Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Απρ 2021 15:00

«Πράσινο φως» στους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς
ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με επερωτήσεις και προτάσεις ψηφισμάτων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

και με την ψήφιση θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα ασχοληθεί στη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας τη Δευτέρα 12 Απριλίου και ώρα 18:00. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας E-presence (https://www.epresence.gov.gr), με τα παρακάτω θέματα:
Α) Θέμα προς συζήτηση από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον προτεινόμενο νέο εκλογικό νόμο σε Περιφέρειες και Δήμους.
Β) Επερωτήσεις: Της παράταξης «Πρωτοβουλία» σχετικά με τον Μελισσοκομικό τουρισμό, των περιφερειακών συμβούλων κ. Δέσποινας Αράπκουλε και κ. Πέτρου Τσακνάκη από τη «Θεσσαλία στην καρδιά μας» για τον Φωτοβολταϊκό Σταθμό στο Γεντίκι του Δήμου Τεμπών.
Γ) Προτάσεις ψηφισμάτων: Από την «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» για την πανεπιστημιακή αστυνομία, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για τη στήριξη του αγώνα και των αιτημάτων των εργατών της ΛΑΡΚΟ και την αθώωση των 7 κατηγορουμένων στο δικαστήριο της Λάρισας, για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και την παύση των διώξεων και της ποινικοποίησης των αγώνων, της «Ελληνικής Αυγής» για συμπαράσταση στον Βορειοηπειρώτη από τη Χειμάρρα Μόντη Κολίλα, αντιπρόεδρο της ΚΑΒΗ (Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου) και του συμβούλου κ. Ζώγα Γεώργιου από τη «Θεσσαλία στην καρδιά μας» για τους πληγέντες από την κακοκαιρία, παραγωγούς του Νοτίου Πηλίου.
Όσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ξεχωρίζουν οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) διάφορων έργων για την κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε διάφορα σημεία της Θεσσαλίας.

 

Εν νέου συζήτηση για αστυνομική βία
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ -ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Μετά την τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και των επικεφαλής των παρατάξεων, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το περιστατικό του ελέγχου αστυνομικών σε 13χρονους μαθητές στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, το θέμα επανέρχεται σε νέα συνεδρίαση του σώματος, σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ. Αφορμή είναι η πρόταση ψηφίσματος, που κατέθεσε προς συζήτηση, η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» για «καταδίκη της αστυνομικής τρομοκρατίας και κρατικής καταστολής» με αναφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό.
Επίσης στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης εντάσσεται θέμα που αφορά σε έκτακτη επιχορήγηση για την αντιμετώπιση αναγκών των σχολικών μονάδων μετά τον σεισμό.
Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν επίσης, ο ορισμός διαχειριστών των θυρίδων του Δήμου Λαρισαίων στην Τράπεζα Πειραιώς, η αποδοχή της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου για παράταση του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2018», η έγκριση κατανομής ποσού για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων έτους 2021 (Α΄ κατανομή), η έγκριση διάθεσης πίστωσης για έξοδα κίνησης σχολικών τροχονόμων έτους 2021 (περιόδου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2021) κ.ά.
Θα προηγηθεί, στις 7 μ.μ., ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την πρώτη αναμόρφωση ΟΠΔ (Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης) Δήμου Λαρισαίων έτους 2021.