ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2021 18:00
*ΣΤΟ πεζοδρόμιο της οδού Κραννώνος δίπλα στο πάρκο κοντά σε σχολείο. Οι πρεσβύτεροι θεωρούν ότι το μεταλλικό προστατευτικό του καλωδίου της ΔΕΗ μπορεί να γίνει επικίνδυνο για τα παιδιά, σε περίπτωση απροσεξίας. Τι μπορεί ν’ αλλάξει;  Ζ. *ΣΤΟ πεζοδρόμιο της οδού Κραννώνος δίπλα στο πάρκο κοντά σε σχολείο. Οι πρεσβύτεροι θεωρούν ότι το μεταλλικό προστατευτικό του καλωδίου της ΔΕΗ μπορεί να γίνει επικίνδυνο για τα παιδιά, σε περίπτωση απροσεξίας. Τι μπορεί ν’ αλλάξει; Ζ.

Ιουνιάριος
*ΜΕ τον καιρό που κάνει μπαίνοντας ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, βροχερός, κρύος

και μουρτζούφλης, μάλλον Ιουνιάριο θα έπρεπε να τον λένε φέτος.
Ζ.

Στα γυμναστήρια
*ΜΕ το που ξανάνοιξαν οι Λαρισαίοι ξεκίνησαν με κέφι.
- Πού ήσουν όλη μέρα;
- Γυμναστήριο...
- Μα 10 ώρες;
- Περίπου 20 λεπτά έκανα, μετά προσπαθούσαν να με επαναφέρουν απ’ το κώμα.
***
*- ΤΟ μυαλό μου θέλει να πάει γυμναστήριο και το κορμί μου στο ψυγείο.
***
*- ΛΕΝΕ ότι πρέπει να φέρεσαι στο σώμα σου σαν να είναι ναός. Μπορώ να διαλέξω κάποιο άλλο κτίριο; Γιατί πιο πολύ σε σουβλατζίδικο φέρνω.
Ζ.

Ρίχτερ για ρεπό
*ΔΕΝ έχουν σταματήσει οι δονήσεις μετά τις νέες ιδέες για τα εργασιακά.
- Ευχαριστώ, τι χρωστάω;
- Δύο ευρώ, κύριε...
- Έχετε ρέστα από εικοσάρεπο;
***
*ΤΟ πιθανότερο; Και ο Εγκέλαδος αρνήθηκε κι απάντησε με ένα δυνατό όχι, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον υπουργό Εργασίας, που πρότεινε την πληρωμή με ρεπό, ο οποίος μιλούσε εκείνη την ώρα στη συνάντηση των βιομηχάνων, προχθές στη Λάρισα.
(Η τοποθέτηση του Κ. Χατζηδάκη ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω σεισμού. «Μην έχουμε μετασεισμό», ειπώθηκε).
***
*-ΕΛΑ ρε... Πήρες καινούργιο αμάξι; Πώς τα κατάφερες;
-Άσε φίλε, ξεπατώθηκα στη δουλειά. Ρεπό ρεπό τα μάζεψα...
Ζ.

Άλλη επίδοση
*ΔΕΝ είναι βέβαια και Ισραήλ που στέφθηκε πρωταθλήτρια χώρα στους εμβολιασμούς, όμως και η Κύπρος έχει βελτιώσει θεαματικά την κατάσταση με την πανδημία. Και το διαφημίζει αναλόγως με στόχο πάντα τον τουρισμό.
Έτσι μαθαίνουν και οι Έλληνες κάποια πράγματα, που με έναν στοιχειώδη υπολογισμό αν μη τι άλλο παραξενεύουν. Τα λεγόμενα σκληρά στοιχεία, όπως οι θάνατοι από κορονοϊό, αριθμοί που δεν αμφισβητούνται, δείχνουν ως τώρα 12.000 στην Ελλάδα και μόνο 350 νεκρούς στην Κύπρο. Κάνοντας την αναγωγή, με την πληθυσμιακή αναλογία των δύο χωρών, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει περίπου 4.000 θύματα από τον κορονοϊό. Υποτριπλάσια από όσα θρήνησε ως τώρα. Η σύγκριση με μια χώρα γειτονική, ίδια φυλή, παρόμοιο κλίμα και τρόπο ζωής. Τι έφταιξε;
***
*ΑΞΙΖΕΙ να παρατεθούν και τα αμφιλεγόμενα στοιχεία, που σχετίζονται με τον αριθμό των τεστ που διενεργήθηκαν κλπ. Όπως π.χ. οι αριθμοί των διαπιστωμένων μολύνσεων: 70.000 στην Κύπρο, άρα στην Ελλάδα αναλογικά θα έπρεπε να φθάνουν τις 900.000 και όμως έχουν καταμετρηθεί μόνο περί τις 400.000. Τα υπόλοιπα περιστατικά; Χάθηκαν, δεν εντοπίστηκαν ποτέ κι άρα διέσπειραν περισσότερο τον ιό; (Πόσο επιτυχημένη λοιπόν, συγκριτικά, είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας;)
Ζ.

Μεταρρυθμίσεις
*ΥΠΑΡΧΟΥΝ σκληροί μεταρρυθμιστές εκεί έξω. Τα βάζουν με τους κυνηγούς, τόσο που ο ιστορικός Βαγγέλης Μπαλατσός σηκώνεται και φεύγει από τη ΝΔ φωνάζοντας «Ουρανία το δίκαννο...». Τα βάζουν και με τους ψαράδες, τους ερασιτέχνες, πολυπληθέστεροι αυτοί των επαγγελματιών, μικρότερης ωστόσο αλιευτικής ισχύος. «Μα αυτόφωρο που έβαλες σκουλήκι στο αγκίστρι;»
Ζ.

Έχει διαφορά
*«ΝΗΦΑΛΙΑ προσέγγιση» από τον Βασίλη Κόκκαλη βλέπουν στελέχη της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας της Λάρισας, στο θέμα των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων. Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, λένε οι γαλάζιοι δάσκαλοι, δεν έχει σχέση με τις πύρινες ανακοινώσεις του κόμματός του. Θυμίζοντας ότι το Τμήμα Παιδείας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης ως «εργαλείο διχασμού των τοπικών κοινωνιών και δημιουργίας αντιπαραθέσεων μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας», ενώ η ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας, της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ καλεί «την τοπική κοινωνία να αντιδράσει δυναμικά, να συνταχθεί στον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών μας και να ακυρώσει στην πράξη την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης».
***
*ΕΝΩ ο βουλευτής του κόμματος περιορίζεται να διαμαρτυρηθεί επειδή «στον Βόλο, εκλογική περιφέρεια της υφυπουργού Παιδείας που υπέγραψε τη σχετική απόφαση τα συγκεκριμένα σχολεία είναι πολύ περισσότερα απ’ ό,τι στη Λάρισα, παρά τη μεγάλη πληθυσμιακή διαφορά των δύο πόλεων», αναφερόμενος σε «έξι σχολεία της Μαγνησίας, εν αντιθέσει με τη Λάρισα, όπου μόλις δύο σχολεία χαρακτηρίστηκαν ως Πειραματικά και κανένα ως Πρότυπο» (πράγμα που είναι στ’ αλήθεια ένα πρόβλημα, το οποίο αναγνωρίζουν και οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες).
Ζ.

Στραβά μάτια
* ΤΑ είχαν ανακατέψει κάπως οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Σηκώθηκα σήμερα με μια απύθμενη όρεξη για τίποτα.
***
*- Έχω πει σε αλλήθωρο «κάνε τα στραβά μάτια»...
***
*- ΠΡΕΠΕΙ να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά. Όταν σκύβεις φαίνεται το προγούλι κι είναι άσχημο.
Ζ.

Βρίσκουν και κάνουν
*ΣΤΟ πλαίσιο των αναλύσεων για τα ελληνοτουρκικά, ο Λαρισαίος Κ. Μ. άκουσε σε εκπομπή από ειδικό ότι ο αξιακός κώδικας των Τούρκων εκφράζεται σε λίγες λέξεις: «Όποιος μπορεί κάνει και όποιος δεν μπορεί συνομιλεί». Δηλαδή, όποιος έχει τη βούληση και τη δύναμη να κάνει κάτι το πραγματοποιεί και όποιος δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι περιορίζεται στο να συνομιλεί. Ενώ ο άλλος ενεργεί.
***
*ΚΑΙ συμφωνώντας επισημαίνει ότι η περιγραφή αυτή αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα στις σχέσεις μας με την Τουρκία: Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι (επέκταση χωρικών υδάτων, κατάργηση τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, κατάργηση ψευτομουφτήδων Θράκης, μποϋκοτάζ τουρκικών προϊόντων, προβολή βέτο στις ευρωπαϊκές προοπτικές της Τουρκίας μαζί με την Κύπρο για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στο νησί κ.ά.) συνομιλούμε με την Τουρκία, την ίδια ώρα που αυτή πράττει εναντίον μας επειδή μπορεί. Με την ανοχή μας παραβιάζει τα θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας, τουρκοποιεί την ελληνική Θράκη, προωθεί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, εποικίζει την Αμμόχωστο, μεταφέρει όπλα στην Λιβύη μέσω Ελλάδος, διεκδικεί το μισό Αιγαίο δημιουργώντας και τον αντίστοιχο πολεμικό στόλο, κ.ά.
***
*ΚΑΙ καταλήγει: Ας υψώνει το δάκτυλο ο Δένδιας στον Τσαβούσογλου και ας φωτογραφίζεται η Σακελλαροπούλου στον φράκτη, οι Τούρκοι μας έχουν μετρήσει, μας έχουν ζυγίσει, μας έχουν βρει ελλιπείς και θεωρώντας μας τον αδύναμο κρίκο της Ευρώπης, μας επιτρέπουν να συνομιλούμε μαζί τους χωρίς να κάνουμε κάτι, ενώ αυτοί κάνουν ό,τι θέλουν σε βάρος μας.
Ζ.

Υπερβάλλων
*ΔΕΝ είναι μόνο ο Θαν. Νασιακόπουλος, κανένας δήμαρχος ή άλλος παράγοντας δεν χρησιμοποιεί όταν μιλά εκφράσεις του τύπου «ευχαριστώ για την τελεσφόρο συνεργασία». Ο υπερβάλλων ζήλος συμβούλων είναι που βάζει στο στόμα λόγια παράξενα. Οπότε, ο αντιπεριφερειάρχης του κάμπου, ο Γ. Λαδόπουλος των συνωνύμων και των συνηχήσεων, θα μπορούσε να πει εν προκειμένω για τον φιλολογούντα σύμβουλο: τελεσφόρα, προσοδοφόρα, πηρεσφόρα στην κατηφόρα.
Ζ.

Χρήμα
*ΕΙΧΑΝ τα ζόρια τους οι όχι και τόσο νεαροί Λαρισαίοι.
- Σήμερα πήρα τον μισθό μου. Αντίο φτώχεια. Τα λέμε σε καμιά βδομάδα.
***
*- ΔΕΝ είναι λίγος ο μισθός. Απλώς περισσεύει πολύς μήνας.
***
*- ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ οι καταθέσεις κατά κάποια δισ. λέει και σκέφτομαι ότι μέσα σ´ αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα 20 ευρώ που έχω ξεχάσει σε ένα λογαριασμό μου.
Ζ.

Ο«θερμόμετρο»
*ΗΤΑΝ οι 4 Σωματοφύλακες που πλαισίωσαν εξαρχής τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο καρατομηθείς στην πορεία πρώην υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός για δύσκολες αποστολές Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Επικρατείας καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, ανιψιός του και γενικός κουμανταδόρος Γρηγόρης Δημητριάδης.
Τώρα λέει έρχεται ανασχηματισμός, σαρωτικός καθώς λένε όλοι, συμπληρώνονται και δύο χρόνια στην κυβέρνηση, θα αλλάξουν πολλά. Πρόσωπα εννοείται.
***
*ΚΑΙ η «Εστία», που είναι συνήθως καλά πληροφορημένη, περιγράφει στην πρώτη της σελίδα την ιστορία με τον υφυπουργό «θερμόμετρο» όπως τον ονομάζει. Ο οποίος, χωρίς ιδιαίτερη δραστηριότητα, επιβίωσε στους δύο μίνι ανασχηματισμούς ελέω Γεραπετρίτη, με τον οποίο ήταν λέει σε διαρκή επικοινωνία. «Εσχάτως όμως έχει αλλάξει ρότα και είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Γρ. Δημητριάδη, που θεωρείται αναβαθμισμένος. Με τη συμπεριφορά του ο υφυπουργός «θερμόμετρο» αποτυπώνει άριστα τις μετοχές ενός εκάστου...».
Ζ.

Προ δεκαπενταετίας
*Ο νέος αντιπρόεδρος της ΑΕΛ αορίστου χρόνου αλλά πιθανότατα περιορισμένου κατά τη δημιουργηθείσα παράδοση, ο Γ. Λιάγκας, με καταγωγή απ’ το Αργυροπούλι, είχε αφήσει και προ δεκαπενταετίας τα τηλεοπτικά πλατό, ελάχιστα για ένα μήνα, για να σώσει τότε όχι απλώς την ομάδα αλλά ολόκληρο τον νομό. Πολιτευόμενος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007, τις οποίες κέρδισε όμως η ΝΔ, θα μπορούσε να είχε προτιμήσει το δικό της ψηφοδέλτιο, δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο, αργότερα όμως κατέφθασε ο Αλ. Γεωργούλης που τη μια φορά ήταν υποψήφιος με ΝΔ και Κ. Τζανακούλη και την επομένη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ. Λιάγκας που πήγε καλά τότε για πρωτοεμφανιζόμενος, ίσως και ακριβώς γι’ αυτό, με το λούστρο του τηλεαστέρα, ούτε τον ξαναείδε κανείς μετά στην περιοχή, είχε καταταγεί όμως τελικά πέμπτος στην κάλπη του ΠΑΣΟΚ, πίσω από Β. Έξαρχο, Ε. Νασιώκα, Φ. Σαχινίδη και Φ. Χατζημιχάλη. (Είχαν εκλεγεί οι τρεις πρώτοι).
Ζ.

Ασυγχώρητο
*ΠΑΕΙ κάποια να εξομολογηθεί στον παπά του χωριού της. Είχε τη φήμη της ζωηρούλας πάντως.
- Για πες μου τέκνον μου τις αμαρτίες σου, ξεκίνησε ο παπάς.
- Μεγάλη η αμαρτία μου πάτερ... Να πήγα μια φορά με τον άντρα της γειτόνισσάς μου...
- Μετανόησες όμως τέκνο μου, σωστά; Κι άμα μετανόησες συγχωρείται η αμαρτία σου.
- Έκανα όμως κι άλλη αμαρτία, πήγα και με τον μανάβη του χωριού.
- Μετανόησες και γι αυτό; Ε κι αυτό συγχωρείται αφού μετανόησες.
- Εεεεε, πάτερ... Έκανα και μια άλλη αμαρτία, πήγα και με τον χασάπη του χωριού.
-Ισχύει το ίδιο τέκνον μου. Αφού μετανόησες, συγχωρητέο...
- Να όμως πάτερ μου, η πιο μεγάλη μου αμαρτία είναι ότι πήγα και με παπά. Με τον παπά του διπλανού χωριού.
- Αυτό είναι ασυγχώρητο αμάρτημα τέκνο μου. Δεν μπορεί να συγχωρεθεί με τίποτε. Να μην είχε παπά το χωριό μας...

Ζ.

 

EUNIKHS ANTISTASHS CIU

*ΕΘΝΙΚΗΣ Αντίστασης, οδός ή οχυρό της; Πάντως πεζοδρόμιο δεν είναι. Πολλά σπίτια στη Νεράιδα έχουν πρόβλημα, αφού είχαν κατασκευαστεί νωρίτερα και οι ισοϋψείς των δρόμων καθυστέρησαν να χαραχτούν απ’ τη Δημαρχία. Είναι όμως αυτό λύση;
Ζ.

 

OMADA CIU

*ΣΤΗ Ρόδο η θεσσαλική ομάδα των υγειονομικών έπιασε δουλειά στο τοπικό εμβολιαστικό κέντρο συμβάλλοντας στο εθνικό πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία». Μοναδικές εμπειρίες στο νησί των Ιπποτών, τα μέλη της ομάδας θα έχουν για καιρό να τις διηγούνται με την επιστροφή τους στη Θεσσαλία...
Δ.Κ.

 

SKOYPIDIA CIU

*ΕΤΣΙ μπορεί και να συγκινηθούν κάποιοι.
Ζ.

 

TSIPOYRA CIU

*ΗΤΑΝ πολύ εύκολο να επιστρέψει ο άλλος στο σπίτι μετά τα τσίπουρα.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass