ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2021 18:22
Διαχρονικά άψογη η συνεργασία της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Και οι δύο φορείς έδωσαν το «παρών» και συνεργάστηκαν και στη ΔΕΘ. Διαχρονικά άψογη η συνεργασία της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Και οι δύο φορείς έδωσαν το «παρών» και συνεργάστηκαν και στη ΔΕΘ.

Απόσυρση
* ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΑΖΕΙ… Η θερμοκρασία εκλογικεύεται, έχει δροσίσει αρκετά πια. Κλιματική αλλαγή και λοιπές οικολογικές ανησυχίες τέλος για φέτος. Θα τη μαζέψουμε μαζί με τα μαγιό και τις πετσέτες και θα την τοποθετήσουμε στην τσάντα θαλάσσης. Του χρόνου πάλι. Άντε, αρκετά ασχοληθήκαμε… Κοντεύει να γίνει ο Ζερεφός πιο διάσημος κι απ’ τον Αλέξη Παππά, τον εθνικό μας γαμπρό στο Bachelor… Ο Χριστόοοος!

Κορονοσχολεία
* ΕΝΤΑΞΕΙ, ανοίγουν σήμερα τα σχολεία. Αγιασμοί, κάμερες, δηλώσεις, χαρούμενα παιδάκια (για κάνα δυο μέρες δηλαδή) και μετά η … καταμέτρηση. Τόσα τμήματα έκλεισαν στο Δημοτικό, τόσα στα Νηπιαγωγεία, και κάνα πρωί θα βγει η Ζέττα Μακρή να ανακοινώσει την αναστολή και το πέρασμα στην τηλεκπαίδευση.
Προφανώς δεν χρειάζεται να είσαι η Κασσάνδρα για να το δεις το έργο. Αλλά, τι άλλο να περιμένει κανείς από τα … κορονοπάρτι που καθημερινά θα συμβαίνουν στα σχολικά προαύλια, μεταξύ των μικρών - ανεμβολίαστων στη συντριπτική τους πλειοψηφία- μαθητών;

Σελφ τεστ
* ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ πρόβλημα με τα σχολεία είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ελέγξει αν οι μαθητές θα έχουν κάνει όντως το σελφ τεστ. Είτε έχει κάνει το σελφ τεστ είτε όχι, ο μαθητής μπορεί απλώς να το … δηλώσει σε ένα χαρτί και να γίνει δεκτός στο σχολείο κανονικά. Κι όμως! Εδώ είναι η ευθύνη των γονέων. Το σελφ τεστ πρέπει να γίνεται για το καλό του παιδιού, αλλά και όλης της οικογένειάς του. Αλλιώς δεν θα κοροϊδεύουν το σχολείο, αλλά τον …εαυτό τους. Κατανοητό;

Παζάρια
* ΟΙ ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί πάλι – όπως και άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που υποχρεώνονται να προσκομίζουν ράπιντ τεστ για να γίνουν δεκτοί για δουλειά- οργανώνονται. Ήδη διάφορες ομάδες έχουν πάρει σβάρνα τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια (και της Λάρισας) και παζαρεύουν τιμές για φτηνά τεστ. Από το δεκάρικο, το παζαρεύουν στο τάλιρο. Κάποια εργαστήρια δέχονται. Άλλοι πάλι λένε ότι δεν αξίζει τον κόπο να δέχονται τόσους ανεμβολίαστους και να εκτίθενται στον κίνδυνο να κολλήσουν για … ένα ευρώ κέρδος ανά τεστ. Θυμηθείτε το: μ’ αυτήν την ιστορία των τεστ έχουμε να δούμε πολλά.

Κανονικότης
* ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως έχουμε επιστρέψει οριστικά στην κανονικότητα!
Να ανεβαίνει π.χ. ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, να δίνει, να δίνει να δίνει λεφτά, και μετά να τάζει, να τάζει, να τάζει έργα. Και ακολούθως να βγαίνει η Αντιπολίτευση και να τον καταγγέλλει, να λέει ότι αυτά είναι ημίμετρα, πως η λαϊκή δυσαρέσκεια θα τον πνίξει … Ωραία πράματα… Φυσιολογικά.
(Σκέψου ότι την τελευταία δεκαετία οι πρωθυπουργοί ανέβαιναν για να υποσχεθούν τήρηση των Μνημονίων και απρόσκοπτη … εκταμίευση των δόσεων του δανείου της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Το θυμάσαι κι ανατριχιάζεις!).

Φόβος;
* ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ οι παροχές του Μητσοτάκη, φωνάζουν άπαντες στην Αντιπολίτευση.
Μας λένε δηλαδή ότι ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται για εκλογές.
Συγγνώμη, μα … αυτό δεν θέλουνε;
(Ή μήπως αυτό … φοβούνται;)

Τα σαΐνια
* ΣΤΟ μεταξύ κάποια … σαΐνια δημοσιογράφοι ρωτούν τον Πρωθυπουργό αν θα πάει σε πρόωρες εκλογές. Μα, αν στο έλεγε αυτό φωστήρα μου, σήμερα απλώς … δεν θα υπήρχε Κυβέρνηση από την αναμπουμπούλα και την ανασφάλεια. Οπότε, τι χάνεις τα λόγια σου για τα αυτονόητα;

Το σκέφτηκε;
* ΑΛΗΘΕΙΑ , το σκέφτηκε καλά ο Πρωθυπουργός πριν δώσει 50 gigabytes δωρεάν στην πιτσιρικάδα που θα εμβολιαστεί ή έχει ήδη εμβολιαστεί;
Είναι που είναι ντιπ βλαμμένα όλη μέρα τσίκι τσίκι στο κινητό, τι θέλει, να τα … αποχαζώσουμε ντιπ;
(Πληροφορίες θέλουν τον κ. Τσίπρα να προβαίνει σε αντιπερισπασμό, εξαγγέλλοντας από δέκα likes στο προφίλ κάθε νέου… Ηλεκτρονικός πόλεμος κανονικά).

Πόθεν
* ΠΩΣ γίνεται – λένε μερικοί- να μοιράζει λεφτά ο Μητσοτάκης; Πού τα βρήκαμε εμείς οι μέχρι πρότινος χρεοκοπημένοι; Το 2009, με 120% χρέος, μας έμπασαν στα Μνημόνια. Σήμερα με 200% χρέος μας επαινούν ! Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά;
Τι να γίνει; Αυτό που συνέβη το 2009-2010 με την Ελλάδα ήταν περισσότερο πολιτική παρά οικονομία. Σήμερα απλά άλλαξαν οι αντιλήψεις και ειδικά στη μετά-Σόιμπλε Γερμανία, λόγω και της πανδημίας. Και τα πορτοφόλια … άνοιξαν. Και η Ελλάδα λαμβάνει κανονικά το μερίδιό της.

Πρώτευσαν
* ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σημειώθηκαν και φέτος στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης από διάφορες ομάδες που ανέβηκαν στη συμπρωτεύουσα -εκτός από τον θρησκευτικό υπάρχει και …συνδικαλιστικός τουρισμός.
Φέτος, το πιο δυναμικό γκρουπ απεδείχθη αυτό των αντι-εμβολιαστών, που βγήκε πρώτο στο σχετικό πρωτάθλημα με εννιά συλλήψεις. Να καταδικαστούν σε … εμβολιασμό πάραυτα. Και μάλιστα να τους δώσουν τίποτε … «σκληρά». Astra Zeneca ας πούμε…

Ό, τι να ’ναι
* ΠΑΝΤΩΣ είναι απίστευτο τι λέγεται και τι γράφεται σε διάφορα παραθρησκευτικά sites (και της Λάρισας) κατά το εμβολίου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως … «επιταχυντής θανάτου». Αντιγράφω και δώστε βάση στη … γλαφυρή περιγραφή:
«Ντόπιοι και ξένοι Τυραννίσκοι δολοφονούν και θυσιάζουν ανάλγητα, στο βωμό των Σκοτεινών Αβυσσαλέων Σχεδίων τους, τούς προσφιλείς μας γονείς και τούς σεβασμίους παππούδες μας. Σκοπεύουν έτσι να επιλύσουν ανωδύνως τό λεγόμενο “Ασφαλιστικό” πρόβλημα με τις συντάξεις γήρατος και τις πολυδάπανες νοσηλείες». Δώσε στον λαό συνωμοσία και πάρ’ του και τα σώβρακα μ’ άλλα λόγια.
Αλήθεια γιατί πιστεύουν αυτούς κι όχι ας πούμε τον γέροντα Εφραίμ ο οποίος μετά τη νοσηλεία του στη Λάρισα τάχθηκε υπέρ του εμβολίου; (Θέμα χρόνου φυσικά να βγάλουν τον Εφραίμ «προδότη», «αποστάτη» και τα σχετικά).

Η ξεφτίλα
* ΤΟ πιο ξεφτιλισμένο - μακράν- ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, το ελληνικό, ξεκίνησε επιτέλους τελευταίο και καταϊδρωμένο σ’ όλη τη Γηραιά Ήπειρο.
Είναι τόσο ξεφτίλες δε ώστε … παραμονές έναρξης του πρωταθλήματος οι παράγοντές του δεν είχαν ακόμη αποφασίσει πόσες ομάδες θα πέφτουν από την Α’ Εθνική και πόσες θα ανεβαίνουν από τη Β’ Εθνική. Ο Ζαγόρ… είδε τι γινόταν και έφυγε τρέχοντας και τα «φιλαράκια» που καταγγέλλει ο Κούγιας έμειναν στα κουμάντα.
Κάπως έτσι μάς έκοψαν την μπάλα και φτώχυναν τις Κυριακές μας.

Αγκαλίτσες
* ΣΧΕΔΟΝ διπλάσια (αύξηση 91%) η τιμή του φυσικού αερίου φέτος, όπως ήδη διαβάζουμε.
Κάπως έτσι ανακαλύπτεις ότι το να αγκαλιάζεις τη γυναίκα σου κάτω από μια ζεστή κουβέρτα δεν είναι δα και το πιο τρομερό πράγμα του κόσμου… Μια χαρά είναι. Επανασύσφιγξη σχέσεων που λένε…

Πρόωρη
* ΠΡΟΩΡΗ εικόνα ερήμωσης στα παράλια της Λάρισας. Πολύ λίγος κόσμος το Σαββατοκύριακο, ενώ τα περισσότερα καταστήματα και «μπιτσόμπαρα» έκλεισαν ήδη για χειμώνα. Δυστυχώς ο τουρισμός των παραλίων μας είναι κυρίως εσωτερικός τουρισμός και δη … θεσσαλικός τουρισμός. Φεύγουν οι Θεσσαλοί και τελειώνουν τα πάντα. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποδείχθηκε εν τέλει μία ακόμη μεγάλη συλλογική αυταπάτη.

Συνδρομητικές...
* ME τη διακοπή της συνεργασίας NOVA - VodafoneTV συνεχίζεται το ντόμινο των αλλαγών στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης. Από τις 15 Οκτωβρίου τα κανάλια Novasports δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στους συνδρομητές της VodafoneTV. Όσοι έκαναν τον προγραμματισμό τους με βάση τα μέχρι πρότινος δεδομένα την πάτησαν. Υπενθυμίζεται ότι μετά από 20 τουλάχιστον χρόνια, η Super League «χωρίστηκε» σε δύο πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης, με την Cosmote να μπαίνει δυναμικά στη Super League, υποχρεώνοντας τους λάτρεις του ελληνικού ποδοσφαίρου να πρέπει να διαλέξουν ποιες από τις 14 ομάδες θα παρακολουθήσουν ή αν θα γίνουν συνδρομητές και στις δύο πλατφόρμες. Η Nova μάλιστα, προκειμένου να κάνει ελκυστική τη δική της πλατφόρμα, αναμένεται να λανσάρει ένα ενιαίο πακέτο σταθερής - κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης, που θα προσπαθήσει να το κάνει ελκυστικό προς τους συνδρομητές της. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ανταγωνισμός «κορυφώνεται» και οι εξελίξεις γίνονται απρόβλεπτες...
Γ.Ν.

 

24678192.jpg

Περίπου 2 1/2 ώρες διήρκεσε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος απάντησε σε 46 ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ερωτήσεις που υποβλήθηκαν διά ζώσης, αλλά και διαδικτυακά, από εκπροσώπους περιφερειακών ΜΜΕ.
Το «παρών» στο συνεδριακό κέντρο του «Βελλίδειου» έδωσε η «Ε», η οποία ήταν και το μοναδικό μέσο από τον θεσσαλικό χώρο που υπέβαλε ερώτηση στον πρωθυπουργό.
Φέτος εκτός από την «Ε», ερώτηση για τον πρωτογενή τομέα υπέβαλαν κι άλλα Μέσα Ενημέρωσης και μάλιστα αθηναϊκά. Απόδειξη ότι η ελληνική γεωργία επανακάμπτει στο προσκήνιο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσήλθε στην αίθουσα της συνέντευξης δέκα λεπτά πριν τη 1 μ.μ. και συνομίλησε με αρκετούς δημοσιογράφους για τη σαββατιάτικη εμφάνισή του στην Έκθεση. Το μενού των ερωτήσεων είχε από όλα: Οικονομία και διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες των παροχών, πανδημία και εμβολιασμοί, αγροτικά και ελληνοτουρκικά -μεταναστευτικό. Υπήρξαν και προσωπικές ερωτήσεις για τα λάθη που έκανε (αυτοκριτική κυρίως για το θέμα των πυρκαγιών) και για τις προσωπικές επιθέσεις που εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο και την οικογένειά του.
Η ατάκα που κυριάρχησε στη συνέντευξη Τύπου και συζητήθηκε επί μακρόν στο τέλος αυτής, ήταν η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα», σχολιάζοντας την πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα ότι η διαδρομή της κυβέρνησης θα διακοπεί από προσφυγή στις κάλπες.
Γ.Ρ.

 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Ράλι Ακρόπολις»: Ο ελληνικός κοσμοπολιτισμός

Τα ειδικά «φτιαγμένα» αυτοκίνητα του φετινού «Ράλι Ακρόπολις», μούγκριζαν κι έτρεχαν αγριεμένα στην πλατεία Συντάγματος. Το πλήθος, πάλι, ούρλιαζε, θες από φόβο και δέος, θες από ενθουσιασμό, και έξαψη μαζί. Σανίδα το γκάζι, ανάποδα τιμόνια, χειρόφρενα και τετ α κε. Αυτό που στην άγρια εφηβεία μας ονομάζαμε «κωλιές» επειδή το αυτοκίνητο «πετούσε κώλο». Τι ηδονή να ανεβαίνει η αδρεναλίνη!
Η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην με την επιστροφή του «Ακρόπολις». Δεν είχα πάρει είδηση ότι είχε ανασταλεί. Μετά, διάβασα ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου μας είχε αποβάλει το 2013 λόγω χρεών. Μια ακόμη παρενέργεια της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο. Επομένως, η επανέναρξη του διάσημου αυτού ελληνικού ράλι εμπεριέχει στοιχεία επιστροφής στην κανονικότητα.
Δεν είμαι φανατικός του λεγόμενου «μηχανοκίνητου αθλητισμού». Μοναχά λάτρης της ταχύτητας. Εμένα, που με θωρείς και με κόβεις για μικροαστούλη της ρουτίνας και για άνθρωπο χαμηλών γενικώς τόνων, ναι εμένα και πολλούς άλλους «καθωσπρεπιστές», πρέπει να μας δεις στην Εθνική Οδό … Να έχουμε κατεβάσει κανένα 180άρι στο κοντέρ και οι σακαράκες μας, σαν το παλιο-Ρενώ μου, να είναι έτοιμες να διαλυθούν στα εξ’ ων συνετέθησαν… Πρέπει να το παθαίνουν πολλοί άνθρωποι, σοβαροί και συγκροτημένοι κατά τα άλλα. Δεν μπορούν με τίποτε να αντισταθούν σ’ αυτό το μικρόβιο, σ’ αυτόν τον ίλιγγο της ταχύτητας. Κι άρχισε απ’ τα μικράτα μας ξέρεις. Κάτι σαν παιδική αρρώστια, σαν ιλαρά. Τότε που κλέβαμε το αμάξι του κυρ – Νίκου (father), κείνο το παλιό Ford Taunus, για να πάμε τα βράδια στις ντισκοτέκ του Πλαταμώνα… «Σε λένε το κορίτσι του Μάη» έπαιζε το κασετόφωνο και η Λίλιαν, η μόνη που ακολουθούσε την τρελοπαρέα και που τη βάζαμε τιμητικά στη θέση του συνοδηγού, κουνιόταν ρυθμικά στη θέση της τινάζοντας τα πλούσια ξανθιά μαλλιά της δεξιά κι αριστερά. Τι χρόνια ! Και τι τύχη να μην καταλήξει κείνη η εφηβική απερισκεψία σε κανένα αγροτικό χαντάκι, κει κάτω στα χωράφια της Γυρτώνης που μαθαίναμε το τιμόνι…
Παλιός λάτρης του αυτοκινήτου λοιπόν, αλλά το «Ράλι Ακρόπολις», για να επανέλθουμε, μου άρεσε πιο πολύ ως εικόνα. Είναι η εικόνα της Ελλάδας που γουστάρουμε όλοι οι νορμάλ Έλληνες για τον τόπο μας. Γουστάρουμε μιαν Ελλάδα κοσμοπολίτικη. Εξωστρεφή. Γεμάτη απ’ το κίτρινο του ήλιου το μπλε της θάλασσας και το λευκό των αρχαίων μαρμάρων της.
Να έρχεται εδώ κόσμος. Επισκέπτες, τουρίστες, εκλεπτυσμένοι Ευρωπαίοι, σχιστομάτηδες Κινέζοι, φωνακλάδες Αμερικανοί, χολιγουντιανοί ηθοποιοί, αθλητές καθώς και όλοι αυτοί οι διάσημοι οδηγοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Σκωτσέζοι ή Φινλανδοί και να φωτογραφίζονται κάτω από την Ακρόπολη. Και η εικόνα αυτή της χαρούμενης εξωστρεφούς χώρας να «παίζει» παντού στα διεθνή ΜΜΕ. Να φεύγουν από την Ελλάδα μας ειδυλλιακά πλάνα με λασπωμένους ορεινούς χωματόδρομους μέσα στους οποίους τα μηχανοκίνητα θηρία να μπαίνουν δυνατά, με τις μπάντες, και να «οργώνουν» το χώμα. Γουστάρουμε να βλέπουμε χωριάτες να ροβολάνε στις πλαγιές για να δουν το μοναδικό θέαμα και κραυγές να βγάζουν θαυμασμού για τα τετρακίνητα θηρία που περνάνε απ’ το χωριό τους… Ιιιιιι κοίτα κοίταρεεεε … Χαμός γιένιται!
Μπορείς να με πεις ρομαντικό έως και αφελή… Φολκλόρ και χαζοχαρούμενο. Το ξέρω, εσύ είσαι της Ελλάδας των … κοινωνικών αγώνων. Μεταπολίτευση, κόμματα, συνδικάτα και απεργίες. Ο Νταλάρας σου θυμίζει πως «πάγωσε η τσιμινιέρα» και σε καλεί να αντισταθείς. «Έλα γρήγορα ρε Στράτο να γραφτείς στο συνδικάτο». Η Ελλάδα του συνδικαλισμού, της καταγγελίας, της μουρμούρας, της γκρίνιας. Εσύ βλέπεις στο Σύνταγμα παντού φωτιές», αναρχικούς μπαχαλάκηδες να σπάνε μάρμαρα και πνιγηρή οσμή δακρυγόνων. Breaking news, διακόπτει το CNN. Εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα. Μια πόλη παραδομένη στο πλήθος των «αγανακτισμένων».
Μπορεί και να φτιάχνεσαι από αυτήν την εικόνα του Συντάγματος, εγώ πάλι όχι. Στην τελική, πιο αθώα και προτιμητέα είναι η Ελλάδα της Φίνος Φιλμ, εκεί όπου το ομορφόπαιδο Νίκος Γαλανός, υποδύεται τον ραλίστα γιο του εφοπλιστή Βενιέρη που προπονείται για το «Ακρόπολις» και την «Ανάβαση της Πάρνηθας», αλλά στο μεταξύ ερωτεύεται την Αλίκη Βουγιουκλάκη… Σκηνικά του ονείρου… Κι αυτό ακριβώς μάς λείπει. Το όνειρο… Η ροζ φούσκα …
«Η Ελλάδα αλλάζει» διακηρύσσει ένα πανό που τοποθέτησαν προχτές οι επικοινωνιολόγοι στην πλάτη του Μητσοτάκη καθώς αυτός εκφωνούσε λόγο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ναι, η Ελλάδα αλλάζει… Ο κόσμος όλος αλλάζει. Στη διπλανή καφετέρια κοιτάζω τη νέα Ελλάδα, αυτήν που ετοιμάζεται να παραλάβει τη σκυτάλη από τη δική μας γενιά. Παραγγέλνει φρέντο εσπρέσσο, ζητάει το wi-fi από το προσωπικό του καταστήματος, σερφάρει και ενημερώνεται για τις ειδικές διαδρομές του «Ακρόπολις». Φινλανδοί με γιαπωνέζικο Toyota Yaris προηγούνται των Εσθονών που οδηγούν κορεάτικο Hundaii20 coupe και ακολουθούν Γαλλοβέλγοι. Μια υπέροχη πολυεθνική σαλάτα είναι το Ράλι Ακρόπολις κι αυτό είναι το μεγάλο μας κέρδος. Έτσι κι αλλιώς αυτή η χώρα ήταν πάντα «σταυροδρόμι πολιτισμών» δεν επαιρόμασταν να λέμε; Ή μήπως δεν το εννοούσαμε;
Δεν υπάρχει άλλο μέλλον γι’ αυτήν τη γωνιά του πλανήτη, παρά η επιστροφή στην παλιά καλή, αρχαία συνταγή του κοσμοπολιτισμού. Οι δρόμοι της Ελλάδας, οι δρόμοι που βάδισαν Αχαιοί, Δωριείς και Ίωνες πρέπει να είναι πάντα ολάνοιχτοι να φιλοξενούν κάθε λογής οικουμενικότητα… Η Ελλάδα πρέπει να παράγει εικόνες, μύθους, ιστορία… Και να τις παραδίδει στον υπόλοιπο κόσμο, κουνώντας την καρό σημαία στο τέρμα της διαδρομής …

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΕΣΗΣ
alexiskalessis@yahoo.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass