ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2021 18:05
*- ΥΠΟΥΡΓΕ, πέρασε η ώρα... (Για ποιο πράγμα, απ’ όλα; Ίσως ο Απ. Καλογιάννης να λέει στον Σωκρ. Φάμελλο για τις καθυστερήσεις στον Αχελώο). *- ΥΠΟΥΡΓΕ, πέρασε η ώρα... (Για ποιο πράγμα, απ’ όλα; Ίσως ο Απ. Καλογιάννης να λέει στον Σωκρ. Φάμελλο για τις καθυστερήσεις στον Αχελώο).

Αλλος καιρός
*- ΜΑΛΛΟΝ δίνει παράταση σε όσους δεν πρόλαβαν ν’ αδυνατίσουν για να βγουν στις παραλίες. Γι’ αυτό χάλασε... (Η συζήτηση για τον καιρό απέκτησε άλλο ενδιαφέρον στη Λάρισα).


***
*- ΠΟΤΕ ήρθε φέτος το καλοκαίρι, πότε πέρασε παιδιά, χαμπάρι δεν πήρα.
***
*- ΤΙΣ βαρεθήκαμε πια τόσες βροχές. Άντε να ρίξει και κάνα χιονάκι τώρα...
***
*- ΜΕ τέτοιον καιρό δεν ξέρω τι να διαλέξω. Ν’ αγοράσω καινούργιο μαγιό ή ξύλα για το τζάκι;
Ζ.

Εκδόθηκε η ΚΥΑ
*ΓΙΑ την έκδοση της ΚΥΑ και την ανάρτησή της στο ΦΕΚ με αριθμό Β 2447/ 8-6-21 από το Υπουργείο Εργασίας για τον καθορισμό αριθμού αδειών διαμονής για εργασία, πολιτών τρίτων χωρών με ΚΑΔ 28798, ενημερώθηκε από κυβερνητικά στελέχη ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής νομού Λάρισας Χρήστος Κέλλας. Εξέλιξη που ανάβει το «πράσινο φως» για την έλευση των αλλοδαπών εργατών στον νομό Λάρισας, προκειμένου να συγκομίσουν άμεσα κερασιά, καρπούζια και άλλα ευπαθή προϊόντα. Υπενθυμίζεται ότι για την επίλυση του προβλήματος, είχε ασκήσει πιέσεις και υποβάλει αναφορές προς τα αρμόδια Υπουργεία, ο Λαρισαίος πολιτικός.Κορονέικη
*ΜΙΚΡΗ Αγγελία: Εμβολιασμένος Pfizer ζητά εμβολιασμένη Moderna με σκοπό την παρενέργεια.
Ζ.

Σκληρή δουλειά
*ΗΤΑΝ εκεί πάνω που οι Λαρισαίοι ξεκινούσαν την κουβέντα για την αυριανή απεργία.
- Όταν ήμουν πολύ νέος ήμουν φτωχός. Με σκληρή δουλειά και με τα χρόνια τα κατάφερα. Έπαψα να είμαι νέος.
- Αν η σκληρή δουλειά μπορεί να σε κάνει πλούσιο, τότε τα υποζύγια θα ήταν εκατομμυριούχοι.
Ζ.

Έχει δρόμο
*ΟΥΤΕ καν 90.000 Λαρισαίοι δεν έχουν εμπλακεί ακόμη στην υπόθεση του εμβολιασμού. Ένας στους τρεις μονάχα έκανε τουλάχιστον μία δόση, οι 50.000 περίπου εξ αυτών ολοκλήρωσαν το εγχείρημα έχοντας κάνει ήδη και τη δεύτερη. Ένας στους τρεις είναι λίγοι, πολύ λίγοι και ήδη καλοκαίριασε, το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει προ εξαμήνου, τα Χριστούγεννα. Στην αρχή δεν υπήρχε πρόγραμμα, δεν έβρισκες ραντεβού, ύστερα έδειξε να κάμπτεται κάπως και το ενδιαφέρον άλλωστε οι κυβερνώντες πανηγύριζαν ότι ορθώνεται το τείχος ανοσίας, μπορεί και να ησύχασε ο κόσμος «εντάξει μωρέ ξεμπλέκουμε, εμβολιάζονται οι άλλοι...».Το οποίο τείχος όμως προς το παρόν είναι απλώς ένα τοιχίο. Με ανοσία, στη Λάρισα επί παραδείγματι, κάτω από 20% δεν λέει... (Διότι θα έρθει το φθινόπωρο, θα επιστρέψει κεφάτος ο ιός κι αλίμονο...).
Ζ.
Πάλι τα ίδια
*ME 20 εντοπισμένα περιστατικά κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού, η Λάρισα επανέρχεται καμαρωτή στο βάθρο της. Πανελληνίως μπροστά ξανά. Κι από το δόξα τω Θεώ στο βόηθα Παναγιά, άλλη μια φορά. Και κανείς δεν λέει πού θα πάει αυτή η δουλειά. Γνωστό μάλλον τι πρέπει να γίνει για να ξεριζωθεί το κακό από την περιοχή, αλλά κάποιος πρέπει να το συντονίσει, να αναλάβει δράση.
Ζ.

Πολύ δύσκολο
*ΑΔΙΕΞΟΔΟ και χαλαρή αντιμετώπιση.
- Ο μοναδικός τρόπος να κάψω λίπος είναι πλέον μόνο η αποτέφρωση.
***
*- ΚΑΝΩ τη διαλειμματική δίαιτα. Τρώω ό,τι θέλω κι ύστερα κάνω ένα διάλειμμα να πάρω ανάσα.
***
*- ΤΙ καλά θα ήταν να έχανα τα κιλά τόσο γρήγορα όσο και την υπομονή μου...
Ζ.

Μόνο γάλα;
*ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ο Κ. Μ., αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) όπου «περιγράφονται αναλυτικά τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δίνονται στους υπαλλήλους των Δήμων και των Περιφερειών, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι Ωδείων, ώστε να δικαιούνται και αυτοί το καθημερινό γαλατάκι». (Αλήθεια, αναρωτιέται, πώς θα μοιραστούν στο ΔΩΛ ισομερώς 5.008 μπουκάλια γάλα σε 27 υπαλλήλους;).
***
*ΑΥΤΟ βέβαια είναι το εντελώς ασήμαντο. Ενόψει λοιπόν πιθανής τοποθέτησης του σωματείου, μετά την απεργία εννοείται, επισημαίνει ότι «θα ήταν ενδιαφέρον να διευκρινιστεί σε πόσους και ποιους Δήμους τουλάχιστον του νομού Λάρισας και σε ποιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας υλοποιείται η παροχή γάλακτος, σύμφωνα με την προαναφερόμενη ΚΥΑ. Επίσης να διευκρινιστεί εάν παρέχονται στους υπαλλήλους που περιγράφονται στην ΚΥΑ τα αντίστοιχα Μέτρα Ατομικής Προστασίας και εάν αυτά χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά ή κατ’ επιλογή του κάθε υπαλλήλου. Και τέλος εάν εφαρμόζονται οι διαδικασίες αξιολόγησης για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, που θεσμοθετούνται στην ΚΥΑ, ώστε να ελέγχεται η αποτελεσματικότητα των όσων προβλέπονται σ’ αυτήν.... Καθότι η παροχή γάλακτος αποτελεί ένα μικρό μέρος των προβλεπομένων, στο οποίο μάλλον περιορίζεται η εφαρμογή της ΚΥΑ». (Με κατανάλωση πάνω από 500 τόνους γάλα ετησίως πάντως, ο Δήμος Λάρισας θα μπορούσε να είχε δραστηριοποιηθεί και στην κτηνοτροφία για να καλύψει τις ανάγκες. Θα συνέφερε).
Ζ.

Ρηξικέλευθη
*ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ προκήρυξη για την πρόσληψη ειδικών φρουρών που θα αποτελέσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, τις λεγόμενες ΟΠΠΙ.
Κι η ρηξικέλευθη ιδέα του Γ. Μ.
- Περιμένω από όλες τις ομάδες ακτιβιστών, αναρχικών, αντιρρησιών, αντεξουσιαστών, να σπεύσουν να κάνουν μαζικά αιτήσεις. Ρουβίκωνες και λοιποί, οπωσδήποτε. Να τους χαζέψουν εντελώς. Τι καλύτερες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων;
Ζ.

Η Μεγίστη
*«ΦΟΝΙΚΟ στη Μεγάλη Εκκλησία» ο τίτλος, άρα αστυνομικοθρησκευτικό το μυθιστόρημα, την Αγία Σοφία εννοεί ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, οπότε και Βυζαντινή Ιστορία και κοινωνία και αρχαιοελληνική επίσης, τον 6ο αιώνα διαδραματίζεται στο μεταίχμιο, στη στροφή της ιστορίας, με Ανθέμιο και Ισίδωρο δίπλα στον Ιουστινιανό και την αμφιλεγόμενη αυτοκράτειρα, όλα πλέκονται σε έναν καμβά με πολλά Μαθηματικά, για βιβλίο του Τεύκρου πρόκειται άλλωστε, μαθηματικοί γύρω από το φονικό, αλλά και τη Μεγάλη Εκκλησιά.
***
*ΜΕΣΑ σ’ όλα και γλώσσα, παρόντες και φιλόλογοι μαζί με τους μαθηματικούς. Επί παραδείγματι: Το όνομα της πραγματείας του Πτολεμαίου έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.
Ο ίδιος ο Πτολεμαίος την ονόμασε Μαθηματική Σύνταξις. Μεταγενέστεροι Έλληνες αντιγραφείς προσέθεσαν το επίθετο «Μεγίστη», υπογραμμίζοντας τον σεβασμό τους στο κύρος και την εμβέλεια του έργου. Όταν οι Άραβες μετέφρασαν το έργο στη γλώσσα τους, το τιτλοφόρησαν Αλ Ματζίστι, η Μεγίστη.
Όταν, κατά τον 12ο αιώνα, ο Γεράρδος από την Κρεμόνα μετέφρασε το έργο από τα Αραβικά στα Λατινικά, καθώς εκείνη την εποχή δεν υπήρχε διαθέσιμο ελληνικό χειρόγραφο, εκλατίνισε το αραβικό όνομα και από αυτό προέκυψαν τα Ευρωπαϊκά αντίστοιχα Almagest, Almageste, κ.λπ. Κι όταν το λατινικό όνομα εξελληνίστηκε προέκυψε το «Αλμαγέστη».
Ζ.
Βρες άκρη...
*ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ πράγματα, ως συνήθως δηλαδή.
- Μου αρέσεις πολύ έτσι. Όπως μισοκλείνεις τα μάτια, σου δίνει ένα στυλ πολύ μυστήριο.
- Πρεσβυωπία λέγεται.
***
*- ΟΣΟ πιο έντονα χορεύει κάποιος το «θα ζήσω ελεύθερο πουλί», τόσο πιο πολύ παντόφλα πέφτει στο σπίτι.
***
*- ΠΗΡΑ τηλέφωνο τον Μήτσο και πριν προλάβει να απαντήσει τον ρώτησα «Μ’ αγαπάς;». Κι εκείνος μου απάντησε «Ναι, πολύ. Αλλά πήρες λάθος νούμερο».
Ζ.

Θέλει στήριξη
*ΓΡΑΜΜΗ ψυχολογικής υποστήριξης για όσους παρακολουθούσαν τις Άγριες Μέλισσες ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, όπως άκουσε το Βατράχι στο ρέμα δίπλα στο Διαφάνι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μπαίνει σε λειτουργία τετραψήφιος αριθμός στον οποίο τηλεθεατές που έχουν πέσει σε κατάθλιψη και ήδη αντιμετωπίζουν σύνδρομο στέρησης λόγω της ολοκλήρωσης του δεύτερου κύκλου της σειράς θα μπορούν να καλούν για ψυχολογική υποστήριξη.
Όπως αναφέρεται, η γραμμή θα στελεχωθεί από ειδικούς τηλεψυχολόγους, οι οποίοι θα συμβουλεύουν τους τηλεθεατές να μην κάνουν καμιά τρέλα στη σκέψη και μόνο ότι δεν θα μάθουν τι γίνεται στο Διαφάνι για τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ θα αναπολούν κλαίγοντας μαζί τους τις καλύτερες στιγμές της φετινής σεζόν.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το Υπουργείο, υπάρχει η σκέψη να πραγματοποιείται εβδομαδιαία ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στον επόμενο κύκλο.
***
*ΣΥΜΦΩΝΑ με τους ειδικούς, θα απαιτηθούν εβδομάδες, ίσως και μήνες ώστε οι φαν της σειράς να επανέλθουν στην κανονικότητα. «Πολλοί ίσως πιστεύουν ότι η ζωή δεν έχει πια νόημα.
Θέλει υπομονή και στήριξη από τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες τηλεθεατές θεάθηκαν να περιφέρονται παραζαλισμένοι στους δρόμους της χώρας με μισόκλειστα μάτια και ψελλίζοντας «Δρόσω», «Δούκα» και «Ανέτ», κοιτάζοντας μπερδεμένοι τον κόσμο γύρω τους, ξεκάθαρα αιφνιδιασμένοι από το γεγονός ότι δεν ήταν στο Διαφάνι.
Ζ.
Αυτοδιαγνώστες
*«Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης σελφ τεστ θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες». Το χθεσινό σκέρτσο του υφυπουργού Α. Σκέρτσου, τέρμα οι φαρμακοποιοί, δεν άντεξαν άλλο να μοιράζουν τζάμπα σακουλάκια με τεστ, που τα παίρνει ο κόσμος σπίτι του για να τα κάνει, αν και όποιος τα κάνει. Άλλο που τη δήλωση στην πλατφόρμα την έκαναν οι περισσότεροι απ’ τους υπόχρεους. Όπως γινόταν παλιότερα και με τα sms και τις σελφ άδειες εξόδου που έδινε ο καθένας στον εαυτό του. Ποιος θα μοιράζει τώρα τα σακουλάκια; Κάτι θα σκεφτούν, δεν θα τα δώσουν δα και στα σούπερ μάρκετ...
***
*ΟΙ φαρμακοποιοί κουράστηκαν. Κόσμος πολύς να μπαινοβγαίνει για δωρεάν σελφ τεστ. Τα κάνει δεν τα κάνει κάποιος, για να υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση πρέπει να φαίνεται στο σύστημα ότι τα έχει παραλάβει. Γονείς για τους μαθητές, υπάλληλοι του Δημοσίου, ιδιωτικοί υπάλληλοι περαδώθε, μεγάλη κίνηση στα φαρμακεία. Μπαίνοντας ο άλλος, δεν θα έκανε τζίρο αγοράζοντας με την ευκαιρία κάτι; Όμως δεν το είδαν έτσι οι φαρμακοποιοί.
***
*ΟΣΟ για το πόσοι και ποιοι κάνουν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, με το ρίσκο πάντα της αυξημένης πιθανότητας για ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, που βάζει σε ανησυχία και τρεξίματα, ο Λαρισαίος λοιπόν ήταν αποκαλυπτικός.
- Στο γραφείο ο ένας δεν ξέρει καν πώς γίνεται το τεστ, ο άλλος δεν ξέρει πώς να στείλει το αποτέλεσμα κι ο τρίτος πιστεύει ότι αυτός ο στυλεός μπαίνει στο αυτί, ως μπατονέτα το είδε αυτός. (Ωστόσο, όλοι τους δηλωμένοι negative).
Ζ.

Με σκοπιμότητα
*ΔΥΟ Λαρισαίοι φίλοι, ένας κουτσός κι ένας καμπούρης φεύγουν από το μπαρ για να επιστρέψουν σπίτι, εκεί κάπου στην Ανθούπολη. Ο καμπούρης, που δεν φοβόταν, αποφάσισε να κόψει δρόμο μέσα απ’ το νεκροταφείο. Ξαφνικά του παρουσιάζεται ένα φάντασμα.
- Τι έχεις στην πλάτη σου;
- Καμπούρα...
Τσακ, τον αγγίζει το φάντασμα και η καμπούρα εξαφανίζεται ως διά μαγείας. Χαρά ο πρώην καμπούρης, κερνούσε την επομένη. Με το που τον βλέπει ο φίλος του τρελαίνεται. Κι αποφασίζει να περάσει κι εκείνος το βράδυ απ’ το νεκροταφείο. Εμφανίζεται και σ’ αυτόν το φάντασμα.
- Τι έχει το πόδι σου;
- Είναι πιο κοντό απ’ το άλλο, είμαι κουτσός.
- Καμπούρα έχεις;
- Όχι.
- Καλά. Τότε πάρε μία.
Ζ.

*ΠΟΥ να πάει η Λαρισαία τέτοιες μέρες χωρίς ομπρέλα...
Ζ.

SKALA_CIU.jpg

*ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ τη σκάλα ο Ν.Χ. με το αχρείαστο παράθυρο. Εκτός κι αν λειτουργεί ως φωτισμός δαπέδου, μόνο την ημέρα όμως.
Ζ.

VENZINI_CIU.jpg

*ΠΑΤΕΝΤΑ Λαρισαίου, για πιο σιγουριά...
Ζ.

ZEVLAS_CIU.jpg

*«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μετά από έναν χρόνο ξαναβρίσκω την Ελευθερία μου και πίνω και πάλι τον καφέ μου στο Κολωνάκι...». Μιλάει με γρίφους ο Κ.Ζ. και διπλά νοήματα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass