το καλοκαίρι να έρχεται ο γατούλης κι άρχισε τα παιχνίδια στην αιώρα της αυλής, εκεί στους Γόννους.
Ζ.

SHMAIA_CIU.jpg

*ΕΜΠΛΕΟΣ εθνικών συναισθημάτων, ο πατριώτης Λαρισαίος πήγε και κάρφωσε τη γαλανόλευκη στην Κλίμακα του Παπανικολάου, στην οδό Βόλου.
Ζ.

EMVOLIO.jpg

*- ΓΙΑΤΡΕ μου, αυτό το κάνω ευχαρίστως κι άφοβα.
Ζ.

ALOGO_CIU.jpg

*ΟΤΑΝ ανεβαίνεις πρωταπριλιάτικα από την εξωτερική σκάλα για να αγναντέψεις τη θέα στην Ελασσόνα. Και καλό μήνα.
Ι. Μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass