Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2021 18:10
 *- ΔΩΣΕ μία… - Βάλε πέντε… Ζ. *- ΔΩΣΕ μία… - Βάλε πέντε… Ζ.

Μαλάκωσε


*ΓΛΥΚΑΝΕ από χθες ο καιρός, μαλάκωσε, πήρε άλλη τροπή, προς το μεσημεράκι ο ήλιος πέτυχε και πήρε την κάπα του τσομπάνη, πράγμα που δεν είχε καταφέρει ο αέρας με το κρύο προχθές. Η λιακάδα εγκαθιδρύει το βασίλειό της και υπόσχεται τα καλύτερα.
Ζ.

Βεβαίωση γονέα
*Η αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Όπως και με τα sms, που ο καθείς δίνει άδεια εξόδου στον εαυτό του, έτσι και τώρα οι γονείς θα δίνουν βεβαίωση στα παιδιά τους ότι το self test που τους έκαναν βγήκε αρνητικό. Απλώς τώρα θα χρειάζεται να έχουν και εκτυπωτή, για να εκδίδουν τη βεβαίωση από τη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου, όπου θα συμπληρώνουν τα στοιχεία του μαθητή. Όλα στηρίζονται στην ειλικρίνεια, στην υπευθυνότητα των απλών ανθρώπων. (Κι όπως είπε κι ο Λαρισαίος στιχοπλόκος «Για να μείνεις εκτός νόσου, μοναχός σου διαγνώσου»).
Ζ.

Σαλταρισμένοι
*Ο,ΤΙ θέλουν λένε οι Λαρισαίοι στις παρούσες συνθήκες.
- Μεγάλωσα τη γραμματοσειρά στο κινητό και ήρθε αμέσως το μήνυμα για το εμβόλιο.
***
*- ΣΕ λίγο οι σαλταρισμένοι θα είναι περισσότεροι από τα κρούσματα.
***
*- ΟΣΟΙ έχουμε χάσει και τ’ αυγά και τα πασχάλια, Πάσχα θα κάνουμε;
***
*- ΤΑ οικονομικά μου για φέτος το Πάσχα, μου επιτρέπουν να ψήσω μόνο καφέ.
***
*- ΖΗΤΗΣΑ απ’ τη νονά μας, να μη φέρει αυγό για το Πάσχα αλλά δεύτερη λαμπάδα. Ήρθε η ΔΕΗ και θα χρειαστούμε κεριά.
Ζ.

Συγκριτικά
*ΜΟΝΟ 2 θάνατοι από κορονοϊό στην Κύπρο. Ελάχιστοι, αναλογικά με την Ελλάδα, που μέτρησε καμιά ογδονταριά; Όσο πιο νότια, τόσο πιο καλά, όσο καλοκαιριάζει; Μακάρι.
Ωστόσο τα εντοπιζόμενα περιστατικά μολύνσεων στην Κύπρο ήταν 622, σχεδόν τριπλάσια αναλογικά με τον πληθυσμό σε σύγκριση με την Ελλάδα, που είχε 3.228 την ίδια μέρα, προχθές. Κάποια εξήγηση θα υπάρχει και για τον εκτεταμένο εντοπισμό και που το πιο «σκληρό νούμερο» απ’ όλα είναι ελεγχόμενο.
***
*ΤΗΝ έδωσε το βράδυ, την εξήγηση, ο Κύπριος Πρόεδρος, χθες που η Κύπρος είχε 0 νεκρούς από κορονοϊό. Ο Ν. Αναστασιάδης καμάρωνε που η χώρα του είναι 1η στην Ευρώπη σε αριθμό τεστ, αναλογικά εννοείται. Άρα να ο λόγος που εντοπίζονται πολλές μολύνσεις, με τον εντοπισμό να βοηθάει φυσικά στον περιορισμό της διάδοσης. Επίσης ο εμβολιασμός προχωράει ταχύτερα, απ’ την Ελλάδα τουλάχιστον. Όπου πανηγυρίζουμε διότι ξεπεράσαμε τους 50.000 εμβολιασμούς ημερησίως όταν η υποδεκαπλάσια πληθυσμιακά Κύπρος παρέχει 15-20.000 ραντεβού και κάθε μέρα κατεβαίνει μια χρονιά στην ηλικιακή κλίμακα των εμβολιαζομένων. Χθες είχαν φτάσει στους 57χρονους. (Την ώρα που στη Λάρισα παραμένει ακόμα στη μόδα ο Παπαδιαμάντης; Γέρων τις υπερογδοηκοντούτης...)
Ζ.

Λάθος
*ΣΥΓΧΥΣΗ προκλήθηκε στους γονείς των μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, όταν μέρος των εγκαταστάσεών του, εμφανιζόταν κατηγορίας Γ’ επικινδυνότητας, βάσει της σχετικής λίστας που παρέδωσε η ΚΤΥΠ στον Δήμο Λαρισαίων, ενώ από την άλλη οι αρμόδιοι του Δήμου τούς διαβεβαίωναν ότι πρόκειται για κατάλληλο προς χρήση κτίσμα.
Διευκρινίσεις ζήτησε γι’ αυτό το θέμα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Ντίνο Διαμάντο να απαντά ότι έχει γίνει λάθος από την ΚΤΥΠ- το οποίο και αναγνώρισε -υποστηρίζοντας τελικά ότι το 16ο Δημοτικό Σχολείο μπορεί να φιλοξενήσει μαθητές με ασφάλεια, καθώς «το κτίριο 1 του σχολικού συγκροτήματος χαρακτηρίστηκε Α’ κατηγορίας και το κτίριο 2, Β’ κατηγορίας».
Λ.Κ.

Με ευγένεια
*Ο Γ. Λαμπρούλης, επίσης αντιπρόεδρος της Βουλής, ακολουθώντας τους κανόνες της αστικής ευγένειας, πριν αναπτύξει την επίκαιρη ερώτηση για τους σεισμόπληκτους μαθητές και τις Πανελλήνιες, ευχήθηκε στη Σοφία Σακοράφα που προήδρευε στη συνεδρίαση της Βουλής. Τη συνεχάρη για την εκλογή της στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ και της ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο της. Για να εισπράξει το χαμόγελο και το ευχαριστώ της αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτίνας του ΜεΡΑ 25.
Ζ.

Φαΐ αστυνομικού
*ΜΕ αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη, ο Β. Κόκκαλης τον εγκαλεί για τον διπλασιασμό της τιμής του φαγητού που προσφέρουν στους αστυνομικούς οι λέσχες των σωμάτων ασφαλείας, το οποίο είναι πολύ φθηνό, όπως και στις λέσχες αξιωματικών. Ως γνωστόν, αντίστοιχες λέσχες καθηγητών, δασκάλων ή νοσηλευτών, δημοτικών υπαλλήλων καθαριότητας κλπ, δεν υπάρχουν.
Ο Λαρισαίος βουλευτής αξιοποιεί την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Σε μια απόπειρα να βελτιώσει όσο γίνεται τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον χώρο των αστυνομικών, οι οποίες έχουν διαρραγεί. (Το παράξενο είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ καταφέρνει να δυσαρεστήσει ακόμη και τους αστυνομικούς).
***
*ΤΙ αναφέρει όμως, μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ που υιοθετεί και προωθεί αρμοδίως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; «Σε μια εποχή που ο Έλληνας Αστυνομικός βιώνει μια από τις χειρότερες περιόδους διαρκούς εργασιακής ανασφάλειας και επικίνδυνης αβεβαιότητας... το αστυνομικό προσωπικό που έβαλε πλάτη τόσο στη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου, όσο και στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης... Από την πλευρά μας τους προειδοποιούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί καμιά τέτοια κατάπτυστη απόφαση. Το θράσος έχει και τα όριά του». Μπορεί να έχουν χίλια δίκια, ωστόσο τα 999 τα χάνουν με την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσής τους. (Όσο για τις προηγούμενες παραγράφους, ο Β. Κόκκαλης είναι μεν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενος όμως από το κόμμα Καμμένου).
Ζ.

Τα έχουν όλα;
*ΜΕ ένα κάποιο εκτόπισμα οι Λαρισαίες που έλεγαν για τα δικά τους.
-Ό,τι και να πω, είναι λίγο.
-Εγώ ό,τι και να φάω.
***
*- ΑΥΤΕΣ καλέ, που έχουν επίπεδη κοιλιά, τα έχουν όλα τα όργανα μέσα ή τους λείπει κάτι;
***
*- ΚΑΘΙΣΑ στο παγκάκι στην πλατεία και με περικύκλωσαν τα περιστέρια. Σου λένε χοντρή είναι αυτή, όλο και κάτι θα βγάλει να φάει, θα τσιμπήσουμε και μεις.
Ζ.
Πρώτο-πρώτο
*ΤΙ κι αν δεν είναι ο δήμαρχος ΝΔ, ο βουλευτής έδειξε ότι για τον τόπο του ενδιαφέρεται. Μετά την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το αρχαίο θέμα με την παραχώρηση των ανενεργών στρατοπέδων στην πόλη, συζήτηση που προκλήθηκε από την αρχηγό της αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, η οποία επεδίωξε να ξεκουνήσει τη δημοτική αρχή στο συγκεκριμένο θέμα που λιμνάζει, δύο μέρες λοιπόν μετά, έτυχε να διεξαχθεί η προφανώς προγραμματισμένη συνάντηση του Μ. Χαρακόπουλου με τον υπουργό Άμυνας. Μεταξύ των θεμάτων αρμοδιότητάς του που έθεσε ο Λαρισαίος στον Ν. Παναγιωτόπουλο, πρώτο στη σειρά η εκκρεμότητα με το άδειο κι έρημο στρατόπεδο «Τζήμα» στο Μεζούρλο. (Χρήσιμη το δίχως άλλο παρέμβαση, μπας και ξεκολλήσει η υπόθεση παραχώρησης).
Ζ.

Άγρια κατάσταση
*ΣΤΗΝ έρευνα λέει της ΓΣΕΕ των εργαζομένων, οι 4 στους 10 υπαλλήλους δηλώνουν ότι κάνουν υπερωρίες απλήρωτοι. Αντιστοίχως, στην έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ των επαγγελματοβιοτεχνών, οι 4 στις 10 επιχειρήσεις εκτιμούν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν. Κι ας μην πληρώνουν υπερωρίες; Και με τι να τις πληρώσουν δηλαδή... Καζάνι που κοχλάζει η οικονομία, με το καπάκι του να έχει φύγει από καιρό.
Ζ.

Τον χαβά τους
*ΚΛΑΣΙΚΑ στο θέμα τους, «σεξ και τρίτη ηλικία», η παρέα των μεσήλικων Λαρισαίων.
***
*- ΚΑΝΕΙΣ σεξ καθόλου;
- Ναι, το δεύτερο.
***
-ΓΙΑΤΡΕ, μετά την επέμβαση θα μπορώ να κάνω σεξ;
- Γιατί, έκανες και πριν;
***
- ΚΑΛΑ βρε φιλενάδα, κάνεις σεξ μέσα στη νηστεία;
- Ο Γιώργος δεν πιάνεται καλέ, είναι χαλβάς.
Ζ.

Γιατί;
*ΟΠΩΣ ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τη σκανδαλώδη υπόθεση Φουρθιώτη, «στην κατανομή των επωφελούμενων της υπηρεσίας φύλαξης της αστυνομίας είναι 60% πολιτικοί, 30% λοιποί κρατικοί αξιωματούχοι...». Γιατί χρειάζονται προστασία και από ποιον οι πολιτικοί και κρατικοί παράγοντες; Μάλλον για τα καλά που κάνουν, όπως είχε πει κι ο Μάρκος Βαμβακάρης. Αν και για τους βουλευτές, τόσες φορές έχει συζητηθεί δημοσίως στη Λάρισα, οι αστυνομικοί που είναι αποσπασμένοι στο πλευρό τους λειτουργούν ως οδηγοί, ως φωτογράφοι ή και κάνοντας διάφορα θελήματα, ως σωματοφύλακες όχι πάντως. Όλοι το ξέρουν αυτό.
Ζ.

Μαντινάδες
*ΔΕΝ είναι και τόσο αισιόδοξος ο Λαρισαίος Ελισαίος, αυτό τουλάχιστον φαίνεται στις μαντινάδες του.
Ο πολιτισμός μας γέρνει ωσάν πύργος της Πίζας.
Θα σωριαστεί κατάχαμα στο έλεος της μίζας;
***
*ΕΙΝΑΙ περσόνες που περνούν τις ζωές τους αραχτές.
Κάμανε το κομπόδεμα με περίσσιες αρπαχτές.
***
*ΩΣ κοινωνία ψάχνουμε σταθερά στηρίγματα
ώστε να επουλώσουμε τις πληγές, τα ρήγματα.
Ζ.
Με ακρίβεια
*Ο σπουδαίος Ιάπωνας γκουρού των ηλεκτρονικών υπολογιστών, είχε ολοκληρώσει τη μακροχρόνια έρευνά του. Πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα εξέθετε το επίτευγμά του στην Παγκόσμια Έκθεση στη Γερμανία. Έναν υπολογιστή όπου είχαν αποθηκευτεί όλες, μα όλες οι πληροφορίες, το μηχάνημα γνώριζε τα πάντα. Πολύς κόσμος το χάζευε, έβρισκε απαντήσεις σε ό, τι κι αν το ρωτούσε. Πλησίασε κι ο Λαρισαίος κομπιουτεράς να δει, παρατηρούσε, εξέταζε. Ζητάει από τον Ιάπωνα συνάδελφο την άδεια να κάνει και αυτός μία ερώτηση. Πλησιάζει το μικρόφωνο του υπολογιστή
- Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου;
***
*Ο υπολογιστής φορτώνει δεδομένα και σε 7 δευτερόλεπτα απαντάει με μεταλλική φωνή.
- Ο πατέρας σου βρίσκεται στον Αγιόκαμπο και ψαρεύει...
Ο Λαρισαίος χαμογελάει και γυρνάει στον Ιάπωνα.
- Σκάρτο το μηχάνημα φίλε. Ο πατέρας μου έχει πεθάνει εδώ και 3 χρόνια.
- Δεν είναι δυνατόν, εκπλήσσεται ο εφευρέτης. Μάλλον δεν διατύπωσες σωστά την ερώτησή σου, δοκίμασε ξανά λίγο διαφορετικά.
***
*ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ λίγο ο Λαρισαίος και δοκιμάζει πάλι.
- Πάμε ξανά... Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο άντρας της μητέρας μου;
Ο υπολογιστής ξαναμπαίνει στη διαδικασία της επεξεργασίας, και απαντάει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα
- Ο άντρας της μητέρας σου έχει πεθάνει εδώ και τρία χρόνια. Ο πατέρας σου εξακολουθεί να ψαρεύει στον Αγιόκαμπο...
Ζ.

Gallery άρθρου