Ψιθυριστά και AΛΛA

Δημοσίευση: 04 Απρ 2021 18:10
*Η φάση του κορονοϊού έχει μετατρέψει το πολιτικό σκηνικό της Λάρισας σε ρινγκ. Δήμαρχοι, περιφερειάρχες και βουλευτές αλληλογρονθοκοπούνται μονίμως. Ζ. *Η φάση του κορονοϊού έχει μετατρέψει το πολιτικό σκηνικό της Λάρισας σε ρινγκ. Δήμαρχοι, περιφερειάρχες και βουλευτές αλληλογρονθοκοπούνται μονίμως. Ζ.

Με βροχούλα;


*ΩΣ γνωστόν, αν ρίξει ο Μάρτης δυο νερά, κι ο Απρίλης άλλο ένα, χαρά σε εκείνον τον ζευγά που 'χει πολλά σπαρμένα.
Και επειδή ο φετινός Μάρτιος εκπλήρωσε την υποχρέωσή του και με το παραπάνω, ο Απρίλιος δείχνει αποφασισμένος να ακολουθήσει κι εκείνος τον ρυθμό. Παρότι συνήθως δυσκολεύεται γι’ αυτό και «Τ’ Απρίλη η βροχή, κάθε στάλα και φλουρί».
Ζ.

Επιμηκύνονται;
*- ΚΑΛΑ ρε παιδιά...
Ο μεσήλικος Λαρισαίος ζητούσε τη συνδρομή των υπολοίπων της παρέας εκεί στο παγκάκι.
- Όταν ήμουν νέος, με τεντωμένα τα πόδια έσκυβα και έπιανα άνετα τους αστραγάλους μου. Τώρα πια, τα χέρια μου με το ζόρι φτάνουν στα γόνατα. Μα, τόσο πολύ μεγαλώνουν τα πόδια στα γεράματα;
Ζ.

Στον βωμό
*ΚΑΙ στην Ισπανία τα ίδια, λέει. Οι ντόπιοι μέσα, καραντίνα ενώ οι τουρίστες άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν ελεύθερα, σε παραλίες και παντού. Αφού ο ευρωπαϊκός νότος ζει απ’ τον τουρισμό, αφού... Τρελαίνεται όμως ο κόσμος μ’ αυτά.
Ζ.

Έχει δρόμο
*ΑΝΟΙΞΕ η πλατφόρμα και για τον εμβολιασμό της αδικημένης γενιάς των ατόμων ηλικίας 65-69, που τους είχαν προσπεράσει από αριστερά οι εξηντάρηδες. Συν οι επίσης αδικημένοι εκπαιδευτικοί που μπαίνουν κι εκείνοι στη λίστα αναπλήρωσης αδιάθετων δόσεων εμβολίων, μετά τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς.
Μπήκαν σε δρόμο όλες οι δύσκολες περιπτώσεις, δρομολογήθηκε ο εμβολιασμός τους, δεν έγινε κιόλας. Απλώς κλείνονται τα ραντεβού, αχνοφαίνεται ένα φως στο βάθος, θα πάρει καιρό ακόμα.
Εδώ υπάρχουν ακόμη στη Λάρισα άνθρωποι και άνω των 80 που περιμένουν μέχρι να έρθει το καθυστερημένο ραντεβού τους, οι εβδομήντα κάτι στην ουρά, η δεύτερη δόση αργεί για πολλούς και ιδίως για τους εξηντάρηδες, οι οποίοι δεν αδημονούν και τόσο πια μετά τα όσα ακούγονται με το AstraZeneca. Αυτή η ουρά του γαϊδάρου που έχει απομείνει, αποδεικνύεται πολύ μακριά.
Ζ.

ΕΛΤΑ
* ΠΟΛΛΑ παράπονα εκφράζονται τελευταίως για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη χορήγηση συντάξεων από ταχυδρομικούς διανομείς στη Λάρισα. Τα ΕΛΤΑ έχοντας μπει στη διαδικασία μετασχηματισμού , φαίνεται πως ξεμένουν από διανομείς και την "πληρώνουν" οι συνταξιούχοι. Παίρνουν "ψίχουλα" από συντάξεις, να τα παίρνουν και με καθυστέρηση ημερών, δεν είναι συνετό. Απαξιώνεται η υπηρεσία πρωτίστως...
Γ.Ν.

Η σπουδαιότερη ερώτηση
*ΜΕ αφορμή και το περιστατικό στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, η Λαρισαία υπενθυμίζει, γενικότερα:
- Η σπουδαιότερη ερώτηση, η πιο κρίσιμη στη σύγχρονη κοινωνία, στον πολιτισμό μας, είναι ‘’Γιατί κλαίει το παιδί;’’
Ζ.

Τα πρέπει
*Η όρεξη, όρεξη, είπαν να αναλάβουν και υποχρεώσεις τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Επειδή πρέπει να συνδυάζουμε την άσκηση με τη διατροφή, είπα χθες στον ντελιβερά ότι θα κατέβω εγώ να παραλάβω τα σουβλάκια.
***
*- ΠΡΕΠΕΙ να μπει κι ένα φωτάκι στην κατάψυξη. Πήγα να φάω κρυφά ένα παγωτό και τόση ώρα έγλειφα ένα μπούτι κοτόπουλο.
***
*- ΣΤΗΝ προηγούμενη ζωή μου πρέπει να ήμουν μέλισσα. Αφού η αγαπημένη μου τροφή είναι οι γύροι.
Ζ.
Βυζαντινολογούντες
*ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ και τα υπόλοιπα πέντε μέλη που μαζί με τον γραμματέα και την αναπληρώτριά του συγκροτούν τη νέα επταμελή Γραμματεία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ. Η 25μελής Ν. Ε. συνεδριάζει αραιά, την καθημερινή λειτουργία του κόμματος διαχειρίζεται η Γραμματεία. Κι ενώ στη Νομαρχιακή οι 11 ή 12 συγκροτούν την αντιπολιτευόμενη ομάδα στην πλειοψηφούσα τάση, στη Γραμματεία η μειοψηφία εκπροσωπείται μονάχα από έναν. Τον Ελασσονίτη Σάκη Γκουντρουμπή.
***
*ΕΧΟΥΝ ένα θέμα πάντως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι της μειοψηφίας ανήκουν λέει στους λεγόμενους προεδρικούς. Αλλά και εκείνοι της πλειοψηφίας με τον Τσίπρα είναι. Η άλλη σοβαρή διαφωνία, για το φύλο των αγγέλων, είχε απασχολήσει πολύ παλιότερα κάποιους άλλους βυζαντινολογούντες.
***
*ΤΟ υφιστάμενο πρόβλημα σίγουρα είναι μεταξύ Κόκκαλη και Ζωγράφου οπωσδήποτε και με την πλειοψηφία της Νομαρχιακής επίσης. Το ‘’ούτε καλημέρα’’ περιγράφει μάλλον ακριβώς τις σχέσεις τους. Κακές ήταν οι σχέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και με τον προηγούμενο γραμματέα της Νομαρχιακής, με τον τωρινό μάλλον χειρότερες. Αξιοσημείωτο ότι ο Β. Κόκκαλης δεν εμφανίστηκε να μιλήσει καν στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, τη διαδικτυακή συζήτηση που οδήγησε στην εκλογή νέας Ν. Ε.
Ζ.

Μασλάτια
*ΤΙ άλλο να κάνουν, μασλάτιβαν οι Καρδιτιώτσις Α. Κ. και Κ. Α.
- Πουστουλίτσα μ', τί κάντς; Τι παράμουρφ'ημάσκα έξς... Ζαχαρί... Πούθει ντ'μπήρεις, Πουστουλίτσα;
- Π' του σούπιρ μάρκιτ.
-Α γιεμ απαένου απάρου κι γω, κάνει...
- Σύρι. Εχ'ει κι κάτ'ιάλλις μι πλάκια κούτσινα μπροστά, κίτρινα.
- Θα μι γιλάει κόσμους άμα βάλου στα μτσούνια μ τα πλάκια. Τι α γιένου γω Πουστουλίτσα μ', κλώσσα μι τα πλιά; (Δεν την έπεισε την Αποστολία).
***
*ΚΙ ο Ν. Δ. που έβγαζι άκρια δίχους δραγουμάνου πήγι να τα σμάσ’ει.
- Άη μαρή κι συ, σάματ’ίσι άμαθ π’ αυτά. Φερνς τρούιρου αξισιουλόιαστα, χασκάς σάματ’ ίσι πρόβειου κιφάλ μέσαπτς μάσκις τζαχαρί κύστιρα τα πιτσώνς κι στα φεησμπούκια κι χασκάν κι άλλ’οι.
Ζ.

Τον κόπανο
*ΜΙΚΡΑ καθημερινά θέματα σε οικογένειες Λαρισαίων.
- Αγόρι μου, θα μου φέρεις τον κόπανο να χτυπήσω τα χαλιά;
- Μπαμπά; Σε θέλει η μαμά.
***
*- ΑΝ κόρναραν πάντως και στα διαζύγια όπως στους γάμους, μάτι δεν θα κλείναμε.
***
*- ΜΑΜΑ, θέλω αδελφάκι.
- Δεν γίνεται, ο μπαμπάς λείπει ταξίδι.
- Να του κάνουμε έκπληξη...
Ζ.

Αέναο πρέσινγκ
*Η καλύτερη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται ότι είναι η ΝΔ. Στη Λάρισα τουλάχιστον. Οι νεοδημοκράτες βουλευτές είναι που έχουν διαρκώς ‘’στο κοντό’’ τους υπουργούς, διεκδικούν απ’ αυτούς ικανοποίηση τοπικών αιτημάτων, πιέζουν για λύσεις σε ανακύπτοντα προβλήματα, κυνηγούν μικρά και μεγάλα θέματα παραφυλώντας έξω από τα υπουργικά γραφεία, επιδιδόμενοι σ’ ένα αέναο πρέσινγκ των κυβερνητικών παραγόντων. Ακόμη και συστήματα τύπου «pick n’ roll» εφαρμόζουν συνεργαζόμενοι μεταξύ τους εν τοις πράγμασι, ενώ όλοι γνωρίζουν πως κανέναν δίαυλο συνεργασίας δεν έχουν.
Ζ.

Προ πολλών ετών
*ΕΚ του Υπουργείου Δημοσίων Έργων και Συγκοινωνιών ανεκοινώθη χθες σχετικώς με την πορείαν κατασκευής του φράγματος του ποταμού Αχελώου. Είναι ο πρόεδρος Σπ. Μ. που ανασύρει δημοσίευμα της 25ης Μαρτίου 1955: «Η κατασκευή του φράγματος Αχελώου είχεν προγραμματισθεί δια δύο έτη και προϋπελογίσθη εις δραχμάς 45.000.000. Δια το τρέχον οικονομικόν έτος διετέθησαν πιστώσεις 22.000.000 δραχμών αίτινες εξηντλήθησαν ήδη λόγω των ευνοϊκών συνθηκών εκτελέσεως τούτου. Το υπουργείον, προς αποφυγήν της ολοσχερούς διακοπής των εργασιών ενίσχυσεν ήδη το φράγμα δια συμπληρωματικών πιστώσεων εκ δραχμών 2.100.000 ούτως ώστε να συνεχισθώσιν αι εργασίαι έστω και με βραδύν ρυθμόν μέχρι του Ιουνίου, οπότε και θα διατεθώσι νέαι πιστώσεις».
***
*ΑΧΕΛΩΟΣ όμως και το 1961: Από το Υπουργείον Βιομηχανίας ανεκοινώθη ότι ηνοίχθησαν αι προσφοραί της γενομένης δημοπρασίας προς ανάδειξιν κατασκευαστού της σήραγγος εκτροπής του ποταμού Αχελώου δια την λειτουργίαν του υδροηλεκτρικού έργου των Κρεμαστών ισχύος 400-500.000 κιλοβάτ. Ομιλών σχετικώς ο υπουργός κ. Μάρτης, είπεν ότι εις τον διαγωνισμόν μετέσχον οκτώ διεθνώς γνωστοί αμερικανικοί οίκοι. Αι προσφερθείσαι τιμαί κρίνονται απολύτως ικανοποιητικαί. (Χρόνια και χρόνια συζητήσεις μα και έργα στον Αχελώο).
Ζ.

Μαντάρα
ΥΠΟΥΡΓΟΙ - έμπιστοι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πρόκειται λέει να μεταβούν σήμερα Κυριακή, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη. Εκτάκτως μετά τις αντιφατικές, διαδοχικές αποφάσεις για τη λειτουργία της αγοράς.
Το πρωί ανακοινώθηκε πως το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει κανονικά και σε αυτές τις τρεις πόλεις και το απόγευμα ανακάλεσαν την πρωινή απόφαση σύμφωνα με την εισήγηση των επιδημιολόγων, καθώς πρόκειται για τις τρεις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο».
Με τον εμπορικό κόσμο να πνέει τα μένεα αντιδρώντας στις παλινωδίες και τον πρωθυπουργό να στέλνει υπουργούς για... πολιτικό μασάζ.
Β.Κ.

Σωστά είπε
*ΕΙΧΕ μια ελαφριά δυσκοιλιότητα το πιτσιρίκι, είχαν μια μικρή αγωνία οι γονείς του παρακολουθώντας πότε θ’ αδειάσει το έντερο του δυομισάχρονου παιδιού. Κάποια στιγμή ο στόχος επετεύχθη.
-Έκανες κακά αγόρι μου;
-Όκι. Καλά.
Την είχε πάρει γραμμή τη Λαρισαία μάνα του, το κούτσ’κο κι έθεσε το πράγμα στη σωστή του βάση.
Ζ.

Νέος τρόπος
*ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι κάποιοι απελπισμένοι αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν με χάπια, συνήθως γυναίκες λέει επιλέγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο, ιδίως όταν απλώς αποπειρώνται, καθώς θεωρούν ότι αυτός δεν είναι δρόμος ανεπίστρεπτος, ότι μπορεί και να αποτύχουν ή τουλάχιστον να τις προλάβουν. Εν πάση περιπτώσει, η χρήση υπερβολικής δόσης φαρμάκων θεωρείται τρόπος αυτοκτονίας από παλιά.
Στους σύγχρονους καιρούς όμως, τώρα που έχουν γυρίσει τα πάνω-κάτω, ο ηλικιωμένος Λαρισαίος, δυσκολεμένος από χρόνια με θέματα υγείας, βαρυγκωμούσε κι απειλούσε ότι θα σταματούσε τις θεραπείες που του είχαν συστήσει οι γιατροί.
- Ρε σεις, θ’ αυτοκτονήσω, σας λέω. Θα κόψω τα χάπια που παίρνω και θα πεθάνω. (Με μηδενική δόση χαπιών...).
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass