ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2021 18:00
*ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ - Αγοραστός, ο ένας συμπαραστάτης του άλλου στην προσπάθεια να εξομαλυνθεί όσο πιο γρήγορα η κατάσταση στα σεισμόπληκτα. Ζ. *ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ - Αγοραστός, ο ένας συμπαραστάτης του άλλου στην προσπάθεια να εξομαλυνθεί όσο πιο γρήγορα η κατάσταση στα σεισμόπληκτα. Ζ.

Ακροβολισμένοι
*- ΓΙΑΤΙ είσαι συ εδώ κι όχι στο εξοχικό; O Λαρισαίος συνάντησε στη συνοικιακή

πλατεία τον γνωστό του που είχε να τον δει καιρό. Ήξερε ότι είχαν εγκατασταθεί παραθαλασσίως, μακριά απ’ την πολλή συνάφεια του κόσμου και τον συνωστισμό.
- Χθες ήρθα...
- Α μπράβο. Και πότε φεύγεις;
- Αύριο.
-Τώρα μάλιστα. Δύο φορές μπράβο.
Ζ.

Το επόμενο
*ΓΙ’ ΑΥΤΑ που έρχονται συζητούσαν χθες οι Λαρισαίες.
- Ανυπομονώ να τελειώσει και αυτό το λοκντάουν να αρχίσει το επόμενο.
***
*- ΤΟ επόμενο διαφημιστικό σποτ θα είναι «Μένουμε σπίτι. Ταΐζουμε τους τουρίστες».
***
*- ΜΗΝ ξεχνάτε: Αφήνουμε ένα πιάτο μουσακά και λίγο τζατζίκι έξω από την πόρτα μας.
Ζ.

Στον κουβά
*ΕΚ των υστέρων πήγε να επωφεληθεί ο Λαρισαίος νεοδημοκράτης. Όμως ο πασοκτζής τον περίμενε στη γωνία.
- Τρίτη και 13 και με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, που λέτε διαρκώς, και τίποτε δεν έγινε...
- Είχε προλάβει ο παράωρος παγετός, πρωτοφανής τέτοια εποχή, που έστειλε κυριολεκτικά στον κουβά αμπελο- και δενδροκαλλιεργητές, τέτοιο κακό λέει δεν έχει ξαναγίνει...
Ζ.

Γιατί;
*ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ οι γονείς στο Λιβαδάκι, που θα υποχρεωθούν πολλοί από τους μαθητές ν’ αλλάξουν σχολείο, αντιδρούν όμως και οι εκπαιδευτικοί του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που προορίζεται να γίνει Πειραματικό. Είναι που θα χάσουν τις οργανικές θέσεις και θα πάνε σε όμορα σχολεία.
Κι είναι, θα πει κανείς, σοβαρός λόγος αυτός για να φρενάρει η αλλαγή, να μη χάσουν κάποιοι τις συνήθειές τους;
***
*ΣΩΣΤΑ... Όμως οι εκπαιδευτικοί του 25ου, που ρίχνουν τα βέλη στη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας, η οποία πρότεινε στο Υπουργείο το σχολείο τους, αναρωτιούνται γιατί η Κατερίνα Καραγιώργου «δεν πρότεινε να αναβαθμιστεί το 42ο Δημοτικό, όπου ήταν διευθύντρια τα προηγούμενα 12 χρόνια;» Μάλλον φέρθηκε υπεράνω.
Είναι αλήθεια πάντως ότι τον δρόμο άνοιξε το 13ο Νηπιαγωγείο, με τη σύμφωνη γνώμη των νηπιαγωγών, το οποίο συστεγάζεται με το 25ο Δημοτικό το οποίο και συμπαρέσυρε.
Ζ.

Εμβόλιο Klinex;
*ΟΙ «πενήντα φεύγα» Λαρισαίοι, στην αναμονή του εμβολιασμού, εξέφραζαν τις προτιμήσεις τους.
- Τι Τζόνσον και Ούλτρεξ... Αφού όλα τα εμβόλια προκαλούν θρομβώσεις, εγώ θα περιμένω αυτό της Τουμποφλό.
***
*- ΕΡΧΟΝΤΑΙ τα εμβόλια της Johnson & Johnson για αντισώματα χωρίς δάκρυα, όσοι έχουν πιτυρίδα θα περιμένουν το εμβόλιο της Ultrex.
***
*- ΝΑ βγάλει επιτέλους εμβόλιο η Klinex, γιατί αυτήν ξέρω αυτήν εμπιστεύομαι.
Ζ.

Με τη Φώφη
*ΑΠΟ Θεού άρξασθαι και το ΚΙΝΑΛ τα προσέχει αυτά. Έτσι στη διαδικτυακή εκδήλωση, όπου η Φώφη Γεννηματά ανέλυσε τις θέσεις της για το Ταμείο Ανάκαμψης και άκουσε τις προτάσεις των φορέων της Λάρισας, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Μιχ. Τολίκας, που συντόνιζε, ανέγνωσε πρώτα τον χαιρετισμό και τις ευχές του μητροπολίτη.
Ο κ. Ιερώνυμος εκλήθη κι ανταποκρίθηκε. Ακολούθησαν ο περιφερειάρχης και οι 6 δήμαρχοι του νομού, απουσίασε ο Γ. Μανώλης. Και κατόπιν μίλησαν δώδεκα πρόεδροι τοπικών φορέων, με πρώτο και καλύτερο τον Αχ. Νταβέλη του ΣΘΕΒ, ο οποίος είχε ψηφίσει τότε στις εσωκομματικές όταν εκλέχθηκε η Φ. Γεννηματά στην ηγεσία του κόμματος.
Βέβαια είχε ψηφίσει και στις κάλπες της ΝΔ όταν είχε εκλεγεί ο Κυρ. Μητσοτάκης.
***
*ΣΧΕΔΟΝ όλοι οι πρόεδροι νεοδημοκράτες, η κατάσταση όμως εξισορροπήθηκε κάπως, καθώς ο Μιχ. Τολίκας έδωσε τον λόγο και στους πασοκτζήδες αντιπολιτευόμενους ηγέτες της αυτοδιοίκησης.
Στον Ν. Τσιλιμίγκα της Περιφέρειας, τον Κ. Κολλάτο πρώην δήμαρχο Τεμπών, τους υποψήφιους δημάρχους Τυρνάβου Αθαν. Σάμερ Αμάρι, Κιλελέρ Θαν. Μούσιο και Φαρσάλων Α. Καραχάλιο και Κ. Τύμπα, εκεί είχαν δύο υποψήφιους σιγουρεύοντας ότι θα έχαναν τις εκλογές.
Ζ.

Με αυγά
*- ΜΕΤΑ το χρέος της χώρας, που είχε υποσχεθεί στις εκλογές τις οποίες είχε κερδίσει το 2015, τώρα ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται κούρεμα των ιδιωτικών χρεών που προκάλεσε ο κορονοϊός...
Το συζητούσαν χθες οι Λαρισαίοι.
Ένας πιο παρατηρητικός είδε ότι μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν σχετικά και οι καθηγητές Δ. Αυγητίδης και Α. Αυγουλέας.
- Όπου ακούς για πολλά αυγά πάρε μικρό καλάθι.
- Κεράσια...
- Εντάξει.
Αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα, τότε.
Ζ.
Η αποθήκη
*ΑΣΗΜΑΝΤΗ η τρέχουσα θεματολογία της συζήτησης των Λαρισαίων, αλλά με βάθος κατά βάθος.
- Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.
Γι’ αυτό στο νοσοκομείο σου κλείνουν ραντεβού μετά από ένα εξάμηνο.
***
*- Η αποθήκη είναι το μέρος που βάζεις πράγματα τα οποία θα πετούσες αν δεν είχες αποθήκη.
***
*- ΚΟΙΜΑΣΑΙ;
- Όχι. Έχω κλείσει τα μάτια μου και ταξιδεύω.
- Μα αφού ροχαλίζεις...
- Ταξιδεύω με τρακτέρ σήμερα.
Ζ.

Εξαπλώνεται
*ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το βιολί με τα μυστηριώδη τηλεφωνήματα από άγνωστους αριθμούς του εξωτερικού, τα νούμερα από 0044... κι άλλα συναφή έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Κι η ανησυχία των Λαρισαίων εντείνεται, για το τι απατεωνιά τους επιφυλάσσεται. Και δικαιολογημένα, όταν σου τηλεφωνούν στο σταθερό στο ιατρείο, στο σπίτι μα και στο κινητό, όταν κι ο γείτονας παθαίνει το ίδιο κι άλλοι γνωστοί.
Δεν γίνεται να μην μπορούν να προστατέψουν τους πελάτες τους οι τηλεφωνικές εταιρείες. Και εν τέλει ούτε οι κρατικοί φορείς μπορούν; Η Επιτροπή Επικοινωνιών, το αρμόδιο Υπουργείο, η Αστυνομία, τι στην ευχή να συμβαίνει...
Ζ.

Το μαυράδι
*ΕΙΧΑΝ και όρεξη, είχαν και χιούμορ οι νεαρές Λαρισαίες.
- Το τηλέφωνο είναι πιο έξυπνο απ’ το μυαλό. Όταν είναι άδειο σε ειδοποιεί, ενώ το μυαλό δεν μπορεί να το κάνει αυτό.
***
*- Μ’ ΕΦΑΓΕ η κουζίνα σήμερα...
- Τι μαγείρεψες;
- Δύο τοστ.
***
*- ΘΡΕΠΤΙΚΑ πολύ αυτά τα αυγά. Ιδίως το μαυράδι τους.
- Ασπράδι.
- Είναι σοκολατένια.
Ζ.

Βγήκαν στο βουνό
*Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος και ο ισόβιος πρόεδρος και ιδρυτής του Αστ. Χάμος, προχώρησαν σε ακτιβίστικη ενέργεια για να τιμήσουν την επέτειο. Φέτος πήραν τα βουνά. Με δοξασμένα συνθήματα όπως «ΕΟΚΑ Ζεις- Γρίβας Διγενής» και το απολύτως επίκαιρο «Ελλάς-Κύπρος Ένωσις», με γαλανόλευκες και βυζαντινές σημαίες ανέβηκαν στον Πρ. Ηλία στο Μαυροβούνι.
Είπαν εκεί στην εξοχή για «κοντοσώβρακους αποικιοκράτες Εγγλέζους», κατάγγειλαν «μητραλοίες κομμουνιστές, μαρξιστές και φιλελέδες εκπαιδευτικούς», αναφέρθηκαν στον «πουλημένο προδότη, τον θλιβερό ρασοφόρο Εφιάλτη», τον Μακάριο και άλλα πολλά. Και όπως επίσης οι ίδιοι ανακοίνωσαν «η εκδήλωση έκλεισε ως είθισται με το κοντάκιον Τη Υπερμάχω Στρατηγώ και τον Εθνικό Ύμνο». Δημοσιοποίησαν επίσης και φωτογραφίες με την παρουσία 12 όλων κι όλων αγωνιστών, μαζί με τον πρόεδρο, δίχως φυσικά μάσκες και αηδίες, δεν έχουν ανάγκη απ’ αυτά οι πατριώτες.
Ζ.
Εφτά χρόνια
*ΣΤΟ στράτευμα και τα σώματα ασφαλείας, στο δικαστικό σώμα, στην εκπαίδευση και σε άλλες ευαίσθητες υπηρεσίες, γίνονται τοποθετήσεις των ανώτερων στελεχών μετά από τις κρίσεις που λαμβάνουν χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν τους φοβίζουν οι αλλαγές ούτε η κρίση των συμβουλίων που αποφασίζουν. Άρα στην αυτοδιοίκηση, που εκ φύσεως έχει πιο δημοκρατική ιδιοσυγκρασία...
***
*ΚΙ όμως, στον Δήμο Λαρισαίων οι τελευταίες κρίσεις για τα στελέχη των υπηρεσιών του έλαβαν χώρα το 2014, λίγο πριν την αποχώρηση Τζανακούλη.
Έκτοτε, οι θέσεις στελεχών που καλύπτουν θέσεις ευθύνης και αποχωρούν λόγω συνταξιοδοτήσεων ή μετακινήσεων, καλύπτονται προσωρινά από αναπληρωτές. Και διαμαρτύρονται δικαίως οι ενδιαφερόμενοι αφού «για πολλά χρόνια καταστρατηγείται η σχετική νομολογία, που ορίζει ότι η αναπλήρωση θα πρέπει να γίνεται μέσα από κρίσεις στους αμέσως επόμενους μήνες».
Σημειωτέον ότι οι αναπληρωτές τοποθετούνται με «επιλογή» του δημάρχου.
***
*ΜΕ τον τρόπο αυτό, στον Δήμο Λαρισαίων προκύπτει, λένε, ζήτημα από πάνω έως κάτω. Καθώς σήμερα, από τις δύο θέσεις γενικών διευθυντών η μία καλύπτεται από αναπληρωτή και η άλλη παραμένει κενή.
Επίσης, από τις δώδεκα θέσεις διευθυντών υπηρεσιών, οι εννέα καλύπτονται από αναπληρωτές επί πολλά χρόνια και μόνο οι τρεις έχουν τη νομιμοποίηση της διαδικασίας των κρίσεων. Στις θέσεις των προϊσταμένων τμημάτων οι αναπληρωτές είναι πάμπολλοι. Ο δήμαρχος έχει πει ότι «οι κρίσεις θα γίνουν σύντομα». Είναι φανερό ότι το εννοεί, εφόσον πέρασαν μόνο εφτά χρόνια.
***
*ΠΕΡΙΕΡΓΗ χαρακτηρίζουν και την αφωνία που τηρεί ο Σύλλογος εργαζομένων στον Δήμο. Ίσως εδώ βέβαια να υπεισέρχονται θέματα με την αξιολόγηση και την αντίθεση γενικά στη διαδικασία κρίσης των εργαζομένων.
(Εφτά χρόνια χωρίς καθόλου κρίσεις σ’ ένα τόσο μεγάλο υπηρεσιακό μηχανισμό είναι πάρα πολλά).
Ζ.

Της ωθήσεως
* - ΓΙΑΤΡΕ μου, κάθε βράδυ βλέπω τον ίδιο τρομαχτικό εφιάλτη. Κάποιος με κυνηγάει να με σκοτώσει.
Τρέχω, τρέχω, τρέχω και φτάνω μπροστά σε μια μεγάλη πόρτα με μια τεράστια κόκκινη επιγραφή πάνω της. Σπρώχνω για να ανοίξω την πόρτα, τίποτα. Σπρώχνω πάλι αγχωμένος, τζάμπα κόπος. Ξανασπρώχνω με όλη μου τη δύναμη, αλλά δεν ανοίγει η ρημάδα. Ο τύπος που με κυνηγάει πλησιάζει συνεχώς με το μαχαίρι στο χέρι. Φωνάζω στον ύπνο μου και ξυπνάω ιδρωμένος και κατατρομαγμένος.
- Μμμμ, ενδιαφέρον. Και δεν μου λέτε, σας παρακαλώ, μήπως θυμάστε τι γράφει η επιγραφή πάνω στην πόρτα;
- Τι γράφει; Ααα, ναι. «ΕΛΞΑΤΕ» γράφει...
Ζ.
ΔΕΥΑΛ ενταύθα
*ΤΗΝ παρέμβαση υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ ζητά συμπολίτης – κάτοικος της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο ύψος των παλαιών φυλακών.
Πρόκειται για δρόμο κάθετο της Ιουστινιανού όπου εκτελούνται έργα του Δήμου Λαρισαίων. Έργα που, παρεμπιπτόντως να αναφερθεί καθιστούν αγνώριστο έναν πολύβουο και μεγάλης κυκλοφορίας μέχρι χθες δρόμο, που σταδιακά μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.
Το θέμα ωστόσο δεν είναι αυτό αλλά, όπως καταγγέλλει ο συμπολίτης, είναι ότι - ενδεχομένως με αφορμή το έργο της Ιουστινιανού - χθες το απόγευμα το δίκτυο ύδρευσης μετέφερε για κάποια ώρα, «κόκκινο» νερό στο σπίτι του.
Γι’ αυτό ο συμπολίτης ζητά την παρέμβαση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ. Να ελεγχθεί η κατάσταση και να αντιμετωπιστεί το όποιο πρόβλημα...
Β.Κ.

Επισήμανση
*ΤΗΝ ανησυχία του για την ολοκλήρωση των εργασιών στον δρόμο Άγιοι Ανάργυροι- Άγιος Γεώργιος (πρώην Δήμου Κραννώνα) εκφράζει αναγνώστης, καθώς το τελευταίο διάστημα δεν βλέπει τα συνεργεία του εργολάβου και ενώ απομένει μόνο η ασφαλτόστρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργολάβος βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος, οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και μάλιστα όταν ολοκληρωθούν, αυτές θα μεταφερθούν στο υπόλοιπο κομμάτι, προς τον Κραννώνα.

Γ.Ρ.

 

ELASSONA CIU

*ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ η κίνηση του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Λάρισας να τιμήσει τον διοικητικό υπάλληλο του Κ.Υ. Ελασσόνας Ζήση Δότα, ως τον πρώτο αιρετό πρόεδρό τους, για την πολύχρονη προσφορά του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και για τη συνδικαλιστική του δράση. Όμορφη πρωτοβουλία.
Ι.Μ.

 

KALTSA CIU

*ΝΤΥΘΗΚΕ κατάλληλα και κυκλοφορούσε ελεύθερα παντού. Τον έπιασαν όμως γιατί δεν παρήγγειλε μια πατάτες μόνο και μια σαλάτα.
Ζ.

 

UAYMA CIU

*ΓΙΝΟΝΤΑΙ και θαύματα...
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass