ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2021 18:10
*Ο Πινακάς ο πρόεδρος είμαι, δεν με γνώρισες με τη μάσκα; Πας κέντρο μήπως; Ζ. *Ο Πινακάς ο πρόεδρος είμαι, δεν με γνώρισες με τη μάσκα; Πας κέντρο μήπως; Ζ.

Άκαιρες καιρικές


*ΜΠΗΚΕ ο Ιούνιος και καλό μήνα, καλό καλοκαίρι και καλή λευτεριά. Κι ας είναι ο καιρός βροχερός, για όσους ζουν στα τσιμέντα δεν είναι κι άσχημα. Οι παραγωγές είναι που θίγονται από άκαιρες καιρικές συμπεριφορές.
Ζ.

Δόσεις
*ΣΤΗΝ εποχή του κορονοϊού προσαρμοσμένα και τα αστειάκια των νεαρών Λαρισαίων.
- Αν στη φόρμα με τα εμβόλια σας βγάλει μια δόση τότε είναι Johnson,
αν σας βγάλει δύο δόσεις με έναν μήνα διαφορά είναι Moderna,
αν σας βγάλει δώδεκα δόσεις με έναν μήνα διαφορά είναι Κωτσόβολος.
***
*- ΜΕ πήραν από το γυμναστήριο και μου είπαν να μην πάω εγώ την πρώτη μέρα γιατί δεν γέμισαν το μηχάνημα με τα σάντουιτς ακόμη.
***
*- ΠΡΩΤΗ μέρα στο γυμναστήριο; Λέω να κάνω κοπάνα.
Ζ.

Αλλεπάλληλα
*ΤΕΞΑΣ στην Αθήνα με την εγκληματικότητα, ψύχραιμα σχολιάζουν οι Λαρισαίοι.
- Κι άλλη εκτέλεση έξω από καφετέρια, γι’ αυτό μάλλον τις κρατούσαν κλειστές τόσους μήνες. Πόσες εκτελέσεις γλιτώσαμε...
***
*- ΕΧΟΥΝ απαγορεύσει την κυκλοφορία μετά τις 12.30 το βράδυ και γι' αυτό αναγκάζονται οι νονοί της νύχτας να κάνουν τη δουλειά τους μέρα μεσημέρι, βρε παιδιά...
***
*- ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ άραγε τον οίκο Dior ότι στην Ελλάδα θα φορεθεί
πολύ το αλεξίσφαιρο φέτος;
Ζ.

Τη δουλειά τους
*- ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ τα κανάλια αντί να επικεντρώνονται στο μικρό ποσοστό εμβολιασμένων άνω των 60, συνεχίζουν με τα «κορονοπάρτι» των νέων, επισημαίνει ο Φ. Χ. Λες και δεν θα ξεκινήσουν να προβάλουν σε λίγες μέρες τα πάρτι στη Μύκονο. Για τους τουρίστες θα είν’ αλλιώς όμως... «Κάντε δουλίτσα βρε να πειστεί ο κόσμος...».
Ζ.

Πολύ ρεπό
*ΔΕΝ ήθελε πολύ, έδωσε ο υπουργός την αφορμή για πάρτι στο ίντερνετ χθες και στη Λάρισα.
- Ωχ, χύθηκε ο καφές...
- Ρεπό θα πάρεις.
***
*- ΠΕΡΙΜΕΝΩ τον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ. Θα πάω να τους δώσω δύο ρεπό μου και ξοφλάμε.
***
*- ΔΕΝ έχω να σου δώσω παλάτια και λεφτά.
Εσύ αν έχεις πλούτη εγώ έχω ρεπά.
***
*- ΕΛΛΗΝΑΣ κροίσος με 8 γράμματα:
Ρεπατζής.
***
*- ΟΙ πιο ευκατάστατοι όλων οι άνεργοι. Κάνουν τόσα ρεπό μαζεμένα. Εφτά την εβδομάδα.
Ζ.

Όλα με ρεπό
*ΠΟΛΥ ρεπό έπεσε χθες στην αγορά.
- Με κάρτα ή μετρητά;
- Με ρεπό.
***
*- ΠΗΓΑ πήρα μια μπλούζα, έδωσα 8 ρεπό και μου έδωσαν 3 ώρες ρέστα. Τι γίνεται, πρόοδος...
***
*-ΒΕΛΤΙΩΣΗ στους τρόπους πληρωμής των ηλεκτρονικών αγορών.
1) Μέσω αντικαταβολής.
2) Μέσω χρέωσης πιστωτικής κάρτας.
3) Μέσω εντολής πληρωμής από τραπεζικό λογαριασμό.
4) Μέσω ρεπό.
***
*- ΗΘΕΛΑ να πάρω ένα καλύτερο αμάξι, αλλά δεν μου φτάνουν τα ρεπό.
Ζ.

Υπό αξιολόγηση
*ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ επικριτικός απέναντι στον νέο νόμο της κυβέρνησης για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο Στέλιος Τσιάκαλος, στο άρθρο του κυριακάτικα στην εφημερίδα. Παρουσιάζει την πασοκική θέση ο αν. γραμματέας Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ, σε καίριο κομματικό πόστο πανελλαδικά ο Λαρισαίος. Ο οποίος καταλήγει υπογραμμίζοντας κάτι που έχει και τοπικό ενδιαφέρον, για τις επόμενες δημοτικές εκλογές: «...παραμένουν σταθερές και οι θέσεις μας για συνεργασίες με βάση προγραμματικές συμφωνίες, συλλογικότητα και διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων, διαρκή αξιολόγηση και λογοδοσία. Είναι αυτονόητο ότι με βάση αυτές τις αρχές και θέσεις, όταν έρθει η ώρα, θα ληφθούν και οι αποφάσεις για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, ύστερα από αξιολόγηση των προσώπων, των πολιτικών που εφάρμοσαν, της συνέπειάς τους και των προοπτικών που σηματοδοτούν αυτά για την προοδευτική διακυβέρνηση στην Τ.Α.»). (Μοιάζει και λιγάκι με προειδοποίηση αυτό, με καμπανάκι).
Ζ.

Μασλάτια
*ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ μασλάτια: ‘’«Κλεισ’ντ’τηλιόρας»’’, μία λέξη. Όπου ο διερμηνέας λέει στον Αθηναίο: ‘’Κλείσε την τηλεόραση’’.
Αυτά λοιπόν τα Τυρναβίτικα μασλάτια, αποκαλύπτουν πως «Τυρναβίτης Μένιος Φουρθιώτης απειλεί ν’ ανέβει στο Δημαρχείο και να γίνει αλά Βρούτση». (Αρά που γιένουντι τέθκοια στουν Τύρναβου...).
Ζ.

Τα έκοψε
*ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ερωτευμένες με τα γλυκά, τους έχουν πάρει το μυαλό.
- Η καημένη η τούρτα, τουρτούριζε μέσα στο ψυγείο και την έφαγα.
***
*- ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, βρε κορίτσια, γιατί τα λένε οικογενειακά παγωτά και όχι μεγάλα ατομικά;
***
*- ΔΕΝ πάει άλλο καλέ, θα κόψω τα γλυκά. Φέρτε μου ένα μαχαίρι να ξεκινήσω με την τούρτα.
Ζ.

Σόι πάει...
*Ο πρώην ΠΑΣΟΚ Σ. Κεδίκογλου προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ότι συστρατεύεται με Τσίπρα. Αμέσως τα βέλη εξ αριστερών: ‘’Υπουργό Παιδείας να τον βάλετε έχει πείρα’’. Αφού ήταν υφυπουργός στην κυβέρνηση του 2013, τότε που έθεσαν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες καθηγητές.
Εξανέστησαν όμως και οι πασοκτζήδες: ‘’Ποιος, ο πείξας, ο δείξας, ο υπουργός του Σαμαρά’’. Ναι, τότε μαζί με τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, που καταστράφηκε εξ αυτής της συγκυβέρνησης.
***
*ΕΝΑ περίπλοκο πολιτικό σόι, οι Κεδίκογλου στην Εύβοια. Και να πεις ότι είναι από τη Χαλκίδα, επηρεασμένοι από τα γνωστά νερά του Ευρίπου... Εξ Ιστιαίας η καταγωγή τους.
Ο Βασίλης Κεδίκογλου, εκλεγόταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1977, διετέλεσε δύο φορές υπουργός του Α. Παπανδρέου. Άλλες τόσες φορές τον διέγραψε ο πρόεδρος και μία τρίτη ο Κ. Σημίτης, εκείνος πάλι επανερχόταν στο κόμμα. Ο γιος του, Σίμος Κεδίκογλου, ο δημοσιογράφος, πήρε τη σκυτάλη και πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής το 2004. Με τη ΝΔ όμως. Υπουργός, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Σαμαρά, την περίοδο που έκλεισαν την ΕΡΤ, το 2013, για τον λόγο αυτόν τον διέγραψε από μέλος της η ΕΣΗΕΑ. Και πρώην σύζυγος της Τζίνας Αλιμόνου, ναι της μοντέλας μετέπειτα πρώην Βαρδινογιάννη, προ εικοσαετίας αυτά.
***
*ΔΕΚΑ χρόνια νεότερός του, ο πρωτοξάδελφός του Συμεών Κεδίκογλου, ο 47χρονος γιατρός πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ. Ο οποίος είναι γιος του Άγγελου Κεδίκογλου, αντιστράτηγου του Πυροβολικού και έμπιστου του Ανδρέα Παπανδρέου, ανιψιός του προαναφερθέντος πασοκτζή υπουργού Βασίλη Κεδίκογλου. Αυτός είναι που μετακινήθηκε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. (Όποιος και να κυβερνάει στην Αθήνα, ένας Κεδίκογλου κουμαντάρει στη Χαλκίδα. Τώρα έγινε αντιληπτό ότι αυτή η παράδοση δεκαετιών δεν μπορούσε να συνεχιστεί μέσω του ΠΑΣΟΚ, οπότε...).
***
*Ο Αλ. Τσίπρας περιόδευσε χθες στη Χαλκίδα, όπου τον συνόδευε και ο Σ. Κεδίκογλου. Δεν ήταν σύμπτωση η ανακοίνωση της μεταγραφής προχθές. Αναλόγως, αναμένεται και παρόμοια κίνηση όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει να επισκεφτεί τη Λάρισα. Λίγο πριν.
Ζ.

Οι ίδιοι είναι;
*ΕΙΧΑΝ ανοίξει συζήτηση για καταχρήσεις γενικώς οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Κάθε βδομάδα, λέει, δύο χιλιάδες Έλληνες κόβουν το κάπνισμα. Υποψιάζομαι ότι είναι οι ίδιοι κάθε φορά.
***
- ΔΕΝ λύνονται όλα τα προβλήματα με ένα μπουκάλι τσίπουρο, παιδιά... Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερο.
***
*- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ τύποι εκείνοι που πίνουν καφέ στο σπίτι για να βγουν έξω για καφέ.
Ζ.

Διόλου απίθανο
*Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τους την έσκασε. Στα ταμπλόιντ, στα κανάλια, τους παπαράτσι κι όλους τους σκανδαλοθήρες. Αλλά και κοινό εν γένει που τόσο θέλει να καταναλώνει παρόμοιες σκηνές. Τελικά, παντρεύτηκε τη μητέρα του τελευταίου του παιδιού, την 25 χρόνια νεότερή του, Κάρι Σίμοντς, σε μυστική τελετή. Και μάλιστα στον καθεδρικό ναό του Γουεστμίνστερ, πιο κεντρικά και επίσημα δεν γινόταν, με καλεσμένους όμως μόλις 30 άτομα. Όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου, κάνοντας τη σχετική λιτή ανακοίνωση, «το ζευγάρι θα γιορτάσει τον γάμο του με συγγενείς και φίλους το επόμενο καλοκαίρι». Καλοκαίρι, Μπόρις Τζόνσον, συγγενείς και φίλοι, γλέντι; Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το Χόρτο με την οικογενειακή βίλα τους στο Νότιο Πήλιο.
Ζ.

Μέσα ή έξω;
*ΘΑ μείνουν πολλοί απ’ έξω φέτος με το νέο σύστημα στις Πανελλήνιες. Μπορεί και 25-30.000 μαθητές, καταγγέλλουν Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ. Και τι θέλετε, να μπαίνουν Πανεπιστήμιο γράφοντας 2 και 3; Αντιτείνουν Μητσοτάκης και άριστοι της ΝΔ.
Βέβαια, στα περισσότερα ιδιωτικά κολλέγια, όπου οδηγούνται όσοι περισσεύουν, τις εξετάσεις εισαγωγής δεν τις δίνουν οι μαθητές αλλά οι γονείς τους, στο ταμείο.
Όπως και να ’χει, το πόσο καλά ή άσχημα θα γράψουν οι μαθητές, πόσο χαμηλά επίσης, εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό και από τη δυσκολία των θεμάτων. Ε ρε και κάνει καμιά πλάκα φέτος η Επιτροπή που τα επιλέγει...
Ζ.

Μεσάγγαλα
*ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τα χειρότερα οι κάτοικοι στα Μεσάγγαλα, αν δεν φροντίσουν να κόψουν τα χόρτα στα οικόπεδα οι ιδιοκτήτες τους.
«Κάποιοι ιδιοκτήτες άδειων οικοπέδων, δεν έρχονται ποτέ και έτσι απευθυνόμαστε στον Δήμο Τεμπών να αναλάβει δράση...
Ας επιβάλλει και τα πρόστιμα που προβλέπονται για να συμμορφωθούν κάποιοι, γιατί το πρόβλημα είναι σοβαρό και αφορά τις ζωές μας...» είπαν.
Λ.Κ.
Νίκαια
*«Η ΛΑΡΙΣΑ, προάγει τη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και υιοθετεί την καμπάνια του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Παύλος Μυλωνάς», για την κίνηση αυτοκινήτων με 30 χιλιόμετρα την ώρα, μέσα στην πόλη. Ο Δήμος Κιλελέρ, γιατί δεν κάνει το ίδιο στον επικίνδυνο κεντρικό δρόμο της Νίκαιας, με τη μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων και μάλιστα με τις νταλίκες ξεπερνούν τα 30 χλμ. την ώρα...», ρωτούν κάτοικοι της κωμόπολης.

Το αγριοκάτσικο
*ΕΝΑ κατσίκι δραπέτευε συνέχεια απ’ τον ειδικά περιφραγμένο χώρο του, τότε που η Λάρισα είχε ζωολογικό κήπο στο Αλκαζάρ. Οι αρμόδιοι, ξέροντας ότι μπορεί να πηδάει πολύ ψηλά, έβαλαν έναν φράχτη 3 μέτρα ψηλό. Το επόμενο πρωί το αγριοκάτσικο έκανε πάλι τις βόλτες του στο πάρκο έξω απ’ τον περιφραγμένο χώρο του. Οι αρμόδιοι σήκωσαν τον φράχτη στα 6 μέτρα, αλλά το επόμενο πρωί, πάλι έξω το ατίθασο ζωντανό. Συνεχιζόταν η ίδια ιστορία, κάθε μέρα πιο ψηλός φράχτης, κάθε πρωί έξω το κατσίκι. Ο φράχτης κόντευε να φτάσει στα 20 μέτρα ύψος.
Τελικά, μια μαϊμού απ’ το διπλανό κλουβί ρώτησε το αγριοκάτσικο.
- Δεν μου λες; Πόσο ψηλά πιστεύεις ότι θα τον φτάσουν τον φράχτη;
- Ξέρω γω; Πιθανόν 50 μέτρα... Εκτός αν κάποιος σκεφτεί να κλειδώνει την πόρτα τα βράδια.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass