ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2021 18:10
*ΕΙΧΕ χτυπήσει λιγάκι το μωρό κι έδειχνε το μιμί του, το παρηγόρησε ο περιφερειάρχης και συνέχισε με το ποδήλατο. Ζ. *ΕΙΧΕ χτυπήσει λιγάκι το μωρό κι έδειχνε το μιμί του, το παρηγόρησε ο περιφερειάρχης και συνέχισε με το ποδήλατο. Ζ.

Υπερβολές


*ΜΕ τον καιρό σε φάση κυκλοθυμική, φοβήθηκε ο Λαρισαίος.
- Αυτό που με τρομάζει είναι μη νομίσουν πως είναι Νοέμβρης και μας κλείσουν πάλι μέσα για να μας αφήσουν ξανά το επόμενο καλοκαίρι.
Ζ.

Πρώτη φορά
*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ φάνηκε η Λάρισα να βγαίνει στο ξάγναντο της πανδημίας. Μετά από τόσο πολύ καιρό, χθες λιγότερα από 30 εντοπισμένα περιστατικά κορονοϊού, ποσοστό κάτω από 10 ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού. Και δεν ήταν Σαββατοκύριακο με τον μειωμένο αριθμό τεστ. Είθε να μείνουν χαμηλά τα νούμερα, να συνεχιστεί η πτωτική πορεία. Μια προσπάθεια ακόμα απ’ όλους...
Ζ.

Παράγινε
*ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το μπλακ χιούμορ των Λαρισαίων στον απόηχο των ριπών.
- Βαρετή μέρα σήμερα, ούτε έναν νονό της νύχτας δε φάγανε...
***
*-ΕΥΤΥΧΩΣ που τελείωσε το λοκντάουν και άνοιξε και το επάγγελμα των πληρωμένων δολοφόνων, που είχε πληγεί ανεπανόρθωτα.
-Είχαν μείνει δουλειές πίσω;
-Όσο να πεις... για να πάει ο άλλος να καθαρίσει κάποιον έπρεπε να στείλει sms.
***
*- ΣΤΗΝ καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό θα πρέπει να αναφέρουν και πόσες δολοφονίες είχαμε με καλάσνικοφ.
Ζ.

Oλοι ευχαριστημένοι
*ΛΥΣΗ Σολομώντεια φαίνεται ότι βρήκε ο Χρ. Κέλλας κι έτσι και η πίτα έμεινε ολάκερη αλλά και ο σκύλος εμφανίστηκε χορτάτος. Και οργανικές θέσεις για στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου στη Νίκαια και το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων ως έχει, χωρίς να αποδυναμωθεί. Με τη βοήθεια του Β. Κοντοζαμάνη στο Υπουργείο Υγείας, λύθηκε ο γόρδιος δεσμός κι έμειναν ευχαριστημένοι και οι δύο δήμαρχοι, ο Μάκης Εσκίογλου κι ο Θαν. Νασιακόπουλος που είχαν βγει στα κεραμίδια. Βρέθηκαν από αλλού οι απαιτούμενες οργανικές, από μακριά κι αθόρυβα, όπως είχε γράψει η εφημερίδα την προηγουμένη. Και πέρασε η υπόθεση από τις συμπληγάδες που είχαν δημιουργηθεί με την αιφνίδια απόφαση του διοικητή Φ. Σερέτη. Η ομελέτα τελικά έγινε δίχως να σπάσουν αυγά. (Κι από πάνω κερασάκι, που έφερε ο βουλευτής, η ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου στο ταλαιπωρημένο Δαμάσι).
Ζ.

Φόροι, φόροι...
*ΑΠΟ τον Μάρτιο λέει του χρόνου οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Κάνουν εξυπηρέτηση λέει, να μη μαζεύονται όλοι οι φόροι προς το τέλος της χρονιάς και δυσκολεύεται ο κόσμος να πληρώσει. Οπότε ξεκινούν κι αυτοί να εισπράττουν ένα εξάμηνο νωρίτερα. Τι να κάνουν...
Από τον Μάρτιο λοιπόν του ‘22, ο φόρος ακινήτων, αυτός που όλες οι κυβερνήσεις καταργούν. Στα λόγια. Και γιατί όχι απ’ τον Ιανουάριο; Μα διότι τότε οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν ακόμη τον ΕΝΦΙΑ του ‘21.
Ζ.

Κακοτυχία
*ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ θετικά το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο νεοδημοκράτης Κώστας Γιαννούλας, κρατάει κάποιες επιφυλάξεις «τα δύσκολα παραμένουν, δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι θα προκύψει στο μέλλον». Αρθρογραφώντας χθες στην εφημερίδα, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και τον «μηδενισμό του ΣΥΡΙΖΑ» επικρίνει, αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες που προέκυψαν αίφνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πάνω στο εξάμηνο αναγνωρίζει, την πανδημία και την εξ ανατολών απειλή. Και να ‘ταν μόνο αυτά... Έχει να προσθέσει ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός: «Λες και συνωμότησε η φύση εναντίον της κυβέρνησης, φωτιές, σεισμοί, καταποντισμοί, παγετοί έπληξαν τη χώρα». (Μα τι γκαντεμιά κι αυτή... Όχι, αγιασμό δεν πρότεινε ο Κ. Γιαννούλας παρότι βαθιά θρησκευόμενος).
Ζ.

Προγάστορες
*ΕΙΝΑΙ και καιρός για παραλία, οπότε το θέμα απασχολεί τη συζήτηση στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.
- Μια από τις ασκήσεις που κάνω για επίπεδη κοιλιά είναι να τρώω ξαπλωμένος με την κατσαρόλα πάνω στο στομάχι.
***
*- ΜΑ τον έχω παρατηρήσει. Κάθε φορά που μπαίνει στ’ αμάξι κορνάρει. Γιατί το κάνει;
-Βρίσκει η κοιλιά του.
***
*- ΑΠΟΡΩ με κάποια άτομα που δεν έχουν καθόλου κοιλιά. Μπύρες δεν πίνουν;
Ζ.

Παζάρια;
*ΑΦΟΥ κατάγγειλε τον νέο νόμο Βορίδη για τις δημοτικές εκλογές «όχι στην παραποίηση της λαϊκής ψήφου», η Φώφη Γεννηματά κατάγγειλε και το προηγούμενο εκλογικό σύστημα που είχε εισαγάγει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Λέμε όχι στην απλή αναλογική, που οδηγεί σε παζάρια και συναλλαγές, για τη δημιουργία μιας εύθραυστης πλειοψηφίας».
Στη Λάρισα, Παν. Γούλας και Ν. Γαμβρούλας θα ξεροκατάπιναν με όσα έλεγε η πρόεδρός τους. Όχι επειδή μπορεί να μετείχαν σε κάποια παζάρια που δεν ευδοκίμησαν, αλλά επειδή χωρίς απλή αναλογική δεν θα υπήρχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, πιθανότατα δεν θα έβαζαν καν υποψηφιότητα στις προηγούμενες εκλογές.
***
*ΤΑ όσα είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για την απλή αναλογική που οδήγησε σε παζάρια, σίγουρα θα ενόχλησαν τον πασοκτζή δήμαρχο της Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και τον αναπληρωτή δημάρχου, τον συριζαίο Δημήτρη Καρανίκα, των οποίων οι παρατάξεις συνεργάστηκαν μετεκλογικά, δημιουργώντας άνετη πλειοψηφία που διοικεί εδώ και δύο χρόνια τον Δήμο Ελασσόνας. Με λιγότερα προβλήματα και τριβές που θα είχε στο εσωτερικό της μια ενιαία εξαρχής παράταξη.
***
*ΤΟ έχει πει ο δήμαρχος της Ελασσόνας. «Η απλή αναλογική προωθεί τις συγκλίσεις και τις συνεργασίες... είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική σύμπραξη μεταξύ παρατάξεων και την αποδέσμευση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κομματική εξάρτηση... κανένα θέμα δεν κόλλησε και καμία παρενέργεια δεν προκάλεσε η απλή αναλογική. Απεναντίας, συνένωσε τις δυνάμεις στην κοινωνία και προώθησε τη συνεργασία μεταξύ πολιτών, που προέρχονταν από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους». (Δεν τα λέει αυτά και στον Τύρναβο; Εκεί βέβαια είχαν πρόβλημα και πριν με το ενισχυμένο σύστημα εκλογής δημάρχου. Είναι θέμα ανθρώπων προφανώς, να υπάρχουν συνεννοήσιμοι και ειλικρινείς).
Ζ.
Κομμένα δέντρα
*«ΕΔΩ και πολύ καιρό οι κάτοικοι της Κολοκοτρώνη και των άλλων δρόμων, που μετατρέπονται σε ήπιας κυκλοφορίας βλέπουν να θυσιάζονται πολλά δέντρα και τη θέση τους να παίρνει το ατελείωτο τσιμέντο», ανάστατη η Χ. Κ. «Οι μανόλιες της Κολοκοτρώνη δεν θα ξανανθίσουν ποτέ. Οι περίοικοι δεν θα ξαναδούν τα μαρτιάτικα μωβ-ροζ ανθάκια τους. Αντί να αυξήσουμε το πράσινο σε αυτή την πόλη, με δέντρα και όχι εποχιακά λουλούδια, η Δημοτική Αρχή το ελαττώνει. Επιτέλους σταματήστε το κόψιμο των δέντρων», η έκκλησή της. (Υπάρχει άραγε κάποια εξήγηση;)
Ζ.

Αεροπορικό
*ΣΤΟ αγαπημένο τους παιχνίδι με τις λέξεις οι Λαρισαίοι μαθητές.
-Έχετε βιβλία για τις φοβίες;
-Όχι.
-Καλά το φοβόμουν.
***
*-ΜΑΜΑ, μπαμπά; Θέλω να σας πω ότι αποφάσισα να μείνω μόνη μου.
-Εντάξει παιδί μου, όπως νομίζεις.
-Τα πράγματά σας είναι έξω.
***
*-ΠΩΣ χτύπησες το πόδι σου;
-Αεροπορικό ατύχημα.
-Έλα, πώς, πότε;
-Κοιτούσα ένα αεροπλάνο που πετούσε κι έπεσα σε μια τρύπα.
Ζ.
Μεγαλοπρεπής
*ΑΥΤΟΘΑΥΜΑΣΜΟΣ, με θαυμαστικά και τελίτσες άπειρες και πληθυντικό μεγαλοπρεπείας, από τον σύμβουλο δημάρχου Κιλελέρ Στ. Καραφέρια, ο οποίος αναγνώρισε τον εαυτό του σε προχθεσινό σχόλιο και επιτίθεται: «Σχετικά με το σχόλιο της εγκρίτου εφημερίδας σας την 1η Ιουνίου 2021 στη στήλη «Ψιθυριστά» με τον τίτλο ‘Πρόλαβε’, δηλώνουμε ότι «δεν έχουμε να προσθέσουμε άλλο τι και..... γράμματα γνωρίζουμε», ἐν ἀντιθέσει...... θα μπορούσε κάποιος κακόβουλος να προσθέσει «ημιμαθών κονδυλοφόρων». Εκτός βεβαίως ημών των κατοικούντων στο Δήμο Κιλελέρ όπου η ευγένεια, ως γνωστόν, είναι χαρακτηριστικό μας γνώρισμα!» (Και γράμματα γνωρίζει βεβαίως ο φιλόλογος και σε ασυνταξίες επιδίδεται μέσα σε δύο αράδες, για αριθμούς δεν έχει φυσικά κανένας απαίτηση. Το δημοσίευμα στις 2 Ιουνίου, εκείνος βλέπει 1η. Μια μέρα μπροστά, τουλάχιστον.)
Ζ.

Σήκωσέ το...
*27 Απριλίου πέρασε ο άνθρωπος επιτροπή στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας για να διαπιστωθεί αν δικαιούται αναπηρική σύνταξη. Του έδωσαν εκεί στο ΚΕΠΑ δύο τηλέφωνα και του είπαν να πάρει σ’ αυτά μετά από κανένα μήνα. Έχει τώρα μία βδομάδα που παίρνει τηλέφωνο σ’ αυτά τα νούμερα και δεν το σηκώνει κανείς. Πήρε απαυδισμένος τηλέφωνο και στα δημοσιογραφικά γραφεία για να βρεθεί άκρη, γιατί όπως έλεγε «ένα θέμα που θα μπορούσε να λυθεί μέσα σε λίγα λεπτά σηκώνοντας απλά το τηλέφωνο, τώρα θα μ’ αναγκάσουν να πάω μέχρι τα γραφεία του ΚΕΠΑ στη Φιλιππούπολη. Και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για μένα...». (Τηλέφωνα και δημόσιες υπηρεσίες: αυτή η μάστιγα).
ΘΑ.

Μαύρο σκοτάδι
*ΩΡΑΙΑ έγιναν τα νέα πεζοδρόμια, που αντικατέστησαν τα κατεστραμμένα, στην οδό Γ. Αβέρωφ, την κάθετο στη Γρηγορίου Ε’ . Παρότι η δουλειά δεν ολοκληρώθηκε ακόμη εντελώς. Ωστόσο τώρα φαίνεται ακόμη πιο έντονα η σκοτεινιά του δρόμου τα βράδια, ακόμη και τις νύχτες με φεγγάρι, είναι τα μεγάλα πυκνόφυλλα δέντρα που εξαφανίζουν τα φώτα που βρίσκονται στους στύλους της ΔΕΗ. Όμορφη η αλέα αλλά δεν γίνεται και να κλαδεύονται διαρκώς τα δέντρα της. Ίσως θα μπορούσαν στο πλαίσιο του έργου να τοποθετηθούν ιστοί δημοτικού φωτισμού χαμηλότερα από τις φυλλωσιές.
Ζ.

Αδελφός του γιου
*Ο κυρ Βαγγέλης είχε δυο γιους, τον Γιώργη και τον Μιχάλη. Όλα καλά, όμως ο Γιώργος εμφάνισε ένα ελάττωμα. Άρχισε να πίνει λίγο παραπάνω. Του έκανε παρατηρήσεις ο πατέρας του να συμμαζευτεί, του ξαναέκανε, αποτέλεσμα δεν είχε. Οπότε μια μέρα τον καθίζει κάτω και του λέει.
- Αν ξαναπιείς να το ξέρεις, θα βρεις την πόρτα του σπιτιού σφαλιστή. Δεν θα θέλω να σε ξέρω. Και θα έχω μόνο έναν γιο, να το ξέρεις, τον Μιχάλη.
-Ό, τι πεις πατέρα...
***
*ΚΑΙ πράγματι, προσπάθησε το παιδί, έκοψε το πιοτί και τις βραδινές παρέες, γυρνούσε νωρίς στο σπίτι και νηφάλιος. Μια βραδιά όμως μετά από λίγο καιρό έμπλεξε με την παλιοπαρέα, ξεχάστηκε, άργησε πολύ να γυρίσει, έμαθε κι ο κυρ Βαγγέλης ότι ο γιος του το γλεντούσε στο καφενείο με τους φίλους του, πιάνει και μανταλώνει την πόρτα του σπιτιού. Κάποια στιγμή αργά επιστρέφει ο Γιώργης, πάει ν’ ανοίξει, τίποτα, χτυπάει την πόρτα, καμιά απάντηση, ξαναχτυπάει.
-Ποιος είναι;
Ο πατέρας από μέσα ήταν πίσω από την πόρτα. Ξαναχτυπάει ο γιος χωρίς να απαντήσει.
-Ποιος είναι;
-Ο αδελφός του γιου σου του Μιχάλη.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass