ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2021 18:00
* ΔΡΟΜΟΣ «σουρωτήρι» με σκόνη το καλοκαίρι και λάσπη τις βροχερές ημέρες του χειμώνα η οδός Αγχιάλου στη Φιλιππούπολη, είναι φυσικό να προκαλεί γκρίνιες μεταξύ των περίοικων που αναζητούν -από τη Δημοτική Αρχή- επιτέλους λύση στο πρόβλημα... * ΔΡΟΜΟΣ «σουρωτήρι» με σκόνη το καλοκαίρι και λάσπη τις βροχερές ημέρες του χειμώνα η οδός Αγχιάλου στη Φιλιππούπολη, είναι φυσικό να προκαλεί γκρίνιες μεταξύ των περίοικων που αναζητούν -από τη Δημοτική Αρχή- επιτέλους λύση στο πρόβλημα...

Τι να μυρίσεις...
*- ΜΥΡΙΣΕ άνοιξη ο ένας, μύρισε καλοκαίρι η άλλη, βγαίνω κι εγώ να μυρίσω, η διπλανή

έβραζε κουνουπίδι. (Ατύχησε ο νεαρός Λαρισαίος. Οι πόλεις δεν ενδείκνυνται).
Ζ.

Βρες άκρη...
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να προσεγγίζουν την κατάσταση και με μια διαφορετική ματιά, κάποιοι Λαρισαίοι.
- Φέτος το Πάσχα με τα self tests, αντί να γυρνάμε το αρνί, θα γυρνάμε την μπατονέτα στη μύτη.
***
*- Ο άλλος κάνει τρύπες στη μάσκα λέει για να αναπνέει καλύτερα. Το πώς δεν έχουμε πεθάνει όλοι είναι παράδοξο.
***
*- ΤΟ επόμενο έξυπνο μέτρο για την αποφυγή συγκεντρώσεων στα σπίτια θα είναι οι πλειστηριασμοί τους.
Ζ.

Επιβάλλεται
*ΑΝ μη τι άλλο, η Λάρισα εμφανίζει μια ανησυχητική σταθερότητα. Εδώ και πολλές μέρες, συν πλην εκατό τα διαπιστωμένα περιστατικά μόλυνσης από το κορονοϊό. Όλοι πλέον γνωρίζουν ασθενείς στον περίγυρό τους. Ο καθείς αντιλαμβάνεται πόσες ακόμα είναι οι μη εντοπισμένες περιπτώσεις.
***
*Ο μόνος τρόπος να περιοριστεί το κακό είναι η προσοχή όλων. Μονότονο αλλά αναγκαίο: μάσκες, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών. Το σωστό είναι, έλεγε ξανά Λαρισαίος γιατρός, να σκεφτόμαστε όλοι ότι εκείνος που συναντάμε είναι φορέας του ιού και να συμπεριφερόμαστε ανάλογα. Δεν χρειάζονται ανεμελιές και ξεθαρρέματα.
***
*ΛΙΓΑΚΙ ακόμα υπομονή συστήνουν οι ειδικοί. Τώρα, μετά από ένα χρόνο που απέμεινε μόνο η ουρά, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμένων, είναι ακόμη πιο κρίμα να πάει στράφι όλη αυτή η προσπάθεια. Να μη χαθεί άλλος κόσμος άδικα.
Ζ.

Ναι μεν αλλά...
*«ΚΑΜΙΑ αιτιώδης σχέση με το εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί, ωστόσο είναι ενδεχόμενη και η έρευνα συνεχίζεται», δηλώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου για το AstraZeneca. Αυτό κι αν είναι ξεκάθαρη θέση. Κατά τα άλλα, διεξάγουν ακριβοπληρωμένες καμπάνιες υπέρ του εμβολιασμού.
Ζ.

Δεν εμβολιάστηκε
*ΚΑΙ ο Χρ. Κέλλας δεν έχει εμβολιαστεί, εκτός των άλλων δύο βουλευτών της ΝΔ. Ούτε εκτός σειράς που είχε καταγγείλει ατυχώς η Α. Βαγενά για όλους τους νεοδημοκράτες βουλευτές, ούτε με τη σειρά του, που θα μπορούσε. Μετά τη σοβαρή περιπέτεια που είχε με τον κορονοϊό και τη νοσηλεία του στη ΜΕΘ, ο βουλευτής συμμετέχει σε μελέτη ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου και θα εμβολιαστεί όταν ορίσουν οι ερευνητές γιατροί, μάλλον στο τέλος του μηνός.
***
*ΠΑΡΑΛΙΓΟ δηλαδή, αφού παραμονή Πρωταπριλιάς έκανε την καταγγελία της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εξαρχής ήταν πολλοί που επιφυλάχθηκαν. Αν έτρεχε τέτοια ιστορία, να έχουν εμβολιαστεί δηλαδή όλοι οι νεοδημοκράτες βουλευτές εκτός σειράς, έστω οι μισοί που λέει ο λόγος, από την αξιωματική αντιπολίτευση θα έκαναν το θέμα παντιέρα, δεν θα το άφηναν σε μια βουλευτή της επαρχίας. Κι η κυβέρνηση θα το πλήρωνε πολύ ακριβά.
Ζ.

Ήταν ερώτηση;
*ΜΕ πέντε μόνο λέξεις πια, επανέρχεται η Άννα Βαγενά, με αφορμή χθεσινό σχόλιο στα «Ψ» για την υπόθεση: «Άλλο καταγγελία και άλλο εύλογη ερώτηση».
Ζ.

Πολύ άντρες
*ΣΚΛΗΡΟΙ άντρες Λαρισαίοι, ανυπέρβλητοι.
-Γιατί μπαμπά κοιμάσαι στον καναπέ;
-Παιδάκι μου, ξέρεις να σβήνεις μηνύματα απ΄ το μέσεντζερ;
-Ναι βέβαια...
-Ε, εγώ δεν ήξερα.
***
*-ΜΠΑΜΠΑ, μου είπε η μαμά να μαζέψω το δωμάτιο κι εγώ της είπα ότι οι άντρες δεν κάνουν τέτοια.
-Μπράβο ρε μάγκα...
-Ναι και είπε μετά να πας εσύ να το μαζέψεις όταν τελειώσεις με τα πιάτα.
***
*- ΠΡΙΝ δύο μέρες της είπα, αν δεν προλαβαίνεις μη με πάρεις τηλέφωνο, μην πιέζεσαι μωρό μου. Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ό, τι θέλω την κάνω τελικά.
Ζ.

Με Αιτωλοακαρνάνες
*ΔΙΠΛΗ κρίσιμη αναμέτρηση Λαρίσης-Αιτωλοακαρνανίας, σήμερα το απόγευμα. Αρχικά στο μπάσκετ όπου η Λάρισα ΚΑΕ αντιμετωπίζει στο Αγρίνιο την ομάδα του Μεσολογγίου Χαρίλαος Τρικούπης. Κι εν συνεχεία νυν υπέρ πάντων ο αγών με τον Παναιτωλικό στο Αλκαζάρ, όπου η ΑΕΛ παίζει σε μια ζαριά την παραμονή της στην πρώτη ποδοσφαιρική κατηγορία. Για την ακρίβεια αν χάσει χάνεται, αν κερδίσει μπορεί να ελπίζει εφόσον κερδίσει και στα επόμενα ματς. (Άρα, βάστα καημένο βυσσινί Μεσολόγγι).
Ζ.

Οργανωμένα
* ΣΤΑ σεισμόπληκτα, σε Δαμάσι και Μεσοχώρι, παρούσα και η Ελληνική Βουλή επισήμως, με το Προεδρείο της Επιτροπής Περιβάλλοντος να επισκέπτεται τα χωριά.
Η πρόεδρος Διονυσία Αυγερινοπούλου βουλευτής της ΝΔ και η αντιπρόεδρος Χαρά Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ, που τυγχάνει και τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του κόμματος. Κι η οποία έφτασε οργανωμένα στην περιοχή, συνοδευόμενη από δύο μέλη της Ν. Ε. Λάρισας, την Εύη Παπανίκα και τον Βασίλη Μίγα.
Μετά την επίσκεψη, η συριζαία Αθηναία βουλευτής δήλωσε με μετριοπάθεια: «Πολλά τα προβλήματα του κόσμου. Όπως ότι δεν έχουν πάρει ακόμη τα 600 ευρώ.
Δεν έχουν γίνει οι εμβολιασμοί στους σεισμοπαθείς. Συναντήθηκα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Θεσσαλίας, τον Περιφερειάρχη και βέβαια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμο».
Ζ.

Αναλογιζόμενοι
*- ΤΟ μεγαλύτερο ψέμα που μού είπαν ποτέ ήταν το «Όταν μεγαλώσεις θα κάνεις ό,τι θες». (Λαρισαίοι φοιτητές έκαναν διάφορους απολογισμούς).
***
*-ΤΟ καλό όταν κάνεις μετακόμιση μόνος σου είναι ότι γλιτώνεις 300 ευρώ. Το κακό είναι ότι μετά τα τρως στους γιατρούς.
***
*-ΟΤΑΝ με παίρνουν τηλέφωνο από απόκρυψη, το σηκώνω και λέω ‘’κλείσε, θα σε πάρω εγώ σε λίγο’’.
***
*- ΓΙΑ τον πονοκέφαλο αποτελεσματική λύση είναι η παρακεταμόλη. Ακόμη πιο αποτελεσματική είναι η παρατατεμόλοι.
Ζ.

Καθ΄υπαγόρευση
*ΜΠΟΡΕΙ να πέθανε πέρσι, στα 95 του, ο Αντρέα Καμιλλέρι, ωστόσο εξακολουθούν να κυκλοφορούν καινούργια βιβλία του. Το ‘’Δίχτυ ασφαλείας’’, ένα ακόμη μυθιστόρημα με τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο, ο οποίος επίσης μεγαλώνει με το πέρασμα των χρόνων, μαζί και οι υπόλοιποι μυθιστορηματικοί ήρωες, τώρα εμφανίζεται σε ηλικία AstraZeneca, με πατημένα τα 60. Ένα μυθιστόρημα σύγχρονο, με νεολαία, με μαθητές, με τους οποίους ο αστυνόμος δεν μπορεί να συνεννοηθεί στη γλώσσα τους, με έφηβους χαμένους στο διαδίκτυο, με αλλιώτικους πλέον τρόπους επικοινωνίας.
***
*ΕΝΑ βιβλίο που, όπως ο ίδιος ο συγγραφέας ομολογεί με ιδιαίτερη σημείωση στο τέλος, ήταν το πρώτο που δεν γράφτηκε από τον ίδιο αλλά καθ΄ υπαγόρευσή του. Ο Καμιλλέρι είχε τυφλωθεί προς το τέλος της ζωής του. Ωστόσο τα είχε τετρακόσια, μπορεί και παραπάνω, ως τα στερνά του. Γράφοντας αστυνομικά με συνεχείς κοινωνικές αναφορές: Ο Σιντότι του είχε πει την αλήθεια. Όταν ήταν νεαρός το ΄68 κι ο Μονταλμπάνο είχε φωνάξει ότι η αλήθεια είναι επαναστατική πράξη, ότι η αλήθεια προχωράει πάντα μπροστά. Όχι, όχι, εδώ και πολλά χρόνια γνώριζε ότι την αλήθεια κάποιες φορές καλύτερα να την κρατάς κρυμμένη στο βαθύ σκοτάδι, κάποιες φορές.
***
*ΕΚΕΙ στη Σικελία, όπου ζούσε ο συγγραφέας κι όπου διαδραματίζονται και τα έργα του: Δύστυχη θάλασσα... Σίγουρα τα σκουπίδια από το γεύμα θα ήταν λεπτομέρεια μπροστά στην επιβάρυνση που της προκαλούν οι ανθρώπινες δραστηριότητες με τα πλαστικά, τα τοξικά απόβλητα, τους αποχετευτικούς αγωγούς. Και σίγουρα θα της προκαλούσαν μεγαλύτερο πόνο τα χιλιάδες σώματα των απελπισμένων που είχαν χαθεί για πάντα στα βαθιά νερά της, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στις ιταλικές ακτές για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και να βρουν μια δουλειά που θα τους προσφέρει ένα κομμάτι ψωμί.
***
*Η ανοιχτή θάλασσα... Γιατί άραγε χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο, πλοήγηση, τόσο για τη θάλασσα όσο και για το ίντερνετ;
Και το δίκτυο της θάλασσας, αν δεν το γνωρίζεις καλά, μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος πορεία, να κολλήσεις στα αβαθή και να παγιδευτείς εκεί. Η θάλασσα και το διαδίκτυο είναι ένας τόπος για όλους και για κανέναν. Οι ικανοί θαλασσοπόροι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Άλλοι όμως μπορεί να βρεθούν σε λάθος λιμάνι.
Ζ.

Επιδειξιομανείς
*- ΕΧΕΙ και η Λάρισα ‘’Καφούνη’’ μάλλον ‘’Καφούνηδες’’, λέει ο Γιάννης Μότσιος πρόεδρος του δικού του εμπορικού συλλόγου, επικρίνοντας τον επιδειξιομανή και ανεπαρκή, όπως τον χαρακτηρίζει, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και τις διόλου πειστικές τηλεοπτικές του εμφανίσεις.
- Καλά να πάθουν όμως οι έμποροι ανά την επικράτεια, συνεχίζει ο Λαρισαίος, αφού ικανότατοι άνθρωποι του κλάδου μας δεν ασχολούνται με τα κοινά, επιπλέουν οι επιδειξιομανείς που πορεύονται στους κεντρικούς δρόμους με κίτρινα και κόκκινα παντελόνια, μαντηλάκια, γραβάτες και αποτέλεσμα μηδέν. Και ο κ. Καφούνης μάλλον πρώτα περνάει από το κομμωτήριο και μετά βγαίνει την τηλεόραση. (Για ποιον χτυπάει την κουδούνα;)
Ζ.

«Μπατάκια»;
*ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ λέει να τους στείλει εξώδικο ο Δήμος της Λάρισας. Σε ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, που εισπράττουν μεν, με τους λογαριασμούς που εκδίδουν, τα δημοτικά τέλη από τους Λαρισαίους πελάτες τους, δεν τα αποδίδουν όμως εγκαίρως στον Δήμο. «Μπατάκια» δεν είναι ο συνήθης χαρακτηρισμός στην πιάτσα για τέτοιες περιπτώσεις; Και δεν είναι μια μόνο εταιρεία, συνήθειο έχει γίνει, μόδα το έκαναν, πέντε λέει οι ιδιώτες πάροχοι που κατακρατούν δημοτικά τέλη, με συνολικές οφειλές στον Δήμο 600.000 ευρώ, δεν είναι και λίγα. Και στους άλλους δήμους λογικά τα ίδια θα κάνουν. Η δημοτική αρχή προειδοποιεί με αγωγές, αν και μόνο με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των εταιρειών θα μπορούσε να τις πιέσει. Καθώς θα θίξει έτσι το όνομά τους στην πιάτσα, τόσες προσπάθειες κάνουν να φανούν αξιόπιστες στους υποψήφιους πελάτες τους. (Πάντως, παλιότερα με τη ΔΕΗ δεν είχε τέτοια).
Ζ.

Λ.Κατσώνη
* ΔΥΟ θέσεις στάθμευσης που αυθαίρετα και παράνομα έχουν «δημιουργηθεί» εδώ και χρόνια, στο πεζοδρόμιο της οδού Λάμπρου Κατσώνη και Μανδηλαρά, «επιβιώνουν», παρά τα έργα αναμόρφωσης στην περιοχή. Συγκεκριμένα, στο τμήμα του πεζοδρομίου, μεταξύ των δύο εισόδων παρακείμενου οικοπέδου που χρησιμοποιείται ως χώρος πάρκινγκ, συχνά σταθμεύουν ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, ανερυθρίαστων οδηγών, κλείνοντας ακόμη και τη διέλευση των πεζών.
Με τα έργα που έγιναν πρόσφατα στο σημείο αυτό του κέντρου, η εικόνα άλλαξε και η περιοχή αναβαθμίστηκε. Κάθε άλλο όμως παρά εξέλιπε η κακή συνήθεια. Το αντίθετο μάλιστα, ο χώρος καταλαμβάνεται πιο συχνά, καθώς η μετατροπή της Λ. Κατσώνη σε ήπιας κυκλοφορίας, δίνει τη «δικαιολογία» στους παρανομούντες να ισχυρίζονται πια ότι οι πεζοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον πεζόδρομο.
Κάτι πρέπει να γίνει ώστε να αποθαρρύνονται ή –ακόμη καλύτερα- να εμποδίζονται.

Η συνταγή
*ΠΟΝΗΡΗ η ερώτηση Λαρισαίου χθες στο πεζουλάκι της συνοικιακής πλατείας. Ο ίδιος έδωσε και την απάντηση.
- Γιατί η ξανθιά κόβει τις πατάτες γονατιστή στην κουζίνα της; Διότι η συνταγή έλεγε προσθέτουμε 5 πατάτες κομμένες στα 4.
Ζ.

 

 KALOGIANNHS IERVNYMOS CIU

* - ΘΑ στρώσουμε παντού τον δρόμο τον καλό, της αρετής, Σεβασμιότατε, δείχνει να υπόσχεται ο δήμαρχος.
Ζ.

 

KAPETANOS ZVGRAFOS CIU

* ΤΑ βρίσκουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα; Μπα... Απλώς οι ηγούμενοι των δύο Νομαρχιακών έχουν κοινά προβλήματα. Κυρίως με τους βουλευτές τους. Ίσως επειδή αμφότεροι θέλουν να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη.
Ζ.

 

KELLAS TEMPVN CIU

* ΜΠΟΡΕΙ να αναρωτιέται πώς συμβαίνει ο Δήμος Τεμπών να βρίσκεται στο επίκεντρο του παγετού τα τελευταία χρόνια, με δυσμενείς επιπτώσεις στις δενδροκαλλιέργειες, αλλά ταυτόχρονα ο Χρήστος Κέλλας καθησυχάζει τη Δημοτική Αρχή Τεμπών και τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λαδόπουλο ότι αυτή τη φορά θα επισπευσθούν οι διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.
Γ.Ρ.

 

NASIAKOPOYLOS MPIZIOY CIU

*ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι μόνο της Ελασσόνας η Στέλλα Μπίζιου, είναι και του κάμπου. Να και με τον δήμαρχό του, άριστες οι σχέσεις με τον Θαν. Νασιακόπουλο.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass