ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2021 18:10
*«ΜΕ τη βοήθεια του Θεού και τη συνδρομή των συμπατριωτών και των φίλων της Ανατολής συνεχίζουμε το έργο συντήρησης των Ιερών Ναών του χωριού μας με την ανακατασκευή της στέγης του εξωκλησίου της Αγίας Παρασκευής και τον εξωραϊσμό του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου του Ναού». Αυτό αναφέρει στο μήνυμά του ο π. Ρίζος Κομήτσας, ο οποίος συνεχίζει εκτός από τα ιερατικά του καθήκοντα να παρεμβαίνει και σε θέματα εξωραϊσμού του χωριού του.  Γ.Ρ. *«ΜΕ τη βοήθεια του Θεού και τη συνδρομή των συμπατριωτών και των φίλων της Ανατολής συνεχίζουμε το έργο συντήρησης των Ιερών Ναών του χωριού μας με την ανακατασκευή της στέγης του εξωκλησίου της Αγίας Παρασκευής και τον εξωραϊσμό του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου του Ναού». Αυτό αναφέρει στο μήνυμά του ο π. Ρίζος Κομήτσας, ο οποίος συνεχίζει εκτός από τα ιερατικά του καθήκοντα να παρεμβαίνει και σε θέματα εξωραϊσμού του χωριού του. Γ.Ρ.

Με προετοιμασία


*-ΠΑΜΕ μωρή Παρασκευαρααααα...
Ο φίλος του, που ήξερε ότι ήταν πιεσμένος, είχε προσπαθήσει να συνεφέρει τον νεαρό Λαρισαίο που πανηγύριζε.
-Πέμπτη είναι ρε σήμερα...
-Κάνω πρόβα για αύριο.
Ζ.

Πόσο βοηθούν;
*ΔΩΡΕΑΝ λάβετε δωρεάν δώστε, σελφ τεστ. Πάρε κόσμε... Δωρεάν τα μοιράζουν οι φαρμακοποιοί αφού κι οι ίδιοι δωρεάν τα παίρνουν, οι ίδιοι θα πάρουν κάποια στιγμή αργότερα, τους είπαν, αμοιβή 0,27 ευρώ, 27 λεπτά το κομμάτι. Το κράτος πληρώνει, τις προμηθεύτριες εταιρείες για τα σελφ τεστ, πολύ μεγάλη μπίζνα πάρα πολύ μεγάλη.
-Στην εφορία θα φανεί κι αυτό, του χρόνου... (Έκανε τους υπολογισμούς του ο Λαρισαίος).
***
*ΤΟ ζητούμενο παραμένει πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι η διαδικασία. Όχι μόνο επειδή τα σελφ τεστ δεν είναι και τόσο ακριβής μέθοδος καθώς σε αξιοσημείωτο ποσοστό τους προκύπτουν ψευδώς θετικά, οπότε άγχος αλλά και μοριακό τεστ μετά υποχρεωτικά και να 60 ευρώ στο εργαστήριο, αφού εξακολουθεί να μην συνταγογραφείται, άλλη μπίζνα αυτή. Είναι φυσικά και τα ψευδώς αρνητικά σελφ τεστ, λόγω κακής χρήσης, αλλά αυτά δεν τα αντιλαμβάνεται κανείς, απλώς μεταδίδει τον ιό ανέμελος μετά.
***
*ΤΟ πόσο αποτελεσματική είναι η διαδικασία των σελφ τεστ επαφίεται στον πατριωτισμό και την ειλικρίνεια των Ελλήνων. Ο καθένας, από όσους υποχρεώνει το κράτος, δηλώνει στην πλατφόρμα ότι το έκανε, που μπορεί φυσικά να μην το κάνει, απλώς να το πάρει απ’ το φαρμακείο, κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει τι έκανε μετά. Και φυσικά να δηλώσει ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Κι επειδή οι νεοέλληνες δεν φημίζονται για την υπευθυνότητά τους, επιπλέον απολαμβάνουν να κοροϊδεύουν το κράτος, άντε να κάνουν το πρώτο τεστ από περιέργεια περισσότερο, στη δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα θα έχουν βαρεθεί κι απλώς θα δηλώνουν στην πλατφόρμα του Υπουργείου. Κι αυτό θα πληρώνει τα τεστ στις εταιρείες. (Τα ράπιντ τεστ που διεξάγονται πλέον εκτεταμένα στις πλατείες, δωρεάν κι αυτά, είναι σίγουρα πολύ πιο ακριβή και επιβεβαιωμένα. Θα μπορούσαν να επεκταθούν περισσότερο).
Ζ.

Τοπικό «λοκ –ντάουν»
*ΜΕ αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Λάρισα και την παράλληλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης σε δηλώσεις του, προειδοποίησε ότι «είναι υπαρκτός ο κίνδυνος τοπικών λοκ -νταουν» και «ένα πισωγύρισμα θα ήταν ολέθριο και καταστροφικό για τη Λάρισα».
Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας», επισημαίνοντας ότι «ο εμβολιασμός είναι το κύριο όπλο μας για να δημιουργήσουμε τοίχος ανοσίας».
Λ.Κ.

Εμβολιάδα
*- ΕΛΑ να πάμε στο νησί.
Το σελφ τεστ, εγώ και εσύ.
***
*ΑΠΟ τη μία ανησυχούν από την άλλη το γλεντούν οι Λαρισαίοι με τα εμβόλια.
- Μετά το εμβόλιο έχω μόνιμα μια ανεξήγητη πείνα.
- Ενώ πριν μπορούσαμε να την εξηγήσουμε...
***
*- ΓΙΑ να καταλάβω... Στην πρώτη δόση μας βάζουν το Άστρα και στη δεύτερη το Ζένεκα;
***
*ΑΠΟΡΙΕΣ είχε και ο μεσήλικος Λαρισαίος.
-Γιατρέ, μετά το εμβόλιο θα μπορώ να κάνω σεξ;
-Βεβαίως και θα μπορείτε.
-Α πολύ ωραία. Διότι πριν δεν μπορούσα.
Ζ.

Καλά αλλά...
*ΦΤΑΝΟΥΝ τους 1,8 εκατομμύρια όσοι έχουν κάνει διπλή δόση, οι πλήρως εμβολιασμένοι στη χώρα, για τους οποίους ολοκληρώθηκε ή τρέχει προς ολοκλήρωση το διάστημα των τριών εβδομάδων για πλήρη κάλυψη. Άρα 16-17% του πληθυσμού, μόνο. Συν 1,5 εκατ. κόσμος με μία δόση, συνολικά πάνω από 3,3 εκατομμύρια Έλληνες ήδη στην εμβολιαστική διαδικασία, το 30% έχει πλέον μια κάποια έστω κάλυψη. Δεν είναι κι άσχημα.
Όμως είναι υπερδιπλάσιοι, όσοι περιμένουν στην ουρά των εμβολιαστικών κέντρων ή και αρνούνται το εμβόλιο. Πάνω από 7 εκατομμύρια Έλληνες απροστάτευτοι απέναντι στον ιό. Θέλει δουλίτσα ακόμα. (Σημειωτέο ότι χθες ανακοινώθηκε πως στην Ε. Ε. έχει καλυφθεί με μια δόση το 46%. Αρκετά πίσω η Ελλάδα που υποτίθεται πρωτοπορεί).
***
*ΣΤΗ Λάρισα που εξακολουθεί να κάνει πρωταθλητισμό στα επιβεβαιωμένα περιστατικά, που το ιικό φορτίο στα λύματά της τρομάζει, η εμβολιαστική διαδικασία εξακολουθεί να υστερεί. Οι εμβολιασμοί στον νομό εξακολουθούν να βρίσκονται 4-5% πίσω από τα πανελλήνια ποσοστά. Κανένας από τους αρμόδιους, διοικητές και καπεταναίους, δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος, ωστόσο κανένας τους δεν έχει απολογηθεί γι’ αυτό εδώ και τόσο καιρό. Στη Λάρισα έχουν εμβολιαστεί πλήρως περί τους 35.000 άνθρωποι κι άλλοι 40.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση. Θέλει περισσότερη δουλίτσα.
***
*ΒΕΒΑΙΑ, η ψαλίδα με την πανελλαδική επίδοση μπορεί να είναι μειωμένη στην πραγματικότητα, καθώς δεν είναι λίγοι οι Λαρισαίοι που είχαν πάρει των ομματιών τους, βαρέθηκαν να περιμένουν και ταξίδεψαν για να εμβολιαστούν στο Λιτόχωρο ή στη Θεσσαλονίκη ακόμη και στην Αθήνα, ενώ κάποιοι νέοι κάτω των 30, κάνουν το ίδιο και σπεύδουν τώρα στα νησιά για το ‘’Τζόνσον’’. Όσοι αξιοποίησαν τον εμβολιαστικό τουρισμό καταγράφονται φυσικά στον τόπο που το έκαναν κι ας επιστρέφουν μετά σπίτι τους στη Λάρισα.
Ζ.

Ένοπλοι
*ΔΕΝ θα χρειάζονται λέει πλέον ούτε καν κάποια άδεια οι ενήλικες για να κυκλοφορούν οπλισμένοι με πιστόλι, στο Τέξας. Σάμπως την εποχή του Φαρ Ουέστ χρειάζονταν;
«Για να εξασκούν το θεόσταλτο δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα», λένε οι εμπνευσμένοι ηγέτες τους, «και στην προστασία των οικογενειών τους». Απέναντι σε άλλους που επίσης οπλοφορούν, δεν το είπαν αυτό. Και οι Αρχές; Δεν προστατεύουν τον πολίτη σε μια οργανωμένη κοινωνία; (Εκτός αν μεριμνούν να οργανώσουν μια ωραία ζούγκλα).
Ζ.

Αντανακλαστικά...
*ΔΕΝ το λες και λίγο το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τον θάνατο του πρώην προέδρου του ΚΑΠΗ Ομορφοχωρίου Παύλου Πούλιου. Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που αποχαιρέτησε τα εγκόσμια ο άνθρωπος. Κι όμως αν αναζητήσει κανείς το τηλέφωνο του ΚΑΠΗ Ομορφοχωρίου στην επίσημη σελίδα του Δήμου Κιλελέρ, το τηλέφωνο του Παύλου Πούλιου θα εμφανίσει. Δύο φορές πήρε τηλέφωνο ο δημοσιογράφος στον αριθμό που έβρισκε στο www.kileler.gov.gr , δύο φορές το σήκωσε μια κυρία το σπίτι της οποίας σίγουρα δεν ήταν το ΚΑΠΗ. Κι όταν της είπε ο δημοσιογράφος ότι εμφανίζει αυτό το τηλέφωνο στο σάιτ του Δήμου στην αναζήτηση για το ΚΑΠΗ, μετά από λίγα δευτερόλεπτα σιγής και απορίας απάντησε η κυρία «μήπως γράφει και το όνομα του Παύλου Πούλιου;», στην καταφατική απάντηση του δημοσιογράφου, η καημένη η γυναίκα -που είχε αφήσει στη μέση το μαγείρεμα για να απαντάει στις ερωτήσεις του περίεργου στην άλλη άκρη της γραμμής- είπε «ααα, πατέρας μου ήταν ο Παύλος Πούλιος, τέσσερα χρόνια έχει που πέθανε. Θεός σχωρέστον...». Εξέφρασε τη λύπη του ο δημοσιογράφος, ζήτησε συγγνώμη για την ενόχληση κι έκλεισε το τηλέφωνο. Κι αφού κάλλιο αργά παρά ποτέ, τώρα που το ξέρουν εκεί στον Δήμο Κιλελέρ ας αλλάξουν το τηλέφωνο...
ΘΑ.

Θερινά
*ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ οι Λαρισαίοι ενόψει θέρους.
- Πώς περνάει ο καιρός... Έλεγα μέχρι το καλοκαίρι θ’ αδυνατίσω και τώρα δεν προλαβαίνω. Άντε, του χρόνου πάλι.
***
*- ΚΑΙ κάτι νέο από τον κόσμο της μόδας. Φέτος θα φορεθούν πολύ τα περσινά.
***
*- Η μόνη περίπτωση να εμφανιστώ με φέτες στην παραλία είναι να πάρω μαζί μου το ψωμί του τοστ.
Ζ.

Δέκα χρόνια
*ΚΑΙ μια άλλη προσέγγιση εκτός από εκείνη του Κ. Γκούμα που τους έβγαλε στη σέντρα ως δοξάζοντες τη γραφειοκρατία και υμνούντες την ασυνεννοησία και αλληλεπικάλυψη αρμοδιοτήτων. Σ’ αυτή την υπόθεση με την ηλεκτρονική καταγραφή των γεωτρήσεων στον κάμπο, που ανακοινώθηκε με καμάρι ότι θα γίνει από την κρατική ΕΑΓΜΕ ενώ ήδη έγινε από το 2014, από το κρατικό ΕΜΣΥ, το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας.
- Μήπως το Υπουργείο Περιβάλλοντος διαπίστωσε ότι δεν έγινε η δουλειά με τις δικές του υπηρεσίες και επειδή δεν ήθελε να εκτεθεί, την ανέθεσε στο ΕΑΓΜΕ; Την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, δηλαδή...
Δεν είναι κάποιος από τους θιγόμενους που αναρωτιέται. Κι αυτός συμφωνεί και εμπλουτίζει την επισήμανση του Κ. Γκούμα.
- Είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια να μην έγινε κατορθωτό να φτιαχτεί ηλεκτρονικό μητρώο για καμιά τριανταριά χιλιάδες, όλες κι όλες γεωτρήσεις; Από το 2011 το παιδεύουν με την απογραφή και ανανέωση των αδειών τους και από το 2014 με το ΕΜΣΥ...
Ζ.

Όλοι μαζί;
*- ΤΙ έγινε, τα βρήκαν τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ; Αγαπήθηκαν; Τέρμα η διάσπαση με τον ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικού;
Στην παρέα των Λαρισαίων σχολίαζαν την κοινή εκδήλωση για τα αγροτικά, που οργάνωναν χθες, διαδικτυακά πάντα, η Νομαρχιακή Επιτροπή και το Αγροτικό Τμήμα.
- Αγαπήθηκαν κι άλλο τι... Τελευταία στιγμή το έσωσαν.
***
*ΠΡΟ ημερών είχε ανακοινωθεί ότι «Το Αγροτικό Τμήμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσης, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα...» Ήτοι Α. Αγραφιώτης, Χρ. Αθανασιάδης, Χρ. Παπαδημητρίου, Γ. Σφήκας κλπ, ο λεγόμενος ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικού. Η ίδια ανακοίνωση διανεμήθηκε και τις επόμενες ημέρες, από τη Νομαρχιακή, χωρίς όμως τη Νομαρχιακή μέσα. Άγνωστο τι διημείφθη στο παρασκήνιο, προφανώς κάποιοι πάτησαν πόδι, ακούστηκε πως απαίτησαν να ματαιωθεί η εκδήλωση και χθες, τελευταία στιγμή διανεμήθηκε ‘’Ορθή επανάληψη’’ της ανακοίνωσης, η οποία ξεκινούσε ως εξής πια «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα...». Έχει διαφορά από την αρχική.
Επιπλέον παρακάτω προστέθηκε και μία παράγραφος: «Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Συντονιστής Γραμματέας της Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας, Βασίλης Ζωγράφος». (Κι όλοι κατάλαβαν ότι επετεύχθη κομματική ενότητα. Στα λόγια).
Ζ.

Νευράκια
*ΔΕΝ τον έπιαναν πουθενά τον φίλο τους στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Σου είπα ότι θα είμαι εκεί σε πέντε λεπτά. Τι με παίρνεις κάθε μισή ώρα...
***
*- ΜΟΥ περισσεύουν κάτι νεύρα, θέλει κανείς;
***
*- ΣΗΜΕΡΑ έχεις άδικο εσύ, αύριο έχω δίκιο εγώ. Έτσι είναι η ζωή.
Ζ.
Βραδινή λειτουργία
*«ΔΕΝ υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικού. Υπάρχει η ΝΕ σε συνεργασία με το Αγροτικό Τμήμα που διοργανώνει την εκδήλωση», διαβεβαίωνε χθες πρωτοκλασάτο στέλεχος, εκφράζοντας μάλλον τον ευσεβή του πόθο. «Μένουν στην άκρη οι όποιες παρεξηγήσεις και οι όποιες παρερμηνείες», συνέχισε προσευχόμενος στο όποιον Θεό του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα Τμήματα δεν αποφασίζουν. Συνεργάζονται, τεκμηριώνουν θέσεις, προτείνουν στη ΝΕ. Ένας είναι ο κοινός αντίπαλος. Η αντιδραστική, αντιλαϊκή κυβέρνηση της Ν.Δ.» (Ό, τι πείτε σύντροφε...).
***
*ΣΤΗΝ πραγματικότητα είχε λειτουργήσει ο άη Τζανακόπουλος. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και δεξί χέρι του Τσίπρα, είχε δράσει θαυματουργά το βράδυ της Δευτέρας, προχθές. Μετέχοντας σε διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΕ, με τηλεδιάσκεψη, ο Δημ. Τζανακόπουλος έβαλε λέει τα πράγματα στη θέση τους, απαιτώντας να σταματήσουν τα παρατράγουδα στην οργάνωση της Λάρισας. Ζήτησε και δεσμεύτηκαν όλοι ότι θα ηρεμήσει η κατάσταση. (Κάπως έτσι άλλαξε ‘’επί το ορθόν’’ και η ανακοίνωση της εκδήλωσης. Αφού πέρασαν κι άλλες καναδυό μέρες ζυμώσεων, βέβαια).
***
*ΦΥΣΙΚΑ, μετά τη διευρυμένη συνεδρίαση, όλες οι πλευρές ένιωσαν μια δικαίωση. Και ο γραμματέας Β. Ζωγράφος, που είχε παρουσιαστεί ενοχλημένος, κατά τους απέναντι να έχει χάσει την μπάλα και ο βουλευτής Β. Κόκκαλης που εμφανίστηκε είπαν ενωτικός, κατ’ άλλους σαν βρεγμένη γάτα, πόσο μάλλον η βουλευτής Α. Βαγενά που δεν είχε εμπλακεί και βρέθηκε υπεράνω όλων, σύμφωνα με άλλη εκδοχή σφύριζε απλώς αδιάφορα. Όλοι αγαπημένοι, μια γροθιά. (Ποιος θα τη φάει όμως...)
***
*ΤΕΛΙΚΑ η κομματική τάξη αποκαταστάθηκε. Κι ο Β. Ζωγράφος επίσης, ακόμη κι από τον ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικού. Και οπωσδήποτε επιβεβαιώθηκε ότι όπως και κεντρικά στην Αθήνα, έτσι και στη Λάρισα, με άλλο τρόπο όμως, διεξάγεται πόλεμος ενόψει συνεδρίου, για το «ποιος θα το πάρει αυτό το κόμμα»(Ό, τι θα απομείνει θα πάρουν, αυτό δεν το συνυπολογίζουν μάλλον).
Ζ.

Καμία επαφή
*ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ συμβίωσης καθώς τελειώνουν τα ποδόσφαιρα στην τηλεόραση. Μέχρι ν’ αρχίσει το Γιούρο δηλαδή, σε δεκαπέντε μέρες, ένα μήνα θα βαστάξει μόνο.
-Γιώργο;
-Θα μ’ αφήσεις βρε Μαρία να δω μπάλα;
-Μα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι σοβαρό.
-Ωραία, πες μου...
-Δεν μου λες, αυτοί γιατί σπρώχνονται στην τηλεόραση;
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass