«Πράσινο φως» για το νέο σχολείο Δαμασίου

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2021 15:01

«Πράσινο φως» για την ανέγερση του νέου διώροφου Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι,

στη θέση του σχολικού κτιρίου που γκρεμίστηκε καθώς χαρακτηρίστηκε επικίνδυνο μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου, έδωσε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τυρνάβου. Στην τελευταία συνεδρίασή της ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών για την ανέγερση του νέου κτιρίου, δωρεά από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Σύμφωνα με τη Γενική Τεχνική Έκθεση της μελέτης, το έργο αφορά στην ανέγερση διώροφου κτιρίου, στο ίδιο οικόπεδο εμβαδού 2.730,25 τ.μ. που βρισκόταν το κατεδαφισθέν σχολικό κτίριο, στο οποίο θα στεγαστεί πλέον το νέο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου.
Το νέο κτίριο 880,62 τ.μ. με ύψος από το διαμορφωμένο έδαφος είναι στα 7,08 μέτρα περιλαμβάνει εννέα αίθουσες διδασκαλίας, συμπεριλαμβανομένης και της αίθουσας των υπολογιστών, γραφείο δασκάλων, γραφείο διευθυντή, αρχείο, χώρους υγιεινής για τους μαθητές και τους δασκάλους και αποθηκευτικούς χώρους.
Το κτίριο θα τοποθετηθεί στη βορεινή πλευρά του οικοπέδου, λαμβάνοντας υπόψη τον προσανατολισμό, το υπάρχον υπόστεγο, την ενοποίηση του χώρου. Το κτίριο θα κατασκευαστεί με το σύστημα δόμησης προκατασκευασμένων μεταφερόμενων κυψελών. Η θέση, η μορφή και η λειτουργική διάρθρωση του κτιρίου καθορίστηκαν από το σχήμα και το μέγεθος του οικοπέδου, την απαίτηση για μέγιστη αξιοποίηση της λειτουργίας του και την απαίτηση για ευέλικτη αρχιτεκτονική λύση. Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Αθανάσιος-Σάμερ Αμάρι με σχετική δήλωσή του ανέφερε πως συμφωνεί με τη μελέτη αλλά προτείνει και την κατασκευή στεγάστρου στον αύλειο χώρο του σχολείου για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass