ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2021 18:00
*ΤΑ βρίσκουν εύκολα οι Λαρισαίοι βουλευτές μεταξύ τους, ιδίως όταν είναι διαφορετικών κομμάτων. Πόσο μάλλον αν έχουν κι έναν Βολιώτη ανάμεσά τους... (Ξε-μπουκώρουν ευκολότερα). Ζ. *ΤΑ βρίσκουν εύκολα οι Λαρισαίοι βουλευτές μεταξύ τους, ιδίως όταν είναι διαφορετικών κομμάτων. Πόσο μάλλον αν έχουν κι έναν Βολιώτη ανάμεσά τους... (Ξε-μπουκώρουν ευκολότερα). Ζ.

Αργεί λιγάκι
*ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, αλλά όχι και τόσο ακόμη, οι Λαρισαίοι έχουν μπερδευτεί λιγάκι.


- Πού είσαι;
- Θάλασσα έχω πάει.
- Και τι είν’ αυτό που ακούγεται;
- Τα δόντια μου.
***
*- ΠΑΩ σ’ ένα μαγαζί εδώ πιο δίπλα.
- Με το μαγιό;
- Αφού πάω να πάρω χρώμα...
Ζ.

Ομορφιές
*ΝΑ γλαφυρή έως ρομαντική περιγραφή από τον Β. Β., γνωστό επαγγελματία της εστίασης: «Ο καιρός είναι βροχερός και το πρόβειο σιτεμένο».
Ζ.

Οχτάρια Οκταώρου
*ΟΛΑ σήμερα στον ρυθμό της απεργίας. Ποταμιαία η αντίδραση στην προσπάθεια να κάνει το «οκτάωρο» οχτάρια, παραπατώντας και πέφτοντας. Και η εφημερίδα κλειστή, όπως κι όλα τα ΜΜΕ δηλαδή, όχι όμως για απεργιακά, μα και για υγειονομικά θέματα. Αύριο ξανά στο μετερίζι της ενημέρωσης.
Ζ.

Για εμβολιασμένους
*ΜΙΑ ζωή στη νύχτα ο Τ. Ντ. δημιούργησε από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις, με τεράστια πείρα στον χώρο, γνωστό ότι δεν είναι ΝΔ ο άνθρωπος, ωστόσο συντάχθηκε με τη σκέψη Μητσοτάκη για τη λειτουργία των μαγαζιών. Και προτείνει ο Λαρισαίος, στον πανελλήνιο σύνδεσμο επιχειρηματιών κέντρων διασκέδασης, να ζητήσει ώστε να λειτουργήσουν αυτά ξανά από τις 12 Ιουλίου, και σε κλειστούς χώρους, χωρίς περιορισμούς, αλλά με δύο προϋποθέσεις. Προσωπικό εμβολιασμένο με μία τουλάχιστον δόση και πελάτες επίσης εμβολιασμένοι. Σε περίπτωση παρανομίας να επιβάλλονται πολύ τσουχτερά πρόστιμα.
***
*ΚΑΤΙ πήγε να πει για δικαιώματα κάποιος από τους λεγόμενους «αρνητές» των εμβολίων, αλλά πετάχτηκε άλλος από δίπλα.
- Τάκη; Βάλε την Παρασκευή μόνο για εμβολιασμένους και τα Σάββατα για ανεμβολίαστους. Θα δεις ότι δεν θα φανούν Σάββατο, θα επιμένουν να έρθουν κι εκείνοι την Παρασκευή...
Ζ.

Κάτι ξέρουν
*«ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια εδώ γύρω οι Εβραίοι δείχνουν να ξέρουν κάτι παραπάνω στον αγώνα επιβίωσης», θυμίζει ο Λαρισαίος Γ. Π. επισημαίνοντας την επιτυχία του Ισραήλ: «Ήδη μηδέν κρούσματα στη χώρα που έκτισε ανοσία με εμβολιασμό. Τυχαίο;».
***
*ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να το καταλάβει όμως ο κόσμος ότι τον συμφέρει. Και ιδού κίνητρο που σκαρφίστηκε ο Λαρισαίος.
- Πείτε βρε πως όποιος κάνει το εμβόλιο δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ, να γίνει της κακομοίρας στα εμβολιαστικά κέντρα...
Ζ.

Ωχ αμάν...
*ΑΣΧΗΜΗ εμπλοκή της Λαρισαίας.
- Φοράει η άλλη σορτς ψηλά στη μέση, γίνεται εξώφυλλο σε περιοδικό. Φοράω εγώ, Αυλωνίτης.
***
*- ΤΙ φοράς τώρα μωρό μου;
- Μόνο το άρωμά μου...
- Ναι;
- Φυσικά. Σάμπως με χωράει και τίποτα;
***
*- ΜΕΓΕΙΑ το κολάν.
- Παντελόνα είναι.
***
*ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμή έφτασε και η κουλ της παρέας.
- Δεν είμαι χοντρή. Είμαι ευχάριστα διαμορφωμένη.
Ζ.

Ποιες ελιές...
*ΞΕΚΙΝΟΥΝ, όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως, οι ψεκασμοί για τη δακοκτονία και στη Θεσσαλία. Κονδύλια εντάξει, προσλήψεις γεωπόνων και εργατών oκ. Αν είχε και ελιές στα δέντρα... Ο παγετός τον χειμώνα, ο παγετός την άνοιξη και καπάκι ο καύσωνας, εξαφάνισαν την παραγωγή στις περισσότερες περιοχές. Πλήττοντας φέτος πολύ σοβαρά όλες τις δενδροκαλλιέργειες, τεράστιες οι ζημιές και στα φρούτα. Διάβαζαν στο χωριό στην εφημερίδα «...υπάρχει η ελπίδα ότι φέτος οι προσβολές στα ελαιόδεντρα από δάκο θα είναι περιορισμένες» και γελούσαν πικρά.
- Ούτε ο δάκος δεν θα βρίσκει ελιά να δαγκώσει...
- Γεωπόνους για εκτιμήσεις της ζημιάς θέλουμε. Και αποζημιώσεις.
***
*Η φετινή καταστροφή της ελαιοπαραγωγής αποδυναμώνει και το ευφάνταστο επιχείρημα του υπουργού Εργασίας. Δεν υπερασπιζόταν ο Κ. Χατζηδάκης τις απλήρωτες υπερωρίες που εισάγει ο νόμος του, λέγοντας ότι έτσι οι εργαζόμενοι θα βρίσκουν χρόνο ώστε να πάνε τον Νοέμβριο να μαζέψουν τις ελιές τους; Άρα φέτος δεν μπορεί να έχει υπερωρίες, καθότι αχρείαστες, επομένως δεν μπορεί να ισχύσει ο νόμος...
Ζ.

Οικονομική Ζώνη
*ΓΕΝΕΥΗ, 25 (Α.Π.Ε. - Ηνωμ. Τύπος). – Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν σήμερα ότι εσημειώθη σταθερή περίοδος στη διάσκεψη για το Δίκαιο της Θαλάσσης που διοργάνωσε ο ΟΗΕ παρά τις φαινομενικές ενδείξεις περί του αντιθέτου.
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, που ανασύρει ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ. από το 1975, τέτοια περίοδο, διαπιστώνει σημαντική πρόοδο στο θέμα καθορισμού της αιγιαλίτιδος ζώνης 12 μιλίων, κατά τη διάσκεψη για το Δίκαιο των Θαλασσών: Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη διάσκεψη κ. Μουρ εδήλωσε, ότι η διάσκεψη τείνει προς ομοφωνία επί πολλών από τα μεγάλα θέματα. «Σημειώνεται σταθερή πρόοδος και βαδίζουμε προς τη σύναψη συνθήκης», είπε ο κ. Μουρ στους δημοσιογράφους.
Η διάσκεψη άρχισε στις 17 Μαρτίου και λήγει στις 10 Μαΐου. Προηγήθησαν πέντε χρόνια προπαρασκευαστικής εργασίας και μία ολομελής σύνοδος στο Καρακάς τον περασμένο χρόνο. Ο κ. Μουρ εδήλωσε ότι πραγματοποιείται σημαντική πρόοδος παρασκηνιακώς για την επίτευξη ομοφωνίας στο θέμα του καθορισμού αιγιαλίτιδος ζώνης 12 μιλίων, οικονομικής ζώνης 200 μιλίων, στην οποία τα παράκτια κράτη θα έχουν «πολύ ισχυρά δικαιώματα» επί της αλιείας, στην ελεύθερη διέλευση από διεθνή στενά και στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. (ΑΟΖ, ΑΟΖ... Να η οικονομική ζώνη 200 μιλίων, κι έτσι προέκυψε το βασανάκι της ΑΟΖ).
Ζ.

Μαμάδες
*ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ θέματα κουβέντιαζαν οι νεαρές Λαρισαίες.
- Ήρθε η γιαγιά μου, της έφτιαξα ελληνικό καφέ κι έτσι όπως τον ρούφηξε ξεσκόνισε και λίγο το σπίτι.
***
*- ΜΑΜΑ, από ποιον πήρα την εξυπνάδα;
- Από τον πατέρα σου μάλλον κορίτσι μου...
- Ναι;
- Ε βέβαια. Αφού εγώ την έχω ακόμη.
***
*- ΕΛΛΗΝΙΔΑ μάνα είναι αυτή που της λένε ότι το μωρό της για να βγει έξω πρέπει να σαραντίσει κι εκείνη ακούει να σαρανταρίσει.
Ζ.

Τις πταίει;
*«ΔΗΘΕΝ, δεν έχουμε πετύχει το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας», επειδή υπάρχουν πολλοί αρνητές των εμβολίων. Μα αυτοί είναι πολύ λίγοι, γύρω στο 5% άντε 10%. Και πάντα θα υπάρχουν, παντού στον κόσμο». Ο Γ. Κ. διατυπώνει τις αντιρρήσεις του: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει χτιστεί ακόμη το «τείχος ανοσίας», έστω στο 50%-70%, επειδή δεν υπήρχαν εμβόλια. Ούτε ακόμη υπάρχουν σε επαρκείς ποσότητες. Έτσι, παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς ότι «ξεπεράσαμε τα έξι εκατομμύρια εμβολιασμούς», απαράδεκτη η αλχημεία, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι 23% και αυτό των εμβολιασμένων με μία δόση ούτε 40%. Δηλαδή, ούτε καν ο ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν έχει σήμερα πλήρη προστασία. Ποιος φταίει γι’ αυτό;
***
*ΚΑΙ συνεχίζει: «Πρόσφατα άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό νεότερων ηλικιών. Αλλά-φευ- τα ραντεβού εξαντλήθηκαν αμέσως, γιατί ο αριθμός τους ήταν απελπιστικά μικρός. Ποιος φταίει γι’ αυτό; Η Ελλάδα είναι πίσω στον εμβολιασμό όχι εξαιτίας των αρνητών, που είναι λίγοι, αλλά επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων για όσους θέλουν να εμβολιαστούν... Επιπλέον, έξι μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού, δεν έχει λυθεί το πρόβλημα των ανήμπορων να μετακινηθούν. Ενώ δημιουργήθηκαν και τα γνωστά προβλήματα με το AstraZeneca και τις κάθε τόσο αντιφατικές αποφάσεις για το ποιοι πρέπει ή δεν πρέπει να εμβολιαστούν με αυτό. Υπήρξαν ακυρώσεις ραντεβού, αλλά δεν πρόκειται για αρνητές, ούτε ψεκασμένους, άλλωστε αρκετοί είχαν κάνει την πρώτη δόση. Έχουν εύλογες επιφυλάξεις και ανησυχίες. Και δεν είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν άλλο εμβόλιο. (Με την πρώτη δόση πάντως πιάνουν μόνο υπέρυθρες, για Bluetooth θέλει και τη δεύτερη).
Ζ.

Αβγά μι ντουμάτις
*- ΩΩΩΡΕ, σαν τρίβου ‘ψε δυο ντουμάτις γινουμένις στου τηγάν’ι...
Αναμεταδίδει απ’ τον κάμπο η Α. Κ. η Artista.
-Πλατσανάου κι πέντι αβγά ανακατουμένα μέσα, κόβου κι καμόσα κρουμδούλια κι ένα κιφάλ’ι σκόρδα, τυρί γιλαδνό κι κρύου νιράκ’ι... Κι κάθουμι, θαραπάφκα... Είχι κρυότ’η όξου ζντβιράντα, άκουσα κι τα μπακακάκια πέρα απ’ τ’ ανάχουμα... Ιιιρεεε... Τράβσα κι κοιμήθκα μιτά ως του προυί, δίχους να σκιφτού τίπουτα κι δίχους να γυρίσου ντιπ. Έφκιασα κι μια λαδιά στου φανελάκ’ι. Καλά λιεν, άμα δε λαδώις ρούχου μι τέτχιου φαΐ, δε χουρταίν’τς... Αρά δεν ξερν κι λιεν Γκαραγκούνδις;
Ζ.

Με «λίστα»
*Ο ακήρυχτος πόλεμος των ψηφοδελτίων μετράει ήδη θύματα ανάμεσα στους εν ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει το «Antinews», το εσωκομματικά αντιπολιτευόμενο: Δεν πρόκειται για «κόψιμο» από τα ψηφοδέλτια. Αλλά για προγραμματισμένες «εκκαθαρίσεις» που θα τις κάνουν ο κομματικός μηχανισμός και τα μίντια. Ώστε να αδειάσουν θέσεις για τους νέους «εκλέξιμους υποψηφίους».
***
*Ο ασφυκτικός έλεγχος του κομματικού μηχανισμού και των ΜΜΕ επιτρέπουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει κάτι μοναδικό στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Να μετατρέψει τις εκλογές με σταυρό σε εκλογές με λίστα. Δηλαδή να εκλέξει όποιους βουλευτές θέλει.
***
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ χρησιμοποιεί τα παραδείγματα Θεοδωρικάκου-Κουμουτσάκου στην Αθήνα, προβλέποντας ανάλογες κινήσεις και σε άλλες εκλογικές περιφέρειες. Δεν θέλει καραμανλικούς ή σαμαρικούς στη Βουλή, θέλει μητσοτακικούς. (Θα παίξει άραγε κάτι και στη Λάρισα; Και τι; Ποιοι, πώς;).
Ζ.

Σύμπραξη
*ΔΙΑΒΑΖΕ ο Λαρισαίος στην εφημερίδα ότι αστυνομικός νοίκιαζε ασύρματο για 2.000 ευρώ σε ιδιώτη και αυτός με τη σειρά του σε κάποιον τρίτο, σε σπείρα διαρρηκτών, με 3.000 ευρώ, δηλαδή με καπέλο ένα χιλιάρικο. Και εξηγούσε στην παρέα.
- Μην απορείτε... Αυτό είναι το λεγόμενο, το πολυδιαφημιζόμενο ΣΔΙΤ, δηλαδή η Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Ζ.

Καμένα λάδια
*ΓΕΝΝΑΕΙ στην κλινική η νεαρή γυναίκα ενός 70χρονου. Η νοσοκόμα με το βρέφος στα χέρια της αναγγέλλει στον ευτυχή σύζυγο. Λιγάκι περιπαικτικά.
- Να σας ζήσει... Αγόρι. Ίδιος εσείς, χωρίς δόντια και χωρίς μαλλιά. Πώς τα καταφέρνετε;
- Έχω πάντα τη μηχανή μου σε λειτουργία, απαντά εκείνος με χαμόγελο συγκατάβασης.
Μετά από κάνα χρόνο, ξανά το ίδιο σκηνικό, στην ίδια κλινική.
- Συγχαρητήρια, πάλι αγόρι, ίδιος εσείς και αυτό, χωρίς δόντια και χωρίς μαλλιά. Πώς τα καταφέρνετε;
- Έχω πάντα τη μηχανή μου σε λειτουργία... Πιο πλατύ χαμόγελο αυτή τη φορά.
Δύο χρόνια αργότερα, πάλι γεννητούρια. Στην ίδια κλινική. Γεννά η νεαρή γυναίκα, αλλά ένα μαυράκι αυτήν τη φορά. Το φέρνει η νοσοκόμα με σαρδόνιο χαμόγελο.
- Έχετε βλέπω τη μηχανή σας πάντοτε σε λειτουργία, αλλά λάδια δεν αλλάξαμε, ε;
Ζ.

Καμουφλαρισμένο
*ΓΝΩΣΤΟΣ Λαρισαίος πανεπιστημιακός γιατρός, από εκείνους που δεν παίρνουν φακελάκια, πιεζόταν από ασθενή του μετά που είχε λυθεί το πρόβλημα υγείας της.
- Γιατρέ, να σου φέρω κάτι ρεβίθια...
- Δεν χρειάζεται.
- Μα είναι παραγωγής μας, πολύ βραστερά...
Επέμενε εκείνη, κάποια στιγμή τον πέτυχε την ώρα που έφευγε από το νοσοκομείο.
- Να τα βάλετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος πες στη γυναίκα σου, να διατηρηθούν καλύτερα. Τα πήγε εκείνος σπίτι, τα ξέχασαν στο ντουλάπι. Ήρθε ο καιρός της επανεξέτασης της ασθενούς.
- Καλά, τα ρεβίθια γιατρέ;
- Πολύ ωραία...
Σαν να τον κοίταξε προβληματισμένη του φάνηκε, εκ των υστέρων το συνειδητοποίησε. Όταν κάποια στιγμή πήρε η γυναίκα του να μαγειρέψει ρεβίθια και τον ρώτησε έκπληκτη.
- Τι γυρεύει αυτό το πεντακοσάρικο εδώ μέσα;

Ζ.

 

UEATRO CIU

*ΜΕ ήλιο και βροχή, θέλει δουλίτσα ακόμα στην αναστήλωση του Θεάτρου. Δουλειά μυρμηγκιού, έτσι δεν μοιάζουν κι οι τεχνίτες που μοχθούν πάνω στα μάρμαρα;
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass