ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2021 18:10
*ΔΥΣΚΟΛΗ η δουλειά του καμεραμάν, ιδίως στα άνω δώματα του Αλκαζάρ. Ζ. *ΔΥΣΚΟΛΗ η δουλειά του καμεραμάν, ιδίως στα άνω δώματα του Αλκαζάρ. Ζ.

Πάλι βρέχει


*ΘΑ βρέξει, δεν θα βρέξει... Και δεν βγήκαν κι οι μαργαρίτες ακόμη, να δώσουν μια σίγουρη απάντηση με το φυλλομάδημά τους. Έβρεξε, είχε βρέξει χθες, αν όχι σήμερα, αύριο πάλι, όπως και να ‘χει ευλογία Θεού το νερό απ’ τον ουρανό.
Ζ.

Για τους τουρίστες
*ΚΙ αφού αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα, το άνοιγμα του τουρισμού σε συνδυασμό με την εστίαση, οι Λαρισαίοι έκαναν τις δικές τους προσεγγίσεις.
- Αν έλθουν δηλαδή οι τουρίστες με κλειστή εστίαση, θα μας στέλνει η Κυβέρνηση να τους πηγαίνουμε ταπεράκι με ντολμαδάκια στην παραλία;
***
*- ΦΕΤΟΣ το καλοκαίρι να μην ξεχνάμε να αφήνουμε έξω ένα πιάτο φαγητό για τους τουρίστες.
***
*- ΣΙΓΑ το πλήγμα που δεν θ’ ανοίξει η εστίαση για τους τουρίστες. Με μια χωριάτικη στα 4 τη βγάζανε. Για μας ν’ ανοίξει, που θέλουμε δύο τραπέζια μόνο για τα ορεκτικά.
Ζ.

Επί σκοπώ
*ΜΕ αποφασιστικότητα η Λάρισα τραβάει την ανηφόρα στον αριθμό των διαπιστωμένων μολύνσεων. Μάλλον θα επιδιώκει να κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με την Αθήνα, να σιγουρέψει το «βαθύ κόκκινο» στην κατάταξη, ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν ελεύθερα οι εξ Αθηνών Λαρισαίοι το Πάσχα.
Ζ.

Με Ούλτρεξ
*ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ να έρθει η σειρά τους για τον εμβολιασμό, οι νεότεροι Λαρισαίοι διατύπωναν τις εκτιμήσεις τους.
- Ποια Jonhson & Jonhson; Λούσου με Ούλτρεξ και θα δεις...
***
*- ΤΟ μόνο νησί που μου βγάζει ότι θα πάω διακοπές είναι το coffee island.
***
*- ΘΑ ζήσουμε τέτοια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Απ’ τα δακρυγόνα.
Ζ.

Μεγάλο ρίσκο
*ΕΤΣΙ όπως διοχετεύτηκε αρμοδίως, ο κόσμος το έχει δέσει κόμπο ότι θα ανοίξουν τα σύνορα των πόλεων για Πάσχα στο χωριό. Με χρήση των self tests, «το υπερόπλο» που είπε και θορυβώδης υπουργός.
- Σε καλό να μας βγει, έλεγε Λαρισαίος πολύ επιφυλακτικός. Μόνο μη γεμίσει μετά όλη η Ελλάδα κορονοϊό.
***
*ΔΙΟΤΙ για self tests μιλάμε, η εγκυρότητα επαφίεται στην υπευθυνότητα του καθενός. Ατομική βεβαίωση εκδίδει ο καθένας μόνος του ότι έκανε το τεστ και βγήκε αρνητικό. Όλοι αυτοί που τριγυρνούν και δεν τηρούν τα μέτρα, φυσικά και θα υπογράψουν άνετα.
***
*Ο συνωστισμός θα προκύψει στα τρένα, τα λεωφορεία και τους σταθμούς, στα καράβια και τα λιμάνια. Θα δώσουν και θα πάρουν οι αγκαλιές και τα φιλιά, μετά από τόσο καιρό που έχει να ιδωθεί ο κόσμος, συν η πασχαλινή ατμόσφαιρα.
Επιπλέον έλεγχο με τεστ θα κάνουν όσοι ταξιδέψουν, όχι κι εκείνοι που θα τους υποδεχτούν. Άρα κάποιοι ταξιδιώτες θα πάνε, θα φορτώσουν και θα επιστρέψουν στη βάση τους να μεταδώσουν.
***
*Ο κόσμος όλη τη Μεγάλη Bδομάδα και το Πάσχα στις εκκλησίες, διότι εφόσον χαλαρώσουν οι μετακινήσεις θα είναι αδύνατον να τις κρατήσουν κλειστές, το πολύ-πολύ να βάλουν τον νεωκόρο στην είσοδο να ελέγχει βεβαιώσεις self tests. Αλλά κι ο κόσμος όλος στα πασχαλινά γλέντια και τις παρέες, σε τραπέζια και χορούς. Κι όλο το σύστημα ελέγχων και η προσπάθεια μπορεί εύκολα να τιναχτούν στον αέρα. Κι ύστερα πάλι φτου κι απ’ την αρχή και ξέρουν καλά αυτοί, να τα ρίξουν πάλι στην ατομική ευθύνη.
Ζ.

25ο Δημοτικό Σχολείο
*ΜΕΤΑ το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για τη συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 25ου Δημοτικού Σχολείου με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καραγιώργου για τη μετατροπή του σε Πειραματικό Σχολείο, επικοινώνησε με την εφημερίδα ο διευθυντής του σχολείου κ. Τσιτώτας, για να ξεκαθαρίσει ρητά και κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν κατατέθηκε πρόταση από τη Διεύθυνση του σχολείου για τη μετατροπή του και η απόφαση-πρόταση λήφθηκε αποκλειστικά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Τσιτώτα, σε συνεδρίαση που έγινε στις 17 Μαρτίου με τον Σύλλογο Διδασκόντων αποφασίστηκε ομόφωνα να μην υποβληθεί αίτηση μετατροπής του σχολείου σε Πειραματικό, θέση για την οποία ενημερώθηκαν τόσο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και όλοι οι γονείς και κηδεμόνες του σχολείου. Επίσης, για το ίδιο θέμα η Διεύθυνση του Σχολείου έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το συγκεκριμένο θέμα. Ξεκάθαρα πράγματα λοιπόν, η διαδικασία προχωρά μονομερώς από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αρνητική εισήγηση από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, αλλά και αντιδράσεις από τους γονείς.
Ν.Π.

Στη γωνία
*ΦΑΓΑΝΟΙ και πάντα ορεξάτοι Λαρισαίοι.
- Το ψάρι για μεσημεριανό βοηθάει πολύ στη διατροφή, γιατί ξέρεις από νωρίς ότι το βράδυ θα παραγγείλεις σουβλάκια.
***
*- ΕΙΠΑ να κάνω στροφή στη διατροφή μου, αλλά σκόνταψα σ’ έναν μπακλαβά γωνία.
***
*- ΞΕΚΙΝΗΣΑ δίαιτα με συμπληρώματα διατροφής. Τρώω δηλαδή λίγο κι ύστερα συμπληρώνω με ό,τι βρω στο ψυγείο.
Ζ.

Πολύ σπάνιο
*ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ σε αμπέλια και δενδροκαλλιέργειες, αχλάδια, κεράσια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, αμύγδαλα στην περιοχή του Τυρνάβου. Μεγάλες ζημιές σε δέντρα, αμπέλια, αλλά και σε καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας, αρακά και καλαμποκιού στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ. «Έκαψε» δέντρα, αμπέλια και πεπόνια σε περιοχές της Καρδίτσας. Πλήρης καταστροφή στα ροδάκινα, τα κεράσια, αλλά και τα ακτινίδια σε Πέλλα και Ημαθία. Όλες αυτές οι κακές ειδήσεις σε μία μόνο μέρα, χθες, στην εφημερίδα σε διαφορετικές σελίδες. Με μόνιμο μοτίβο τον πρόσφατο, εντελώς εκτός εποχής παγετό, πολύ σπάνιο φαινόμενο. Μόλις -1 ή και -3 έδειξε το θερμόμετρο, όμως αυτές οι θερμοκρασίες τέτοια εποχή έστειλαν στον Καιάδα πολλές καλλιέργειες. Τέτοια καταστροφή, που η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει φέτος δίχως φρούτα. (Δεν έχει ξαναγίνει).
Ζ.

Επέτειοι εισβολών
*ΤΙΣ θλιβερές επετείους Απριλίου της Λαρίσης υπενθυμίζει ο επί του αρχείου ιστάμενος Ε. Ρ.
-Σαν χθες, στις 13 Απριλίου 1897, ήταν Κυριακή του Πάσχα, μπήκαν οι Τούρκοι στη Λάρισα, ήταν ο «Ατυχής πόλεμος». Αυτήν τη φορά αποχώρησαν σχετικά σύντομα, στις 24 Μαΐου 1898. (Τέτοια οδός, γι’ αυτήν την απελευθέρωση, δεν υπάρχει στην πόλη. Είναι να τα θυμάσαι;).
***
*- ΟΙ Γερμανοί μπήκαν στην πόλη στις 19 Απριλίου 1941, ήταν Μ. Σάββατο. Και αποχώρησαν στις 23 Οκτωβρίου του 1944.
Ζ.

Του 2,95
*ΣΤΗΝ ηγεσία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν να μη δώσουν συνέχεια στη σοβούσα αντιπαλότητα με τον Β. Κόκκαλη, μετά τη δημοσιευθείσα επιστολή του βουλευτή στην εφημερίδα.
Ωστόσο, παλιό στέλεχος, από τους λεγόμενους του 2,95, δεν κρατήθηκε με όσα διάβασε: «Η αλήθεια είναι άλλη κ. Κόκκαλη. Είναι γνωστές οι συναθροίσεις στα γραφεία σας. Οι ίδιοι οι άνθρωποί σας τα καταμαρτυρούν. Επομένως, μέσα στην ίντριγκα εσείς είστε και όχι το κόμμα. Όσοι ζήσαμε τα πέτρινα χρόνια του 2,95% χαιρόμαστε που το κόμμα αναπτύσσεται. Είμαστε με την ιδεολογία για την οποία η ανανεωτική αριστερά είναι περήφανη, με το κόμμα και με τον πρόεδρό μας. Μη μονοπωλείτε πως είστε με τον Αλέξη Τσίπρα. Όλοι είμαστε... Μακάρι κι εσείς να είστε για πολύ ακόμη». (Μάλλον θα κάνουν όλοι τους διάλειμμα τώρα).
Ζ.

Το κράτος
*Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το μακρύ χέρι του κράτους στην περιφέρεια, διότι είπαμε αυτοδιοίκηση, αλλά το κουμάντο δεν παραχωρείται, πού ξέρετε εσείς να αυτο-διοικηθείτε, η Αποκεντρωμένη λοιπόν αρμόδια να δώσει ή όχι την άδεια για το αμφιλεγόμενο μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο στο Γεντίκι. Τι κι αν η εκλεγμένη Περιφέρεια είναι αντίθετη, γνωμοδοτικός λέει ο ρόλος της. Τι και αν ο τοπικός Δήμος αντιστέκεται. Το βαθύ κράτος ξέρει καλύτερα, ποιο είναι το συμφέρον της περιοχής, το συμφέρον των εταιρειών, ποιο βαραίνει περισσότερο...
Ζ.

Επιμένουν
*ΕΠΙΜΟΝΟΙ αποδείχθηκαν χθες οι απατεώνες – δήθεν τεχνικοί υπάλληλοι της Microsoft, καθώς «σάρωσαν» αναρίθμητες τηλεφωνικές γραμμές στη Λάρισα.
Μάλιστα όπως διαμαρτύρονται συμπολίτες επικοινωνώντας με την «Ε», από το πρωί χθες μέχρι και αργά το μεσημέρι επικοινωνούσαν αρκετές φορές καλώντας δηλαδή τον ίδιο αριθμό.
Με διαφορά μίας ή δύο ωρών, όπως και από γραμμές με διαφορετικό πρόθεμα, άλλοτε από το 0044 158496362 και άλλοτε από το 0049 284433811824.
Δεν είναι μόνο ενοχλητικοί είναι και επικίνδυνοι, γιατί αυξάνοντας τον αριθμό των πολιτών που καλούν, αυξάνεται παράλληλα το ενδεχόμενο να καταφέρουν να εξαπατήσουν κάποιον πολίτη. Παρότι είναι πλέον γνωστό ότι πρόκειται για απατεώνες, δυστυχώς οι πολίτες δεν έχουν κανένα μέσο προστασίας. Γι’ αυτό θα πρέπει οι ίδιοι να βρίσκονται σε εγρήγορση...
Β.Κ.

Μούξινος
*ΤΟ φιλοσοφούσαν πάλι χθες στο παγκάκι οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- O Θεός μάς δίνει τους φίλους για να μας ζητήσει συγγνώμη για κάποιους συγγενείς που μας έδωσε.
***
*- ΠΙΣΩ από κάθε παρατεταμένο μμμμμμμ, κρύβεται ένα μεγάλο Μούξινος.
***
*- ΣΤΑΜΑΤΑ να κάνεις μια ζωή τους άλλους χαρούμενους. Δεν είσαι τσίπουρο.
Ζ.

Καλές κάλπες...
*ΜΑΖΙ με τις πασχαλιές μύρισαν κι οι εκλογές. Προσφάτως άλλωστε τους είχε ξεφύγει το Υπουργείο Εσωτερικών η εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις-Εκλογές 2021».
Στο «Θεωρείο» σχολιάζονται οι άστοχες, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώσεις της βουλευτίνας τους: «Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να κάνει η Θεοδώρα Τζάκρη στην Κυβέρνηση... Πάντως, δεν συμβαίνει ούτε και για βουλευτές της Ν.Δ. που δίνουν συνέντευξη, την επομένη ο Πρωθυπουργός να ζητάει ρύθμιση για την ικανοποίηση του αιτήματός τους».
***
*ΟΛΑ για την ψήφο των μεταναστών. Και να:
- Ελληνικές εκλογές 2021. Κλειδί η Πολιτεία της Αριζόνα.
***
*«ΕΒΑΛΕ "γκολ" ο Μ. Βορίδης; Πιθανότατα έτσι φάνηκε, λόγω της αξιοποίησης της συνέντευξης Τζάκρη, που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αμυντικές απαντήσεις». Η Δανάη Κολτσίδα όμως διαφωνεί, συνεισφέροντας με καίριες επιπλέον πληροφορίες: «Η ΝΔ επένδυσε πολύ στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Προώθησε συστηματικά και ποικιλοτρόπως το θέμα στη δημόσια συζήτηση, το μετέτρεψε οριακά σε κριτήριο μιας νέας εθνικοφροσύνης και, όταν ο νόμος πέρασε το 2019, άρχισε να διαρρέει πληροφορίες για 800.000 εκλογείς.
Πριν λίγες μέρες, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, η ΑΑΔΕ διά του Υπουργείου Οικονομικών ενημέρωνε για έναν ανώτατο αριθμό δυνητικών ψηφοφόρων, με βάση τα κριτήρια του ισχύοντος νόμου, της τάξης των 120.000-200.000. Όταν λοιπόν ο υπουργός Εσωτερικών εξαγγέλλει αλλαγή του νόμου, για να αρθούν τα εμπόδια, θα περίμενε κανείς να έχουν γίνει καμιά 500.000 αιτήσεις, να έχουν γίνει αποδεκτές οι 120-200.000 που ανέφερε η ΑΑΔΕ και να διαμαρτύρονται οι υπόλοιποι που κόπηκαν. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι, όπως διέρρευσε στον Τύπο τις προηγούμενες μέρες, οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί είναι μερικές εκατοντάδες. Προσοχή. Όχι εκατοντάδες χιλιάδες. Εκατοντάδες σκέτο».
***
*ΚΑΙ καταλήγει η Λαρισαία δικηγόρος, που είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στη Λάρισα και πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα συνεχίζει στην Αθήνα: «Ο Μ. Βορίδης λοιπόν προσπαθεί να πετάξει από την Κυβέρνηση το φιάσκο, λέγοντας ότι φταίνε οι περιορισμοί του νόμου για τον χαμηλό αριθμό των αιτήσεων. Και γνωρίζοντας ότι οι απαιτούμενες 200 ψήφοι δεν εξασφαλίζονται αιφνιδιάζοντας, αλλά μόνο συζητώντας με την αντιπολίτευση, με την κίνησή του πετάει την μπάλα στην εξέδρα».
Ζ.

Δέκα λεπτά
*ΠΑΕΙ η Λαρισαία ξανθιά στο περίπτερο.
- Θέλω μια τσίχλα. Πόσο κάνει;
- Δέκα λεπτά...
- Καλά, θα περιμένω.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass