ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2021 18:00
*ΕΚΔΟΘΗΚΕ το νέο χαρτονόμισμα για την πληρωμή των υπερωριών. Απεικονίζοντας τον πανευτυχή αραχτό εργαζόμενο. (Δίνει η κυβέρνηση και δεν το εκτιμούν οι αχάριστοι). Ζ. *ΕΚΔΟΘΗΚΕ το νέο χαρτονόμισμα για την πληρωμή των υπερωριών. Απεικονίζοντας τον πανευτυχή αραχτό εργαζόμενο. (Δίνει η κυβέρνηση και δεν το εκτιμούν οι αχάριστοι). Ζ.

Ειρηνικά
*ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ με τη φέτα το καρπούζι στο ‘να χέρι... Και δώστου αναλύσεις για την αλλαγή πλεύσης

της Τουρκίας και διπλωματία και ισορροπίες στην περιοχή και παγκοσμίως. Ενώ την ευθύνη φέρει μάλλον το καλοκαίρι. Ειρηνικό με την Τουρκία, αλλιώς το κλίμα, είναι ο Τουρισμός που δεν πρέπει να πειραχτεί. Ο οποίος ενδιαφέρει εξίσου και τους γείτονες. Ανώδυνα και ειρηνικά τα θέρη της ζωής ημών...
Ζ.

Επανήλθε
*ΖΗΛΕΨΕ φαίνεται ο εγκέλαδος τον κορονοϊό ο οποίος δεν λέει να ξεκουμπιστεί από τη Λάρισα κι είπε να την επισκεφθεί κι αυτός ξανά. Μην τον παρεξηγήσουν, μη χαλάσει η γνωριμία;
***
*ΥΠΑΡΧΕΙ και μια άλλη εκδοχή. Ο σεισμός έγινε ενώ στη Λάρισα εξελισσόταν το Γενικό Συμβούλιο του ΣΘΕΒ με καλεσμένο τον υπουργό Εργασίας. Να τον προκάλεσαν τα όσα έλεγε ο Κ. Χατζηδάκης για τα εργασιακά;
Ζ.

Κεράσια
*ΤΑ θέματα επικαιρότητας απασχολούσαν τις νεαρές Λαρισαίες.
- Ο άλλος έχει κάνει γάμο αλλά φοβάται να κάνει εμβόλιο.
***
*- ΠΗΓΑ και ζήτησα δάνειο για ν’ αγοράσω κεράσια.
***
*- ΑΠΟ τα περσινά καλοκαιρινά, μου κάνουν μόνο τα γυαλιά ηλίου.
Ζ.

Ειδικοί
*ΠΟΣΟΙ είναι οι διεθνολόγοι βουλευτές ΝΔ; Τα κανάλια πάντως δεν έχουν παράπονο, βρίσκουν εύκολα αναλυτές και με τα ελληνοτουρκικά και με άλλα τρέχοντα. Υπάρχει προσφορά. Τουλάχιστον δύο οι γαλάζιοι κοινοβουλευτικοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα. Ο διεθνολόγος και βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και ο διεθνολόγος και βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Δημ. Καιρίδης. Υπάρχει επίσης και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.
***
*ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ έγιναν γνωστοί ως διεθνολόγοι και κατόπιν πολιτεύτηκαν. Πώς τέτοια σύμπτωση; Το Μακεδονικό και η στάση της ΝΔ τι ρόλο να έπαιξε στην ανάδειξή τους; Κι αν ναι, μετεκλογικά πώς δικαιολογούνται;
Ζ.
Εγκλήματα
*- ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ, τις τελευταίες μέρες κινδυνεύουμε περισσότερο από τις αδέσποτες σφαίρες παρά από τον κορονοϊό, συμπέρανε η Λαρισαία Π. Τ.
***
*ΚΙ η Σ. Β. συμπλήρωσε: Να ρωτήσω πόσο κοστίζουν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα; Α, και να ταιριάζουν με τη μάσκα. Μη βγαίνουμε όπως-όπως.
***
*- ΑΠΟ τότε που ο Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι θα καθαρίσει τις μαφίες, φοράμε κράνη, αλεξίσφαιρα και πάμε έρπειν ως τον φούρνο.
Ζ.

Οι συμπέθεροι
*ΠΟΙΟΙ είναι οι πιο πιστοί ακροατές των ανακοινώσεων της επιτροπής των ειδικών κάθε Παρασκευή; Στη Λάρισα τουλάχιστον εκείνοι που περιμένουν εναγωνίως είναι οι υποψήφιοι πεθεροί. Μέχρι πόσα άτομα το γλέντι, ως τι ώρα, θα έχει μουσική, όργανα θα επιτρέπονται;
- Ξέρεις τι είναι να έχεις κανονίσει γάμο και να εξαρτάσαι απ’ τα κέφια των λοιμωξιολόγων; (Όλα του γάμου δύσκολα, πόσο μάλλον τώρα...).
***
*ΓΙΑ διάφορα θέματα των γαμήλιων δεξιώσεων έχουν βρεθεί λύσεις, με πατέντες που εφευρίσκει το νεοελληνικό δαιμόνιο.
Για την απαγόρευση της μουσικής, κάποιοι λανσάρουν ως υποκατάστατο, το τραγούδι με το στόμα.
Όπως παλιά, παραδοσιακά, με πολυφωνικά τραγούδια και άλλα. Το να τραγουδάς δεν απαγορεύεται, ούτε και να χορεύεις.
Ζ.

Ρεπατζήδες
*Ο νέος τρόπος πληρωμής εξακολουθεί να κάνει ιντερνετικό παιχνίδι μεταξύ των Λαρισαίων.
- Το πρωί είδα μια γυναικάρα, όλα τα ρεπό.
***
*- ΜΕ φώναξε χθες το αφεντικό στο γραφείο και μου έδωσε δύο ώρες αύξηση.
***
*- ΔΕΝ πάμε πουθενά, δεν φτάνουν τα ρεπά.
***
*- ΔΕΝ πιστεύω να κάνετε και τα ρεπό σας μασούρια και να τα κρύβετε στο στρώμα;
Ζ.

Θα τα πει;
*«Η φωνή των κυνηγών θα ακουστεί στη Βουλή», διαβεβαίωσε ο Χρ. Κέλλας τον πρόεδρο των κυνηγών που αντιδρούν σθεναρά στο νομοσχέδιο για τα σκυλιά τους. Κι επειδή ο Βαγγέλης Μπαλατσός δεν μπορεί να μιλήσει στη Βουλή, προφανώς θα τα πει ο Λαρισαίος βουλευτής. Ο οποίος αναφέρθηκε επίσης «στην πολύπλευρη συμβολή των κυνηγών», ζητώντας «οι προτάσεις τους να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν». Μόνο που δεν είναι στην αντιπολίτευση. Άρα δύσκολα τα πράγματα. Διότι οι βουλευτές είναι που ψηφίζουν τους νόμους, ο υπουργός εισηγείται, αν δεν τον εγκρίνουν εκείνοι, οι κυβερνητικοί βουλευτές δηλαδή, νόμος δεν υπάρχει ...
Ζ.

Τερατώδες
*ΟΙ ναζί δολοφόνοι, έχασαν 4 στρατιώτες σε μάχη με το ιππικό του ΕΛΑΣ, εκεί κοντά στο Ορμάν Μαγούλα, στον Κάτω Δασόλοφο στον σταθμό των τρένων. Και εκτέλεσαν την επομένη 40 άμαχους και άοπλους ως αντίποινα, τηρώντας τη στάνταρ αναλογία τους. Οι απεχθείς εγκληματίες πολέμου.
Το ξαναθυμήθηκαν το συμβάν οι Λαρισαίοι διαβάζοντας για την εκδήλωση που οργάνωσε και φέτος ο Δήμος Φαρσάλων, με τον δήμαρχο Μ. Εσκίογλου να τιμά τα αθώα θύματα.
***
*ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ κυρίως για κρατούμενους στις γερμανικές φυλακές που τους έφεραν με φορτηγά απ’ τον Βόλο. Και αναφέρει το ιστορικό της ημέρας, ένα ακόμη πιο τραγικό στοιχείο. Ότι οι δήμιοι ήταν Έλληνες και μάλιστα της περιοχής, ακόμη χειρότερα τέρατα: «Εδώ σ’αυτόν τον χώρο, τα ΕΑΣΑΔ ανέλαβαν την απάνθρωπη και βρώμικη δουλειά της κρεμάλας. Όπως εξιστορεί ο σιδηροδρομικός... που ήταν κλεισμένος μέσα στον σταθμό και παρακολουθούσε, «οι ΕΑΣΑΔίτες ετοίμασαν 40 κρεμάλες από καλώδιο στα γύρω δέντρα και στα κάγκελα των παραθύρων και δύο-δύο τους κατέβαζαν από το φορτηγό αυτοκίνητο και τους κρεμούσαν», 39 άντρες και μία γυναίκα. Δεν δίστασαν οι χιτλερικές μαριονέτες να κρεμάσουν και την εικοσιεξάχρονη έγκυο Ελένη Μουρογιάννη. Όπως έγραφε η Βολιώτικη εφημερίδα «Αναγέννηση», η Μουρογιάννη δεν δέχτηκε να της περάσουν τη θηλιά τα βρώμικα χέρια των ΕΑΣΑΔιτών . Την πέρασε μόνη της. Μία μέρα μετά οι κάτοικοι των γύρω χωριών τους κατέβασαν από την κρεμάλα και τους έθαψαν ομαδικά...» (Τι κατάρες μπορεί να σέρνει αυτή η χώρα...).
Ζ.

Σηματοδότες
*Η επισήμανση από γνωστό Λαρισαίο: «Οι περισσότεροι φωτεινοί σηματοδότες εντός και περιφερειακά της πόλης είναι αρρύθμιστοι και με καμένες λάμπες. Μεγάλο πρόβλημα εδώ και μήνες». (Ε όχι και οι περισσότεροι αλλά για να το λέει, θα είναι αρκετοί).
Ζ.

Επιθυμίες
*ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΝ πάλι οι μεσήλικοι Λαρισαίοι, θεωρητικώς πάντα.
- Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη σπονδυλική στήλη μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.
***
*- ΘΑ πήγαινα για ένα τρεξιματάκι στο βουνό αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να φτάσει το ασθενοφόρο ως εκεί πάνω.
***
*- ΔΕΝ θέλω να γίνω κορμάρα καλοκαιριάτικα, να με κοιτάνε όλοι στην παραλία, φοβάμαι μη με ματιάσουν. Γι’ αυτό τρώω.
Ζ.

Οι 400 της ΑΣΑ
*ΜΕ το σύνθημα «νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» οι περίπου 400 φίλοι της ΑΣΑ που βρέθηκαν έξω από το γήπεδο Λιτοχώρου επιβράβευσαν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της «κιτρινόμαυρης» ομάδας.
Μα 400 φίλαθλοι σε εκτός έδρας ματς στη Γ’ Εθνική; Ε, αφού επρόκειτο για την Αναγέννηση Καρδίτσας...
Και θα ήταν λέει περισσότεροι, τουλάχιστον 443.
***
*ΤΕΤΟΙΑ ακρίβεια; Βεβαίως διότι η αστυνομία σταμάτησε και έλεγξε ένα πούλμαν με φιλάθλους για να ανακοινώσει στη συνέχεια:
«Συνελήφθησαν, στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, 43 ημεδαποί, κατηγορούμενοι για παραβίαση, κατά περίπτωση, των μέτρων πρόληψης και καταστολής βίας στους αθλητικούς χώρους, της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων».
***
*ΜΕ το μεγάλο διπλό στο Λιτόχωρο, η ΑΣΑ εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλό της στη Γ’ Εθνική και τη συμμετοχή της στα playoffs. Με στόχο να πάει στη Φούτμπολ Λιγκ και βλέπουμε πότε και αν θ’ανέβει στη Σούπερ Λιγκ 2 όπου φέτος θα παίζει η ΑΕΛ. Έχουν δρόμο ακόμη οι Καρδιτσιώτες. Αλλά με τέτοιους φιλάθλους...
Ζ.

Πρόλαβε
*Η Ιωάννα Πινάκα, από το Αρμένιο, επανήλθε στο προσκήνιο καθώς ορίστηκε αντιδήμαρχος Κιλελέρ από τον Θαν. Νασιακόπουλο. Στη θέση του Γιάννη Μπακαλόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Δεν αιφνιδιάστηκαν όλοι από την παραίτηση. Έτσι κι αλλιώς, η διετής θητεία των αντιδημάρχων λήγει τον Σεπτέμβριο, στην περίπτωση Μπακαλόπουλου υπήρχε λένε προφορική συμφωνία με τον δήμαρχο για εικοσάμηνη θητεία. Απλώς ο αντιδήμαρχος πρόλαβε και ανακοίνωσε παραίτηση, κάνοντας αισθητή την έξοδό του, θα μπορούσε να ανακοινώσει ο δήμαρχος την αντικατάστασή του ή και να βγουν από κοινού. Ο δήμαρχος πάντως έδειξε ανωτερότητα, «τον ευχαρίστησε για την άψογη και τελεσφόρο συνεργασία». (Καλά, ποιος σύμβουλος του δημάρχου θεώρησε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «τελεσφόρος» ο Θαν. Νασιακόπουλος;).
Ζ.
Μαρίνες
*ΤΕΛΟΣ εποχής αλλά κέφι ατελείωτο για τους Λαρισαίους μαθητές.
-Έχει εγγύηση το αλεξίπτωτο;
-Βεβαίως. Αν δεν ανοίξει το επιστρέφετε πίσω.
***
* - ΠΟΙΟ είναι το αγαπημένο σου φαγητό;
- Φακές.
- Α ναι; Πώς κι έτσι;
- Διότι τότε παραγγέλνουμε σουβλάκια.
***
* - ΔΗΛΑΔΗ η Μαρίνα Φλοίσβου δεν έχει ταυτότητα και ΑΦΜ, δεν είναι κανονικός άνθρωπος;
- Ούτε η Μαρίνα Αλίμου είναι...
Ζ.

Χρήμα, χρήμα...
*ΝΑ ρέει το χρήμα... Να κινείται η αγορά, έστω με ενέσεις από τον δημόσιο κορβανά. Οι Λαρισαίοι διάβαζαν, στην ίδια μάλιστα σελίδα της εφημερίδας.
Απ’ τη μία που ο Δήμος ανακατασκεύασε λέει 23 παιδικές χαρές στη Λάρισα, ξοδεύοντας όπως ανακοινώθηκε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ συνολικά.
- Παρεμβάσεις στη χονδρική μάλιστα αφού δεν επρόκειτο για μία και δύο, οι οποίες κόστισαν η κάθε μία όσο ένα καινούργιο δυομισάρι διαμέρισμα. Η κάθε παιδική χαρά...
-Τόσα λεφτά για κούνιες; Τόσο ακριβές οι τραμπάλες;
-Το γύρω-γύρω να δεις... (Αυτή είναι εργολαβική χαρά, μάλλον).
***
*ΑΠΟ την άλλη, μέσω του προγράμματος της Περιφέρειας για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων, το ΤΕΕ θα βελτιώσει ενεργειακά το κτίριό του, εκεί στο ποτάμι, πληρώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο ορίζει η εκπονηθείσα μελέτη για θερμομονώσεις, διπλά τζάμια, βελτιωμένο φωτισμό κλπ.
- Λογικά ως μηχανικοί θα πέτυχαν και καλύτερες τιμές. Με τόσα λεφτά πάντως χτίζεις εκ θεμελίων δύο μεγάλες πολυκατοικίες.
- Με το βελτιωμένο κτίριο δηλαδή, εξοικονομώντας ενέργεια, σε πόσα χρόνια θα αποσβεστούν τα 2,5 εκατομμύρια απ’ τους μειωμένους λογαριασμούς; Πόσο μπορεί να πληρώνουν δηλαδή τώρα σε αέριο και ρεύμα... (Οι εργολάβοι δροσίζονται περισσότερο απ’ το έργο).
Ζ.

Ψευταράκος
* ΣΗΚΩΣΕ ο Λαρισαίος το τηλέφωνο κι άκουσε τον συνομιλητή του να του συστήνεται ως διευθυντής του τάδε δημοτικού σχολείου.
- Ξέρετε κύριε Παπαδόπουλε πρέπει να σας πως ότι ο γιος σας λέει πολλά ψέματα στο σχολείο...
- Ε;
- Συγγνώμη αλλά πρέπει να σας το πω. Λέει πολλά ψέματα το παιδί.
- Ποιος λέει ψέματα;
- Ο γιος σας.
- Έχετε δίκιο. Πάρα πολλά ψέματα. Αφού να σκεφτείτε δεν έχω παιδί.
Ζ.

 

PENTADA CIU

*ΣAΝ ψηφοδέλτιο μοιάζει, είναι κι η πλατεία της Χάλκης φιλόξενη...
Γ.Ρ.

 

PEIRASMOS CIU

*Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν... Τρελός αέρας και χθες στη Λάρισα, δημιουργεί προβλήματα. Να, μπορεί να στρίψει ο άλλος το κεφάλι να μη χάσει το καπέλο και εκτίθεται.
Ζ.

 

PINAKOUHKH CIU

* ΤΟ Υπ. Πολιτισμού ανακοίνωσε τις επιχορηγήσεις του για εικαστικές δράσεις των μουσείων με φωτογραφία από την Πινακοθήκη της Λάρισας. Χάρηκε επιπλέον η Άννυ Ψάρρα καθώς εγκρίθηκαν και 40.000 ευρώ για το εκπαιδευτικό της Πινακοθήκης.
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass