ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2021 18:08
*ΔΥΟ γνώριμοι της τοπικής πολιτικής σκηνής, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, υποδέχονται τη Γιάννα Αγγελοπούλου στη λίμνη Πλαστήρα. Ο Δήμος με την καθοδήγηση του πρώην διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» με προτεινόμενο έργο τη δημιουργία Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Χωρο-χρόνου άγραφον», επιτυχία που δεν πέρασε απαρατήρητη. Δ.Κ. *ΔΥΟ γνώριμοι της τοπικής πολιτικής σκηνής, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, υποδέχονται τη Γιάννα Αγγελοπούλου στη λίμνη Πλαστήρα. Ο Δήμος με την καθοδήγηση του πρώην διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» με προτεινόμενο έργο τη δημιουργία Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Χωρο-χρόνου άγραφον», επιτυχία που δεν πέρασε απαρατήρητη. Δ.Κ.

Τα ψυχολογικά του


*ΕΙΧΕ απηυδήσει η Λαρισαία με τα τερτίπια του καιρού.
-Αν έχεις ψυχολογικά βρε Ιούνιε, βρες άλλον τρόπο να τα λύσεις...

Εμβολιασμένοι
*ΦΥΣΙΚΑ και συζητούν διαρκώς για τα εμβόλια οι Λαρισαίοι. Τώρα δε πλέον εκτός από το αν το έκανες ρωτούν και πόσο χρονών είσαι.
- Το Άστρα Ζένεκα τελικά έγινε σαν το φαγητό που μένει και η μάνα σου λέει, φάτο να μην το πετάξουμε, το 'χουμε πληρώσει.
***
*- ΧΩΡΙΣ μάσκα οι εμβολιασμένοι από την 1η Ιουλίου. Δωρεάν αναβάθμιση σε 5G και δωρεάν 20GB κάθε μήνα, 1.500 λεπτά προς όλους και 1.500 sms προς όλους.
***
*- ΠΑΝΤΩΣ στο βουνό που ήμασταν, μιας φίλης το κινητό έδειχνε 5G, ενώ το κινητό αυτό δεν έχει 5G. Και ψάχναμε να βρούμε ποιος να είχε κάνει το εμβόλιο στα διπλανά τραπέζια.

Επιστημονικά
*ΝΑ και το δέον γενέσθαι με λόγια καθαρά και ευθύτητα: Το Κουλούρι επικοινώνησε με μέλος της επιτροπής, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, το οποίο σχολίασε σχετικά: «Η θέση μας είναι σαφής, ξεκάθαρη και άκρως επιστημονική. Ο κάθε πολίτης να πράξει όπως νιώθει την ημέρα του εμβολιασμού του. Αν νιώθει σίγουρος και αισιόδοξος κι έχει ξυπνήσει με κέφια, ας το κάνει, διαφορετικά ας το αφήσει». Μάλιστα, πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν σχετικά γραφήματα που θα προσφέρουν ενδείξεις στους πολίτες για το πώς να κινηθούν ανάλογα με το πώς αισθάνονται την ημέρα του εμβολιασμού τους, με παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες, τα ζώδια και τα νούμερα του Τζόκερ να παίζουν τον ρόλο τους. Καταλήγοντας, το μέλος της επιτροπής τόνισε: «Η επιστήμη μίλησε: Ας κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει».

Τούρτα
* ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ατάκα της Λαρισαίας βουλευτή Λίτσας Λιακούλη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας της για το εργασιακό προς τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, καθώς αναφέρθηκε στην τούρτα γενεθλίων του υπουργού που έγινε πρόσφατα διάσημη, καθώς τον απεικόνιζε ως Σούπερμαν: «Εγώ κ. Υπουργέ το βρήκα τουλάχιστον διασκεδαστικό να σας προσομοιάζουν με τον Σούπερμαν, γιατί δεν σας το είχα! Όμως, τι δουλειά είχαν πάνω στην τούρτα σας, η ...ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, η Ολυμπιακή και οι Συντάξεις; Ποτέ δεν θα ήθελα δίπλα στα κεράκια μου τέτοιες μνήμες! Εκτός κι αν αυτή ακριβώς ήταν η ευχή σας: Να μην καταποντιστούν και τα χρεωθείτε όλα. Αυτό θα ήταν ο ... κρυπτονίτης σας, το ορυκτό που παραλύει τον Σούπερμαν. Και είναι και καταπράσινο! Άδοξο τέλος!» κατέληξε η Λαρισαία και έγραψε...
Δ.Κ.

Οξύνεται
*ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ στο γνωστό πρόβλημα, που οξύνεται τέτοια περίοδο.
- Αγόρασα μια έξυπνη ζυγαριά. Με το που με βλέπει κρύβεται κάτω απ΄ το κρεβάτι.
***
*- ΚΥΛΙΕΤΑΙ η άλλη στην άμμο δίπλα στο κύμα, γοργόνα. Κυλιέμαι εγώ, γόπα αλευρωμένη για τηγάνι.
***
*- ΠΡΕΠΕΙ να επιστρέψετε στο αρχικό σας βάρος κυρία μου.
- Μήπως είστε λιγάκι υπερβολικός γιατρέ; Τριάμισι κιλά γεννήθηκα.

Ασανσέρ
*ΚΑΙ ξανά πρόβλημα με το ασανσέρ (του κοινού) στο Γενικό Νοσοκομείο. Μία δουλεύει και δύο είναι χαλασμένο. Τι να κάνουν και οι νεφροπαθείς ανεβοκατεβαίνουν με τις σκάλες με τα τόσα προβλήματα και με πολύ πόνο. Ποιος μπορεί να μας καταλάβει, μονολογούν ανεβοκατεβαίνοντας (και ασθμαίνοντας)...

Κλειστό κλαμπ
*ΔΥΟ από τις σπουδαιότερες ομάδες του Γιούρο, Γαλλία και Γερμανία, έγινε το ματς, ωραίο, κέρδισαν πάλι οι Γάλλοι. Γνωστές φίρμες οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές. Από εκείνους που βγήκαν στο γήπεδο, είτε με τον πετεινό, είτε με τον αετό στο στήθος, δεν είχε σημασία, οι 7 παίζουν στην Μπάγερν Μονάχου, άλλοι 7 σε αγγλικές ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ, 3 στη Ρεάλ, άλλοι 3 στην Παρί και 2 στην Μπαρτσελόνα. Ψιλοκλειστό κλαμπ τελικά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

Ενίσχυση
*ΗΡΘΕ ο υπουργός στο Πανεπιστημιακό, για αναβάθμιση και ενίσχυση των υποδομών μίλησε και στο Ταμείο Ανάκαμψης παρέπεμψε γιατί θεωρείται πλέον από τα καλύτερα χρηματοδοτικά εργαλεία για μεγάλες παρεμβάσεις ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας.
Αυτά άκουσαν οι πανεπιστημιακοί και ένας ένας περνούν από το γραφείο του διοικητή Δημήτρη Κατσικονούρη να υπενθυμίσουν αιτήματα που δεν ικανοποιήθηκαν λόγω της στενότητας της οικονομικής κατάστασης της χώρας στο παρελθόν ή να υποβάλουν τεκμηριωμένες προτάσεις και να στηρίξουν έτσι τον σχεδιασμό του Υπουργείου για την ενίσχυση των δομών υγείας.
Και όπως λέγεται στους διαδρόμους των γραφείων της διοίκησης οι προτάσεις και οι αιτήσεις είναι ανάλογο του μεγέθους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Δ.Κ.
Στα μαγαζιά
*ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον μια κινητικότητα στην αγορά της Λάρισας.
- Με τι ασχολείστε;
- Α, βοηθάω τους ανθρώπους που είναι εθισμένοι στο αλκοόλ.
- Μα αυτό είναι σπουδαίο. Είστε θεραπευτής;
- Όχι έχω κάβα.
***
*Ο άλλος είχε μπει στο βιβλιοπωλείο.
- Έχετε βιβλία για την προβλεψιμότητα;
- Όχι.
- Το περίμενα.
***
*ΚΙ ένας τρίτος πέρασε από το επιπλάδικο.
- Είμαι σπουδαίος στο κρεβάτι.
- Αλήθεια;
- Ναι, μπορώ να μείνω εκεί όλη μέρα.

Περί ΣΒΑΚ
* ΤΟ 2022 θα ξεκινήσει η υλοποίηση των περιφερειακών χώρων στάθμευσης από τον Δήμο Λαρισαίων, ανήγγειλε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο συζήτησης για το ΣΒΑΚ.
Σχεδιάζεται να δημιουργηθούν σε πέντε σημεία εισόδους-εξόδους στην πόλη (π.χ. Αλκαζάρ, οδός Φαρσάλων, κ.ά.) και εκτιμάται ότι με αυτό το έργο θα μειωθεί η χρήση αυτοκινήτου εντός της πόλης, όπως άλλωστε είναι και η στόχευση του ΣΒΑΚ.
Η Δημοτική Αρχή θέλει να «διώξει» το αυτοκίνητο από το κέντρο και ήδη η προπόνηση με τα πόδια ξεκίνησε, για πολλούς...
***
*ΘΑ υπάρχει και η εναλλακτική, γι’ αυτούς που ντε και καλά θέλουν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο κέντρο: Η ελεγχόμενη στάθμευση.
Το οικονομικό αντίτιμο δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά με βάση την πολιτική αποσυμφόρησης του κέντρου, μπορεί να είναι αποτρεπτικό.
***
* «ΤΟ ΣΒΑΚ ήρθε για να μείνει» είπε ο δήμαρχος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει αξιολόγηση.
Ναι μεν έχει δοθεί «εν λευκώ» επιταγή, στους μελετητές συγκοινωνιολόγους, αλλά ο Δήμος Λαρισαίων αναμένεται να συνεργαστεί με το ίδρυμα Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την καταγραφή δεικτών αξιολόγησης του ΣΒΑΚ.
Λ.Κ.

«Τρέχουν» οι λογιστές
* ΑΡΟΝ - άρον έσπευσαν να υποβάλουν οι Λαρισαίοι λογιστές τις δηλώσεις Ε3 για να κατοχυρώσουν μερίδιο από τις κρατικές ενισχύσεις 500 εκατ. που θα μοιράσει το Υπ. Οικονομικών σε επιχειρήσεις που το 2020 είχαν ζημιές και πτώση τζίρου 30% και άνω.
Όσες επιχειρήσεις είχαν δικά τους εσωτερικά λογιστήρια κατάφεραν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο πρόγραμμα επιδότησης Παγίων Δαπανών, η προθεσμία για το οποίο έληγε κανονικά σήμερα. Το πρόβλημα όμως εντοπιζόταν στη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίες απασχολούν μεν προσωπικό (υπαλλήλους, εργάτες, κ.λπ.), αλλά έχουν εξωτερικό λογιστή που τηρεί τα βιβλία τους, μαζί και με δεκάδες άλλους πελάτες σαν αυτούς (π.χ. αγροτικές επιχειρήσεις) και οι οποίοι αντιμετώπισαν προδήλως αδυναμία να προλάβουν να τακτοποιήσουν τις δηλώσεις και τις αιτήσεις όλων των πελατών τους -αλλά και όλες τις άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις τους- όπως υποβολή και διορθώσεις τιμολογίων 2020 που επηρεάζουν και τον τζίρο που δηλώνεται στο Ε3.
* * *
*ΤΕΛΙΚΑ δόθηκε χθες παράταση έως τις 2 Ιουλίου. Μια τέτοια εξέλιξη όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, τα μέλη του οποίου έχουν επωμιστεί τεράστιο βάρος εργασιών στη διάρκεια της πανδημίας, ζητώντας εξ αρχής ως ημερομηνία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Γιατί πολύ απλά θεωρούν πως και αυτή η προθεσμία δεν θα είναι αρκετή και πολλές επιχειρήσεις θα χάσουν την επιδότηση... Και αυτό μόνο καλό δεν θα είναι...
Γ.Ν.

Αμίαντος
* Η ΔΕΥΑΛ συνεχίζει το έργο αντικατάστασης των παλιών δικτύων ύδρευσης, αμιάντου, στη Λάρισα.
Ένα σημαντικό έργο για τη δημόσια υγεία, που είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, αν και οι ειδικοί καθησυχάζουν ότι το νερό που καταλήγει στις βρύσες είναι κατάλληλο και πεντακάθαρο.
Λ.Κ.

Έργα
* ΜΕΤΑ την ολοκλήρωση των έργων ριζικής αναμόρφωσης της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου, και καλώς εχόντων των πραγμάτων, ας ετοιμάζονται ψυχολογικά οι κάτοικοι της συνοικίας Αγίου Αθανασίου και ακολούθως του Αγίου Θωμά.
Λ.Κ.

Ποδηλατόδρομος
* Ο πρώτος ακτινωτός ποδηλατόδρομος, που έχει σχεδιάσει να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή (υπάρχει έτοιμη μελέτη) θα εξυπηρετεί μετακινήσεις ποδηλατών, από και προς το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Η Λάρισα θα γίνει μια πόλη πιο φιλική στους φιλοξενούμενους φοιτητές της.
Λ.Κ.

Αναμονή
* THN ικανοποίησή του για την αποκατάσταση του προβλήματος στη λειτουργία του μηχανήματος ATM της Τράπεζας Πειραιώς στο Ομόλιο, εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος Αγιάς Θάνος Ολύμπιος, ευχαριστώντας τη στήλη για τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, αλλά και όλους όσοι συνέδραμαν στην επίλυσή του. Τώρα εύχεται να λυθεί και το άλλο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους στο Ευρυμενές και σχετίζεται με το Ταχυδρομικό Πρακτορείο.
Γ.Ρ.
Ανατιμήσεις...
* ΟΙ αυξήσεις στις διεθνείς τιμές των πρώτων υλών που αναπόφευκτα πέρασαν και το κατώφλι της τοπικής αγοράς προβληματίζουν τους πάντες. Παραγωγούς, εισαγωγείς, εμπόρους και καταναλωτές...
Η αυξητική τάση αναμένεται μάλιστα να ενταθεί το επόμενο διάστημα, καθώς έχουν δρομολογηθεί σημαντικές ανατιμήσεις που ήδη αποτυπώνονται στα ράφια. Ο προβληματισμός είναι λογικό να υπάρχει καθώς οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουν πως μια γενικευμένη ακρίβεια θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην αναθέρμανση της κατανάλωσης, η οποία αποτελεί βασικό ζητούμενο για τη μετά πανδημίας εποχή.
* * *
*Η συγκράτηση όμως των τιμών δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς εξαρτάται από το μέγεθος και τη διάρκεια της επιβάρυνσης που υφίστανται όλες οι επιχειρήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Ως εκ τούτου ο επιχειρηματικός κόσμος προτείνει πως μια αποκλιμάκωση της φορολογίας θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα. Η περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ σε περισσότερα βασικά αγαθά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγκράτηση των τιμών, οδηγώντας παράλληλα σε τόνωση της ζήτησης και κατ' επέκταση σε ενδυνάμωση των δημόσιων εσόδων.
Είναι μια πρόταση που έχει λειτουργήσει στο παρελθόν και μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική και τώρα και καλό είναι να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα.
Γ.Ν.

Αγορά
* Η εμπορική αγορά της Λάρισας, βρήκε τους παλιούς καλούς ρυθμούς της, όσον αφορά την κίνηση καταναλωτών που παρατηρείται στα καταστήματα.
Η διαφορά στην εικόνα του χθες και του σήμερα, εκτός από τη χρήση των μασκών, είναι οι ουρές στις εξώπορτες των καταστημάτων. Ποιος θα το έλεγε ότι θα περιμέναμε μισή ώρα στην ουρά, για να αγοράσουμε ένα παντελόνι!
Ποιος θα το πίστευε, ότι δοκιμάζεις γυαλιά ηλίου, φορώντας μάσκα! Ποιος θα το πίστευε, στην εποχή προ κορονοϊού, ότι θα μπαίναμε σε ένα πολυκατάστημα, μόνο με καρτελάκι αριθμού σειράς εισόδου.
Ποιος θα το πίστευε ότι ενώ μέσα σε ένα κατάστημα επιτρέπεται, για παράδειγμα, η είσοδος μόνο σε δύο άτομα, για λόγους πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού, έξω από αυτό γίνεται πανηγύρι! Ποιος θα το πίστευε ότι όλα τα καταστήματα θα μύριζαν αντισηπτικό, σαν να βρισκόμαστε σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον.
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass