ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2021 18:15
ΕΧΕΙ ξεκινήσει ήδη η τοποθέτηση των νέων καθισμάτων στο υπαίθριο θέατρο του Κηποθεάτρου. Λευκό και γκρι τα νέα χρώματα που θα ανανεώσουν το θέατρο στο οποίο χτυπά η καρδιά των καλοκαιρινών εκδηλώσεων. Αλλάζει η όψη του θεάτρου και θα μπορούμε πια να απολαύσουμε παραστάσεις και συναυλίες σε έναν χώρο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές. Χρειαζόταν μια ανανέωση. Ν.Π. ΕΧΕΙ ξεκινήσει ήδη η τοποθέτηση των νέων καθισμάτων στο υπαίθριο θέατρο του Κηποθεάτρου. Λευκό και γκρι τα νέα χρώματα που θα ανανεώσουν το θέατρο στο οποίο χτυπά η καρδιά των καλοκαιρινών εκδηλώσεων. Αλλάζει η όψη του θεάτρου και θα μπορούμε πια να απολαύσουμε παραστάσεις και συναυλίες σε έναν χώρο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές. Χρειαζόταν μια ανανέωση. Ν.Π.

Παρήγορο


Μ’ ΑΥΤΑ και μ’ αυτά βγαίνει και ημερολογιακά το καλοκαίρι. Και τα καλοκαίρια στην Ελλάδα το ’χουν πάρει συνήθεια να κρατάνε την καλοκαιρία όλη τη βδομάδα και να χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Σαν χτες, ας πούμε.
Το μόνο παρήγορο είναι ότι πέφτουν τα κρούσματα Covid και η πανδημία υποχωρεί. Ήδη δεν «παίζει» στα πρώτα θέματα και σε λίγο η εθνική μας κορονογιατρίνα Παγώνη - εθισμένη, σχεδόν ... εξαρτημένη στην καθημερινή δημοσιότητα- την βλέπουμε να πέφτει σε ... κατάθλιψη.

Πινγκ Πονγκ
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ κυριαρχείται ήδη από τον Τσαβούσογλου που ξεκίνησε χθες επίσκεψη από τη Θράκη, όπου χαρακτήρισε τη μειονότητα «τουρκική» κι έπεσε το σύμπαν να τον φάει. Αλήθεια, περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό;
Σήμερα το μεσημέρι θα κάνει δηλώσεις με τον Δένδια, στο πλαίσιο του ... πινγκ πονγκ που ξεκίνησαν στην Άγκυρα. Κι όλος ο Τύπος, κι από δώθε κι από την πέρα πλευρά του Αιγαίου είναι έτοιμος να μετρήσει πόσο θα λήξει το ... ματσάκι. Καλά όλα αυτά τα νταηλίκια και οι τσαμπουκάδες, αλλά με σκέτες κοκορομαχίες ποτέ και κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε...

Οι μοναδικοί
ΤΙ δεν άνοιξε ακόμη στην Ελλάδα; Μα... τα Πανεπιστήμια. Στα καφέ δεν κολλάς, στα γυμναστήρια (από σήμερα) δεν κολλάς, οι τουρίστες δεν κολλάνε, ποιος κολλάει; Μα οι ...φοιτητές. Και η αλήθεια είναι ότι στη δημόσια συζήτηση και στον Τύπο κανείς δεν πιέζει ιδιαίτερα. Προφανώς δεν θεωρείται ... «παραγωγική δραστηριότητα». Λάθος; Κατά τη γνώμη μας μεγάλο.

Εθελοτυφλούμε;
ΣΕ ΜΕΙΖΟΝ θέμα έχει αναγάγει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις . Έχει κάνει σημαία το γεγονός ότι με τον νέο Νόμο της Κυβέρνησης για τη βάση του «10» «κόβονται» μερικές χιλιάδες νέων από Σχολές.
Δικαίως τω λόγω τέτοιες κριτικές δεν πείθουν σήμερα κανέναν. Θα έπειθε πολύ περισσότερο ένα κόμμα αν προσπαθούσε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί τόσα και τόσα παιδιά που τελειώνουν σχολές καταλήγουν στην ουσία ... ανειδίκευτο προσωπικό και κυρίως εργαζόμενοι στην εστίαση; Και γιατί την ίδια ώρα ένα σωρό βιομηχανίες δεν βρίσκουν εξειδικευμένους τεχνικούς;
Πόσο πιο έντονα να μας το φωνάξει πια η περιβόητη «πιάτσα» σε όλους τους εθελοτυφλούντες ;
Μωρέ λες;
ΘΕΣΗ αντιπροέδρου στην ΑΕΛ του κ. Κούγια ανέλαβε ο Γιώργος Λιάγκας (της Φαίης).
Και ήδη η ... καχύποπτη πολιτική πιάτσα άρχισε να σκέφτεται πονηρά. Μόνο για την ...ΑΕΛ επιστρέφει ο Λιάγκας; Ή μήπως ήρθε να ξαναβρεί τα 22.000 ψηφαλάκια που είχε μαζέψει κάποτε και να κάνει νέο ντου για το Κοινοβούλιο;
Εάν κάνει τέτοιες σκέψεις ο εξ Αργυροπουλίου ορμώμενος «τηλεπερσόνος», μάλλον περιπλέκεται η κατάσταση στο τοπικό ΚΙΝΑΛ...

Αναγνωρίσιμος
ΑΣΕ και το άλλο... Που είναι κάμποσοι που δεν μπορούν να βρουν υποψήφιο ...περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αλλά και υποψήφιο δήμαρχο για τη Λάρισα.
Πού να βρει π.χ. η ΝΔ υποψήφιο δήμαρχο απέναντι στον Καλογιάννη;
Ποιος να σταθεί απέναντι στον Αγοραστό;
Ο Λιάγκας, λόγω αναγνωρισιμότητας, ίσως βάλει σε πειρασμό αρκετούς...

Τσιπροκουβέντες
ΑΛΛΑ τέτοιες εποχές ό, τι θες ακούς.
Πάρε μερικά φημολογούμενα σενάρια :
Ο Μπέος πάει για περιφερειάρχης. Ο Κούγιας πάει για δήμαρχος Λαρισαίων.
Ο Αποστόλης Καλογιάννης αφήνει τον Δήμο και πάει για βουλευτής.
Η Ρένα επίσης μετακινείται στο φηφοδέλτιο της ΝΔ.
(Θόδωρε, πιάσε δύο καραφάκια ακόμη... Με γλυκάνισο, έτσι;)

Σταθεροί
ΡΟΥΜΑΝΟΙ, Πολωνοί και λοιποί της Ανατολικής Ευρώπης οι πρώτοι τουρίστες που άρχισαν να φτάνουν δειλά - δειλά στη Θεσσαλία με πρόβλεψη για σταθερές ροές τον Ιούνιο.
Η Ανατολική Ευρώπη αποτελεί τη σταθερή μας πελατεία εδώ και χρόνια. Ένα target group που δεν μας πρόδωσε ποτέ. Μπορεί τα νησιά του Αιγαίου να προσελκύουν πιο βαριά «πορτοφόλια» από τη Δυτική Ευρώπη, ωστόσο έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ έντονο ανταγωνισμό μεταξύ πολλών μεσογειακών χωρών. Ο τουρισμός θέλει ρεαλισμό και στόχευση πάνω απ’ όλα.

Κοινωνικό θέμα
ΑΛΛΗ μια συνέπεια της πανδημίας... Η οποία περιόρισε κατά πολύ την έλευση στην Ελλάδα προσωπικού από τη γειτονική Βουλγαρία και κυρίως γυναικών που αναλαμβάνουν τη φύλαξη και φροντίδα ηλικιωμένων προσώπων στο σπίτι.
Στη Λάρισα η έλλειψη στον τομέα αυτό είναι περίπου ...δραματική. Ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα για το οποίο συνήθως δεν μιλάμε δημοσίως... Κι όμως υποφέρουν τόσα και τόσα σπίτια απ’ αυτό...

Ιδρύματα
ΙΔΡΥΜΑ ... Σαμαρά ιδρύθηκε από χτες στην Αθήνα με σκοπό - όπως διαβάζουμε σχετικά-τη συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη λειτουργούν στη χώρα μας Ιδρύματα Γεωργίου Παπανδρέου, Κων/νου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Κων/νου Μητσοτάκη , Μελίνας Μερκούρη, Ανδρέα Λεντάκη και πολλά - πολλά ακόμη. Όλα μελετούν και ερευνούν το έργο των προσώπων.
Και για μερικά πρόσωπα, ούτε λόγος... Αλλά έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό αυτός ο ... ιδρυματισμός των Ελλήνων πολιτικών ώστε να έχει άρωμα ματαιοδοξίας περισσότερο παρά ουσίας. Άντε σύντομα και ίδρυμα Βασίλη Λεβέντη. Να εκπονεί έρευνα γύρω από τη σημασία της πίτσας και του φραπέ στον βίο των σύγχρονων Ελλήνων...

Υπενθύμιση
ΠΟΥ θα φτάσουν τελικά;
Είναι τέτοια η φόρα που έχουν πάρει στην Κυβέρνηση με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ώστε προανήγγειλαν ότι σε λίγο καιρό θα μας ενημερώνουν με SMS για τις ιατρικές εξετάσεις που θα πρέπει να κάνουμε με βάση την ηλικία μας ή το ιατρικό ιστορικό μας.
Κι όπως, σωστά παρατήρησε συμπολίτης, αυτοί είναι πλέον ικανοί να μας θυμίζουν με SMS ότι έχουμε κάμποσο καιρό να εκτελέσουμε τα ... συζυγικά μας καθήκοντα...
(Εδώ που τα λέμε αγαπητέ , μια υπενθύμιση επ’ αυτού ποτέ δεν έβλαψε ...).

Διαφορές
ΑΝ μιλάμε για διαφορές νοοτροπίας ...
Στην Τουρκία, όπως συμβαίνει σε κάθε ... σοβαρή χώρα, μαφιόζος κατηγορεί τον Ερντογάν για λαδώματα εκατομμυρίων. (Στην Ελλάδα τα κουβαλούσαμε κάποτε σε κουτιά «Πάμπερς»).
Στη Φινλανδία πάλι, η μόλις 35 Μαΐων πρωθυπουργός της χώρας ... απολογείται και έχει μπλέξει άσχημα επειδή βρέθηκε να ξοδεύει το φοβερό ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως για να αγοράζει πρωινό. Καμιά παλιοτυρόπιτα, κάνα καφέ, τέτοια ...
- Και γιατί να αγοράζεις; Αφού μένεις στην (δημόσια) πρωθυπουργική κατοικία, υποχρεούσαι να τρως ό, τι προβλέπει η Υπηρεσία , της είπαν...
(Εντάξει, ξέρουμε όλοι για την παροιμιώδη σκανδιναβική τιμιότητα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μάλλον το τερμάτισαν οι άνθρωποι).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass