ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2021 18:00
*ΕΙΝΑΙ εύκολο να είσαι πάντα νόμιμος. Ζ. *ΕΙΝΑΙ εύκολο να είσαι πάντα νόμιμος. Ζ.

Πολύ σύννεφο
*ΑΡΑΙΕΣ νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές

τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Κι έτσι, όπως χθες δηλαδή, θα πάει μάλλον όλο το Σαββατοκύριακο αλλά και τις μέρες που θ’ ακολουθήσουν, συννεφιές-ακεφιές.
Ζ.

Βαθύ κόκκινο
*- ΤΩΡΑ πια δεν πέφτουμε απ’ τα σύννεφα. Πηδάμε απ’ το ένα στ’ άλλο. (Προσπαθούν να προσγειωθούν οι Λαρισαίοι).
***
*- ΦΕΤΟΣ το Πάσχα τα αυγά θα τα βάψουμε βαθύ κόκκινο.
***
*- ΠΡΟ κορονοϊού όταν γυρνούσε ο γιος μας στις 9, ‘’Πώς και τόσο νωρίς; Άρρωστος είσαι;’’ Με κορονοϊό όταν γυρνάει στις 9, ‘’Γιατί άργησες;’’
Ζ.

Εκτός έδρας
*Η σύγκρουση των υπουργών Εξωτερικών σε απευθείας μετάδοση από την Άγκυρα, και μακάρι να είναι έτσι οι πόλεμοι, λεκτικοί μεταξύ διπλωματών, η δημόσια αναμέτρηση λοιπόν ανέβασε το ηθικό και έδωσε ποδοσφαιρικά πρωτοσέλιδα στη Αθήνα.
Πετσόκοψε τους Τούρκους μέσα στην έδρα τους. Έγραψε ιστορία ο Δένδιας.
Ο Δένδιας συνέτριψε τον Τσαβούσογλου μέσα στην Άγκυρα.
Απόλυτος νικητής ο Δένδιας στο μπρα ντε φερ με Τσαβούσογλου.
Σκληρή απάντηση μέσα στην Άγκυρα. (Και τι παραπάνω μπορεί να γραφεί αν πάει ο ΠΑΟΚ εκεί μέσα και κερδίσει τη Γαλατασαράι;)
Ζ.

Τα ίδια και τα ίδια
*«ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ οι κ. Μπίτσιος και Τσαγλαγιανγκίλ. Συνομιλίες για τις διμερείς σχέσεις και την υπογραφή Συνυποσχετικού».
Ο τίτλος του επίκαιρου δημοσιεύματος που ανασύρει ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδας Ε.Ρ. Δεν είναι και πολύ παλιό, 26 Απριλίου 1975, ούτε μισός αιώνας και πολλά πράγματα δεν άλλαξαν, τουλάχιστον δεν βελτιώθηκαν:
Πληροφορίαι ανέφερον σήμερον ότι οι των υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδος και της Τουρκίας κ. κ. Μπίτσιος και Τσαγλαγιανγκίλ πρόκειται να συναντηθούν κατά τας αρχάς του επομένου μηνός και προ της επισήμου επισκέψεως του κ. Μπίτσιου εις την Ρώμην, η οποία έχει προγραμματισθεί διά την 8ην Μαΐου.
***
*ΩΣ λόγος της συναντήσεως ανακοινούται η υπογραφή του Συνυποσχετικού των δύο χωρών, επί της ελληνικής προσφυγής εις το Διεθνές Δικαστήριον της Χάγης, διά τον καθορισμόν της υφαλοκρηπίδος εις την περιοχήν του Αιγαίου. Ως τόπος της συναντήσεως αναφέρεται η Ρώμη ή η Γενεύη, αποκλείονται δε η Αθήνα και η Άγκυρα. Κύκλοι των Αθηνών πιθανολογούν ότι η συνάντησις δεν θα περιωρισθή μόνον εις την υπογραφήν του Συνυποσχετικού, διά την σύνταξιν του οποίου έχουν συμφωνήσει εκατέρωθεν οι εμπειρογνώμονες.
Είναι φυσικόν οι δύο υπουργοί να εύρουν ευκαιρίαν να ανταλλάξουν και απόψεις επί της θέσεως των ελληνοτουρκικών σχέσεων και επί των υφισταμένων διαφορών των δύο χωρών, επί τη επιδιώξει όπως αμβλύνουν την σημερινήν έντασιν.
Η συζήτησις θα εξελιχθεί υπό το φως των αποτελεσμάτων και της προσπαθείας του Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Βαλντχάιμ, όπως προσεγγίσει τας δύο πλευράς εις επίδειξιν διαλλακτικών διαθέσεων, κυρίως από της τουρκικής πλευράς.
Ζ.

Έβγαλαν δάκρυα
*ΜΑΤΑΙΩΣ επιχειρούν κάποιοι Λαρισαίοι να φέρουν τα πράγματα στα ίσα τους.
- Κι αφού κάναμε ό, τι κάναμε μαζί όλο το βράδι, το πρωί φεύγοντας η άλλη με χαιρέτισε με αγκώνα. Μην κολλήσουμε και τίποτα...
***
*- ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ. Έξι από τα άτομα που το έκαναν δάκρυσαν.
***
*ΕΚΑΝΕ τη σύγκριση ο Γ. Μ.: Αρνούνται να εμβολιαστούν με AstraZeneca. Αν ερωτηθούν όμως για αντισυλληπτικά ή τσιγάρο, που έχουν πολλαπλάσια ποσοστά θρομβώσεων, θα σφυρίξουν αδιάφορα.
Ζ.

Ειδικού σκοπού
*ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ αυτοσαρκασμός από τον κ. Μ. συνιδιοκτήτη μαγέρικου στη Λάρισα, ο ίδιος είναι στο πόστο του ταμείου.
- Παιδιά σκέφτομαι να το αλλάξω το μαγαζί. Θα μαγειρεύω εγώ πλέον...
- Ε; Μα εσύ λες ότι δεν ξέρεις να μαγειρεύεις καλά.
- Αυτό ακριβώς, θα κάνω μαγειρική ειδικού σκοπού. Θα μαγειρεύω για πεθερόπληκτους. Θα πουλάμε βέβαια ακριβά, 200 ευρώ τη μερίδα αλλά θα είναι εγγύηση. Μια κι έξω, άπαξ και ταΐσεις την πεθερά. Και κανείς δεν θα σε υποπτευθεί.
Ζ.

Λαλημένοι
*ΕΙΧΕ φουντώσει η συζήτηση των Λαρισαίων στο τριγωνοπλατειακό παγκάκι.
- Καλά, έχω λαλήσει.
- Κι εγώ.
- Κι εγώ.
- Εγώ, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.
Ζ.

Ψεύδονται;
*ΑΠΟ το editorial στην πρώτη σελίδα της χθεσινής ‘’Αυγής’’: Η κυβέρνηση, ο υπουργός και τα στελέχη της ΝΔ δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στο τελευταίο σκαλοπάτι της πολιτικής αξιοπρέπειας για να υποστηρίξουν αυτό το αίσχος. Ο Κ. Χατζηδάκης βγαίνει τρεις φορές τη μέρα στα κανάλια για να μας πείσει ότι με 450 ώρες υπερωρία τον χρόνο, εκ των οποίων θα αποζημιώνονται οι 150, το οκτάωρο διατηρείται.
***
*ΚΑΙ το αντίστοιχο πρωτοσέλιδο στον ‘’Ριζοσπάστη’’, την ίδια μέρα: Είναι τόσο εξόφθαλμα προκλητικός ο τρόπος που η κυβέρνηση διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το έγκλημα που ετοιμάζει. Κάθε επιχείρημα με το οποίο προσπαθεί να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για την 10ωρη εργασία, είναι ένας επιπλέον λόγος για τους εργαζόμενους, κυρίως τους νέους, να το πολεμήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά. (Εντελώς ασυνήθιστη τέτοια σύμπτωση ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα για τον Κ. Χατζηδάκη.)
Ζ.

Διπλά
*ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ Λαρισαίοι σε νέες περιπέτειες.
- Μπαμπά, τι είναι ο αλκοολικός;
- Βλέπεις αυτά τα τέσσερα δέντρα; Ο αλκοολικός τα βλέπει οχτώ.
- Δύο είναι, βρε μπαμπά.
***
*- ΜΠΑΜΠΑ, θέλω μια μεγάλη Μπάρμπι.
- Ακριβώς αυτό θέλω κι εγώ κορίτσι μου, αλλά η μαμά δεν αφήνει.
***
*- ΕΝ τω μεταξύ η γυναίκα μου έβαλε χειρολαβές στο σαλόνι και στεκόμαστε. Δεν θέλει να καθόμαστε στον καναπέ και να ξεστρώνουμε το ριχτάρι.
Ζ.

Αλλότρια καθήκοντα
*ΜΠΟΡΕΙ να μην είναι σίγουρο το ποιο αξίωμα είναι ισχυρότερο, δήμαρχος Λαρίσης ή βουλευτής; Δήμαρχος Λαρίσης, όχι Άνω Περαχωρίου. Είναι όμως βέβαιο ότι ο δήμαρχος έχει πιο έντονη επαφή με τον κόσμο, περισσότερα θέματα να διαχειριστεί, πολλά εξ αυτών θίγουν ιδιωτικά συμφέροντα, η τριβή με τους δημότες διαρκής. Κι όμως, κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει ο δήμαρχος αστυνομικούς φρουρούς. Άλλωστε και οι βουλευτές δεν τους θέλουν για φρουρά, άλλα καθήκοντα τους αναθέτουν. Είναι και το πόστο περίβλεπτο, η απόσπαση από την αστυνομία ευνοϊκή, κυριολεκτικά χρειάζεται πολιτικό δόντι.
Ζ.

Δόντι ή νύχι;
*Η γυναίκα μου γνώρισε τη μητέρα μιας κοπέλας, η οποία κόβει τα νύχια της κόρης ενός υπουργού. Των ποδιών. Τώρα κυριαρχεί μεγάλη αναστάτωση στην οικογένειά μας. Μέχρι τώρα δεν είχαμε γνωριμίες, αλλά τώρα έχουμε, γνωριμίες που δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν.
Για όποιον νομίζει ότι είναι αλλιώς τα πράγματα στην καλοκουρδισμένη και πειθαρχημένη Γερμανία, έρχεται να τον διαψεύσει ο Χάινριχ Μπελ, Γερμανός με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1972, σε μια από τις ιστορίες του ‘’Γελωτοποιού’’ του.
***
*Η γυναίκα μου προσφέρει στη μητέρα της κοπέλας πραλίνες και λουλούδια, τα οποία γίνονται δεκτά με ευγνωμοσύνη αν και κάπως ψυχρά. Από τότε που γνωρίζουμε αυτή τη γυναίκα, σκεφτόμαστε πυρετωδώς ποια θέση θα ζητήσουμε για μένα, όταν έρθει η ώρα να γνωρίσουμε προσωπικά αυτή την κοπέλα. Μέχρι τώρα δεν την έχουμε δει, είναι πολύ σπάνια στο σπίτι, συχνάζει φυσικά μόνο σε κυβερνητικούς κύκλους, παρόλα αυτά λέγεται ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε μαζί της.
***
*ΩΣΤΟΣΟ από τότε που έγινε γνωστό πως έχουμε σχέσεις με κυβερνητικούς κύκλους αυξήθηκε η πιστοληπτική μας ικανότητα.
Ο παντοπώλης μας, που μέχρι τώρα μόνο διστακτικά μας έκανε μια μικρή πίστωση και με καχύποπτη έκφραση, τώρα χαμογελά όταν ερχόμαστε και μας προσφέρει λιχουδιές τη γεύση των οποίων είχαμε ξεχάσει. Πάντως, η νεαρή πεντικιουρίστ από τη Βόννη εξακολουθεί να είναι άφαντη.
(Σε μια εποχή όπου μεθυσμένοι από το γερμανικό οικονομικό θαύμα, ίσχυε πως «η μόνη απειλή που κυνηγά έναν Γερμανό είναι ο υποχωρών τζίρος»).
Ζ.

Για τοπικό
*ΜΕ ελαφρώς διευρυμένο σώμα οι Λαρισαίες αλλά και από νου το ίδιο.
- Πήρα δύο μαγιό για φέτος.
- Γιατί; Δεν χωράς σε ένα;
***
*- ΕΝΑ κουλούρι ολικής θα ήθελα, με στέβια.
- Δυστυχώς μας τελείωσαν.
- Ευτυχώς... Πιάσε μια μπουγάτσα και μια ζαμπονοτυρόπιτα.
***
- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ για τοπικό αδυνάτισμα.
- Για ποια περιοχή;
- Από τα μάτια και κάτω.
Ζ.

Με προκηρύξεις
*ΦΥΓΗ προς τα μπρος; Υπερνικώντας την εσωστρέφεια του τελευταίου καιρού, η πλειοψηφία της Νομαρχιακής κι ο επικεφαλής της Β. Ζωγράφος, επιδίδονται σε συστηματική πολιτική εξόρμηση στις Λαϊκές Αγορές. Ήταν κι ο Αλ. Τσίπρας που είχε σηκώσει το ζήτημα, με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο αλλάζει τη μορφή τους και προκάλεσε την αντίθεση των παραγωγών και μικροπωλητών, έτσι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανά δυό, ανά πεντέξι, βγαίνουν καθημερινά στις Λαϊκές, στη Λάρισα και στις κωμοπόλεις, μοιράζοντας προκηρύξεις και συζητώντας με τον κόσμο. Η παλιά κλασσική μέθοδος κομμουνιστικής προελεύσεως. Μαζί τους, εκ των δύο βουλευτών του κόμματος έχει ακολουθήσει σε εξορμήσεις η Άννα Βαγενά, η οποία επίσης έχει μέρες που προτάσσει το θέμα των Λαϊκών ως σοβαρό λαϊκό πρόβλημα. Η μειοψηφία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να ακολουθεί, χωρίς ωστόσο να κάνει και φασαρία, ότι δεν τους καλούν και τέτοια. Άλλωστε οι περισσότεροι εξ αυτών, λόγω πολιτικής προέλευσης, δεν είναι καθόλου εξοικειωμένοι με τις τεχνικές διανομής προκηρύξεων.
Ζ.

Ομοθυμαδόν
*ΜΕ την ευκαιρία, αν μη τι άλλο απόδειξη της κυβερνητικής αστοχίας με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η ομοθυμαδόν απαίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόσυρσή του. Όλοι και όλες στο Δημοτικό Συμβούλιο, από κάθε παράταξη, δεξιοί, αριστεροί, μεσαίοι, οι πάντες συμφώνησαν εναντίον των ρυθμίσεων που επιχειρείται να επιβληθούν στις λαϊκές αγορές. Σπάνια τέτοια ομοφωνία, την οποία προκάλεσε ο υπουργός Άδωνις με τα σχέδιά του.
Ζ.

Δωδεκάμηνο
*Ο Μήτσιος είχε γυρίσει σπίτι το μεσημέρι μετά από μια κουραστική μέρα στο χωράφι. Είχε φτιάξει φασολάδα η γυναίκα του, πεινασμένος έφαγε δύο πιάτα, την τύλωσε καλά-καλά, έπεσε στον καναπέ να ξεκουραστεί και σε καναδυό ωρίτσες, το απογευματάκι, σηκώθηκε και κίνησε για το καφενείο.
Βγαίνοντας απ’ το σπίτι, τεντώθηκε οπότε του έφυγε μια θορυβώδης, ως γνωστόν η φασολάδα τρομερή, κοιτάει γύρω του, κανένας, χαμογελάει μονάχος του. ‘’Γενάρης’’ λέει, κάτι ήξερε διότι λίγα βήματα παρακάτω του φεύγει άλλη μια, ‘’Φλεβάρης’’ την ονοματίζει και συνεχίζει κεφάτος και αεριζόμενος, την τρίτη ακόμη πιο ηχηρή την φώναξε ‘’Μάρτης’’ κ. ο. κ. πέρασε στον Απριλομάη και φτάνοντας εκεί κατά τον ‘’Οκτώβρη’’, δύο πιάτα είχε φάει άλλωστε, γυρίζοντας πίσω του είδε να τον ακολουθεί ένας ηλικιωμένος θείος του. Ντράπηκε πολύ, ήλπιζε να τον είχε πλησιάσει μόλις ο άνθρωπος.
-Μπάρμπα, είσαι πολλή ώρα πίσω μου;
-Εγώ; Από τον Φλεβάρη...
Ζ.

 

HLEKTRONIKA CIU

*AN δει τη φωτογραφία ένας πιτσιρικάς, μπορεί να μην ξέρει καμία από τις εικονιζόμενες συσκευές. Ωστόσο θα δει τη φωτογραφία από μια συσκευή που χωράει στην παλάμη του και η οποία τα κάνει όλα όσα έκαναν αυτές όλες μαζί κι ακόμη περισσότερα.
Ζ.

 

LAGOS CIU

*Ο Λαρισαίος Κ.Ζ. βρήκε τον λαγό που κρυβόταν μέσα στο δέντρο.
Ζ.

 

PERIODIKO CIU

*ΤΟΥ άρεσε που αυτή η γυναίκα τον κοίταζε επίμονα επί πολλή ώρα. Μετά άλλαξε σελίδα στο περιοδικό.
Ζ.

 

POLYZOS KELLAS CIU

*ΜΠΟΡΕΙ να τήρησαν τις αποστάσεις λόγω κορονοϊού, αλλά το κλίμα στη συνάντηση του Χρήστου Κέλλα με τον προϊστάμενο του Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου Περικλή Πολύζο, ήταν ιδιαίτερα εγκάρδιο. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς η φιλία των δύο ανδρών είναι πολύχρονη και η σχέση τους χαρακτηρίζεται από αλληλοεκτίμηση. Στη συζήτησή τους κυριάρχησαν οικονομικά ζητήματα και ιδιαίτερα η φορολογική πολιτική και η λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού.
Γ.Ρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass