Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μονόδρομος η ενίσχυση του Συστήματος Υγείας

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2021 15:03

Σωματεία εργαζομένων στον κλάδο της υγείας και όχι μόνο, πραγματοποίησαν

χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Τη συγκέντρωση οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Τα αιτήματά τους, τα οποία παρουσίασε σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Β’ αντιπρόεδρος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Γεώργιος Τσούγκρας και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας, είναι τα εξής:
«Επιστράτευση του στρατιωτικού νοσοκομείου της Λάρισας για την πανδημία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα νοσοκομεία, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών, νοσηλευτών και των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων, επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Ένταξη όλων των εργαζομένων του δημόσιου Συστήματος Υγείας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Ολοκληρωμένο σχεδιασμό με συστηματικά και υποχρεωτικά μέτρα επιδημιολογικής καταγραφής και επιτήρησης, με υποχρεωτικά περιοδικά επαναλαμβανόμενα, αξιόπιστα δωρεάν τεστ με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.
Ειδικά στους χώρους υγείας, εκπαίδευσης, κρίσιμους χώρους εργασίας (βιομηχανίες τροφίμων, σούπερ μάρκετ, μεγάλα εργοστάσια, κ.ά.)».

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου
Παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα τη στήριξη της δημόσιας Υγείας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των υγειονομικών μέσα στην πανδημία για ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα φορείς συλλόγων της επαρχίας Φαρσάλων.
Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε από πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων και με τη συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων του τόπου.
Οι φορείς ζήτησαν την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και στελέχωση με μόνιμο ιατρικό-νοσηλευτικό, που ως στόχο θα έχει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Ακόμα αποφάσισαν να υπογράψουν ένα ψήφισμα, το οποίο θα αποστείλουν στην 5η ΥΠΕ και αφορά σε γενικές γραμμές, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την πλήρη λειτουργία των εργαστηρίων, την πρόσληψη οδοντιάτρων, την κάλυψη στο ακτινολογικό με ιατρό ακτινοδιαγνώστη, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Κ.Υ.Φ. και την άμεση αντιμετώπιση και λύση των κτιριακών αναγκών της συγκεκριμένης δομής.