EΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2021 18:15
*«ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ από τη διαχρονική και πολύτιμη προσφορά του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΓΝΛ», μετά και την ενημέρωση που έλαβαν από τη δραστήρια συντονίστρια-διευθύντρια, Μαίρη Χατζητάκη, δήλωσαν ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Χρήστος Κέλλας. Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον εθελοντή αιμοδότη, ο Λαρισαίος πολιτικός καλεί τους συμπολίτες να συμμετέχουν στις αιμοδοσίες που διοργανώνει συνεχώς το Τμήμα του ΓΝΛ, προσφέροντας ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. «Μπορεί τα στελέχη του Τμήματος Αιμοδοσίας με τη διαχρονική προσφορά και την παρουσία τους να ενίσχυσαν την κουλτούρα του εθελοντή αιμοδότη και αυτή να έχει ριζώσει για τα καλά στην περιοχή μας, ωστόσο οι ανάγκες για αίμα -και λόγω της πανδημίας- είναι μεγάλες και πρέπει να καλυφθούν» σημειώνει ο Χρήστος Κέλλας. Γ.Ρ. *«ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ από τη διαχρονική και πολύτιμη προσφορά του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΓΝΛ», μετά και την ενημέρωση που έλαβαν από τη δραστήρια συντονίστρια-διευθύντρια, Μαίρη Χατζητάκη, δήλωσαν ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Χρήστος Κέλλας. Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον εθελοντή αιμοδότη, ο Λαρισαίος πολιτικός καλεί τους συμπολίτες να συμμετέχουν στις αιμοδοσίες που διοργανώνει συνεχώς το Τμήμα του ΓΝΛ, προσφέροντας ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. «Μπορεί τα στελέχη του Τμήματος Αιμοδοσίας με τη διαχρονική προσφορά και την παρουσία τους να ενίσχυσαν την κουλτούρα του εθελοντή αιμοδότη και αυτή να έχει ριζώσει για τα καλά στην περιοχή μας, ωστόσο οι ανάγκες για αίμα -και λόγω της πανδημίας- είναι μεγάλες και πρέπει να καλυφθούν» σημειώνει ο Χρήστος Κέλλας. Γ.Ρ.

Μπράβο Στέφανε!


ΠΟΙΟΣ να το περίμενε ότι στο τέλος θα μας έπιανε το στομάχι από την αγωνία για το τένις! Ήμαρτον! Τι άλλο θα πάθουμε. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατόρθωσε να κάνει χθες μια ολόκληρη χώρα να κουνάει το κεφάλι μια δεξιά, μια αριστερά παρακολουθώντας το κίτρινο μπαλάκι και να καρδιοχτυπά. Δυστυχώς, δεν μας έγινε το χατίρι. Ο επαγγελματισμός κέρδισε το ρομαντικό μας όνειρο. Κι έπεσε πραγματικά μαχόμενος γενναία ο Θεσσαλός Στέφανος – αυτός ο Σέρβος μοιάζει να είναι ... κομπιούτερ, όχι άνθρωπος - και οι περισσότεροι αναρωτιόμαστε απολύτως λογικά: τι φυσική κατάσταση πρέπει να έχει κανείς για να βγάλει ένα τέτοιο ματς επί τέσσερις ώρες; Και τι ψυχικά αποθέματα; Πραγματικά, υποκλινόμαστε.
Ο Στέφανος, ανεξάρτητα από την ήττα είναι ο νέος μας ήρωας. Θέμα χρόνου να σηκώσει όλες τις κούπες σύντομα...

Συμπάθειες
Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ Τσιτσιπάς κέρδισε πάντως πολλές συμπάθειες... Έγινε πρώτο θέμα χθες στη LeMonde -εφημερίδα παγκόσμιου κύρους- πράγμα που ποτέ κανένας Έλληνας πρωθυπουργός αλλά και οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας δεν κατόρθωσε. Γενικά ο γαλλικός αλλά και ο διεθνής Τύπος αναγνώρισε πως ο Σέρβος βρήκε έναν πανάξιο αντίπαλο από τον οποίο λίγο έλλειψε να χάσει. Και αναγνωρίζει στο πρόσωπο του δικού μας τον μελλοντικό πρωταθλητή. Αλλά αρκετά με τα καλά λόγια. Ο Στέφανος δεν χρειάζεται ... παρηγοριά. Χρόνο χρειάζεται...

Μονομάχοι
ΔΕΝ είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη με τον Δανό ποδοσφαιριστή Κριστιάν Έρικσεν. Κατάρρευση ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο ή και εκτός έχει συμβεί πολλές φορές και η Λάρισα με τον άτυχο Αντόνιο Ντε Νίγκρις έχει πικρή πείρα.
Το θέμα προκάλεσε ωστόσο παγκόσμιο σοκ επειδή συνέβη σε «Γιούρο», σε ζωντανή αναμετάδοση, μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών.
Και φυσικά μόνιμο το ερώτημα που εγείρεται. Πού οδηγεί όλα αυτά τα νέα παιδιά η καταπόνηση από τους διαρκείς αγώνες και τη συνεχή προπόνηση; Πότε να ξεκουραστούν αυτοί οι οργανισμοί; Εδώ μιλάς για σύγχρονους μονομάχους που μπαίνουν στην αρένα κι όποιος αντέξει. Το πλήθος ουρλιάζει και απαιτεί θέαμα βλέπεις, απαιτεί «αίμα» για να εκτοξευτούν τα κέρδη. Απάντηση φυσικά δεν θα υπάρξει ποτέ. Είναι ο ανταγωνισμός ηλίθιε ...

Μετρίως μέτρια
ΜΕΤΡΙΑ έως μικρή η κίνηση στα παράλια της Λάρισας, αλλά και στον Πλαταμώνα. Μονάχα χθες Κυριακή κινήθηκε κάποιος κόσμος, περισσότερο για έναν καφέ ή φαγητό, ενώ οι παραλίες ήταν μάλλον ... αραιοκατοικημένες. Φταίει ίσως κι ο καιρός.
Αλλά το κυριότερο είναι πως δεν άρχισαν να έρχονται οι ξένοι τουρίστες. Τα μεγάλα συγκροτήματα είναι για την ώρα άδεια. Θα μου πεις πως εδώ δεν κινεούνται ακόμη τα νησιά ... Σωστά.

Μετά μουσικής
ΕΛΛΑΔΑ .... μετά μουσικής.
Η θορυβώδης Ελλάδα των νυχτομάγαζων επέστρεψε. Κανονικότητα (αλλά και ... εισόδημα) για τους μεν, φασαρία και βαρβαρότητα για άλλους, όπως το δει κανείς, διαλέγεις και παίρνεις. Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια η μουσική, αλλά τα ντεσιμπέλ.
Στη Λάρισα οι μουσικές πήραν τους δρόμους και τους πεζόδρομους, ενώ κάμποσα μαγαζιά οργάνωσαν live πρόγραμμα. Σαν έτοιμοι από καιρό.... Να μην ξεχνούν όμως πως όλα έχουν όρια.

Καθρέφτης
ΕΛΛΑΔΑ άνευ συμμετοχής στο «Γιούρο». Μόνο οι πίτσες και οι μπίρες μένουν αναλλοίωτο ντεκόρ. Κι έτσι, ελλείψει Εθνικής Ελλάδας γίναμε όλοι ... Ιταλοί στην πρεμιέρα, αφού προφανώς δεν θα υπήρχε Έλληνας που να ευχόταν νίκη της .... Τουρκίας. Και φυσικά πανηγυρίσαμε δεόντως την τριάρα.
Γείτονες οι Ιταλοί, γείτονες και οι Τούρκοι... Κι όμως! Τι χάσμα συναισθημάτων μεταξύ μας... Μεγάλη συμπάθεια και θαυμασμός για τους μεν, αρνητικά συναισθήματα για τους δε, τα οποία στον καιρό του Ερντογάν γνωρίζουν νέα έξαρση. Και το ποδόσφαιρο πάντα εκεί, ο πιο αξιόπιστος καθρέφτης να μας τα θυμίζει!

Δραματοποίηση
ΞΕΚΙΝΟΥΝ σήμερα και οι Πανελλαδικές, το εθνικό μας ... ψυχόδραμα. Με τη γνωστή ...δραματοποίηση από τον Τύπο, με το ίδιο (φτιαχτό εν πολλοίς ) κλίμα αγωνίας στα ΜΜΕ.
Αισθανόμαστε θεατές στο ίδιο έργο που, ωστόσο, εξακολουθεί να κόβει εισιτήρια... Μέρος της ελληνικής ...κανονικότητας κι οι εξετάσεις αυτές.
Φυσικά, τις επόμενες λίγες μέρες ο Τύπος θα καταγγέλλει «σφαγή υποψηφίων στα μαθηματικά» και θα σεναριολογεί για το «πού θα κινηθούν φέτος οι βάσεις».
Μα, πόσο προβλέψιμοι πια!

Φόροι παντού
ΘΕΣ να ταξιδέψεις στο εξωτερικό... Εκτός από τον δεδομένο φόβο για τον κορονοϊό που σε διακατέχει, εκτός από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, κ.ά. που πρέπει να διαθέτεις, έχεις ν’ αντιμετωπίσεις και τις απίστευτα υψηλές φορολογίες (φόροι αεροδρομίων κ.λπ.).
Για να πας Ευρώπη, το τετραήμερο ταξίδι θα σου βγει στα 600-700 ευρώ και ο φόρος στα 150. Για Αμερική, βρίσκεις 10ήμερα ταξίδια με 1.500 ευρώ, αλλά ο φόρος ξεπερνάει τα 500.
Και το χειρότερο; Έχουν ξεφύγει και τα ναύλα για τα ελληνικά νησιά. Για να μετακινήσεις αυτοκίνητο και οικογένεια σε Κυκλάδες, δεν καθαρίζεις κάτω από πεντακοσάρικο. (Μην αρχίσουμε για βενζίνες και διόδια γιατί θα μπλέξουμε).
Κάπως έτσι ανακαλύπτεις την κρυφή γοητεία του ... Αγιοκάμπου.

Πράσινα
ΒΕΝΖΙΝΕΣ είπα... Σταθερά στο 1,60 η μέση τιμή στη Λάρισα (στην Εθνική οδό βλέπεις έως και 1,80) σε εποχές που υποτίθεται αναζητούμε εναλλακτικές «πράσινες» ενέργειες.
Για την ώρα όμως η «πράσινη» φτηνή μετακίνηση είναι μάλλον ... πράσινα άλογα.
Δεν έχουμε την τεχνολογία; Προφανώς και ναι. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά για τη μετάβαση. Πολύ το στοκ αυτοκινήτων που πρέπει να φύγει. Χρειάζεται πολύς χρόνος ακόμη για να ανοίξει το κεφάλαιο. (Τι νομίζεις συζητούν οι G7 αυτές τις μέρες στην Αγγλία; Για τα καπέλα και τα λουλουδάτα φορέματα της γιαγιάς Ελισάβετ;).

Όλα μέσα
ΑΠΟΔΕΚΤΑ όλα τα εμβόλια για όσους τουρίστες θέλουν να μπουν στην Ελλάδα, λέει η Κυβέρνηση. Τα πάντα όλα κι όλα μέσα. Αμερικάνικα, ρώσικα, κινέζικα. Τι; Τίποτε ρατσιστές είμαστε;
(Τα φράγκα να πέφτουν).

Αγριόχορτα
ΕΧΟΝΤΑΣ καλή πρόθεση η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου φύτεψε λουλούδια και πρασινάδα σε πάρα πολλά παρτέρια σ’ όλη την πόλη.
Και μετά έπιασαν δουλειά τα αγριόχορτα. Και σου κάνανε τα παρτέρια χάλια... Φυσικά η Υπηρεσία δεν έχει τρόπο ή το απαιτούμενο προσωπικό για να τα καθαρίζει.
Οπότε, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, διαμορφώνοντας έτσι τα παρτέρια ώστε να μη χρειάζονται τόσο μεγάλη συντήρηση. Δεν ξέρουμε πώς γίνεται αυτό, αυτοί είναι οι ειδικοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass