ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2021 18:00
*ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ στιγμιότυπο από τη μάχη του Λαρισαίου Γ. Μπ. κατά του κορονοϊού. Ζ. *ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ στιγμιότυπο από τη μάχη του Λαρισαίου Γ. Μπ. κατά του κορονοϊού. Ζ.

Κυριακούλα
*- ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχει και η Κυριακή...


Ανακουφισμένη η νεαρή Λαρισαία μάνα.
- Και μπορείς κι εσύ να καθίσεις μια μέρα σαν άνθρωπος, να σκουπίσεις, να σφουγγαρίσεις, να βάλεις πλυντήρια, ν’ απλώσεις, να σιδερώσεις...
Ζ.

Το στάνταρ
*ΕΝΟΨΕΙ θέρους, το στάνταρ πρόβλημα κάθε χρόνο. Πόσο μάλλον φέτος.
- Αποφάσισα ν’ αδυνατίσω για το καλοκαίρι. Τώρα μου μένει να αποφασίσω για ποιο καλοκαίρι μιλάμε.
***
*- ΞΕΡΕΙΣ μήπως πότε βάζουμε τις ζυγαριές στη θερινή ώρα;
- Δηλαδή;
- Πέντε κιλά πίσω.
***
*- ΑΣΕ κουράστηκα σήμερα στην παραλία.
- Τι, έπαιζες ώρα ρακέτες;
- Ρουφούσα ώρα την κοιλιά.
***
*- ΑΥΤΟΙ που δεν πήραν κιλά στην καραντίνα, εμένα μου φαίνονται ύποπτοι.
- Μετά το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα το συμπέρασμα είναι ότι αρκετοί φάγαμε πολύ στην καραντίνα και μπράβο μας.
Ζ.

Θερινό μπόνους
*ΜΕ χαμόγελα αναχώρησε το εκστρατευτικό σώμα Λαρισαίων γιατρών και νοσηλευτών για τη Ρόδο, να βοηθήσουν στα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού των ιπποτών, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες εμβολιασμού ολόκληρου του πληθυσμού. Η δουλειά, δουλειά, στη Ρόδο όμως και καλοκαίρι και χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις. Περιζήτητες οι θέσεις στο κλιμάκιο, δόθηκαν μάλλον ως μπόνους, από τους διοικητές.
Μέχρι και συνταξιούχοι υγειονομικοί ζήλεψαν. «Αν μου έλεγαν θα πήγαινα κι εγώ ευχαρίστως, αμισθί. Να μην αποδυναμωθούν κιόλας και τα νοσοκομεία από το ενεργό προσωπικό...». (Τι λες καλέ...).
Ζ.

Τένις
*«ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το Ρολάν Γκαρός και δεν θα καταλάβουμε πώς μετράνε αυτοί οι έρμοι οι πόντοι».
Τα σχόλια γύρω από το τένις δίνουν και παίρνουν πλέον στις παρέες της πόλης.
***
*ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι ειδήμονες που μιλάνε για φόρχαντ, μπάκχαντ, λόμπα, φλατ, ντροπσότ, σμας, σπιν και τα ρέστα, αλλά κάνουν ακόμα και κριτική στο «πώς παίζει σήμερα ο Στεφ».
Αλλά υπάρχουν και οι υπόλοιποι.
Οι περιστασιακοί κλασσικοί Ελληνες θεατές που κλείνουν τραπέζι το βράδυ για παϊδάκια για «να βλέπουμε το ματς και να τσιμπάμε και κάτι». Που παρατηρούν πόση ώρα κάνει να αλλάξει μια μπλούζα ο νικητής πριν πάει για δηλώσεις. Που βλέπουν το ρολόι που φοράει για διαφημιστικούς λόγους και μαντεύουν πόσο να στοιχίζει.
Που μετράνε τα «τικ» του Ναδάλ όταν κάνει σερβίς, σχολιάζουν γιατί βάζει έτσι τα μπουκαλάκια του, αλλά ενδιάμεσα προλαβαίνουν να παραγγείλουν ακόμα μια παϊδάκια γιατί είναι και γκραν σλαμ και το σκορ έγινε 2-1.
***
*ΦΥΣΙΚΑ υπάρχουν κι εκείνοι οι παρατηρητικοί Θεσσαλοί που κράτησαν κάτι από τις δηλώσεις του Τσιτσιπά. Δεν αναφέρθηκε στο Προάστιο της Καρδίτσας απ’ όπου έλκει την καταγωγή του ο μεγάλος σταρ. Είπε πως προέρχεται από ένα μικρό μέρος της Αθήνας. Αλλά αν το καλοσκεφτεί κάποιος, τι είναι η Καρδίτσα πλέον; Προάστιο της... Αθήνας. Πέντε σετ δρόμος.
Κ.Γ.

Λίγο παραπάνω
*ΕΙΧΑΝ συντονιστεί στα νέα στάνταρ οι Λαρισαίοι.
- Ναι, αφεντικό, δεν θέλω άδεια... Πού να πάω, θα μείνω να δουλέψω παραπάνω, πού θα βρω να περνάω καλύτερα...
***
*- Ζήτησα να δουλεύω λίγο παραπάνω αυτόν τον καιρό γιατί άνθρωποι είμαστε, μπορεί να πάθω κάτι αύριο-μεθαύριο, να πεθάνω και να μην μπορώ να πάω στη δουλειά.
Ζ.
Κάργα ποδήλατο
*ΣΤΗ Λάρισα κάνουν ποδηλατοβόλτες στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, στα Τρίκαλα ανακοινώνουν ποδηλατόδρομους. Που έχουν δηλαδή κι εκεί αξιόλογο δίκτυο, όπως και όλοι στις επίπεδες θεσσαλικές πόλεις, όμως τώρα αυτοί το υπερδιπλασιάζουν.
Από 8 χιλιόμετρα που είναι συνολικά το πάνε λένε σχεδόν στα 20. Ασφαλείς διαδρομές για ποδηλάτες στους βασικούς οδικούς άξονες, πρόσβαση με ποδήλατο σε σχολικά συγκροτήματα, ενοποίηση διαδρομής στα πολιτιστικά μνημεία, δεν θέλει σοφία, θέληση και σχέδιο απαιτείται. (Κι η αντιγραφή απ’ τους γείτονες σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δεν πειράζει και καθόλου).
Ζ.

Εμπλοκές
*ΣΤΑΘΕΡΑ ο κόσμος σε ρυθμό αντίστασης.
- Απίστευτη τραγωδία: 45χρονος Λαρισαίος μετά το AstraZeneca έγινε Βολιώτης.
***
*- ΗΣΑΪΑ χόρευ...
- Ώπα πάτερ, επιτρέπονται οι γάμοι αλλά απαγορεύονται οι χοροί.
Ζ.

Σούπα
*ΑΝΤΕ πάλι τα ίδια με τον αναμενόμενο ανασχηματισμό. Φουντώνουν οι διαρροές πως ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης σκέφτεται το ενδεχόμενο να αλλάξει τη σύνθεση της κυβέρνησης, ενώ στενοί συνεργάτες λένε μισόλογα, η κυβερνητική εκπρόσωπος διαψεύδει και με λίγο Χρυσοχοΐδη με αφορμή και το θεάρεστο έργο (της θεαρέστου κυβερνήσεως) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνεται το παζλ του πολιτικού ρεπορτάζ.
Σερβίροντας ξαναζεσταμένη τη σούπα του ανασχηματισμού, αγαπημένο θέμα ενόψει θέρους. Πρόσωπα ενδεχομένως να αλλάξουν, πολιτική η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει. Επί τα χείρω μπορεί...
Β.Κ.

Ρύθμιση
*ΜΕ τις υπερωρίες μπορείς να μαζέψεις ελιές αντί να σπαταλάς κανονική άδεια. Το όφελος διπλό μισθωτέ, ξύπνα που δεν εννοείς τα οφέλη από το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Θες κι άλλος παράδειγμα; Το είπε και ο βουλευτής της ΝΔ, με τα ρεπό μπορείς να πας στον γιατρό αντί να λάβεις αναρρωτική. Κόψε το τσιγάρο βλάφτει την υγεία. Εδώ το όφελος είναι τουλάχιστον τριπλό. Αφού δεν βήχεις, δεν παίρνεις φάρμακα και δεν πληρώνεις επίσκεψη στον γιατρό.
Όλα η κυβέρνηση πρέπει να σου τα λέει; Να θες να πας στην εργασία και να έχεις μπροστά σου απεργούς, να κλείνουν τον δρόμο; Δεν καταλαβαίνεις ότι οξύνεται το κυκλοφοριακό;
Β.Κ.
Επικίνδυνοι
*- Η ποδηλασία είναι ο αργός θάνατος του πλανήτη...
Είχε όρεξη ο οικολόγος Λαρισαίος. Τον κοίταζαν οι άλλοι στην παρέα παραξενεμένοι αλλά αυτός συνέχιζε.
- Ένας ποδηλάτης είναι καταστροφή για την οικονομία της χώρας, διότι δεν αγοράζει αυτοκίνητο κι ούτε παίρνει δάνειο αγοράς αυτοκινήτου. Δεν κάνει ασφάλεια αυτοκινήτου. Δεν αγοράζει καύσιμα. Δεν πάει σε συνεργεία για συντήρηση αυτοκινήτου και επισκευές. Δεν πληρώνει για πάρκινγκ. Δεν προκαλεί ατυχήματα....
***
*ΔΕΝ είχε ολοκληρώσει όμως.
- Επιπλέον, ο ποδηλάτης δεν είναι παχύσαρκος, είναι κατά κανόνα υγιής και δεν αγοράζει φάρμακα ούτε πηγαίνει στα νοσοκομεία και τους γιατρούς. Αντίθετα κάθε νέο ‘’Μακντόναλντ’’ δημιουργεί τουλάχιστον τριάντα νέες θέσεις εργασίας: Δέκα καρδιολόγοι, δέκα οδοντίατροι, δέκα διαιτολόγοι.
Και κατέληξε θριαμβευτικά.
-Α... Και φυσικά το περπάτημα είναι ακόμη χειρότερο. Δεν αγοράζουν καν ποδήλατο.
Ζ.

Τσιπρικοί Ι & ΙΙ
*ΟΙ Ελασσονίτες σύντροφοι όπου υπάρχει γερή οργάνωση του κόμματος, αγρότες νέας κομματικής εσοδείας, διάφοροι πασοκογενείς, οι της κοκκαλένιας επιρροής, από τη μια μεριά στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, οι εν γένει τσιπρικοί σπλήνα, αυτοί που χωρίς τον πρόεδρο μάλλον δεν θα ήταν συριζαίοι.
Κι από την άλλη οι αριστεροί εκ γενετής, κι αυτοί τσιπρικοί είναι αλλά βρίσκονται στον χώρο εκ φύσεως, χώρος που παλιότερα έχει πληρώσει ακριβά την προσωπολατρεία και στην Ελλάδα αλλά και κυρίως αλλού, με τα αντανακλαστικά τους να ερεθίζονται εύκολα. Σπλάχνο τους όμως είναι κι ο ίδιος ο Τσίπρας, της ίδιας σχολής, οπότε... (Οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις επομένως εδράζονται και σε άλλα μάλλον, προσωπικές διαφορές και φιλοδοξίες και τέτοια).
***
*ΕΧΕΙ δείξει βέβαια κι άλλη φορά τις προτιμήσεις του στη Λάρισα ο Ν. Παππάς. Δεν είναι αυτός ο λόγος όμως που ο Β. Ζωγράφος απουσίασε από την περιοδεία του πρώην υπουργού στα σεισμόπληκτα, δεν ήταν παρεξηγημένος. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής είχε να επιτελέσει άλλο σοβαρό καθήκον: Να εμβολιαστεί, ήταν την ίδια ώρα το ραντεβού.
Ζ.

Κι άλλο προβληματικό ΑΤΜ
ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ τα παράπονα από την επαρχία για τα προβληματικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) συστημικής Τράπεζας.
Μετά το Ομόλιο, οι νέες καταγγελίες προέρχονται από τον Πλατύκαμπο. Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες «το ATM στην περιοχή είναι εκτός λειτουργίας εδώ και πάρα πολύ καιρό, αναγκάζοντας ολόκληρη την επαρχία Κιλελέρ να μεταβαίνει στη Λάρισα για να εξυπηρετηθεί». Τα συνεχή παράπονα με τα ...προβληματικά ATM, μόνο τυχαία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
Γ.Ρ.
Τα κατακρεούργησαν
*«ΣΤΟΝ δρόμο από Ελασσόνα για Δεσκάτη έχει διαπραχθεί μεγάλη καταστροφή στα δέντρα δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος», διαπιστώνει ο γνωστός Λαρισαίος Β. Κ. χρεώνοντας ευθύνη στο συνεργείο της υπηρεσίας ή του εργολάβου της Περιφέρειας με αρμοδιότητα τον καθαρισμό των δρόμων. «Τα κατέστρεψαν, τα κατακρεούργησαν αντί να τα κλαδέψουν», λέει. Και επίσης δεν μάζεψαν τα κομμένα κλαδιά, τα παράτησαν επί τόπου με αποτέλεσμα να ξεραθούν και να δημιουργούν κίνδυνο πυρκαγιάς.
Ζ.

Ταχυδρομικό Πρακτορείο Ευρυμενών
ΤΗΝ ανησυχία των κατοίκων και την εύλογη προσωπική του απορία εκφράζει ο Σάκης Ολύμπιος, δημοτικός σύμβουλος Αγιάς για τη μη λειτουργία του Ταχυδρομικού Πρακτορείου της Δ.Ε. Ευρυμενών Αγιάς. Όπως καταγγέλλει, από 28 Φεβρουαρίου έληξε η σύμβαση με τον προηγούμενο πράκτορα με έδρα το Ομόλιο και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ξεκίνησαν τη διαδικασία με προκήρυξη για νέο πράκτορα. Υπήρξε ενδιαφέρον και κατατέθηκε υποψηφιότητα. Η καλοκαιρινή περίοδος έχει ξεκινήσει, οι ανάγκες είναι πολλές και το πρακτορείο εξυπηρετεί όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας, το παραλιακό μέτωπο με τις επιχειρήσεις, καθώς και τον τουρισμό. Μήπως θα πρέπει να το δουν και να επισπεύσουν τις διαδικασίες» αναρωτιέται ο κ. Ολύμπιος.
Γ.Ρ.

Δείγμα ηλικίας
*ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα δικαιούνται σύνταξη όσοι πολίτες ρωτάνε στα σουπερμάρκετ γιατί δεν ανοίγει άλλο ένα ταμείο, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης. Την αποκλειστικότητα έχει το Βατράχι. Σύμφωνα με την απόφαση, όποιος αναρωτιέται μεγαλόφωνα σε σουπερμάρκετ «μα γιατί δεν ανοίγουν άλλο ένα ταμείο» θα λαμβάνει αμέσως σύνταξη χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες ανεξάρτητα από την ηλικία του.
***
*«ΣΥΧΝΑ ακούμε συνταξιούχους να ρωτάνε θυμωμένοι τους υπαλλήλους γιατί δεν ανοίγουν άλλο ταμείο. Στη νέα αυτή διάταξη θα περιλαμβάνονται και άνθρωποι που το ρωτάνε χωρίς να είναι συνταξιούχοι, οι οποίοι αυτόματα θα γίνονται συνταξιούχοι» ανέφερε πηγή του Υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, όπως αναφέρει το Υπουργείο, σύνταξη θα λαμβάνουν αυτόματα και όσοι πολίτες χρησιμοποιούν τη φράση «ο Σεπτέμβρης είναι ο καλύτερος μήνας για μπάνια», χαρακτηρίζουν τη μουσική που ακούν οι νέοι ως «αυτά τα ντάμπα ντούμπα» ή ξεσκονίζουν τα αυτοκίνητά τους με αυτές τις μίνι παρκετέζες χειρός. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό σουπερμάρκετ προχώρησε στη βράβευση ηλικιωμένου πελάτη ο οποίος δεν ζήτησε να ανοίξει άλλο ταμείο και περίμενε υπομονετικά τη σειρά του.
Ζ.

Μη παρκάρετε
*ΕΧΟΥΝ σφίξει λιγάκι τα πράγματα. Ίσως ο κορονοϊός, η κλεισούρα του λοκντάουν... Παραφύλαγε η ηλικιωμένη Λαρισαία στο μπαλκόνι της προχθές το πρωί. Στην απέναντι πλευρά του δρόμου, μια αλάνα, ένα μεγάλο άχτιστο γωνιακό οικόπεδο, συνοικιακό εφαπτόμενο του κεντρικού τομέα της πόλης. Εκεί ανεβάζουν και αφήνουν τ’ αυτοκίνητά τους γείτονες ή άλλοι που ψάχνουν για πάρκινγκ ώστε να πάνε στο κέντρο για δουλειές. Έξι-εφτά χωράει όλα κι όλα.
- Ε κύριε; Κύριε...
Στάθηκε ο μεσόκοπος που μόλις είχε παρκάρει, κοίταξε προς το μπαλκόνι της πολυκατοικίας απ’ όπου τον φώναζαν.
***
*ΚΑΙ τα άκουσε, ευγενικά μεν, επιθετικά δε.
- Τι είναι εκεί πάρκινγκ; Γιατί αφήσατε το αυτοκίνητό σας;
- Τι είπατε;
Ένα μηχανάκι είχε περάσει μαρσάροντας.
-Τι είναι εκεί, λέω, πάρκινγκ; Γιατί αφήσατε το αυτοκίνητό σας; Να πάτε στο κέντρο να πληρώσετε για πάρκινγκ. Έρχεστε τ’ αφήνετε εδώ τα αυτοκίνητά σας, μας φλομώνετε καυσαέριο...
Κοίταζε αμήχανα ο άνθρωπος, δεν ήταν δα και σε καμιά εξοχή, σε σχετικά πολυσύχναστο δρόμο είχε παρκάρει, πλήθος τα αυτοκίνητα τριγύρω, ήξερε ότι η κυρία δεν μπορούσε να του το απαγορεύσει, ωστόσο την επόμενη φορά θα το ξανασκεφτόταν να προσεγγίσει.    Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass