ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2021 18:00
*ΝΑ και η απόδειξη, για όσα είχαν γραφεί προ εβδομάδος. Ο Χρ. Σπίρτζης, κατά τη διακριτική του επίσκεψη στη Λάρισα, είδε τους θεωρούμενους δικούς του εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, σε καφέ στον πεζόδρομο της Πατρόκλου. Ύστερα συνέχισαν σε πιο μυστική τοποθεσία, στο καφέ του Μουσείου στο Μεζούρλο. Να λοιπόν εκεί, ο πρώην υπουργός με τον Χρ. Αθανασιάδη, του ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικού. Τα λένε έξω από τις τουαλέτες, λογικό μετά από τόσους καφέδες που ήπιαν. Ζ. *ΝΑ και η απόδειξη, για όσα είχαν γραφεί προ εβδομάδος. Ο Χρ. Σπίρτζης, κατά τη διακριτική του επίσκεψη στη Λάρισα, είδε τους θεωρούμενους δικούς του εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, σε καφέ στον πεζόδρομο της Πατρόκλου. Ύστερα συνέχισαν σε πιο μυστική τοποθεσία, στο καφέ του Μουσείου στο Μεζούρλο. Να λοιπόν εκεί, ο πρώην υπουργός με τον Χρ. Αθανασιάδη, του ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικού. Τα λένε έξω από τις τουαλέτες, λογικό μετά από τόσους καφέδες που ήπιαν. Ζ.

Ως πότε…
*ΕΦΑΓΕ τα μισά του ψωμιά ο Ιούνιος, και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνίδισμα με τις βροχές, τους αέρηδες και την κακοκαιρία, ενοχλεί πλέον τους πάντες. Και αγρότες παραγωγούς μα και επίδοξους παραθεριστές, που περιμένουν επιτέλους να εγκατασταθεί το καλοκαίρι.
***
*ΔΙΟΤΙ δεν είναι κατάσταση αυτή.
- Το πρωί βάζω αντηλιακή και το βράδυ αλείφω θερμαντική.
Ζ.

Τελική ευθεία
*ΕΦΤΑΣΕ στο τέρμα ο μαραθώνιος των Πανελληνίων, τα παιδιά μπήκαν στην ευθεία βλέπουν το νήμα, μια ανάσα ακόμα κι ύστερα όλα θα είναι ήσυχα. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα για τον καθένα, το καλοκαίρι περιμένει για όλους. Για σχέδια και όνειρα. Μια προσπάθεια ακόμα αυτές τις μέρες, με ηρεμία και αποφασιστικότητα.
***
*ΤΟΥΣ το είπαν άλλωστε και χθες με το θέμα, πρώτη ημέρα των εξετάσεων:
Στο Σείριο υπάρχουνε παιδιά
ποτέ δε βάλαν έγνοια στην καρδιά
Εκεί τραγούδια λένε γράφουν στίχους
κι ακούραστοι του ονείρου κυνηγοί
κεντάνε με συνθήματα τους τοίχους.
Ζ.

Όλοι τένις
*ΘΑ προτιμούσαν νίκη και κύπελλο οι Λαρισαίοι, όμως κι έτσι πάλι κεφάτοι με το τένις.
-Ποιος είναι αυτός με τη μυγοσκοτώστρα στην τηλεόραση;
-Ο Τσιτσιπάς γιαγιά…
***
*- ΜΕ 4 άσσους ο Στέφανος Τσιτσιπάς, είναι να μη ζηλεύει ο Θέμης Αδαμαντίδης;
***
*- ΑΥΤΟ που ο Τσιτσιπάς ανάμεσα στα σετ τρώει και μία μπάρα, το κάνω κι εγώ όταν παίζω ρακέτες στην παραλία, με κεφτεδάκια όμως.
Ζ.

Με φαλακρή
*ΑΤΕΓΚΤΗ, πολύ σκληρή η νεαρή Λαρισαία.
- Θέλω να γίνω κάτοικος του μυαλού σου.
- Δυο νοίκια μπροστά κι ύστερα κάθε πρώτη του μήνα ανυπερθέτως.
***
*ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, τα πράγματα παραμένουν μπερδεμένα.
- Γιώργο; Δεν βρήκα τρίχες στα ρούχα σου...
- Ε και;
- Ποια είναι η φαλακρή;
***
*- ΕΙΣΑΙ τόσο υπέροχος, τόσο όμορφος και χαρισματικός, που νομίζω κάθε μέρα μαζί σου θα είναι γιορτή.
- Αυτό μου λέει κι η μάνα μου, αλλά αλλιώς...
- Δηλαδή;
- Ότι είμαι για τα πανηγύρια.
Ζ.

Να μαθαίνεις
*ΤΟ πιο ουσιώδες ίσως το είπε στον σούπερ Στέφανο ο Πατρίκ Μουράτογλου, ο κόουτς: «Το σημαντικότερο πράγμα είναι να μαθαίνεις πάντα, και να μεγαλώνεις, και αυτό είναι που κάνεις τόσο καλά». Κι αυτό μετά την ήττα, η οποία όμως του άνοιξε διάπλατα την πύλη για το λαμπρό μέλλον.
Ζ.

Πιο εύκολο
*ΤΟ δεκαπενθήμερο του Ρολάν Γκαρός στο τένις βοήθησε αρκετά πολλές Λαρισαίες. Να αντιμετωπίσουν ευκολότερα τον τηλεοπτικό οικιακό γολγοθά που άρχισε με το ποδοσφαιρικό Γιούρο. Συνειδητοποίησαν ότι τα ματς στην μπάλα κρατούν μόνο μιάμιση ωρίτσα.
***
* ΕΚΑΝΕ την ανάλυσή του ο Λαρισαίος για τον τελικό του τένις, οπότε ο φίλος του δεν κρατήθηκε.
- Ως βλάχος και δη μπαστουνόβλαχος και άρα βιρτουόζος χειριστής της γκλίτσας, πρέπει νομίζω να ασχοληθείς και με το γκολφ πλέον.
Ζ.

Συνδυασμός
*- ΘΑ παρουσιάσω εργασία, δήλωσε ο Γ. Μ. που είχε ρέντα: Στα ρεπό των υπερωριών, κλαδεύουμε τις ελιές. Αν δεν έχουμε, μπορεί να έχει τ’ αφεντικό. Αν δεν έχει κι αυτός, τότε κάνουμε παιδιά. Συνέδριο υπογονιμότητας, Ιωάννινα. (Αχάριστες, παιδί μου…).
***
*ΕΝ τω μεταξύ η νεαρή Λαρισαία έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
- Δουλεύουν κι οι δύο, παίρνουν 1.200 ευρώ μαζί, δίνουν τα 400 για ενοίκιο κι οι άλλοι προβληματίζονται γιατί υπάρχει υπογεννητικότητα.
Ζ.

Όλο τους διώχνουν
*ΟΤΑΝ κατάφεραν, οι γαλάζιοι του «επιτελικού», να διορίσουν επιτέλους διοικητές νοσοκομείων, τους πλέον ημέτερους εκ των ημετέρων, τότε τον Νοέμβριο 2019, για το Νοσοκομείο Καρδίτσας επιλέχθηκε ο Κων. Πατέρας. Ο οποίος έλαβε τον διορισμό ως αντίδωρο, το είπε θαρρετά κι ο ίδιος, ως μπόνους που είχε επιστρέψει προεκλογικά στη ΝΔ από τους ΑΝΕΛ. Όλα καλά, μόνο που ο νέος διοικητής διένυε την ένατη δεκαετία της ζωής του, άρχισε το δούλεμα πανελληνίως, οι ίδιοι που τον διόρισαν, τον ξήλωσαν σύντομα, του ζητήθηκε παραίτηση.
***
*ΚΑΠΟΙΑ κατάρα όμως δέρνει μάλλον το συγκεκριμένο νοσοκομείο, την καρέκλα του διοικητή του ακριβέστερα. Χρειάστηκε άλλο ένα δίμηνο για να οριστεί εκ νέου νέος διοικητής, ο Δημ. Κεχαγιάς. Ο οποίος έμεινε μόλις έναν χρόνο. Στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου αποπέμφθηκε από τον Β. Κικίλια. Κι από τότε τίποτε. Έξι μήνες μετά, ο αναπληρωτής υπουργός Β. Κοντοζαμάνης, επισκεπτόμενος προχθές το νοσοκομείο υποσχέθηκε ότι σύντομα θα οριστεί διοικητής. Εκεί πάνω που συνήθισε να λειτουργεί ακέφαλο;
Ζ.

Δίδυμο πυροβόλο
*ΟΙ δύο λαϊκοί αντιδήμαρχοι, το δίδυμο πυροβόλο Καλογιάννη, ο Μιχάλης Αναστασίου με τον Μάκη Γιαννακόπουλο, τα φιλαράκια τα καλά. Στη δουλειά το πρωί στη Δημαρχία χωριστά, ύστερα διαρκώς μαζί, για πάντα μαζί, είτε στα καφέ με παρέες συνήθως νεανικές, είτε στα παραθαλάσσια με μεζέδες. Αχώριστοι, διαρκώς μέσα στον κόσμο.
Ζ.

Αντράλα τραμπάλα
*ΚΑΝΕΝΑΣ στη δημαρχία δεν ενοχλήθηκε με την επισήμανση ότι η κάθε ανακατασκευή παιδικής χαράς στη Λάρισα κόστισε όσο ένα δυομισάρι διαμέρισμα. Κι έγιναν παρεμβάσεις σε 23, ο Δήμος πλήρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ για τις καινούργιες κούνιες. Ούτε απ’ την αντιπολίτευση είπαν κάτι, προφανώς δεν έχουν αντίρρηση. Και πιθανότατα τόσο πάει η πιάτσα, ακρίβεια, ακρίβεια στις τραμπάλες… (Νόμιμα έγιναν όλα, με διαφάνεια, δημοπρασίες, κ.λ.π.).
***
*Ο παρατηρητικός Λαρισαίος διάβαζε όμως λίγες μέρες μετά στην εφημερίδα για ανακατασκευή παιδικών χαρών σε 9 χωριά του Δήμου Μουζακίου; Κόστος; Εγκρίθηκαν 155.000 ευρώ. Στα ορεινά θα τους έρχεται πιο φτηνά. Είναι μεγάλη διαφορά όμως 17.000 η μία παιδική στο χωριό και 45.000 ευρώ στην πόλη. Όπου οι κατασκευές κοστίζουν κατά κανόνα λιγότερο.
Ζ.

Μαχητής
*- Ο Μπρους Λη έλεγε ότι το σκληρότερο και συνάμα πιο ευλύγιστο υλικό είναι το νερό. Χωράει παντού και δεν το σταματάει τίποτε...
Δίδασκε άμυνα πάλι ο Λαρισαίος στη φιλική συντροφιά.
- Έτσι κι μαχητής του ΚουνγκΦου, πρέπει να προσαρμόζεται στο παιχνίδι του αντιπάλου.
Ζ.

Μηχανολογικό
*ΤΙΣ πινακίδες για την κυκλοφορία του επαγγελματικού αυτοκινήτου του επιχείρησε να βγάλει Λαρισαίος ταξιτζής, απευθυνόμενος στη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Λάρισας (Μηχανολογικό), βρέθηκε όμως μπροστά σε ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο: η αρμόδια υπάλληλος έλειπε σε άδεια και θα έπρεπε να περιμένει την επιστροφή της…
Αγανακτισμένος επικοινώνησε με την «Ε», αναρωτώμενος αν μια δημόσια υπηρεσία μπορεί να «κρέμεται» από έναν και μόνο υπάλληλο.
Όπως σημείωσε ο κ. Δημ. Μπέκας, κατέθεσε τον φάκελό του για έκδοση πινακίδων ταξί, καθώς άλλαξε το προηγούμενο αυτοκίνητο. Αυτοκινητιστής εδώ και 12 χρόνια, ζει από το ταξί.
«Ενώ πέρασα την ταξινόμηση, πήγα την Παρασκευή να βγάλω τις πινακίδες και μου είπαν ότι αυτό θα γίνει μετά 15 μέρες γιατί λείπει με άδεια η αρμόδια υπάλληλος. Είναι λογικό να μείνω τόσες μέρες χωρίς δουλειά;» απορούσε…
Από την πλευρά της η διευθύντρια του Μηχανολογικού κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, εξήγησε στην «Ε», ότι για ειδικές κατηγορίες οχημάτων, απαιτούνται και υπάρχουν υπάλληλοι με εξειδικευμένες γνώσεις, όπερ σημαίνει ότι δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί ένας φάκελος από οποιονδήποτε, όπως συμβαίνει με άλλα, πιο απλά, ζητήματα.
Ο συμπολίτης εμφανίστηκε στην Υπηρεσία την προηγούμενη Τρίτη, ο φάκελός του ήταν ελλιπής, έφυγε και επανήλθε την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο από την Πέμπτη η αρμόδια υπάλληλος απουσίαζε ήδη με άδεια.
Του δηλώθηκε λοιπόν ότι το θέμα θα διευθετηθεί την ερχόμενη Τρίτη, μετά την αργία του Αγ. Πνεύματος, αλλά εκείνος αντέδρασε με ανάρμοστο τρόπο, χτυπώντας το τραπέζι και πετώντας μια γλάστρα με λουλούδια…
Όπως πληροφορούμαστε ο καταγγέλλων έφτασε και στο γραφείο του Περιφερειάρχη.
Δ.Χ.

Προσφωνήσεις
*ΟΙ δύο Λαρισαίες συζητούν.
- Άσε καλέ συ, έχω μεγάλο πρόβλημα με τον άντρα μου...
- Τι πρόβλημα;
- Να, όταν παντρευτήκαμε, όλο γλυκόλογα ήταν. Αγάπη μου, καρδιά μου, μωρό μου, γλύκα μου και τέτοια.
- Α, πολύ ωραία. Και λοιπόν;
- Ε, πέρασαν τα χρόνια και πλέον σταμάτησε να μου τα λέει και με φώναζε απλά με το όνομά μου.
- Ε, εντάξει. Δεν είναι και τόσο κακό αυτό, έτσι συμβαίνει συνήθως.
- Ναι, αλλά μετά από μερικά χρόνια το έκοψε και αυτό και άρχισε να με φωνάζει «γυναίκα»..
- Εεε κι εσύ... Ναι, από μία πλευρά είναι σωστό, είσαι η γυναίκα του, πώς να τον κατηγορήσεις. Τέλος πάντων, τώρα γιατί τρελαίνεσαι;
- Διότι τώρα πια άρχισε να μου σφυρίζει.
Ζ.

Γεωτρήσεις
*ΣΤΟΝ Δήμο Κιλελέρ προεκτιμάται ότι έχει ανορυχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός υδρογεωτρήσεων, που υπάρχει στη Θεσσαλία, δήλωσε στην «Ε» ο διευθυντής Υδατικών Πόρων και Γεωθερμίας της Ε.Α.Γ.Μ.Ε., Παν. Σαμπατακάκης.
Φυσικά αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι είναι από τους μεγαλύτερους αγροτικούς Δήμους της χώρας μας, αυτό το συμπέρασμα είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο.
Μιλώντας για το πρόγραμμα απογραφής υδρογεωτρήσεων που υλοποιείται αυτό το χρονικό διάστημα από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), ο κ. Σαμπατακάκης σημειώνει ότι η συνεργασία της Ε.Α.Γ.Μ.Ε., με τον Δήμο Κιλελέρ, είναι άψογη και συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η ανταπόκριση εξαρχής του δημάρχου Κιλελέρ Θαν. Νασιακόπουλου και των υπηρεσιακών παραγόντων είναι άκρως θετική και εποικοδομητική στο να υλοποιηθούν ομαλά οι εργασίες υπαίθρου των συνεργείων της ΕΑΓΜΕ (π. ΙΓΜΕ)».
Λ.Κ.

Τους περιπαίζουν
*ΤΟΥΣ έχουν πάρει στο ψιλό οι απέναντι με όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωσή τους οι της ΔΑΚΕ δημόσιου τομέα, καταγγέλλοντας συριζαίο συνδικαλιστή εκπαιδευτικό, τον κατατάσσουν, ως μέλος της Νομαρχιακής του κόμματος, «στο μη αγροτικό μπλοκ του κόμματος», ενώ παρακάτω ρωτούν «αν συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ ν. Λάρισας, οι έχοντες την πλειοψηφία τέλος πάντων». (Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικού έχει δημιουργήσει στάτους).
Ζ.

Παιδιά της πιάτσας
*ΕΚΑΝΑΝ τις κινήσεις τους στην πιάτσα οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Πήγα στον μανάβη του είπα «σιγά τα λάχανα» κι έφυγα.
***
*- ΕΚΑΝΑ τη λίστα με τα ψώνια για το σούπερ μάρκετ για να μην ξεχάσω τίποτα και ξέχασα τη λίστα.
***
*- ΠΕΤΥΧΑ στον δρόμο ένα καφενείο που λέγεται Πλάτανος, μπήκα μέσα τους χαιρέτησα και έφυγα.
Ζ.

ARXAIOI_CIU.jpg

*Ο Λαρισαίος Θ. Χ. αποκαλύπτει πού ανακαλύφθηκε το τένις. Εκείνοι έτρωγαν ακόμη βελανίδια…
Ζ.

STOP_CIU.jpg

*ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ παρέμβαση, σπουδαία προτροπή.
Ζ.

TENNIS_CIU.jpg

*ΣΤΗΝ Ελλάδα το καλοκαίρι μ.Τ. (Μετά Τσιτσιπά).
Ζ.

TZOKONTA_CIU.jpg

*ΜΕΧΡΙ κι η Τζοκόντα απελπίστηκε μ’ αυτό το καλοκαίρι…
Ζ.

IOYSTINIANOY_CIU.jpg

*ΤΗΝ ανησυχία του εκφράζει ο Λαρισαίος Θ.Κ. για την κατάσταση στην οποία αφήνουν οι εργάτες τις περιοχές όπου πραγματοποιούνται έργα το τελευταίο διάστημα. Όπως καταγγέλλει στην «Ε» η προχειρότητα που επιδεικνύουν σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει άκρως επικίνδυνη. Σε φωτογραφίες που έστειλε φαίνονται επικίνδυνα σίδερα στην οδό Ιουστινιανού με Πλουτάρχου που εξέχουν αρκετά από το έδαφος και παρότι έχουν πάνω τους κορδέλες τη νύχτα δεν γίνονται αντιληπτά από τους πεζούς που μπορεί να πέσουν πάνω τους, ενώ και στην Κολοκοτρώνη το φρεάτιο παραμένει ανοιχτό και αλίμονο εάν κάποιος δεν προσέξει. «Πρόκειται για πολυσύχναστους δρόμους, παιδιά πηγαινοέρχονται καθημερινά. Από θαύμα δεν έχει συμβεί κάτι μέχρι σήμερα. Οι εργάτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν τελειώνουν και να περιφράσσουν σωστά τον χώρο» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ν.Π.

KOLOKOTRONH_CIU.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass