*Ε τι, δεν θα ήταν ο Ν. Λιούπας στη γιορτή του ποδηλάτου στο Αλκαζάρ; Πρώτος, πρώτος ο αντιπεριφερειάρχης. Ζ.

ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2021 18:00

Άστατος
*ΚΙ έρχεται η νέα εβδομάδα μπερδεμένη, λέει. Με ήλιο και με βροχή, με ζέστη και με κρύο,

άστατος καιρός, ανάστατος και μακριά απ’ τα χαλάζια μοναχά. Ή αν είναι, να διαλέξουν να πέσουν στα τσιμέντα, που είναι και ατραξιόν μέσα στην πόλη. (Και προσοχή στους κεραυνούς οι εν υπαίθρω ευρισκόμενοι κατά την καταιγίδα).
Ζ.

Δροσιστικά
*ΕΧΟΥΝ ξεκινήσει τις καλοκαιρινές κρυάδες οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Ωραίος μήνας αυτός ο Ιούνιος. Να τρως καρπούζι μπροστά στο τζάκι.
***
*- ΘΕΛΩ να πάω Χανιά όπως πέρυσι.
- Έχεις πάει Χανιά;
- Όχι, αλλά και πέρυσι ήθελα να πάω.
***
*- ΞΕΧΑΣΑ να φέρω πετσέτα και αντηλιακό.
- Και τι έχεις μέσα στην τσάντα;
- Τάπερ με κεφτέδες και δυο μπύρες.
Ζ.

Μαζί πάλι
* ΚΟΙΝΗ αναφορά, ασυνήθιστο να δράσουν μαζί. Κι όμως το κάνουν για δεύτερη φορά Βασ. Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, στο ίδιο θέμα. Τους ένωσαν οι 90 συμβασιούχοι εργαζόμενοι καθαριότητας και φύλαξης στα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ, που αιτούνται την ανανέωση των συμβάσεών τους, οι οποίες λήγουν στο τέλος του μήνα. «Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας Άννα Βαγενά και Βασίλης Κόκκαλης κατέθεσαν εκ νέου Αναφορά προς τον υπουργό Υγείας...» αναφέρουν στην κοινή επίσης ανακοίνωσή τους, δεν έστειλε ο καθένας τη δικιά του, άρα υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας. Ποιος πρώτος, ποιος δεύτερος, στη μαρκίζα και στην ανακοίνωση, αλφαβητικά ή κατά σειρά αριθμού ψήφων εκλογής, δεν τέθηκε ζήτημα. Ίσως λύθηκε με το «προηγούνται οι κυρίες»...
Ζ.

Απογραφή
*ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με αμείωτο ρυθμό η απογραφή γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, με βάση τα δηλωθέντα στοιχεία του ΟΣΔΕ 2020, από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Ουσιαστικά οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ ή των συνεργαζόμενων εταιρειών έχουν τη δυνατότητα, λόγω περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού, τηλεφωνικά να επικοινωνούν με τους παραγωγούς για να συμπληρώσουν την απαιτούμενη φόρμα. Επειδή υπάρχουν δύσπιστοι, πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα συνεργεία των απογραφέων εργάζονται μέχρι και αργά το βράδυ, οπότε μην απορήσει κάποιος εάν δεχθεί τηλεφωνική όχληση εκτός ωραρίου δημόσιας υπηρεσίας.
Καλό είναι να υπάρχει συνεργασία των παραγωγών με τους απογραφείς, καθώς η σχετική προθεσμία λήγει στις 22 Ιουνίου και η μη συμμετοχή στην απογραφή συνεπάγεται συνέπειες για τον παραγωγό.
Γ.Ρ.

Χύθηκε καφές
* ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΑΝ στο χαλαρό στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Μου χύθηκε ο καφές μέσα στο αμάξι. Λεφτά δεν σημαίνει αυτό;
- Ναι. Γι’ αυτόν που έχει πλυντήριο αυτοκινήτων.
***
*- ΚΙ εγώ μεγαλοδικηγόρος ήθελα να γίνω ρε σεις, ή μεγαλογιατρός. Αλλά δυστυχώς μικροδείχνω.
*- ΕΠΛΥΝΑ το αυτοκίνητο μετά από τόσο καιρό και ανακάλυψα ότι δεν ήταν το δικό μου αυτοκίνητο αυτό.
Ζ.

Ου μενετοί...
*«ΑΛΛΑ δυο χρόνια χαμένα», τιτλοφόρησε την παρέμβασή του μέσω της εφημερίδας ο Θαν. Μαμάκος. Προφανώς εννοεί αυτά που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της Δημοτικής Αρχής Καλογιάννη.
Ο υπαρχηγός της γαλάζιας δημοτικής αντιπολίτευσης ανέλαβε να δώσει εκείνος το στίγμα ακριβώς στο μέσον της τετραετίας κι έχει αυτό την αξία του σημειολογικά.
Φυσικά συμπεριλαμβάνει και την προηγούμενη περίοδο μιλώντας για «εφτά χρόνια τώρα έχουμε χορτάσει οράματα και μεγαλοστομίες, ενώ στην πράξη δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης, καμία φρέσκια ιδέα, ελάχιστη όρεξη για δουλειά...».
***
*ΣΤΗ σύντομη και περιεκτική τοποθέτησή του ο Λαρισαίος δικηγόρος, αξιοποιεί τα δικαιώματα που έχει δώσει η διοίκηση του Δήμου με εμφανείς καθυστερήσεις «ακόμη περιμένουμε να λειτουργήσει το σύστημα με τις βυθιζόμενες μπάρες στους πεζόδρομους, την απαλλοτρίωση στο οικοδομικό τετράγωνο μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο, τη δημιουργία του Open Mall στο εμπορικό κέντρο της πόλης...».
Και κλείνει ο πρώην δήμαρχος ΓιαννουλοΦαλάνης με μάλλον ευανάγνωστο μήνυμα: «Δεν μας επιτρέπεται περαιτέρω συμβιβασμός με την απραξία. Είναι στο χέρι μας. Οι καιροί ου μενετοί».
 Μήνυμα που λογικά αντικαθρεφτίζει και τη δική του στάση. (Αν είναι να σηκώσει τα μανίκια, θα φανεί πολύ σύντομα).
Ζ.
«Προβληματάκια»
*ΚΙ ενώ ο ένας μεγαλομέτοχος, των βυσσινί, ανακοινώνει αξιωματούχους και συνεργάτες στην ομάδα δίχως να έχει εξασφαλίσει καν τη συγκατάθεσή τους, ο ίδιος συνηθισμένος δεν τρέχει κάτι η μισή ντροπή η δική τους είναι το βάρος, όπως σε όλους τους κανονικούς ανθρώπους, το πώς θα βγουν δηλαδή εκείνοι δημόσια να αρνηθούν ευσχήμως, την ίδια ώρα λοιπόν ο άλλος μεγαλομέτοχος, των κυανόλευκων εκεί στη Φιλιππούπολη, απειλείται αρμοδίως από την ΕΠΟ με μηδενισμούς, προκειμένου να υποχρεωθεί να πληρώσει οφειλές σε ποδοσφαιριστές οι οποίες έχουν επιβεβαιωθεί δικαστικώς, ποσά 3 και 5 χιλιάδων ευρώ μόλις, που όμως δεν εξοφλούνται παρά μόνο κατόπιν της εσχάτης των απειλών. (Γενικότερα «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» στην πόλη).
Ζ.

Στο τρέιλερ
*ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΑΝ απόψεις οι έμπειρες Λαρισαίες.
- Το μυστικό για έναν υπέροχο γάμο είναι να είσαι καλεσμένη.
***
*- ΤΟ άλλο, το κοριτσάκι των 25 χρόνων, λέει ότι έχει απογοητευτεί από τους άντρες. Περίμενε, στο διαφημιστικό τρέιλερ είσαι ακόμη.
***
*- ΜΕΣΑ σε μια σχέση μπορείς να έχεις απίστευτη εξέλιξη. Ξεκινάς ζουζούνα και καταλήγεις γαϊδούρα.
Ζ.

Εμβόλια τότε
*«ΠΑΓΩΣΑΝ» οι εμβολιασμοί με τα ύποπτα εμβόλια στο ΙΚΑ Λάρισας. Μετά τον θόρυβο για αλλοιώσεις λόγω ΔΕΗ και την απόσυρση από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες». Πρόκειται για δημοσίευμα του 1992, τριάντα μόλις χρόνια πριν, που ανασύρει ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδας Ε. Ρ. και στο οποίο εμφανίζεται με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, ποιος άλλος, ο κ. Γιάννης Μακρυγιάννης: Τα ύποπτα εμβόλια κυκλοφόρησαν στη Λάρισα πριν από 4 περίπου χρόνια, αλλά δεν «περπάτησαν» στην αγορά επειδή δεν υπήρχε αντιπρόσωπος να τα προωθήσει στα φαρμακεία. Κάποιες μικροποσότητες που πήραν τότε οι φαρμακοποιοί καταναλώθηκαν στο μεταξύ διάστημα χωρίς να αναφερθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα που να κινεί υποψίες για την καταλληλόλητά τους. Σήμερα όμως μπορούμε κατηγορηματικά να διαβεβαιώσουμε τέτοια εμβόλια των δύο συγκεκριμένων εταιρειών, δεν υπάρχουν ούτε στα φαρμακεία, ούτε στις φαρμακαποθήκες των συνεταιρισμών.
Υπάρχουν όμως εμβόλια διαφορετικών τύπων εξίσου αποτελεσματικά, τα οποία παράγονται από δύο άλλες πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων και τα οποία δεν έχουν κατηγορηθεί για ύποπτες παρενέργειες και άρα μπορούν άφοβα να χρησιμοποιηθούν. (Η αναστάτωση είχε προκληθεί τότε διεθνώς για συγκεκριμένα παιδικά εμβόλια κατά της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς, μετά από εμφάνιση κάποιων παρενεργειών).
Ζ.

Προγράμματα
*ΕΩΣ και 1.000 λεπτά αυτονομίας στην περιήγηση στο διαδίκτυο, καθώς και βελτιώσεις στον αλγόριθμο μείωσης θορύβου, στην ισορροπία του λευκού και στη σταθερότητα του συστήματος, φέρνει το σχέδιο «Ελλάδα +» του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης. Πρόκειται για την εναλλακτική πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0» της Κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει αυτονομία μόλις 650 λεπτών στην περιήγηση στο διαδίκτυο, κάτω από 500 λεπτά δοκιμής βίντεο και 350 λεπτά 3D gaming. (Το Κουλούρι τους έχει πάρει στο ψιλό).
***
*ΤΟ δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά με τη φράση «η «Ελλάδα +» θέλει ένα καλό restart και μετά όλα θα δουλεύουν ρολόι», ενώ στη συνέχεια παρουσιάζει αναλυτικά τις δυνατότητες και λειτουργίες του νέου μοντέλου, μεταξύ των οποίων η κυκλική οικονομία μπαταρίας, η πράσινη μετάβαση σε κατάσταση energy saver, καθώς και η λειτουργία αυτοπαραγωγής και αυτοκατανάλωσης πόρων από το σύστημα. «Το μοντέλο της Κυβέρνησης είναι απλώς υποδεέστερο τεχνικά, χάνει σε ανθεκτικότητα και δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε βιώσιμο. Βρείτε μου εσείς κάποιον που να του αρέσει να του τελειώνει η μπαταρία αμέσως» ανέφερε σχετικά ηγετικό στέλεχος του κόμματος.
***
*ΑΠΟ την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «φούσκωμα» των στοιχείων της μπαταρίας, τονίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση όποιος χρειάζεται 1.000 λεπτά για την αξιοποίηση των πόρων ενός Ταμείου δεν έχει ιδέα από δημόσιες επενδύσεις».
Ζ.

Πεινούσαν
*ΕΙΧΑΝ όρεξη ενόψει Εξεταστικής οι Λαρισαίοι φοιτητές, πεινούσαν κιόλας.
- Όλο το απόγευμα λιγουρευόμουν πιτόγυρο, ρε σεις...Και κάποια στιγμή μου το έφεραν από το πουθενά. Αύριο λέω να λιγουρευτώ 100.000 ευρώ.
***
*- ΣΤΗΝ εποχή μας, το συνειδητοποιείτε; Τα φαγητά έχουν χημικά και τα σαμπουάν μέλι και βιταμίνες.
***
*- ΕΝ τω μεταξύ, ξέρει κανείς καμιά καλή δίαιτα να χάσω 7-8 χρονάκια; Σαν να παραμεγαλώσαμε...
Ζ.

Το παραδέχονται
*Η προχωρημένη οικονομικά και ευαίσθητη κοινωνικά Σουηδία, με πληθυσμό ένα τι μικρότερο της Ελλάδας, δεν τα πήγε καλά λέει με τη διαχείριση του κορονοϊού. Ασκείται κριτική στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, ενώ ακούγεται και αυτοκριτική.
Πάνω από 1.000.000 διαπιστωμένες μολύνσεις, δεν εφαρμόστηκε εκεί λοκντάουν, αυτοί πάνε κατευθείαν για ανοσία της αγέλης κολλώντας τον ιό, ενώ πέθαναν 14.500 άνθρωποι, μεγάλες απώλειες είχαν στους οίκους ευγηρίας. Ούτε τα μισά εντοπισθέντα περιστατικά στην Ελλάδα, περίπου 400.000 αλλά και 12.200 οι θάνατοι. Μία η άλλη δηλαδή στα θύματα του κορονοϊού με τη Σουηδία, υστέρηση στον εντοπισμό των μολύνσεων. (Οι Έλληνες πάντως θεωρούμε ότι τα έχουμε πάει περίφημα με τη διαχείριση της πανδημίας. Άλλη η φύση του λαού, ο ήλιος, η θάλασσα, το λάδι της ελιάς, αισιοδοξία μεσογειακή;).
***
*ΟΙ Σουηδοί έχουν να συγκρίνουν με τους γείτονες Σκανδιναβούς και να κλάψουν. Φινλανδία και Νορβηγία με τον μισό πληθυσμό της Σουηδίας, και της Ελλάδας εννοείται, εμφανίζουν μόλις 90 και 130 χιλιάδες μολύνσεις αντιστοίχως και 950 και 800 θανάτους μόνο, η καθεμία. Είναι εντυπωσιακή η διαφορά στην ίδια γειτονιά.
Ζ.

Γράμμου
*ΚΛΑΔΕΨΕ ένα δέντρο φουντωτό στην αυλή του και απόθεσε τα κλαδιά στο πεζοδρόμιο, μπροστά από ακάλυπτο οικόπεδο, ακριβώς απέναντι, στην οδό Γράμμου, πίσω από το γήπεδο Αλκαζάρ. Εδώ και δύο εβδομάδες τηλεφωνεί, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, αλλά φαίνεται ότι αγρόν ηγοράζουν. Χθες ύψωσαν και τον τόνο της φωνής τους, διαμαρτύρεται ο συμπολίτης...

Εξερευνητές
*ΔΥΟ πιτσιρικάδες γυρνάνε ένα βραδάκι σπίτια τους σε χωριό της Λάρισας κι είπαν να κόψουν δρόμο μέσα από το νεκροταφείο. Καθώς λοιπόν προχωρούν ανάμεσα στα μνήματα, ακούν ξαφνικά ένα τακ-τακ-τακ κάπου κοντά τους κι ανατριχιάζουν. Τρομοκρατημένοι, στήνουν αυτί, ο ήχος ακουγόταν ολοκάθαρα, να δουν όμως αδύνατον, δεν είχε και φεγγάρι εκείνη τη βραδιά. Περπατώντας λοιπόν δειλά-δειλά προς τη μεριά που ακουγόταν το τακ-τακ και κρατώντας ο ένας τον άλλον για να παίρνουν θάρρος, διέκριναν έναν γέρο δίπλα σ’ έναν τάφο, να κρατά σφυρί και καλέμι και να σκαλίζει κάτι σε έναν μαρμάρινο σταυρό. Ξεφύσηξαν ανακουφισμένοι.
- Μας τρόμαξες ρε μπάρμπα. Μας έκοψες τα ήπατα. Τι σου ήρθε βραδιάτικα και σκαλίζεις στον σταυρό; Νομίσαμε ότι ήταν κανένα φάντασμα...
- Τι να κάνω ρε παιδιά με τους άχρηστους...Έγραψαν λάθος το όνομά μου.
Ζ.

 

 MONOPATI CIU

*ΚΙ όμως, έχει και μονοπάτι που βγάζει στην πολυσύχναστη γέφυρα της Νέας Σμύρνης.
Ζ.

 

AKOY CIU

*ΤΟΥ ζήτησε να κάτσει να την ακούσει να του εξηγήσει τι την ενόχλησε στη συμπεριφορά του. Κι εκείνος πήρε τα μέτρα του.
Ι.Μ.

 

GIATROS CIU

*ΤΗ μέρα καρδιολόγος, το βράδυ αμαρτωλός...
Ζ.

 

KENTAVROS CIU

*ΜΕ μια πρώτη ματιά, μοιάζει με Κένταυρο. Είχε και θηλυκούς στο Πήλιο;
Ζ.

 

OMORFOS CIU

* - ΤΙ ακούω... Βίλα με πισίνα, Φερράρι, λογαριασμός στην Ελβετία, για πλησίασε βρε ομορφόπαιδο...
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass