ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2021 18:00
 *ΠΡΟΦΑΝΩΣ και για αγροτικά θέματα θα συζητούσαν στο κτίριο της Περιφέρειας στη Θεοφράστου, ο Κώστας Αγοραστός, ο Κώστας Τζανακούλης, ο αντιδήμαρχος Τεμπών Αθανάσιος Καραναστάσης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας Φυτών της ΔΑΟΚ Δημήτρης Σταυρίδης και ο αγρότης Αδάμος Τσιτσιούμης. Ειδικότερα η κουβέντα επικεντρώθηκε στο πώς θα εξαλειφθούν τα ζιζάνια ...κάθε είδους! Γ.Ρ. *ΠΡΟΦΑΝΩΣ και για αγροτικά θέματα θα συζητούσαν στο κτίριο της Περιφέρειας στη Θεοφράστου, ο Κώστας Αγοραστός, ο Κώστας Τζανακούλης, ο αντιδήμαρχος Τεμπών Αθανάσιος Καραναστάσης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας Φυτών της ΔΑΟΚ Δημήτρης Σταυρίδης και ο αγρότης Αδάμος Τσιτσιούμης. Ειδικότερα η κουβέντα επικεντρώθηκε στο πώς θα εξαλειφθούν τα ζιζάνια ...κάθε είδους! Γ.Ρ.

Καθαπόγεμα
*ΤΟ πρωί λιακάδα, τ’ απόγευμα ομπρέλα. Κι όχι μια μέρα μόνο, ολόκληρη τη βδομάδα

έτσι προβλέπεται να το πάει, με κορύφωση των καταιγίδων το Σαββατοκύριακο.
Η στάνταρ φρασεολογία των ημερών: «... νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές...».
(Και οι πιλότοι των αεροπλάνων της αντιχαλαζικής σε διαρκή επιφυλακή).
Ζ.

Φουλ απεργία
*ΗΡΘΕ η σειρά και της παρούσας κυβέρνησης. Όπως συνέβη και με τις προηγούμενες κάποιες φάσεις, βασικά με το ασφαλιστικό ζήτημα, οπότε και συνήθιζαν να υποχωρούν κάπως, έτσι και τώρα με τα εργασιακά και το οκτάωρο.
Της κακομοίρας αναμένεται να γίνει μεθαύριο Πέμπτη με τη μεγάλη απεργία και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανά την επικράτεια και στη Λάρισα φυσικά.
Συγκριτικά βέβαια με την ως τώρα νηνεμία, διότι και τα συνδικάτα όλο και αποδυναμώνονται, πάν’ οι παλιές δυναμικές.
Ωστόσο παρατηρείται κινητικότητα, υπόστρωμα στην κοινωνία υπάρχει, μέχρι και ενότητα και συσπείρωση προέκυψε στην πολυδιασπασμένη αντιπολίτευση. (Φαίνεται ότι θα ζορίσουν τα πράγματα για τις εμπνεύσεις Χατζηδάκη).
Ζ.

Με κεράσια
*ΣΤΟΝ ρυθμό της επικαιρότητας η συζήτηση των Λαρισαίων.
- Πόσο έχουν τα κεράσια;
- Στα 5,70... Να σας βάλω;
- Ναι, βάλτε μου 5-6.
- Κιλά;
- Όχι, κεράσια.
***
*- ΜΕ ρώτησε τ’ αφεντικό πώς θέλω να μου πληρώσει το μπόνους. Με ρεπό ή με κεράσια;
***
*- ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ, διάβασα, μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης στη Μύκονο, σαν να λέμε δηλαδή ότι η Καλαμάτα βγάζει καλό λάδι.
Ζ.

Ετησίως
*ΔΕΝ είναι κι άσχημα, από στενή οικονομικά άποψη, να τα σκάει κάθε σεζόν ο Ολυμπιακός στην ΑΕΛ. Να πληρώνει ο Μαρινάκης και μάλιστα χοντρά για ποδοσφαιριστές της Λάρισας. Κάθε χρόνο, από ένας. Συνήθεια που έγινε λατρεία. Τη μια ο Μασούρας -ο αμυντικός όχι ο βασικός επιθετικός των ερυθρολεύκων-, την άλλη ο τερματοφύλακας Κρίστινσον. Και φέτος ο Δημ. Πινακάς, με ακόμα πιο πολλά λεφτά αυτός. (Αρκεί αυτή η συνήθεια να μην έχει και τίποτε παρενέργειες).
Ζ.

Ζεϊμπεκιές
*- ΘΕΛΩ έναν βουλευτή που να είναι καλός στα παλαμάκια....
Άρχισαν το «λαναρείο» χθες στη Λάρισα, με τις φωτογραφίες του Χρ. Κέλλα, που βαρούσε παλαμάκια σε γλέντι σε σπίτι αδελφικού του φίλου που βάφτιζε την εγγονή του. Ανθρώπινες στιγμές, όπως παραδέχτηκε κι ο ίδιος ο βουλευτής. Με μουσικές, χορούς και δίχως μάσκες.
- Αν ήταν σε μαγαζί, θα έπρεπε να πληρώσουν πρόστιμο όλοι. Και ο βουλευτής.
***
*- ΑΥΤΟΙ φταίνε που τα γράφουν, αυτοί οι ζέοι, αντιπολίτευση σε όλα και με όλα βρε παιδάκι μου. Δεν σέβονται τίποτε...
- Και πώς έφτασαν στο «Ντοκουμέντο» οι επίμαχες φωτογραφίες;
- Μάλλον κάποιος κεφάτος αφελής απ’ τους γλεντοκόπους θα τις είχε τραβήξει και τις ανάρτησε να καμαρώσει. Μετά όλα πήραν τον δρόμο τους. (Μην τον πετύχει μοναχά ο Χρ. Κέλλας...).
***
*- ΣΠΙΤΙ κι αυτό όμως... Με εγκατάσταση φωτορρυθμικών και οθόνη, του dj προφανώς. Καλά, πίστα γίνεται εύκολα παντού, σπρώχνεις στην άκρη τα τραπέζια και νάτη...
- Στα σπίτια επιτρέπονται η μουσική κι ο χορός, ε; Τα κορονοπάρτι όμως όχι.
- Δεν ήταν απολύτως σαφής ο Χαρδαλιάς. Μέχρι πόσα άτομα, πόσα ντεσιμπέλ...
Ζ.

Το «γαλατάκι»
*ΦΥΣΙΚΑ και συζητήθηκε η παρέμβαση του γνωστού Λαρισαίου μέσω της εφημερίδας, ο οποίος σχολίασε το «γαλατάκι» των υπαλλήλων του Δήμου. Αρμοδίως, παρέχεται η ενημέρωση ότι «τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα προβλέπονται για όλους βεβαίως τους Δήμους της χώρας από το ΦΕΚ Β’ 20808, 8-6-2019. Και από αρκετά χρόνια πριν φυσικά...».
***
*ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ, στους μόνιμους υπαλλήλους και στους υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου, καθώς και στους συμβασιούχους μίσθωσης έργου των OTA α’ και β’ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, ανάλογα με τον κλάδο/ειδικότητα, τον χώρο και το αντικείμενο εργασίας, παρέχονται τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), καθώς και οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί για την ατομική προστασία τους. Επίσης, στους εργαζόμενους στους οποίους παρέχονται ΜΑΠ, παρέχεται και 1 λίτρο φρέσκο γάλα σε ημερήσια βάση και σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας χορήγησής του, κατά τον ανωτέρω χρόνο, χορηγείται ίση ποσότητα γάλακτος μακράς διαρκείας ή τύπου εβαπορέ με ειδική σήμανση επί του κυτίου, ώστε να μην είναι εφικτή η περαιτέρω διάθεση, μεταπώληση, κ.λπ. Η διανομή του γάλακτος γίνεται στους χώρους εργασίας. Δεν επιτρέπεται η αποτίμησή του σε χρήμα. (Έτσι σε κάθε δημοτικό υπάλληλο παρέχονται περίπου 250 λίτρα γάλα τον χρόνο, παροχή που στοιχίζει στον Δήμο Λαρισαίων συνολικά περί τις 500 χιλιάδες ευρώ ετησίως).
***
*ΝΟΜΙΜΟ βεβαίως, νομιμότατο, γι’ αυτό άλλωστε και η δημοπρασία για την προμήθεια γάλακτος από τον Δήμο. Και κατοχυρωμένο δικαίωμα και παροχή, λιγάκι παράξενο ωστόσο, ιδίως για κάποιες ειδικότητες εργαζομένων. Για το γάλα η συζήτηση, όχι βέβαια για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Σύμφωνα με τον νόμο πάντως, όσοι παίρνουν ΜΑΠ δικαιούνται και γάλα.
Επίσης διευκρινίζεται ότι τα «γραφεία», καθώς και ορισμένοι οδηγοί αφαιρέθηκαν από την παροχή ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019. Όσοι είναι μεν σε γραφεία, αλλά και σε εξωτερικά καθήκοντα, π.χ. μηχανικοί, παρέμειναν. (Θα μπορούσε να τοποθετηθεί επ’ αυτού και το σωματείο. Αν χρειάζεται κάποιος εξορθολογισμός δηλαδή).
Ζ.
Μπερδεμένοι
*ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βρουν άκρη οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Σ’ αγαπώ.
- Ευχαριστώ.
- Περίμενα κάτι περισσότερο.
- Ευχαριστώ πολύ.
***
*- ΤΙ ζώδιο είσαι;
- Με ποιο νομίζεις ότι θα έχω περισσότερες πιθανότητες μαζί σου;
***
*- Ο έρωτας είναι τυφλός, αλλά μην ανησυχείς, μετά τον γάμο η όραση επανέρχεται σιγά-σιγά στο 100%.
Ζ.

Τους αγνοούν;
*ΚΑΘΕ χρόνο τα ίδια, φέτος ίσως ακόμα χειρότερα. Η ζούγκλα με τα ανεξέλεγκτα χόρτα στην οδό Δράμας, στη συνοικία της Χαραυγής, εκεί πίσω από τις τράπεζες. Χαώδης η κατάσταση, ματαίως τηλεφωνούν εδώ και καιρό οι περίοικοι στη Δημαρχία, προφανώς το έχουν στο πρόγραμμα. Και πρόκειται για δημοτική έκταση, δεν είναι τίποτε οικόπεδα ιδιωτών που αμελούν. Δεν μπορεί ο Δήμος να δίνει το κακό παράδειγμα.
Ζ.

Ρωτούσε
*ΜΕ τόσα που παρουσιάζονται στα κανάλια, προέκυψε και το ακραίο.
Γράφει η άλλη: Είμαι παντρεμένη, αλλά είμαι ερωτευμένη με τον αδελφό του άντρα μου κι έμεινα έγκυος από τον κουμπάρο. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;
- Κάνε το ΆστραΖένεκα. (Ακαριαία δόθηκε η λύση).
Ζ.

Λησμονημένο
*«ΟΙ Αυστραλοί ήρθαν, πέρασαν και έφυγαν. Και δυστυχώς ο Δήμος Τεμπών το έχει ξεχάσει». Η παρατήρηση από τον Λάμπρο Ζάρρα, εκπρόσωπο Τύπου της παράταξης Κ. Κολλάτου. «Λησμονημένο εκεί στην άκρη της στροφής στο σημείο «κιόσκι», το μνημείο για τους ήρωες Αυστραλούς πολεμιστές στα ιστορικά Αμπελάκια, με τη σημαία να κυματίζει κομμένη και ξεφτισμένη.
Ένα μνημείο που όταν κατασκευάστηκε, η τελετή αποκαλυπτηρίων έκανε τον γύρο του κόσμου και ακούστηκε ο Δήμος Τεμπών και τα Αμπελάκια μέχρι το Σίδνεϋ της Αυστραλίας».
(Ε, χρειάζεται μια φροντίδα πότε-πότε...).
Ζ.

ΑΤΜ
*ΕΚΤΟΣ λειτουργίας είναι εδώ και πάρα πολλές ημέρες το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) που βρίσκεται στο δημοτικό κατάστημα Ευρυμενές κι όπως καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Αγιάς Σάκης Ολύμπιος «στις αλλεπάλληλες οχλήσεις του στην Τράπεζα Πειραιώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση».
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ΑΤΜ εξυπηρετεί τις ανάγκες κατοίκων των χωριών Ομολίου, Στομίου, Παλαιοπύργου και Καρίτσας, όπως και την παραλιακή ζώνη, ενώ οι κάτοικοι εξετάζουν διάφορες μορφές διαμαρτυρίας, εάν τελικά δεν εισακουστούν και δεν αποκατασταθεί το πρόβλημα με το μηχάνημα.
Γ.Ρ.Μαρμάρωσε;
*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ η Μ. Κ. για τον «γλυπτό ποταμό» που δεν λειτουργεί. Μαρμάρωσε; «Το άνοιξαν λίγο για να ξανακλείσει;
Τι γλυπτά ποτάμια θέλαμε τότε... Τέτοια απαξίωση με τα σιντριβάνια της πόλης;» (Και μάλιστα τώρα που έπιασαν οι ζέστες...).
Ζ.

Κινείται η Κίνηση
*Ο Χρ. Σπίρτζης εθεάθη στη Λάρισα και είχε ανεπίσημες επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κινείται η Κίνηση Μελών, η λεγόμενη, η εσωκομματική τάση των θεωρούμενων προεδρικών.
Είναι η διεξαγωγή του συνεδρίου μπροστά, όλοι οργανώνονται να βγάλουν αντιπροσώπους και τέτοια.
Ο εσωκομματικός ανταγωνισμός καλά κρατεί και δεν είναι πάντα υγιής, ούτε μόνο ευγενής άμιλλα.
***
*ΜΠΟΡΕΙ απλώς να ήπιαν ένα καφεδάκι σε καφέ της Πατρόκλου, αλλά η συνάντηση ήταν προμελετημένη και επί σκοπώ, δεν επρόκειτο απλώς για έναν φίλο περαστικό απ’ την πόλη. Ούτε ήταν ο πρώην υπουργός Χρήστος που ήθελε να τα πει με τους Λαρισαίους συνονόματους Χρήστο και Χρήστο.
Πριν λίγο καιρό είχε επισκεφθεί τη Λάρισα, διακριτικά και ανεπισήμως κι εκείνος, και ο Γιώργος Τσίπρας, ο ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ.
***
*ΛΕΓΕΤΑΙ ότι επικεφαλής της Κίνησης έχει οριστεί ο Χρ. Αθανασιάδης, ενώ μετέχουν Α. Αγραφιώτης, Χρ. Παπαδημητρίου, βασικά οι του Αγροτικού δηλαδή και πασοκογενείς, αλλά και ο πρώην βουλευτής Ν. Παπαδόπουλος.
Λέγεται επίσης ότι αυτήν τη φορά, στην επαφή με Σπίρτζη, δεν μετείχαν οι «κοκκαλικοί». Δεν τους θέλουν, δεν ήθελαν εκείνοι, άγνωστο. Ακούγεται πάντως ότι ο βουλευτής επιδιώκει να απεμπλακεί από εσωκομματικούς καυγάδες. Ίσως γι’ αυτό δεν έδωσε συνέχεια στη δημόσια επίθεση που δέχθηκε από τις ΣΥΝΕΚ, την παράταξη εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση του στο θέμα των Πειραματικών Σχολείων.
(Εκπαιδευτικός πάντως είναι και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Β. Ζωγράφος).
Ζ.

Παρενέργειες
*- ΓΙΑΤΡΕ, διηγιόταν κεφάτος χθες ο Λαρισαίος, εσύ είπες στη μοναχή Λουκία ότι είναι έγκυος;
- Ε ναι... Είχε ένα δυνατό λόξιγκα για μέρες και της είπα κάτι να τρομάξει για να της κοπεί.
- Γιατρέ, της αδελφής Λουκίας της κόπηκε ο λόξιγκας, όμως ο πάτερ Γερβάσιος έπεσε απ’ το καμπαναριό.
Ζ.

Μπαμ μπουμ
*ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ την τρέχουσα επικαιρότητα στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
- Το πρωί μετράμε ύφεση, το απόγευμα κρούσματα και το βράδυ πυροβολισμούς.
***
*- ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ας επιτραπεί η μουσική στην εστίαση για να μην ακούμε τους πυρoβoλισμούς...
***
*- ΟΤΑΝ διαβάζω για το οργανωμένο έγκλημα σκέφτομαι πώς μπορεί να είναι το ανοργάνωτο. Που πάνε ας πούμε έξω από την τράπεζα να τη ληστέψουν κι αρχίζουν. «Ρε σεις, δεν έφερε κανείς όπλο; Πού είναι οι μάσκες; Εσύ ποιος είσαι; Ρε αυτό το υποκατάστημα έχει κλείσει από πέρυσι».
Ζ.

 

 

LIBADAKI CIU

*Ο Δήμος καλεί τους δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους από την ξερή βλάστηση. Σίγουρα όμως θα έδινε το καλό παράδειγμα, αν φρόντιζε πρώτα τα οικόπεδα ιδιοκτησίας του, όπως στην περίπτωση της φωτογραφίας μας: Μεταξύ των οδών Πλαπούτα και Μακρυγιάννη στο Λιβαδάκι, τα χόρτα έχουν ξεπεράσει το ύψος ενός ανθρώπου και είναι έτοιμα για «θερισμό»...

 

KAFES CIU

*ΑΥΤΟΣ είναι ο γνωστός Σταύρος και κυρ Σταύρος κι αφέντης τσουτσουλομύτης, στην πρωτεύουσα του καφέ.
Ζ.

 

MANA CIU

*ΕΛΛΗΝΙΔΑ μάνα παλαιότερης περιόδου, απαντάται όμως και στη σημερινή.
Ζ.

 

META CIU

*ΟΤΑΝ έχεις χάσει κάθε ελπίδα στον μάταιο τούτο κόσμο, μπορείς να σκέφτεσαι με προοπτική για το μετά.
Ζ.

 

MERIDA CIU

*ΚΑΙ το φετινό καλοκαίρι, η εφημερίδα αχώριστη συντροφιά στην παραλία, λέει και φωτογραφίζει ο Θ.Τ. Είναι και μεγάλου σχήματος βοηθάει και στη σκίαση.

 


 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass