Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2021 18:00
*ΣΕΙΣΜΟΣ, κατάρρευση  στο Αμούρι,  όμως τουλάχιστον ξέρεις πού πηγαίνεις. Ζ. *ΣΕΙΣΜΟΣ, κατάρρευση στο Αμούρι, όμως τουλάχιστον ξέρεις πού πηγαίνεις. Ζ.

Πάνω και κάτω
*ΑΝΟΙΞΗ στις αρχές Απριλίου, δεν είναι δα και καλοκαίρι. Με τον καιρό στα

πάνω και στα κάτω του, τη μία ζεστούλα, την άλλη κρυουλάκι.
- Απρίλης φέρνει τη δροσιά, φέρνει και τα λουλούδια.
Υπάρχει κι αυτή η παροιμία απ’ τους αγροτικούς καιρούς ακόμη: Ως τ’ Απριλίου τις δεκαοχτώ να ‘χεις τα μάτια σου ανοιχτά. Περάσανε οι δεκαοχτώ, άραξε πάνω σ’ ένα αυγό. (Εν ολίγοις, στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα μαλακώνει ο καιρός).
Ζ.

Απολύτως εκτός
*- ΗΡΕΜΗΣΤΕ, συνέστηνε ο Λαρισαίος. Είναι όλα απολύτως εκτός ελέγχου.
***
*ΦΑΙΝΕΤΑΙ άλλωστε ότι υπάρχει σχέδιο.
- Στην Αθήνα ανοίγουν τα καταστήματα για να μειωθούν τα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη κλείνουν τα καταστήματα για να μειωθούν τα κρούσματα.
***
*ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να προκύψουν κι οι αναμνήσεις.
- Θυμάστε που ψήναμε πέρυσι το Πάσχα κλεισμένοι σε καραντίνα; Και λέγαμε «άντε του χρόνου θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε…».
- Πόσο άσχημα είναι πάντως να έρχεται το Πάσχα και να μην ξέρεις ποιες πιζάμες να φορέσεις.
Ζ.

Πάλι αυξήσεις;
*ΠΡΙΝ ακόμη ξεμπλέξουν με τα αναδρομικά και τα ανά εβδομάδα δημοσιεύματα περί καταβολής τους, που μετατίθεται από μήνα σε μήνα, οι συνταξιούχοι αντιμέτωποι με νέα εισοδήματα. Στο τέλος θ’ ανησυχήσουν: τι θα τα κάνουν τόσα λεφτά;
Μέσα στον γενικό χαμό και τη μεγάλη τρικυμία της οικονομίας, απάνεμο λιμάνι, με τον φιλοκυβερνητικό Τύπο να αναγγέλλει με μεγάλα γράμματα «Μόνιμες αυξήσεις σε συντάξεις-Τι φέρνει ο επανυπολογισμός από τον Ιούνιο». Στα ψιλά γράμματα οι λεπτομέρειες, τα ναι μεν αλλά…
Ζ.

Άργησαν πολύ
*ΝΑΙ, άνοιξε η πλατφόρμα για τις οικογένειες των δικαιούχων μαθητών και φοιτητών που θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για να αγοράσουν τάμπλετ ή λάπτοπ. Κι έτσι θα μπορέσουν όλοι τους να μετέχουν στην τηλεκπαίδευση. Μπράβο και ξανά μπράβο στα Υπουργεία. Που τα κατάφεραν να διεκπεραιώσουν την υπόθεση, τώρα που τελειώνει η τηλεκπαίδευση και οπωσδήποτε πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς. Από πέρυσι το πάλευαν. Και μάλιστα με όλα τα ψηφιακά συστήματα στη διάθεσή τους. Άξιοι επαίνου.
Ζ.

Αφραγκίες
*ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ οι μέρες, άρχισαν οι απορίες.
- Αφεντικό, δώρο Πάσχα θα πάρω;
- Ρώτα τον νονό σου.
***
*- ΕΙΜΑΣΤΕ επιβεβαιωμένα κρούσματα αφραγκίας.
**** ΑΦΕΝΤΙΚΟ ξέχασες κάτι ψιλά πάνω στο γραφείο μου.
- Ο μισθός σου είναι.
Ζ.
Παγετός ΣΥΡΙΖΑ
*ΣΤΟΥΣ αμυγδαλεώνες της περιοχής Συκουρίου ο παγετός, στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας η καρπόπτωση, πολιτικός ο παγετός μεταξύ των δύο ομάδων της Νομαρχιακής. Έφτασε, λοιπόν, ανακοίνωση - απάντηση σε χθεσινό σχόλιο της εφημερίδας:
«Η επίσκεψη του συντονιστή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Λάρισας, στην Τοπική Κοινότητα Όσσας του Δήμου Τεμπών έγινε μετά από κάλεσμα - πρόσκληση παραγωγών και εκπροσώπων Συλλόγων Αμυγδαλοπαραγωγών μέσω του ΣΥΡΙΖΑ Συκουρίου.
Η πρόσκληση αφορούσε τον συντονιστή γραμματέα και τους δύο βουλευτές του κόμματος.
Με τη μεσολάβηση του Συντονιστικού της Ο.Μ. Τεμπών, βρεθήκαμε στην περιοχή, ακούσαμε τα προβλήματα και τα αιτήματα των πληγέντων αμυγδαλοπαραγωγών και δεσμευτήκαμε ότι θα πιέσουμε κατά το δυνατόν για την επίλυσή τους».
***
*ΕΙΧΕ αντιδράσει η πλευρά των αγροτών της Νομαρχιακής, που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση, που δεν προσκλήθηκαν στην επίσκεψη. Αντί να «ζωγραφίζουν» αλληλομουτζουρώνονται κι έτσι η πλειοψηφία δίνει απάντηση: «Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης ενημερώθηκε προσωπικά για τα προβλήματα ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., πρώην υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά με εκπροσώπους των παραγωγών. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη συνάντηση κλήθηκαν να παρευρεθούν διά εκπροσώπων τους και οι δύο βουλευτές, αφού οι υποχρεώσεις τους στο Κοινοβούλιο δεν επέτρεπαν την παρουσία τους εκείνη την ημέρα. Η Άννα Βαγενά συνομίλησε επίσης τηλεφωνικά με τους αμυγδαλοπαραγωγούς, ενώ ο Βασίλης Κόκκαλης επισκέφτηκε ο ίδιος την περιοχή, μόλις οι υποχρεώσεις τού το επέτρεψαν.
Οι «εσωκομματικές γλώσσες», λοιπόν, ας μη δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν».
(Σφήκες πάντως δεν χρειάζονται οι αμυγδαλιές, οι μέλισσες είναι που βοηθούν.
Κι έτσι μπορεί να μην επισκεφθεί τα παγετόπληκτα περιβόλια και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ).
Ζ.

Καφές φίλτρου
*ΚΑΘΩΣ δείχνει να έχει χαθεί η μπάλα, οι Λαρισαίοι μπορούν να λένε ό,τι τους κατέβει.
- Θα πηγαίνουμε βρε ’σεις μπουζούκια όταν ανοίξουν και θα ψάχνουμε στο τραπέζι το τηλεκοντρόλ.
***
*- Ο άλλος πήγε να πιει καφέ φορώντας τη μάσκα. Ήταν καφές φίλτρου.
***
*- ΔΥΟ εποχές έχουμε πλέον. Εννιά μήνες λοκντάουν και τρεις μήνες καλοκαίρι.
Ζ.

Ποτ πουρί
*ΝΕΟ μείγμα μέτρων ανακοινώνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς η Κυβέρνηση δείχνει να έχει ήδη έτοιμο το πλάνο του επόμενου διαστήματος.
Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός, σε διάγγελμά του, αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο ποτ-πουρί των καλύτερων μέτρων που έχουν εφαρμοστεί από την αρχή της πανδημίας, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο την ολοκλήρωση των λοκντάουν, περισσότερο από έναν χρόνο μετά την εφαρμογή τους.
«Πάμε σε μια λογική all-star μέτρων, με τους περιορισμούς που έχει αγαπήσει ο κόσμος να συνδυάζονται, δίνοντας έτσι έναν εορταστικό και επετειακό τόνο στη συγκυρία. SMS, απαγόρευση διαδημοτικής κίνησης, ωράριο κυκλοφορίας, τηλεργασία, κλειστά σχολεία και πολλές ακόμα εκπλήξεις, θα συνδυαστούν για μια τελευταία, νοσταλγική φορά, για να θυμηθούμε τι ζήσαμε και να τα εκτιμήσουμε.
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι», σχολίαζε μιλώντας στο «Κουλούρι» αργά χθες το βράδυ κυβερνητική πηγή.
Προς το παρόν πάντως, διαψεύδονται οι φήμες πως οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν μέσω ψηφοφορίας σε ειδική πλατφόρμα τα μέτρα της επιλογής τους.
Ζ.

Εξευτελισμός
*ΧΑΩΔΗΣ η κατάσταση στο διαδίκτυο, η αξιοπιστία της ειδησεογραφίας στα τάρταρα. Κι όμως, μπορεί να πάει ακόμα πιο βαθιά. Καλά οι αναρτήσεις στο f/b, εντάξει τα sites της σειράς, όμως υπήρξαν και σοβαρές αθηναϊκές ιστοσελίδες που το αναδημοσίευσαν αμάσητο, ως γεγονός.
«Το rapid test έδειξε κέρατο», ο τίτλος στην «Αλήθεια», την Καρδιτσιώτικη εφημερίδα. Και υπότιτλος:
«Ένα rapid test φανέρωσε τον κρυφό έρωτα της νύφης με τον κουμπάρο - Το περιστατικό συνέβη πρόσφατα σε χωριό της Καρδίτσας».
Ο μυθιστορηματικός χαρακτήρας και οι αοριστίες του κειμένου προϊδέαζαν ότι μπορεί να είχε βγει από την κοιλιά του δαιμόνιου ρεπόρτερ, ήταν όμως και Πρωταπριλιά.
Τίποτε ωστόσο δεν πονήρεψε τους «σαϊτάδες», Λαρισαίους κι Αθηναίους, πώς να φρενάρουν σε τέτοιο θέμα. (Εκτέθηκαν εξευτελιζόμενοι.
Οι περισσότεροι, κατά τα συνήθη, δεν ανέφεραν και την πηγή, το καμάρωναν για δικιά τους είδηση).
Ζ.

Εξημερωτική
*«ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ της 7ετίας βλέπει το 92% των πολιτών». Νέα θριαμβευτική δημοσκόπηση για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη δημοσιεύει «Το Θράσος», η «Εξημερωτική εφημερίδα» του JoDi. «To 43% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο», ενώ «8 στους 10 κρίνουν θετικά το έργο του υφυπουργού Μένιου Φουρθιώτη».
Κι ένα ακόμα πρωτοσέλιδο: «Ύποπτος ο ρόλος του χεριού του 13χρονου μαθητή στη Λάρισα.
Η σχέση του σπασμένου χεριού κι ενός εγκλήματος που έγινε στη Θεσσαλονίκη πριν 30 χρόνια».
Ζ.

Με τις γυναίκες
*ΝΕΑΡΟΙ Λαρισαίοι φαλλοκράτες, που όμως χωρίς τις γυναίκες δεν μπορούν.
- Πού ήσουν;
- Κομμωτήριο, πήγα να γίνω όμορφη.
- Και; Κλειστό ήταν;
***
*- ΣΤΗ γυναίκα τι κοιτάς πρώτα;
- Όπως πάει ή όπως έρχεται;
***
*- ΠΟΙΕΣ γυναίκες σου αρέσουν; Αυτές που μιλάνε πολύ ή οι άλλες;
- Ποιες άλλες...;
Ζ.

Κατόπιν
*ΜΕΤΑ και τα ματς της Κυριακής επιβεβαιώθηκε ότι ο Ολυμπιακός εμφανίζεται ασυναγώνιστος φέτος.
Τόσο που ρυθμίζει και ποιος θα τον ακολουθήσει στην Ευρώπη.
Είτε προσφέροντας κάποιον βαθμό ή βαθμούς ή στραπάτσο σε άλλη ομάδα, πίκρα και κομπλάρισμα, είτε και μέσω του κυπέλλου.
***
*ΔΕΝ ήταν αντεξουσιαστές, συριζαίοι ή κουκουέδες διαδηλωτές στο ΟΑΚΑ, διαμαρτυρόμενοι φίλαθλοι της ΑΕΚ ήταν, και «η αστυνομία προσπαθούσε να τους απομακρύνει», ενημέρωνε ο αθλητικός ρεπόρτερ, καμιά εξηνταριά δεν ήταν και πλήθος να τους φοβηθούν οι αστυνομικοί. Κι η ώρα ήταν 10 το βράδυ.
Ο Μελισσανίδης πρόλαβε κι έφυγε στο ημίχρονο στο 0-4, όχι για να κρυφτεί, ήταν λέει πολύ στενοχωρημένος. Με τον εαυτό του;
***
*Ο ρεπόρτερ Ολυμπιακού απ’ την πλευρά του προανήγγειλε ότι οι φίλαθλοι θα περιμένουν τους ποδοσφαιριστές να τους υποδεχτούν στο προπονητικό κέντρο στου Ρέντη, να πανηγυρίσουν τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ.
Η ώρα ήταν 10.30 το βράδυ. Την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9, τι τη θέλουν άραγε; Η ΕΛ.ΑΣ. δεν βλέπει ΕΡΤ;
Ζ.

Άλλων ειδικοτήτων
*ΜΕ την εμπιστοσύνη του κόσμου να έχει τρωθεί γενικότερα, λογικό να διαμαρτυρηθεί ο Λαρισαίος.
- Στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού, λέει, ο εφημερεύων γιατρός, που βρίσκεται εκεί διά παν ενδεχόμενο, δεν είναι πάντοτε καρδιολόγος ή παθολόγος. Μπορεί να είναι και ορθοπαιδικός ή και μικροβιολόγος. Επιτρέπεται;
Λογικά όχι. Αλλά και με τις ελλείψεις νοσοκομειακών γιατρών, πού να βρουν πάντα συγκεκριμένες ειδικότητες για το Εμβολιαστικό.
Θα υπολειτουργούν οι κλινικές.
Κι άμα, χτύπα ξύλο, προκύψει κάτι σε εμβολιαζόμενο, ένας γιατρός είναι πάντα γιατρός, τα βασικά των Α’ Βοηθειών τα ξέρει.
(Ωστόσο ακούγονται πράγματα και για εξυπηρετήσεις ημετέρων, καθώς οι εφημερίες στο Εμβολιαστικό θεωρούνται περιζήτητες).
Ζ.

Μεζούρλο
*ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ οι φωνές διαμαρτυρίας, για τη μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων στην περιοχή του Μεζούρλου, την οποία επιλέγουν πολλοί Λαρισαίοι για άθληση.
Πρότασή τους είναι να τοποθετηθούν απαγορευτικές μπάρες εισόδου οχημάτων.
Παράλληλα, καταγγέλλουν βανδαλισμούς σε παγκάκια που έχει τοποθετήσει πρόσφατα ο Δήμος για ξεκούραση των περιπατητών, καθώς και ασυνείδητους που πετούν μέχρι και μπάζα στον χώρο του Μεζούρλου.
Η διαμόρφωσή του σε πάρκο θα έλυνε το πρόβλημα των αυτοκινήτων, αλλά όσον αφορά τα σκουπίδια και τους βανδαλισμούς, αυτό μπορεί να λυθεί μόνο με την αλλαγή στάσης των πολιτών απέναντι στο περιβάλλον.
Λ.Κ.

Βάραθρο
*ΚΑΠΟΙΕΣ φορές προκύπτει κενό επικοινωνίας μεταξύ Λαρισαίων. Βάραθρο χωρίζει ορισμένους φίλους μεταξύ τους.
- Τι διαβάζεις;
- Πεσσόα.
- Όα. Τι διαβάζεις;
Ζ.

 

IONIKOS CIU

*ΚΑΤΑ τα άλλα, τα ματς γίνονται δίχως φιλάθλους στις κερκίδες, επιπλέον απαγορεύονται και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Κι όμως οπαδοί του Ιωνικού κατάφεραν να βρεθούν στη Φιλιππούπολη για να βοηθήσουν την ομάδα τους. Και μάλιστα από τον χώρο του στρατοπέδου, όπου κι οι κατοικίες των στρατιωτικών. Όλη η χώρα ένα ξέφραγο αμπέλι;
Ζ.

 

KELLAS CIU

*«ΓΟΥΡΛΗ» χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο του Συνδέσμου Καφετεριούχων, Νίκο Αθανασούλη, ο Χρήστος Κέλλας στη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του, παρουσία και του αντιπροέδρου, Κώστα Νούσιου, αφού λίγο μετά την εκλογή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο πακέτο στήριξης του κλάδου της εστίασης.
Γ.Ρ.

 

MPALARINES CIU

*ΔΥΟ μπαλαρίνες σε απόλυτα φυσικό στυλ και τέλειο συγχρονισμό.
Ζ.

 

PODHLATODROMOS CIU2

*ΟΥΤΕ ένας, ούτε δύο, αλλά πέντε συνολικά μήνες είναι κλειστό λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία το καφέ στην Τρίγωνη πλατεία και ακόμη να δει φως για την εστίαση ο Λαρισαίος ιδιοκτήτης Γ.Ν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, βλέπει να τοποθετούνται και οι μπλε πινακίδες για ποδηλατόδρομο και τα συνεργεία να σκάβουν, ανατρέποντας κάθε προγραμματισμό για το μαγαζί του όταν το επιτρέψει η επιτροπή των ειδικών και η Κυβέρνηση. Και η απορία του σε όλους τους τόνους: Μα να κατασκευάσει ποδηλατόδρομο ο Δήμος και να μην το συζητήσει με τους ιδιοκτήτες; Μπορεί να σταθούν λύσεις με αιφνιδιαστικές αποφάσεις και κινήσεις, χωρίς την ελάχιστη συναίνεση; Και κυρίως με αυτόν τον τρόπο θα στηριχθεί έμπρακτα ο πλέον δοκιμαζόμενος κλάδος της εστίασης και των επαγγελματιών;